Αποστολέας Θέμα: Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός  (Αναγνώστηκε 22803 φορές)

Κανένας

  • Μηνύματα: 979
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός
« στις: Μαρτίου 15, 2009, 17:41:01 »
Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός?

Σύμφωνα με άρθρο στη Wikipedia, ο Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι διδάσκει τον «Υπερβατικό Διαλογισμό» ο οποίος είναι :
«Ο Υπερβατικός Διαλογισμός ασκείται για δεκαπέντε έως είκοσι λεπτά δύο φορές καθημερινά ενώ κάποιος κάθεται άνετα με τα μάτια κλειστά. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής, ο Νους και το σώμα κατασταλάζουν για να δοκιμάσουν μια μοναδική κατάσταση ήρεμης εγρήγορσης. Δεδομένου ότι ο Νους έχει την εμπειρία πλήρους σιγής, το σώμα αποκτά βαθιά ξεκούραση. Σε αυτή την πιο πάγια κατάσταση της συνειδητοποίησης του Εαυτού, ο Νους ξεπερνά όλη τη διανοητική δραστηριότητα για να δοκιμάσει την απλούστερη μορφή συνειδητοποίησης, την Υπερβατική Συνείδηση.»

Τα οφέλη του διαλογισμού στο νευρικό σύστημα, λόγω της βαθιάς χαλάρωσης και ξεκούρασης είναι αυτονόητα.  Τώρα αν έρχεσαι σε επαφή με κάποια Υπερβατική Συνείδηση, δεν ξέρω.  Εσείς έχετε παρόμοιες εμπειρίες?

Πρόσφατα βρέθηκα σε «Σεμηνάριο Εσωτερικής Επιστήμης», όπου μίλησε κάποιος υψηλόβαθμος τέκτονας και αναφέρθηκε στον «Υπερβατικό Διαλογισμό».  Είπε λοιπόν τα εξής:
1)   Ο «Υπερβατικός Διαλογισμός» χρησιμεύει για να κάνουμε ερωτήσεις και να λάβουμε απαντήσεις για γνώσεις «καινούριες».
2)   Η τεχνική απαιτεί τρία βήματα:
Α) Να καθορίσουμε το λόγο για τον οποίο ζητάμε τη πληροφορία.  Πως θα χρησιμοποιήσουμε την πληροφορία αυτή.  Και φυσικά να είμαστε συνεπής αργότερα (να μη τη χρησιμοποιήσουμε για άλλους σκοπούς).
Β) Να καθορίσουμε προς τα που απευθύνεται η ερώτηση. (πχ προς τον εαυτό μας)
Γ) Να γίνει σωστή διατύπωση της ερώτησης (να είναι συγκεκριμένη και όχι γενική)

Αυτοί οι δύο ορισμοί όμως δεν έχουνε σχέση.  Άλλα λέει ο Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι και άλλα ο υψηλόβαθμος τέκτονας. 

Και εγώ τώρα έμεινα με την απορία.  Έχω κάνει χιλιάδες διαλογισμούς.  Έχω φτάσει να κάνω μέχρι και έξι διαλογισμούς σε μία ημέρα, συνολικής διάρκειας τριών ωρών.  Έχω πάρει απαντήσεις σε ερωτήματα πάσης φύσεως, μέχρι και μαθηματικής φύσεως προβλήματα για τη δουλειά μου.  Έχω δει σε οράματα τη μισή μυθολογία.  Έχω θεραπεύσει στον εαυτό μου ψυχολογικά τραύματα και ασθένειες (από απλά κρυολογήματα μέχρι αλλεργίες).  Έχω πετύχει τηλεπαθητική επαφή με άλλα άτομα.  Έχω κάνει θεραπευτικά εξ’ επαφής αλλά και εξ’αποστάσεως. 

Τελικά αυτός ο «Υπερβατικός Διαλογισμός» είναι κάτι παραπάνω?  Είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που ήδη κάνω?  Είναι κάτι που χρειάζομαι? 
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

ΣΕΡΑΠΙΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 492
  • Karma: 0
  • FR.M.T.S.G
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 15, 2009, 17:48:47 »
ΟΧΙ, να εμπιστευεσαι αυτο που ήδη είσαι
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 15, 2009, 17:51:37 από SERAPIS »
Per aspera ad astra

Zion

  • Non certe haec sine numine Elohim
  • ΑΜΡΑ - Μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 28
  • Karma: 0
    • MSN Messenger - zioncrossover@gmail.com
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 15, 2009, 21:58:06 »
Συμφωνώ με τον SERAPIS.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 15, 2009, 23:43:25 από Zion »
Non nobis, Domine, non nobis sed Nomini Tuo da gloriam

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 15, 2009, 23:48:39 »
Πρόσφατα βρέθηκα σε «Σεμηνάριο Εσωτερικής Επιστήμης», όπου μίλησε κάποιος υψηλόβαθμος τέκτονας και αναφέρθηκε στον «Υπερβατικό Διαλογισμό».

