Αποστολέας Θέμα: Το Νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Ποιος φταίει?  (Αναγνώστηκε 3839 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4576114

Νέο σοκ στις συντάξεις

Μαχαίρι στις χήρες- Εφαρμογή του Ασφαλιστικού από το 2015- 40 τα χρόνια δουλειάς
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ηλίας Π. Γεωργάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Πέντε νέες επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο (μεταξύ αυτών προβλέπεται να καταβάλλεται πλήρης σύνταξη στα 40 χρόνια εργασίας) απαιτούν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας (Ε.Ε., ΕΚΤ, ΔΝΤ) που σήμερα επισκέπτονται γι΄ αυτό τον λόγο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Oπως είχαν γράψει «ΤΑ ΝΕΑ» στις 13 Μαΐου, οι επιτηρητές ζητούν επίμονα να μην υπάρξει απόκλιση από όσα μέτρα για το Ασφαλιστικό προβλέπονται στο μνημόνιο. Μιλώντας χθες το πρωί στον ΑΝΤ1 (στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»), ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι η τρόικα, φοβούμενη πιθανή κατάρρευση του Ασφαλιστικού, που είναι νευραλγικός τομέας στην οικονομία, ζητά την άμεση αλλαγή του συστήματος στα παρακάτω πέντε σημεία (εκτός από τις αλλαγές που προβλέπει το υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο):

1Την εφαρμογή του νέου Ασφαλιστικού ώς το 2015 και όχι το 2018.

2Να δίνεται πλήρης σύνταξη στα 40 χρόνια εργασίας (αντί στα 37) και να επιβάλλεται ποινή 6% για κάθε έτος σε όποιον εργαζόμενο επιθυμεί να συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα.

3Να μειώσει τις συντάξεις σε διαζευγμένες και άγαμες.

4Να μπει ψαλίδι και στις συντάξεις χηρείας. Για τις συντάξεις χηρείας ζητά να μη δίδονται κάτω από τα 50 έτη, ενώ θα δίδονται με βάση εισοδηματικά κριτήρια για χήρες κάτω των 65 ετών.

5Μείωση των ασφαλιστικών ταμείων σε τρία χωρίς τις εξαιρέσεις των Ταμείων των δημοσιογράφων, μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων.

Κυβερνητικοί κύκλοι τόνιζαν χθες το βράδυ ότι στο υπό κατάθεση ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα ενσωματωθούν όλα τα σημεία που προβλέπονται στο μνημόνιο.

Η επιστολή της τρόικας
Οι νέες αυτές προτάσεις ήλθαν προς την ελληνική κυβέρνηση μέσω επιστολής την περασμένη Πέμπτη στους κ.κ. Λοβέρδο και Παπακωνσταντίνου. Οπως υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας, η τρόικα, μετά την αποδέσμευση της πρώτης δόσης του δανείου που λάβαμε, πρόκειται να αξιολογήσει τη χώρα ώστε να λάβουμε και τη δεύτερη δόση, με βάση τις προόδους στις μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην περάσουν οι αλλαγές αυτές, ιδίως για το «ψαλίδισμα» των συντάξεων. Σε ό,τι αφορά την εισφοροδιαφυγή, ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως αγγίζει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ δήλωσε πως αν του ζητηθεί στη Βουλή, τότε θα δημοσιοποιήσει τα ονόματα όσων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Και κατασχέσεις
Θα πρέπει να τονιστεί ότι στο πλαίσιο της είσπραξης οφειλών, το ΙΚΑ αρχίζει «σαφάρι» με κατασχέσεις στις 900 επιχειρήσεις που οφείλουν η καθεμία στο ΙΚΑ ποσά άνω των 500.000 ευρώ. Το ύψος των οφειλών αγγίζει τα 1,8 δισ. ευρώ. Μεταξύ των επιχειρήσεων περιλαμβάνονται ΠΑΕ, εκδοτικές επιχειρήσεις, τεχνικές εταιρείες κ.ά.

Οσον αφορά την περιστολή των φαρμακευτικών δαπανών, έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή εκπρόσωπων των φαρμακοποιών, των γιατρών και των φαρμακοβιομηχάνων. Το υπουργείο Εργασίας έχει βάλει στόχο μέχρι τέλους του έτους οι φαρμακευτικές δαπάνες να μειωθούν κατά 800 εκατ. ευρώ. Ηδη θεσπίστηκε νόμος για την επιβολή βαρύτατων κυρώσεων στους γιατρούς- φαρμακοποιούς που δημιουργούν το φαινόμενο της προκλητής συνταγογράφησης.

ΣΑΦΑΡΙ ΓΙΑ 1,8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ
Σαφάρι για 1,8 δισ. οφειλών προς το ΙΚΑ και παράλληλα μείωση κατά 800 εκατ.
ευρώ φέτος των φαρμακευτικών δαπανών


Μείωση 25% στις αποζημιώσεις και στο 4% το όριο των απολύσεων

ΜΕΤΑ το Ασφαλιστικό έρχονται σαρωτικές ανατροπές στο εργασιακό καθεστώς του ιδιωτικού τομέα.

Με επιστολή που έστειλε στη ΓΣΕΕ και στις εργοδοτικές οργανώσεις, ο υπουργός Εργασίας κ. Α. Λοβέρδος ζητεί να αρχίσουν στις 31 Μαΐου οι συζητήσεις για τη μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει και θα καθορίσει με προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις, το αργότερο έως το τέλος του έτους, τις τελικές αλλαγές.

