Αποστολέας Θέμα: Πυρηνική Ψυχολογία  (Αναγνώστηκε 9285 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Πυρηνική Ψυχολογία
« στις: Δεκεμβρίου 01, 2008, 00:24:52 »
Πυρηνική Ψυχολογία – Η αντιπρόταση στην Σύγχρονη Ψυχολογία

Εισαγωγή

Μετά από έρευνά μας στον χώρο της σύγχρονης Συμβουλευτικής, Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας, ανακαλύψαμε πως λόγω της ειδικευμένης εφαρμογής επιφανειακής συμπεριφοριστικής αντιμετώπισης των περιπτώσεων, δεν υπήρχε η κατάλληλη αποτελεσματικότητα στη θεραπεία των συμπλεγμάτων και ψυχικών διαταραχών. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις το DSM, το παγκόσμια αποδεκτό Αμερικάνικο Διαγνωστικό Εγχειρίδιο Διαταραχών, μεροληπτεί απέναντι στις διαφορετικότητες1, καταλογίζοντας ως ασθένειες ανθρώπινες πεποιθήσεις ή συμπεριφορές που διαφοροποιούνται από αυτό που κάποιοι «ειδικοί» είχαν ορίσει ως «κανονικό», με αποτέλεσμα να προωθούνται παγκοσμιοποιητικές ομογενοποιητικές ισοπεδωτικές τάσεις μέσω της Επιστήμης της Ψυχολογίας, και να θίγονται ανθρώπινα δικαιώματα.

Ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κλάδου – Πυρηνική Ψυχολογία

Λόγω των παραπάνω διαβλέπουμε πως υπάρχει ανάγκη να εισαχθεί ένας νέος κλάδος στην Ψυχολογία, όπου θα αντιμετωπίζει την Ψυχοθεραπεία του ανθρώπου ολιστικά, σεβόμενη την ανθρώπινη ατομικότητα και διαφορετικότητα. Αντλώντας στοιχεία από την Αρχαιοελληνική Σοφία και τις Μυστηριακές Παραδόσεις, ονομάζουμε αυτόν τον νέο κλάδο Πυρηνική Ψυχολογία, διότι διαπραγματεύεται τον Πυρήνα του κάθε ατόμου, τον οποίο προσπαθεί να προσδιορίσει, να περιγράψει, να κατανοήσει, και να συμβάλει δημιουργικά και αποτελεσματικά στην Ψυχική του Αρμονία, στην Αυτοπραγμάτωσή του, και στη Ολοκλήρωσή του.

Ο Σκοπός της Πυρηνικής Ψυχολογίας

Ο σκοπός της Πυρηνικής Ψυχολογίας είναι η Ελεύθερη ανάπτυξη του ατόμου, η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του και κυριολεκτικά η ανάπτυξη και η ανάδειξη της διαφορετικότητας του.  Εστιάζουμε στον άνθρωπο ως ξεχωριστή μονάδα, και όχι στην ανθρωπότητα ως σύνολο όπως έκανε το κίνημα του Διαφωτισμού, το οποίο θυσίαζε το άτομο χάρη της ομάδας.  Η Πυρηνική Ψυχολογία υποστηρίζει πως το άτομο αισθάνεται υγιής και ευτυχισμένο, όταν έχει την δυνατότητα να εκφραστεί ψυχικά.

Τι είναι ο Πυρήνας

Ως «Πυρήνας» ορίζεται το σύνολο των ενδογενών χαρακτηριστικών, τα οποία εκδηλώνονται από το ιδιαίτερο και ξεχωριστό ατομικό πλέγμα ενδογενών τάσεων, εκφράζοντας το ψυχικό στίγμα, την ψυχική προσωπικότητα, την μοναδικότητα, την διαφορετικότητα, αυτό που κάνει το κάθε άτομο ξεχωριστό.

Τι είναι η Διαταραχή σύμφωνα με την Πυρηνική Ψυχολογία

Διαταραχή ενός ατόμου, σύμφωνα με την Πυρηνική Ψυχολογία, ορίζεται πλέον, όχι η απόκλιση από ένα ορισμένο επιβεβλημένο πρότυπο τρόπο συμπεριφοράς και σκέψης, αλλά η απόκλιση από τον Πυρήνα του συγκεκριμένου ατόμου.

