Αποστολέας Θέμα: Παρανομίες Τραπεζών....  (Αναγνώστηκε 210098 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 18, 2010, 15:11:05 »
Τι κερδίζουμε με την Εθνικοποίηση – Κατάσχεση των Τραπεζών από τον Ελληνικό λαό?

Πέραν της επιστροφής του ποσού που παρακρατήθηκε παράνομα, στο πενταπλάσιο, και την ανάλογη αποζημίωση για ηθική βλάβη, που έχει υποστεί ο κάθε δανειολήπτης, από την ληστεία των τραπεζών, ο κάθε ‘Ελληνας και Ελληνίδα, θα δικαιούται χαμηλότοκα ή ακόμα και άτοκα δάνεια, σε κάποιες περιπτώσεις, επειδή το κόστος λειτουργίας των τραπεζών θα ελαχιστοποιηθεί.  Οι Ελληνικές Τράπεζες θα λειτουργούν σε ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ βάση, και δεν θα υπάρχουν μετοχικά κέρδη.

Το αποτέλεσμα θα είναι η ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας να εκτοξευθεί στα ύψη.

Επίσης τα ποσά που λήστευσαν οι Τράπεζες, από το Ελληνικό δημόσιο, θα επιστραφούν με τα ανόλογα πρόστιμα, και Ελληνικό κράτος, θα ξεπεράσει την κρίση, θα ορθοποδήσει, και θα μπορεί να συμβάλει ανώδυνα, στην περαιτέρω αναχρηματοδότηση, και στήριξη νέων έργων.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 18, 2010, 16:48:59 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 18, 2010, 15:51:27 »

ΤΟΠΙΚΑ
 
Πόλεμος τραπεζών δανειοληπτών
Επιμέλεια: Βάσω Σαμακοβλή
25/10/2009 
 


Τη… σημαία μετωπικής σύρραξης δανειοληπτών, καταναλωτών και επιχειρηματιών με το τραπεζικό σύστημα σηκώνει και στο Βόλο το Εθνικό Ινστιτούτο Χρηματοπιστωτικών Ερευνών.

Οι πρώτες βαρύτατες μηνύσεις κατά τραπεζών σε τοπικό επίπεδο αναμένεται να κατατεθούν στην Εισαγγελία μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Οι μηνύσεις για τοκογλυφία και απάτη θα συνοδεύονται με αγωγές καταναλωτών και επιχειρηματιών, οι οποίοι θα διεκδικούν υψηλές αποζημιώσεις.

«Ζείτε σε μια πόλη κυριολεκτικά βουλιαγμένη στην τραπεζική τοκογλυφία», δήλωσε στον «Τ» ο πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Χρηματοπιστωτικών Ερευνών (ΕΙΧΕ) Τάκης Χριστοδουλόπουλος, πρώην ανώτατο στέλεχος τραπεζών, ο οποίος τα τελευταία δέκα χρόνια πρωτοστατεί στην προσπάθεια ανάδειξης της τραπεζικής πολυπαρανομία μαζί με επιτελείο εξειδικευμένων στο αντικείμενο δικηγόρων.

Ο ίδιος προσθέτει ότι αρχίζει η κατάθεση μεγάλου αριθμού μηνύσεων κατά τραπεζών, ενώ κάθε καταναλωτής θα μπορεί με ομαδικές αγωγές που ετοιμάζει το ΕΙΧΕ να διεκδικήσει χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 6 εκατ. ευρώ από έξι εναγόμενους για κάθε μία πιστωτική κάρτα, προσωπικό ή καταναλωτικό δάνειο και δάνειο αυτοκινήτου που είχε στο παρελθόν ή έχει ακόμα.

Με ατομικές αγωγές οι επιχειρήσεις θα διεκδικήσουν από κάθε δανείστρια τράπεζα αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για θετικές και αποθετικές ζημιές που τους προκάλεσαν με τις παράνομες χρεώσεις, καθώς και μεγάλες αποζημιώσεις για ηθικές βλάβες από αδικοπραξίες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου το ποσό των χρεώσεων μόνο για παράνομους τόκους και άλλες αθέμιτες επιβαρύνσεις των τραπεζών σε βάρος του συνόλου των πελατών τους ανέρχεται σε 5,5 εκατ. ευρώ την ημέρα.

Με παρέμβαση του ΕΙΧΕ ενάντια σε δικαστικές ενέργειες τραπεζών και δανειοληπτών, έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα περισσότερες από 1.000 δικαστικές αποφάσεις σε βάρος των τραπεζών, με τις οποίες προστατεύτηκαν οι εμπλεκόμενοι δανειολήπτες από διαταγές πληρωμής, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς τραπεζών.

Ορισμένες από αυτές τις δικαστικές αποφάσεις έχουν ήδη εκδοθεί και στο Βόλο. Μία από αυτές στην οποία θα βασιστεί η πρώτη μήνυση και αγωγή τοπικά αφορά σε δανειολήπτη, σε βάρος του οποίου Τράπεζα εξέδωσε διαταγή πληρωμής και μετά από δικαστικό αγώνα του Ινστιτούτου ανακόπηκε.

Ο Βόλος έχει επιλεγεί από το ΕΙΧΕ, όπως εξηγεί ο πρόεδρός του, ως πιλοτική πόλη για συντονισμένη εκστρατεία ενημέρωσης προς οφειλέτες τραπεζών από πιστωτικές κάρτες και δάνεια, οι οποίοι έχουν δυσκολίες να πληρώσουν τις μηνιαίες δόσεις, ενοχλούνται από εισπρακτικές εταιρίες για καθυστερημένες οφειλές, έχουν περάσει τα όρια της υπερχρεώσεις στις τράπεζες.

Η πρώτη μήνυση του Ινστιτούτου που έχει κατατεθεί στην Εισαγγελία Αθηνών, η οποία είναι τροχιοδεικτική, αφορά σε δύο πιστωτικές κάρτες.
Σύμφωνα με πορίσματα πραγματογνωμοσύνης του ΕΙΧΕ, τα νόμιμα ποσά οφειλής για τις δύο επίδικες πιστωτικές κάρτες είναι σημαντικά μικρότερα από τις απαιτήσεις της τράπεζας, που προσαυξήθηκαν με παράνομους τόκους υπερημερίας, με υπολογισμούς των δικηγορικών εταιριών της τράπεζας.

Η βασική αιτία των διαφορών, σύμφωνα με το πόρισμα, είναι η μεγάλη απόκλιση μεταξύ των επιτοκίων των καρτών (17-19%) και των δικαιοπρακτικών επιτοκίων (6,75%-10%), τα οποία δέχονται ως νόμιμα τα δικαστήρια.

Οι διαφορές αυτές υπάρχουν σε όλες τις πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδας και όπως εξηγεί ο κ. Χριστοδουλόπουλος, σε μία από τις πιστωτικές κάρτες της μήνυσης, για την οποία η τράπεζα προχώρησε σε δικαστικές ενέργειες, η παράνομη απαίτηση της τράπεζας ήταν 5.200 ευρώ, ενώ η νόμιμη οφειλή ήταν μόνο 1.900 ευρώ.

Με την 26σέλιδη μήνυση και το ογκώδες αποδεικτικό υλικό που περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό δικαστικών αποφάσεων από το σύνολο των 1.000, με τις οποίες το ΕΙΧΕ «χαρτογράφησε» τις παρανομίες των τραπεζών σε βάρος των ανυποψίαστων καταναλωτών αλλά και επιχειρήσεων, ο κ. Χριστοδουλόπουλος μήνυσε: Τον πρόεδρο και τους αρμόδιους Διευθυντές της Τράπεζας για τοκογλυφία, τον Πρόεδρο και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της τράπεζας κατά την τελευταία 8ετία για την έγκριση ψευδών ισολογισμών, απάτη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των μετόχων-επενδυτών και νομιμοποίηση εσόδων από κακουργηματικές δραστηριότητες, τους Ορκωτούς Ελεγκτές της τράπεζας κατά την τελευταία 8ετία για παράβαση καθήκοντος και υπογραφή ψευδών ισολογισμών, τις ξένες εταιρίες, τα σήματα των οποίων φέρουν οι κάρτες, για συνέργεια σε τοκογλυφία, το σημερινό και τον προηγούμενο Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για παράβαση καθήκοντος, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, καθώς και τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα αυτής για ηθική αυτουργία στις παράνομες πράξεις της μηνυομένης τράπεζας, τις δικηγορικές εταιρίες για τοκογλυφία και απάτη σε Δικαστήριο.

Για τις κατηγορίες οι οποίες περιλαμβάνονται στη μήνυση διενεργείται προκαταρκτική εξέταση.

«Οι τράπεζες και η Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική Αρχή καθώς και το Κράτος είχαν προειδοποιηθεί για μηνύσεις με δύο εξώδικα του ΕΙΧΕ από το 2006 και το 2007 για το σύνολο των παρανομιών των τραπεζών στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και της νομιμοποίησης εσόδων από κακουργηματικές δραστηριότητες και για το ότι θα τους ζητηθούν ευθύνες, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Τα εξώδικα είχαν επιδοθεί με δικαστικό επιμελητή στην ΕΕΤ για την ενημέρωση των τραπεζών-μελών της αλλά, μέχρι σήμερα, δεν είχαμε καμία αντίδραση», δηλώνει ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Το σύνολο των θεμάτων τραπεζικής παρανομίας μαζί με εκπαίδευση των καταναλωτών σχετικά σε όλα τα τραπεζικά προϊόντα καταναλωτικής πίστης, χρηστικές οδηγίες για την επιτυχή αντιμετώπιση των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιριών μέσα και έξω από τα δικαστήρια, οδηγίες για την προετοιμασία αγωγών για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τράπεζες, τους συνεργούς τους καθώς και το Ελληνικό Δημόσιο υπάρχουν στον δικτυακό τόπο του ΕΙΧΕ στη διεύθυνση «www.eixe.gr».

http://www.taxydromos.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001001001001&nodeId=6&articleId=18769

Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 18, 2010, 16:37:20 »
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=528425

Τζο Χίγγινς: Αντισταθείτε στην Κομισιόν!
Τσερεζόλε Ε.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 07/03/2010
 
"Η συμβουλή μου στους εργαζόμενους της Ελλάδας είναι να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ιρλανδίας. Αυτό που συνέβη στην Ιρλανδία είναι ότι οι εργαζόμενοι, η εργατική τάξη γενικότερα, αναγκάστηκε να πληρώσει για την κρίση του συστήματος".