Οι προωθούμενες αλλαγές εστιάζονται στα εξής σημεία:

1Αύξηση του ορίου στις ομαδικές απολύσεις. Εξετάζεται η δυνατότητα αύξησης του επιτρεπόμενου ποσοστού ομαδικών απολύσεων στις μεγάλες επιχειρήσεις από το 2% που είναι σήμερα στο 4%. Ψαλίδι στο εφάπαξ
2Καθορισμός του ύψους και του τρόπου καταβολής της αποζημίωσης του απολυομένου. Τo σενάριο που συζητείται προβλέπει τη βελτίωση της αποζημίωσης των εργατοτεχνιτών (σήμερα είναι μόλις πέντε ημερομίσθια το έτος, έναντι ενός μισθού που ισχύει για τον υπάλληλο με έναν χρόνο υπηρεσία)

σε συνδυασμό με μείωση κατά 25% των αποζημιώσεων για τους υπαλλήλους και καταβολή της αποζημίωσης σε έξι μηνιαίες δόσεις, αντί της εφάπαξ καταβολής που ισχύει σήμερα. Να σημειωθεί ότι η αλλαγή αυτή είναι πολύ σημαντική όχι μόνο γιατί θα διευκολύνει την αποδέσμευση των επιχειρήσεων από υπερβάλλον προσωπικό, αλλά κι επειδή θα μειώσει αισθητά το ύψος των εφάπαξ, αφού οι επιχειρήσεις συμβάλλουν σε ποσοστό από 40%70% στην καταβολή τους.

Στοπ στη διαιτησία
3Αλλαγές στη διαδικασία προσφυγής στον ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης- Διαιτησίας).

Στόχος είναι να αρθεί το υποχρεωτικό της διαιτησίας για την πλευρά που δεν το επιθυμεί και συνήθως είναι η εργοδοτική. Ο στόχος είναι να αποφευχθεί η προσφυγή στη διαιτησία για τις κλαδικές συμβάσεις εφόσον δεν εξασφαλίζεται και η συναίνεση των δύο πλευρών. Κάτι τέτοιο ισχύει σήμερα μόνο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις.

4 Καθορισμός των όρων απασχόλησης και του κατώτατου ημερομισθίου των νέων ηλικίας κάτω των 25 ετών που απασχολούνται για πρώτη φορά. Ο στόχος είναι να μειωθεί το μισθολογικό κατώφλι στο 80% του βασικού μισθού που σήμερα είναι στα 740 ευρώ.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 25, 2010, 15:26:13 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Το Νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Ποιος φταίει?
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 25, 2010, 15:32:53 »
http://olympia.gr/2010/05/20/%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BE%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF/

Να πώς βούλιαξαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Μαΐου 20, 2010
Της Μαρίας Σεφέρου

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου μου, όπου αναφέρθηκα στην κατ’ εντολή του ΔΝΤ περικοπή των συντάξεων μέσω του ΛΑΦΚΑ, θα παραθέσω αποσπάσματα από το βιβλίο μου «Σοφοκλέους Καζίνο» τα οποία αποδεικνύουν πώς χάθηκαν τα χρήματα των ασφαλισμένων.
Στην περίοδο 1999-2003, με την καθοδήγηση της κυβέρνησης του “εκσυγχρονιστή” Κώστα Σημίτη, και του “τσάρου” της Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου, τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων είχαν παιχτεί στο τζόγο της Σοφοκλέους και είχαν καταλήξει σε τσέπες ξένων και ντόπιων κερδοσκόπων που λυμαίνονταν τότε, όπως και σήμερα, το ΧΑΑ. Το γεγονός ότι όλοι οι πρωταγωνιστές αυτού του εθνικού εγκλήματος δεν κάθισαν ποτέ στο σκαμνί και σφυρίζουν σήμερα αδιάφοροι, ενώ οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι καλούνται να ματώσουν για τη χρεοκοπία των Ασφαλιστικών Ταμείων, με γεμίζει απογοήτευση, οργή και αγανάκτηση.

