Αποστολέας Θέμα: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ  (Αναγνώστηκε 119725 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
« στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 09:45:21 »
http://www.scribd.com/doc/5641622/-H-IKH

Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Πως οι Σχιζοφρενείς Έπαψαν να Είναι Επικίνδυνοι


Ας εξετάσουμε όμως πιο προσεκτικά τις επικίνδυνες αναλήθειες, που διοχετεύονται στους ανύποπτους πολίτες.

Στο έντυπο της καμπάνιας προβάλλεται η ιδέα ότι "τα άτομα με ψυχική ασθένεια δεν είναι περισσότερο επικίνδυνα αν συγκριθούν με το γενικό πληθυσμό...". Πράγματι η δήλωσή τους είναι ορθή, όπως ακριβώς πιστοποιείται από διάφορους ερευνητές.

Ποιός όμως ανέπτυξε και διέδωσε την ιδέα του σχιζοφρενή ως επικίνδυνου ψυχοπαθή; Μήπως οι δημοσιογράφοι (στους οποίους χρεώνουν αυτήν την εικόνα οι ψυχίατροι); Μήπως οι σκηνοθέτες που δημιούργησαν την κλασική εικόνα του "σχιζοφρενή με το πριόνι"; Όχι. Σχεδόν όλον αυτό τον αιώνα οι ψυχίατροι, με κάθε δυνατό μέσο και τρόπο, επεδίωκαν να μας πείσουν ότι οι ψυχασθενείς είναι επικίνδυνοι. Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να πετύχουν τη δημιουργία ασύλων-φυλακών και να αποκτήσουν περισσότερα χρήματα για τη φύλαξη των "ασθενών-εγκληματιών"; Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να υπάρξουν οι νόμοι περί ακούσιου εγκλεισμού ώστε να μπορεί έτσι να φυλακίζεται ο οποιοσδήποτε απλώς και μόνο με μια ψυχιατρική γνωμάτευση;

Αυτό είναι το είδος των ερωτήσεων που κάνουν οι επικριτές του ακούσιου εγκλεισμού, όπως ο έγκριτος δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος έχει στο παρελθόν αφιερώσει σειρά τηλεοπτικών εκπομπών πάνω στο θέμα του ακούσιου εγκλεισμού και των συνεπειών του για τα θύματά του. "Η ψυχοπαθολογική συμπεριφορά", λένε, ήταν ακριβώς ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκαν τα περιβόητα άσυλα τύπου "Λέρος". Γιατί τώρα, ρωτούν, οι ψυχίατροι ξαφνικά άλλαξαν θέση και θεωρούν πια ότι οι "ψυχασθενείς" δεν είναι επικίνδυνοι;

Η αλήθεια, λένε οι επικριτές, είναι ότι "μετά από τις απίστευτες ιστορίες για τις συνθήκες των ασύλων, μετά το διασυρμό σε παγκόσμιο επίπεδο χωρών όπως η δική μας για τα απάνθρωπα αυτά εγκλειστήρια (δημιουργήματα των ψυχιάτρων μέσα από υπέρογκες κρατικές επιχορηγήσεις), η επίσημη ψυχιατρική θεώρησε ότι, από άποψη χρημάτων, το σύστημα έδωσε ότι είχε να δώσει και δεν είναι πια αποδοτικό γι΄ αυτήν."

Γι΄ αυτό το λόγο, λένε οι επικριτές του ψυχιατρικού συστήματος, η ψυχιατρική βιομηχανία μπήκε σε νέα φάση λειτουργίας με μια πιο αποδοτική πηγή εισοδήματος: την ευρεία χορήγηση ψυχοφαρμάκων σε υποψήφια θύματα, που ζουν όμως στα σπίτια τους με τις οικογένειές τους.

Η παρέλαση ψεμάτων

Πρόκειται για ένα σχέδιο που προβάλλει επωφελές και ανθρωπιστικό. Όμως, σύμφωνα με καλούς γνώστες του όλου θέματος, "αυτό που κρύβει μέσα του είναι οι τρομερές παρενέργειες που έχουν τα συγκεκριμένα φάρμακα Ενώ με το παλιό σύστημα του ασύλου, οι ψυχίατροι χρεώνονταν τις ευθύνες τους, τώρα πια δε θα είναι δυνατόν να ανιχνευθούν τόσο εύκολα". .

Πίσω από τις κλειστές πόρτες της ψυχιατρικής υπάρχει μια ολόκληρη παρέλαση ψεμάτων.

Μέσα στο έντυπο υπάρχουν διάφορες ψευδείς δηλώσεις με αποκλειστικό στόχο να παραπλανήσουν τους πολίτες, που είναι αμύητοι στη γιγαντιαία επιχείρηση, που ονομάζεται ψυχιατρική. Ας δούμε μερικές από αυτές τις δηλώσεις.

ΔΗΛΩΣΗ : "Η σχιζοφρένεια είναι μια από τις πιο σοβαρές χρόνιες ψυχικές ασθένειες"

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Η Ψυχιατρική συνεχίζει να αποκαλεί τη σχιζοφρένεια μία ψυχική "πάθηση" παρά το γεγονός ότι, μετά από μελέτες και έρευνες πάνω από έναν αιώνα, υφίσταται παντελής απουσία αποδείξεων ότι η σχιζοφρένεια αποτελεί μία πραγματική ασθένεια ή μία παθολογική ανωμαλία. Στο DSM (το Διαγνωστικό Εγχειρίδιο των Ψυχιάτρων), η ίδια η ψυχιατρική δηλώνει ότι, "Παρά τις προσπάθειες, ο Αμερικανικός Ψυχιατρικός Σύλλογος δεν μπόρεσε, μέσω της επιτροπής του, να επιτύχει συμφωνία περί του τι είναι η ασθένεια αυτή. Η μόνη συμφωνία που μπορούσε να επιτευχθεί αφορούσε το πώς να την ονομάσουμε". Και, όπως το τοποθετεί ο φημισμένος καθηγητής ψυχιατρικής Δόκτωρ Τόμας Σαζ : "Η σχιζοφρένεια ορίζεται τόσο συγκεχυμένα που, στ΄ αλήθεια, αποτελεί έναν όρο που χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει την όποια συμπεριφορά δεν εγκρίνει ο εκάστοτε ομιλών".

ΔΗΛΩΣΗ: "Η αιτιολογία της σχιζοφρένειας δεν είναι πλήρως γνωστή, αλλά φαίνεται να περιλαμβάνει κάποια διαταραχή στη χημεία του εγκεφάλου."

Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Πρόκειται για μια ωμή παραδοχή της ανικανότητας της ψυχιατρικής βιομηχανίας να προσδιορίσει την αιτία του φαινομένου.

Παρόλα αυτά φτάνει, όπως φαίνεται, μόνο και μόνο η υπόθεση ότι υπάρχει κάποια διαταραχή στη χημεία του εγκεφάλου, για να προωθήσουν ακραία επικίνδυνα φάρμακα και να εγκλείσουν ανθρώπους παρά τη θέλησή τους στα κολαστήρια της ψυχιατρικής.