Δυστυχώς η συνδικαλιστική ηγεσία συμφώνησε ότι πρέπει να γίνουν περικοπές και τις διαπραγματεύτηκε. Οι συνδικαλιστές ηγέτες ήσαν πολύ αδύναμοι και η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι μπορούσε να εφαρμόσει τα μέτρα της

__________________

Ο Τζο Χίγγινς, ευρωβουλευτής από πέρσι τον Ιούνιο του Σοσιαλιστικού κόμματος Ιρλανδίας, βρέθηκε στην Αθήνα προσκεκλημένος της Πρωτοβουλίας για την ανασύνθεση της Αριστεράς και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΝΑΣΑ), προκειμένου να πάρει μέρος σε εκδήλωση με θέμα "η ριζοσπαστική αριστερά της Ευρώπης απέναντι στην καπιταλιστική κρίση". Με την ευκαιρία αυτή ανέλυσε στην "Κ.Α." την επώδυνη εμπειρία της Ιρλανδίας, όπου εφαρμόζεται εδώ και λίγους μήνες σκληρό πρόγραμμα λιτότητας. "Καλώ τους Έλληνες εργαζόμενους να αντισταθούν στις προτάσεις της Κομισιόν", λέει.

* Στην Ελλάδα προκειμένου να επιβληθεί το πρόγραμμα σκληρής λιτότητας, μας φέρνουν ως παράδειγμα την Ιρλανδία που μάλιστα υιοθέτησε και ακόμη σκληρότερα μέτρα και τώρα είναι, ισχυρίζονται, μια χαρά... Ισχύει αυτό;

Η συμβουλή μου στους εργαζόμενους της Ελλάδας είναι να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ιρλανδίας. Αυτό που συνέβη στην Ιρλανδία είναι ότι οι εργαζόμενοι, η εργατική τάξη γενικότερα, αναγκάστηκε να πληρώσει για την κρίση του συστήματος. Από το 1997 έως το 2008 είχαμε μια μεγάλη οικονομική ανάπτυξη, έκρηξη που τροφοδοτήθηκε από την κερδοσκοπία, τις οικοδομές, κ.ά. Οι μεγάλες τράπεζες, οι εργολάβοι, οι κατασκευαστικές εταιρείες έβγαλαν πάρα πολλά χρήματα, είχαν μαζικά κέρδη. Τώρα που το σύστημα κατέρρευσε - κάτι που ήταν αναπόφευκτο - τώρα λοιπόν θέλουν να πληρώσουν το τίμημα οι εργαζόμενοι! Εξ ου και η μαζική επίθεση κατά των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, για παράδειγμα, η οποία άρχισε πριν από δύο χρόνια, με αφετηρία τον καπιταλιστικό Τύπο και τα ΜΜΕ. Αυτά ήσαν ακριβώς που ξεκίνησαν με μια σειρά άρθρων μια προπαγάνδα, προσβάλλοντας τους δημοσίους υπαλλήλους, γράφοντας δηλαδή ότι είναι άχρηστοι, υπονομεύοντάς τους και επιχειρώντας να προκαλέσουν διαίρεση μεταξύ των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Και βέβαια αυτές ήσαν προπαρασκευαστικές κινήσεις προκειμένου να προωθηθούν μαζικές περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, που κόπηκαν περίπου κατά 15%! Και αυτό αφορούσε υπαλλήλους που έχουν παιδιά, δάνεια, διάφορες υποχρεώσεις - πρόκειται για βάρβαρες περικοπές... Ωστόσο η κυβέρνηση εφάρμοσε τα μέτρα. Δυστυχώς πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι η συνδικαλιστική ηγεσία δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δεν πίεσε όπως θα έπρεπε την κυβέρνηση. Για παράδειγμα, τον Δεκέμβριο, είχαμε ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους στους δρόμους, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας - οι περισσότεροι δε εργαζόμενοι στο δημόσιο είναι χαμηλόμισθοι και όχι... εκατομμυριούχοι, όπως τους περιέγραφαν τα ΜΜΕ. Δυστυχώς η συνδικαλιστική ηγεσία συμφώνησε ότι πρέπει να γίνουν περικοπές και τις διαπραγματεύτηκε. Οι συνδικαλιστές ηγέτες ήσαν πολύ αδύναμοι και η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ότι μπορούσε να εφαρμόσει τα μέτρα της.

* Και τώρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα ποια είναι η κατάσταση στην Ιρλανδία;

Η κυβέρνηση λέει ότι "κάναμε τη στροφή" και το χειρότερο είναι πίσω μας. Ωστόσο δεν έχουμε αποδείξεις για κάτι τέτοιο. Η ανεργία συνεχίζει να αυξάνεται. Το γεγονός είναι ότι αν πάρεις δισεκατομμύρια ευρώ από τις τσέπες των δημοσίων υπαλλήλων, τότε αυτά τα χρήματα δεν θα ξοδευτούν σε υπηρεσίες, σε μαγαζιά, κ.ά. Έτσι οι εργαζόμενοι που εξαρτώνται από τα χρήματα αυτά, θα οδηγηθούν στην ανεργία. Με άλλα λόγια, πρόκειται για διαδικασία αποπληθωρισμού. Και αυτό είναι μόνο η αρχή! Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για τουλάχιστον τρία χρόνια. Κατά τη γνώμη μου, αυτό θα χειροτερέψει, δεν θα βελτιώσει την κρίση!

* Μετά την εξαγγελία των σκληρών μέτρων, οι αγορές, το ΔΝΤ, η κ. Μέρκελ, ο Ζαν Κλωντ Γιουνγκέρ, κ.α. ήσαν πανευτυχείς. Οι Έλληνες πολίτες έχουν λόγους να αισθάνονται ικανοποίηση;

Συμβαίνει σε εσάς ό,τι και σε εμάς στην Ιρλανδία. Στο αεροπλάνο, καθώς ερχόμουν στην Αθήνα, διάβαζα μια γαλλική εφημερίδα. Ήταν ένα άρθρο με μια μεγάλη φωτογραφία του κυρίου Παπανδρέου που η λεζάντα της έλεγε: "Κάνουμε ό,τι μπορούμε έτσι ώστε οι αγορές να μας εμπιστευθούν ξανά". Είχαμε και στην Ιρλανδία μια παρεμφερή διαδικασία και τα ΜΜΕ σε κάθε μέτρο, σε όποια απόφαση λάμβανε η κυβέρνηση, έθεταν το ερώτημα: "αυτό θα ικανοποιήσει τις αγορές;", "τι θα σκεφθούν οι αγορές;", κ.ο.κ. Τί είναι αυτό; Πρόκειται για δικτατορία των αγορών! Ποιος ψήφισε τις αγορές; Αυτό το ερώτημα δεν το θέτουν τα ΜΜΕ. Ποιές είναι οι αγορές; Μερικοί μεγαλοτραπεζίτες, παίκτες του χρηματιστηρίου που κυνηγούν τεράστια κέρδη, πολυεθνικές εταιρείες... Πρόκειται για δικτατορία! Η συμβουλή μου στους Έλληνες εργαζόμενους είναι να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ιρλανδίας, να αγωνιστούν, να αντισταθούν, να κινητοποιηθούν. Ζητάμε την εθνικοποίηση των χρηματοπιστωτικών θεσμών, ζητάμε να εφαρμοστούν πολιτικές, να γίνουν επενδύσεις με στόχο τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι εκείνες των αγορών, κ.ά. Χρειάζονται ριζοσπαστικά μέτρα για να αλλάξει η κατάσταση. Πρόκειται για κρίση του καπιταλισμού και ο μόνος τρόπος διεξόδου από αυτήν, κατά τη γνώμη μου, είναι η εναντίωσή μας, εμάς στην αριστερά, στον καπιταλισμό, παρουσιάζοντας εναλλακτικές προτάσεις.

* Πράγματι, ένα σύνηθες επιχείρημα είναι ότι "δεν υπάρχει άλλος δρόμος", ότι τα μέτρα αυτά είναι "μονόδρομος"...

Εμείς υποστηρίζουμε ότι οι τράπεζες, οι κατασκευαστικοί όμιλοι, οι κερδοσκόποι έχουν δια. ευρώ ζημιών, έτσι δεν είναι; Και η ιρλανδική κυβέρνηση μεταθέτει το τίμημα αυτών των ζημιών στους ώμους των πολιτών! Και εμείς δεν το δεχόμαστε αυτό. Θέλουμε εθνικοποιήσεις αυτών των θεσμών, θέλουμε σοβαρό επενδυτικό πρόγραμμα σε βιομηχανικές υποδομές, κάτι που θα δώσει δουλειά σε δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους και θα δημιουργήσει τις βιομηχανικές βάσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία. Αλλά αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με ό,τι η Κομισιόν προτείνει. Αλλά η Κομισιόν είναι ένα νεοφιλελεύθερο σώμα, κυριολεκτικά πράκτορας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και των τραπεζών. Γι' αυτό και τις προτάσεις πρέπει να αντιπαλέψουν οι Έλληνες εργαζόμενοι!