Να τι έγραφαν ΤΑ ΝΕΑ στις 13/03/1999, στη στήλη “Ακούστηκαν”:
«Η άνοδος των τιμών των μετοχών έχει δημιουργήσει νέες “άσπρες τρύπες” στα ασφαλιστικά ταμεία. Όσα από αυτά έχουν επενδύσει στην οδό Σοφοκλέους, βλέπουν μέρα με τη μέρα την περιουσία τους να μεγαλώνει και… παρακαλούν τον Δείκτη να μείνει σκαρφαλωμένος, τουλάχιστον μέχρι να ανοίξει η συζήτηση για τα μέτρα που αφορούν το ασφαλιστικό.»
Στις 19/09/1999 , σε άρθρο με τίτλο «Ακόμα πιο ψηλά το Χρηματιστήριο –Τι εκτιμά ο Γ. Παπαντωνίου», η έγκριτη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έγραφε μεταξύ άλλων: «Όταν τα επιτόκια αρχίσουν το 2000 να υποχωρούν τότε το σύνολο των αποταμιευτών θα αναζητήσει νέες διεξόδους και το πιθανότερο είναι να κατευθυνθούν προς τη Σοφοκλέους, με αποτέλεσμα η ζήτηση μετοχών να φθάσει σε υψηλά επίπεδα. Ακόμη υπολογίζει σε αύξηση της ζήτησης των μετοχών και από το εξωτερικό, πράγμα που θα σημειωθεί με την αναβάθμιση της Σοφοκλέους από αναδυόμενη αγορά σε κύρια. Όλα τα στοιχεία βεβαιώνουν πως τη στιγμή που θα συμβεί αυτό θα εισρεύσουν στη χώρα περίπου 3 δισ. δολ. Ο συνδυασμός των δύο αυτών παραγόντων μπορεί μεσοπρόθεσμα να ωθήσει το γενικό δείκτη μέχρι τις 7.500 μονάδες, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.»
Σύμφωνα με άρθρο του κ. Τ. Μαντικίδη στο ΒΗΜΑ (14/11/1999), η Ιονική ΑΕΔΑΚ εκτιμούσε ότι «Παρά το γεγονός ότι η ελληνική αγορά είναι ακριβή, με παραδοσιακές μεθόδους αποτίμησης, η εγχώρια ρευστότητα, η πιθανή είσοδος θεσμικών επενδυτών του εξωτερικού, η ενεργός δραστηριοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και η αποκλιμάκωση των επιτοκίων θα διατηρήσουν όλες τις προϋποθέσεις για άνοδο του γενικού δείκτη άνω των 7.000 μονάδων το πρώτο τρίμηνο του 2000».
Η πρώτη συνεδρίαση του 2000, Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, ήταν επίσης έντονα ανοδική. Ο Γ.Δ. κέρδισε 4,69% και έκλεισε στις 5.794,85 μονάδες. Την επομένη οι “προφήτες” της “ALPHA Χρηματιστηριακή” ανέλυαν: «Η ρευστότητα της αγοράς αναμένεται να ενισχυθεί μέσω της δραστηριοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων στην κεφαλαιαγορά και από τη μείωση του ποσοστού υποχρεωτικών διαθεσίμων των εμπορικών τραπεζών στην Τράπεζα της Ελλάδος.»

Εδώ βλέπετε το σκοτεινό ρόλο που είχαν παίξει τότε τα ΜΜΕ (παπαγαλάκια). Τα Ασφαλιστικά Ταμεία φούσκωναν τάχα από τα κέρδη στο χρηματιστηριακό τζόγο και οι μαύρες τρύπες γίνονταν άσπρες!

Στις 16 Φεβρουαρίου 2000, με το Γ.Δ. του ΧΑΑ να έχει κλείσει στις 5.328,28 μονάδες, ο Γιάννος Παπαντωνίου έκανε δηλώσεις για το ασφαλιστικό, λέγοντας πως οι μεταρρυθμίσεις του θα ήταν «πολύ ηπιότερες από αυτές που εσυζητούντο πριν από 5-10 χρόνια». Και τούτο οφειλόταν στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των Ταμείων! Όπως ο ίδιος εξήγησε, “η άνοδος του Χρηματιστηρίου συνέβαλε στην εξυγίανση των Ταμείων, που έχουν μετοχές σε τράπεζες και άλλους οργανισμούς, των οποίων η κεφαλαιοποίηση αυξήθηκε πολύ”.» (ΤΑ ΝΕΑ, 17-2-2000)
Προσέξτε παρακαλώ εδώ το ανεύθυνο σκεπτικό του τότε Υπουργού Οικονομίας. Το Χρηματιστήριο είχε τάχα συμβάλει στην εξυγίανση των Ασφαλιστικών Ταμείων, τα οποία προηγουμένως είχαν πρόβλημα και χρειάζονταν μεταρρυθμίσεις (πριν 5-10 χρόνια), διότι τώρα είχαν μετοχές τραπεζών και άλλων οργανισμών! Δηλαδή “εξυγιάνθηκαν” όχι επειδή ρευστοποίησαν μετοχές που είχαν αγοράσει σε χαμηλότερες τιμές, αλλά επειδή είχαν χαρτιά, δηλαδή τις διακρατούσαν, περιμένοντας να πάνε κι άλλο επάνω! Σημειωτέον ότι η τιμή του Γ.Δ. του ΧΑΑ ήταν τότε στις 5.222,78 μονάδες, και ακολουθώντας διαρκώς πτωτική πορεία επρόκειτο να καταποντιστεί στις 1.653,05 μονάδες στις 6-2-2003, οπότε και εξαερώθηκαν εντελώς τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων! Για τέτοιο εθνικό έγκλημα χωρίς τιμωρία μιλάμε!
Αμετανόητος, όμως, ο άσχετος μαθητευόμενος μάγος της οικονομίας Γ. Παπαντωνίου αρνήθηκε τότε ότι υπήρχε κρίση στο Χρηματιστήριο, αποθαρρύνοντας έτσι τα ασφαλιστικά ταμεία από του να ρευστοποιήσουν μετοχές όταν ακόμη ο Γ.Δ. ήταν στις 5.222 μονάδες. Την ίδια εποχή ο τότε “τσάρος” της οικονομίας είχε δηλώσει: «όλη αυτή η φιλολογία για κρίση στο Χρηματιστήριο έχει ξεφύγει από τα όρια». Επιπλέον ανέφερε πως «είναι σαφές ότι πάμε σε θετικότερη κατεύθυνση και ότι το κλίμα βελτιώνεται», και πρόσθεσε ότι «τα φαινόμενα αυτά έχουν παροδική σημασία». (ΤΑ ΝΕΑ, 19-2-2000)
Πριν από τις εκλογές της 9ης Απριλίου του 2000, ο Κ. Σημίτης είχε αναλάβει απροκάλυπτα την ενίσχυση του Γ.Δ. του Χρηματιστηρίου με την εμμέσως πλην σαφώς ενθάρρυνση των Ασφαλιστικών Ταμείων να επενδύσουν κι άλλα αποθεματικά στο ΧΑΑ, επειδή οι μετοχές ήταν τάχα φτηνές. Στις 28 Μαρτίου του 2000, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, ο Κ. Σημίτης έδωσε συνέντευξη στον”Flash 96,1″, και στο δημοσιογράφο Π. Κολιοπάνο. Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα της συνέντευξης:
Π. ΚΟΛΙΟΠΑΝΟΣ: «Στην απάντησή σας αναφερθήκατε και στην τοποθέτηση των κεφαλαίων των ασφαλιστικών ταμείων σε μετοχές. Είχαμε πριν από λίγες μέρες την άποψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προειδοποίηση μάλλον, ότι να μην τολμήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία να κάνουν επενδύσεις στο Χρηματιστήριο.
Εγώ έχω ένα εύλογο ερώτημα. Πότε πρέπει τα ασφαλιστικά ταμεία να επενδύουν στο συγκεκριμένο χώρο τα χρήματά τους; Όταν το Χρηματιστήριο είναι κάτω, που μπορεί να είναι μια ευκαιρία ή όταν είναι πάνω; Εσάς ποια είναι η δική σας άποψη; Εμένα με προβλημάτισε αυτή η τοποθέτηση του κ. Καραμανλή.»
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: «Πρώτη παρατήρηση. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να επηρεάσει, και να επηρεάσει αρνητικά την εξέλιξη του Χρηματιστηρίου, διότι πιστεύει ότι ένα δυσάρεστο κλίμα στο Χρηματιστήριο θα τον βοηθήσει στην πολιτική αναμέτρηση. (…)
Το κάθε ασφαλιστικό ταμείο κρίνει πότε συμφέρει, και εγώ θα έλεγα με την κοινή λογική, όπως παρατηρήσατε και εσείς, συμφέρει όταν είναι χαμηλά οι τιμές.
Αυτή τη στιγμή οι τιμές είναι χαμηλά. Και θέλω να επαναλάβω αυτό το οποίο έχω πει αρκετές φορές στο παρελθόν και είναι αποτέλεσμα μιας κοινής εμπειρίας όλων των οικονομιών των αναπτυγμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάει η οικονομία καλά; Έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης; Τότε πάει και το Χρηματιστήριο μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα καλά.
Μερικοί ρωτάνε: “Μα, αυτή τη στιγμή υπάρχει, λόγω της εκλογικής αναμέτρησης, κάποια καχεξία στο Χρηματιστήριο. Μήπως είναι ένδειξη ότι η οικονομία δεν πάει καλά;”.

