Αποστολέας Θέμα: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ  (Αναγνώστηκε 8318 φορές)

etidorhpa

  • ...the end of earth
  • Μηνύματα: 566
  • Karma: 0
    • Προφίλ
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ
« στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 20:51:16 »
Η σχεση  της Εκκλησιας με τον Τεκτονισμο ,ειδικα στη χωρα μας ειναι κατι που εχει θιχτει  στο forum,νομιζω ομως οτι θα κανει καλο να το "ψαξουμε" λιγο περισσοτερο..Βρηκα μια εργασια στο δικτυο,μαλλον της εκκλησιας..
τα συμπερασματα δικα σας...

ΜΑΣΟΝΙΑ:[1]

Γνωστική παραθρησκεία, με πολιτικές και οικονομικές επιρροές


Η μυστική δραστηριότητα τoυ τεκτονισμού μεγαλοποιεί την επιρροή των μασόνων στην ελληνική κοινωνία. Παρόλα αυτά ο Τεκτονισμός διατηρεί τη φήμη, ότι βρίσκεται πίσω από κάθε πολιτική, κοινωνική, οικονομική ή άλλη δραστηριότητα.

Ποιά είναι η αλήθεια;
Όχι πάντως στα άκρα, που καλλιεργούν οι φήμες και η απόκρυφη δραστηριότητά του.

Έρευνα:
ΒΑΣΙΛΗΣ Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ


Φιλόδοξοι
Βασιλιάδες, πρωθυπουργοί, υπουργοί, μεγαλοτραπεζίτες, δικαστικοί, καθηγητές πανεπιστημίων, καλλιτέχνες,  έμποροι, δημοσιογράφοι, επιστήμονες και άλλες προσωπικότητες ήτανε, και είναι, μέλη του Τεκτονισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.[2] Άτομα με φιλοδοξίες ή άλλες επιδιώξεις, συμμετέχουνε στη μυστική - απόκρυφη αυτή οργάνωση. Η συμμετοχή τους στη μασονία, εξάπτει τη λαϊκή φαντασία, που μεγαλοποιεί την δραστηριότητα του τεκτονισμού, την ισχύ και την επιρροή του στα σημερινά πολιτικά και οικονομικά πράγματα. Αλλά, και η Εκκλησία, κυρίως η Καθολική, με την πολεμική της έχει δημιουργήσει ένα θρύλο γύρω από την δραστηριότητα του Τεκτονισμού.[3] Αντίθετα οι Αγγλικανοί δείχνουν ανοχή, αλλά και συμμετοχή στη μασονία.

-Τόση δύναμη, έχουν, επιτέλους, οι μασόνοι; Είναι ένα ερώτημα που πλανάται στο λαό, και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που δεν βλέπουν με συμπάθεια την τεκτονική δραστηριότητα, ή έχουν αντίρρηση με τη μυστική και απόκρυφη δράση του.
  
Είχανε, πραγματικά, κάποτε δύναμη - ιδίως τον 18ο και τον 19ο αιώνα, αλλά και προηγουμένως - και η συστηματική διείσδυση ή η διακριτική στρατολόγηση ανθρώπων με θέσεις κλειδιά στην κοινωνία, αύξανε την επιρροή τους. Είναι και η μυστική δράση της μασονίας, που αυξάνει την ενεργή κοινωνική διείσδυσή της και την επίδρασή της στα πολιτικά ή τα οικονομικά μιάς χώρας.[4] Δεν είναι έξω από την πραγματικότητα αν πούμε, ότι η μυστική και απόκρυφη δράση ελκύει άτομα φιλόδοξα και, γιατί όχι, ματαιόδοξα, τα οποία τα δίνουν όλα στην οργάνωση. Νιώθουν ξεχωριστά και ότι κάτι είναι. Έπειτα, οι θρησκευτικού τύπου τελετουργίες, με δοξασίες, τυπικά, και πειθαρχημένες επαναλαμβανόμενες θεουργικές δραστηριότητες, δημιουργούν «άβουλα» άτομα,[5] που συσπειρώνονται γύρω από την  αντίληψη της μοναδικότητας του τεκτονισμού.

Τα μυστήρια
Ο συμβολισμός, η ανάμειξη στοιχείων από τα αρχαία λατρευτικά τυπικά των Ελλήνων, των Αιγυπτίων, των Βαβυλωνίων, των Εβραίων, των Φοινίκων και των Χαλδαίων αναπαράγονται σε όλους τους βαθμούς της μασονικής ιεραρχίας. Εντυπωσιακά στοιχεία, που συνεγείρουν το συναίσθημα και πειθαναγκάζουν τα άτομα, ν' ακολουθούνε τη μυστηριακή οδό, η οποία διεκδικεί το αλάθητο των διδασκαλιών και το απόλυτο στη μέθοδο αναζήτησης της μυστηριακής αλήθειας, την οποία αποκαλούνε «φως».[6] Δηλαδή, ο τεκτονισμός, είναι μιά μυστική γνωστική, παραθρησκευτική οργάνωση σαν κι αυτές που έδρασαν, κυρίως, τους τέσσερις πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες και αναβιώσανε τα μεσαιωνικά χρόνια, με το  περίβλημα των ιπποτικών ταγμάτων. Τα τάγματα αυτά, όπως λ.χ. οι Ροδόσταυροι,[7] οι ιππότες της Μάλτας,[8] οι Αγγελικοί Αδελφοί,[9][10] οι Ιωαννίτες, οι Ιππότες Καδώς,[11] οι Ναΐτες,[12] Καλατράβα[13] κ.ο.κ., αλλά και στο Ισλάμ οι Ασασσίνοι (δολοφόνοι)[14][15] είχαν ιεραρχία και τάξεις. Στις τάξεις τους υπηρετούσαν αριστοκράτες και ευγενείς, που διοικούσαν, ιερατείο, το οποίο προερχότανε από τις ίδιες τάξεις και οι στρατιώτες, οι οποίοι εστρατολογούντο από τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα, για να υπηρετούνε τυφλά, και χωρίς αντιρρήσεις, το τάγμα τους.
  
Η κοινωνική αδικία που επικρατούσε το μεσαίωνα και τα ύστερα χρόνια, έσπρωχνε το λαό προς τα ιπποτικά τάγματα. Έθελγε, άλλωστε, τα άτομα λαϊκής προέλευσης, το γεγονός ότι αποκτούσανε δύναμη ως μέλη των ιπποτικών ταγμάτων με κοινοβιακή ζωή, με επίφαση ισότητας των μελών, με μυστικές τελετουργίες και διδασκαλίες,  με ανώτατη ιεραρχία κάτω από τη σιδερένια διοίκηση του Μεγάλου Δασκάλου, του Μάγιστρου ή του Πρωτομαϊστορα,[16]  ή Μεγάλου Ποντίφηκα.[17]
Ακόμη και σήμερα ατόμα, μεσαίων ή κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, εντυπωσιάζονται από το γεγονός, ότι μυούμενα στη μασονία, γίνονται αυτόματα «αδελφοί» αριστοκρατών και υψηλόβαθμων στελεχών της κοινωνίας. Στις ξένες χώρες οι Έλληνες μετανάστες μυηθήκανε στο μασονισμό, ακριβώς γι' αυτόν το λόγο, για να μην είναι στο περιθώριο, για να μην αποκαλούνται από τους ντόπιους «παλιόξενοι» και να μην αισθάνονται κοινωνική απομόνωση.[18]
  
Σημαντική επίδραση στα τυπικά της μασονίας έχουν εβραϊκά στοιχεία, αλλά και αιγυπτιακά από την θρησκεία του Όσιρη και της Ίσιδος, ή την πίστη τους στις άγνωστες απόκρυφες διδασκαλίες του Ερμή του Τρισμέγιστου, καθώς και τους ορφικούς ή τους πυθαγόρειους ή τα Καβείρια Μυστήρια.[19] Κι αυτές περιβαλλόμενες με μυστήριο και μύθους.
Αναμειγνύουν αυτά τα στοιχεία, όπως ακριβώς έκαναν οι γνωστικοί[20] βαλεντινιανοί[21] και οφίτες[22] την εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και ο Μάνης.[23] Ένας Πέρσης φιλόσοφος ιδρυτής θρησκείας, ο οποίος ανάμειξε στοιχεία ζωροαστρισμού, ιουδαϊσμού, βουδιστικά και χριστιανικά.[24] Εκτελέστηκε από τους Πέρσες με οδυνηρό θάνατο. Τον γδάρανε ζωντανό. Υπάρχουνε και σήμερα υπολείμματα του μανιχαϊσμού.
  
Οι Ιουδαίοι Εσσαίοι,[25] επίσης, διαδραματίζουνε  μεγάλο ρόλο στη νοοτροπία και τη διδασκαλία των μασόνων, όπου πλάθουνε διάφορους μύθους, στα πλαίσια της τεκτονικής παραδόσεως. Κι αυτών οι διδασκαλίας είναι πολύ λίγο γνωστές.
Η χρησιμοποίηση ονομάτων χριστιανών αγίων και ιστορικών βασιλέων εξάπτουν, επίσης, τη φαντασία των μασόνων, ιδίως όσων δεν έχουνε σχετική φιλοσοφική και ιστορική παιδεία.
  
Οι Στοές φέρουν ονόματα βαρύγδουπα, μεταξύ των οποίων Στοά της Βασιλικής Αψίδας, η οποία, σε διάφορες εποχές είχε ονόματα όπως Αγία Στοά, Ιερά Στοά και Βασιλική Στοά.[26]
  
Η τεκτονική παράδοση διδάσκει, ότι:
  
―   Η Αγία Στοά άνοιξε σε σκηνή στην έρημο και προήδρευσαν διαδοχικά ο Μωυσής, ο Αχολιάβ (ή Ελιάβ)[27] και ο Βεζαλεέλ (ή Βεσελεήλ).
―    Η Ιερά Στοά άνοιξε στο όρος Μορία[28] στη διάρκεια της ανοικοδόμησης του πρώτου ναού. Στην Ιερά Στοά προήδρευσαν ο βασιλιάς του Ισραήλ Σολομών, ο βασιλιάς της Τύρου Χιράμ και ο πρωτομάστορας του ναού, επίσης, Χιράμ.
  
Στον τρίτο βαθμό, του διδασκάλου, γίνεται η αναπαράσταση της δολοφονίας του Χιράμ, με τυπικό του θανάτου και της ανάστασής του.
  
