Αποστολέας Θέμα: Διάσημοι άνθρωποι με τη διπολική διαταραχή  (Αναγνώστηκε 111423 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Διάσημοι άνθρωποι με τη διπολική διαταραχή
« Απάντηση #30 στις: Μαΐου 01, 2011, 13:20:20 »
http://www.psynet.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=110&Itemid=35

Το Depakine είναι ένα πολύ γνωστό φάρμακο για την επιληψία. Την τελευταία δεκαετία όμως φάνηκε πως τα αντιεπιληπτικά έχουν και μια άλλη σπουδαία ιδιότητα: σταθεροποιούν τις εναλλαγές του συναισθήματος που εμφανίζονται στην διπολική διαταραχή. Επίσης, το Depakine έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην θεραπεία της οξείας μανίας. Για τους λόγους αυτούς, το φάρμακο αυτό χαρακτηρίζεται πλέον ως σταθεροποιητικό της διάθεσης.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το Depakine θα σας είναι χρήσιμο και στην αντιμετώπιση της οξείας υποτροπής της νόσου σας, αλλά και στην πρόληψη μελλοντικών υποτροπών της.

Γενικά, η θεραπεία ξεκινά με 1 χάπι το βράδυ και σε 4-5 μέρες ανεβαίνουμε στο ½ πρωί και 1 βράδυ. 10 ημέρες αργότερα θα πρέπει να προγραμματίσετε μια αιματολογική εξέταση για τη μέτρηση των επιπέδων του φαρμάκου στο αίμα. Η εξέταση αυτή καλύπτεται από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Με βάση τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης θα συζητήσουμε αν χρειάζεται να αυξηθεί ή να μειωθεί η δοσολογία του Depakine.

Το Depakine είναι ένα φάρμακο που μπορεί να προκαλέσει αρκετή υπνηλία. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει και σ’ εσάς, πάρτε όλη την ημερήσια δοσολογία μαζί το βράδυ. Με τον τρόπο αυτό και θα κοιμηθείτε καλά (ίσως τα ηρεμιστικά που παίρνετε για να κοιμηθείτε να μην σας είναι πλέον απαραίτητα) και η υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι ελάχιστη.  Όμως, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες που ξεκινάτε την αγωγή με το φάρμακο, καλό θα ήταν να είστε λίγο περισσότερο προσεκτικός όταν οδηγείτε. Μετά από 5-7 ημέρες, είναι πάρα πολύ πιθανό να συνηθίσετε το φάρμακο και να μην νιώθετε καθόλου υπνηλία. Το ίδιο ισχύει και για όποια άλλη «παράξενη» αίσθηση σας προκαλέσει το φάρμακο. Απλά υπομονή!1

Αν το φάρμακο προκαλέσει κάποια αναστάτωση στο στομάχι σας, παίρνετέ το μετά το φαγητό σας και όλα θα πάνε καλά.

Σε σπάνιες περιπτώσεις το Depakine μπορεί να προκαλέσει μια μικρή τριχόπτωση. Ζητήστε από τον φαρμακοποιό σας να σας δώσει μια πολυβιταμίνη που να περιέχει ψευδάργυρο και σελήνιο. Με τον τρόπο αυτό, η τριχόπτωση θα σταματήσει και τα μαλλιά σας θα δυναμώσουν πολύ.

Επίσης, το Depakine μπορεί να προκαλέσει αύξηση του βάρους σας. Δεν θα σας πρήξει όπως η κορτιζόνη- αν καταφέρετε να τιθασεύσετε λίγο την όρεξή σας, όλα θα πάνε καλά.


Αν προγραμματίζετε να μείνετε έγκυος, πρέπει να διακόψουμε πριν το Depakine. Αυτό δεν είναι εφικτό για όλες τις γυναίκες, όμως ακόμη και σε αυτές που δεν μπορούν να διακόψουν το φάρμακο γιατί υποτροπιάζουν αμέσως οι πιθανότητες να έχει το παιδί κάποιο πρόβλημα λόγω του φαρμάκου μειώνονται σημαντικά αν πάρουν έγκαιρα μια βιταμίνη που ονομάζεται φυλλικό οξύ σε δοσολογία 1 mg την ημέρα.