Πρόκειται για 'Υ-πατο Μικτού Τεκτονικού, ο οποίος δυστυχώς ζήτησε και έλαβε αμοιβή 40 ευρώ, από τον κάθε παρευρισκόμενο, για αυτήν του την διάλεξη, και με αυτό τον τρόπο, πρόδωσε τον όρκο της πρώτης κιόλας μύησης του διασκεπτηρίου, όπου αναγράφεται ρητά, πως οι Τέκτονες δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν την μυητική γνώση, την εσωτερική γνώση, για ίδιον όφελος...

'Οσο για τις γνώσεις που κατέχει ο «κύριος» αυτός, πάνω στον εσωτερισμό, κατά την άποψή μου, καλό θα ήταν να γίνει μαθητής από την αρχή, παρά να παίρνει και άλλους αφελείς στο λαιμό του, μια και δεν κατέχει το αντικείμενο επαρκώς. 

Για ακόμα μια φορά ο Τεκτονισμός δέχεται το πλήγμα να προδίδεται από μέσα, καθώς αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη του, προτιμούν το ζεστό χρήμα, από την διεκπεραίωση του Καθήκοντος, και την υπηρεσία προς τους συνανθρώπους τους. 

Για ακόμα μια φορά, ντροπιάζουν τέτοιες ενέργειες τους Αυθεντικούς Τέκτονες, τους Αυθεντικούς Εσωτεριστές, όταν υπεύθυνοι Μεγάλων Στοών και Ταγμάτων ξεπουλάνε την αξιοπρέπεια τους, για την επιβίωσή τους.

Περισσότερες πληροφορίες επί του συγκεκριμένου θέματος θα δημοσιοποιηθούν στις επόμενες μέρες.

Υ.Γ. Το γελοιότερο της όλης ιστορίας, είναι πως συνεχίζουν να ψωνίζουν πελάτες μέσα από τα τάγματά τους για καλοπληρωμένες μυήσεις Ρέικι, μια από τις μεγαλύτερες απάτες που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια και σε χώρους αρκετών αφελών και εσωτεριστικά αμόρφωτων Τεκτόνων.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 22, 2009, 12:33:15 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΣΕΡΑΠΙΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 492
  • Karma: 0
  • FR.M.T.S.G
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 16, 2009, 01:33:02 »
Και ένας οδηγός χρήσης


Αν μπορείς να κρατάς τα λογικά σου οταν όλοι γύρω σου χάνουν τα δικά τους και ρίχνουν το φταίξιμο σ' εσένα.
Αν μπορείς να εμπιστευθείς τον εαυτό σου οταν όλοι αμφιβάλουν για σένα, αλλά τους συγχωρείς και την αμφιβολία τους.
Αν μπορείς να περιμένεις και να μην σε κουράζει η αναμονή, ή οταν λένε ψέματα για σένα να μην ανακατεύεσαι με τα ψέματα ή οταν σε μισούν μην αφήνεις να περάσει το μίσος και μ΄όλα αυτά, να μην δείχνεις υπερβολίκα καλός ούτε τον έξυπνο να κάνεις.
Αν μπορείς να ονειρεύεσαι και να μην κάνεις αφέντη σου τα όνειρα.
Αν μπορείς να σκέφτεσαι και να μην κάνεις αφέντη και στόχους τις σκέψεις σου.
Αν συναντήσεις τον θρίαμβο και την καταστροφή και μπορέσεις να φερθείς στους δυο απατεώνες με τον ίδιο τρόπο.
Αν μπορείς ν' αντέξεις την αλήθεια των λόγων σου διαστρεβλωμένη απο απατεώνες για να την κάνουν παιγχνίδι και παγίδα για χαζούς,
ή να βλέπεις σε όσα έδωσες τη ζωή σου σπασμένα και να σκύψεις να τα ξαναχτίσεις με φθαρμένα εργαλεία.
Αν μπορείς να κάνεις ενα σωρό απ' όλα σου τα κέρδη και να τα ρισκάρεις μ' ένα "κορόνα-γράμματα" και΄χάσεις και ξαναρχίσεις πάλι απ' την αρχή και να μην πείς ούτε μια λέξη γι' αυτά που έχασες.
Αν μπορείς να επιβάλλεις στη καρδία, το θάρρος και τα νεύρα σου να σε υπηρετούν πολύ μετά, αφότου έχουν φύγει και ετσι να κρατιούνται, οταν δεν υπάρχει τίποτε
άλλο μέσα σου εκτός απο τη θέληση σου που τους λέει: "ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ"
Αν μπορείς να μιλάς με το πλήθος και να κρατάς την αρετή σου ή να περπατάς
με βασιλιάδες χωρίς να χάνεις την ταπεινή επαφή σου.
Αν ούτε οι εχθροί σου ούτε οι αγαπητοί φίλοι σου μπορούν να σε πονέσουν.
Αν όλοι μετράνε για σένα, αλλά κανένας πιο πολύ απ' όσο πρέπει.
Αν μπορείς να γεμίσεις το άτεγκτο λεπτό με τρέξιμο αξίας εξήντα δευτερολέπτων.
Δικιά σου είναι η Γή και ότι έχει επάνω της και- το σημαντικότερο-θα γίνεις άντρας γιέ μου. ( Ράντγιαρντ Κίπλινγκ ) 
Per aspera ad astra