* Πώς μπορεί να υπάρξει πανευρωπαϊκός συντονισμός ενάντια σε αυτού του είδους τα μέτρα;

Με την κινητοποίηση. Τα συνδικάτα και η αριστερά πρέπει να κινητοποιήσουν τον κόσμο. Ας μην ξεχνάμε ότι η εργατική τάξη είναι ακόμη η ισχυρότερη δύναμη της κοινωνίας. Πρέπει λοιπόν να κινητοποιηθεί, με μαζικές απεργιακές ενέργειες, να ζητήσει εθνικοποίηση των τραπεζών, σοβαρές δημόσιες επενδύσεις και να οικοδομήσει παράλληλα μια πολιτική εναλλακτική λύση. Στην αριστερά υπάρχει ένα μεγάλο κενό, όχι μόνο στην Ιρλανδία αλλά και στην Ελλάδα και παντού. Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα έγιναν δεξιά, υιοθέτησαν τις αγορές, τον καπιταλισμό... Πρέπει λοιπόν να οικοδομήσουμε νέες πολιτικές δυνάμεις που θα εκφράζουν τους εργαζόμενους. Νέα κόμματα που θα υπερβαίνουν τη σημερινή αριστερά, κινητοποιώντας τους εργαζόμενους. Πρέπει να επαναλάβουμε ό,τι έγινε πριν από εκατό χρόνια, όταν οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν ότι δεν εκπροσωπούνταν από τα υπάρχοντα κοινοβουλευτικά κόμματα και ίδρυσαν τα εργατικά, τα σοσιαλδημοκρατικά, τα σοσιαλιστικά κόμματα. Τώρα πρέπει να κάνουμε το ίδιο!

« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 18, 2010, 16:47:18 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 19, 2010, 12:22:49 »
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=10443001

Εργαλείο των τραπεζών η ενοχοποίηση ενός κράτους...

Ο ηγέτης της γερμανικής Αριστεράς θεωρεί ψευδή τη συζή­τηση για την οικονομική κατάσταση στα κράτη των «απατεώ­νων» και λέει ότι οι Ελληνες δεν πρέπει να αποδεχθούν την αντανάκλαση του κρατικού χρέους στο δικό τους μέλλον  - «E» 27/2

«Η ενοχοποίηση ενός κράτους είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο των κερδοφόρων τραπεζών», επισημαίνει ο Λόταρ Μπίσκι, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς και ηγέτης της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke). Σύμφωνα με τον κ. Μπίσκι, το πρόβλημα δεν είναι τα μεγάλα ελλείμματα αλλά το ασυνείδητο κυνήγι του κέρδους από τράπεζες, ενώ, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, τονίζει ότι «και μόνη η δέσμευση για βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα βελτίωνε τη φερεγγυότητά της». Τέλος, για το δημοσίευμα του περιοδικού «Focus» υπογραμμίζει ότι «η συζήτηση για την οικονομική κατάσταση στα κράτη των είναι ψευδής».

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΟΥΤΣΙΑ
ptsoutsias@pegasus.gr

Πώς εκλαμβάνετε το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «FOCUS» το οποίο κάνει λόγο για «απατεώνες στην ευρωπαϊκή οικογένεια» και για «απατεώνες του Νότου που παίρνουν τα χρήματα του Γερμανού φορολογούμενου»;

Η συζήτηση για την οικονομική κατάσταση στα κράτη των «απατεώνων» είναι ψευδής. Το ερώτημα για το εάν και πώς θα μπορούσαν όλες οι χώρες να συμμορφωθούν, με ίδιες δυνάμεις, με τα πακέτα σταθερότητας και ανάπτυξης, δεν απασχόλησε ποτέ τους εγγυητές της νομισματικής σταθερότητας και τις αποδοτικές για την αγορά ιδεολογίες τους.

Εχουμε κατ’ αρχάς την επίθεση κατά του Ελληνα φορολογούμενου, οι οποίοι δεν πρέπει να αποδεχτούν την αντανάκλαση του κρατικού χρέους στο δικό τους μέλλον.

Την ωφέλεια των Γερμανών φορολογουμένων από τα κέρδη, που οι μεγάλες τράπεζες αποκομίζουν στις πλάτες των νοτιοευρωπαϊκών κρατών, τη βιώνουμε καθημερινά, όταν διεκδικήσεις, όπως η πάλη ενάντια στη φτώχεια, το ανώτερο εκπαιδευτικό επίπεδο, αξιοπρεπείς μισθοί και σημαντικές παγκόσμιες αξίες, όπως το κλίμα και η ορθολογική διαχείριση των οικονομικών, παρουσιάζονται ως μη αποτιμητές σε χρήμα.

Τον τελευταίο καιρό η Ελλάδα δέχεται επιθέσεις από τη Γερμανία εξαιτίας των οικονομικών χρεών της πρώτης. Ποια είναι η γνώμη σας πάνω σε αυτό;

H ενοχοποίηση ενός κράτους είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο των κερδοφόρων τραπεζών. Tο πρόβλημα δεν είναι τα μεγάλα ελλείμματα των κρατικών προϋπολογισμών, αλλά το ασυνείδητο κυνήγι του κέρδους από τράπεζες και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, οι οποίες ακόμη και από την ίδια την κρίση επιδιώκουν να αποκομίσουν κέρδη.

Αντίστοιχα η πολιτική της ΕΕ εξωθεί την Ελλάδα στην αποπληρωμή του χρέους και σε ουσιαστικές περικοπές στους τομείς της εκπαίδευσης, της κοινωνικής πρόνοιας, των υποδομών και της εργασίας. Αυτό είναι ανεύθυνο και πραγματικά ανορθολογικό.

Το 1993 το Βέλγιο είχε χρέος 140% και η Ιαπωνία έχει σχεδόν 190%. Ωστόσο, αν και τότε κανείς δεν μίλησε για επαπειλούμενη χρεοκοπία, σήμερα σπεύδουν όλοι πρόθυμα να μιλήσουν για χρεοκοπία της Ελλάδας.

Πρόσφατα η κ. Μέρκελ είπε ότι «το ελληνικό παράδειγμα θα μπορούσε να μας ασκήσει πολύ ισχυρή πίεση». Ηταν μια έκφραση της έγνοιας για τη σταθερότητα του προϋπολογισμού στην Ευρωζώνη. Θεωρείτε ότι υπάρχει περίπτωση για διμερή οικονομική βοήθεια αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της;

Και μόνη η δέσμευση για βοήθεια στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα βελτίωνε τη φερεγγυότητά της. Αυτή θα ήταν μια πράξη αλληλεγγύης, καθώς το χρέος θα μειωνόταν χωρίς να ξοδευτεί ούτε ένα σεντ.

Ποια είναι η απάντηση της Αριστεράς στην κρίση;

Κατ’ αρχάς υποστηρίζουμε μέτρα, όπως η εφαρμογή ευρωπαϊκών δανεισμών. Πρέπει όμως και να δώσουμε τέλος στις πρακτικές ντάμπινγκ, που θεμελιώνει το Σύμφωνο Σταθερότητας, αλλά και να εξετάσουμε τη θέσπιση ενός minimum φορολόγησης των επιχειρήσεων.

Η οικονομική υποστήριξη για τις ελλειμματικές χώρες πρέπει να θεσμοθετηθεί, γιατί η συμβίωσή μας δεν μπορεί να χρεοκοπήσει λόγω των αυριανών έργων.

Το Σύμφωνο Σταθερότητας θα πρέπει να καταργηθεί και στη θέση του να δημιουργηθεί μια περιβαλλοντική και κοινωνική συμφωνία, συνεισφέρουσα στην ελαχιστοποίηση των παγκόσμιων συγκρούσεων, όπως προστάζει ο πολιτικός ορθολογισμός.

Η παγκόσμια αλληλεγγύη, που βάζει τον άνθρωπο πάνω από τις επιταγές του Μάαστριχτ, πρέπει να βρεθεί στο προσκήνιο. Αυτή θα πρέπει να είναι η πολιτική πρόταση της Ευρώπης.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 19, 2010, 12:25:21 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #49 στις: Απριλίου 12, 2010, 13:51:43 »
http://www.xekinima.org/news/display.php?tbl=news&id=1071

Να ποια είναι η απάντηση στις αγορές:
Εθνικοποίηση των τραπεζών - παύση πληρωμών του χρέους!

27/3/2010
 
Από τις πιο σκανδαλώδεις πτυχές της αντεργατικής λαίλαπας που γνωρίζουμε είναι το γεγονός ότι οι τράπεζες που σήμερα επιβάλλουν τοκογλυφικούς όρους στον δανεισμό της ελληνικής (κι όχι μόνο) κυβέρνησης είναι οι ίδιες τράπεζες που πριν από ένα χρόνο θα είχαν καταρρεύσει αν δεν είχαν πάρει μαζική οικονομική στήριξη από τις κυβερνήσεις τους!

Προσφέροντας 28 δις ευρώ στους Έλληνες τραπεζίτες για να σωθούν, η ελληνική κυβέρνηση έκανε αυτό που έκαναν όλες οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις διεθνώς, με πρωταγωνιστές τις πλέον «ανεπτυγμένες» οικονομίες, και πρώτα απ' όλα τις ΗΠΑ. Η επιχείρηση «διάσωσης» των τραπεζιτών και των καπιταλιστών διεθνώς κόστισε τρισεκατομμύρια ευρώ.

