Αποστολέας Θέμα: Reiki - Ρέικι....  (Αναγνώστηκε 13232 φορές)

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Reiki - Ρέικι....
« στις: Απριλίου 11, 2009, 12:10:26 »
        Ρέικι….

    Βρισκόμαστε σε μια εποχή κατά την οποία η νέες τεχνολογίες έφεραν την επανάσταση στον τομέα της πληροφορίας. Σήμερα η διάδοση της πληροφορίας έφτασε σε ασύλληπτες ταχύτητες μετάδοσης, ενώ παράλληλα έχει εξαλειφθεί κάθε εμπόδιο που απέτρεπε τον καθένα να προσεγγίσει την οποιαδήποτε πληροφορία. Όσο όμως η πληροφορία εξαπλώνεται, τόσο μικρότερη γνώση επιτυγχάνεται και τόσο πιο επιφανειακή γίνεται η έρευνα και η αναζήτηση, παρότι μπήκαμε ήδη στην εποχή του Υδροχόου, την εποχή της Γνώσης….

    2.000 χρόνια πριν και η υψηλή Γνώση που ανέπτυξε η Ελληνική κλασσική σκέψη έχει φτάσει μέχρι τα πέρατα του τότε γνωστού κόσμου. Για πολλούς σοβαρούς μελετητές, ήδη βρισκόμασταν στο πρόθυρα της τεχνολογικής επανάστασης (εφευρέτες όπως ο Ήρωνας, ο Αρχύτας ή ο Αρχιμήδης κλπ, ήδη την είχαν εισάγει), μια τεχνολογική επανάσταση η οποία ήταν θέμα χρόνου να φέρει και την βιομηχανική επανάσταση (καθότι ήδη είχε ανακαλυφθεί η ενέργεια του ατμού και ο ατμοστρόβιλος). Παράλληλα οι επιστήμες είχαν φτάσει σε υψηλότατα επίπεδα και η Ιατρική για παράδειγμα, ήδη είχε καταφέρει να χειρουργεί. Κι όμως, αυτή η μοναδική παγκόσμια έκρηξη γνώσης και επιστήμης, βάναυσα εμποδίστηκε και εξουδετερώθηκε. Η αιτία; Προφανώς ο σκοταδισμός των μαυροντυμένων φονταμενταλιστών του αποτρόπαιου και απάνθρωπου δόγματος του ιουδαιοχριστιανισμού.

    Τι ακριβώς έγινε; Διέρρευσαν δυστυχώς κάποιες εσωτερικές μυητικές γνώσεις σε αμόρφωτους, με αποτέλεσμα να φτάσουν από την μία να κυριολεκτούν και να πιστεύουν επακριβώς στους μυητικούς μύθους και από την άλλη, να διαστρεβλώνουν με την έλλειψη βαθύτερης κατανόησης που τους διέκρινε, ολάκερη την εσωτερική επιστήμη ευτελίζοντας τις διδασκαλίες, καθώς τις υποβίβαζαν στο δικό τους υπανθρώπινο επίπεδο. Για το επίπεδο παιδείας της ιουδαιοχριστιανικής επιδημίας, συνιστούμε ο κάθε καλοπροαίρετος αναζητητής να ερευνήσει την εκκλησιαστική ιστορία. Εκεί έκπληκτοι διαβάζουμε ότι, στην πρώτη οικουμενική σύνοδο (και όχι μόνο), των 318 «αγίων πατέρων» επισκόπων (ήταν πολύ περισσότεροι), το 325 κ.χ. στην Νίκαια της Βιθυνίας, συγκεντρώθηκαν όλοι αυτοί οι «θεόπνευστοι» δεσποτάδες, από τους οποίους όμως ΜΟΝΟΝ τρεις -3- ήταν μορφωμένοι, ενώ από τους υπόλοιπους, η συντριπτική πλειονότητα ήταν παντελώς αναλφάβητοι, μη γνωρίζοντες φυσικά ούτε ανάγνωση. (Σημείωση: Τρεις από το σύνολο καταδικάστηκαν ως αιρετικοί!!!!)

    Σύγχρονη εποχή και οι φωνές των αγωνιούντων ενδυναμώνονται, στιγματίζοντας την κατάντια του εκπαιδευτικού μας συστήματος, το οποίο προάγει τελικά έναν ιδιότυπο αναλφαβητισμό. Η κριτική σκέψη λείπει παντελώς και η ικανότητα διάκρισης εκμηδενίστηκε. Σχεδόν όλες οι γνώσεις των εσωτερικών (μικρών) μυστηρίων έχουν διαρρεύσει, με αποτέλεσμα την παντελή τους διαστρέβλωση λόγω μηδενικής κατανόησης από τους μη σκεπτόμενους ψιττακιστές και την ευρεία σκοταδιστική εξάπλωση των νεοεποχίτικων αμερικανόφερτων παραλογισμών. Ο απόλυτος ευτελισμός σε όλο του το μεγαλείο!!!!

    Στην πλειάδα των παρανοημένων και διαστρεβλωμένων εσωτερικών γνώσεων ανήκει και το Ρέικι. Στο Ρέικι, μεγάλο ρόλο έχουν τα σύμβολα, για τα οποία έχουν γραφεί τόσες τερατολογίες και παραλογισμοί, ώστε μια διαδικτυακή αναζήτηση σε αντίστοιχες σελίδες, είναι αδύνατο να μη δημιουργήσει στομαχικές διαταραχές σε όποιον ακόμα σκέφτεται. Η ιστοσελίδα, http://www.universityofreiki.com/workshops/ είναι χαρακτηριστική του ευτελούς ξεπεσμού περί μυήσεων τύπου Ρέικι. Από τις τριακοσαριά  μυητικές θεραπευτικές – με το αντίστοιχο αντίτιμο φυσικά – η πλειοψηφία αναφέρεται σε κάποιο φαντασιακό τύπο Ρέικι .