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 16, 2009, 04:03:48 »

    Μεγάλο θέμα το οποίο κρύβει και μεγάλες αμαρτίες, ο "υπερβατικός διαλογισμός". Όπως όμως τέθηκε το θέμα, οφείλουμε να το δούμε σε όλες τις πτυχές του. Η μία του πτυχή είναι το τι ακριβώς είναι ο "υπερβατικός διαλογισμός". Σίγουρα ένας υψηλόβαθμος τέκτονας, ακόμα και να είναι "Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης", δεν έχει καμιά ικανότητα, ούτε την κατάλληλη γνώση της συγκεκριμένης τεχνικής μέσα από τον τεκτονισμό, καθότι ο τεκτονισμός έχει απολέσει εδώ και πολλές δεκαετίες την εσωτερική γνώση και τις πρακτικές του αποκρυφισμού και του μυστικισμού. Άλλωστε, ακόμα και να τις διδάσκονταν από τον τεκτονισμό, πάλι δεν θα μπορούσε να τις παρουσιάσει σε ανοικτά σεμινάρια, παρά μέσα μόνον στην Στοά και φυσικά για κανέναν λόγο δεν θα χρηματίζονταν.

    Ο ιερός κανόνας βέβαια στον αυθεντικό εσωτερισμό, ρητά αποτρέπει να δοθεί η εσωτερική γνώση με οποιοδήποτε αντίτιμο και με το σκεπτικό ότι ο συγκεκριμένος υψηλόβαθμος τέκτονας  φερόταν ως απόλυτα τηρών τον κανόνα αυτόν, τουλάχιστον όσες φορές αναφέρθηκε σε αυτό παρουσία μου, μάλλον δεν πρέπει να πρόδωσε κανένα εσωτερικό μυστικό, ούτε να εμπορεύτηκε την εσωτερική γνώση που παρέλαβε, πουλώντας την σε μία ολιγόωρη παρουσίαση, ευτελίζοντας τον εαυτό του για λίγα Ευρώ. Αυτά που παρουσίασε, πιθανότατα θα τα βρήκε σε καμιά «φυλλάδα» λαϊκίστικης επιφανειακής αναφοράς εσωτεριστικών θεμάτων, τέτοια που το πιο σοβαρό άρθρο που δημοσιεύει, είναι τα δρώμενα που συμβαίνουν στις πρωινές λαϊκίστικες εκπομπές της τηλεόρασης.

    Αμέσως όμως εγείρεται ένα πολύ σοβαρό θέμα. Αν ο συγκεκριμένος υψηλόβαθμος τέκτονας πουλούσε σε αδαείς, πληροφορίες που αναπτύσσονται στην καλύτερη περίπτωση στα «πρωινάδικα», τότε επιτέλεσε το αποτρόπαιο αδίκημα της εξαπάτησης και της εκμετάλλευσης αδαών αφελών για ίδιον όφελος. Αν από την άλλη, παρουσίασε κάτι αξιόλογο, τεκτονικής γνώσης και προέλευσης, τότε βαρύνεται με χειρότερο ατόπημα, καθώς καθίσταται επίορκος, αποβαίνοντας αποτρόπαιος.  Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι με τα είκοσι και πλέον χρόνια στον τεκτονισμό και με τους βαρύγδουπους τίτλους να τους βαραίνουν, αποδεικνύουν καθημερινώς τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί ο αληθινός τεκτονισμός, καθώς υπολείπεται πλέον και αυτού ακόμα του ολιγόλεπτου θεατρινισμού της υποτιθέμενης «μύησης» του Ρέικι.

    Πράγματι, αυτοί οι τριαντατριάρηδες τέκτονες με τα πάμπολλα χρόνια στον τεκτονισμό και με τα διπλάσια σε αριθμό παράσημα των βαθμών, ανακαλύπτοντες το Ρέικι, στο οποίο η κάθε κυρά – κατίνα καθίσταται «μάστερ» με μεγάλη ευκολία, αποδεικνύουν ότι οι τεκτονικές «μυήσεις» και οι πολύχρονες μαθητείες έχουν πλέον «ξοφλήσει», καθώς  υστερούν κατά πολύ από τις ολιγόλεπτες «μυήσεις» και γνώσεις του Ρέικι.