Κι αυτά πρέπει τώρα να τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι, στην Ελλάδα και παντού!

Ποιος δημιουργεί τα ελλείμματα και το χρέος;

28 δις εγγύηση στους έλληνες τραπεζίτες. Φορολογικές ελαφρύνσεις στους Έλληνες καπιταλιστές όλα τα προηγούμενα χρόνια. Επιδοτήσεις χωρίς όριο - για να τα εξάγουν τελικά αυτοί οι κύριοι στα Βαλκάνια και στις Ελβετικές τράπεζες. Κλοπή των ασφαλιστικών ταμείων. Δανεικά και αγύριστα, χαριστικές συμβάσεις, πρόστιμα που δεν πληρώνονται ποτέ (μόνο η «Ακρόπολις χρηματιστηριακή», 5,5 δις ευρώ πρόστιμο που δεν θα πληρωθεί ποτέ) φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή, κυκλώματα στο δημόσιο προς εξυπηρέτηση πολυεθνικών όπως η Siemens ...

Έτσι, έχουν δημιουργηθεί τα ελλείμματα!

Για να καλύψει αυτά τα ελλείμματα η ελληνική κυβέρνηση προχωρούσε σε δανεισμό. Κι έτσι έφτασε το χρέος στα σημερινά δυσθεόρατα ύψη.

Πρόκειται για μια συνειδητή πολιτική: να δανείζεται το κράτος για να ενισχύει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου κι αυτά τα ελλείμματα και τα χρέη να καλούνται στη συνέχεια να πληρώνουν οι εργαζόμενοι.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απαγορεύεται να δανείζει τις κυβέρνησης των κρατών μελών. Μπορεί να δανείζει μόνο εμπορικές τράπεζες. Και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ΕΕ επιτρέπεται να δανείζονται μόνο από τις εμπορικές τράπεζες. Οι εμπορικές τράπεζες ήταν αυτές που δεν θα υπήρχαν σήμερα -γιατί ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας- αν δεν τις στήριζαν οι κυβερνήσεις (με λεφτά που πήραν από τον φορολογούμενους, δηλαδή από όλους εμάς).

Με άλλα λόγια (για όποιον δεν το έχει καταλάβει) αυτοί που σήμερα αρνούνται να δανείσουν το ελληνικό δημόσιο, και επιβάλλουν τοκογλυφικούς όρους δανεισμού είναι οι ίδιοι κερδοσκόποι-χρηματιστές-τραπεζίτες που έφεραν την παγκόσμια οικονομία, και μαζί μ' αυτή και την ελληνική, στον γκρεμό. Είναι αυτοί που αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να ήταν στη φυλακή! Τώρα, έχοντας στηριχτεί στις κρατικές επιδοτήσεις για να σωθούν, δίνουν και μαθήματα χρηστής διοίκησης και σωστής διαχείρισης! Θράσος; Σκάνδαλο; Αλαζονεία; Κυνισμός; Πρόκληση; Αίσχος; Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν αυτή την κατάσταση. Ίσως μία να τα περιλαμβάνει όλα: καπιταλισμός.

Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος

Και καλά αυτοί οι αλήτες, οι τραπεζίτες, κάνουν τη βρώμικη δουλειά τους πίνοντας το αίμα των εργαζομένων για να κολυμπούν στα κέρδη τους. Οι ξεφτιλισμένοι «δημοκράτες» που μας κυβερνούν, στην Ευρώπη και την Ελλάδα ... αυτοί γιατί δεν λένε λέξη;

Γιατί κλαψουρίζουν όπως τον Γιωργάκη και μετά κάνουν τα θελήματα των τραπεζιτών και των μεγαλοβιομήχανων;

Για ένα βασικό λόγο. Οι κυβερνήσεις δεν ελέγχουν τους τραπεζίτες και τους καπιταλιστές, το αντίθετο συμβαίνει στον καπιταλισμό: οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές ελέγχουν τις κυβερνήσεις.

Υπάρχει απάντηση σ' αυτό το δίλημμα; Υπάρχει. Είναι το πέρασμα του τραπεζικού συστήματος στην κοινωνία - δηλαδή εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση στους μεγαλομετόχους, κάτω από συνθήκες εργατικού και κοινωνικού ελέγχου και διαχείρισης του τραπεζικού συστήματος σαν τον πρώτο και πιο απαραίτητο όρο για να σπάσει η κυριαρχία των κερδοσκόπων πάνω στην οικονομία.

Παύση πληρωμών του χρέους στους τοκογλύφους - κερδοσκόπους - τραπεζίτες

Το ελληνικό δημόσιο χρέος ξεπερνά τα 300 δις ευρώ. Σε ποιους χρωστά το ελληνικό δημόσιο; Στους ιδιώτες τραπεζίτες (όχι μόνο ξένους αλλά και Έλληνες, ας μην το ξεχνάμε αυτό) οι οποίοι αφού σώθηκαν από την κρατική παρέμβαση τώρα ζητούν και τα ρέστα. Ανησυχούν, υποτίθεται, ότι το ελληνικό δημόσιο μπορεί να μην τους ξεπληρώσει τα χρέη και γι' αυτό αρνούνται να δώσουν νέα δάνεια εκτός κι αν το ελληνικό δημόσιο τους δώσει δύο και τρεις φορές τα επιτόκια που ισχύουν για χώρες όπως είναι η Γερμανία και η Γαλλία.

Ας γίνουμε πιο αναλυτικοί για να καταλάβουμε το μέγεθος του σκανδάλου. Οι ελληνικές τράπεζες, όπως η Εθνική, η Άλφα κλπ, δανείζουν το ελληνικό δημόσιο. Που βρίσκουν τα λεφτά; Ένα μέρος τους είναι οι δικές μας καταθέσεις. Ένα άλλο μέρος είναι τα δάνεια που παίρνουν από την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, τα οποία όμως για να πάρουν τους εγγυήθηκε το ελληνικό δημόσιο με τα δικά μας λεφτά (είναι τα περιβόητα 28 δις ευρώ). Από την ΕΚΤ δανείζονται με επιτόκια πολύ κοντά στο 0%, όμως στο ελληνικό δημόσιο δανείζουν με 6% και 7%, διότι, λέει, δεν έχουν εμπιστοσύνη ότι θα μπορέσει να τους αποπληρώσει τα δάνεια!

Πρόκειται για καθαρή ληστεία.

Το εργατικό κίνημα έχει μόνο μία απάντηση σ' αυτούς τους ληστές: τέρμα η αποπληρωμή του χρέους. Αρκετά φάγατε και ήπιατε! Το πάρτι τελείωσε!

Δεν έχουμε, λεει το ΠΑ.ΣΟ.Κ., επιλογές, γιατί έχουν στραφεί εναντίον μας οι «αγορές». Μα οι «αγορές» είναι ακριβώς αυτοί: οι τραπεζίτες - τοκογλύφοι! Οι ληστές! Και δεν είναι πολλοί: έχουν όνομα και επώνυμο, μετριούνται στα δάκτυλα των δύο χεριών!

Μετωπική σύγκρουση με τις αγορές

Φέτος το ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2010, 45 δις ευρώ για την αποπληρωμή του χρέους στους τραπεζίτες - τοκογλύφους. Για λόγους σύγκρισης, για την Παιδεία και την Υγεία μαζί, ο προϋπολογισμός προνοεί λιγότερα από 13 δις ευρώ! Και για να πάρουν τα λεφτά τους οι τραπεζίτες-τοκογλύφοι πρέπει να ματώσει το εργατικό κίνημα, να κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις, να τιναχτεί η φτώχεια και η εξαθλίωση στα ύψη, να αποσταθεροποιηθεί ολοκληρωτικά η ζωή εκατομμυρίων εργαζομένων. Όχι!

Αν θέλουμε να απαντήσουμε στις αγορές, δεν φτάνει η Αριστερά να κάνει γενικές προτάσεις καταγγελίας των κακώς εχόντων. Η Αριστερά πρέπει απευθυνόμενη στο εργατικό κίνημα να προτείνει τη μετωπική σύγκρουση με τις αγορές.

Μπορείς να αντιμετωπίσεις τις «αγορές» μόνο μπαίνοντας σε αντεπίθεση. Και αντεπίθεση σημαίνει δύο πράγματα:

- εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος χωρίς αποζημίωση στους μεγαλομετόχους, κάτω από συνθήκες εργατικού και κοινωνικού ελέγχου και διαχείρισης

- σταμάτημα των πληρωμών των τοκοχρεολυσίων (δόσεις και τόκοι δημόσιου χρέους) πληρωμή των μισθών και των συντάξεων μ' αυτά τα λεφτά και αξιοποίησή τους για μαζικές δημόσιες επενδύσεις για το καλό και τις ανάγκες της οικονομίας αντί του κέρδους των καπιταλιστών.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #50 στις: Απριλίου 12, 2010, 13:59:33 »
http://www.xekinima.org/news/displayNeolea.php?tbl=rightArticles&id=284

- Λεφτά υπάρχουν!
Αλλά δεν θέλουν να τους τα πάρουν!


Λεφτά υπάρχουν και είναι πολλά! Αυτό είναι η μόνη αλήθεια που είχε πει ο Γιώργος Παπανδρέου στην προεκλογική εκστρατεία! Βρίσκονται στα χέρια των Ελλήνων καπιταλιστών και η ελληνική κυβέρνηση δεν τους τα παίρνει γιατί δεν θέλει να τα πάρει!