Όχι, καθόλου, θα πω με έμφαση. Διότι εγώ μιλάω για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για ένα χρονικό διάστημα 4, 6 μηνών, ενός χρόνου. Έτσι μετρώνται οι εξελίξεις στη συσχέτιση οικονομίας και αγορών, είτε του Χρηματιστηρίου ή οποιασδήποτε άλλης αγοράς. Όταν η οικονομία πάει καλά, τότε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και η αγορά και το Χρηματιστήριο θα πάει καλά. (…)
Εδώ είναι βέβαιο ότι για αρκετά χρόνια ακόμη, πολλά χρόνια ακόμη θα υπάρχει ανάπτυξη. (…)
Δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή ότι ο κύκλος θα πάρει μια στροφή αρνητική. Αντίθετα, φαίνεται ότι θα συνεχίσει. (…) Αυτό ισχύει για όλους τους Έλληνες οι οποίοι θέλουν να επενδύσουν, να τοποθετήσουν τα χρήματά τους, να κάνουν σχέδια για το αύριο. Βρισκόμαστε σε μια καλή συγκυρία και αυτή η συγκυρία ευνοεί πρωτοβουλίες.»
Λοιπόν, για να συνοψίσουμε, κατά τον Κ. Σημίτη, οι μετοχές εκείνη την εποχή ήταν χαμηλά και συνέφερε όχι μόνο τα Ασφαλιστικά Ταμεία αλλά και όλους τους Έλληνες να επενδύσουν στο χρηματιστηριακό τζόγο. Πόσο χαμηλά ήταν ο Γ.Δ τότε; Την προηγουμένη, 27-3-2000, ο Γ.Δ. είχε κλείσει στις 4.675,05 μονάδες. Κι αυτό ήταν χαμηλά για τον Κ. Σημίτη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του είδε τον Γ.Δ. να καταποντίζεται στις 1.653,05 μονάδες στις 6-2-2003, όπως ανέφερα προηγουμένως, παρά τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της οικονομίας! Ήταν, λέτε, τόσο αφελής ο Κ. Σημίτης που δε γνώριζε τίποτα για τα άγρια κερδοσκοπικά παιχνίδια που παίζονταν και παίζονται στη λίμνη των πιράνχας;
Το τραγικό είναι πως οι Έλληνες όπως και οι διαχειριστές των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων όταν ακούνε τέτοιες προβλέψεις από Πρωθυπουργό, και μάλιστα κοτζάμ καθηγητή, τις παίρνουν στα σοβαρά και ενεργούν αναλόγως.
Στις 30 Μαρτίου 2000, στη «μεγάλη τηλεοπτική βραδιά» της προεκλογικής περιόδου, ο Κ. Σημίτης είχε την ευκαιρία να επαναλάβει τις βλακείες του σχετικά με το Χρηματιστήριο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Ε. ΣΤΑΗ: «Κύριε Πρόεδρε, μία από τις σημαντικότερες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα κληθεί να πάρει το ΠΑΣΟΚ εάν γίνει πάλι κυβέρνηση, θα είναι ίσως το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αποφεύγετε όμως μέχρι στιγμής να προσδιορίσετε τους βασικούς του άξονες, παρόλο που είναι ένα θέμα που είναι πολύ λαϊκό θα έλεγα και αφορά τον πολύ κόσμο, παρόλο που έχετε προκληθεί έντονα και από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Μήπως τουλάχιστον σε βασικά σημεία όπως είναι το όριο ηλικίας ή η αύξηση της ανταποδοτικότητας θα μπορούσατε να μας δώσετε απόψε κάποιες πρώτες νύξεις, έτσι ώστε ο Έλληνας πολίτης που θα πάει στην κάλπη να ξέρει πώς σας ψηφίζει και γι’ αυτό;»
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: «Έχω εξηγήσει γιατί αυτή την στιγμή δεν μπορεί να γίνει μία τοποθέτηση σαφής, συγκεκριμένη, για ορισμένες βασικές πτυχές τις οποίες αναφέρετε. Υπάρχει ανάπτυξη 3,5%. Αυτή η ανάπτυξη με το να αυξάνει τις θέσεις απασχόλησης ευνοεί τα Ταμεία. (…)
Υπάρχουν επίσης οι ξένοι μετανάστες, οι οποίοι εισφέρουν στα Ταμεία, πολύ περισσότερα απ’ ό,τι πριν. Υπάρχει επίσης η περιουσία των Ταμείων, η οποία αναβαθμίστηκε έχουν μετοχές για παράδειγμα στο Χρηματιστήριο, οι μετοχές όπως και τα ακίνητά τους αξίζουν περισσότερο. Τα Ταμεία έχουν περισσότερα χρήματα.»
Ιδού για μια ακόμη φορά η επιπολαιότητα του “εκσυγχρονιστή” πρωθυπουργού. Δεν τον απασχολούσε το Ασφαλιστικό διότι, συν τοις άλλοις, η περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων είχε αναβαθμιστεί επειδή είχαν μετοχές στο Χρηματιστήριο! Τα Ταμεία είχαν περισσότερα χρήματα επειδή είχαν μετοχές, δηλαδή χαρτιά που προσεχώς θα εξαϋλώνονταν! Αν δεν είναι αυτή εσχάτη προδοσία τότε είναι ηλιθιότητα εις τη νιοστή.
Σε συνέντευξή του στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ, στις 31 Μαρτίου του 2000, ο Κ. Σημίτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η νευρικότητα στη Σοφοκλέους έχει ημερομηνία λήξης την 9η Απριλίου.» Ως γνωστόν η προεκλογική αυτή πρόβλεψη του Σημίτη διαψεύστηκε δραματικά και το χρηματιστήριο συνέχισε να κατρακυλάει για να φτάσει ο Γ.Δ. τρία χρόνια αργότερα στις 1653,05 μονάδες.