    Δεν θα αναλισκόμασταν στις άνομες και μικροπρεπείς αυτές πράξεις κάποιων δήθεν μυημένων, αν δεν επιτελούνταν μία τόσο απάνθρωπη ατιμία. Τα άτομα αυτά, εκμεταλλευόμενα την θέση που κατέχουν μέσα στις τεκτονικές οργανώσεις, εξαπατούν και αποσπούν από τους αδαείς χρηματικά ποσά, ενίοτε υπέρογκα, όπως ο έτερος «τριαντατριάρης» του τεκτονικού τάγματος «Δελφοί». Αλλά και οι δύο στην ίδια σχολή τεκτονισμού φοίτησαν και όπως λέει και το λαϊκό ρητό, «με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις». Το λυπηρό είναι ότι ο νυν δράστης υψηλόβαθμος τέκτων, διαλαλούσε περί αξιών και ιδανικών, εμφανιζόμενος – το λιγότερο – ως άμεμπτος.

    Μάταια προειδοποιούσα τα αφελή θύματά του για την ανακολουθία των λόγων και των έργων του, για την αστάθεια των υποσχομένων του και για την επικαλυμμένη ανηθικότητά του. Μάταια έκρουα τον κώδωνα για να προφυλάξω τους νεόφυτους από την θυματοποίησή τους. Τελικά, έφτασε ο σημερινός τεκτονισμός να καταστεί η βάση, το εφαλτήριο ανάδειξης και αναρρίχησης υστερόβουλων και εκμεταλλευτών απατεωνίσκων, ξεπερνώντας κατά πολύ την αβλαβή βλακώδη τάση της εβδομαδιαίας ανούσιας επίδειξης των αναξίων κοινωνικά, οι οποίοι αναζητούν  την έστω και πλασματική αναγνώριση μέσω των βαθμών και των τενεκεδένιων παρασήμων του τεκτονισμού.

    Τέτοιοι όμως απατεωνίσκοι συναντώνται σε όλες τις εποχές, αντιγράφοντας κατά κανόνα οι νεώτεροι τους προηγούμενους. Η συνταγή είναι πάρα πολύ απλή για την επίτευξη της εξαπάτησης που οδηγεί στην εκμετάλλευση. Μόλις ο πονηρός συναντήσει τον αφελή, γεννιέται μία θρησκεία. Ο πονηρός αυτοβαφτίζεται μεσσίας – σωτήρας και ο αφελής χαίρεται που συνάντησε τον σωτήρα – αυθεντία. Μόνον πίστη χρειάζεται από το θύμα – και τα χρήματά του βέβαια – για να ευημερεί ο σωτήρας.

    Το θύμα πάντα είναι θύμα, με εξαίρεση βέβαια αν είναι καλός μαθητής και μιμηθεί άμεσα τον δάσκαλό του. Τότε καθίσταται κι ο ίδιος θύτης σε μια κουστωδία καινούριων αφελών θυμάτων. Οι πονηροί μαθητές του υπερβατικού διαλογισμού, φαίνεται ότι είναι άξιοι μαθητές του Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι, του πρωτοδιδάξαντα τον υπερβατικό διαλογισμό. Ο μεγάλος αυτός γιόγκι, κατάφερε να παρουσιάσει μια τεχνική ως Ινδική, μια τεχνική όμως τέλεια προσαρμοσμένη στην δυτική αφέλεια, γιατί αυτό που κυριολεκτικά κατάφερε ο πονηρός Μαχαρίσι, ήταν να πιάσει πελάτες την αφρόκρεμα των «σόου μπίζνες»της εποχής, όπως ήταν οι Μπητλ’ς, ο Πήτερ Σέλλερς, ακόμα και οι Μόντυ Πάιθονς κλπ., αποκομίζοντας φυσικά τεράστια οικονομικά οφέλη.

    Η τεχνική του ήταν υπερβολικά απλή έως οφθαλμοφανής, για να σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να υποκρύπτεται και κάτι άλλο. Άλλωστε η τεχνική του διαλογισμού που πουλούσε σε πλούσιους πελάτες, είχε θετικά αποτελέσματα και δεν μπορούσε να χαρακτηρισθεί με τίποτα απάτη. Υπήρχε όμως μια μικρή λεπτομέρεια στο όλο σκηνικό που αποκάλυπτε όλο το πλέγμα της εξαπάτησης. Ισχυριζόταν ο γιόγκι μας ο Μαχαρίσι, ότι η τεχνική ΔΕΝ μπορούσε να διδαχθεί ΟΥΤΕ με μαθήματα, ΟΥΤΕ με βιντεοταινίες, ΟΥΤΕ με βιβλία. Η τεχνική διδάσκονταν ΜΟΝΟΝ από κάποιον γιόγκι και καθώς η τεχνική ήταν δικής του σύλληψης και επίσης κανένας άλλος γιόγκι δεν βρίσκονταν στο πεδίο δράσης του που να κατέχει αυτήν την τεχνική, μονοπωλούσε για πολλά χρόνια – και πλούτιζε – σχεδόν σε όλο τον δυτικό κόσμο. (Πέρασε και από Ελλάδα μεριά). Δίδασκε την τεχνική του με πολύ σοβαρό αντίτιμο, αλλά για να διδάξει την μέθοδο διδασκαλίας της τεχνικής, ζητούσε υπέρογκα ποσά, παρ’ όλα αυτά, πολλοί ήταν που του τα έδωσαν. Θα περνούσαν αρκετά χρόνια προτού ο τρόπος δράσης του αντιγραφεί. Μόνον το Ρέικι έφτασε το μεγαλείο της απάτης του Μαχαρίσι, καθώς για να καταστεί σήμερα κάποιος «μάστερ» Ρέικι, πληρώνει πολλαπλάσια απ’ ότι είχε πληρώσει τους δύο πρώτους βαθμούς.