"Το να διαγνώσει κάποιος σχιζοφρένεια σε έναν ασθενή ίσως να φαίνεται επιφανειακά ότι στηρίζεται στην επιστήμη, ιδιαίτερα όταν η βιοψυχιατρική συνεχίζει να υποστηρίζει ότι ευθύνεται γι΄ αυτήν μίά γενετική εγκεφαλική πάθηση" γράφει ο καθηγητής Ty C. Colbert στο βιβλίο του, "Κατηγορώντας τα Γονίδια μας". "Αλλά όταν κανείς αποστασιοποιηθεί από τις καταστάσεις και παρατηρήσει από απόσταση ποιο στ΄ αλήθεια είναι το προϊόν αυτών των ερευνών, απορεί πως μπορούν να δικαιολογούν τη δουλειά αυτή... Αυτό δεν είναι επιστήμη. Είναι απλά μία μαθηματική χειραγώγηση ασήμαντων δεδομένων". "Παρά το γεγονός", δηλώνει ο κ. Xρήστος Μοσχόπουλος, εκπρόσωπος της CCHR στην Ελλάδα, "ότι οι ψυχίατροι δεν μπορούν να συμφωνήσουν στη φύση στης "ασθένειας", παρά το ότι δε γνωρίζουν την αιτιολογία της, αλλά απλώς υποθέτουν, δε διστάζουν να δηλώσουν ότι "η σχιζοφρένεια αντιμετωπίζεται με ειδικά φάρμακα".

ΔΗΛΩΣΗ: Οι ψυχίατροι συμπληρώνουν επίσης ότι "Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι ασφαλή..." ενώ ταυτόχρονα εκφοβιστικά δηλώνουν πώς "η διακοπή των φαρμάκων διπλασιάζει σχεδόν τις πιθανότητες για υποτροπή".

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται ονομάζονται νευροληπτικά ή αντιψυχωτικά. Αρχικά, αναπτύχθηκαν από Γάλλους για να "αναισθητοποιούν το νευρικό σύστημα κατά τη διάρκεια επεμβάσεων". Σε ένα πείραμα που έκανε στον εαυτό της, η Γαλλίδα ψυχίατρος C. Quarti έγραψε ότι μία ώρα μετά τη λήψη ενός τέτοιου φαρμάκου "Άρχισα να έχω την εντύπωση ότι γινόμουν όλο και πιο αδύναμη, ότι σιγά- σιγά πέθαινα. Η εμπειρία ήταν πολύ επώδυνη και εντελώς αγωνιώδης". Μία ώρα αργότερα "αισθανόμουν ότι ήταν αδύνατο να θυμώσω με οτιδήποτε...".

Στο 5% των ασθενών βρέθηκε ότι μετά από ενός έτους χρήση του φαρμάκου έπασχαν από όψιμη δυσκινησία (μία κατάσταση όπου υφίσταται μόνιμη αδυναμία να ελέγξει κανείς τις ακούσιες κινήσεις των χειλιών, της γλώσσας, της σιαγόνας, των δακτύλων στα χέρια και στα πόδια και άλλων μελών του σώματος). Αν πάνω από 90.000 Αμερικανοί πάσχουν από την κατάσταση αυτή σήμερα, μπορούν αυτά τα φάρμακα να έχουν κάποια χρησιμότητα στην Ελλάδα;

Ο διάσημος συγγραφέας Κλεάνθης Γρίβας, θεωρεί πως όχι. Έχοντας μελετήσει ιατρική, νευρολογία-ψυχιατρική και κοινωνιολογία γράφει στο βιβλίο του "Αντιπολιτευτική Ψυχιατρική:" "...αποδεικνύονται όχι μόνον απολύτως αναποτελεσματικά σε σχέση με τους διαφημιζόμενους "θεραπευτικούς" στόχους τους, αλλά επιπλέον και άκρως επικίνδυνα για τους καταναλωτές τους, λόγω των σοβαρότατων παρενεργειών που προκαλούν (οξείες δηλητηριάσεις, έντονες διαταραχές του ψυχισμού, τοξικομανία, κλπ.)"

Στην πραγματικότητα, λέει, πιθανά να ευθύνονται για την αύξηση των διαγνωσμένων ως ψυχικά πασχόντων.

"Ενώ από τη μια μεριά" σημειώνει ο Κλ. Γρίβας "το ψυχοφαρμακολογικό οπλοστάσιο πλουτίζεται και ισχυροποιείται διαρκώς, απ΄ την άλλη τα κρούσματα της "ψυχικής διαταραχής" αυξάνονται συνεχώς, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει μια ευαπόδεικτη αναλογική σχέση ανάμεσα στον ραγδαία διογκούμενο αριθμό των ψυχοφαρμάκων, που καταναλώνονται, και στον ταχύτατα ανερχόμενο αριθμό των διαγνωσμένων "ψυχικών ασθενειών".

Επιπλέον, εάν κάποιος ΔΕΝ παίρνει τα φάρμακα αυτά έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να απαλλαχθεί από τα συμπτώματα της "ασθένειας".
______________________________________________________________________________________

Η ψυχιατρική βιομηχανία μπήκε σε νέα φάση λειτουργίας και πιο αποδοτική πηγή εισοδήματος: την ευρεία χορήγηση ψυχοφαρμάκων σε υποψήφια θύματα που ζουν όμως στα σπίτια τους με τις οικογένειές τους.
______________________________________________________________________________________

Η ανθρώπινη βοήθεια είναι εφικτή: Ο Ιταλός γιατρός Gιorgio Antonucci έχει βοηθήσει στην αποκατάσταση εκατοντάδων ατόμων με όπλο την στοργή, το ενδιαφέρον και την επικοινωνία στη θέση των καταναγκαστικών ψυχιατρικών "θεραπειών" και της ατέλειωτης νάρκωσης.
______________________________________________________________________________________

Γνωστός συγγραφέας επιτίθεται στην ψυχιατρική νάρκωση.
Ο Κλεάνθης Γρίβας, στο βιβλίο του Αντιπολιτευτική Ψυχιατρική, σκιαγραφεί την αυξανόμενη πίεση που ασκεί η κερδοσκοπική ψυχιατρική βιομηχανία την ίδια στιγμή που η κατάσταση της ψυχικής υγείας στη χώρα ολοένα και χειροτερεύει.
_______________________________________________________________________________________
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 14, 2008, 01:39:55 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 11:09:02 »
Η σύγχρονη ψυχιατρική, καθοδηγούμενη από ωφελιμιστικά κίνητρα και όχι διαπνεόμενη από ανθρωπιστικό πνεύμα, είναι όχι απλά μία ΑΠΑΤΗ, αλλά ένα ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ, ενάντια στην ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ...

Η σύγχρονη ψυχιατρική, είναι η πρώτη ομάδα κρούσης της Παγκοσμιοποίησης, η οποία προσπαθεί να επιβάλλει την ομογενοποίηση...

Κάθε Συνείδηση που διαφοροποιείται και επαναστατεί ενάντια στα "κακώς κείμενα" του εκάστοτε κατεστημένου, στιγματίζεται ως ψυχικά διαταραγμένη...

Το Αγγλοσαξονικό μοντέλο ιατρικής, βλέποντας τον άνθρωπο ως μία μηχανή, αδυνατεί να κατανοήσει τις Εσωτερικές αλχημιστικές του διεργασίες, στον δρόμο του προς την Πνευματική του Ενηλικίωση.