Αν χρειαστεί να πάρετε ασπιρίνη ή κάποιο άλλο παυσίπονο της κατηγορίας των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών, το αντιβιοτικό ερυθρομυκίνη (Erythrocyn), τα αντικαταθλιπτικά Ladose και Dumyrox, να έχετε υπ’ όψιν σας ότι τα φάρμακα αυτά αυξάνουν τα επίπεδα του Depakine στο αίμα σας και μπορεί να αυξήσουν την υπνηλία που νιώθετε.

Επίσης, αν χρειαστεί να πάρετε κάποιο αντιπηκτικό, θα πρέπει να πείτε στον γιατρό σας ότι παίρνετε Depakine, ώστε να σας δώσει μικρότερη δόση αντιπηκτικού για να μην διατρέξετε κίνδυνο αιμορραγίας.

Αν ξεχάσετε μια δόση του φαρμάκου σας, πάρτε την αμέσως μόλις το θυμηθείτε, εκτός κι αν πια έχει φτάσει η ώρα για την επόμενη δόση, οπότε προχωρήστε στην επόμενη δόση χωρίς να πάρετε αυτή που ξεχάσατε.

Το φάρμακο θα πρέπει να αποθηκεύεται σε μέρος όχι ζεστό και όχι υγρό, καθώς η ζέστη και η υγρασία μπορεί να το αλλοιώσουν.

Το Depakine διατίθεται και σε σιρόπι, που όμως έχει το μειονέκτημα ότι πρέπει να λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα
__________________________________________________

1 Θα συνηθίσετε τα δηλητήρια που σας ταϊζουν και επιφέρουν πλήθος καταστροφικές συνέπειες για την σωματική και ψυχική σας υγεία, απλά υπομονή...  ::) 
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 02, 2011, 12:29:45 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Διάσημοι άνθρωποι με τη διπολική διαταραχή
« Απάντηση #31 στις: Μαΐου 01, 2011, 13:25:43 »
Πλήθος οι καταστροφικές παρενέργειες του Depakine

http://www.patientsville.com/medication/depakine_side_effects.htm

Depakine Chrono (natrium valproate) side-effects

http://www.epilepsy.com/node/967991

Is my brain deteriorating, or is it the medication? I don't know. I haven't studied neurology, but as I understand it, most AED's are supposed to decrease electrical activity in your mind, right? Well, today it's exactly a year ago that I started taking natrium valproate medication, more commonly known as Depakine Chrono.

In the beginning I had a lot of the physical side-effects. I felt nauseous before and after dinner, and I lost a lot of hair in the summer which grew back more curled. And I used to have a slow metabolism, but the medication has actually improved that. I had and still have more hand tremors.

However, the mental side-effects start to show up more. I'm not sure they're related of course, but the fact is that they're there. I have more trouble keeping left from right, I keep switching them. I suddenly can't recall names of people and towns anymore. My memory is getting worse, especially when it comes to the combination of *what* happened and *when* it happened. And to top it off, my spelling is getting worse, something I used to be great at.

I wonder if others have similar experiences with the drug, especially the mental side-effects, which aren't listed as common as the physical ones.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Διάσημοι άνθρωποι με τη διπολική διαταραχή
« Απάντηση #32 στις: Μαΐου 01, 2011, 21:32:57 »
Στάλθηκε 26/4/2011

Κάπου διάβαζα στο forum κάποια πράματα περί μανιοκατάθλιψης και έχω διαγνωστεί έτσι. Επείδη πέρασα μιά φάση κατάθλιψης τώρα παίρνω κάποια χάπια τα Depakine αν τα έχεις ακουστά με έβαλες σε σκέψεις. Επίσης επειδή παρατηρώ κάποια παράξενα συμπτώματα και επειδή μάλλον είναι οι παρενέργειες τους όπως τρέμουλο και νοιώθω κάπως παράξενα στο στήθος θα ήθελα την άποψη σου

Ανακεφαλαίωση - Προς όλους όσους έχουν χαρακτηριστεί ως Διπολικοί (μανιοκαταθλιπτικοί).

1. Η Διπολικότητα δεν είναι ασθένεια αλλά μία ευκαιρία για Φώτιση1.

2. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λάβετε ψυχοφάρμακα.

3. Σε περίπτωση κρίσης, είτε καταθλιπτικού, είτε μανιακού επεισοδίου, χρειάζεται να ασχοληθείτε σοβαρά με θέματα αυτογνωσίας, καθώς και με την διατροφή σας.  Νους υγιής εν σώματι υγιή.