    Το μήνυμα που έφερε ο Μαχαρίσι, ήταν κεραυνός στην με ιουδαιοχριστιανική νοοτροπία Δύση, ο κόσμος τη οποίας εκπαιδεύτηκε από το σκοταδιστικό δόγμα να μην χαίρεται και να απολαμβάνει την ζωή. Ο Μαχαρίσι ξαναξύπνησε τις Πανθεϊστικές καταβολές της αρμονίας με την Μητέρα Φύση, τις οποίες βίαια  αλλά ανεπιτυχώς προσπάθησε να ξεριζώσει ο ιουδαιοχριστιανικός μεσαίωνας από τον δυτικό άνθρωπο. Το μήνυμα ήταν τόσο απλό αλλά και τόσο οικείο και φυσιολογικό, «ο άνθρωπος γεννήθηκε για να απολαύσει την ζωή, η οποία δεν είναι τιμωρία και ξεπεσμός από έναν εβραϊκό παράδεισο, αλλά η ίδια η ζωή είναι ευδαιμονία και το μόνο που χρειάζεται ο άνθρωπος, είναι να αφεθεί να χαίρεται την ζωή και να στραφεί στον εαυτό του, όπου θα ανακαλύψει ανεξάντλητες ποσότητες ενεργειών και ευτυχίας.

    Η τεχνική ήταν πασίγνωστη στη Δύση και μάλιστα ανεπτυγμένη σε ύψιστο βαθμό πολλούς αιώνες πριν εμφανιστεί ο Μαχαρίσι. Το μόνο που δεν είχε η τεχνική στην Δύση, ήταν η αξίωση ότι έπρεπε να σε διδάξει οπωσδήποτε ένας διδάσκαλος της τεχνικής (τον οποίον βέβαια θα πληρώσεις αδρά). Η τεχνική ήταν γραμμένη και έτοιμη για χρήση από όποιον ήθελε να την ασκήσει. Βρίσκονταν βέβαια παραλλαγμένη και προσαρμοσμένη στις αντιλήψεις της εποχής. Η τεχνική αποδίδεται στον Μάξιμο τον Ομολογητή, έναν κρυπτονεοπλατωνικό ασκητή του επιβεβλημένου δόγματος, όπου περιγράφονται και τα υπέρτατης ευτυχίας αποτελέσματά της. Είναι βέβαια μία προσαρμογή εξωτερικά στο ιουδαιοχριστιανικό δόγμα, στην ουσία της όμως κρατάει ολάκερη την Πανθεϊστική της φύση, εκφρασμένη ως μια νεοπλατωνική πρακτική εσωτερικής αρμονίας και ψυχικής ευτυχίας.

    Την αυθεντική Πανθεϊστική πρακτική η Α.Μ.Ρ.Α. την παρουσιάζει ήδη από τον πρώτο βαθμό για την άσκηση του Νεόφυτου. Στην ολοκληρωμένη της μορφή η τεχνική του Μαχαρίσι πέρασε πολλές αλλαγές και βελτιώσεις, μέχρι να πάρει την σημερινή της μορφή. Από την αρχική τεχνική, εκείνο που δεν άλλαξε καθόλου, ήταν η πώληση των «μάντρα» έναντι χιλιάδων δολαρίων. Μια τεχνική, η οποία ξεκίνησε στην Αμερική και στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του ’50, χωρίς όμως να σημειώσει μεγάλη αποδοχή. Η έκρηξη έγινε το 1968, όταν ο Robert Keith Wallace παρουσίασε το διδακτορικό του, το οποίο είχε σαν θέμα, «"Τα φυσιολογικά αποτελέσματα του Υπερβατικού Διαλογισμού: Ένα προτεινόμενο 4ο σημαντικό επίπεδο της συνειδητότητας", δίνοντας επιστημονικό κύρος στην τεχνική που εισήγαγε ο Μαχαρίσι. Έκτοτε η επιστημονική έρευνα συχνά ασχολήθηκε με το θέμα, αποδεικνύοντας τις ευεργετικές επιδράσεις που είχε ο διαλογισμός στον άνθρωπο.