Οι Βασικές Θεωρίες της Πυρηνικής Ψυχολογίας

Η Πυρηνική Ψυχολογία, απαρτίζεται από τρεις βασικές θεωρίες: την Θεωρία της Αρμονίας, την Θεωρία της Αυτοπραγμάτωσης, και την Θεωρία της Ολοκλήρωσης.

Α. Η Θεωρία της Αρμονίας

Η Θεωρία της Αρμονίας υποστηρίζει πως ο κάθε άνθρωπος αποτελείται από τέσσερα διακριτά επίπεδα τα οποία καλείται να εναρμονίσει, έτσι ώστε να αισθάνεται υγιής.

    1. Το Ενστικτώδες Επίπεδο: εξετάζει την ενστικτώδη νοημοσύνη (INQ-instinct quotient), διαπραγματεύεται θέματα όπως τις αιτίες της παθολογίας, συμπλέγματα, καταγραφές, ασυνείδητες λειτουργίες, και ερευνά βασικά ένστικτα ζωής, όπως η επιβίωση και η αναπαραγωγή.

    2. Το Συναισθηματικό Επίπεδο: εξετάζει την συναισθηματική νοημοσύνη (EQ-emotional quotient), διαπραγματεύεται θέματα προσωπικών και κοινωνικών σχέσεων από την πλευρά του συναισθήματος, και συναισθηματικές διαταραχές όπως φοβίες, εμμονές, καταθλιπτικά ή μανιακά επεισόδια. 
       
    3. Το Νοητικό Επίπεδο: εξετάζει την διανοητική νοημοσύνη (IQ-intelligent quotient), διαπραγματεύεται δυσλειτουργικές σκέψεις, έλλειψη κατανόησης για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων, παράνοιες, ψυχώσεις, και σχιζοφρένειες.

    4. Το Πνευματικό Επίπεδο: εξετάζει την πνευματική νοημοσύνη (SQ-spiritual quotient), διαπραγματεύεται θέματα πνευματικότητας, όπως συλλογική συνείδηση, σκέψεις ανθρωπισμού, ηθικής, αρετής, αξιών, και υψηλών ιδανικών.

Β. Η Θεωρία της Αυτοπραγμάτωσης

Η Θεωρία της Αυτοπραγμάτωσης υποστηρίζει πως ο κάθε άνθρωπος έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό ύπαρξης, μία συγκεκριμένη Αποστολή να εκπληρώσει, την οποία καλείται να αναγνωρίσει και να πραγματώσει, έτσι ώστε να αισθάνεται ικανοποιημένος.  Αντλώντας στοιχεία από την Ελληνική Μυθολογία, ο σκοπός του ατόμου εκπληρώνεται  μέσω δώδεκα σταδίων – άθλων, όπου το άτομο – ‘Ηρωας αναγνωρίζει, διαπραγματεύεται και κατακτά δώδεκα ιδιότητες ή ικανότητες. 

1. Η Αφετηρία
2. Η Ασφάλεια
3. Η Επικοινωνία
4. Η Ανάπτυξη
5. Η Δημιουργία
6. Η Υπηρεσία
7. Η Συσχέτιση
8. Η Αυτογνωσία
9. Η Φιλοσόφηση
10. Η Καταξίωση
11. Η Επανάσταση
12. Η Πνευματοποίηση

Γ. Την Θεωρία της Ολοκλήρωσης

Η Θεωρία της Ολοκλήρωσης, αντλώντας στοιχεία από την Ελληνική Φιλοσοφία, υποστηρίζει πως ο ψυχισμός του κάθε ανθρώπου, απαρτίζεται από δώδεκα αρχετυπικές αξίες, τις οποίες καλείται να αναγνωρίσει και να αφομοιώσει έτσι ώστε να αισθάνεται ολοκληρωμένος, συνθέτοντας έτσι μία ενιαία ολότητα, δωδεκαπλή στην σύνθεσή της, εναδική (μοναδιαία) στην έκφρασή της.  Επίσης διαπραγματεύεται και επιτυγχάνει τη ταύτιση του ατομικού του ασυνείδητου με το μαζικό ασυνείδητο. Οι δώδεκα αρχετυπικές αξίες είναι:

00. Το Παν
0. Η Άβυσσος 
1. Ο Ουράνιος Πατέρας
2. Η Μεγάλη Μητέρα
3. Ο Εσωτερικός Διδάσκαλος
4. Ο Σοφός 
5. Ο Ιππότης
6. Ο Βασιλιάς
7. Ο Κατεργάρης
8. Ο ‘Ανιμους / ’Ανιμα
9. Η Σκιά
10. Η Τροφός

Θεραπευτικές Μέθοδοι Πυρηνικής Ψυχολογίας

Οι Μέθοδοι ψυχοθεραπείας της Πυρηνικής Ψυχολογίας, είναι δύο: η Πυρηνική Αυτοθεραπεία, και η Πυρηνική Ψυχοθεραπεία με την συνδρομή ενός ψυχολόγου.