Σε άλλη συνέντευξη που έδωσε ο Κ. Σημίτης μέσα από το Internet, στις 6-4-2000, ρωτήθηκε και για τα προβλήματα του Ασφαλιστικού. Παραθέτω την ερώτηση που του υποβλήθηκε και την απάντηση που έδωσε, στην οποία βλέπουμε και πάλι τις υψηλές προσδοκίες του από την πορεία των μετοχών:
ΕΡΩΤΗΣΗ 6η: «Υπάρχει μια έντονη ανησυχία και ανασφάλεια σχετικά με το μέλλον του Ασφαλιστικού Συστήματος και τις προθέσεις σας. Ποιες είναι οι βασικές παρεμβάσεις που σκέφτεστε να κάνετε;»
ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κ. Σημίτη: «Το ασφαλιστικό είναι ένα θέμα, το οποίο έχει δημιουργήσει ανησυχίες. Και έχει δημιουργήσει ανησυχίες, γιατί πιστεύω ότι σκόπιμα καλλιεργήθηκε κάποιος φόβος, ότι χάνουν αυτοί οι οποίοι θα βγουν στη σύνταξη τα δικαιώματά τους, αν βγούνε γρήγορα γιατί δεν ξέρουν τι θα συμβεί.
Όλα αυτά δεν είναι αλήθεια, θα έλεγα είναι παραμύθια, διότι εμείς έχουμε πει το εξής απλό. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση των Ταμείων είναι πολύ διαφορετική απ’ ότι ήταν λίγο καιρό πριν.
Γιατί; Γιατί με τους ρυθμούς ανάπτυξης τους οποίους έχουμε, εξασφαλίζουμε πολύ περισσότερους πόρους. (…)
Τα Ταμεία τώρα έχουν περισσότερη περιουσία, οι μετοχές που έχουν αξίζουν περισσότερα, υπάρχουν περισσότερες εισφορές, γιατί δίνουν εισφορές και οι ξένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι δουλεύουν εδώ στην Ελλάδα.»
Στις 29/01/2001, η Αμερικάνικη Τράπεζα επενδύσεων Schroder Salomon Smith Barney σε έκθεσή της για το Ελληνικό Χρηματιστήριο εντόπιζε τέσσερις βασικές «πηγές» που θα έδιναν ώθηση στη ρευστότητα της ελληνικής αγοράς: «την αναβάθμιση του ΧΑΑ την 31η Μαΐου σε ανεπτυγμένη αγορά, την πιθανή ροή των καταθετικών κεφαλαίων σε εγχώριες μετοχές, περισσότερες επενδύσεις στην αγορά από εγχώρια συνταξιοδοτικά ταμεία, και μία σημαντική ποσότητα επαναγοράς μετοχών από τις εισηγμένες εταιρείες.»