Οι ελληνικές τράπεζες σημείωσαν πέρυσι, το 2009, κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων - τουλάχιστον τριών δις ευρώ καθαρών κερδών (μετά την πληρωμή φόρων κ.λπ.)! και όμως το 2009 ήταν η χειρότερη χρονιά τους από άποψη κερδών εδώ και πάρα πολλά χρόνια! Μόνο η Εθνική Τράπεζα είχε τα τελευταία πέντε χρόνια 6,5 δις ευρώ καθαρά κέρδη!

Οι ελληνικές τράπεζες δανείζουν το ελληνικό δημόσιο με επιτόκια πάνω από 6%, με λεφτά τα οποία περνούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με επιτόκιο 1%! Μάλιστα, για να μπορούν να πάρουν αυτά τα δάνεια από την ΕΚΤ, στηρίζονται στην εγγύηση του ελληνικού δημοσίου! Πρόκειται για ένα απερίγραπτο σκάνδαλο - σχεδόν σουρεαλιστικό! Υπολογίζεται ότι πέρυσι οι ελληνικές τράπεζες δανείστηκαν από την ΕΚΤ κοντά στα 50 δις ευρώ! Με απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς σημαίνει ότι αυτά τα παράσιτα αποκόμισαν κέρδη 2 - 3 δις ευρώ χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα! Και αυτά τα κέρδη ο ελληνικός λαός πρέπει να φτύσει αίμα για να τα πληρώσει!

Οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρίες είχαν την τελευταία τριετία κέρδη κοντά στα 35 δις ευρώ! Όμως η φορολογία αυτών των κερδών αντί να αυξάνεται, μέσα στην κρίση, μειώνεται! Η φορολογία επί των κερδών είναι αυτή τη στιγμή κάτω από 25% και αν ληφθούν υπόψη οι διαφορές φοροαπαλλαγές διευκολύνσεις και επιδοτήσεις πέφτει κάτω από το 15%!

Οκτώ (  8  ) δισ. ευρώ ξοδεύονται κάθε χρόνο για εξοπλισμούς! Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί πίεσαν αφόρητα τον Παπανδρέου για να κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων εργαζομένων αλλά δεν «σκέφτηκαν» να του προτείνουν να μειώσει τις δαπάνες για τους εξοπλισμούς. Μήπως γιατί ένα πολύ μεγάλο μέρος αυτών των 8 δισεκατομμυρίων κατευθύνεται στην αγορά μαχητικών Γιουροφάιτερ, αρμάτων μάχης Λέοπαρντ, υποβρυχίων και φρεγατών, δηλαδή στα ταμεία των γερμανικών και γαλλικών επιχειρήσεων;

Μόνο σε μια επιχείρηση, την «Ακρόπολις χρηματιστηριακή», η οποία συμμετείχε στο όργιο των δομημένων ομολόγων, επιβλήθηκε πρόστιμο 5,5 δις ευρώ, το οποίο όμως αυτοί οι κύριοι δεν θα πληρώσουν ποτέ λόγω των συνηθισμένων μεθοδεύσεων της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης ...

Κάθε χρόνο οι Έλληνες καπιταλιστές κατακρατούν φόρους ύψους πάνω από 6 δις ευρώ, παρότι αυτά τα λεφτά τα εισπράττουν μέσα από τον ΦΠΑ! Και 10.000 υπεράκτιες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων προκαλούν απώλειες άλλων έξι δις ευρώ από φόρους που θα έπρεπε να πάρει το δημόσιο - σύνολο πάνω από 12 δις ευρώ τον χρόνο! Για να μην αναφέρουμε και τα άλλα 8,5 δις ευρώ τα ποια κλέβουν από τα ασφαλιστικά ταμεία, κάθε χρόνο!

Ποτέ, κανένας απ' αυτούς δεν έχει καταλήξει στη φυλακή! Καμία περιουσία δεν έχει δημευθεί! Αντίθετα, κάθε μερικά χρόνια οι κυβερνήσεις κάνουν συμβιβαστικές προτάσεις σε όσους χρωστούν πολλά : αν χρωστάς μαζεμένα 100 εκατ. ευρώ, δίνεις 5 και καθάρισες ...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 12, 2010, 14:10:59 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #51 στις: Απριλίου 12, 2010, 14:14:57 »
http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3076:2009-03-26-01-31-55&catid=165:263-20032009-q-q

Άμεση εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος - Φραγμό στη στήριξη της πλουτοκρατίας , του Σπύρου Παναγιώτου

Μέτρα για την πλουτοκρατία, φτώχεια για το λαό. Αυτή η γενική αρχή βρίσκει την απόλυτη πραγμάτωσή της στις μέρες της κρίσης που διανύουμε. Δισεκατομμύρια ευρώ δίνονται προκλητικά για τη σωτηρία του κεφαλαίου και των golden boys. Καθημερινά κοινωνικοποιούν όλο και περισσότερες ζημιές αυτών που ευθύνονται για την κρίση και που τα προηγούμενα χρόνια κατέγραφαν υπερκέρδη. Η κυβέρνηση Καραμανλή χαρίζει προκλητικά 28 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες, την ώρα που θα μπορούσε να αγοράσει όλες (ναι όλες) τις τράπεζες με μόλις 14,9 δισ. ευρώ. Η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος (που "τρομάζει" το δικομματισμό, αλλά και πολλούς… αριστερούς) αποτελεί ώριμο και απόλυτα ρεαλιστικό στόχο. Η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος αποτελεί καθοριστική παράμετρο για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση και μπορεί να αλλάξει συνολικά τους όρους, δίνοντας διέξοδο και αποτελώντας τη βάση για μια άλλη προοπτική.

Οι τράπεζες ουδόλως ενδιαφέρονται για την επιχειρηματική δραστηριότητα και την τόνωση της ζήτησης. Πιο σωστά, ενδιαφέρονται για τα παραπάνω στο βαθμό που μέσω αυτής της χρηματοδότησης εξασφαλίζουν τα συμφέροντα των μετόχων τους και την υψηλή κερδοφορία τους.

Σήμερα που η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει απλωθεί δραματικά στην πραγματική οικονομία, που η παγκόσμια βιομηχανική παραγωγή και το εμπόριο υποχωρούν δραματικά, που ολόκληρες χώρες βρίσκονται υπό κατάρρευση, που η καταστροφή του πλεονάζοντος παραγωγικού δυναμικού, η ανεργία και η επέκταση της μερικής απασχόλησης προβάλλεται σαν αναγκαία επιλογή αντιμετώπισης της κρίσης, είναι παραλογισμός να περιμένει κανείς ότι οι τράπεζες θα διαθέσουν κεφάλαια, ακόμα κι αυτά που τους προσφέρονται δωρεάν, για να στηρίξουν τον οικονομικό κύκλο συνολικά. Είναι πιο ασφαλές να προηγηθεί η ολοκληρωτική αποτίμηση της έκτασης της κρίσης, να ολοκληρωθεί η φάση της "καταστροφής", να αναδειχθούν οι νέες ισορροπίες και οι όροι μιας νέας κερδοφορίας, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δράση τους.

Προκλητικά στήριξη της πλουτοκρατίας

Θα μπορούσε, λοιπόν, να υποστηρίξει κάποιος ότι το σχέδιο τροφοδότησης της οικονομίας με ρευστό μέσω των τραπεζών είναι ουτοπικό. Όχι, είναι κάτι περισσότερο. Αποτελεί μέτρο προκλητικής διάσωσης της πλουτοκρατίας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία. Οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με το διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο, έχουν ήδη αντλήσει από την ΕΚΤ δάνεια ύψους πάνω από 35 δισ. ευρώ. Ακόμα, μέχρι στιγμής, έχουν χρησιμοποιήσει 4 δισ. ευρώ από το πακέτο των 28 δισ. για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους. Στην πραγματικότητα, οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν τώρα πρόβλημα ρευστότητας, και απόδειξη είναι η σημαντική μείωση των επιτοκίων καταθέσεων. Τα χρήματα αυτά δεν βρίσκουν, βέβαια, διέξοδο στην αγορά ή δανείζονται με ουσιαστικά τοκογλυφικούς όρους. Στην πραγματικότητα, οι τράπεζες χρησιμοποιούν το δημόσιο χρήμα για να "φτιάχνουν" τους βασικούς μετόχους τους. Ρυθμίζουν, δηλαδή, τα δάνεια του Μπόμπολα, του Αγγελόπουλου, των εταιριών του Λάτση, τις τεράστιες ζημιές του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που συμμετέχει στη μετοχική τους σύνθεση, και παράλληλα παρακρατούν τεράστιους πόρους για να αναχρηματοδοτήσουν, με κρατική εγγύηση, τις δικές τους επισφάλειες από τα δάνεια και τις τοποθετήσεις που έκαναν στην αγορά την προηγούμενη περίοδο.

Έτσι, το πακέτο χρηματοδότησης δεν είναι παρά μια προκλητική στήριξη της πλουτοκρατίας και του συστήματός της. Ουσιαστικά διοχετεύουν τον κοινωνικό πλούτο στον κόσμο του πλούτου για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κρίσης που ο ίδιος προκάλεσε, για να συνεχίσει στην ίδια ρότα, αν ξεπεραστεί η κρίση αύριο. Βέβαια, έτσι γινόταν πάντα, αλλά πρώτη φορά γίνεται με τόσο προκλητικό τρόπο.