Α. Πυρηνική Αυτοθεραπεία

    1. Επιμόρφωση πάνω στις αρχές της Πυρηνικής Ψυχολογίας.
    2. Διάγνωση του προβλήματος μέσω ψυχομετρικών εργαλείων.
    3. Διαλογισμός και ασκήσεις εμβάθυνσης και προσέγγισης του Πυρήνα.

Β. Πυρηνική Ψυχοθεραπεία

    1. Επιμόρφωση του ατόμου πάνω στις αρχές της Πυρηνικής Ψυχολογίας.
    2. Συμβολή στην Διάγνωση του προβλήματος μέσω ψυχομετρικών και ψυχαναλυτικών εργαλείων.
    3. Ψυχαναλυτική μέθοδος προσέγγισης του Πυρήνα, και διαπραγμάτευση της απόκλισης από τον Πυρήνα.

Θα ακολουθήσει ανάλυση, ανάπτυξη, και μελέτη της εφαρμογής της Πυρηνικής Ψυχολογίας.
______________________________________________________________________________

1Οι περισσότερες περιπτώσεις υπερκινητικότητας, αυτισμού, διπολισμού, ψυχώσεων, σχιζοφρένειας, καθώς και πλήθος άλλων διαγνωσμένων διαταραχών είναι απλά καταστάσεις διαφορετικότητας και όχι ασθένειες.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 11, 2009, 15:01:29 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Πυρηνική Ψυχολογία
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 17:54:02 »
.......ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑ !!! αλλα γιατι ετσι  βρε παιδια ....<<αναπαντητο >>???
.....επειδη θεωρουμε οτι συναδει με το θεμα του <<ΠΟΝΟΥ>> που εχουμε εισαγει στο παρον φορουμ επιτρεψτε μας να προωθησουμε παραλληλα κι αυτο το θεμα περι < Πυρηνικης Ψυχολογιας > ...του αξιζει.....
λοιπον ΡΟΖΑ βαζω  το σπερμα των πρωτων ερωτησεων ...και περιμενουμε να μας βοηθησεις να ξετυλιξουμε το νημα της θεωρησης περι ψυχολογιας που εισαγεις ....

-τι δυνατοτητα εχουμε να εξερευνησουμε το πυρηνα της υπαρξεως μας οντας εγκλωβισμενοι σε αυτο το ενσαρκο περιβλημα ?γιατι αν δεν ειναι δυνατο τοτε καμμια επιστημη πυρηνικης ψυχολογιας δεν μπορει να συσταθει ??

-πως εννοεις ακριβως την <εναρμονιση> ..τι σημαινει εναρμονιζουμε  τα διαφορα επιπεδα της ψυχικης ζωης μας...

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Πυρηνική Ψυχολογία
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 14, 2009, 19:31:58 »
-τι δυνατοτητα εχουμε να εξερευνησουμε το πυρηνα της υπαρξεως μας οντας εγκλωβισμενοι σε αυτο το ενσαρκο περιβλημα ?γιατι αν δεν ειναι δυνατο τοτε καμμια επιστημη πυρηνικης ψυχολογιας δεν μπορει να συσταθει ??

Αγαπητή ΜΥΘΗΡΑ, όλα αρχίζουν από την Θέληση.  Αν δεν υπάρχει η Θέληση καμία εξερεύνηση του Πυρήνα μας δεν είναι εφικτή.

-πως εννοεις ακριβως την <εναρμονιση> ..τι σημαινει εναρμονιζουμε  τα διαφορα επιπεδα της ψυχικης ζωης μας...