Πολλοί συνάνθρωποι μας, έχουν πεθάνει, εξαιτίας της επαφής τους με την ψυχιατρική, σε μια ώρα προσωπικής κρίσης ή απογοήτευσης... Αντί να εισπράξουν χέρι βοηθείας, ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ...

Είναι καθήκον μας να ξεμπροστιάσουμε και να σταματήσουμε αυτό το Διαρκές 'Εγκλημα...

Αν επιζητούμε χημική υποστήριξη στο ψυχισμό μας, ας επιλέξουμε φυσικά φάρμακα1, και όχι χημικά σκευάσματα των οποίων οι παρενέργειες είναι υπερπολλαπλάσιες της αμφίβολης ευεργετικής τους δράσης.
___________________________________________________________________________
1'Οπως τα ομοιοπαθητικά, βλέπε http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,882.0.html
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 13, 2008, 11:21:11 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 16:08:45 »
Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι ,   Α Γ Α Π Η Τ Η    ΜΟΥ    ROZE...

                              OI   M N H M E Σ....ΜΕΣΑ   ΑΠΟ   ΤΗΝ   Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Η Σ Η .....ΑΛΛΑ....ΚΑΙ   Μ Ε Σ Α ...

                  ΑΠΟ   ΤΙΣ   Ε Μ Π Ε Ι Ρ Ι Ε Σ .....ΤΗΣ    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ...

                  ΑΠΟ    ΤΙΣ......Φ Ι Λ Ι Κ Ε Σ     Σ Υ Ν Α Ν Α Σ Τ Ρ Ο Φ Ε Σ .....

                  ΑΠΟ     ΤΟ.....  Ο Ι Κ Ε Ι Ο .....Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν ......

                  ΑΠΟ      ΤΗΝ .....Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Η     Ε Ν Α Λ Λ Α Γ Η .....ΩΣ    Π Ο Λ Ι Τ Ε Υ Τ Ι Κ Η     Τ Α Υ Τ Ο Τ Η Τ Α  .....ΚΑΙ...

                  ΑΠΟ      ΤΗΝ  .....Π Α Ρ Α Τ Η Ρ Ο Υ Μ Ε Ν Η ....  Ε Υ Θ Ρ Α Σ Τ Η      ""Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Τ Ο Τ Η Τ Α "  .....ΤΟΥ    Ε Γ Ω    ΜΑΣ...


                                   ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΟΛΟΓΟΥΝ.....  ΩΣ....ΝΟΙΩΘΩ .... 

                                                                           Ο Λ Ω Ν      Α Υ Τ Ω Ν .....ΠΟΥ   ΕΣΥ   Α Ν Α Φ Ε Ρ Ε Ι Σ .



           ΘΑ    Μ Π Ο Ρ Ο Υ Σ Α Μ Ε .....ΝΑ      Σ Υ Ν Τ Α Γ Ο Λ Ο Γ Ι Σ Ο Υ Μ Ε ....ΑΛΛΕΣ    Μ Ε Θ Ο Δ Ο Υ Σ .....Ι Α Σ Η Σ ....

           ΑΛΛΑ.....Η   Μ Η    Α Π Ο Δ Ο Χ Η ....ΤΟΣΟ    ΤΗΣ    Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Η Σ     Ε Κ Φ Ρ Α Σ Η Σ    ΜΑΣ....  ΟΣΟ....ΚΑΙ...

           Η   Α Ρ Ν Η Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α ....ΤΗΣ      ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ   ΜΑΣ.....ΑΠΟ   ΤΟ   Σ Υ Λ Λ Ο Γ Α Σ Θ Α Ι .....ΤΟΥ   Σ Υ Ν Ο Λ Ο Υ ....

           Π Ε Ρ Ι Θ Ω Ρ Ι Ο Π Ο Ι Ε Ι ....   ΤΗΝ    Κ Ι Ν Η Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α     ΜΑΣ....ΩΣ    Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Η     ΤΗΣ     Σ Υ Ν Α Φ Ε Ι Α Σ ....

                                              ΠΟΥ   Η   ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ....   Σ Τ Ρ Α Γ Γ Α Λ Ι Ζ Ε Ι .....ΤΟ   Α Τ Ο Μ Ο .


           
           ΕΙΝΑΙ....ΒΕΒΑΙΟΝ....ΤΟ    Π Α Θ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Ο      ΤΗΣ    Α Υ Λ Η Σ     Ψ Υ Χ Η Σ     Ζ Η Τ Η Μ Α .....

           ΟΠΩΣ....ΕΙΝΑΙ....ΚΑΙ   Η    Φ Ο Ρ Α ....ΤΗΣ    Ε Κ Φ Ρ Α Σ Τ Ι Κ Η Σ     ΤΗΣ ......Δ Υ Ν Α Μ Ι Κ Η Σ .....ΠΡΟΣ   ΤΟ   Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν .



            Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ .....Η   Α Γ Ν Ο Ι Α .... Η    Η  Α Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ι Α ....ΤΟΥ    Χ Ρ Ο Ν Ι Κ Ο Υ    Ε Ν Τ Ο Π Ι Σ Μ Ο Υ    ΤΗΣ....

            Ε Π Ι Φ Ε Ρ Ε Ι .....ΤΟΝ     Χ Α Ρ Α Κ Τ Η Ρ Ι Σ Μ Ο     ΑΥΤΗΣ.....ΩΣ    ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗ     ΤΗΣ    Ν Ο Η Σ Η Σ ......


            ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑΣ.....ΝΑ   ΒΡΕΘΩ ....ΕΚΤΟΣ    ΘΕΜΑΤΟΣ....ΘΑ   Η Θ Ε Λ Α     ΝΑ   Π Ρ Ο Σ Θ Ε Σ Ω ....

            ΕΙΝΑΙ.....Α Λ Η Θ Ε Σ ...  Ο,ΤΙ    Η   Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Η     ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ    ΤΩΝ   Α Λ Η Θ Ι Ν Ω Ν     Α Τ Ο Μ Ω Ν ....

            Σ Υ Ν Ο Ρ Ε Υ Ε Ι .....

            Η    Δ Ι Α Χ Ω Ρ Ι Σ Τ Ι Κ Η     Γ Ρ Α Μ Μ Η .....Ε Χ Ε Ι  .....ΤΟ   Γ Ε Ω Μ Ε Τ Ρ Ι Κ Ο     Σ Χ Η Μ Α .....ΤΗΣ    Τ Ρ Ι Χ Α Σ ....


            Η   Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η .....ΩΣ    Κ Ε Λ Ε Υ Σ Μ Α .... Α Κ Ο Υ Γ Ε Τ Α Ι ....ΑΠΟ   ΤΗΝ   Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Ι Α Κ Η     Π Υ Λ Η .....

                                                  ΤΟΥ    Κ Α Θ Ε     Ε Ι Λ Ι Κ Ρ Ι Ν Ο Υ Σ     Α Ν Α Ζ Η Τ Η Τ Η .....

                                                                                                            ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΑΣ    ΤΟ   ΝΟΙΩΘΩ   ΣΟΥ....  χαιρε....

Ιεροφάντης

  • Επισκέπτης
Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 13, 2008, 19:03:34 »


 
   Μια άκρως τεκμηριομένη και αναλυτική προσέγκιση ενάντια στην σύγχρονη ψυχολογία και περι της σχιζοφρένειας ...