Δυνατή η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος

Είναι προκλητικό και μόνο το γεγονός ότι το ποσό των 28 δισ. ευρώ για τη στήριξη της ρευστότητας των τραπεζών είναι σχεδόν διπλάσιο από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία των μεγαλύτερων ιδιωτικών και δημόσιων τραπεζών, που σήμερα φθάνει στα 14,6 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, το πακέτο στήριξης των τραπεζών προβλέπει να δοθούν 5 δισ. ευρώ ρευστό έναντι προνομιούχων μετοχών 15 δισ. ευρώ, με τη μορφή εγγυήσεων του δημοσίου για δάνεια που συνάπτουν οι τράπεζες, και 8 δισ. σε ομόλογα, που θα εκδώσει το δημόσιο και το προϊόν τους θα το διαθέσει στις τράπεζες. Από το πακέτο έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί κεφάλαια ύψους 9,2 δισ. ευρώ.

Όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί: Για παράδειγμα, η Alpha έχει χρηματιστηριακή αξία 1,7 δισ. περίπου και λαμβάνει σαν στήριξη ρευστό ύψους 1 δισ. ευρώ από το κράτος και άλλα 1,6 δισ. με τη μορφή εγγυήσεων. Μέχρι στιγμής, το πακέτο στήριξης φθάνει στα 2,64 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 153% της χρηματιστηριακής αξίας. Το ίδιο προκλητική είναι η ενίσχυση της Eurobank. Καρπώνεται αθροιστικά κεφάλαια 2,47 δισ. ευρώ, μεγαλύτερα κατά 125% της χρηματιστηριακής αξίας της. Να σημειωθεί ότι ο Λάτσης έχει το 40% του κεφαλαίου. Δηλαδή, το δημόσιο βάζει στην τράπεζα 332% περισσότερα απ’ ό,τι ο Λάτσης, αλλά αφήνει τη διοίκηση σ' αυτόν. Και σπεύδει να ετοιμάσει νομοθετική ρύθμιση που θα εξασφαλίζει ότι η κρατική ενίσχυση δεν θα σημάνει αλλαγές για τη διοίκηση της τράπεζας. Είναι σαφές, από αυτά τα στοιχεία, που κατά παράδοξο τρόπο αποσιωπούνται από πολλούς, ότι το δημόσιο θα μπορούσε να εξαγοράσει το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο των ιδιωτικών τραπεζών, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα στο τραπεζικό σύστημα. Η σημερινή αντικειμενική δυνατότητα θα σήμαινε μια τεράστια αλλαγή των οικονομικών δεδομένων, αν στηριζόταν σε έναν άλλο πολιτικό συσχετισμό, που θα τολμούσε να προχωρήσει σε ρήξεις με το καθεστώς της οικονομικής ολιγαρχίας και του συστήματος. Δεν θα είχε καμιά σχέση με τις εθνικοποιήσεις που αναγκάζονται να κάνουν οι Μπράουν, Ομπάμα, Σαρκοζί και Μέρκελ. Ο δημόσιος έλεγχος του τραπεζικού συστήματος θα μπορούσε να περιορίσει δραστικά, να εξαλείψει τα κερδοσκοπικά παιχνίδια του τραπεζικού συστήματος και το χρηματιστηριακό τζόγο, να αξιοποιήσει τα πλεονάζοντα κεφάλαια για την ανασυγκρότηση του ανατιναγμένου παραγωγικού μηχανισμού της χώρας, να βάλει φραγμό στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, να επανεθνικοποιήσει κρίσιμους τομείς της βιομηχανίας που οδηγούνται σε λουκέτο, να στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Θα ήταν μια πραγματική ανακούφιση για τους εργαζόμενους, για τη στήριξη των μισθών και της εργασίας τους, για την αύξηση των κοινωνικών δαπανών σε Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση, στέγη. Θα ήταν μια ασφαλής συνταγή για να μην πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης οι εργαζόμενοι. Την περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ένα τέτοιο ενδεχόμενο κάθε άλλο παρά ουτοπικό φαντάζει.

Κίνδυνος κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος

Ο τράπεζες, μπλεγμένες και οι ίδιες βαθιά στα γρανάζια της κρίσης, βρίσκονται αντιμέτωπες με δύο σημαντικούς κινδύνους. Η κατάρρευση της χρηματιστηριακής τους αξίας, καθώς όλο και περισσότερο αποσύρονται κεφάλαια που είχαν επενδυθεί σε αυτές το προηγούμενο διάστημα για να καλύψουν ζημιές ή υποχρεώσεις των διεθνών επενδυτικών οργανισμών, περιορίζει τα διαθέσιμα κεφάλαια και κατά συνέπεια τη φθηνή χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων τους. Το σημαντικότερο είναι ότι βρίσκονται μπροστά σε τεράστιες επισφάλειες, καθώς ο όγκος των δανείων που είχαν ρίξει στη διεθνή και εσωτερική αγορά είναι βέβαιο ότι δεν θα εξυπηρετηθεί κανονικά, εξανεμίζοντας τεράστιους χρηματικούς πόρους.

Έτσι οι τράπεζες, στην Ελλάδα και διεθνώς, είναι "υποχρεωμένες", από τη μια πλευρά, να δυσχεραίνουν όλο και περισσότερο τα κριτήρια δανεισμού επιχειρήσεων και καταναλωτών και άρα να στερούν το ρευστό από την αγορά και, από την άλλη, να αυξάνουν αλματωδώς τις προβλέψεις τους, τα χρήματα, δηλαδή, που βάζουν στην άκρη για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα από τα δάνεια που καθυστερούν να αποπληρωθούν, μειώνοντας έτσι σημαντικά τα διαθέσιμα κεφάλαιά τους και άρα την κεφαλαιακή τους βάση. Οι κίνδυνοι όμως δεν προέρχονται αποκλειστικά από την εσωτερική αγορά.

Η έκθεση των ελληνικών τραπεζών στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης αποτελούν μια τεράστια πηγή κινδύνου για ολοκληρωτική κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Σύμφωνα με στοιχεία της στατιστικής της Τράπεζας της Ελλάδος, οι ελληνικές τράπεζες είχαν το Νοέμβρη του 2008 δώσει δάνεια ύψους 89 δισ. ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες καταθέσεις ανέρχονταν σε 79 δισ. ευρώ, καθιστώντας το ισοζύγιο αρνητικό κατά 10 δισ. ευρώ. Σήμερα υπολογίζεται ότι το ισοζύγιο δανείων - καταθέσεων έχει φθάσει στα -27 δισ. ευρώ. Η εξυπηρέτηση αυτών των δανείων γίνεται όλο και πιο δυσχερής λόγω της οικονομικής κρίσης, που στην περιοχή εκφράζεται με σημαντική κάμψη της βιομηχανικής παραγωγής, με δραματική αύξηση της ανεργίας, με υποτίμηση των εθνικών νομισμάτων ακόμα και με κίνδυνο ολοκληρωτικής κατάρρευσης ορισμένων χωρών, όπως η Ουκρανία, η Ρουμανία και οι χώρες της Βαλτικής. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ελληνικές τράπεζες πιέζουν για τη διοχέτευση του πακέτου των 28 δισ. ευρώ στις θυγατρικές τους και παράλληλα έχουν αυξήσει τις προβλέψεις για τα δάνεια που έχουν διαθέσει στις χώρες της Αν. Ευρώπης στο 3,5-4% έναντι 0,9% τον περασμένο χρόνο. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε κεφαλαία ύψους περίπου 3,56 δισ. ευρώ, με τα σημερινά δεδομένα.

Σπύρος Παναγιώτου
 
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #52 στις: Απριλίου 19, 2010, 11:56:17 »
ΣτΕ : Απαγόρευσε τους καταχρηστικούς όρους των Τραπεζών
 
Friday, 16 April 2010 18:13


Aπόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας με την οποία επικυρώνεται η απαγόρευση ως καταχρηστικών 15 όρων, τα γνωστά "ψιλά γράμματα" των συμβολαίων, που θέτουν οι τράπεζες στα συμβόλαια στεγαστικών δανείων και στους κατόχους πιστωτικών καρτων εκδόθηκε σημερα.


Συγκεκριμένα, η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την απόφασή της, απέρριψε τις αιτήσεις Τραπεζών, που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 25.6.2008 απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης με την οποία απαγορεύθηκε η αναγραφή ορισμένων όρων συναλλαγών κατά τη σύναψη δανείων και την έκδοση πιστωτικών καρτών, οι οποίοι έχουν κριθεί καταχρηστικοί με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.

 

Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση είχε απαγορεύσει μεταξύ άλλων, την είσπραξη εξόδων φακέλων για τα στεγαστικά δάνεια, την προμήθεια για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ, κ.α.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι οι περιορισμοί, που θέτει η υπουργική απόφαση προς τις Τράπεζες, είναι εντός του πλαισίου της συνταγματικά κατοχυρωμένης οικονομικής ελευθερίας και ότι οι περιορισμοί αυτοί επιδιώκουν να αποφευχθεί η καταστρατήγηση της νομοθεσίας περί προστασίας των καταναλωτών και συνεπώς, του δημοσίου συμφέροντος.

Τέλος, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι οι απαγορεύσεις της υπουργικής απόφασης δεν παραβιάζουν την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, όπως υποστήριζαν οι Τράπεζες.

Από: http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/697-2010-04-16-16-15-22
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #53 στις: Απριλίου 19, 2010, 15:44:19 »
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=35242

Υποβαθμίστηκαν πέντε ελληνικές τράπεζες
Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010 17:51

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε την Μ. Τετάρτη ότι υποβαθμίζει πέντε ελληνικές τράπεζες λόγω της «αποδυναμωμένης» χρηματοπιστωτικής τους κατάστασης.
 