4. Ο εσωτερισμός είναι η μόνη οδός Θεραπείας, για όσους εκδηλώνουν ακραίες ψυχολογικές συμπεριφορές, και χαρακτηρίζονται Διπολικοί, Αυτιστικοί (Αsperger), Ψυχωσικοί ή ακόμα και Σχιζοφρενείς. Σε κάθε κρίση κρύβεται και μία ευκαιρία, αλλαγής συνείδησης, διεύρυνσης της συνειδητότητας και επομένως φώτισης.

5. Οι περισσότεροι σύγχρονοι ψυχίατροι και ψυχολόγοι, εκτός κάποιων μεμονωμένων περιπτώσεων, που έχουν ασχοληθεί σε βάθος με την ανθρώπινη φύση, δεν είναι ικανοί να βοηθήσουν κανέναν που βρίσκεται σε κρίση, αλλά απεναντίας είναι σε θέση να καταστρέψουν την υγεία σας, και να φέρουν σε κίνδυνο την ζωή σας, αν ακολουθήσετε, τυφλά, τις συμβουλές τους.

6. Ερευνήστε και ενημερωθείτε για το τι επικίνδυνες ψυχοτρόπες ουσίες, σας έχουν ταϊσει ή σας ταίζουν, κόψτε τα μαχαίρι, και πετάξτε τα στα σκουπίδια άμεσα. Καλό θα ήταν, να επιστρέψετε, πίσω στα γραφεία των "ιατρών", και να παραπονεθείτε για τις καταστροφικές ουσίες, για την σωματική και ψυχική σας υγεία, που σας χορήγησαν.

7. Η μοναδική περίπτωση που είναι επικίνδυνη και οπωσδήποτε χρειάζεστε βοήθεια τρίτου, είναι όταν υπάρχει σφοδρή τάση αυτοκτονίας ή τάση δολοφονίας. Επειδή κανείς θεραπευτής δεν αναλαμβάνει την ευθύνη πως θα εξελιχθεί μία κρίση μανίας ή υπομανίας, σας ταϊζουν ψυχοφάρμακα, και έτσι σας καταστρέφουν την ζωή, κρατώντας σας σε καταστολή.  Μην αφήνετε τη ζωή σας στα χέρια τρίτων, διότι θα το μετανιώσετε πικρά, και θα είναι πολύ αργά.

8.  Πέρα από την ορθή διατροφή, συμπληρώματα διατροφής όπως (neurobion, ωμέγα 3, μαγνήσιο, βιταμίνες, σίδηρο κτλ, ανάλογα τι χρειάζεται ο οργανισμός σας), υπάρχουν πλήθος από εναλλακτικές και παραδοσιακές θεραπευτικές (βοτανοθεραπείες) που μπορείτε να ερευνήσετε, οι οποίες αντικαθιστούν ολοκληρωτικά, και αποτελεσματικά την αποτυχημένη "θεραπεία" με ψυχοφάρμακα.

Αν υπάρχουν περαιτέρω ερωτήσεις και απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε και με προσωπικό μήνυμα, αλλά και δημόσια στο φόρουμ. 

Αγαπητοί χαρακτηρισμένοι ως "Διπολικοί".

Μην τους κάνετε την χάρη να σας λένε άρρωστους.  Δεν είστε.  Γίνετε σοφοί, φωτιστείτε, και αλλάξτε τα φώτα στο σύστημα, που σας καταστρέφει καθημερινά.  Αυτός είναι ο προορισμός σας.

____________________________________________________________________

1 http://bipolar-or-wakingup.blogspot.com/
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 02, 2011, 14:19:11 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Διάσημοι άνθρωποι με τη διπολική διαταραχή
« Απάντηση #33 στις: Μαΐου 02, 2011, 15:52:27 »
Στάλθηκε 2/5/2011

1)Με ποιόν τρόπο να τα κόψω [Depakine]; Αν τα σταματήσω αμέσως δεν θα επηρεαστώ από τα λεγόμενα "withdrawal symptoms" ;
2)Τι ακριβώς αιματολογικές εξετάσεις πρέπει να κάνω αν ξέρεις;
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 02, 2011, 15:54:27 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Διάσημοι άνθρωποι με τη διπολική διαταραχή
« Απάντηση #34 στις: Μαΐου 02, 2011, 19:32:59 »
Στάλθηκε 2/5/2011