Εδω και χρόνια ειμαι δύσπιστος έως και εχθρικός με τους ψυχολόγους... Μελετούσα και μελετάω και την ιστορία της αλλά και πολλές "διαγνώσεις" ψυχιάτρων και πάντοτε διαφωνούσα.. Πόσες περιπτώσεις ξεχωριστών ανθρώπων δεν κλείστηκαν στα κλουβιά των ψυχιατρικών ιδρυμάτων αλήθεια ; Εαν μιλούσαμε με χριστιανικό - θεολογικό θα μπορούσαμε να πούμε πως οι ψυχίατροι είναι οι Ιεραπόστολοι του Σατανά... Εαν το πάρουμε ρεαλιστικά μπορούμε ευκόλως να πούμε πως είναι οι Προασπιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων ...

Μα πως είναι δυνατόν εξάλλου κάποιος να γιατρεύσει τις "ψυχές" των άλλων εαν πρώτα δεν είναι ο ίδιος εγγυημένα υγιής ;

Roze Ακόμα ένα εκπληκτικό και άκρως διαφωτιστικό θέμα απο πλευράς σου ... :)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 00:56:49 »
Εαν μιλούσαμε με χριστιανικό - θεολογικό θα μπορούσαμε να πούμε πως οι ψυχίατροι είναι οι Ιεραπόστολοι του Σατανά...

...και η Βίβλος του το DSM (το Διαγνωστικό Εγχειρίδιο των Ψυχιάτρων)...
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 01:20:25 »
Κλεάνθης Γρίβας

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BB%CE%B5%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B7%CF%82_%CE%93%CF%81%CE%AF%CE%B2%CE%B1%CF%82

Ο Κλεάνθης Γρίβας (1944) είναι ψυχίατρος, νευρολόγος, διδάκτωρ ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει σπουδάσει ιατρική και κοινωνιολογία, ενώ είναι τακτικός συνεργάτης πολλών περιοδικών και εφημερίδων· ανάμεσα τους της "Θεσσαλονίκης" (από το 1963) και της Ελευθεροτυπίας. Επίσης είναι ο συντάκτης της «Έκθεσης για τα Ναρκωτικά» της Ειδικής Επιτροπής του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (1986).[1]

Κατά τις απόψεις του, τις οποίες εκφράζει μέσα από βιβλία, συνεντεύξεις και άρθρα του στον Τύπο, η ποινικοποίηση των ναρκωτικών έγινε για λόγους ελέγχου του πληθυσμού από την άρχουσα τάξη, ενώ η υπάρχουσα αντιναρκωτική νομοθεσία και καταστολή της χρήσης ουσιών συντελούν στη συντήρηση του κερδοφόρου διεθνούς λαθρεμπορίου τους[2]. Επίσης έχει υποστηρίξει ότι η τρομοκρατία (μιλώντας μάλιστα ειδικά για την περίπτωση της 17 Νοέμβρη) είναι "κατασκευασμένη" από μυστικές κρατικές και παρακρατικές υπηρεσίες οι οποίες προβαίνουν σε προβοκάτσιες με στόχο την θέσπιση αυστηρών αντιτρομοκρατικών νόμων. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις για τον Γρίβα είναι αυτονομημένες εγκληματικές ομάδες οι οποίες καθοδηγούνται, άμεσα ή έμμεσα, από υπηρεσίες πληροφοριών και κρατικής ασφάλειας της Δύσης. Για την υποστήριξη των λεγομένων του επικαλείται την αντικομμουνιστική επιχείρηση του ΝΑΤΟ Κόκκινη Προβιά επί Ψυχρού Πολέμου[3]. Οι επικριτές του τον κατηγορούν για αστήρικτη συνωμοσιολογία και προπαγάνδα υπέρ της χρήσης ναρκωτικών[4].


1. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ
    http://www.ianos.gr/index.asp?park=bk_item&key=0065752

    Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ εξετάζει τις σχέσεις της ψυχιατρικής με την κοινωνία, την πολιτική, το δίκαιο και την ιατρική.

2. ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ
    http://www.ianos.gr/index.asp?park=bk_item&key=0065363

    Το ενδιαφέρον τούτης της εργασίας επικεντρώνεται κυρίως στην εξελικτική πορεία της ψυχιατρικής στους τρεις τελευταίους που υπάρχει σαν διαμορφωμένη αυτοδύναμη θεωρία και πρακτική για την ερμηνεία και τον έλεγχο (αντίστοιχα) της ψυχιατρικής

3. ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ Η Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
    http://www.ianos.gr/index.asp?park=bk_item&key=0080690

4. Ο ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ
    http://www.ianos.gr/index.asp?park=bk_item&key=0181508

    Το Συμβολικό Ποινικό Δίκαιο που διώκει κάποιον όχι γι' αυτό που κάνει αλλά γι' αυτό που είναι, αποτελεί το βασικότερο μέσο για τη διαχείριση των εφουσιαστικά κατασκευασμένων απειλών σε κάθε ανταγωνιστική κοινωνία. Έχοντας ως κύριο εργαλείο την αποδιοπόμπευση του άλλου, επιβάλλει ρυθμίσεις που νομιμοποιούν την ολοσχερή εξάλειψη των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών για ένα άλλοτε άλλης διάρκειας, ορισμένο χρονικό διάστημα.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 18, 2008, 00:34:59 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 01:24:15 »
http://planitheou.blogspot.com/2008/07/blog-post_25.html

7/25/2008

Οι ενεργειες και οι παρενέργειες των ψυχοφαρμάκων, απο το βιβλίο του Κλ. Γρίβα: Αντιπολιτευτική Ψυχιατρική.

Οι κυρίως ενέργειες των ψυχοφαρμάκων είναι η καταστολή, ο εγκλωβισμός και η ενοχοποίηση του "ασθενη" και ο νομικός αφανισμός του και η εξόντωσή του φυσική και ηθική και ο ερωτικός και αυτοερωτικός του μηδενισμός και η δημιουργία τεχνητής κόλασης [...]

Οι θεωριες περί ντοπαμίνης, σεροτονίνης και νοραδρεναλίνης και των συνάψεων είναι ανάξιες λόγου διότι και φυσικά κάπου στον μικρόκοσμο του εγκεφάλου θα έχουν αντίκτυπο οι δολοφονικές ενέργειες και οι προοπτικές των μπουντρουμιών και των ηλεκτροσόκ και των άλλων άχρηστων ψυχιατρικών βασανιστηρίων και οι εγκλωβισμοί αθώων υπάρξεων και οι κλοπές των περιουσιών των απο συγγενείς κλπ.

Οι παρενέργειες είναι άπειρες διότι όλα αυτά τα φάρμακα μεταβολίζονται στο σικώτι και στα νεφρά και χάνονται τουλάχιστον 10-20 χρόνια από τον Μ.Ο. ζωής... συγνώμη κόλασης ήθελα να πω, άρα πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι, όσο γιά εγχειρήσεις; ποιός νοιάζεται; οι συγγενείς που θα κληρονομήσουν; δολοφονούνται με παυσίπονα η χωρίς...οι πεθαμένοι;

Αλλά ας μην στενοχωριούνται οι "ασθενεις' την πληρωνουν πάντα τα τέκνα των αδελφών εμφανίζοντας τρέλλα (τρελλαίνονται) όταν βλέπουν τι έχει κάνει ο πατέρας τους στον πάντα συμπαθή θείο... Π. χ. Ο. Α., Σ. Α., Κ. Β. , Ι. Β. , Ε. Δ. κλπ.