    Αυτά τα εξωτικά σκαριφήματα που με τόσο μυστήριο τα επένδυσε η πονηρή δυτική νοοτροπία της εξαπάτησης και της αποβλάκωσης για εντυπωσιασμό των αφελών, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ευχούλες σε Ιαπωνική γραφή. Αρχίζοντας μια μικρή έρευνα γύρω από όλη αυτή την πλεκτάνη, συναντάμε χίλιες μύριες διαφορετικές προσεγγίσεις. Πρώτον, η άποψη μερικών «ρεϊκατζήδων» ότι τα σύμβολα έλκουν την καταγωγή τους από το Θιβέτ, είναι παντελώς ανυπόστατη και αν κάποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, ή είναι παραπληροφορημένος – θύμα και ο ίδιος – ή είναι ασυνείδητος απατεώνας, ο οποίος προσπαθεί να καπηλευθεί την αίγλη που παρέχει η παραπομπή στο Θιβέτ. Το Ρέικι είναι αποκλειστικό δημιούργημα του Dr. Usui, ο οποίος μάλιστα είχε εστιαστεί περισσότερο στην συλλογική θεραπευτική, η οποία ήταν παγκόσμια γνωστή, από τους Σαμάνους μέχρι του Ινδουιστές και από τους Εσσαίους και την ιουδαιοχριστιανική αίρεση, μέχρι τους Αβορίγινες. Η βάση του Ρέικι έγινε η «ενέργεια» - το ΚΙ ή ΤΣΙ – όρος γνωστός όπως και η διέγερσή της, αιώνες πριν στην Κίνα και ιδιαίτερα στην Κινέζικη ιατρική  και γενικά στον Βουδισμό. (Τάι Τσι κλπ.)  Ο Usui ως εκπαιδευθείς στον Βουδισμό χρησιμοποιεί Βουδιστικές ορολογίες, χωρίς όμως να προάγει κάποια παλαιότερη γνώση, καθότι το Ρέικι είναι αποκλειστικά δικό του εφεύρημα.

    Τα σύμβολα του Ρέικι οι καπάτσοι Ρεϊκατζήδες τα ντύσαν με ένα μυστήριο και με τον μανδύα του απόκρυφου, διεγείροντας αφάνταστα την περιέργεια των αφελών, οι οποίοι ως εύκολα θύματα, πλήρωναν με καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά την υποτιθέμενη μεγάλη αποκάλυψη, ουσιαστικά όμως την μεγάλη απάτη των καταφερτζήδων. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, τα σύμβολα – όπως τα ονειρικά και αρχετυπικά – πράγματι διεγείρουν το ασυνείδητο, ενεργοποιώντας το και φέρνοντάς το σε ενεργειακή εγρήγορση. Όμως τα ΔΗΘΕΝ σύμβολα του Ρέικι, δεν έχουν καμιά σχέση με πραγματικά σύμβολα, καθώς είναι καλλιγραφικά Γιαπωνέζικα γράμματα, τα οποία βέβαια έχουν φτάσει στην Δύση – με την μέθοδο του σπασμένου τηλεφώνου – σχεδόν τελείως παραποιημένα και αλλοιωμένα. Ως κοινά γράμματα μιας ανατολικής γλώσσας, ούτε κατ’ υποψία δεν προσομοιάζουν με σύμβολα του ασυνείδητου του δυτικού ανθρώπου, με αποτέλεσμα να μην έχουν καμιά απολύτως επίδραση στην ενεργειακή διέγερση. Πιθανότατα βέβαια η πρώτη επαφή, λόγω της αδημονίας του υποψήφιου θύματος της εξαπάτησης και του εξωτικού χαρακτήρα των γραμμάτων αυτών, να έφερνε ενεργειακή έξαψη, όμως θάταν η πρώτη και η τελευταία. Στην συνέχεια θα διακατέχονταν από έξαψη αγανάκτησης που τον κορόιδεψαν, αν και συνήθως την αγανάκτηση γρήγορα προσπερνά η πονηριά να βρει κι αυτός αντίστοιχα θύματα προς εκμετάλλευση. Ως συνήθως όμως η πλειοψηφία έχει, έστω και σε λανθάνουσα μορφή, συνείδηση, οπότε για να την υπερκεράσει, σκηνοθετεί ο πονηρίδης τον εαυτό του ως κάποιον ξεχωριστό θεραπευτή, τον ντύνει και με τον ψεύτικο μανδύα του δήθεν καλοπροαίρετου φιλάνθρωπου, δικαιολογεί παράλληλα με διάφορες γελοίες αιτιολογήσεις τον χρηματισμό και έτσι καταφέρνει να ξεγελιέται ο δυστυχής ότι όλα βαίνουν καλώς. Μάταια ο αληθινός εαυτός του φέρνει μύρια προσκόμματα μπας και τον καταφέρει να τον αφυπνίσει, αλλά αυτός απτόητος….Μάλιστα, θα βγει συνήθως υπεροπτικά και θα παινευτεί ότι απλά δοκιμάζεται επειδή ήδη ανήκει στους εκλεκτούς…. Ο δυστυχής….

   
    Εισήγαγε λοιπόν ο Usui τέσσερις Ιαπωνικές ευχούλες, οι οποίες προφέρονται σαν «μάντρα» ως υποβοηθητικά εστίασης του αυτοθεραπευόμενου στο σύστημα αυτοθεραπείας που εισήγαγε ως επικουρικό στην κανονική θεραπευτική. Η πρώτη ευχούλα, ήταν το “Choku-rei”.



    Ανατρέχοντας στην Ιαπωνική γλώσσα (πολλοί μελετητές ισχυρίζονται ότι οι συγκεκριμένες λέξεις έχουν προέλευση από τα kanji Κινεζικά), θα βρούμε σε  απόδοση Ελληνική το “choku” = διόρθωση και “rei” = θαύμα, οπότε θα το αποδίδαμε ως, «ας διορθωθεί με θαύμα» και σε ελεύθερη μετάφραση για νοηματική απόδοση αντίστοιχη στα Ελληνικά, θα είναι ένα «μάντρα» της μορφής, «είθε να γίνει το θαύμα να επουλωθεί (να θεραπευθεί)». Για το σύμβολο δεν υπάρχει βεβαιωμένη προέλευση, αν και το πιο πιθανό είναι ότι βρίσκεται η προέλευσή του σε μια ιδιότυπη παραλλαγή του Usui κάποιου βουδιστικού κινέζικου ιδεογράμματος.