Υλικά, συναισθηματικά, νοητικά, πνευματικά ικανοποιημένοι.  Να κατανοήσουμε την φύση μας και τις ανάγκες μας και να τις ικανοποιήσουμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 14, 2009, 19:33:30 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΜΥΘΗΡΑ

  • Μηνύματα: 160
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Πυρηνική Ψυχολογία
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 17, 2009, 18:02:59 »
,,,ΡΟΖΕ,,,μιλας για την θεληση σαν να προκειται για μια δυναμη που ο ανθρωπος μπορει να ανακαλυψει ανεμποδιστα και να ελεγξει ...αλλα ας μη ξεγελιομαστε  σε μια κοινωνια που στα μελη της ασκουνται ποικιλοτροπως απο την βρεφικη ακομη ηλικια διαφοροι μεθοδοι  ψυχολογικου ελεγχου τι νοημα εχει να μιλαμε για την δυναμη της θελησης..,,γιατι νομιζω ολοι να συμφωνουμε οτι ψυχολογικος ελεγχος ουσιαστικα σημαινει υποστολη - καταστολη και διαστροφη της θελησεως μεχρι ολοκληρωτικης αβουλιας η εντελως παραλογισμενης βουλησεως ............
...κι επιπλεον νομιζω να συμφωνειτε οτι οι θελησεις μας δεν ειναι παντα αγαθες και ιερες ..δεν πηγαζουν δηλαδη απο αναγκες της ζωης αλλα κι απο σκοτεινες αναγκες επιβολης  εξουσιας πανω στους αλλους κι ανταγωνισμου κι εκμηδενισης τους ...αρα για  την διερευνηση καταρχην την ενδοσκοπικη του Πυρηνα πιστευουμε οτι η <Θεληση> εκ φυσεως  δεν ειναι τα ασφαλες και θεμιτο μεσο ...
..επιπλεον η Ατομικη Ψυχολογια συσταθηκε ως επιστημη  με βαση τα κοινως παρατηρησιμα φαινομενα της συμπεριφορας και των δραστηριοτητων των ατομων ...ετσι ξεκινησε η πρωτη ταξινομια των ψυχολογικων χαρακτηρων και συμπλεγματων -ψυχολογικων συνδρομων και μπηκαν τα θεμελια της  επιστημης της ατομικης ψυχολογιας ...στην περιπτωση της <Πυρηνικης Ψυχολογιας> ποια αληθεια ειναι τα κοινως παρατηρισιμα ψυχικα φαινομενα ...αυτα που θα τεθουν επι της κοινης αναλυτικης τραπεζας ,,,αν ο πυρηνας ειναι κατι τοσο βαθια προσωπικο και καλα κρυμμενο ωστε να μην ειναι δυνατον να αποκαλυφθει ουτε με την βοηθεια των διαφορων   συμπεριφοριστικων μεθοδων, ουτε των διαφορων ψυχοβιολογικων μεθοδων
( μελετη βιορυθμων  , ενδοκρινολογικες παρατηρησεις , ηλεκτροεγκεφαλικες και καρδιακες αναλυσεις ) ...πως θα γινει δυνατη η  συλλογικη διερευνηση του  αρα η συγκροτηση του επιστημονικου αυτου κλαδου που ονομαζεις Ροζε 
< Πυρηνικη Ψυχολογια > ?

ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΡΟΖΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΗ ΘΕΤΙΚΙΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙΣ????
<<ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ >>...ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ...<<ΜΕΘΟΔΟΣ  ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΓΚΥΡΗ, ΘΕΜΙΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ,,,ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ>>,,ΕΣΥ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ ...ΡΟΖΕ ??
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 17, 2009, 18:20:06 από ΜΥΘΗΡΑ »

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Πυρηνική Ψυχολογία
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 17, 2009, 19:21:12 »
,,,ΡΟΖΕ,,,μιλας για την θεληση σαν να προκειται για μια δυναμη που ο ανθρωπος μπορει να ανακαλυψει ανεμποδιστα και να ελεγξει ...αλλα ας μη ξεγελιομαστε  σε μια κοινωνια που στα μελη της ασκουνται ποικιλοτροπως απο την βρεφικη ακομη ηλικια διαφοροι μεθοδοι  ψυχολογικου ελεγχου τι νοημα εχει να μιλαμε για την δυναμη της θελησης..,,γιατι νομιζω ολοι να συμφωνουμε οτι ψυχολογικος ελεγχος ουσιαστικα σημαινει υποστολη - καταστολη και διαστροφη της θελησεως μεχρι ολοκληρωτικης αβουλιας η εντελως παραλογισμενης βουλησεως ............
...κι επιπλεον νομιζω να συμφωνειτε οτι οι θελησεις μας δεν ειναι παντα αγαθες και ιερες ..δεν πηγαζουν δηλαδη απο αναγκες της ζωης αλλα κι απο σκοτεινες αναγκες επιβολης  εξουσιας πανω στους αλλους κι ανταγωνισμου κι εκμηδενισης τους ...αρα για  την διερευνηση καταρχην την ενδοσκοπικη του Πυρηνα πιστευουμε οτι η <Θεληση> εκ φυσεως  δεν ειναι τα ασφαλες και θεμιτο μεσο ...