Και όλη αυτή η καταστροφή πραγματοποιείται απο την ψυχιατρική και εβραιοχριστιανικη αγραμματοσύνη και εξουσία και αναπαράγεται για 100 ετίες απο την εποχή της επιδημίας σίφυλης του Μεσσαίωνα και το κάψιμο των μαγισσών. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η τεράστια αυτή κρατική εγλκηματικότητα.

Τα νεαρά γιατρουδάκια φανατισμένα διψώντας για χρήμα και εξουσία ορμούν με χιλιάδες ψεύτικα επιχειρήματα να εξαπατήσουν τους γονείς γιά να τους παραδόσουν προς θεραπεία τα προβληματικά τους παιδιά. Αλλωστε κατα 40% !!! θεραπεύονται οι σχιζοφρένειες!!! και κατα 75%!!! θεραπεύονται τα συμπτώματα των ψυχωτικών!!! και η επιστήμη προχωράει!!! και κανένας δεν ξερει τις αιτίες!!!

Αρκει να αλάξουν μερικές απλές νομοθεσίες και να διαδοθούν οι αληθινές θεωρίες και όλα αυτά θα αλλάξουν δια παντός!

Εδω θα δείτε από το βιβλίο του Κλ. Γρίβα Αντιπολιτευτική Ψυχιατρική τις τεράστιες παρενέργειες των ψυχοφαρμάκων...
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 14, 2008, 19:14:13 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 19:35:10 »
Θα κατατεθεί εν καιρώ άρθρο, που θα περιγράφει λεπτομερώς την έννοια της Ψύχωσης, και της Σχιζοφρένειας, που διαπραγματεύεται η σύγχρονη ψυχολογία και η ψυχιατρική, έτσι ώστε κανείς συμπολίτης μας, να μην ξαναπέσει θύμα αυτής της νέας, και τόσο ύπουλης επιστημονικής σέκτας των "ντήλερ" ναρκωτικών.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 17, 2008, 01:02:03 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΣΕΡΑΠΙΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 492
  • Karma: 0
  • FR.M.T.S.G
    • Προφίλ
Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 14, 2008, 21:55:29 »
Ισορροπία, όλα έχουν την χρησιμότητά τους, ακόμα και τα φάρμακα. Τα άκρα είναι επικίνδυνα, και η επιστήμη της ψυχολογίας, ψυχιατρικής κάνει θαύματα, μην παραδειγματιζόμαστε από την κακή χρήση διαφόρων και δεν είναι όλα ψυχικά, η ψυχολογικά φαινόμενα, υπάρχουν και σωματικά προβλήματα και ελαττώματα που επηρεάζουν τον ψυχισμό μας, από την μορφογένεση ενός ανθρώπου ακόμα, ενωμένα εξάλλου είναι ψυχή και σώμα και το ένα επηρεάζει το άλλο, γιαυτό εξάλλου γεννηθήκαμε (ανταλλαγή πληροφοριών) με την έννοια της επαναφοράς στην ισορροπία και την ευρωστία, το σθένος από την ασθένεια. Ολιστικά πρέπει να αντιμετωπίζεται, ακόμα και η σχιζοφρένεια. Αν δεν υπήρχε και η ψυχιατρική να αποενοχοποιήσει τους ασθενείς, και να προσπαθήσει να τους βοηθήσει, ακόμα θα τους καίγανε για δαιμονισμένους.
Όσο για το βιβλίο του Γρίβα, τα βιβλία τα έχω διαβάσει, είναι αξιόλογα αλλά σε ορισμένα σημεία, υπερβάλει, κατηγορεί ότι φοβίζουν τον κόσμο, και τον χρησιμοποιούν, ενώ πράττει και αυτός το ίδιο, στο πρώτο σκέλος, γκρεμίζοντας του τις σταθερές που καλός ή κακός, έχει αναπτύξη ας πούμε το συλλογικό ασυνείδητο, συνομοσιολογή δηλαδή και ο ίδιος, δημιουργώντας υπερβολές μαυρίλας συμφερόντων, που όμως υπάρχουν, αλλά τις υπερτονίζει, σαν μια παγκόσμια συνωμοσία, προφανώς είναι επηρεασμένος πολιτικά, από αυτό που είχε επιλέξει στην διαμόρφωση του , στην εφηβεία του.. Καταρρίπτοντας αυθαίρετα μελέτες χρόνων, χωρίς να προσθέτει, κάτι που έχει ανάγκη η ορθή επιστήμη.
Σε πολλά σημεία έχει ηθικό δίκιο, αλλά ευκαιρία ψάχνουν οι ανόητοι και ηλίθιοι να κατηγορήσουν γενικά την προσπάθεια της επιστήμης κρινοντάς την από τον την συγγενή που έχουν, που η μαμά της της του είπε να γίνει γιατρός για να βρεί καλο γκόμενο γκόμενα. και λεφτά.   :D 
Και αυτοί που με τη σειρά τους δεν ασχολείθηκαν ποτέ ή δεν διάβασαν, κατηγορούν λέγοντας μπούρδες εναντίον της ψυχιατρικής και της επιστήμης, δηλαδή κάνουν τους ηλεκτρολόγους επειδή έχουν ακούσει ότι υπάρχει ηλεκτρισμός.
Αυτό δεν απευθύνετε στον συγγραφέα γρίβα που προφανός είναι γνώστης αλλά στους ελαφρά την καρδιά που απορρίπτουν.
Πρόθεση δεν είναι υποδείξω κάποιον αλλά να επισημάνω μια κατάσταση βάση παρατήρησης, τόσο της καθημερινότητας που βιώνουμε όλοι αλλά και μέσα από αυτά που έχω, έχουμε  ασχοληθεί.
Το ότι η χρησιμοποίηση της γνώσης έχει και άλλους σκοπούς, είναι αναμφίβολα γεγονός, όπως εξάλλου συμβαίνει και στους διάφορους χώρους, ό άνθρωπος δεν είναι υπέρ ήρωας, και το dna μας δεν είναι ολοκληρωμένο στην εξέλιξή του, ως είδος, τουλάχιστον ακόμα.
Θα περίμενα από ένα σκεπτόμενο όπως τον Γρίβα, να δώσει υλικό τρόπου σκέψης καθημερινότητας, και ανάλυσης, εννοιών για βαθύτερη κατανόηση, πέρα από την υπερεκτίμηση της ήδη υπάρχουσας κατάστασης.
Μην μας γίνει φάντασμα να κυνηγάμε φαντάσματα.
Θεωρώ ότι ο "Μύστης", ο κάθε μύστης σε κάθε μέρος, χτίζει με τα υλικά που βρίσκει, ακόμα και εάν αυτά δεν είναι χρήσιμα, μεταποιώντας δηλαδή. Και όχι αναπτύσσοντας εμμονές, αοράτων εχθρών ή υπέρμετρου κυνηγιού μαγισσών, νέο μαγισσών, συνωμοσίες κλπ.
Το να συμπληρώσει κάποιος καλοπροαίρετα την επιστήμη είναι το ζητούμενο και το δύσκολο, το εύκολο είναι να την κατηγορήσει.
Φυσικά η έμποροι ναρκωτικών υπάρχουν, και πάντα θα υπάρχουν σε διάφορες μορφές και μεθόδους. Γιατί έτσι και αλλιώς τους χρειαζόμαστε, να καλύπτουν την άρνηση μας να δούμε ότι είμαστε πεπερασμένοι. Κύριοι, Αδελφοί και Αδελφές κάποια μέρα ή στιγμή θα πεθάνουμε. Έστω σαν προσωπικότητες.
Όμως υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις ίασης ή το λιγότερο αύξηση ποιότητας ζωής και με τα ψυχοφάρμακα, βοήθειας κλπ.
Όπως εξάλλου γνωρίζουν, τουλάχιστον όσοι έχουν γνώσεις ψυχολογίας, ψυχιατρικής δεν ευθύνεται ο προτείνων, γιατρός η ψυχολόγος για την υπέρμετρη κατανάλωση, αλλά και ο ασθενής ο οποίος συχνά ψάχνει μεσσίες, πολλές φορές και ό οποίος δεν δέχεται να δουλέψει με τον εαυτό του. Παρά να αναγάγει στους άλλους πάντα τις ευθύνες του. Γιατί δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές αλλά βοηθήματα, για την πραγματικά μαγική συνταγή του είναι μας.
Πολλές ακόμα περιπτώσεις άμεσης επιβολής φαρμακολογίας σε βαρύτερες μορφές, για δικό τους καλό τον ασθενών, πριν καταστρέψουν τον εαυτό τους, που όμως οι γνήσιοι γιατροί το τονίζουν δεν είναι η πανάκεια, πρέπει να γίνει προσωπική δουλειά, και εννοώ, εργασία στον τρόπο που σκεφτόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο.
Γενικά ο κόσμος και δεν μιλώ φιλοσοφικά την έννοια του κόσμου, αλλά των καθημερινών ανθρώπων, έχουν πολλές φορές γύρω τους αυτό που οι ίδιοι είναι, για να μην πω πάντα.
Και κάτι μυστικιστικό, ας πούμε, μην λησμονήσουμε ότι το σύμπαν μας όπως το αντιλαμβανόμαστε τώρα, είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, και κατά προέκταση ότι το απαρτίζει, ακόμα και η επιστήμη και ο εαυτός μας. Παλιές σταθερές θα συμπληρώνονται με νέα δεδομένα, αυτό είναι επιστήμη, δηλαδή η επιστήμη διαρκώς θα εξελίσσεται.
Γιατί η πραγματική επιστήμη είναι η τέχνη της παρατήρησης.