    Το πρώτο σύμβολο λοιπόν για το σύστημα του Usui, χρησιμοποιείται για την αύξηση της δύναμης και την ενεργοποίηση της ροής της ενέργειας, του «ΚΙ» ή «ΤΣΙ», επιτυγχάνοντας έτσι την ενδυνάμωση του θεραπευτή, ώστε να καταφέρει να επιφέρει την θεραπευτική επούλωση. Το «μάντρα» για τον κάτοχο της γλώσσας είναι μάλλον πετυχημένο, για το σύμβολο όμως δεν έχουμε βρει καμία πληροφορία που να το συνδέει με την ενδυνάμωση και με την αύξηση ροής ενέργειας. Παραδόξως για την δύση, το σύμβολο αυτό μπορεί να δράσει βοηθητικά για την ενεργειακή ενδυνάμωση, όμως θα απαιτηθεί πρώτα ένα ξεχωριστό ερέθισμα για την εκκίνηση της έκλυσης της ενέργειας. Αυτός είναι ουσιαστικά και ο ρόλος των αληθινών συμβόλων, τα οποία δρουν στο ασυνείδητο ως σπινθήρας για την ενεργειακή έκρηξη. Τέτοιο σύμβολο έχει η δύση και δεν είναι δύσκολο να προσδιορισθεί από τον έστω και Νεόφυτο εσωτεριστή, ποιο είναι αυτό το σύμβολο.

    Το δεύτερο στην σειρά είναι το «Seiheki». Η προέλευσή του από το Θιβετιανό σύμβολο «Hrih» καταρρίπτεται καθότι το “Hrih” των Θιβετιανών είναι συνδεδεμένο άμεσα με το μάντρα, «Om mani padme hung». Έτσι καταλήγουμε να θεωρήσουμε ως πιο πιθανή την προέλευσή του από το κινεζικό βουδιστικό σύμβολο «Hrih» που συμβολίζει τον «Βούδα του άπειρου φωτός και ζωής».



    Η λέξη «Seiheki» ερμηνεύεται ως «τάση, ροπή, φυσική διάθεση, ψυχική συνήθεια» και αναφέρεται στην «συναισθηματική θεραπεία», γιαυτό και αναφέρεται και ως «αγάπη». Ουσιαστικά είναι ένα μάντρα το οποίο προφερόμενο από τον Ιάπωνα, τον βοηθάει να αναδυθεί μέσα του η ψυχική διάθεση για τον συνάνθρωπο και το συμβολόγραμμα παραπέμπει στον ελεήμονα Βούδα. Για οποιονδήποτε όμως άλλον άνθρωπο εκτός από Ιάπωνα, ούτε το μάντρα, ούτε το σύμβολο δύναται να του ενεργοποιήσει κάτι. Είναι λοιπόν τουλάχιστον αφελές να προάγεται και να εμπορεύεται ένα σύμβολο, το οποίο στην καλύτερη περίπτωση είναι τελείως ανενεργό.

    Για το τρίτο σύμβολο του Usui, ο ιδιότυπος γιατρός δεν έκανε κανέναν κόπο να αποδώσει κάποιο ξεχωριστό σύμβολο (αν πράγματι ο ίδιος το έκανε για τα δύο πρώτα). Κατέγραψε σε καλλιγραφική Ιαπωνική το «Hon Sha ZE SHO NEN».

 

    Η απόδοση του μάντρα αυτού θα μπορούσε να είναι, «η δίκαιη συνείδηση είναι η ρίζα των πάντων», ή «η ορθή σκέψη είναι η ουσία των πάντων». Διαφορετικές ερμηνείες, όπως: «το ανώτερο που κατέρχεται δι’ εμού ας περάσει σε εσάς», ή «δεν υπάρχει παρελθόν, δεν υπάρχει παρόν, δεν υπάρχει μέλλον», είναι παραλλαγές τελείως λανθασμένες σε σχέση με το πραγματικό νόημα του μάντρα. Επειδή είναι το σύμβολο που δηλώνει την θεραπευτική δράση της σκέψης ως άμεση αφετηρία των θετικών συναισθημάτων και καλοπροαίρετων δράσεων, η οποία σκέψη δρα ακαριαία, αλλά και ως συνείδηση, πέρα από τους περιορισμούς του χρόνου, γιαυτό πολλοί παραπλανήθηκαν και έδωσαν τέτοιες ερμηνείες. Ακόμα, επειδή η ορθή σκέψη, είναι ταυτόσημη με την κοσμική συνείδηση και προάγει τα ανώτερα ιδανικά, ως παρεξήγηση θεωρήθηκε ότι μέσω της ορθής σκέψης κατέρχεται κάποια θεία ουσία και διαχέεται μέσω του εκλεκτού θεραπευτή. Τέτοιες ερμηνείες είναι προϊόν επιφανειακών απλουστεύσεων, οι οποίες καταλήγουν να διαστρεβλώνουν την εσωτερική γνώση και να παραπλανούν τους αφελείς.

    Φτάσαμε έτσι αισίως στο τέταρτο σύμβολο, το σύμβολο του διδασκάλου, του master reiki! Dai Ko Myo….



    Το σύμβολο αυτό είναι ένα μάντρα παρμένο από τον κινεζικό βουδισμό και σημαίνει κατά λέξη, «Μεγάλο Φως που Λάμπει», οπότε σε ελεύθερη ερμηνεία θα λέγονταν, «Υπέρλαμπρο Φως». Για αυτό το μάντρα έχουν ειπωθεί και καταγραφεί οι μεγαλύτερες ανοησίες, ακόμα και από την αρχή της επικράτησής του την δεκαετία του ’80. Δηλώνει από την μια τον έλεγχο πάνω στα άλλα τρία σύμβολα – μάντρα και από την άλλη, την αφαίρεση του πόνου και της νόσου, δρώντας σε ένα λεπτοφυέστερο επίπεδο σε σχέση με τις δράσεις των άλλων τριών. Να προσθέσουμε μόνον ότι, επειδή ο Βουδισμός στην Ιαπωνία ήρθε μέσω Κίνας, η Κινεζική διάλεκτος Kanji  είναι όπως η Λατινική με τα αποφθέγματά της για την Δύση. Έτσι, πολλές ευχές και ειδικά μάντρα, έλκουν την καταγωγή τους από αυτήν την γλώσσα.
                                                                         Συνεχίζεται….
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 17, 2017, 00:17:44 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Reiki - Ρέικι....
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 11, 2009, 12:13:06 »
Συνέχεια από το προηγούμενο ….


        Παρατηρώντας τις αναφορές που γίνονται στον Βουδισμό μαζί με τα μάντρα και τις ερμηνείες τους, αναγνωρίζουμε την αρχαία σοφία στην οποία αναφέρεται το σύστημα, με αποτέλεσμα, άτομα με ανεπτυγμένη διαίσθηση να είναι πεπεισμένα όταν έρχονται σε επαφή με το σύστημα, ότι έχουν να κάνουν με κάτι αληθινό. Η αρχαία σοφία κατέδειξε ότι ο κόσμος – φυσικά και ο άνθρωπος – είναι τετραδικός, με τρεις διακριτές ιδιότητες σε κάθε επίπεδο, συνολικά δωδεκαπλός. Αυτό ακριβώς καταδεικνύεται απλοϊκά στην αστρολογία, όπου τα τέσσερα στοιχεία (Γη, Νερό, Αέρας, Φωτιά), εμφανίζονται στο Σύμπαν με τρεις διαφορετικές ιδιότητες (Κυριαρχική ή Παρορμητική, Σταθερή, Μεταβλητή) και έτσι έχουμε δώδεκα συνολικά συνδυασμούς. Αυτό φυσικά μας υπενθυμίζει την Πλατωνική περιγραφή του Σύμπαντος, κατά την οποία, ο κόσμος είναι ένα δωδεκάεδρο, απαρτιζόμενο από δώδεκα πεντάγωνα (σε μορφή σημερινής ποδοσφαιρικής μπάλας). Η Πλατωνική διαίρεση της ψυχής σε «Θυμικό - Επιθυμητικό – Λογιστικό», ήταν η αιτία της πλάνης η οποία έγινε αργότερα τριαδικό δόγμα. Την φυσική τετραπλότητα και το πρόβλημα του τέταρτου το προσέγγισε αριστοτεχνικά ο Γιουνγκ, το είχε παρουσιάσει παλαιότερα η Αλχημεία και το είχε διδάξει η αρχαία σοφία μέσα από τον κοσμογονικό μύθο, τονίζοντας ότι -4- τέσσερα ήταν τα αδέλφια που μοιράστηκαν τον κόσμο. Ο Πλούτωνας - Άδης, ο Ποσειδώνας - Ωκεανός, Ο Δίας – Όλυμπος και Ο Χείρωνας το αφήλιο - Πήλιο. Κάπου στην συνέχεια χάθηκε η γνώση και επιβλήθηκε ανισόρροπη τριαδικότητα. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι, δεν έχει σημασία αν είναι τριαδικότητα ή τετραδικότητα, άλλωστε – λέγουν – όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ίδιο τέλος. Ατυχώς δεν είναι έτσι τα πράγματα, γιατί, κάτι που ταξινομείται σε τέσσερα, αδυνατεί να ταξινομηθεί σε τρία. Ακόμα, το μήνυμα αποκρυπτογραφείται, όταν ακολουθείται αυστηρά η ορθή ταξινόμηση. Είναι κάτι αντίστοιχο με την Λακωνική σκυτάλη, γύρω από την οποία τυλίγονταν μία κορδέλα με γράμματα. Μόνον το τύλιγμα γύρω από την αυθεντική σκυτάλη αποκάλυπτε το μήνυμα. Δυστυχώς, όλοι οι δρόμοι δεν καταλήγουν στο ίδιο τέρμα, γιατί κάποιοι από αυτούς, «απλά πάνε κατά διαόλου», που λέει και ο λαός, ενώ κάποιοι άλλοι δρόμοι συνεχίζουν σε ατελείωτους κύκλους.

    Η μυστική τετραπλότητα λοιπόν είναι η βάση για το σύστημα του Usui –παραπέμποντας και σε μια εσωτερική Ινδοϊστική αναφορά, όπως έχει φιλοτεχνηθεί σε ένα αρχαίο τετραπρόσωπο άγαλμα του Ινδοϊσμού. Ξεκινώντας με το πρώτο επίπεδο, το πιο εύκολο να διερευνηθεί, συναντάμε το καθεαυτού ενεργειακό, για το οποίο τόσες λέξεις έχουν ειπωθεί, αλλά επί της ουσίας, πιο πολύ σύγχυση προκάλεσαν παρά διαφώτισαν. Οι Έλληνες σοφοί, ακριβολόγοι για την γνώση, διείδαν δύο μορφές ενέργειας στο δυικό Σύμπαν. Οι έννοιες «Μαγνητική – Ηλεκτρική» που χρησιμοποίησαν οι δυτικοί εσωτερικοί ερευνητές, περιέπλεξαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, γιατί, και το ηλεκτρικό και το μαγνητικό πεδίο, είναι συνιστώσες του ηλιακού φωτός και κάθε ηλεκτρομαγνητικού κύματος στο Σύμπαν.

    Η λανθασμένη κατάταξη, παρότι έγινε με πρόθεση να καταδειχθεί η ορμή της ενεργητικής δύναμης με τον χαρακτηρισμό «ηλεκτρική – ηλιακή», καθώς και η παθητική δύναμη με τον χαρακτηρισμό «μαγνητική – Σεληνιακή», δυστυχώς σήμερα μας έχει οδηγήσει σε νέες παρανοήσεις. Προσπαθώντας να αποφύγει πιθανές παρεξηγήσεις η ΑΜΡΑ, επιλέγει τις λέξεις «Ζωικότητα – Παθητική δύναμη» και «Ζωτικότητα – Ενεργητική δύναμη». Φορέας της ζωικότητας είναι το ψυχρό αιθερικό και φορέας της ζωτικότητας το θερμό ηλιακό Φως. Σύμβολο βέβαια του αιθερικού είναι η Σελήνη, η οποία φυσικά είναι και η μήτρα της ζωής ως κυβερνήτης του ζωδίου του Καρκίνου. Ως «θεμέλιο» στην Καμπαλά, μας παραπέμπει στην πρότερη κατάσταση της ύλης, η οποία για τον Πυθαγόρα πήρε το όνομα «Πεμπτουσία». Το αιθερικό είναι η μήτρα της ζωής, γιατί απλούστατα, είναι ένα δραστικό συστατικό και όχι ουδέτερο. Αιθερικό είναι το ιονισμένο αέριο και απαντάται και με την Ελληνική ονομασία, «Πλάσμα». Νομίζω δεν χρειάζεται να διαλογιστούμε πολύ για να έχουμε την κατανόηση αυτών των εννοιών, θαυμάζοντας αυτούς που απέδωσαν τις κατάλληλες αυτές λέξεις.

    Έχουμε ακούσει για «Πράνα», για «Κι», «Τσι» κλπ, αλλά κάποιοι βιάστηκαν να ξεχωρίσουν την «βιοενέργεια», για να ταιριάσουν με το δόγμα ότι δήθεν παίρνουμε κάποια θεία ουσία ανεξάντλητη από το Σύμπαν, ουσιαστικά μια παραλλαγή του δόγματος της χριστιανικής θείας χάρης. Αυτό όμως δεν είναι εσωτερισμός, αλλά δογματική πλάνη. Η ενέργεια αυτή, το αιθερικό είναι ένα και μοναδικό και γεμίζει φυσικά όλο το Σύμπαν, καθότι είναι η πρώτη ύλη για την κατασκευή αστέρων κλπ. Υπάρχει και στην ατμόσφαιρα, όπως φυσικά και σε κάθε υλική ουσία που εμπεριέχει μόρια ιονισμένα. Αυτά που γράφουν οι μονογραφίες του AMORC για το συγκεκριμένο θέμα, το μόνο που δεν κάνουν είναι να το ξεκαθαρίσουν, προάγοντας για μια ακόμη φορά την δογματική αποδοχή απόψεων που ούτε οι συντάκτες τους δεν έχουν κατανοήσει.

    Με αυτήν την ενέργεια ασχολούνται όλα τα ενεργειακά θεραπευτικά και επιτελείται η ενεργοθεραπεία με απλή επίθεση των χεριών στον ασθενή. Αυτή η ενέργεια έχει ευεργετική επίδραση πάνω στην ύλη, γιαυτό και είναι η πλέον ενδεδειγμένη για επούλωση, για επιτάχυνση αποκατάστασης βλαβών στο σώμα, αλλά και για ταχεία ανάρρωση ακόμα και σπασμένων οστών. Αν ο θεραπευτής δεν έχει καταφέρει να προσλαμβάνει σωστά την αιθερική ενέργεια από το περιβάλλον, τότε σε κάθε απόπειρά του να βοηθήσει ενεργειακά, αδειάζει τάχιστα και ο ίδιος μετά χρήζει ενεργειακής στήριξης. Αυτήν την περίπτωση την ονόμασαν βιοενέργεια, αποδίδοντάς της όμως τελείως λανθασμένη λειτουργία. Η ανατολή στον τομέα αυτόν έχει να επιδείξει πολύ άρτια συστήματα ασκήσεων για την αποκατάσταση της φυσικής ροής της αιθερικής ενέργειας, όπως το «Τάι – Τσι», το «Τσι –Κονγκ» κλπ.

    Η έλλειψη παραπλήσιων ενεργειακών ασκήσεων στη Δύση, (με εξαίρεση τους αυθεντικούς μυημένους – σχετικά ανατρέξτε στα γραπτά της Φόρτσιουν), είναι ένας ακόμα λόγος της αγχώδους συμπεριφοράς που χαρακτηρίζει τον μέσο δυτικό άνθρωπο. Υπάρχει ακόμα και το φαινόμενο της απομύζησης ενέργειας από κάποιον που συναναστρεφόμαστε, φαινόμενο πολύ συνηθισμένο στις δυτικές κοινωνίες καθώς πολλοί δυστυχείς έχουν «μπλοκαρισμένη» την ροή και ανταλλαγή της ενέργειας , ανταλλαγή η οποία κάλλιστα μπορεί να περιγραφεί ως ένα είδος αναπνοής. Οι γνώστες γνωρίζουν πώς να προστατεύονται, αλλά και να βοηθούνε τέτοιους ανθρώπους. Όσο για τους αδαείς, αυτοί δεν κινδυνεύουν, καθότι η προσωπική τους ιδιοτέλεια τους έχει καταστήσει αλώβητους στο να δώσουν κάτι προς τον συνάνθρωπό τους. Το φαινόμενο αυτό λανθασμένα το αναφέρουν ως «βαμπιρισμό», όμως αυτό δείχνει την παντελή άγνοια επί των απόκρυφων λειτουργιών της ζωής. Είναι απλά ενεργειακή «λυκανθρωπία» και συνοδεύεται πάντα με κούραση και ψυχική δυσανεξία, σε αντίθεση με τον «βαμπιρισμό»που δημιουργεί έντονα μητρικά συναισθήματα οίκτου και συμπόνιας.

    Κατά κανόνα στην Δύση η παρεμπόδιση της ομαλής ροής της ενέργειας και η ανταλλαγή αυτής με την Φύση, οφείλεται σε «μπλοκαρίσματα» συναισθηματικής αιτίας, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την μεγάλη επιρροή της ανώτερης λειτουργίας πάνω στην κατώτερη. (Προσοχή με την έννοια «ανώτερη ή κατώτερη». Δεν έχει ποιοτικό χαρακτήρα, αλλά μόνον τοπικού προσδιορισμού. Καμιά λειτουργία δεν είναι ανώτερη μιας άλλης στην Φύση). Από εδώ λοιπόν αρχίζουν οι «πονηριές» του πλημμελούς τρόπου εμπορίας του Ρέικι. Σε ένα αληθινό και σοβαρό μυητικό οργανισμό, οφείλει να δίδεται στον Νεόφυτο ένας κύκλος ασκήσεων και πρακτικών, οι οποίες με την επίβλεψη του οδηγού, προσαρμόζονται στην ιδιαιτερότητα του κάθε αναζητητή.

    Είναι όπως το ξεχωριστό πακέτο ασκήσεων που προτείνει ένα σοβαρό γυμναστήριο σε όποιον επιθυμεί να ασκηθεί. Αυτό το στάδιο από την υποτιθέμενη μύηση, λείπει παντελώς από το Ρέικι. Άλλωστε θα έχανε την εμπορικότητά του αν από την αρχή προήγαγε μια σειρά κοπιαστικών και ως εκ τούτου ανεπιθύμητων ασκήσεων για τον μέσο δυτικό άνθρωπο. Έτσι, έχουμε θύματα – μαθητές ρεϊκατζήδες, οι οποίοι απλά πείθονται ότι με ελάχιστες συνεδρίες, έχουν αποκτήσει μαγικά την ικανότητα της ενεργοθεραπείας, οπότε, είτε αυθυποβλημμένοι, είτε γνώστες της πραγματικότητας αλλά εκ του πονηρού σκεφτόμενοι, ρίχνονται στην αγορά προς άγραν πελατών. Το σημείο αυτό χρειάζεται να προσεχθεί ιδιαίτερα. Οι χειρότεροι εκμεταλλευτές ΔΕΝ είναι αυτοί που εξαπατούν τους αφελείς για οικονομικό όφελος. Δυστυχώς πολύ χειρότεροι είναι αυτοί που, για να υπηρετήσουν την έντονη ματαιοδοξία τους και την εσώτερη ανάγκη τους να ενεργοποιήσουν τα μπλοκαρισμένα συναισθήματά των, αναζητούν ασθενείς, οι οποίοι στην πράξη όμως είναι υποκατάστατα των δικών τους καλυμμένων ιδιοτελών προσμονών και αναγκών. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και διευρυμένη ικανότητα διάκρισης για να καταλάβουμε πότε η πράξη προσφορά είναι εγωιστική και ιδιοτελής και πότε είναι ορθή. Έχει μεγάλη σημασία αν υποκινούμαστε σε δράσεις από επιθυμίες ή από αποφάσεις περί ορθού.

    Από τους ασκούντες ενεργειακές θεραπευτικές, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν το ταλέντο να ενεργοποιήσουν ροές ενεργειών σε ικανοποιητικό βαθμό. Η πλειονότητα «νομίζει» ότι πράττει κάτι τέτοιο, όμως όπως έχει αποδειχθεί με μετρήσεις, ελάχιστη είναι η συνεισφορά του. Είναι όμως αληθές ότι οι περισσότεροι μπορούν κάλλιστα να γίνουν ενεργειακοί θεραπευτές, ελάχιστοι όμως πάλι θα έχουν παράλληλα και την ικανότητα της διαισθητικής διάγνωσης. Η ικανότητα αυτή είναι σύμφυτη της θηλυκής φύσης, γιαυτό και όταν την βρίσκουμε σε άτομο του αντρικού φύλου, συνήθως το άτομο αυτό είναι ομοφυλόφιλο. Η αρχαία εσωτερική σοφία μας κατέδειξε ότι οφείλουν να είναι διακριτοί και συμπληρωματικοί οι ρόλοι των δύο φύλων στις κοινωνικές λειτουργίες, κάτι που προφανώς η επιφανειακή ενασχόληση με το Ρέικι το έχει λησμονήσει. Άλλο Ιεροφάντης και άλλο Ιέρεια. Διαφορετικό λειτούργημα επιτελεί ο ένας και διαφορετικό ο άλλος. Αυτές όμως οι «λεπτομέρειες» έχουν καταστεί ασημαντότητες για τις νεοεποχίτικες τεχνικές!!!!

    Αν μάλιστα φτάσουμε να δούμε και ποιοι είναι οι «δάσκαλοι»και θεραπευτές του Ρέικι, θα αγανακτήσουμε με την επιπολαιότητα και την απύθμενη βλακεία των αφελών. Άνθρωποι με μηδαμινή έως μηδενική γνώση στοιχειωδών γνώσεων ανθρωπολογίας, με μια γενναία καταβολή, με λίγες ώρες υποτιθέμενων διδασκαλιών – κατά κανόνα νεοεποχίτικων παραλογισμών – και με μια ολιγόλεπτη δήθεν μύηση, καθίστανται θεραπευτές!!!! Ας σοβαρευτούμε επιτέλους…. Φυσικά δεν καταφερόμαστε ενάντια στις ενεργειακές θεραπευτικές, τις οποίες προτείνουμε και διδάσκουμε, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι οι άνθρωποι που θα τις ασκήσουν, οφείλουν να κατέχουν γνώσεις ιατρικής, το ελάχιστο σε επίπεδο φυσιοθεραπευτή. Είναι εγκληματικό και απάνθρωπο, άτομα με παντελή άγνοια της φυσιολογίας του ανθρώπου να βαφτίζονται θεραπευτές.

    Δεν θα κατακρίναμε το ίδιο το Ρέικι, αν αυτό ασκούνταν από κατάλληλους ανθρώπους με επαρκείς γνώσεις – όχι απαραίτητα με τίτλους – γνώσεις που μπορεί κάλλιστα ο καθένας να αποκτήσει με μελέτη και βοήθεια για την πρακτική από έναν αληθινό γνώστη οδηγό. Μάλιστα, σε επίπεδο ενεργειών και το Ρέικι τα καταφέρνει καλά, ειδικά αν ο Ρεϊκατζής είναι χαρισματικό άτομο. Τέτοιες περιπτώσεις όμως είναι εξαιρέσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία, μιμούμενη τους πραγματικούς δασκάλους, παρουσιάζει την τραγελαφική εικόνα με το ηλίθιο εκείνο γνωστό και προσποιητό ύφος της μάσκας του «γκουρού» και με το ευτελές και παντελώς ψεύτικο χαμόγελο της αμερικάνικης νεοεποχίτικης επιπολαιότητας και αφέλειας.

    Αναλογιζόμενοι την σκιαγραφημένη απάτη των Ρεϊκατζήδων, οι οποίοι έχουν καταφέρει ακόμα και το πιο χαμηλό επίπεδο, όπως είναι η ενεργοθεραπεία, να το αλλοιώσουν, προϊδεαζόμαστε για το τι έχει να επακολουθήσει με τα άλλα τρία επίπεδα, με το συναισθηματικό το καλούμενο και ψυχικό, με το νοητικό και με το πνευματικό. Περιττό βέβαια να πούμε ότι, αυτοί που θα αφοσιωθούν στην θεραπευτική του συναισθηματικού, δεν αρκεί να γνωρίζουν μόνον φυσιολογία και παθολογία, αλλά και ψυχιατρική, ψυχοπαθολογία και απαραίτητα ψυχολογία. Αυτά για τους Ρεϊκατζήδες είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Αν μάλιστα ακριβολογήσουμε, οφείλουμε να τονίσουμε ότι, ο θεραπευτής οφείλει να είναι Μύστης, κάτοχος όχι μόνον των γνώσεων που προαναφέραμε, αλλά και άλλων αποκρύφων που η εξωτερικές επιστήμες ακόμα δεν μπορούν να αναπτύξουν.

    Παραπλήσια, για θεραπεία στο Νοητικό αντιλαμβανόμαστε αναλογικά τι προϋποθέσεις και γνώσεις  είναι απαραίτητες και οπωσδήποτε ο θεραπευτής να έχει θεραπεύσει κάθε δικό του πάθος, έχοντας καταστεί απαθής στις ανθρώπινες επιθυμίες – ποιος άραγε; Για το πνευματικό δε, πρώτιστα να τονιστεί ότι δεν υφίσταται ατομική θεραπεία στο πνευματικό και δεύτερον, είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο που έχουν κάποια αντίληψη του πνευματικού, οπότε κάθε αναφορά της κυρα – Κατίνας – Ρεϊκατζού στο πνευματικό, μόνον μειδίαμα οίκτου προκαλεί, αλλά και αγανάκτησης για τους επιτήδειους που εξαπατούν αθώους ανθρώπους. Θα μου πείτε και αυτοί δεν είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι; Συμμέτοχοι, ναι, γιατί η φυγοπονία τους μαζί με την αφέλειά τους, τους ωθεί να πιστέψουν ότι με ικανοποιητικά χρήματα και με δήθεν μαγικές τελετές, θα αποκτήσουν γνώσεις και ικανότητες που οι Μύστες καταναλώνουν πέραν της μίας ενσάρκωσης για να αποκτήσουν. Συνένοχοι όμως όχι, γιατί είναι ανώριμα παιδιά που έχουν το ακαταλόγιστο, ανώριμοι συναισθηματικά που χρειάζονται φροντίδα και συμπαράσταση για να ενηλικιωθούνε.

    Αυτοί όμως που εκμεταλλεύονται παιδιά – άσχετα αν τα παιδιά αυτά είναι σε σώματα ανηλίκων – δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους παιδεραστές και τους εμπόρους ζωτικών οργάνων, οπότε κατατάσσονται στους πλέον αποτρόπαιους εγκληματίες. Δυστυχώς οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε ψευτοοργανώσεις δήθεν μυητικές, όπου καλλιεργείται συστηματικά η ανοησία. Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι, εξέχων τέκτων «που κάνει δήθεν τεκτονισμό», αποπειρώνταν να διδάξει στους μαθητές περί του μετρήσιμου ενεργειακού πεδίου ανάμεσα στις στήλες του Ναού. Θα ήταν ένα ευτράπελο αστείο, αν ο εν λόγω φαντασμένος δεν το έλεγε με σοβαρότητα. Δυστυχώς εκεί έχουν καταντήσει τον τεκτονισμό και κάθε σοβαρό εσωτερικό κίνημα και διδασκαλία. Κι έχουν ακουστεί και συνεχίζουν να ψιττακίζονται ακόμα φαιδρότερες ανοησίες, όπως το Ρέικι. Η κατάκτηση των τεσσάρων επιπέδων γνώσης, κατανόησης και συνειδητοποίησης που είναι δια βίου έργο ενός αληθινού μυημένου, για έναν αφελή και πονηρό Ρεϊκατζή, είναι ζήτημα μερικών λεπτών, άντε το πολύ λίγων ωρών….

    Δεν ξέρω αν τελικά εξυφαίνεται ένας καινούριος μεσαίωνας ή αν η έσχατη αυτή κατάπτωση, αυτή η καταβαράθρωση των πάντων είναι σημάδι για ένα ελπιδοφόρο νέο ξεκίνημα για την ανθρωπότητα. Εκείνο όμως που είναι γνωστό, είναι ότι κάποιοι έχουν απομείνει ακόμα που κάνουν τον δίκαιο και καλό αγώνα, προάγοντας την αρετή και την ελευθερία, πολεμώντας την αδικία, την εκμετάλλευση και τον σκοταδισμό του δογματισμού. Κι αυτό είναι ένας οιωνός άριστος….
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 21, 2009, 22:28:55 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Eleni

  • Μηνύματα: 235
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Reiki - Ρέικι....
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 12, 2009, 01:37:53 »
Ορφεά, ομορφο κείμενο.
Κατ 'αρχην να σου πω οτι συμφωνω με οσα λες.
 Αποκαθιστάς την ισορροπία με αυτή σου την φράση

<< Δεν θα κατακρίναμε το ίδιο το Ρέικι, αν αυτό ασκούνταν από κατάλληλους ανθρώπους με επαρκείς γνώσεις – όχι απαραίτητα με τίτλους – γνώσεις που μπορεί κάλλιστα ο καθένας να αποκτήσει με μελέτη και βοήθεια για την πρακτική από έναν αληθινό γνώστη οδηγό. Μάλιστα, σε επίπεδο ενεργειών και το Ρέικι τα καταφέρνει καλά, ειδικά αν ο Ρεϊκατζής είναι χαρισματικό άτομο. Τέτοιες περιπτώσεις όμως είναι εξαιρέσεις.>>  :)

Υπάρχουν ελάχιστοι , αλλά υπάρχουν και χαριν αυτων , θέλησα να γράψω...
Κατα τα αλλα , ενα μεγάλος αριθμός πονηρών λυμαίνεται το σύστημα προς ωφελός του.

Υπαρχει μια προταση , που μου κινησε την περιέργεια

Παράθεση
Είναι απλά ενεργειακή «λυκανθρωπία» και συνοδεύεται πάντα με κούραση και ψυχική δυσανεξία, σε αντίθεση με τον «βαμπιρισμό»που δημιουργεί έντονα μητρικά συναισθήματα οίκτου και συμπόνιας.


Χαρακτηριζα το πρωτο σαν βαμπιρισμό και το δευτερο σαν ψυχική επίθεση . Εσυ πως τα διαχωρίζεις ?

Παράθεση
Όσο για τους αδαείς, αυτοί δεν κινδυνεύουν, καθότι η προσωπική τους ιδιοτέλεια τους έχει καταστήσει αλώβητους στο να δώσουν κάτι προς τον συνάνθρωπό τους

Μα οποιος δεν ασχολειται με ολο αυτό ειναι ιδιοτελής ?  Επίσης δεν νομιζω οτι η αγνοια προστατεύει αλλα παραπλανεί. Εκει που ο γνώστης θα αντιληφθεί τι συμβαινει και θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την ενεργεια του , ο ''αδαής'' θα το εκλάβει σαν αδιαθεσία , ατυχία, δυσθυμία κλπ αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι προστατευται.





Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Reiki - Ρέικι....
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 12, 2009, 11:13:18 »
Ορφεά, ....
     Χμμμ.... ΚΑι στα ....Γαλλικά, καλά ακούγεται το όνομά μου :D

Υπαρχει μια προταση , που μου κινησε την περιέργεια
Παράθεση
    Είναι απλά ενεργειακή «λυκανθρωπία» και συνοδεύεται πάντα με κούραση και ψυχική δυσανεξία, σε αντίθεση με τον «βαμπιρισμό»που δημιουργεί έντονα μητρικά συναισθήματα οίκτου και συμπόνιας.

Χαρακτηριζα το πρωτο σαν βαμπιρισμό και το δευτερο σαν ψυχική επίθεση . Εσυ πως τα διαχωρίζεις ?
    Οι Λυκάνθρωποι είναι μορφές του αιθερικού πεδίου, έχουν υλικό σώμα σε μορφή πλάσματος (αιθερικού) και απομυζούν (αιθερική) ενέργεια από τα θύματά τους, (ζωική ενέργεια).
    Ο βαμπιρισμός οφείλεται σε μορφές του αστρικού. Η συμπεριφορά τους ομοιάζει παιδική ή ερωτική, καθώς αποζητούν συναισθηματικότητα. Παρασιτούν συνήθως σε συναισθηματικά θηλυκά, διεγείροντας την μητρότητα, αποσκοπούν σε αποκλειστική δοτικότητα και τελικά σε ολική υποδούλωση. Στην Λυκανθρωπία τα θύματα δείχνουν καταβεβλημένα χωρίς ουσιαστικό λόγο, ενώ στον βαμπιρισμό δείχνουν λυπημένα και άβουλα.
    Μία άλλη διαφορά είναι ότι, στην Λυκανθρωπία γίνεται αρπαγή της ενέργειας, ενώ στον βαμπιρισμό χρειάζεται και η συναίνεση του θύματος.

Παράθεση
Όσο για τους αδαείς, αυτοί δεν κινδυνεύουν, καθότι η προσωπική τους ιδιοτέλεια τους έχει καταστήσει αλώβητους στο να δώσουν κάτι προς τον συνάνθρωπό τους
Μα οποιος δεν ασχολειται με ολο αυτό ειναι ιδιοτελής ?  Επίσης δεν νομιζω οτι η αγνοια προστατεύει αλλα παραπλανεί. Εκει που ο γνώστης θα αντιληφθεί τι συμβαινει και θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την ενεργεια του , ο ''αδαής'' θα το εκλάβει σαν αδιαθεσία , ατυχία, δυσθυμία κλπ αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι προστατευται.

    Δεν χαρακτηρίζουμε κάποιον ιδιοτελή, επειδή απλά και μόνον δεν ασχολείται με κάτι συγκεκριμένο, αλλά με κριτήρια που ερευνούν και κρίνουν το σύνολο της συμπεριφοράς.

    Όσο για την άγνοια, ναι, προστατεύει. Η ημιμάθεια είναι αυτή που παραπλανεί. Η ολοκληρωτική άγνοια καθιστά κάποιον απρόσβλητο. Όπως έγραφε η Φόρτσιουν, φαίνεται τελικά πως η Φύση προστατεύει τους ανόητους. Σαν παράδειγμα, αρκεί να θυμηθούμε αυτόν που άκαιρα προχώρησε στο άνοιγμα του ασυνείδητου και στην συνέχεια δεν ξέρει πώς να χειριστεί τα όσα μύρια αναδύονται από εκεί. Είναι γνωστό ότι, στην διαδρομή του εσωτερικού μονοπατιού ο οδοιπόρος καθίσταται συνεχώς και πιο ευαίσθητος. Με αυτήν την έννοια γράφω ότι ο αδαής που είναι ουσιαστικά σχεδόν αναίσθητος στις πιο λεπτές επιρροές, δεν κινδυνεύει. Όχι βέβαια ότι αυτός δεν πάσχει, σαν «χοντρόπετσος» όμως, υποφέρει λιγότερο. Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται ένα πολύ σοβαρό θέμα και ένα μελανό σημείο των μη αυθεντικών εσωτερικών οργανώσεων, γιατί, ενώ ευαισθητοποιούν μερικούς από τους ακολούθους των, αδυνατούν στη συνέχεια να τους προστατεύσουν. Η ιστορία έχει να επιδείξει πάμπολλες περιπτώσεις ατόμων με σοβαρές συνέπειες, ως αποτέλεσμα ενάσκησης με εσωτερικές πρακτικές. Η Φόρτσιουν για παράδειγμα, σχεδόν αφόριζε την άσκηση με μεθόδους της Ανατολής, όχι επειδή δεν δέχονταν ή υποτιμούσε αυτές, αλλά μόνον για τον λόγο ότι, αυτοί που τις προήγαγαν, τις έφεραν στην Δύση, ελάχιστα τις είχαν κατανοήσει, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις παρενέργειες των τεχνικών αυτών που στην διάρκεια εμφανίζονταν.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Eleni

  • Μηνύματα: 235
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Reiki - Ρέικι....
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 12, 2009, 12:35:20 »
Παράθεση
Οι Λυκάνθρωποι είναι μορφές του αιθερικού πεδίου, έχουν υλικό σώμα σε μορφή πλάσματος (αιθερικού) και απομυζούν (αιθερική) ενέργεια από τα θύματά τους, (ζωική ενέργεια).
    Ο βαμπιρισμός οφείλεται σε μορφές του αστρικού. Η συμπεριφορά τους ομοιάζει παιδική ή ερωτική, καθώς αποζητούν συναισθηματικότητα. Παρασιτούν συνήθως σε συναισθηματικά θηλυκά, διεγείροντας την μητρότητα, αποσκοπούν σε αποκλειστική δοτικότητα και τελικά σε ολική υποδούλωση. Στην Λυκανθρωπία τα θύματα δείχνουν καταβεβλημένα χωρίς ουσιαστικό λόγο, ενώ στον βαμπιρισμό δείχνουν λυπημένα και άβουλα.
    Μία άλλη διαφορά είναι ότι, στην Λυκανθρωπία γίνεται αρπαγή της ενέργειας, ενώ στον βαμπιρισμό χρειάζεται και η συναίνεση του θύματος.

Το δευτερο το καταλαβαίνω , ισως επειδή το γνωρίζω...το πρωτο δεν το ξέρω...
Θα ηθελα λιγο παραπάνω και κάπως εστω αόριστα την τεχνική....