    Χρειάζεται η τεχνική να ξαναγυρίσει στην αρχική Πανθεϊστική της πρακτική και να αποβάλλει τα όποια νεοεποχίτικα στοιχεία, από τα οποία έχει επιμολυνθεί. Και το κυριότερο, δεν χρειάζεται να ψιττακίζουμε το πόσο πρέπει να χαιρόμαστε, αλλά να συνταχθούμε με τον εαυτό μας, αναγνωρίζοντας και αναλαμβάνοντας την επιτέλεση του σκοπού της ενσάρκωσής μας, έχοντας για κριτήριο της ορθότητας των δράσεών μας, από το μέγεθος της χαράς που βιώνουμε όταν εκτελούμε τις δράσεις μας. Με απλά λόγια, καταλαβαίνουμε ότι βαδίζουμε το σωστό μονοπάτι, αν η διαδρομή μας γεμίζει με εσωτερική ευτυχία και η ενέργεια μας κάνει ακάματους….
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός....
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 16, 2009, 14:32:27 »

        EINAI....ΠΟΛΥ    Η    Χ Α Ρ Α ....ΜΕΣΑ    ΣΤΟ   ΣΤΗΘΟΣ....ΑΥΤΩΝ ....ΠΟΥ    ΖΟΥΝ  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.... Δ Υ Ο ....ΕΠΙΠΕΔΑ...

                                                                     Ν  Ο  Η  Σ  Η  Σ .....        ειναι,    μ ε γ α λ η .....π ρ α γ μ α τ ι ...


                 ο,ταν....ακουν,   απο    χ ε ι λ η ....να   β γ α ι ν ο υ ν ....οι   κ α τ ω θ ι    λ ε ξ ε ι ς ....


                        <<  ......Κ Α Τ Α Λ Α Β Α Ι Ν Ο Υ Μ Ε ,   ΟΤΙ   Β Α Δ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε ....ΤΟ   Σ Ω Σ Τ Ο    Μ Ο Ν Ο Π Α Τ Ι ....

                                                                        Α Ν .....

                                       Η    Δ Ι Α Δ Ρ Ο Μ Η .....  ΜΑΣ    Γ Ε Μ Ι Ζ Ε Ι ....ΜΕ    Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Η     ΕΥΤΥΧΙΑ.....

                                                                       Κ Α Ι ......

                                 Η    Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Α .....       Μ Α Σ     Κ Α Ν Ε Ι ......        Α  Κ  Α  Μ  Α  Τ  Ο  Υ  Σ  ....>>...!!!!


                Ας    ειναι.....ε υ λ ο γ η μ ε ν α ......τα    χ ε ι λ η ,    α υ τ α ....   ας   ε ι ν α ι ....

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 13:20:52 »

    Είχαμε παραθέσει περιληπτικά την ιστορία του Διαλογισμού στην Ανατολή, στο http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,15.30.html
Επειδή όμως ο υπερβατικός διαλογισμός έχει δύο πρόσωπα - το ένα της στυγνής εκμετάλλευσης και το άλλο της, από αρκετούς επιστήμονες, πιστοποιημένης αποτελεσματικότητας -ειναι χαρά μας που έχουμε μεταξύ μας ένας βαθύ γνώστη του θέματος και των τεχνικών του, τον
Δρ. Δημήτριο Γλύκα ΜΕ, PhD Πτυχιούχο Δάσκαλο του Υπερβατικού Διαλογισμού, από τον οποίο ζητούμε να μας γράψει δύο λόγια για την τεχνική αυτήν.

Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 13:35:48 »
Ο Υπερβατικός Διαλογισμός



 "Ζητήσαμε από τον Δρ. Δημήτριο Γλύκα ΜΕ, PhD Πτυχιούχο Δάσκαλο του Υπερβατικού Διαλογισμού να μας πει τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός και ποια τα οφέλη του.
 

Κύριε Γλύκα μπορείτε να μας πείτε τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός;
 

Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι μια νοητική τεχνική που παρέχει στο Νου και το σώμα μια μοναδική και βαθιά κατάσταση “ήρεμης εγρήγορσης”. Το σώμα κερδίζει μια κατάσταση εξαιρετικά βαθιάς ανάπαυσης ενώ ο Νους κατασταλάζει σε μια κατάσταση εσωτερικής ηρεμίας και εγρήγορσης.
Το  επίπεδο σιγής του Νου είναι γνωστό ως Υπερβατική Συνείδηση, ένα πεδίο μέγιστης ενέργειας, δημιουργικότητας και νοημοσύνης. Με το να έρχεται ο Νους, δύο φορές την ημέρα, σε επαφή με αυτήν την απεριόριστη πηγή ενέργειας και νοημοσύνης, έχει σαν αποτέλεσμα να σκέφτεστε και να ενεργείτε πιο δημιουργικά και έξυπνα-και να απολαμβάνετε την αυξανόμενη εγρήγορση και αποδοτικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής.
Αυτή η βαθιά ανάπαυση διαλύει επίσης τη βαθιά ριζωμένη πίεση και την ένταση στο σώμα, αναζωογονεί  ολόκληρο το σύστημα, και παρέχει τη βάση για δυναμική και επιτυχή δραστηριότητα.