Γνώμη και άποψή μου.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 14, 2008, 22:56:36 από SERAPIS »
Per aspera ad astra

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 15, 2008, 08:40:51 »
SERAPIS....ΦΙΛΕ,   
                             ΕΙΝΑΙ,   ΑΠΟΥΣΑ ....Η   Κ Α Λ Η ....- Ω Φ Ε Λ Ι Μ Η ....Χ Ρ Η Σ Η ....  Σ Χ Ε Δ Ο Ν ....

                                                        ΤΩΝ      ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ .....ΤΗΣ    Γ Ν Ω Σ Η Σ ....

                       
                                          ΠΟΛΥ   ΣΩΣΤΑ....ΤΗΝ    Σ Τ Ι Γ Μ Α Τ Ι Ζ Ε Ι Σ ....


Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 15, 2008, 12:40:46 »
Αγαπητέ Serapis,

και εγώ είχα τις αμφιβολίες μου, μέχρι που μου έτυχαν 3 προσωπικά περιστατικά (σε φίλους και συγγενείς), και άρχισα να προβληματίζομαι περισσότερο, για το τι προσφέρει τελικά η ψυχιατρική, αν προσφέρει κάτι...

Συμφωνώντας μαζί σου...

...σίγουρα η Ψυχιατρική έχει την χρησιμότητά της, όσον αφορά κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, όπου έχει βλάβη η Ανθρώπινη Μηχανή, όπως οι διανοητικές λειτουργίες, το νευρολογικό μας και το ενδοκρινολογικό μας σύστημα. 

'Ομως σε αυτήν την καταγγελία μας, αναφερόμαστε στην ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ, της Ψυχιατρικής, στην μονομερή και μεροληπτική αντιμετώπιση, καθημερινών ανθρώπινων ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ κρίσεων, τις οποίες στιγματίζει ως ΑΡΡΩΣΤΕΣ, και την λύση της ΝΑΡΚΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΕΩΣ που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ, με πρόφαση την Επστημονική Αυθεντία, και τον Επιστημονικό Τίτλο.

Αναφερόμαστε στην Εκμετάλευση της Σύγχρονης Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας, έναντι των αρχών της Αρχαίας Ελληνικής Αυτογνωσίας, και στην Εγκληματική Εξάσκηση της Σύγχρονης Ψυχιατρικής, έναντι των αρχών της Ιπποκρατικής Ιατρικής.

Καταρχήν, οι σημερινοί ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, και ψυχίατροι, δεν είναι εσωτεριστές... που σημαίνει, ότι βρίσκονται σε παντελή άγνοια όσον αφορά τα εσωτερικά μυστήρια της ψυχής και του σύμπαντος... Είναι απλά ΤΕΧΝΙΤΕΣ, οι οποίοι διδάχτηκαν κάποιες τεχνικές, τις οποίες θεωρούν θεραπευτικές.

Το επιστημονικό κατεστημένο είναι δυστυχώς δογματικό, και έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης.  'Ετσι οι μαθητευόμενοι ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγοι και ψυχίατροι, πέφτουν στην παγίδα, του μιμητή, χωρίς καν να σκέφτονται και να κρίνουν αυτά που τους πλασσάρουν, απέχοντας μίλια από τις διδαχές της Αληθινής Επιστήμης.

Αυτοί οι σύγχρονοι "επιστήμονες", που πραγματικά αμφισβητούμε αν είναι επιστήμονες και όχι απλά θρησκευόμενοι, αρνούνται να μελετήσουν τι είναι ο άνθρωπος πραγματικά, και έχουν κλείσει τα αυτιά τους, στις διδαχές της εσωτερικής σοφίας.

Αντί να βοηθήσουν ουσιαστικά τον άνθρωπο να κατανοήσει τον εαυτό του, η Ψυχιατρική βρήκε την λύση... λέγεται ΝΑΡΚΩΣΗ, ναρκώνοντας μέχρι θανάτου τα ένστικτα, τις επιθυμίες και την Βούληση, δημιουργώντας στην κυριολεξία Νεκροζώντανους (Ζόμπι).

Ο άνθρωπος σε μία προσωπική του κρίση, πλησιάζει την ψυχιατρική, και καταλήγει να λαμβάνει εν αγνοία του, φάρμακα όχι απλά για κατάθλιψη, αλλά για ακραίες ψυχώσεις και σχιζοφρένεια.

Επειδή ακριβώς το σύστημα της ψυχιατρικής, βρίσκεται σε παντελή άγνοια περί Εσωτερικής Γνώσης, την οποία αποκάλυπταν τα Αρχαία Ελληνικά Μυητικά Μυστήρια.