1)Με ποιόν τρόπο να τα κόψω [Depakine]; Αν τα σταματήσω αμέσως δεν θα επηρεαστώ από τα λεγόμενα "withdrawal symptoms" ;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορούμε να σταματήσουμε τα ψυχοφάρμακα, χωρίς παρενέργιες.  Αν όμως είμαστε χρήστες σκληρών ναρκωτικών και για μεγάλο χρονικό διάστημα, χρειάζεται μία συνοδευτική διαδικασία αποτοξίνωσης που έχει σχέση με την καλή διατροφή, και με την αντικατάσταση των ψυχοφαρμάκων με B-Complex ή Neurobion, Μαγνήσιο (π.χ. trofocard), ωμέγα 3, βιταμίνες (π.χ. Centrum), σίδηρο (αν νιώθουμε αδυναμία) κτλ... ανάλογα τι λείπει από τον οργανισμό μας, (βάση εξετάσεων που θα κάνουμε), όπως αναφέραμε παραπάνω.

2)Τι ακριβώς αιματολογικές εξετάσεις πρέπει να κάνω αν ξέρεις;

Χρειάζεται να κάνουμε ένα γενικό check up, και/ή μία γενική εξέταση αίματος, για να δούμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας.  Για παράδειγμα η αναιμία μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, μια και νιώθουμε αδυναμία, και θεραπεύοντας την αναιμία μπορεί να εξαφανιστεί και η κατάθλιψη.

Είναι συχνό φαινόμενο, σε περίπτωση ψυχολογικής κρίσης, να μην τρεφόμαστε σωστά, και το πρώτο που χρειάζεται να ρυθμίσουμε είναι η διατροφή μας.  Αλλάζοντας τον τρόπο που τρεφόμαστε αλλάζει και η ψυχολογία μας.  Είμαστε ότι τρώμε.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 03, 2011, 10:03:08 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Διάσημοι άνθρωποι με τη διπολική διαταραχή
« Απάντηση #35 στις: Μαΐου 03, 2011, 00:20:09 »
Η ψυχολογική διαταραχή, δεν είναι ασθένεια.  Είναι μία εσωτερική διαφωνία της Διάνοιας, μέχρι να επέλθει η συμφωνία, και να ολοκληρωθεί η διαδικασία της Φώτισης.

http://www.youtube.com/watch?v=vAT2L-KBPj4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=W2ISK8wjEWg&NR=1
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 03, 2011, 00:35:52 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