Βεβαίως οι ξένοι χρηματοπιστωτικοί οίκοι έπαιξαν ένα σκοτεινό κερδοσκοπικό ρόλο την εποχή εκείνη στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και η κάθε ανακοίνωσή τους ήταν εκ του πονηρού και εξυπηρετούσε μόνο τα δικά τους συμφέροντα. Όπως βλέπετε τα συνταξιοδοτικά ταμεία προτρέπονταν εμμέσως πλην σαφώς σε περισσότερες επενδύσεις (τζόγο) στη Σοφοκλέους μέχρι που θα στράγγιζαν εντελώς.
Στη Συνεδρίαση Θ΄ της Βουλής, στις 10/10/2001, με το Γ.Δ. του ΧΑΑ να βολοδέρνει γύρω στις 2.200 μονάδες, ο βουλευτής του Συνασπισμού κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης θα αναφερόταν σ’ αυτήν ακριβώς τη ζημιά των Ασφαλιστικών Ταμείων:

«Το άρθρο 17 για τα ασφαλιστικά ταμεία είναι απαράδεκτο. Έχουμε ναυάγιο με τα ασφαλιστικά ταμεία και τα λεφτά τα οποία έχουν επενδυθεί στο Χρηματιστήριο με την εύνοια, την ενίσχυση και την ενθάρρυνση της Κυβέρνησης.

Από τη μία λέτε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν πρόβλημα και από την άλλη έχουν χάσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ποσά, βορά στο Χρηματιστήριο. (…)
Για τις επενδύσεις των ασφαλιστικών οργανισμών νομίζω ότι αντί να φέρνετε διατάξεις που θα προφυλάξουν τα ασφαλιστικά ταμεία από το χρηματιστηριακό και κερδοσκοπικό τζόγο, θέλω να πω ότι δεν έχουν καμία δουλειά τα ασφαλιστικά ταμεία στο Χρηματιστήριο. Το Χρηματιστήριο είναι ρίσκο. Τα λεφτά των ασφαλισμένων τα οποία τα παίζουν ερήμην τους, θα έπρεπε να κατευθύνονται σε πιο σίγουρες αποδόσεις. Και υπάρχουν τέτοιες αποδόσεις. (…)
Αφήστε τα ασφαλιστικά ταμεία στο τζόγο. Θα είναι μεγάλη καταστροφή. Πολύ φοβάμαι ότι οι συνέπειες θα είναι ακόμα οδυνηρότερες στο μέλλον αν τυχόν τα πράγματα στην παγκόσμια καπιταλιστική οικονομία δεν πάνε καλά, εάν η ύφεση εξελιχθεί σε κρίση. Ζούμε σε ένα κόσμο αβεβαιότητας, σε ένα κόσμο που δεν μπορεί να προβλέψει κανείς εύκολα το μέλλον. Σ’ αυτές τις συνθήκες κοιτάζει μία υπεύθυνη Κυβέρνηση να διασφαλίσει τα χρήματα των ασφαλισμένων και να μην τα αφήνει έκθετα στη βορά του ανεβοκατεβάσματος των χρηματιστηριακών δεικτών, έκθετα σε χρηματιστηριακές και οικονομικές κρίσεις.»

Ιδού, λοιπόν, η εναγώνια προειδοποίηση ενός βουλευτή του ΣΥΝ για το ρίσκο των επενδύσεων των Ασφαλιστικών Ταμείων στο Χρηματιστήριο. Αλλά ο κ. Σημίτης φαίνεται πως δεν συγκινούνταν με τίποτα! Πόσο προφητικά ήταν τα λόγια αυτά του Παναγιώτη Λαφαζάνη! Στην τριετία 1999-2002 η ζημιά των Ασφαλιστικών Ταμείων είχε ξεπεράσει το 3,5 τρις δραχμές (πάνω από 10 δις ευρώ), και το Χρηματιστήριο δεν είχε πιάσει πάτο ακόμη.

Κάπως έτσι εξαερώθηκαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων – δηλαδή μεταφέρθηκαν στις τσέπες ξένων και ντόπιων κερδοσκόπων – ενώ κανένας από τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του εθνικού αυτού εγκλήματος δεν κάθισε ποτέ στο σκαμνί της Δικαιοσύνης. Σήμερα, με το Χρηματιστήριο στις 1.857 μονάδες, πόσες άραγε απαξιωμένες μετοχές διατηρούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία που, κατά το Λοβέρδο δεν έχουν σάλιο για συντάξεις;