Η Ψύχωση, δεν είναι τίποτα άλλο από μία ΕΜΜΟΝΗ... η οποία δεν θεραπεύεται με ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, αλλά με ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ...

Η Σχιζοφρένεια δεν είναι τίποτα άλλο, από μία σφοδρή αυθυποβολή, και παρερμηνεία της επαφής με τα εσωτερικά αρχέτυπα, η οποία δεν θεραπεύεται με ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, αλλά με ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ...

Αν αυτοί οι άνθρωποι που αποκαλούν τον εαυτό τους επιστήμονα, είχαν μελετήσει, όχι εσωτερισμό, που είναι τόσο δυσνόητος... απλά Γιούνγκ... τότε θα είχαν κατανοήσει το ΕΓΚΛΗΜΑ που διαπράττεται καθημερινά στα γραφεία των αγγλοσαξονικά-παραμορφωμένων ψυχιάτρων και ψυχοθεραπευτών.

'Οταν κάποιος περνάει την διαδικασία της Σελήνης (επαφή με την 'Εσω Χώρα) σύμφωνα με τον Εσωτερισμό, και έρχεται σε επαφή με τον Ψυχισμό του, τότε βιώνει στην κυριολεξία ένα εσωτερικό video game.  Τα εσωτερικά αρχέτυπα παίρνουν μορφή και σου μιλούν, σαν να είναι ζωντανά... 'Οταν ο Εσωτεριστής μπαίνει σε αυτήν την περιοχή συνειδητά δεν κινδυνεύει να παρερμηνεύσει αυτά τα φαινόμενα...

Αν όμως κάποιος άλλος, που δεν ασχολείται με τον εσωτερισμό, αλλά λόγω Προσωπικής Κρίσης ή Ψυχικής Ανάγκης, σπάσει την πόρτα, και μπει μέσα στον ψυχισμό του, χωρίς να κατέχει την ΕΠΙΓΝΩΣΗ, βιώνει αυτές τις μορφές ως αληθινές, και επικοινωνεί μαζί τους...

Αντί λοιπόν οι αμόρφωτοι ψυχίατροι, να γνωρίζουν αυτήν την πραγματικότητα, αυτό που συνταγολογούν στα υποψήφια θύματά τους είναι ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, για να καταστείλουν την Βούληση και επομένως την Ζωή αυτού που θεωρούν ΑΣΘΕΝΗ, που στην ουσία είναι απλά ένας άνθρωπος που βρέθηκε κατά λάθος σε μία άγνωστη ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΕΛΗ περιοχή, την οποία αδυνατεί να ερμηνεύσει ΟΡΘΑ, λόγω έλλειψης γνώσης και κατανόησης...

'Ενας Μορφωμένος Εσωτεριστής, και όχι απλά ένας επιφανειακός ερευνητής του εσωτερισμού, γνωρίζει πολύ καλά τι είναι, αυτό που η άσχετη Ψυχιατρική αποκαλεί Σχιζοφρένεια... Γνωρίζει πως ζει ανάμεσα σε δύο κόσμους, τον κόσμο της Ψυχής, και τον Υλικό κόσμο που ζει το Ζώο, η ανθρώπινη μηχανή... 

Αν ένας εσωτεριστής, μιλήσει σε έναν ψυχίατρο για το τι βιώνει, για την αποστολή του, για το τι θεωρεί πως είναι ο άνθρωπος, τότε το πόρισμα θα είναι ψύχωση και σχιζοφρένεια... μια και στην Σύγχρονη Δογματική Ψυχολογία και Ψυχιατρική, δεν διδάσκεται η θεραπεία της Ψυχής, αλλά ο 'Ελεγχος της Μηχανής, του Ζώου, και η λύση που προσφέρουν είναι ΦΙΜΩΣΗ και ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ...

Αντί να βοηθήσουν τον άνθρωπο, σε μία δύσκολη στιγμή, τον Εξοντώνουν... και ύπουλα του πλασάρουν, σκληρά ψυχοφάρμακα, τα οποία τον κρατάνε φυτό μέχρι τον θάνατό του... μέσα στα σπίτια τους, πείθοντας τις οικογένειές τους πως είναι άρρωστοι...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ... αυτή είναι η πραγματικότητα, πως η μάζα, ότι δεν κατανοεί, το θεωρεί ΑΡΡΩΣΤΟ... το ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ και το ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ... με αποτέλεσμα όποιος επαναστατεί φυσιολογικά σε "κακώς κείμενα" της κοινωνίας του, να στιγματίζεται ως προβληματικός (άρρωστος) και με την συνεργασία της Σύγχρονης Ψυχιατρικής, δικαιολογείται η Καταδίκη του και η Αναμόρφωση του.

Είναι άπειρα τα παραδείγματα ανθρώπων και οικογενειών που καταστράφηκαν όταν ήρθαν σε επαφή με την σύγχρονη επιστήμη της Ψυχιατρικής και της Ψυχολογίας.

Η ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ τους έχει σκοτώσει και συνεχίζει να σκοτώνει...  Γιατί ακριβώς ο 'Ανθρωπος δεν έχει μάθει να σκέφτεται, αλλά σαν ζώο να ακολουθεί, ότι του πουν οι Αυθεντίες...

Η λύση είναι η Μόρφωση, η Ολιστική Μόρφωση...

...έτσι ώστε ούτε η ακρότητα της Θρησκείας (Χριστιανισμός) ούτε η ακρότητα της Επιστήμης (Η Κατάχρηση της Ψυχιατρικής) να σκοτώνουν άνθρωπο και ανθρωπότητα...

Σε σχετικό άρθρο, θα αναλύσουμε όλες τις Ψυχικές Διαταραχές του DSM, θα τις απομυθοποιήσουμε και θα καταθέσουμε την άποψή μας, για την επίλυσή τους, ξεπερνώντας και την εκμετάλλευση της σύγχρονης ψυχολογίας αλλά και τον κίνδυνο της σύγχρονης ψυχιατρικής.

Η πρόταση της ΑΜΡΑ, είναι η Ολιστική Θεραπευτική, και όχι η μονομερής και η μεροληπτική αντιπετώπιση ενός περιστατικού. 

Το μέλλημα, όσον αφορά την αντιμετώπιση των Καθημερινών Φυσιολογικών Ανθρώπινων Κρίσεων, είναι η απομάκρυνσή μας από την χρήση χημικών σκευασμάτων, που προωθούνται αλόγιστα μέσω της Σύγχρονης Ψυχιατρικής, μια και η μόνη ωφελούμενη ευεργητική επίδραση που παρατηρείται είναι ο πλουτισμός των φαρμακοβιομηχάνων, και του κυκλώματος προώθησης των ψυχοφαρμάκων.