Έχει κάποια σχέση με την ύπνωση και σε τι διαφέρει από τα άλλα είδη διαλογισμού;
 

    Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι μοναδικός. Η ύπνωση περιλαμβάνει την υποβολή. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι φυσικός και δεν περιλαμβάνει καμία υποβολή.  Όλες οι άλλες μορφές διαλογισμού ή αυτό-ανάπτυξης περιλαμβάνουν είτε τη συγκέντρωση είτε τον οραματισμό. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι εύκολο να μαθευτεί, αβίαστος στην πρακτική, και δεν περιλαμβάνει ούτε τη συγκέντρωση ούτε τον οραματισμό.
Η επιστημονική έρευνα που συγκρίνει τον Υπερβατικό Διαλογισμό με άλλες τεχνικές διαλογισμού και χαλάρωσης έχει αποδείξει ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικός για τη μείωση των εντάσεων και του άγχους, μείωση της αϋπνίας, αύξηση της αυτοπραγμάτωσης, βελτίωση της ψυχολογικής υγείας και μείωση της χρήσης των τσιγάρων,  του οινοπνεύματος και των μη συνταγογραφημένων φαρμάκων.
 

 Μήπως όταν αρχίσω τον Υπερβατικό Διαλογισμό γίνω πιο παθητικός και νωθρός χωρίς κίνητρο για επιτυχία και δράση στην ζωή και θα πρέπει να αλλάξω τις συνήθειές μου;

 
    Ακριβώς το αντίθετο! Με την εξάλειψη του άγχους και της έντασης, και αυξανόμενες την ενέργεια και τη νοημοσύνη,  ο Υπερβατικός Διαλογισμός παρέχει μια αποτελεσματική βάση για δυναμισμό και  επιτυχία στη ζωή.
Είναι σαν να τραβήξετε πίσω το βέλος σε ένα τόξο. Εάν το σύρετε πίσω μισό μέτρο, το βέλος πετά προς τα εμπρός 100 μέτρα. Ο Υπερβατικός Διαλογισμός σύρει φυσικά το Νου πίσω στην πηγή του, σε μια δεξαμενή ενέργειας, δημιουργικότητας, και νοημοσύνης. Μετά από 20 λεπτά εφαρμογής  της τεχνικής, μπορείτε να επανέλθετε σε δραστηριότητα που αναζωογονείται και που στηρίζεται, με περισσότερη δημιουργικότητα και νοημοσύνη. Το αποτέλεσμα; Κάνετε λιγότερα και πετυχαίνετε περισσότερα, με μεγαλύτερη
ενέργεια, επιτυχία, και ικανοποίηση με ό,τι και εάν ασχοληθείτε.
 

 Πόσο εύκολο είναι να μάθει κανείς τον Υπερβατικό Διαλογισμό;

 
    Ο Υπερβατικός Διαλογισμός είναι πολύ εύκολο να μαθευτεί και ασκείται φυσικά και αβίαστα χωρίς προσπάθεια. Πάνω από έξι εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως -κάθε ηλικίας (10 ετών και άνω), επαγγέλματος, εκπαίδευσης, και θρησκείας έχουν μάθει την τεχνική και απολαμβάνουν τα οφέλη της.
 

 Εάν θέλω να ξεκινήσω  Υπερβατικό Διαλογισμό πρέπει να προσχωρήσω σε κάποια οργάνωση;

 
    Μόλις μάθετε τον Υπερβατικό Διαλογισμό, είστε αυτάρκης και μπορείτε να τον ασκείτε πλέον στο χώρο σας. Υπάρχει, εντούτοις, ένα πλήρες, προαιρετικό,  πρόγραμμα διαρκείας, διαθέσιμο σε όλους τους διαλογιζόμενους, για να εξασφαλίσουν ότι συνεχίζουν να ασκούν την τεχνική σωστά και να αποκομίζουν τα μέγιστα οφέλη. Μπορείτε να εκμεταλλευθείτε αυτό το πρόγραμμα όπως σας εξυπηρετεί.
 

Η πρακτική μου του Υπερβατικού Διαλογισμού θα συγκρουστεί με τη θρησκεία μου;

 
    Α: Όχι, θα ενισχύσει τη θρησκεία σας. Εκατομμύρια ανθρώπων όλων των θρησκειών-συμπεριλαμβανομένων και κληρικών- ασκούν τον Υπερβατικό Διαλογισμό. Αναφέρουν δε ότι η τεχνική, με την αύξηση της ενέργειας και της νοημοσύνης και την εξάλειψη της έντασης και της κούρασης, τους επιτρέπει να ακολουθήσουν καλύτερα το δόγμα της θρησκείας τους. Είναι μια τεχνική, αγνή και απλή. Δεν περιλαμβάνει καμία θρησκεία, πεποίθηση, φιλοσοφία, ή αλλαγή στον τρόπο ζωής!
 