―    Η Βασιλική Στοά άνοιξε ανάμεσα από τα ερείπια του ναού του Σολόμωντα. Στη διάρκεια της ανοικοδομήσεώς του προήδρευσαν ο Ζουρεββάβελ, ο Χαγκάι[29] και ο Ιοσούας.
Όσον αφορά το πάθος των μασόνων για ονόματα αγίων, κυρίως του Ιωάννη, εκτός από την εβραϊκή καταγωγή των προσώπων, υπάρχει και σχετική τεκτονική παράδοση για τον κάθε Ιωάννη. Θεωρούνται πάτρωνες των χριστιανών μασόνων:
  
1.  Ο Ιωάννης ο βαπτιστής, θεωρείται προστάτης των συντεχνιών λιθουργών, που έδρασαν ως αδελφότητες στις αρχές της δεύτερης χιλιετίας στην Αγγλία, αλλά καθιερώθηκε στα 1717 ως προστάτης της Μεγάλης Στοάς της Αγγλίας.
  
2.  Ο Ιωάννης ο ευαγγελιστής, τιμάται κυρίως από τις σκωτικές στοές.
  
Παραδέχονται οι τέκτονες, ότι οι ονομασίες αυτών των αγίων δοθήκανε σε περιοχές όπου υπήρχανε θρησκόληπτοι και δεν βλέπανε με καλό μάτι την μυστική δραστηριότητά τους. Ύστερα, επειδή στις περιοχές αυτές υπήρχε ηλιολατρεία,  αντικαταστήσανε τις γιορτές με την επέτειο εορτών του Αγίου Ιωάννου στο θερινό και το χειμερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή  στις 21 Ιουνίου και στις 22 Δεκεμβρίου. Οι χριστιανικές γιορτές και τα ονόματα χρησιμοποιήθηκαν ως προκάλυμμα. Στοές αφιερωμένες και σε άλλους αγίους υπάρχουνε πολλές, για διάφορους λόγους (Αγίου Ανδρέα, Αγίου Παύλου, Αγίου Πέτρου κ.λπ.).
  
Όλα αυτά μπορεί να τα συναντήσει ο καθένας και στην καθημερινή κοινωνική ζωή. Τότε, γιατί τόση μυστικότητα και αποκρυφισμός στη μασονία; Επικρατεί η εντολή, που είναι όρος και κανόνας ζωής των μασόνων: Βλέπε, Άκου, Σώπα (από τα λατινικά Audi, Vide, Tace), που καθιερώθηκε στα 1813 και ισχύει απαρέγκλιτα.
Οι Ναΐτες λ.χ. είχανε φοβερή στρατιωτική πειθαρχία και μυστικότητα και δεν έσπαγε η σιωπή των μελών. Χρησιμοποιούσανε και το φόνο ως μέσο επιτυχίας του τάγματος, ή για να βγάλουν από τη μέση ανεπιθύμητα πρόσωπα:
  
Ο θάνατος ήταν η τιμωρία των μελών, που παραβιάζανε το νόμο της σιωπής και αποκαλύπτανε μυστικά του Τάγματος των Ναϊτών.[30]

Ο «θάνατος» -όχι ο φυσικός- είναι και σήμερα η τιμωρία όσων σπάνε τη σιωπή του μασονισμού. «Θάνατος» επαγγελματικός, «θάνατος» οικονομικός και «θάνατος» κοινωνικού απομονωτισμού. Όσο πετυχαίνει, βέβαια.

Τα σύμβολα
Η συμβολική και αλληγορική μέθοδος διδασκαλίας των μασόνων έχει καθαρά θρησκευτικό χαρακτήρα και κατάγεται από τους αλεξανδρινούς χρόνους, όπως διακηρύσσουν οι θεωρητικοί αξιωματούχοι τους.
  
Οι συμβολισμοί και οι αλληγορίες αποτελούνε τη βάση του τεκτονικού συστήματος, παραδέχεται ο μασόνος Mackey:
―         Από την αλεξανδρινή σχολή κατέχομε, γράφει, τον γνωστικισμό και την καβαλλά και ιδίως το σύστημα του συμβολισμού και των αλληγοριών, που βρίσκεται στη βάση της τεκτονικής φιλοσοφίας.
Στους πυθαγόρειους και τους αλεξανδρινούς χρωστούν οι τέκτονες δάσκαλοι την ουσία των δογμάτων και την εσωτερική μέθοδο μεταδόσεώς τους.
  
Και υπογραμμίζει ο μασόνος θεωρητικός δάσκαλος:
  
«Ο Αριστόβουλος[31] και ο Φίλων[32] -ζήσανε διαφορετικούς αιώνες- διδάξανε στους μασόνους τη θεωρία ότι οι ιερές γραφές των Εβραίων ήσαν με το σύστημα των αλληγοριών τους, η πραγματική πηγή κάθε θρησκευτικού και φιλοσοφικού δόγματος (που ακολουθούν οι μασόνοι!), του οποίου η φραστική  και επιφανειακή μορφή  ήτανε μόνο για τον κοινό λαό (τους αμύητους και βέβηλους, κατά τη μασονική ορολογία), ενώ η εσωτερική ή «κεκρυμμένη έννοια προωρίζετο μόνον δια τους μύστας».
  
Μύστες κατά τον τεκτονισμό είναι ο Βούδας, ο Ζωροάστρης, ο Πυθαγόρας, ο Ορφέας, ο Χριστός, ο Μωάμεθ και άλλοι δάσκαλοι μυστικών και απόκρυφων ή θεοσοφικών  θεωριών, ανάμεσα στους οποίους οι περισσότεροι ήτανε και είναι μασόνοι»!

  
Ο Μέγας Αρχιτέκτων
Με όλα αυτά και άλλα πολλά στοιχεία, ο τεκτονισμός έχει τη μορφή θρησκείας, αφού διαθέτει διδασκαλίες και δόγματα βιωματικής πίστης, ιερατεία, απρόσωπο θεό, αμφιέσεις και ιερά σύμβολά, τυπικά, δόγματα, ναούς, μυστήρια και τελετουργίες.
Η ανωτάτη δύναμη είναι ο Μέγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος με συγκρητιστική θεοσοφική (μανιχαϊκή) μορφή αποδοχής από το κάθε μέλος της Στοάς.
  
Ο τεκτονισμός δεν επιβάλλει θετική πίστη σ' ένα θεό και στην αποκάλυψη, αλλά σε μια άχρωμη θρησκευτικότητα, που ο καθένας διαμορφώνει. Η αυτογνωσία είναι ένα σύνθημά τους και δόγμα, όπως και των γνωστικών, οι οποίοι με την αυτογνωσία θεοποιούσανε τον άνθρωπο.
Ο μασόνος είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι θέλει, στα πλαίσια μη δέσμευσης των μασόνων για κάποια συγκεκριμένη θρησκεία, αρκεί να μην αμφισβητεί ό,τι διδάσκεται στα τεκτονικά τυπικά. Ή, καλύτερα, να τα αποδέχεται με τη συνεχή επανάλειψη. Έτσι ο Πυθαγόρας, ο Βούδας, ο Αβραάμ, ο Μωυσής και άλλοι είναι δάσκαλοι και μύστες, απ' όπου ο μασόνος αντλεί θρησκευτικά και φιλοσοφικά στοιχεία.
  
Ο Μέγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος είναι η κάθε μεγάλη δύναμη, η οποία έχει τις ρίζες του στο θεό Άμμωνα, τον οποίο θεωρούν οικοδόμο, ή αρχιτέκτονα, γιατί "Άμων" στα εβραϊκά σημαίνει ακριβώς αυτές τις ονομασίες.
  
Το δόγμα της ενότητας της μασονίας καλύπτεται από το σύνολο των διαφόρων εκδηλώσεων «του ενός και μόνου θεού», «του ανύπαρκτου, του ενουσίου όντος, του μόνο γεννώντος στον ουρανό και στη γη, του απάτορος και αμήτορος, πατέρα και μητέρα των πάντων». Πρόκειται για την γνωστική θεωρία του αρσενικού-θηλυκού, του ανδρόγυνου όντος κ.λπ.
  
Η θρησκευτική φιλοσοφία του τεκτονισμού βασίζεται στις θεωρίες που θεμελίωσαν οι μασόνοι Lessing, Herder και Fichte, «θέτει όλες τις θρησκείες στο ίδιο επίπεδο». Οι διάφορες θρησκείες «αποτελούνε σταθμούς στην εξέλιξη της ανθρωπότητας προς το υπέρτατο τέρμα, όπου όλοι οι λαοί θα φτάσουνε και θα βρουν εκεί τον αληθινό δρόμο». Τον δρόμο προς το φως! Αυτό το παρέχει ο τεκτονισμός και, μάλιστα, αλάνθαστα.[33]
[34]«Οι μασόνοι κρατούνε για τους εαυτούς τους την τέχνη να φυλάγουνε τα μυστικά. Κρατούνε για τους εαυτούς τους, επίσης, την τέχνη της μετουσιώσεως, τα μέσα να επιτυγχάνουνε την τέχνη του Αμπράκ?».[35]
  
through these fires.....

etidorhpa

  • ...the end of earth
  • Μηνύματα: 566
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 20:54:43 »
συνεχεια......
ΜΑΣΟΝΙΑ:[2]
Αποκρυφισμός
Ο τεκτονικός αποκρυφισμός, είναι ένα άλλο στοιχείο, που δημιουργεί στη φαντασία του λαού δαιμονικές και υπερφυσικές δυνάμεις, για τα μέλη των Στοών.
  
- Υφίσταται αποκρυφισμός στη μασονία;
  
Βεβαίως, αφού μελετούν το ταλμούδ, την καβαλλά, την κλείδα του Σολομώντα (Clavicula Salomonis) και τις διδασκαλίες αποκρυφιστών, όπως του Καλλιόστρο, του Μαρτίν, του Στέπτφερ, του δρ. Παπύς[36] κ.ά. Ή δίνουν ερμητικές εξηγήσεις σε θεολογικές απόψεις επίσημων θρησκειών, όπως λ.χ. θεωρούν ιερή τη λέξη ΙΝRI (Igne Natura Renovatur Integra=με τη φωτιά η φύση αναγεννάται ολόκληρη), που δίδασκαν οι Ιππότες του Ναού (Ναΐτες). Αντιστρέψανε, δηλαδή, το Ιησούς Ναζωραίος Βασιλεύς των Ιουδαίων σε ερμητική θεωρία.
  
Υποστηρίζεται, εξάλλου, ότι ο Ελευθεροτεκτονισμός, ιδιαίτερα στους φιλοσοφικούς βαθμούς, έχει σχέση με τον αποκρυφισμό. Όλη η διάρθρωση του τεκτονισμού μετά τον 3ο βαθμό, περικλείει μεγάλο μέρος της απόκρυφης επιστήμης και του μυστηρίου, συγχρόνως.  Αλλοιώτικα θα ήταν αδύνατο  να ερμηνευτούνε και να γίνουνε κατανοητοί οι φιλοσοφικοί βαθμοί, τα σύμβολα και οι αλληγορίες τους, που διαμορφωθήκανε το 18ο αιώνα.[37]
Μεταξύ των θεωριών που πρεσβεύουν, όπως είπαμε, είναι τα διάφορα μυστήρια των ορφικών, των πυθαγορείων, της Ελευσίνας και του Ερμή του Τρισμέγιστου. Όλα με μία ασάφεια και μια δική τους εξήγηση.
  
Να ένα δείγμα συμβολικής διδασκαλίας με ερωτήσεις και απαντήσεις, όπως το παρέχει σε κατήχηση μασόνου ο δικός τους Wahreit Einigkeit:
  
Ε. Τι οικοδομούν οι Ελεύθεροι Τέκτονες;
Α. Aόρατον Ναόν, του οποίου το σύμβολον είναι ο Ναός του Βασιλέως Σολομώντος.[38]
Ε. Πώς ονομάζεται η διδασκαλία του τόπου της ανεγέρσεως του μυστικού αυτού οικοδομήματος;
Α. Βασιλική Τέχνη, διότι διδάσκει τον άνθρωπον πώς να κυβερνά τον εαυτόν του.[39]
  
Διαμάχες
Ο τεκτονισμός αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει κατά καιρούς επιθέσεις από τις Εκκλησίες. Η Καθολική και η Ορθόδοξη Εκκλησίες υπήρξανε πάντοτε εχθρικές μαζί του. Ιδίως η Καθολική, που ήτανε και θέμα ισχύος της στην περίοδο του ιπποτικού μεσαίωνα.
  
Οι τέκτονες, κατά καιρούς, αναφέρουν ότι ανώτατοι κληρικοί μετείχανε στην οργάνωσή τους και ότι η μασονία δεν είναι θρησκεία, αλλά φιλοσοφικό-φιλανθρωπικό σύστημα. Έτσι, λειτουργεί στην Ελλάδα με Διάταγμα, που πρωτοεκδόθηκε το 1927 και άλλα που εκδοθήκανε το 1949 και το 1956 με υπογραφές του Παύλου Κουντουριώτη, του βασιλιά Παύλου, των υπουργών κοινωνικής πρόνοιας της εποχής Κωνσταντίνου Καραμανλή[40] και Π. Λεβαντή. Τα διατάγματα χαρακτηρίζουνε το Τεκτονικό Ίδρυμα, ως φιλανθρωπικό.
Από της ιδρύσεώς του ο Ελληνικός τεκτονισμός αντιμετώπισε από μεγάλη μερίδα του λαού αμφισβήτηση και επιφυλάξεις. Φυσικά και από την Εκκλησία. Η εμφάνιση του μασονισμού αρχίζει, για το ελληνικό στοιχείο, στο εξωτερικό. Στην Ιταλία, στην Αίγυπτο και στην Αγγλία. Εκεί όπου υπήρχε ελληνισμός και μάλιστα με οικονομική άνεση.
Στον ελληνικό χώρο η πρώτη μασονική στοά εμφανίζεται το 1740 στην Κέρκυρα. Λειτούργησε κάτω από την κηδεμονία της Στοάς της Βερώνας και με χρήση της ιταλικής γλώσσας, ενώ πρόεδρός της ήταν ο προβλεπτής της Ενετικής Δημοκρατίας των Ιονίων Νήσων. Την ίδια περίοδο, στα 1744, λειτούργησε στο Γαλατά της Κωνσταντινουπόλεως Στοά, τα μέλη της οποίας αποκαλούνταν Κονιάτες. Σώθηκε ένα αντίτυπο του τυπικού με τίτλο «Τέκτων μαθητευόμενος. Πρώτος βαθμός», αντίτυπο του  οποίου ήρθε στα χέρια του Οικουμενικού Πατριάρχου Παϊσίου, το 1745. Ο Παϊσιος από τη Νικομήδεια με εγκύκλιο του αποκήρυξε τους τέκτονες και τους χαρακτήρισε άθεους. Στην Κύπρο, ο αρχιεπίσκοπος Κυπριανός με αφοριστική εγκύκλιο αποκαλεί τους τέκτονες προδότες, γιατί συνεργάζονται με τους Άγγλους κατακτητές, αφού συνυπάρχουν σε μυστικές μασονικές στοές και αποκαλούνται αδελφοί.
  
Απόσπασμα του τυπικού των τεκτόνων του Γαλατά, που διασώθηκε, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
  
«Όστις επιθυμεί να συναριθμηθή με την Εταιρείαν των Κονιατών πρέπει να συστηθή από έναν άλλον συνάδελφον ως υποκείμενον αρκετόν και άξιον και τότε θέλει δοθή άδεια να παρουσιασθή οδηγούμενος από εκείνον τον συνάδελφον, χωρίς φως, μέσα εις ένα σπίτι (ωσάν εις τόπον της Βηθλεέμ) της Εταιρείας και φθάνοντας εκεί ερωτάται εάν έχη πνεύσιν, ήγουν κλίσιν, δια να συναριθμηθή, ερωτάται περί της καταστάσεώς του, ονόματός του και επωνυμίας του, έπειτα του αφαιρείται κάθε λογής μέταλλον, λίθος πολύτιμος και τα εξής.
  
?» Γυμνώνεται το δεξιόν γόνυ και εις τον αριστερόν του πόδα επάνω εις το παπούτζι του μποδένουν μίαν γόβαν, ήγουν κοντούραν φράγκικην περισφαλίζοντές του  τους οφθαλμούς με ένα μανδήλιον. Εις τοιούτον τρόπον τον αφίνουν ως μίαν ώραν σχεδόν εις τας φαντασίας του. Περνώντας ούτος ο καιρός ερωτάται τρεις φορές περί του ονόματος του βαπτίσματος έστω και έξω από το σπίτι είναι οι συνάδελφοι με σπαθί γυμνόν εις τας χείρας, φυλάττοντές το από κάθε ακαθαρσίαν. Ο Π ρ ω τ ο μ α ϊ σ τ ω ρ   περιεζωσμένος ζώνην γαλαζίαν εις σχήμα τρίγωνον προτάσσει να ερωτηθή εάν έχη πνεύσιν και τούτο ποιών ο ανάδοχος, ο  υποψήφιος αποκρίνεται και έτσι ο πρωτομαϊστωρ  του τάζει  την είσοδον, κάμνοντάς τον να κάμη τρεις γύρω τριγύρω μιάς συγγραφής εξαπλωμένης επάνω εις το έδαφος, παρουσιάζοντας επάνω εις δύο κολόνας την σκιαγραφίαν του Ναού του Σολομώντος με δύο γράμματα κεφαλιακά Ι.Π. Εις το μέσον του θαλάμου είναι τρεις μεγάλαι λαμπάδες αναμμέναις?ύστερα από τρία τέταρτα της ώρας τον υπάγουν εις το μέσον του αυτού τόπου, έμπροσθεν του πρωτομαϊστορος ο οποίος ευρίσκεται έμπροσθεν μιάς καθέδρας μεγάλης επάνω εις την οποίαν είναι το Ευαγγέλιον του Αγίου Ιωάννου και ερωτηθείς περί της πνεύσεώς του, αποκρίνεται και πάλιν έτσι προστάζει να του λυθούν οι οφθαλμοί. Οι συνάδελφοι του πιάνοντας τα άρματα πλησιάζουν αυτόν ύστερα από τρεις κινήσεις εις ένα θρόνων χωρίς ακούμβισμα όπου είναι πλησίον εις την μεγάλην καθέδραν.
  
» Πρέπει έπειτα αυτός με το γόνυ γυμνόν να γονατίση επάνω εις το θρονί το χωρίς ακούμβισμα και το άλλο πόδι να το αφίνη κρεμάμενον εις τον αέρα ερωτώντας τον εις τον αυτόν καιρόν ο πρωτομαϊστωρ αν τάσση να φυλάττη τα απόκρυφα των Κονιατών και της τάξεώς των, πλην έμπροσθεν τινός συναδέλφου και παρόντος του πρωτομαγίστορος. Του γυμνώνεται το στήθος δια να ιδούν μην είναι γυναικείας φύσεως και εγγίζοντάς τον εις το αριστερό βυζί ένα πριέλι το οποίον ο ίδιος κρατεί έχοντας το δεξιόν του χέρι επάνω εις το Ευαγγέλιον του Αγίου Ιωάννου, ομνύει?
  
» Τελειώνοντας ασπάζεται το Ευαγγέλιον και ο πρωτομαϊστωρ προτάσσοντάς τον να συμώση, του δίδει την ζώνην του λευκού δέρματος των κονιατών και δύο ζευγάρια χειρόκτια ένα διά λόγου του και άλλο δια την πλέον ηγαπημένην του?».
  
Μετά από διάφορες περιπέτειες δημιουργήθηκε στην Αθήνα τεκτονική κίνηση με διευθυντήριο. Το προσωρινό διευθυντήριο αποτελέστηκε από τους υπουργούς Σπήλιο Αντωνόπουλο και Δ. Μαυροκορδάτο, τον καθηγητή του αστικού και εμπορικού δικαίου Ν. Δαμασκηνό, με αναπληρωματικό μέλος τον, επίσης καθηγητή Πανεπιστημίου, Ι. Παπαδάκη. Το διευθυντήριο προχώρησε στη δημιουργία Στοών και χειραφετήθηκε από την ιταλική τεκτονία, οπότε έκανε εκλογές και συστήθηκε η Μεγάλη Στοά, αποτελούμενη από τους:
―         Α. Γονατά, Ν. Δαμασκηνό, Π. Πυλαρινό, Ε. Σταυρόπουλο, Μ. Δροσινό, Α. Γλαράκη, Ε. Μόρδο, Λ. Αργυρόπουλο, Α. Καλύβα, Σ. Δουκάκη, Σ. Αντωνόπουλο, Γ. Γλύνη, Α. Κριτή και Α. Βαρελίδη.
  
Ο Τεκτονισμός αντιμετώπισε δυσκολίες και είχε εσωτερικές διαμάχες, από την πρώτη στιγμή. Στην προσπάθεια να υπάρξει ενότητα σκεφτήκανε να φέρουνε μία προσωπικότητα από το  εξωτερικό. Στην Αγγλία ζούσε ένας Έλληνας με το όνομα Δ. Ροδοκανάκης, ο οποίος ισχυριζότανε ότι ήτανε πρίγκιπας, διάδοχος του θρόνου του Βυζαντίου, ενώ επρόκειτο για το γιο εμπόρου από τη Σύρα. Τον απατεώνα ψευτοπρίγκιπα[41] καλέσανε, τον χειροτονήσανε στους ανώτατους βαθμούς και  ως 33ος σύστησε το πρώτο Ύπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού. Ο ίδιος έγινε Ύπατος Ταξιάρχης και μεγάλος Αρχιγραμματέας  ο Ι. Παπαδάκης.
  
Η άρχουσα τάξη των Αθηνών μπήκε στη μασονία, δημιουργώντας μία λέσχη πολιτικής και οικονομικής ισχύος, αφού την αποτελούσαν υπουργοί, καθηγητές πανεπιστημίου, επιχειρηματίες και προσωπικότητες της «καλής κοινωνίας», όπως οι Α. Βρυζάκης, Σ. Στεφάνου, Σ. Αραβαντινός, Φ. Σερπιέρης, Ν. Φίλωνος, Κ. Κατακουζηνός, Τ. Φιλήμονας, Θ. Φλογαϊτης, Μ. Μπότσαρης, Ν. Γιαννικώστας, Επ. Κανάρης, Ν. Ράδος, Ν. Βάρβογλης, Σ. Νάγος, Π. Χατζηπάνος (ως υπουργός Εργασίας κατηγορήθηκε για ατασθαλίες και αναγκάστηκε να παραιτηθεί), Β. Κριμπάς κ.ά.
  
Μάχες χωρίς πυρά
Η Εκκλησία ήταν ανέκαθεν εναντίον της λειτουργίας του τεκτονισμού, αλλά περιοριζότανε σε φραστικούς αφορισμούς και αποδοκιμασίες, ενώ ορισμένοι μητροπολίτες, επειδή συνεργάζονται με πλούσιους μασόνους, κάνουνε το «κοροΐδο». Κάνουνε τα στραβά μάτια και ότι δήθεν δεν γνωρίζουνε τη συμμετοχή τους στη μασονία.[42]
Υπάρχουνε, βέβαια, εξαιρέσεις. Μία χαρακτηριστική περίπτωση είναι του αρχιεπισκόπου Πατρών και Ηλείας Ιεροθέου, που το 1898-9, ήτανε πρόεδρος της Σχολής Απόρων Παίδων στην Πάτρα. Πληροφορήθηκε ότι μασόνοι ήτανε καθηγητές και κάνανε προσηλυτισμό στους μαθητές. Ζήτησε από  το διευθυντή να τους απομακρύνει. Εκείνος δεν υπάκουσε (!) και ο αρχιεπίσκοπος παραιτήθηκε καταγγέλλοντας το γεγονός.
  
Στα μεταπολιτευτικά χρόνια έκδοτης εβδομαδιαίας εφημερίδας αποκάλεσε μασόνο τον επίσκοπο Δωδώνης Χρυσόστομο (σημερινό μητροπολίτη Ζακύνθου). Ο επίσκοπος εμήνυσε τον εκδότη, για εξυβριστικό και συκοφαντικό το χαρακτηρισμό.[43] Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στη Λάρισα. Πόλη στην οποία υπάρχει μεγάλη μασονική δραστηριότητα, αλλά και παραεκκλησιαστική δράση. Στο δικαστήριο γίνανε προσπάθειες να ματαιωθεί η δίκη, για να μη συζητηθεί. Δεν συνέφερε τους μασόνους η δίκη, αν έβγαινε απόφαση ότι ο χαρακτηρισμός μασόνος μπορεί να θεωρείται υβριστικός και συκοφαντικός, για ιεράρχη. Αλλά και οι παραεκκλησιαστικοί θέλανε να αθωωθεί ο δικός τους άνθρωπος, ο εκδότης, που έγραψε όσα έγραψε για να βλάψει προσωπικά τον επίσκοπο Δωδώνης και δι' αυτού τον αρχιεπίσκοπο, μακαριστό Σεραφείμ. Ύστερα από τρίωρη διάσκεψη, και παρά την αντίθετη άποψη του εισαγγελέα της έδρας κ. Φλώρου, το δικαστήριο ματαίωσε τη συζήτηση, επειδή ο επίσκοπος είχε πάρει άδεια για να κάνει μήνυση από τον προϊστάμενό του αρχιεπίσκοπο και όχι από την Ιερά Σύνοδο!
  
Στις χρονιές 1998-99 το Υπουργείο Παιδείας, υπουργεύοντος του κ. Γερ. Αρσένη,[44] μελέτησε και αφαίρεσε από τα σχολικά βιβλία του λυκείου τα κεφάλαια που έχουν σχέση με το σιωνισμό και τη μασονία. Η Ιερά Σύνοδος αντέδρασε και η απάντηση, που δόθηκε από τον Υπουργό στον αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο, ήταν ότι το θέμα το χειριζότανε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Επικοινωνήσαμε τότε, τόσο με τον αρχιεπίσκοπο, όσο και με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, για να πληροφορηθούμε τη διαδικασία και το σκεπτικό των δύο πλευρών. Χρειάστηκε να γίνει αλληλογραφία εκ μέρους μας και να ζητηθεί η επέμβαση της Υπουργού Εσωτερικών κας Βάσως Παπανδρέου, του Συνηγόρου του Πολίτη και των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, για να μας στείλει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο τα πρακτικά της συζήτησης των «εγκεφάλων» του, που καταλήξανε στην αφαίρεση αυτών των κεφαλαίων, από τα βιβλία των θρησκευτικών.[45] Η πράξη, ασφαλώς, δείχνει, ότι οι δύο δυνάμεις, το Ισραηλιτικό Συμβούλιο και η μασονία, διαθέτουνε γερές προσβάσεις στην εξουσία, αφού επιβάλλανε την άποψη τους. Έτσι, τα ελληνόπουλα δεν ενημερώνονται για τα δύο αυτά παράκεντρα εξουσίας, που δρουνε στην ελληνική κοινωνία. Οπωσδήποτε ρόλο  παίξανε και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ποίων, άραγε, δικαιωμάτων, όταν υπονομεύεται η ελληνική κοινωνία;
  
Σήμερα, στην ελληνική κοινωνία η μασονία δεν έχει την παλιά αίγλη της. Τα κέντρα εξουσίας έχουνε μεταφερθεί σε άλλες κλειστές λέσχες, όπως της Ρώμης, τη Μπίλντεμπεργκ, τα Ινστιτούτα Στρατηγικών και Πολιτικών Μελετών, τους G7 και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που ελέγχουνε την πολιτική και την οικονομική δραστηριότητα των κρατών και των λαών τους.[46] Παρόλα αυτά δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι και τα υπόγεια κέντρα της μασονίας, λόγω της αφανούς, μυστικής και σιωπηρής δραστηριότητάς της, είναι σε θέση να κάνουνε ζημιά σε πρόσωπα και φορείς. Κανένας δεν γνωρίζει, από πού μπορεί να «σου έρθει» η επίθεση. Ο γράφων (ο ομιλών), άλλωστε, έχει υποστεί αυτήν την υπόγεια επίθεση στο πετσί του επί πολλά χρόνια. Τόσο σε πολιτικό, όσο και σε κοινωνικό-επαγγελματικό επίπεδο![47] Όσο για την Εκκλησία, αυτή περιορίζεται σε μερικές αντιμασονικές ψευτοεκδόσεις και σε φραστικό πόλεμο, που δεν αγγίζουνε την ουσία του προβλήματος?
  
Από τις εκδόσεις αυτές, φαίνεται ότι οι συγγραφείς τους έχουν ελλιπή ενημέρωση.[48] Έτσι οι μασόνοι χαίρονται, γιατί δεν υπολογίζουνε την Εκκλησία, ως σοβαρό αντίπαλο, αφού τα επιχειρήματα είναι επιφανειακά και αυτά που γράφονται στις διάφορες εγκυκλοπαιδείες ασήμαντα. Οι ληματογράφοι των εγκυκλοπαιδειών, στην πλειοψηφία τους είναι «μασόνοι», ή αντιγραφείς του λήμματος από ξένες πηγές. Χαρακτηριστικό, τέλος, είναι το γεγονός, ότι η Εθνική Βιβλιοθήκη δεν έχει τις εκδόσεις του Τεκτονικού Ιδρύματος. Τα περί τεκτονισμού βιβλία είναι εκείνα που οι ίδιοι οι μασόνοι στέλνουν, ενώ είναι υποχρεωμένοι από το νόμο να αποστέλλεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη κάθε έκδοση.
  
 


Β.Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ[49]
ΜΑΪΟΣ 2001 και ΜΑΡΤΙΟΣ 2005
 



συνεχιζεται..
through these fires.....

etidorhpa

  • ...the end of earth
  • Μηνύματα: 566
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 20:57:29 »
ΜΑΣΟΝΙΑ:[3]

[1]  Ομιλία - συζήτηση,  έγινε την Τετάρτη στις 02 Μαρτίου 2005 στο Κέντρο Σπουδών Ελληνικής Ιστορίας και Γλώσσας, την οποία προλόγισε ο κ. Οδ. Τηλιγάδας.
[2] Oι Άγγλοι βασιλείς και πρίγκιπες ήταν και είναι μέλη του Τεκτονισμού, ελέγχοντας έτσι και την απόκρυφη δραστηριότητα των υπηκόων τους. Το ΒBC έχει βγάλει ένα σημαντικό ντοκιμαντέρ για την δραστηριότητα των μασόνων στην αστυνομία και στην πολιτική ζωή της Βρετανίας. Βλ. Σχετικά και βιβλία Β.Α. Λαμπρόπουλου των εκδόσεων Ι. Βασδέκης.
[3] Στην Ιταλία μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα η διαμάχη των μασόνων με το Βατικανό ήταν μεγάλη. Ο τεκτονισμός προωθούσε σε πολιτικές και οικονομικές θέσεις, ανθρώπους του και όταν σημειώθηκε μια απόκλιση από μέρους πολιτικού με το Βατικανό, που είχε επιλεγεί από τον τεκτονισμό, ο Μέγας Διδάσκαλος δήλωσε ότι αν επιθυμεί να μείνει στη θέση του οφείλει να υπακούει?
[4] Β.Α.Λαμπρόπουλος, Πολιτική και Οικονομική διείσδυση στα κράτη και ο 666, εκδόσεις Ι. Κονιδάρη, Αθήνα 1993.
[5]  Εξηγήσεις γύρω από το θέμα των απόκρυφων μυστηριακών εταιρειών και του τεκτονισμού, δίνει ο καθηγητής της εγκληματολογίας κ. Γιάννης Πανούσης σε σύγγραμμά του στη Νομική Σχολή Θράκης (Κομοτηνή).
[6]  Ο μυημένος θεωρείται φωτισμένος. Είδε το φως στην τάδε Στοά, λένε οι τέκτονες. Έτσι, δημιουργήθηκε ο Ιλλουμινισμός, όπως αποκαλούσανε τα απόκρυφα Τάγματα των Πεφωτισμένων.
[7]  Οι Ροδόσταυροι ήτανε μία μυστική εταιρεία στη Χάγη το 1622, γνωστή με το όνομα Αδελφοί του Ροδόσταυρου. Στο σκωτικό δόγμα υπάρχει τυπικό του 18ου βαθμού των Ροδόσταυρων.
[8]   Ιππότες της Μάλτας ή Μελίτης, μεσαιωνικό ιπποτικό θρησκευτικό και στρατιωτικό τάγμα. Κατά καιρούς είχανε πάρει διάφορα ονόματα όπως Οσπιτάλιοι, Ιππότες του Αγίου Ιωάννου, της Ιερουσαλήμ, Ιππότες της Ρόδου ή Ιωαννίτες. Δημιουργήθηκε και εγκαταστάθηκε στην Ιερουσαλήμ το 1048, στη διάρκεια της μουσουλμανικής κατοχής. Ιππότης της Μάλτας είναι τεκτονικός βαθμός, που απονέμεται στις ΗΠΑ ως παράπλευρος βαθμός του Διευθυντηρίου των Ιπποτών Ναϊτών.
[9]  Γερμανικό μυστικό τάγμα του 17ου αιώνα. Φαίνεται ότι η εταιρεία αυτή είχε στενούς δεσμούς με τους Ροδόσταυρους. Το 19ο αιώνα οι Αγγελικοί Αδελφοί ενωθήκανε με τους Ροδόσταυρους.
[10]  Ιωαννίτης Τεκτονισμός, είναι ο Κυανούς Τεκτονισμός, δηλαδή ο ένας από τους τρεις πρώτους συμβολικούς βαθμούς, που είναι υπό την προστασία του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή και του Αγίου Ιωάννου του Ευαγγελιστή..
[11]  Όνομα σημαντικού βαθμού σ' όλα σχεδόν τα τεκτονικά δόγματα. Η λέξη είναι εβραϊκή και σημαίνει «άγιος», «αγιασμένος». Οι Καδώς ιδρυθήκανε στα Ιεροσόλυμα το 1118.
[12] Το Τάγμα των Ναϊτών ιδρύθηκε από εννέα Γάλλους Ιππότες το 1118 στα Ιεροσόλυμα. Από στρατιωτικό τάγμα εξελίχθηκε σε στρατιωτικοθρησκευτική οργάνωση. Στα μέσα του 13ου αιώνα οι Ναΐτες αριθμούσανε 20.000  ιππότες, με μεγάλη στρατιωτική, οικονομική, μυστηριακή δύναμη. Ο μεγάλος πλούτος και δύναμη που συγκεντρώσανε οι Ναΐτες προκαλέσανε τον φθόνο των Ιωαννιτών, του βασιλιά της Γαλλίας Φίλιππου του Ωραίου και του Πάπα Κλήμη του Ε'. Ο Φίλιππος κάλεσε τον Μεγάλο Μάγιστρο των Ναϊτών Ιάκωβο ντε Μολλαί, που βρισκότανε στην Κύπρο, να πάει στη Γαλλία, για να συζητήσουνε θέματα που αφορούσανε το τάγμα. Όταν έφτασε εκεί συνελήφθη, δικάστηκε, καταδικάστηκε και κάηκε στην πυρά ως αιρετικός. Η καταδίκη του έγινε μετά από καταγγελία Ναϊτου, του Σκεν ντε Φλωριάν, ο οποίος κατάθεσε ότι οι Ναΐτες αρνιόντουσαν τον Χριστό, την Παναγία και τους Άγιους και έφτυναν τον Σταυρό. Αυτά όλα συνέβησαν το 1307-1314, όπου καταδικαστήκανε και καήκανε στην πυρά 54 Ναΐτες και αξιωματούχοι του τάγματος.
[13]  Καλατράβα, Στρατιωτικό Τάγμα, που ιδρύθηκε το 1158, επί Σάκχου Γ', βασιλιά της Καστίλλης, που, αφού κυρίευσε από τους Μαυριτανούς το Φρούριο Καλατράβα, το δώρησε στους Ναΐτες. Οι Ναΐτες επιστρέψανε αργότερα το φρούριο, οπότε ο βασιλιάς ίδρυσε το Τάγμα Καλατράβα, υπό την αρχηγία ενός Μεγάλου Μαγίστρου!
[14]  Βλ. Για τα τάγματα των Ασασσίνων στο Μαύρο Λεξικό της Ελληνικής Μασονίας, Β.Α.Λαμπρόπουλος, παράρτημα για τα ιπποτικά τάγματα, εκδόσεις Ι. Βασδέκης, Αθήνα 2001.
[15] Βλ. Παράρτημα γ' του Μαύρου Λεξικού της Ελληνικής Μασονίας, του Β.Α. Λαμπρόπουλου, εκδόσεις Ι. Βασδέκης, Αθήνα 2001, κεφ. Για τα ιπποτικά τάγματα και την δραστηριότητά τους.
[16] Ο Γέρος του Βουνού, λεγότανε ο επικεφαλής των Ασασσίνων. Για λεπτομέρειες βλέπε το παράρτημα στο Μαύρο Λεξικό της Ελληνικής Μασονίας, Β.Α. Λαμπρόπουλου, έκδοση Ι. Βασδέκη, Αθήνα 2001.
[17]  Ποντίφηξ (Pontiff), σημαίνει κατά λέξη «κατασκευαστής γεφυρών, γεφυροποιός». Στα πρώτα χρόνια της Ρώμης, που η πόλη ήτανε μικρή και ασήμαντη οι κάτοικοι θελήσανε να προφυλαχτούνε από εχθρούς, οι οποίοι θα επιτίθοντο από τον κοντινό λόφο Ιανίκουλο. Αποφασίσανε, τότε,  να κατασκευάσουνε μία γέφυρα στον Τίβερη, για να ενώσει την πόλη με το λόφο. Οι Ρωμαίοι αποφασίσανε να απονείμουν  -για άγνωστους λόγους- τίτλους στους άντρες που θα εργαζόντουσαν για την κατασκευή της γέφυρας.  Οι εργάτες και οι τεχνίτες οργανωμένης συντεχνίας ανακηρυχθήκανε ιεροί, ιερά η τέχνη τους και ιερείς οι κατασκευαστές! Ο  πρωτομάστορας ονομάστηκε Μέγας Γεφυροποιός, από τότε στη Ρώμη δημιουργήθηκε η Συντεχνία των Γεφυροποιών (Pontifices). Τίτλο που έλαβαν αργότερα καίσαρες, αυτοκράτορες και ο Πάπας της Ρώμης. Στον τεκτονισμό Μέγας Ποντίφηξ είναι ο 19ος βαθμός του σκωτικού δόγματος. Ο βαθμός ασχολείται με τα «αποκαλυπτικά μυστήρια της Νέας Ιερουσαλήμ».
[18]  Με βάση αυτήν τη συλλογιστική δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ και κατόπιν Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία η ΑΧΕΠΑ, η οποία κρατά τυπικά του τεκτονισμού και τα μέλη της αποκαλούνται μεταξύ τους «αδελφοί». Σκοπός της ΑΧΕΠΑ, βέβαια, είναι η διατήρηση της ελληνικότητας των μελών, η σύσφιξη των δεσμών των ομογενών και οι συνεδριάσεις ή συναντήσεις τους είναι ανοικτές και με τη συμμετοχή γυναικών, μελών επίσης, της οργανώσεως.
[19]  Είναι από τα αρχαιότερα ελληνικά μυστήρια, που τα τιμούσανε όπως και τα Ελευσίνια. Ήτανε, μάλλον, φοινικικής καταγωγής και είχανε σχέση με τη λατρεία των Καβείρων. Η πρώτη εμφάνιση των Μυστηρίων έγινε στη Σαμοθράκη, η οποία, λόγων των Καβειρίων Μυστηρίων, ονομαζότανε ζαθέη, δηλαδή αγιωτάτη χώρα.
[20] Βλ. Ομιλία Β.Α. Λαμπρόπουλου, με θέμα «Η Μαγεία στο Βυζάντιο, την παράδοση και στα ΜΜΕ», που έγινε στις 27 Μαΐου 2001 στο Μεσολόγγι, στις εκδηλώσεις για τα σαράντα χρόνια λειτουργίας του Ραδιοφωνικού Σταθμού της ι.π. Μεσολογγίου, με τη συμμετοχή του καθηγητού της εγκληματολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Ι. Πανούση και του θεολόγου-ερευνητή κ. Στέλιου Αραβαντινού.
[21]  Βαλεντίνος, γνωστικός αιρετικός, που οπαδοί του ονομαστήκανε βαλεντινιανοί.
[22]  Τον 2ο αιώνα και μέχρι τον 6ο υπήρχε διαδεδομένη η Αδελφότητα του Όφεως, η οποία πίστευε ότι υπήρχανε δύο δυνάμεις στον κόσμο, ο Υπέρτατος Θεός, ανεξάρτητος της ύλης και ο Δημιουργός Υιός του Χάους, που κυριαρχεί επί της ύλης και βρίσκεται συνεχώς σε αντίθεση με τον Υπέρτατο Θεό. Ο Υπέρτατος Θεός χρησιμοποίησε τον όφι, για να φωτίσει τους ανθρώπους, με τον καρπό της Γνώσεως). Ο Δημιουργός, όμως, τιμώρησε τους ανθρώπους για κακοδαιμονία. Τότε, ο Υπέρτατος Θεός, για απολύτρωσή τους έστειλε τον Χριστό-Σοφία, τον οποίο  σταύρωσε ο Δημιουργός με τους οπαδούς του.
[23]  Ιδρυτής του Μανιχαϊσμού στην Περσία. Ο Μάνης βρήκε οικτρό θάνατο, κατά τον οποίο εγδάρη και κάηκε.
[24]  Συγκρητισμός. Δηλαδή, ανάμειξη πολλών στοιχείων από διάφορες θρησκείες και δοξασίες, όπως, άλλωστε είναι και τεκτονισμός, ο οποίος ανακατεύει στις διδασκαλίες των διαφόρων βαθμών,  διδάγματα του χριστιανισμού, του ιουδαϊσμού, του μουσουλμανισμού, των αρχαίων λαών κ.ο.κ.
[25] Μυστική  εβραϊκή κοινότητα στην περιοχή του Κουμράν της Νεκρής Θάλασσας. Οι μασόνοι ισχυρίζονται ότι ο Ιησούς ήταν Εσσαίος, αλλά άλλες αξιόπιστες πηγές δεν το επιβεβαιώνουν, αντίθετα υποστηρίζεται ότι Εσσαίος ήταν ο Ιωάννης, ο λεγόμενος Βαπτιστής.
[26] Βλ. Β.Α. Λαμπρόπουλος, Το μαύρο λεξικό της ελληνικής μασονίας, εκδόσεις Ι. Βασδέκης,  τόμοι δύο (Αθήνα 1978), επανέκδοση βελτιωμένη και με προσθήκες, Αθήνα 2001.
[27]  Αχολιάβ=τεχνίτης από τη φυλή του Δαν, στον οποίο, μαζί με τον Βεσελεήλ, του ανατέθηκε η κατασκευή του θυσιαστηρίου των εβραίων στην έρημο και της Κιβωτού της Διαθήκης. Αναφέρεται στην Έξοδο  λα', 6.
[28]  Ύψωμα νοτιανατολικά της Ιερουσαλήμ, που στην εποχή του Δαυίδ μάλλον εκαλλιεργείτο, γιατί ονομαζότανε «αλώνιον Ορνάν του Ιεβουσαίου». Το αλώνι αυτό αγοράστηκε από το Δαυίδ για να κτίσει βωμό. Πάνω στο βωμό αυτόν, αργότερα, ο Σολομών ανοικοδόμησε το Ναό. Όρος Μορία ονομάζουν οι μασόνοι και το μωσαϊκό δάπεδο του ναού τους (δηλαδή της Στοάς).
[29]  Κατά την εβραϊκή παράδοση ο εβραίος Χαγκάι είχε γεννηθεί στη Βαβυλώνα κατά την αιχμαλωσία και συνόδευσε στα Ιεροσόλυμα τον Ιοσούα και τον Ζερουββάβελ, για την ανοικοδόμηση του δεύτερου ναού. Στο αγγλικό τεκτονικό σύστημα αντιπροσωπεύει τον β' αξιωματικό και καλείται Προφήτης.
[30]  Βλ. Το Μαύρο Λεξικό της Ελληνικής Μασονίας, Β. Α. Λαμπρόπουλος, έκδοση Ι. Βασδέκης, σελ. 816.
[31]  Στρατηγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου και συγγραφέας.
[32]  Φίλων ο Ιουδαίος. Εβραίος φιλόσοφος της αλεξανδρινής περιόδου. Γεννήθηκε τριάντα χρόνια πριν από τον Ιησού. Δίδασκε ότι οι Εβραϊκές Γραφές περιέχουν σε σύστημα αλληγοριών την πραγματική πηγή όλης της θρησκευτικής και φιλοσοφικής γνώσεως, η πραγματική σημασία της οποίας αποκλείεται από τους κοινούς ανθρώπους, στους οποίους φανερώνανε μόνο της επιφανειακή σημασία των γραφομένων.
[33] Βλ. Περιοδικό Θεός και Θρησκεία, τ. 10/2000, άποψη Β.Α. Λαμπρόπουλου, είναι θρησκεία ο τεκτονισμός;
[34] Leylande, αρχαίο απόκρυφο τεκτονικό χειρόγραφο.
[35] Μυστική λέξη, που χρησιμοποιούν οι μασόνοι, αντίστοιχη της περσικής Αβραξάς=μικροί σκαλιστοί λίθοι, που είχανε χαραγμένη τη λέξη Αβραξάς ή ονόματα θεών ή εβραϊκά ή ζωροαστρικά σύμβολα, που τα χρησιμοποιούσαν ως φυλακτά. Σε τέτοιες δοξασίες και λέξεις αρέσκονται οι μασόνοι, όπως το περιβόητο Αβρακαδάβρα (Abracabra), τη μαγική λέξη που της αποδίδεται δαιμονική δύναμη κατά των ασθενειών και της κακής τύχης.
[36]  Δόκτωρ Παπύς, ψευδώνυμο του Γάλλου γιατρού και τέκτονα Γεράρδου Ανκώς,  ήτανε Ροδόσταυρος (ιππότης του Ρόδου και του Σταυρού) και πρόεδρος του Υπάτου Συμβουλίου του Τεκτονικού Τάγματος των Μαρτινιστών (1865-1916).
[37] Ομοίως βλ. Το μαύρο λεξικό της ελληνικής μασονίας, Β.Α. Λαμπρόπουλου.
[38]  Δηλαδή, ο εβραϊκός ναός.
[39] Κατά την άποψη των μασόνων οι  βασιλείς, έστω και αν δεν έχουν γίνει μασόνοι, θεωρούνται τέκτονες, αρκεί να είναι καλοί. Έτσι, δικαιολογούνε τα όποια φιλοβασιλικά αισθήματά τους ή τη συνεργασία με βασιλικούς οίκους, που τους χαρακτηρίζουν ανάλογα με τα τεκτονικά συμφέροντα σε καλούς ή όχι.
[40] Εκπρόσωποι της Εκκλησίας και παραεκκλησιαστικών οργανώσεων έχουν κατηγορήσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ότι ήταν μασόνος. Πουθενά όμως δεν αποδεικνύεται αυτό. Το ίδιο και για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Σε ραδιοφωνική, μάλιστα, συζήτηση στο σταθξμό της Εξκκλησίας της Ελλάδος, μεταξύ του συγγραφέα του παρόντος δοκιμίου-ομιλίας, του Νίκου Ψαρουδάκη και του Ι. Φουράκη, διατυπώθηκε η άποψη αυτή, όταν οι δυο συνομιλητές ισχυρίσθηκαν ότι Καραμανλής και Παπανδρέου ήταν μασόνοι. Άλλοι πολιτικοί, όπως ο Σαββόπουλος (βουλευτής Πειραιώς της Ένωσης Κέντρου), ο Στ. Στεφανόπουλος (ο νέος της ΠΟΛΑΝ) ήταν μασόνοι και παλιότερα περισσότεροι υπουργοί και υψηλόβαθμοι δικαστικοί. Υπάρχουν, βέβαια, καθηγητές Πανεπιστημίων και ακαδημαϊκοί, που μετέχουνε στη μασονία.
[41] Έτσι, τον αποκαλεί σε μελέτη του ο δημοσιογράφος Βάσος Τσιμπιδάρος, που ασχολήθηκε με τους Έλληνες της Αγγλίας.
[42] Υπάρχουν μητροπολίτες και άλλοι εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι οι οποίοι ανέχονται τους τέκτονες. Πρέπει να σημειωθεί ότι τεκτονικά στοιχεία έχουν διεισδύσει στα ΜΜΕ, γι' αυτό και δεν γίνονται σοβαρές δημοσιεύσεις. Ο συγγραφέας του παρόντος έχει πικρή πείρα. Έχει κληθεί από μεγάλες ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών και περιοδικά να γράψει για τη μασονία. Η παραγγελία εκτελέστηκε από τον γράφοντα, αλλά μυστηριωδώς ουδέποτε δημοσιεύτηκαν τα άρθρα. Οι διευθυντές των ΜΜΕ απαντούσαν ότι η?εργοδοσία δεν συμφωνεί. Ποιά είναι η σημερινή εργοδοσία γνωρίζει πολύ καλά ο ελληνικός λαός.
[43]  Πρόκειται για την εφημερίδα «Χριστιανική» και τον εκδότη της Γιώργο Ψαρουδάκη.
[44] Ο κεφαλλονίτης εθνομάρτυρας Κοσμάς Φλαμιάτος θα «μελαγχολεί», για την πολιτική του συμπατριώτη του Υπουργού. Η δολοφονία του από τους ξενοκίνητους εχθρούς της Ελλάδος, φαίνεται ότι δεν παραδειγματίζει μερικούς σημερινούς πολιτικούς. Η ιστορία του Κοσμά Φλαμιάτου, αξίζει να μελετηθεί, μαζί με τα «μανιφέστα» του, που διασωθήκανε για την ύποπτη δραστηριότητα των ξένων δυνάμεων και της μασονίας στα Επτάνησα. Κι' όλα αυτά το 1840! Μελέτη μας με το θέμα περιλαμβάνεται στο παράρτημα γ', του Μαύρου λεξικού της ελληνικής μασονίας.
[45] Βλ. Το μαύρο λεξικό της ελληνικής μασονίας, του Β.Α. Λαμπρόπουλου, στο παράρτημα γ', περιλαμβάνεται ολόκληρη η αλληλογραφία με τις απαντήσεις και τα πρακτικά του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Εκδόσεις Ι. Βασδέκης, Αθήνα 2001, έκδοση β', βελτιωμένη.
[46] Βλ. Βιβλία Χαοτική Πολιτική και Πολιτική και Οικονομική διείσδυση στα κράτη και ο 666, Β.Α. Λαμπρόπουλου, εκδόσεις Ι. Κονιδάρης, Αθήνα 1993 και 1994.
[47]  Μασόνοι τον καταδιώξανε από την πολιτική δράση του στη ΝΔ, αλλά και από τις εφημερίδες «Ακρόπολις» και «Απογευματινή», μετά το θάνατο των Νάσου Μπότση και Χρήστου Φιλιππίδη.
[48]  Μερικές από τις εκδόσεις για τη μασονία είναι γραμμένες από τον καθηγητή Παν. Τρεμπέλα, το Νίκο Ψαρουδάκη, τον αρχιμανδρίτη Χαράλαμπο Βασιλόπουλο, το μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιο, τον ιερομόναχο-αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Κιλίφη κ.ά.
[49]  Ο συγγραφέας είναι ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος ο οποίος ασχολήθηκε και δημοσίευσε στοιχεία για την ελληνική μασονία. Ως το 1976 που έκανε τις πρώτες αποκαλύψεις όλες οι εφημερίδες ασχολιόντουσαν με το μασονισμό από στοιχεία αμερικανικά και ευρωπαϊκών περιοδικών. Η Ελληνική Μασονία για πρώτη φορά αποκαλύφτηκε από το δημοσιογράφο Β.Α. Λαμπρόπουλο στην ημερήσια πρωινή εφημερίδας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.

 

 

H Θέση της Εκκλησίας
 

 

Στο θέμα τής μασονίας η Εκκλησία τής Ελλάδος έλαβε επίσημη θέση και μάλιστα δύο φορές. Κατ' αρχήν η Σύνοδος τής Ιεραρχίας ασχολήθηκε με το θέμα αυτό κατά την συνεδρία τής 7ης Οκτωβρίου 1933 και εξέδωκε ειδική «Πράξη» (Εκκλησία 48/1933, σ. 37-39). Το κείμενο αυτό κάνει λόγο περί «διεθνούς μυητικού οργανισμού» και «μυσταγωγικού συστήματος, όπερ υπομιμνήσκει τας παλαιάς εθνικάς μυστηριακάς θρησκείας ή λατρείας, από των οποίων κατάγεται και των οποίων συνέχειαν και αναβίωσιν αποτελεί». Το κείμενο αναφέρεται σε μαρτυρίες μασονικών κειμένων και κατοχυρώνει τη θέση της «εκ των εν ταις μυήσεσιν δρωμένων και τελουμένων».

Η Ιερά Σύνοδος κατηγορεί την μασονία για συγκρητισμό, πράγμα που επιβεβαιώνει την καταγωγή της από τα αρχαία ειδωλολατρικά μυστήρια, τα οποία εδέχοντο στις μυήσεις των κάθε λάτρη, οποιουδήποτε θεού. με το να ζητεί ή μασονία να συμπεριλάβει στους κόλπους της ολόκληρη την ανθρωπότητα, με την υπόσχεση πως θα τής προσφέρει «ηθικοποίησιν και τελειοποίησιν και γνώσιν τής αληθείας, ανυψοί ανεπαισθήτως εαυτήν εις είδος τι υπερθρησκείας, θεωρούσα πάσας τας θρησκείας, μηδέ της χριστιανικής τοιαύτης εξαιρουμένης ως υποδεεστέρας αυτής. Υποτρέφει δε ούτω εις τούς μύστας αυτής το φρόνημα, ότι μόνον εν τοις μασονικοίς εργαστηρίοις γίνεται η κατεργασία και λείανσις τού αξέστου και ακατεργάστου λίθου».

Η «Πράξις» της Ιεραρχίας αναφέρεται στην καταδικαστική στάση τής Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και των Προτεσταντικών Εκκλησιών και μνημονεύει την σχετική αναφορά τής «Διορθοδόξου Επιτροπής» που συνήλθε στο Άγιο Όρος και χαρακτήρισε τη μασονία ως "σύστημα αντιχριστιανικόν και πεπλανημένον". Κατά την θέση που πήρε ο τότε Αρχιεπίσκοπος τής Ελλάδος Χρυσόστομος, και η οποία υπογραμμίζεται στην «Πράξιν», κληρικοί που μετέχουν τής μασονίας είναι άξιοι καθαιρέσεως.
Η απόφαση αυτή τής Ιεραρχίας τής Εκκλησίας τής Ελλάδος ανανεώθηκε με μία νέα, που ελήφθη κατά την 28ην Νοεμβρίου 1972 και χαρακτηρίσθηκε «αυθεντικό κείμενο αυτής». Γι' αυτό και η Ιεραρχία «εμμένει απολύτως εις τα εν τη Πράξει οριζόμενα περί Μασονίας. Διακηρύσσει και αύθις ότι η Μασονία είναι αποδεδειγμένως θρησκεία μυστηριακή, προέκτασις των παλαιών ειδωλολατρικών θρησκειών, όλως ξένη και αντίθετος προς την εξ αποκαλύψεως σωτηριώδη αλήθειαν της Αγίας ημών Εκκλησίας. Διαδηλοί κατηγορηματικώς ότι η ιδιότης τού Μασόνου υπό οιανδήποτε μορφήν είναι ασυμβίβαστος προς την ιδιότητα του χριστιανού μέλους τού Σώματος τού Χριστού».
Η νέα αυτή απόφαση μνημονεύει και επαινεί την υπ' αριθ. 260/1.12.1969 απόφαση τού Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία η μασονία κατεδικάσθη «ως θρησκεία μυστική, μη γνωστή», καθώς και την ανακοίνωση τής Ιεράς Συνόδου, που δημοσιεύθηκε στη «Φωνή τού Κυρίου» (13.5.1970), όπου η μασονία στηλιτεύεται ως θρησκεία.

Εμείς οι χριστιανοί πιστεύουμε πως γινόμαστε παιδιά του Θεού μόνο όταν λάβουμε το πνεύμα τής υιοθεσίας, δια του οποίου εντασσόμαστε στο Σώμα τού Χριστού με το άγιο βάπτισμα (Γαλ. γ 26). Μόνο τότε γινόμαστε «κατ' επαγγελίαν κληρονόμοι». Το Άγιο Πνεύμα, πού ονομάζεται και «Πνεύμα Χριστού», «συμμαρτυρεί τω πνεύματι ημών ότι εσμέν τέκνα Θεού. Ει δε τέκνα, και κληρονόμοι, κληρονόμοι μεν Θεού, συγκληρονόμοι δε Χριστού» (Ρωμ. η' 17). Το να αξιολογήσει κανείς τη μασονική μύηση πάνω από το χριστιανικό βάπτισμα, αποτελεί βλασφημία εναντίον τού Αγίου Πνεύματος. Η μασονία δεν συνδέει τις ηθικές αξίες, τις οποίες κηρύττει με μία συγκεκριμένη πίστη σε Θεό. Η περί Θεού εικόνα («Μέγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος») προσδιορίζεται εντελώς υποκειμενικά, από τον καθένα μασόνο, ανάλογα με τις προσωπικές του θρησκευτικές πεποιθήσεις. Η κατανόηση τού ανθρώπου και τής ζωής, όπως άλλωστε και ή περί Θεού αντίληψη, ξεπερνούν τα όρια μιας συγκεκριμένης πίστης. Κατ' αυτόν τον τρόπο η χριστιανική πίστη σχετικοποιείται και εξισώνεται αξιολογικά με την πίστη του Ισλάμ, με το βουδισμό κ.ο.κ. Όποιος ζει «σωστά», λογίζεται και «σωστός» απέναντι στο Θεό...

Η θέση αυτή δεν ταυτίζεται με την διδασκαλία τής χριστιανικής αγίας Γραφής και με την πίστη στον Τριαδικό Θεό. Εδώ η χριστιανική Βίβλος δεν είναι πλέον η μοναδική Θεία αποκάλυψη. Εναλλάσσεται με το Κοράνι, τις Βέδες κ.ο.κ. Είναι «ένα» από τα πολλά «ιερά βιβλία»! Η χριστιανική πίστη δεν είναι η μόνη και βεβαία οδός σωτηρίας, αλλά μία από τις πολλές «ατραπούς». Όλες οι θρησκείες οδηγούν «στον ίδιο σκοπό». Μ' αυτό τον τρόπο τα είδωλα γίνονται αντανάκλαση τής «μιας θεότητας», τού «Μεγάλου Αρχιτέκτονα των Κόσμων», ο οποίος είναι «ανοικτός» για όλες τις Θεότητες. Εδώ πλέον δεν ισχύει η φράση, που αναφέρεται στον Ιησού Χριστό: «εν αυτώ κατοικεί πάν το πλήρωμα τής Θεότητος σωματικώς». Ο απόστολος το υπογράμμισε αυτό για να προφυλάξει τούς πιστούς από την ψευδή σοφία. Γι' αυτό και αναφέρει προηγουμένως: «Προσέχετε μήπως σάς παρασύρει κανείς με τη φιλοσοφία και με κούφια απατηλά πράγματα, κατά την παράδοση των ανθρώπων, κατά τα στοιχεία τού κόσμου και όχι κατά Χριστόν» (Κολ. β' 8-9).

Απ' όσα αναφέρουμε γίνεται σαφές ότι η Μασονία είναι ασυμβίβαστη με τη Χριστιανική πίστη και την ιδιότητα τού Ορθοδόξου Χριστιανού. Ιδιαίτερα επισημαίνουμε τον κίνδυνο διαβρώσεως τού ποιμαντικού έργου και ακυρώσεις τού μηνύματος τού Ευαγγελίου και τής εν Χριστώ ελπίδος.
Όπως και άλλες αποκρυφιστικές ομάδες, οι τέκτονες εγκαταλείπουν τον άνθρωπο εντελώς μόνο στην προσπάθειά του να βρει το αληθινό νόημα τής ζωής και να το πραγματώσει. Αυτό είναι δυνατόν μόνον δια τής θείας χάριτος, δια τής δωρεάς τού Χριστού.
Ο λόγος του Κυρίου «ουδείς έρχεται προς τον πατέρα ει μη δι’ εμού» (Ιωάν. Ιδ’ 6) βρίσκει εδώ πλήρη εφαρμογή.

 
 
 
through these fires.....

etidorhpa

  • ...the end of earth
  • Μηνύματα: 566
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 21:16:42 »
το παρακατω ειναι απο το blog:
www.tektonismos.blogspot.com


Ροδοσταυρικός Τεκτονισμός
 
Αποτελεί κράμα ροδοσταυρικών και τεκτονικών δοξασιών, αλλά με σαφέστατο προσανατολισμό προς τη Μασονία. Οι οπαδοί του όμως διαχωρίζουν τη θέση τους από το Χριστιανισμό και τις άλλες θρησκείες. Μελετούν την ιστορία τουΊησού Χριστού , βασιζόμενοι όμως σε αιρετικές αντιλήψεις. Ο 18ος βαθμός του Τεκτονισμού κατά το σκοτικό δόγμα ονομάζεται : '' Πρίγκιψ Ροδόσταυρος , Ιππότης του Αετού και του Πελεκάνου''. Οι Ροδόσταυροι ως θρησκευτικο-φιλοσοφική βάση τους έχουν το ιερό βιβλίο Ζοχάρ. Απ' αυτό πηγάζει η τεκτονική παράδοση, την οποία έλαβαν οι Ροδόσταυροι κι απ' αυτούς την πήραν οι Τέκτονες. Έτσι διασώθηκε ''το τελευταίο του Τεκτονισμού όχημα και περιεχόμενο''. Ο Ροδοσταυρισμός ''είναι μυστική αποκρυφιστική εταιρία, από την οποία προήλθε ο σημερινός Ελευθεροτεκτονισμός'' (''Μασονική Εγκυκλοπαίδεια σελ. 699). Το 1724 κυκλοφόρησε στην Αγγλία το βιβλίο ''The secret history of free massons'', το οποίο αναφέρει πως οι Ροδοσταυροι και οι Ελεύθεροι Τέκτονες ήταν μέλη της ίδιας Αδελφότητας.
Πηγή:Δημ.Χαλιβελάκης, <<Αιρέσεις και Δόγματα>> εκδ. Φλώρος Αθήνα
through these fires.....

etidorhpa

  • ...the end of earth
  • Μηνύματα: 566
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 01, 2008, 21:33:02 »
και αυτο απο το tektonismos.blogspot  δεν ειναι αμμεσα (χριστιανικα) εκλησιαστικο,αλλα....


Για Γέλια και για Κλάματα.
 
ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ AΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ-ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΕΤΑΧΘΗΣΑΝ!
Μια από τις πρώτες πράξεις του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ , προ των αρχαιρεσιών ήταν να αποτάξει από το σώμα της …μασόνους που λάθρα εισέβαλαν. Σύνολο: 4 μάγκες… που επεδίωκαν μάλιστα να μπουν στο Δ.Σ. …ώστε να ελέγχουν και την ανάσα των Αρχαιοθρησκευάμενων! Το ανακάλυψε εγκαίρως η κ. Ντορέτα Πέππα κι έδρασε άμεσα. --Διαγράφεστε Κύριοι. Κι αντικαθίσταστε πάραυτα! Οι Μασόνοι δεν έχουν θέση εδώ. Εμείς είμαστε ελέυθερο, ανοιχτό σωματείο, σε ανοιχτούς ανθρώπους. Τα κρυφά και σκοτεινά των Μασόνων , δεν ταιριάζουν με το καταστατικό μας. ΄Εγινε ψηφοφορία και οι τρεις πράκτορες του Μασονισμού, πήραν τα μπογαλάκια τους και απήλθαν οίκαδε. Ο τέταρτος και δάσκαλός τους… δεν τόλμησε να προσέλθει… στη σύναξη των Αρχαιοθρήσκων… Άφησε ξεκρέμαστους …τα παιδιά που προσηλίτισε . Τέτοια η ανδρεία των Μασόνων!(Μυστικιστική οργάνωση βασικά)
Εν πάση περιπτώσει είναι θετικό στοιχείο ο άμεσος απολακτισμός πρακτόρων της Μασονίας…όπερ σημαίνει ότι οι Εβραιοκίνητοι –και κατά της Ορθοδοξίας- Μασόνοι πάθανε την πλάκα τους. Κι αυτή η πρώτη επίσημη πράξη του ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ, καταγράφεται στο ενεργητικό της. Απομάκρυνε τη δόλια εισβολή… Τέτοιο πράμα οι ΜΑΣΟΝΟΕΒΡΑΙΟΙ… Μόλις μάθανε για την έγκριση της Αρχαιοθρησκείας αποπειράθηκαν με 4 μέλη τους να τη στραπατσάρουν! Αντίθετα η Ορθοδοξία, αν κι αυτή ενοχλήθηκε-από την είδηση- συμπεριφέρεται κόσμια και σε χαμηλούς τόνους…
Εξ άλλου το ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ, δεν βγήκε για να αντιπαραταχθεί με την Ορθοδοξία, η οποία στο κάτω της γραφής δημιούργησε από τις στάχτες της Αρχαίας Ελλάδας, έναν άλλο πολιτισμό δύο χιλιάδων χρόνων, που ουδείς μπορεί να βάλλει! ΄Η προσβάλλει! Το ΕΛΛΗΝ.Α.Ι.Σ απλά διεκδικεί το δικαίωμα του να πιστεύει όπου δει…Κι αυτό το κατέχει ήδη με δικαστική απόφαση
Πηγή:www.press-bank.gr
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 01, 2008, 23:31:59 από etidorhpa »
through these fires.....

etidorhpa

  • ...the end of earth
  • Μηνύματα: 566
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 08, 2009, 14:52:01 »
Η ζωη μας ειναι δυσκολη..ευτυχως που υπαρχουν site σαν το orthodoxia.gr
και μας χαριζουν λιγες στιγμες πραγματικης ‘φωτισης’...
προσεξτε μονο μην το ‘καψετε’ απο το πολυ Φως...κυριε ελεησον!!

Μήπως η Σιωνο –μασωνική προπαγάνδα ευθύνεται για την παγκόσμια καχεξία;
(29/03/2009 23:23)
 Γράφει ο Πρεσβύτερος Ευστάθιος Κολλάς
Θεολόγος –Εκκλησιαστικός Συνήγορος

Το από αιώνων Σιωνιστικό Κίνημα, που σήμερα εκφράζεται από τον Διεθνή Κοινωνικό Μασωνισμό, διαβεβαιώνει τα μέλη του, ότι έχει πολλές ιδέες στο σύστημά του, ώστε να οδηγήσει, δια παντός μέσου στην υλική και ηθική εξουθένωση, την καταρράκωση και τη συντριβή των λαών, «ιδίως των Χριστιανικών». Με τον ισχυρισμό του λοιπόν, ότι οι άνθρωποι που έχουν κακά ένστικτα, είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που έχουν καλά, του δίνεται η ευκαιρία, να επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα που επιθυμεί με την εφαρμογή, τελικά διοίκησης «δια της βίας και του τρόμου και ουχί δι’ Ακαδημαϊκών συζητήσεων». Οι άνθρωποι, κατά τους Σιωνο-Μασώνους, έχουν υποταχθεί «στην κτηνώδη και τυφλή ισχύ», αλλά η ισχύς αυτή είναι μεταμφιεσμένη (=μασκαρεμένη), γιατί και το δίκαιο, κατά τον κοινωνικό Σιωνο-Μασωνισμό βρίσκεται στη δύναμη, «στο δίκαιό του ισχυρότερου».
Ο Σιωνο- Μασωνισμός είναι λίαν σαφής και κατηγορηματικός στις προθέσεις του και αδίστακτος και απάνθρωπος ως προς τα σχέδια και τα μέσα που εφαρμόζει, εδώ και αιώνες, για την από πάσης απόψεως κατάρρευση, καταρράκωση και ξεθεμελίωση των συνθηκών υπάρξεως των εθνών, ιδιαίτερα των Χριστιανικών λαών, και συγκεκριμένα της Ευρώπης. Υποστηρίζει λοιπόν με περισσή απανθρωπιά: «… Τα μεγάλα λαϊκά προτερήματα, η ειλικρίνεια και η τιμιότητα, είναι ελαττώματα… Η πολιτική μας δεν έχει τίποτε το κοινό με την ηθική… Μη νομίσετε ότι αι διαβεβαιώσεις μας αύται είναι αβάσιμοι. Παρατηρήσατε τας επιτυχίας μας τας οποίας ηδυνήθημεν να δημιουργήσωμεν εις τον Δαρβινισμόν, εις τον Μαρξισμόν, εις τον Νιτσενισμόν. Δι’ ημάς τουλάχιστον η δηλητηριώδης επιρροή των τάσεων τούτων οφείλει να είναι καταφανής».
Στα ύπουλα και πανούργα σχέδιά του, το Σιωνο-Μασωνικό κοινωνικό σύστημα, έχει «ως κλειδί», για την επιτυχία του σκοπού του, την ατιμία του συνθήματος της «πολιτικής ελευθερίας και ισότητας», υποστηρίζοντας, ότι η ιδέα αυτή της πολιτικής ελευθερίας και ισότητας εφαρμόζεται «οσάκις υπάρχει ανάγκη να παρασύρει κάποιος τις λαϊκές μάζες». Η πραγματική ιδέα της ελευθερίας και της ισότητας γενικώς, υποστηρίζει ότι είναι απραγματοποίητη, γιατί κανείς δε γνωρίζει να τη χρησιμοποιήσει με το μέτρο που πρέπει, και αποφαίνεται: «Όταν γίνεται αόριστα λόγος περί ελευθερίας, τότε αφήνεται ο λαός για λίγο να αυτοκυβερνηθεί, όποτε είναι πολύ εύκολο, αυτή η αυτονομία να μεταβληθεί πάραυτα σε Αναρχία και όταν ένα Κράτος εξαντλείται σε διαμάχες και ταραχές πολιτικές και εμφύλιες έριδες, τότε περιπίπτει στο έλεος των εξωτερικών εχθρών, όποτε είναι δυνατόν να θεωρηθεί ως ανιάτως χαμένο, και τότε είναι στην εξουσίαν μας. Η κυριαρχία του χρυσίου το οποίον είναι εντελώς εις χείρας μας και έχει αντικαταστήσει την εξουσίαν των φιλελευθέρων Κυβερνήσεων, του εμφανίζεται ως μία σανίδα σωτηρίας, εις την οποίαν εξαναγκάζεται εκόν- ακόν να στηριχθεί, ίνα μη καταποντισθή. Η πολιτική δεν έχει τίποτε το κοινόν με την Ηθική. Εκείνος ο οποίος θέλει να επικρατήσει, οφείλει να είναι και Πανούργος και Υποκριτής… Στα σχέδιά μας ας προσέξουμε ολιγώτερον επί του καλού και του ηθικού, και περισσότερον επί του αναγκαίου και του ωφελίμου».
Συνεχίζοντας περαιτέρω τη σατανική μου πανουργία το κεντρικό συμβούλιο του Σιωνο -Μασωνισμού, σχετικά με τον πόλεμο για την παγκόσμια κυριαρχία του, δηλώνει όλως ανερυθρίαστα: «… δι’ ημάς είναι απαραίτητον, όπως ο πόλεμος δέον να μεταφέρεται ούτω επί του οικονομικού εδάφους, ίνα τα έθνη ίδωσι την ισχύν της υπεροχής μας… Όταν δι’ ημών των αποκρύφων μέσων τα οποία διαθέτομεν, δυνάμει του χρυσίου το οποίον είναι ολόκληρον εις χείρας μας, θα έχωμεν δημιουργήσει μία γενικήν οικονομική κρίσην, θα εξαπολύσωμεν ανά τας οδούς ολόκληρα πλήθη εργατών εις όλας ταυτοχρόνως τας χώρας της Ευρώπης» («Τα μυστικά Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών» Κεφ. 1, 2, 3)
Μήπως, λοιπόν, η παγκόσμια κοινότητα υποχρεούται, θα το επαναλαμβάνω συνεχώς, μήπως λέγω, υποχρεούται να ερευνήσει σε βάθος, ποιοί είναι αυτοί; «τι καπνό φουμάρουν»; Και για ποιούς δουλεύουν, αν άθελά τους ορισμένοι έχουν παρασυρθεί; Ποιοί είναι όλοι αυτοί, οι κατεργάρηδες, που τους έχουν ανατεθεί και κατέχουν στα χέρια τους τις Διατεταγμένες Υπηρεσίες του Πλανήτη;; Ποιοί είναι όλοι αυτοί που ασχολούνται και αποδίδουν τα Δίκαια των λαών, και που, στην πραγματικότητα, μας ετοιμάζουν τη δολοφονική θηλιά για να μας επιβάλλουν τελικά τον παγκόσμιο εφιάλτη, «τον βασιλέα και δεσπότην εκ του αίματος της Σιών», η βαρβαρότητα του οποίου θα ξεπερνά κάθε προηγούμενο; (Κεφ. Β )
Είναι φανερό, ότι ζούμε σε δύσκολες ώρες μίας εποχής, που απαιτεί τη λήψη έκτακτων μέτρων, πριν να είναι πολύ αργά. ΣΥΝΕΠΩΣ, οφείλομε «εξ ύπνου εγερθήναι, και να ενδυθούμε την πανοπλίαν του τριαδικού Θεού διότι «αι ημέραι πονηραί εισίν».
Επιμένω… Μήπως, πρέπει να δράσει, πάραυτα, η Παγκόσμια Κοινότητα προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση, για να αποφευχθούν τα χειρότερα;; ΟΨΟΜΕΘΑ…


Συντάκτης: π. Ευστάθιος Κολλάς
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2009 
through these fires.....