Αγαπητή ΜΥΘΗΡΑ,

για να αρχίσει το ταξίδι προς την εξερεύνηση του εαυτού, χρειάζεται να υπάρχει κάποιος λόγος.  Συνήθως υπάρχει κάποιο εσωτερικό ή εξωτερικό γεγονός που μας προβληματίζει, ή ακόμα μας πονά σε αβάσταχτο σημείο, που αναγκαζόμαστε να εξετάσουμε και σε βάθος και σε πλάτος τι ακριβώς συμβαίνει και αν μπορεί να υπάρξει λύση.

'Ετσι λοιπόν ο αναζητητής ξεκινά το ταξίδι του, με στόχο να φύγει από την κόλασή του και να βρεθεί, κάποια μέρα, σε μία κατάσταση εσωτερικής και εξωτερικής αρμονίας.

Στην κλασσική ψυχοθεραπευτική, για να αναλάβει ένας Ψυχολόγος ή Σύμβουλος έναν ασθενή ή πελάτη, χρειάζεται να υπάρξει ένα συμβόλαιο, όπου θα δέχεται ο ασθενής ή ο πελάτης να συνεργαστεί με τον Σύμβουλο ή Ψυχολόγο, για την επίλυση του θέματος που τον προβληματίζει, τον απασχολεί ή τον πονά.

'Ετσι λοιπόν, χωρίς αυτή την Συνειδητή Συγκατάθεση δεν μπορεί να υπάρξει ίαση ή επίλυση του προβλήματος, ή της ψυχολογικής δυσαρμονίας, διότι θα είναι σαν ένα εξωτερικό άτομο, να προσπαθεί να επέμβει στην ζωή ενός άλλου, ενώ εκείνος είναι ευχαριστημένος με την ζωή του.  Γι' αυτό το λόγο το όλο εγχείρημα προσέγγισης του Πυρήνα θα αποτύχει, διότι δεν θα υπάρχει πραγματικό κίνητρο.

'Αρα λοιπόν, η δυνατότητα εξερεύνησης του Πυρήνα ενός εαυτού, αρχίζει από την Συνειδητή Θέληση για καταβύθιση, ανάλυση, στοχασμό και κατανόηση αυτού του Πυρήνα, και όχι ως μία επιβαλλόμενη εξωτερική συνθήκη για το καλό του.

Με άλλα λόγια, κανένας δεν μπορεί να μας αναγκάσει να ψάξουμε τον εαυτό μας, ή ακόμα να αλλάξουμε αν δεν θέλουμε...


ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΡΟΖΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΗ ΘΕΤΙΚΙΣΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙΣ????
<<ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ >>...ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΕ ...<<ΜΕΘΟΔΟΣ  ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΓΚΥΡΗ, ΘΕΜΙΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ,,,ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ>>,,ΕΣΥ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ ...ΡΟΖΕ ??

Η Πυρηνική Ψυχολογία, ως διαγνωστικά εργαλεία θα χρησιμοποιήσει.

1. Τεχνικές ατομικής ψυχανάλυσης (Φρόυντ, 'Αντλερ, Γιούγκ, Ρότζερ)
2. 'Αλλες πιο σύγχρονες τεχνικές ψυχανάλυσης, όπως art therapy, ψυχόδραμα, συστημική, κτλ...
3. Την επιστήμη της Αστρολογίας
4. Τεχνικές Διαλογισμού (Βαθιά χαλάρωση, 'Υπνωση)
5. 'Αλλες νέες ψυχομετρικές τεχνικές που θα δημιουργηθούν στην πορεία της έρευνας.1 
____________________________________________________________________________________

1 Η Διδακτορική μου διατριβή, στην Πυρηνική Ψυχολογία, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, και έτσι επιφυλάσσομαι για τυχόν νέες μεθόδους ψυχομετρίας, που πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν για την αποτελεσματικότερη προσέγγιση του Πυρήνα.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 18, 2009, 11:27:32 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/