Η Σύγχρονη Ψυχιατρική, δεν αποτελεί λύση στην αντιμετώπιση των Καθημερινών Φυσιολογικών Ανρθώπινων Κρίσεων, αλλά απεναντίας ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, λόγω της Αμορφωσιάς περί Ψυχικών Θεμάτων, και λόγω Εκμετάλευσης της Επιστημονικής "Αυθεντίας", για ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ και ΦΙΜΩΣΗ κάθε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
 
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 16, 2008, 01:49:49 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΣΕΡΑΠΙΣ

  • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
  • *****
  • Μηνύματα: 492
  • Karma: 0
  • FR.M.T.S.G
    • Προφίλ
Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 15, 2008, 15:33:46 »
"Η πρόταση της ΑΜΡΑ, είναι η Ολιστική Θεραπευτική, και όχι η μονομερής και η μεροληπτική αντιμετώπιση ενός περιστατικού.  "

Συμφωνώ απόλυτα. Γενικά πρέπει να αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της ζωής "ύπαρξης" Ολιστικά, από όλες τις πλευρές δηλαδή.

Δυστυχώς οι μάζες και οι μονάδες που τις απαρτίζουν Αυτοκτονούν καθημερινά, ψυχικά από τη στιγμή που γεννιούνται.

Όσον αφορά όλους αυτούς τους δήθεν που αναφέρεις, που γνωρίζουμε όλοι μας, έτσι και αλλιώς πεθαίνουν, όλα αυτά τα φαινόμενα, δέχομαι ότι είναι ψυχοραγία ενός κόσμου που πεθαίνει έτσι και αλλιώς, δηλαδή σαπίζουν χωρίς να ξέρουν γιατί, είναι το λίπασμα στο χωράφι της Ανθρωπότητας, για την επόμενη μέρα της δημιουργίας, για την όγδοη ημέρα, και όπου ημέρα είναι ένα στάδιο, για να αναφερθούμε και λίγο εσωτερικά ιουδαιοχριστιανικά. Κάτι που ούτε οι ίδιοι οι ανόητοι Ιουδαιοχριστιανομουσουλμανοβουδιστο.... κλπ και κάθε μορφή σέκτας, θρησκείας πολιτικής,  δεν κατανοούν.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 15, 2008, 16:01:48 από SERAPIS »
Per aspera ad astra

Κανένας

  • Μηνύματα: 979
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 15, 2008, 17:02:49 »
Ο ορισμός της Σχιζοφρένιας, σύμφωνα με το DSM-IV: http://www.mindsite.com/dsm_iv/schizophrenia
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 15, 2008, 18:40:24 »
Αγαπητέ Κανένα,

αλήθεια τι κατανόησες από αυτά που διάβασες σχετικά με τον ορισμό τους περί Σχιζοφρένειας? Εγώ το μόνο που θα θέσω ως προβληματισμό είναι το παρακάτω...

Individuals may express a variety of unusual or odd beliefs that are not of delusional proportions (e.g., ideas of reference or magical thinking); they may have unusual perceptual experiences (e.g., sensing the presence of an unseen person or force in the absence of formed hallucinations);

Με άλλα λόγια οι υλιστές αμόρφωτοι "επιστήμονες" της σύγχρονης Ψυχολογίας και Ψυχιατρικής θεωρούν ως ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ, όσους ασχολούνται με Μαγεία, και ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ, είναι Ενορατικοί, Τηλεπαθητικοί, Μέντιουμ, και γενικά είναι Ψυχικά Δεκτικοί...

Αν θέλετε να το επιβεβαιώσετε μπορείτε απλά να επισκεφτείτε έναν Ψυχίατρο, και να εκφράσετε τις Ιδέες σας περί Εσωτερικών Εμπειριών, και θα δείτε, τι ψυχοφάρμακα θα σας ταϊσει...

Τι να λέμε τώρα... Τα πράγματα είναι ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΑ...

Στις επόμενες μέρες, θα παρουσιάσουμε αληθινά παραδείγματα περιπτώσεων, που έπεσαν θύματα της σύγχρονης Ψυχιατρικής.  'Αλλοι βασανίστηκαν, άλλοι κινδύνεψαν την ζωή του, και άλλοι ΠΕΘΑΝΑΝ.  'Αλλοι πάλι παραμένουν ακόμα ΦΥΤΑ στα σπίτια τους, ενώ οι οικογένειές τους, γλυτώνουν τις ενοχές της κακοποίησης του δικού τους ανθρώπου, μια και έχουν το άλλοθι μέσω του ΕΙΔΙΚΟΥ.

Θα μελετήσουμε και θα απομυθοποιήσουμε τις περισσότερες αν όχι όλες τις ψυχικές ασθένειες του DSM, και θα αποκαλύψουμε πως πίσω από την σύγχρονη Ψυχιατρική κρύβεται ο Φόβος προς τη Διαφορετικότητα, και ουσιαστικά ο Φόβος της Πνευματικής Αφύπνισης.

Ασθένειες όπως το Φάσμα των Αυτιστικών Διαταραχών (Autistic Disorders Spectrum), δεν υπάρχουν στην κυριολεξία, και άδικα πείθουν γονείς και συγγενείς ότι οι δικοί τους είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ... Προβληματικό είναι το σύστημα εκπαίδευσης και η περιορισμένη αντίληψη της κοινωνίας που αδυνατεί να κατανοήσει τον Ψυχισμό του Ανθρώπου, καθώς και να συνδράμει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 19, 2011, 22:52:13 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Κανένας

  • Μηνύματα: 979
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 15, 2008, 19:14:08 »
Ομολογώ ότι διάβασα μόνο μικρά αποσπάσματα από το κεφάλαιο αυτό.  Είναι μεγάλο και η ιατρική ορολογία στα αγγλικά με αναγκάζει να το διαβάζω μόνο με τη βοήθεια λεξικού.

Να μία προσωπική εμπειρία που είχα αναφέρει παλιότερα : Το υποσυνείδητό μου μαθαίνει ξένες γλώσσες.  Η εμπειρία αυτή σίγουρα κατατάσεται σε αυτό που αναφέρουνε :
they may have unusual perceptual experiences (e.g., sensing the presence of an unseen person or force in the absence of formed hallucinations);

Τέτοια περιστατικά έχω πάρα πολύ συχνά από τότε που ασχολούμαι με τον εσωτερισμό.  Τα τελευταία 4 χρόνια δηλαδή.  Απλά ίσως να μην είναι καθημερινά.  Δεν ξέρω δηλαδή αν ικανοποιώ πλήρως τη συνθήκη που θέτουνε :"Some signs of the disturbance must persist for a continuous period of at least 6 months (Criterion C). During that time period, there must be at least 1 month of symptoms (or less than 1 month if symptoms are successfully treated) that meet Criterion A of Schizophrenia (the active phase)."

Μία οργανωμένη εργασία θα ήταν η εξής:  Να πάρουμε αυτό τον ορισμό από το DSM.  Να πάρουμε και τις περιγραφές του υποσυνείδητου, τις φυσιολογικές εμπειρίες που θα έχει όποιος κάνει το "πείραμα σε βάθος".  Έτσι όπως τις περιέγραψε ο Carl Jung και οι συνεχιστές του.  Να τα συγκρίνουμε.  Και να αποδείξουμε έτσι, με τελείως τεκμηριωμένο και επιστημονικό τρόπο ότι ο ορισμός της σχιζοφρένειας (σύμφωνα με το DSM) είναι λάθος και περικλείει φυσιολογικές λειτουργίες και καταστάσεις του μυαλού, όταν έρχεται σε επαφή με το υποσυνείδητο.

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 15, 2008, 20:21:55 από Κανένας »
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche