Αποστολέας Θέμα: Ημέρα της κουκούλας  (Αναγνώστηκε 2161 φορές)

etidorhpa

  • ...the end of earth
  • Μηνύματα: 566
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Ημέρα της κουκούλας
« στις: Απριλίου 02, 2009, 11:35:19 »
(Cosmos.gr)

Τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης – υπό την πίεση των πολλών τελευταίων κρουσμάτων βίας- υπερασπίστηκε την Παρασκευή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, τις οποίες επισκέφθηκε ο υπουργός δήλωσε ότι δεν πρόκειται για την επαναφορά του «ιδιωνύμου αδικήματος» αλλά ότι η κυβέρνηση «νομοθετεί επιβαρυντικές περιστάσεις αδικημάτων». ( ???)

«Δεν μιλάμε για ποινικοποίηση της κουκούλας. Αυτό είναι λάθος. Δεν μιλάμε για ιδιώνυμο αδίκημα. Αυτό είναι, επίσης, λάθος. Δεν μιλάμε για περιύβριση αρχής. Αυτό είναι, επιτρέψτε μου να πω, ηθελημένο λάθος, από αυτούς, που πιθανότατα θέλουν η κοινωνία, η κοινωνία των πολιτών, να μην απαντήσει στην πρόκληση» δήλωσε ο υπουργός.

Υπογράμμισε δε, πως «εμείς νομοθετούμε επιβαρυντικές περιστάσεις άλλων αδικημάτων» και συμπλήρωσε: «Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να διαμαρτύρεται οποτεδήποτε. Δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα οιουδήποτε να εγκληματεί κρύβοντας τα χαρακτηριστικά του, δεν αναγνωρίζουμε δικαίωμα εγκλήματος, δεν αναγνωρίζουμε καθεστώς ανομίας».




(tvxs)
Πρωταπριλιά: Ημέρα της κουκούλας

Τη συναίνεση του προεδρείου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) προσπάθησε να εξασφαλίσει εχθές ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρ. Μαρκογιαννάκης, για τη χρήση της κουκούλας ως επιβαρυντικού στοιχείου και την επαναφορά του μέτρου σχετικά με την περιύβριση αρχής. Για την ύπαρξη επαρκούς νομοθετικού πλαισίου, που εξασφαλίζει την προστασία του πολίτη, αλλά, και για αντιδημοκρατικά μέτρα έκανε λόγο ο ΔΣΑ.


Ο κ. Μαρκογιαννάκης συνοδευόμενος από τον υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Ι. Μπούτσικα, επισκέφτηκε εχθές τους κκ Δ. Παξινό, Θ. Σχινά και Δ. Βερβέσο. Η συνάντηση διήρκεσε 1,5 ώρα (!! :o)και χαρακτηρίστηκε από το νομικό κόσμο ως επικοινωνιακό τέχνασμα, καθώς αυτήν την εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις κουκούλες. Όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έπειτα από τη συνάντησή του με το προεδρείο του ΔΣΑ, «δεν ποινικοποιείται η κουκούλα, απλώς νομοθετούνται κάποιες επιβαρυντικές περιστάσεις».

Όσον αφορά την ποινικοποίηση της κουκούλας, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Παξινός, τόνισε ότι η υπάρχουσα νομοθεσία είναι επαρκέστατη για την αντιμετώπιση και των πιο σοβαρών εγκλημάτων. Παράλληλα κατέστη σαφές ότι ο δικηγορικός κόσμος αντιτίθεται σε κάθε νομοθετικό πλαίσιο που καταστρατηγεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ, διατυπώθηκε η πεποίθηση ότι το θέμα των κουκουλοφόρων είναι καθαρά ζήτημα πολιτικής βούλησης.

Αναφορικά με τη διάταξη για περιύβριση αρχής, η Ολομέλεια του ΔΣΑ έκρινε άστοχη, επικίνδυνη και βαθιά αντιδημοκρατική τη ρύθμιση αυτή κι αποδοκίμασε τις εξαγγελίες για επαναφορά της.





Πότε θ' ανθίσουνε τούτοι οι τόποι;
Πότε θα 'ρθούνε κανούργιοι ανθρώποι
να συνοδεύσουνε την βλακεία
στην τελευταία της κατοικία;


(Νίκος Γκάτσος-Ελλαδογραφία )

+n-
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 02, 2009, 18:49:45 από etidorhpa »
through these fires.....