Και αντί οι ασφαλισμένοι να έχουν ξεσηκωθεί εναντίον όλων εκείνων, που έπαιξαν στο τζόγο τις ασφαλιστικές εισφορές τους και βούλιαξαν τα Ταμεία τους, σκύβουν το κεφάλι ως αθεράπευτοι ραγιάδες έτοιμοι για νέες αιματηρές θυσίες, χωρίς ποτέ να ξέρουν αν αυτές θα πιάσουν τόπο κι αν θα είναι οι τελευταίες… Πάντως, το πιο βασανιστικό για μένα δεν είναι ότι θα ζήσω με λιγότερα αλλά το γεγονός ότι οι πολιτικές συμμορίες που με έκαναν φτωχότερη με την κατασπατάληση των ασφαλιστικών εισφορών μου παραμένουν ατιμώρητες και συνεχίζουν να με εμπαίζουν προκλητικά από θέσεως εξουσίας.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Το Νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Ποιος φταίει?
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 25, 2010, 16:20:05 »
Η ώρα της Νέμεσης χτύπησε και για τους 'Ελληνες ασφαλισμένους, διότι ποιοι πραγματικά γνωρίζαμε πως κάποιοι επιτήδειοι τζογαδόροι, ΤΖΟΓΑΡΑΝ τα χρήματα των Ελληνικών Ασφαλιστικών Ταμείων για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ?

Δυστυχώς, έτσι ακριβώς, έχουν τα πράγματα.

Εν αγνοία μας, όλοι οι 'Ελληνες συμμετείχαμε σε ένα έγκλημα.  Την έμεση καταστροφή άλλων χωρών, επενδύοντας τα κεφάλαια των ασφαλιστικών ταμείων μας, για να καταστραφούν όλες οι χώρες η μία μετά την άλλη1, μέχρι που έφτασε και η σειρά μας.

Πόσοι 'Ελληνες ασφαλιζόμενοι πραγματικά γνώριζαν πως το να ζητάνε 1000% απόδοση στα Κεφάλαιά τους μέσω ανήθικων ραδιουργιών των μεσαζόντων επενδυτών, ουσιαστικά κατέστρεφαν την ζωή συνανθρώπων τους, σε μακρινές χώρες?

Τα δομημένα ομόλογα, για παράδειγμα, γνώριζε κανείς πως έκρυβαν παιχνίδια Κερδοσκόπων που τζόγαραν στην Καταστροφή κάποιας χώρας?

Και διερωτώμαι, παρόλο που βλέπω Κινήσεις Κάθαρσης της Διαφθοράς, από την Πολιτική σκηνή…

Γιατί δεν χτυπάμε τους Κερδοσκόπους ολοκληρωτικά?  Γιατί δεν τιμωρούνται ικανοποιητικά, οι ιθύνοντες πολιτικοί και οι οικονομικοί εγκληματίες?

Γιατί στηρίζεται ακόμα η Εγκληματική Αισχροκέρδεια όλου του Διαφθαρμένου Τραπεζικού Συστήματος, όταν,

ΒΑΣΗ ΝΟΜΟΥ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ?

Ελικρινά μας συμφέρει να συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους Παράνομους Οικονομικούς Εγκληματίες?  Κερδίζουμε ως Ελληνικό Δημόσιο, ως Ελληνικός Λαός?

Μάλλον έχουμε ακόμα αρκετό μέλλον μπροστά μας, μέχρι πρώτα από όλα να ξεπεράσουμε το αρχικό σοκ, και ύστερα να ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ, τι έγινε, ποιος, ποιοι, τι έφταιξε πραγματικά, και στην συνέχεια να βρεθεί το κατάλληλο ψυχικό σθένος, να επιτευχθεί η Κοινωνική αλλαγή, που επιζητούμε όλοι μας.

'Οσο όμως αδειάζουν τα πορτοφόλια μας, και η αφαίρεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας θα εντείνεται, θα εντείνεται και η Πίεση για την ΑΛΛΑΓΗ στην Κοινωνική μας δομή, και ίσως επιτέλους αναλάβουμε την ευθύνη να κάνουμε όχι μόνο την προσωπική μας αυτογνωσία, αλλά και την Κοινωνική μας Αυτογνωσία.

Ας μην απορούμε λοιπόν όλοι οι ασφαλιζόμενοι γιατί πληρώνουμε σήμερα...

Η άγνοια δεν δικαιολογείται...
Δολοφονούσαμε άλλους λαούς εν΄ αγνοία μας, με τα Κεφάλαιά μας, ως ΟΠΛΑ στα χέρια Οικονομικών Εγκληματιών… Δυστυχώς δεν υπάρχει δικαιολογία.
   

Δεν έχουμε καμία δικαιολογία που δεν γνωρίζαμε, πως μέσω των χρημάτων που επενδύαμε για την ασφάλεια των γηρατειών μας, και της υγείας μας, ΚΑΠΟΙΟΙ, χρησιμοποιούσαν αυτά τα Κεφάλαια για την ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΜΑΚΡΙΝΩΝ ΛΑΩΝ.

Σήμερα λοιπόν πληρώνουμε με την σειρά μας, δικαιολογημένα και Δίκαια...

"Ο θάνατος σου, η ζωή μου".

Αυτό μας διδάσκει η σκληρότητα της ξεπεσμένης Ελληνοχριστιανικής μας Κοινωνίας...

Μόνο που δεν μας τα είπαν ορθά και Αυθεντικά Ελληνικά...

"Ο θάνατος σου, είναι και ο δικός μου θάνατος".