Εκτός από την Εθνική -την αξιολόγηση της οποίας υποβιβάζει κατά μία βαθμίδα από "Α1" σε "Α2"- ο Moody's υποβαθμίζει επίσης την Alpha Bank, την Eurobank Ergasias, την Τράπεζα Πειραιώς, όπως και την Εμπορική Τράπεζα, που είναι η ελληνική θυγατρική της Credit Agricole.

Ο διεθνής οίκος προειδοποίησε ότι εξακολουθούν να ασκούνται «πιέσεις» στα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω της σοβαρής χρηματοπιστωτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #54 στις: Απριλίου 22, 2010, 18:04:39 »
http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/679---35000----

Πάνω από 35.000 κατασχεμένα Ι.Χ. στις τράπεζες!
 
Thursday, 08 April 2010 01:48

Πρωτοφανές Βατερλό αντιμετωπίζουν οι τράπεζες στο χώρο του αυτοκινήτου, μετά την ανθηρή περίοδο της αλόγιστης χρηματοδότησης του… τετράτροχου ονείρου των Νεοελλήνων, καθώς έγκυρες πληροφορίες του «Bn» αναφέρουν, ότι ήδη περισσότερα από 35.000 κατασχεμένα Ι.Χ. έχουν ενταχθεί στον αχανή στόλο των πιστωτικών ιδρυμάτων!

Τραπεζικά στελέχη που παρακολουθούν τον κλάδο κάνουν λόγο για εικόνα «καμένης γης», ή ορθότερα «νεκροταφείου οχημάτων», καθώς:

-  Στις τράπεζες έχουν περιέλθει πλέον πολύ περισσότερα οχήματα από όσα θα φανταζόταν και ο πιο απαισιόδοξος προφήτης καταστροφών, ενώ την ίδια ώρα η κατάρρευση της ζήτησης μεταχειρισμένων οχημάτων, ιδιαίτερα στην κατηγορία των πολυτελών Ι.Χ. και των αυτοκινήτων γενικά μεγάλου κυβισμού μετατρέπει κάθε όχημα που καταλήγει σε γκαράζ τράπεζας σε πηγή μεγάλων ζημιών.

-  Οι κατασχέσεις οχημάτων προέρχονται πλέον από όλες τις πηγές: ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους αγοραστές αυτοκινήτων, ιδιοκτήτες Ι.Χ. που τα απέκτησαν με λίζινγκ και «μαντράδες» που… αφήνουν τα κλειδιά στις τράπεζες και εγκαταλείπουν τον κλάδο φορτώνουν καθημερινά τις τράπεζες με περισσότερα οχήματα από όσα θα μπορούσαν να αντέξουν.

-   Μάλιστα, στις ηλεκτρονικές δημοπρασίες κατασχεμένων οχημάτων που διενεργούν οι τράπεζες για να τα «ξεφορτωθούν», πουλώντας τα σε εμπόρους μεταχειρισμένων, η κίνηση περιγράφεται από τραπεζικά στελέχη σαν… καρδιογράφημα νεκρού, με κατακόρυφη μείωση αγοραπωλησιών και εκποίηση ακόμη και οχημάτων που μέχρι χθες αποτελούσαν άπιαστο όνειρο κάθε καταναλωτή σε τιμές πραγματικά εξευτελιστικές.

Οι «καμένοι» από τον κλάδο αυτοκινήτου τραπεζίτες, βλέπουν τώρα να απαξιώνονται με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς όλα τα οχήματα μεγάλου κυβισμού που έχουν κατασχεθεί, καθώς τα νέα τεκμήρια και τα πανάκριβα καύσιμα απομακρύνουν και τους τελευταίους πρόθυμους αγοραστές τους, ενώ η ασάφεια για τα λεγόμενα «περιβαλλοντικά τέλη» αποτρέπει ακόμη και τους εύπορους καταναλωτές από βιαστικές αγορές αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού στην παρούσα φάση.

Οι χρηματοδοτήσεις στον κλάδο του αυτοκινήτου, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μεγάλα ποσά που χορηγήθηκαν σε μεγαλεμπόρους με ατυχή κατάληξη, σωρεύουν την ίδια ώρα τεράστιες επισφάλειες στο τραπεζικό σύστημα. Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση μεγάλης εταιρείας, που έλαβε ομολογιακό δάνειο από ομάδα τραπεζών στα τέλη του 2009 για να διασωθεί, αλλά λίγο αργότερα βρέθηκε και πάλι στο χείλος της χρεοκοπίας, αφήνοντας μάλιστα πελάτες με αυτοκίνητα που είχαν εξοφληθεί να περιμένουν μάταια την παράδοσή τους, με συνέπεια να υποχρεωθεί μεγάλη αντιπροσωπεία να παραδώσει τα οχήματα με δική της δαπάνη, χωρίς πραγματικά ρεαλιστική προοπτική να πάρει πίσω τα λεφτά της από τον έμπορο.

Οι πραγματικές επισφάλειες των τραπεζών από τον κλάδο του αυτοκινήτου στην περίοδο μετά το ξέσπασμα της κρίσης είναι δύσκολο να καταγραφούν, αφού οι τράπεζες πασχίζουν να κρατήσουν στη ζωή ακόμη και ημιθανείς εταιρείες, για να αποφύγουν τις διαγραφές αυτή τη δύσκολη περίοδο, ενώ αξιοποιούν διάφορα άλλα τεχνάσματα για να καθυστερήσουν όσο είναι δυνατό το… αναπόφευκτο.

Πάντως, η αποστροφή των τραπεζικών στελεχών σε οποιαδήποτε χρηματοδότηση συνδέεται με τον κλάδο είναι πλέον εμφανής. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εμπόρου αυτοκινήτων, με «άμεμπτο» πιστωτικό ιστορικό, ο οποίος ζήτησε από μεγάλη τράπεζα δάνειο με εγγύηση του Δημοσίου, επειδή η εταιρεία του είχε υποστεί τεράστια ζημιά στα θλιβερά γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008. Ακόμη και με την κρατική εγγύηση, όμως, ο έμπορος επί μήνες βρίσκει κλειστές τις πόρτες των τραπεζών και στην καλύτερη περίπτωση θα λάβει το μισό ποσό δανείου από αυτό που είχε εγγυηθεί το Γενικό Λογιστήριο…
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #55 στις: Απριλίου 24, 2010, 10:53:25 »

Τοκογλυφία με κάρτες American Express!


Friday, 23 April 2010 01:28
http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/706----american-express

Προσωρινή έκδοση νέων καρτών επέβαλε στην American Express η Τράπεζα της Ιταλίας, στο πλαίσιο ευρείας έρευνας για τις πιστωτικές κάρτες, ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών για υπερβολικές χρεώσεις, την ώρα που συνεχίζονται στην…  Τραπεζική Δημοκρατία της Ελλάδας αδιατάρακτα οι πρακτικές υπερβολικής χρέωσης των καταναλωτών μέσω των πιστωτικών καρτών.

Με μια απόφαση που προκάλεσε αίσθηση διεθνώς, η Τράπεζα της Ιταλίας προχώρησε στις 8 Απριλίου, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Dow Jones στην επιβολή του βαρύτατου μέτρου της απαγόρευσης έκδοσης νέων καρτών American Express, αφού διαπίστωσε, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του διεθνούς πρακτορείου, την ύπαρξη κενών στη συμμόρφωση του εκδότη των καρτών με τους κανόνες που αφορούν την τοκογλυφία, το ξέπλυμα  βρώμικου χρήματος και τη συναλλακτική διαφάνεια.

Στην Ελλάδα, σημειώνεται ότι η American Express έχει ήδη προχωρήσει σε αναστολή των τραπεζικών της δραστηριοτήτων, ενώ διατηρεί συνεργασία με την Alpha Bank, σε ό,τι αφορά την έκδοση καρτών.

Εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ιταλίας δήλωσε, ότι ήταν αναπόφευκτο βήμα η υποχρεωτική αναστολή έκδοσης νέων καρτών AmEx, καθώς οι έλεγχοι της κεντρικής τράπεζας αποκάλυψαν αντικανονικές πρακτικές. Πάντως, η απαγόρευση δεν αφορά τις κάρτες που έχουν ήδη εκδοθεί.

Η έρευνα της κεντρικής τράπεζας στην Ιταλία άρχισε μετά την έναρξη δικαστικής έρευνας, που προκλήθηκε από την υποβολή καταγγελιών από καταναλωτές, αναφορικά με τα υψηλά επιτόκια που χρεώνουν οι εκδότες πιστωτικών καρτών. Πέρυσι επιβλήθηκε ανάλογη απαγόρευση στην Diners Club. Η Τράπεζα της Ιταλίας πιέζει τα πιστωτικά ιδρύματα να παρουσιάζουν με μεγαλύτερη διαφάνεια το κόστος των προϊόντων τους.

Εκπρόσωπος της AmEx δήλωσε, ότι η αμερικανική τράπεζα συνεργάζεται απόλυτα με την Τράπεζα της Ιταλίας και ήδη έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο αναβάθμισης των τεχνολογικών της υποδομών και των διαδικασιών της, ώστε να συμμορφωθεί καλύτερα με τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα.

 Αυτά συμβαίνουν στην Ιταλία, ενώ στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση: τελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου, κατόπιν σχετικής προσφυγής της Εθνικής Τράπεζας, που είχε χάσει την υπόθεση με αντίδικο την ΕΚΠΟΙΖΩ σε χαμηλότερο δικαστικό βαθμό, επιτρέπει στις τράπεζες να αναπροσαρμόζουν αυθαίρετα τα επιτόκια των καρτών, ακόμη και σε ποσοστά πολλαπλάσια των αντίστοιχων αυξήσεων στο βασικό επιτόκιο του ευρώ.