Πού και πώς διαλογίζεστε;

 
    Ο Υπερβατικός Διαλογισμός ασκείται αφού καθίσει κάποιος άνετα με τα μάτια κλειστά για 20 λεπτά δύο φορές την ημέρα. Μπορεί να γίνει οπουδήποτε -στο σπίτι, στο γραφείο σας, σε ένα αεροπλάνο, στο ξενοδοχείο η στο camping κατά τη διάρκεια  των διακοπών. Οπουδήποτε!
 

Σε πόσο καιρό θα έχω τα πρώτα οφέλη;

 
    Ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Όλοι εκείνοι που ασκούν τον Υπερβατικό Διαλογισμό παρατηρούν τη θετική εξέλιξη στην ζωή τους, εντούτοις, δεν είναι πραγματικά δυνατό να προβλεφθεί ποια ιδιαίτερα οφέλη θα λάβετε από την άσκηση  ή ακόμα και πόσο καιρό θα πάρει προτού να έχετε ένα συγκεκριμένο όφελος.
Η εκτενής επιστημονική έρευνα και η εμπειρία της τεχνικής δείχνουν σε περισσότερους από έξι εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ότι η σωστή και τακτική άσκηση του Υπερβατικού Διαλογισμού, δύο φορές την ημέρα  είναι πολύ σημαντική για να λάβετε το 100% των οφελών της.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 26, 2009, 13:41:18 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

etidorhpa

  • ...the end of earth
  • Μηνύματα: 566
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 14:53:48 »
πολυ καλη η συνεισφορα του κου Γλυκα...θα μπορουσε ισως να γινει λιγο πιο αναλυτικος στο 'πως'?
Το να εχει καποιος, απλως, κλειστα τα ματια του για 20' λεγεται  'Υπερβατικος Διαλογισμος'??
ευχαριστω..

+n-
through these fires.....

Kαζαντζακικός

  • Μηνύματα: 441
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 20:36:00 »
θα συμφωνησω απολυτα με τον προλαλησαντα αδερφο...

ειναι σιγουρα ενδιαφερον, αλλα χρειαζονται και οδηγιες προς ναυτιλομενους.. ;)
Το μόνο πράγμα που φοβάμαι, είναι να μην γίνω μια αρμάδα που ξεκίνησε να σκίσει τον ωκεανό και τελικά βουλιάξει σε μια σπιτίσια σκάφη...

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 26, 2009, 21:21:57 »
Πτυχιούχο Δάσκαλο του Υπερβατικού Διαλογισμού

Τι είναι άραγε το Πτυχίο Υπερβατικού Διαλογισμού, και από πιο πανεπιστήμιο δίνεται ένα τέτοιο πτυχίο?  ::)
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 27, 2009, 14:48:32 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

g.bruno

  • Μηνύματα: 2
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Τι είναι ο Υπερβατικός Διαλογισμός
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 31, 2016, 22:06:01 »


    Η τεχνική ήταν πασίγνωστη στη Δύση και μάλιστα ανεπτυγμένη σε ύψιστο βαθμό πολλούς αιώνες πριν εμφανιστεί ο Μαχαρίσι. Το μόνο που δεν είχε η τεχνική στην Δύση, ήταν η αξίωση ότι έπρεπε να σε διδάξει οπωσδήποτε ένας διδάσκαλος της τεχνικής (τον οποίον βέβαια θα πληρώσεις αδρά). Η τεχνική ήταν γραμμένη και έτοιμη για χρήση από όποιον ήθελε να την ασκήσει. Βρίσκονταν βέβαια παραλλαγμένη και προσαρμοσμένη στις αντιλήψεις της εποχής. Η τεχνική αποδίδεται στον Μάξιμο τον Ομολογητή, έναν κρυπτονεοπλατωνικό ασκητή του επιβεβλημένου δόγματος, όπου περιγράφονται και τα υπέρτατης ευτυχίας αποτελέσματά της. Είναι βέβαια μία προσαρμογή εξωτερικά στο ιουδαιοχριστιανικό δόγμα, στην ουσία της όμως κρατάει ολάκερη την Πανθεϊστική της φύση, εκφρασμένη ως μια νεοπλατωνική πρακτική εσωτερικής αρμονίας και ψυχικής ευτυχίας.





Κατ' αρχάς συγνώμη αν ξεθάβω ένα πάρα πολύ παλιό θέμα. Μήπως ο Ορφέας ή όποιος άλλος γνωρίζει, θα μπορούσε να μου δώσει πληροφορίες  πάνω σε αυτό που αναφέρεται; Όπως μια βιβλιογραφική πηγή, του ίδιου του Μάξιμου ή εργασίες τρίτων.
Ευχαριστώ