'Αραγε πόσο ακόμα θα χρειαστεί, έτσι ώστε να ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΑΠΛΕΣ ΑΡΧΕΣ αξιοπρεπούς συμβίωσης πάνω στον Πλανήτη Γη, που αν είχαμε την Κατάλληλη Αυθεντική Ελληνική Παιδεία, την οποία, η χριστιανική αγωγή, δυστυχώς μας στέρησε, όλοι οι 'Ελληνες θα γνωρίζαμε αυτές τις Ανθρωπιστικές ΑΡΧΕΣ και ΠΑΝΑΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ, και ποτέ δεν θα ξεπέφταμε να προκαλέσουμε, έστω και εν' αγνοία μας, την Καταστροφή άλλων μακρινών πολιτισμών.

Αφύπνιση, Κατανόηση, και Αλλαγή Θεσμών, είναι το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και όλου του Κόσμου, έτσι ώστε να ασφαλιστούμε άπαντες, και να θωρακιστούμε, από την Ιουδαϊκή εγκληματική ψυχασθένεια, "Και κυριεύσετε την Γη"2.

'Ελεος! Πότε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, θα απεκδυθούμε όλοι οι 'Ελληνες, από την Βιβλική νοοτροπία, του εξουσιασμού, της εξαπάτησης και της δουλικότητας? 

Δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας!  Οι αλλαγές είτε στην Συνείδηση, είτε στην Κοινωνία μας, πρέπει να γίνουν Τώρα, όσο γίνεται πιο νωρίς, διότι τα μέτρα εναντίον των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας θα αυξάνονται, διότι, απλά ...

χρειάζονται, 'Ελληνες 'Ηρωες, και Ελληνικές αξίες, να φέρουν την εξάγνιση και την ΑΛΛΑΓΗ, είτε τοπικά, είτε παγκόσμια.

Καταστρέφοντας τον Αυθεντικό Ελληνικό Πολιτισμό, κατέστρεψαν ΟΛΗ την Δύση, και μαζί της, όλο τον κόσμο. 

Το παιχνίδι χρειάζεται να αντιστραφεί, και να ξεσκεπάσουμε την Αιτία του Κακού, που είναι Δύο...

Η θρησκευτική και Πολιτική Διαφθορά, το στέμμα του βασιλιά, και η τιάρα του πάπα.  Αυτοί ήταν πάντα οι εχθροί κάθε Αυθεντικά Ελληνοτραφή Μύστη.

Αν δεν ξεσηκωθεί η Ελληνική Ψυχή, ο Κόσμος μας δεν σώζεται...

‘Η θα αφυπνιστούμε, ή θα αναλάβουμε τις ευθύνες της Κοινωνίας μας, μέσω Ιδιωτικών Πρωτοβουλιών, Κοινωνικού Δικαίου, ή ας το πάρουμε απόφαση, πως δεν υπάρχει μέλλον, ούτε για μας, ούτε για τα παιδιά μας.

Καιρός να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, στον Νέο Ιδεολογικό και Κοινωνικό Πόλεμο, που ξέσπασε στις μέρες μας, και ας λάβουμε την κατάλληλη θέση ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, κατά του εχθρού... την Λήθη και την Αδυναμία.

Η Νίκη είναι στο χέρι μας...

Η Ισχύς εν τη Ενώση.
_____________________________________________________________________________________________

1 Αργεντινή, Μεξικό, Κορέα, Ιαπωνία, και γενικά η Λατινική Αμερική και πολλές Ασιατικές χώρες
2 Ο Κύριος ο Θεός σας έδωσε σε σας αυτή τη γη να την κυριεύσετε (Δευτερονόμιο, 18)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 25, 2010, 17:17:52 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΣΚΙΩΝΑΣ

  • Μηνύματα: 8
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Το Νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Ποιος φταίει?
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 05, 2010, 04:32:14 »
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ? ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ? ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΠΑΝ ΕΛΛΗΝ ΗΡΩΑ? ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΗΡΩΑ? Ή ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΟΡΟΙΔΟ ΠΟΥ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΘΑ ΠΡΟΔΩΘΕΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΣΤΗΝ ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΜΟΥ, Η ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΟΥΝ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ.

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Το Νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Ποιος φταίει?
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 07, 2010, 13:17:11 »
Η εποχή καλεί Αυθεντικούς 'Ηρωες να τολμήσουν Πραγματικές Κοινωνικές αλλαγές.  Αν δεν καλιεργηθούν 'Ηρωες, αν δεν αφυπνιστεί ο κάθε γκρινιάρης 'Ελληνας, που περιμένει βάση χριστιανικού προσηλυτισμού κάποιον εξωτερικό ΣΩΤΗΡΑ, να τον σώσει, τότε σίγουρα, και ΔΙΚΑΙΑ, θα μας φάνε τα σκουλίκια και οι κατσαρίδες.

Καιρός η Τεμπελιά, η ανευθυνότητα και πάσης φύσεως φοβίες να εξαφανιστούν, αν θέλουμε να ζήσουμε με ευπρέπεια και ευημερία, στην χώρα μας που συνεχίζει στην Κατηφόρα.  Η τύχη της ζωής μας είναι στα χέρια μας, εφόσον σταματήσουμε να ακολουθούμε τους κανόνες της αγέλης, αλλά γίνουμε Αυτοκυρίαρχοι της ζωής μας, καθώς ταυτόχρονα αφυπνιστούμε στον νόμο της Κοινωνικής αλληλεπίδρασης, και πως η Ισχύς εν τη Ενώση, είναι ένας Θείκός Νόμος, ισχυρότερος από κάθε προσευχή.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/