Πάντως, νομικοί κύκλοι τονίζουν, ότι η απόφαση αυτή δεν ανατρέπει, όπως κακώς ερμηνεύθηκε από ορισμένες πλευρές, τη νομολογία του Αρείου Πάγου για τα εξωτραπεζικά/δικαιοπρακτικά επιτόκια. Με ιστορική του απόφαση, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε κρίνει, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι τράπεζες, ότι το εκάστοτε ισχύον δικαιοπρακτικό επιτόκιο, που θεωρείται το πλαφόν στο κόστος δανεισμού για τους ιδιώτες, πρέπει να γίνεται σεβαστό και από τις τράπεζες.

Η τελευταία απόφαση του Αρείου Πάγου, όπως διευκρινίζεται από νομικούς, είναι μεν σημαντική για τις τράπεζες, καθώς δικαιώνει τις πρακτικές τους στον καθορισμό των επιτοκίων δανεισμού ανεξάρτητα από τα βασικά επιτόκια αναφοράς, ωστόσο δεν ανατρέπει την προηγούμενη απόφαση για τα εξωτραπεζικά επιτόκια, στην οποία έχουν βασισθεί δεκάδες αποφάσεις δικαστηρίων τα τελευταία χρόνια, με τις οποίες δικαιώθηκαν καταναλωτές.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #56 στις: Μαΐου 01, 2010, 09:57:27 »
http://news.ert.gr/el/kosmos/ameriki-ipa/36079-hpa-eisaggeliki-ereyna-gia-ta-pepragmena-tis-goldman-sachs

Εισαγγελική έρευνα για τη Goldman Sachs
Διαδήλωση κατά των τραπεζών στη Ν. Υόρκη.

Παρασκευη, 30 04 2010 08:25 

Εισαγγελική έρευνα διεξάγουν οι ομοσπονδιακές αρχές στις ΗΠΑ για να διαπιστωθεί κατά πόσο η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs ή κάποιοι εργαζόμενοι σε αυτή διέπραξαν οικονομικό έγκλημα αναφορικά με τις πωλήσεις ασφαλειών ενυπόθηκων δανείων, όπως γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal. Στο μεταξύ, χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο επιχειρηματικό κέντρο της Νέας Υόρκης, αξιώνοντας από τις μεγάλες τράπεζες της Wall Street να λογοδοτήσουν για τα υπέρογκα κέρδη που αποκομίζουν, την ώρα που ο μέσος Αμερικανός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Έρευνα για ευθύνες στη "φούσκα" των ασφαλειών ενυπόθηκων δανείων.

Η έρευνα, που διεξάγεται από την εισαγγελία του Μανχάταν και βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, ξεκίνησε με αφορμή στην αναφορά της αμερικανικής Επιτροπής Ασφαλειών και Συναλλάγματος (SEC), που κατηγορεί τη Goldman, την πιο ισχυρή επενδυτική τράπεζα στον κόσμο, ότι απέκρυψε σημαντικές πληροφορίες από επενδυτές για τις ασφάλειες ενυπόθηκων δανείων.

"Με δεδομένο ότι προσφάτως η προσοχή εστιάζεται στην εταιρία, δεν μας εκπλήσσουν οι πληροφορίες για την έρευνα", δήλωσε εκπρόσωπος της Goldman . "Θα συνεργασθούμε πλήρως με οποιοδήποτε αίτημα για πληροφορίες", πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μανχάταν δήλωσε ότι "δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει" τις πληροφορίες για τη διεξαγωγή έρευνας για τη Goldman.

Πάντως εκτιμάται ότι η εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης θα κλιμακώσει τις πιέσεις που ασκούνται στη Goldman, δύο ημέρες μετά τη θυελλώδη ακρόαση στην αμερικανική Γερουσία, όπου εκλήθησαν ο πρόεδρος της εταιρίας, Λόιντ Μπλανκφέιν και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.

Η εισαγγελική έρευνα για τα πεπραγμένα της Goldman βασίζεται σε διαφορετικά στοιχεία από εκείνα που περιλαμβάνονται στην αναφορά της SEC, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Διαδήλωση κατά των τραπεζών

Η διαδήλωση στο επιχειρηματικό κέντρο της Νέας Υόρκης διοργανώθηκε από εργατικά συνδικάτα και οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανώ που έγραφαν συνθήματα όπως "η Γουόλ Στριτ έδωσε επιταγές χωρίς αντίκρυσμα στην οικονομία" και "διεκδικήστε και πάλι την Αμερική- να λογοδοτήσουν οι τράπεζες".

http://www.youtube.com/watch?v=ciNYBMAZasI&feature=player_embedded

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο του Μανχάταν. Ένας από τους διαδηλωτές, ο Κουρτ Χάλμαν, δήλωσε ότι οι μεγάλες τράπεζες "άφησαν τους πάντες να βυθιστούν, σταματώντας τη χορήγηση δανείων". "Είναι αυτά τα άτομα που εξασφάλισαν για τους εαυτούς τους μπόνους δισεκατομμυρίων δολαρίων", πρόσθεσε.

Η διαδήλωση διοργανώθηκε την ώρα που οι Δημοκρατικοί προωθούν νομοσχέδιο για μεταρρυθμίσεις στη Wall Street και στη Γερουσία γίνεται ακρόαση για τα πεπραγμένα της Goldman Sachs.

"Η Γουόλ Στριτ πρέπει να πληρώσει για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση που η ίδια προκάλεσε και το Κογκρέσο πρέπει να εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις για τη λειτουργία της αγοράς", δήλωσε ο συνδικαλιστής Ρίτσαρντ Τρούμκα, στην ιστοσελίδα Huffington Post .


Πηγή: ΑΠΕ, CNN, Wall Street Journal, APTN

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 01, 2010, 10:34:03 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #57 στις: Μαΐου 01, 2010, 10:11:36 »
http://news.ert.gr/el/kosmos/ameriki-ipa/36028-100-000-dol-exase-to-meso-amerikaniko-noikokyrio-logo-tis-krisis

100.000 δολ. έχασε το μέσο αμερικανικό νοικοκυριό λόγω της κρίσης.
Πεμπτη, 29 04 2010 10:49

Πάνω από 100.000 δολάρια στοίχισε στο μέσο αμερικάνικο νοικοκυριό η οικονομική κρίση που προκάλεσε τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με εκτίμηση του Pew Economic Policy Group. Όπως ανακοινώθηκε χτες Τετάρτη οι μεγαλύτερες ζημιές προήλθαν από την πτώση των τιμών των ακινήτων και των μετοχών από το ξέσπασμα της κρίσης, στα μέσα του 2008. Οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν κατά 3,4 τρισ. δολάρια, ενώ οι μετοχές στις ΗΠΑ υπέστησαν μείωση της αξίας τους κατά 7,4 τρις δολάρια από τον Ιούλιο του 2008 ως τον Μάρτιο του 2009.

Για τη μέση οικογένεια στις ΗΠΑ, αυτό σήμανε ότι η κατοικία της αξίζει τουλάχιστον 30.300 δολάρια λιγότερα απ' ό,τι πριν την κρίση και η αξία των μετοχών που μπορεί να είχαν αγοράσει έπεσε κατά 66.200 δολάρια, σύμφωνα με την ιδιωτική ερευνητική εταιρία, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Επιπλέον, τα έσοδα των νοικοκυριών μειώθηκαν κατά μέσον όρο 11.000 δολάρια από το Σεπτέμβριο του 2008 -την ώρα που κατέρρε η γιγαντιαία επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers- ως τα τέλη του 2009. Η βαθιά ύφεση της περιόδου αυτής προκάλεσε 5,5 εκατ. απώλειες θέσεων εργασίας, "πάγωσε" τους μισθούς των εργαζομένων και στοίχισε στους φορολογούμενους 73 δισ. δολάρια για την "διάσωση" των τραπεζών.

"Η οικονομική κρίση της περιόδου 2007-2010 είχε τεράστιο αντίκτυπο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκατομμύρια οικογένειας υπέστησαν απώλειες θέσεων εργασίας, εισοδημάτων και κατοικιών--και οι συνέπειες αυτών των απωλειών θα είναι εμφανείς στην κοινωνία επί γενεές", σημείωσε ο Φίλιπ Σουέιγκελ, πρώην στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και βασικός συντάκτης της έκθεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #58 στις: Ιουλίου 23, 2010, 17:58:20 »
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Παρότι, έχει γίνει γνωστό ότι οι Ελληνικές Τράπεζες ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΟΥΝ τους 'Ελληνες πολίτες με τα παράνομα επιτόκια καρτών, καταναλωτικών και επιχειρηματικών δανείων, το ΔΗΜΟΣΙΟ, ενώ επιβάλλει όλοι οι υπόλοιποι 'Ελληνες να είναι νομοταγείς, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ συνεχίζει να ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ, ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ, που καταστρέφει Δημόσιο και 'Ελληνες.

Αν δεν σταματήσει το Πολιτικό 'Εγκλημα της στήριξης απατεώνων, θα υπάρξουν και άλλες τραγωδίες, που φυσικά, οι κύριοι υπεύθυνοι είναι οι 300, που συνεχίζουν να μην αντιμετωπίζουν τον ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Την ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 23, 2011, 01:47:36 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Παρανομίες Τραπεζών....
« Απάντηση #59 στις: Απριλίου 26, 2011, 23:10:15 »
Για να μην ξεχνάμε ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας μας, καθώς και όλης της ανθρωπότητας...


ΚΡΙΤΙΚΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
http://www.youtube.com/watch?v=REo14UD5Lxk&feature=related
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/