beina1980

  • Μηνύματα: 1
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Διάσημοι άνθρωποι με τη διπολική διαταραχή
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2011, 12:40:20 »
καλησπερα εχω και εγω ενα ατομο γνωστο με διπολικη διαταραχη αυτη ηταν η διαγνωση του γιατρου Αλλα καλυτερα να τα παρουμε απο την αρχη τα πραγματα Πριν 10 χρονια περιπου η Φ. ειχε ενα δεσμο που μετα εγινε αρραβονας ειχανε παει να μεινουμε στην θεσσαλονικη για να μπορεσουε να δουλεψουνε στον πατερα της κοπελας Για καποιο λογο δεν τα καταφερε ο γαμπρος να τα βρει με τον πεθερο και με αποτελεσμα να της πει να χωρισουνε Απο εκειη την ημερα επαθε κριση οι γονοις της την πηγανε σε ενα κοριφαιο ψυχολογο και αυτος καταφερε να της δωσει να καταλαβει οτι η κριση που επαθε δεν ηταν απο τον χωρισω αλλα απο τα ναρκωτικα και απο το αλκοολ Βεβαια σε αυτο σου λεω δεν το ξερω και 100% τις 100% Τελος παντων της εδωσε χαπια με αποτελεσμα να σταματησουνε οι κρισεις που παθενε αυτοκτονιας Εκτωτε κανανε και αλλας προσπαθειες αλλα δεν καταφερανε τιποτα Η κοπελα να φανταστεις σπουδασε λογοστηκα και βγηκε πρωτη Αλλα το μυαλο της κολλαει απιστευτα πολυ εχει γινει ανυποφορει σε σημειο που δεν αντεχεις να μεινεις μαζι της ουτε ενα λεπτο Δεν κοιταει την υγεια της π.χ ειχε ενα χρονο να της ερθει περιοδο και δεν πηγε καν στο γιατρο Τα δοντια της κουνιουντε λογο οτι καπνιζε πολυ και δεν εχει παει να δει τι θα κανει Λεει οτι θα τα χασει καποια στηγμη και οτι αυτο που εχει δεν διορθωνετε Οι γονεις της μενουνε θεσσαλονικη γιατι εχουνε την γιαγια εκει που θελει φροντιδα και η Φ ειναι μονη της στην Αθηνα περιμενοντας να παει παρασκευη για να βγει απο το σπιτι και να παει μια βολτα με την αδερφη της Της λεμε συνεχεια να παει θεσσαλινκη να μεινει αλλα εκεινη δεν θελει Εχει ολη την ελευθερια να αποφασιζει για εκεινη τι θα κανει Κανενας δεν της λεει τιποτα Δεν ακουει και κανεναν Μια φορα την καλεσα να μεινει μαζι μου γιατι πιστευα οτι εαν την πηγενα σε ενα κομμωτηρειο εαν της επερνα ενα ρουχο εαν τις μαθενα να βαφετε κτ.λ θα της αλλαζα την ψυχολογια και θα μπορουσε να δει τα πραγματα με αλλο ματι Ειναι εξυπνη ξερει της της συμβενει αλλα δεν κανει τιποτα γιαυτο Μονο καπνιζει ακουει μουσικη και κοιταει τους μαυρους τυχους του σπιτιου της Εαν της πεις μην πινεις πολλους καφεδες γιατι πινει παρα πολλους μεσα στην ημερα θα σου την πει ασχημα και θα προσπαθησει να σε χτυπησει εκει που πονας Κατα τα αλλα ειναι ακακει Οταν βγενουμε εξω δεν μιλαει παρα μονο ακουει και παιζει με τα μαλλια της Ειναι τοσο δυσκολο να βλεπεις μια κοπελα σε αυτη την κατασταση Θα ηθελα πολυ να κανω κατι γιαυτην αλλα τι ? οτι και να της πεις δεν ακουει μα με το καλο μα με το κακο δεν γινετε τιποτα Τα εχει φτιαξει ετσι στο μυαλο της που δεν θελει να τα διορθωση Παθενει καποια διαστηματα κατι κολληματα και σου λεει εχεις δικαιο και αλλα αλλα και παλι τιποτα Διαβασα το σαιτι σας και θα ηθελα την γνωμη σας Μας και οι ψυχολογοι δεν εχουν κανει και πολλα μα και να θελανε δεν τους αφηνει η ιδια
Συγνωμη εαν σας κουρασα αλλα θελω την αποψη σας
Τι κανεις οταν καποιος δεν θελει την βοηθεια σου ? και εαν ειναι αναγκη να τον βοηθησεις τι μπορεις να κανεις γιαυτο?
Σύμπτυξη αυτής της ανάρτησης

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Διάσημοι άνθρωποι με τη διπολική διαταραχή
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2011, 17:43:58 »
Αγαπητή benia1980,

καλωσόρισες στο φόρουμ μας.  Είναι πραγματικά ευχάριστο, όταν βλέπουμε συνανθρώπους μας, να νοιάζονται πραγματικά να βοηθήσουν τους γύρω τους, διότι οι εποχές που ζούμε είναι αρκετά απάνθρωπες, και γι' αυτό το λόγο,  πάρα πολλοί από εμάς, είναι φυσιολογικό να αρρωσταίνουν, αλλά δεν είναι φυσιολογικό να μην υπάρχει η κατάλληλη συμπαράσταση και βοήθεια, έτσι ώστε να ξαναβρούν τον δρόμο τους προς την ευημερία και την ευτυχία.

Με άλλα λόγια, όλοι μας κάποια στιγμή ή αρκετές στιγμές στη ζωή μας, αντιμετωπίζουμε αδιέξοδα, και χρειάζεται να μαθαίνουμε να τα ξεπερνάμε, έτσι ώστε να μην καταλήγουμε σε λύσεις κατάθλιψης, αυτοκαταστροφής, ή ακόμα και αυτοκτονίας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σημαντικό, να βρεθεί κάποιος δικός μας, άνθρωπος, δίπλα μας, να μας νοιαστεί, να μας δώσει το χέρι, έτσι ώστε να πιαστούμε, ή να ακουμπήσουμε πάνω του, και να μας τραβήξει κατά μία έννοια, από τη μιζέρια μας, από τον ψυχικό βάλτο, που έχουμε πέσει.

Είναι σημαντικό επίσης, αυτές τις μαύρες στιγμές που περνάμε, να μείνουμε μακριά από ψυχιάτρους, μια και έχουν καταντήσει ντήλερ ναρκωτικών, όπως έχουμε επισημάνει σε πολλά σημεία του φόρουμ μας, διότι αυτό, μόνο θα χειροτερέψει την ψυχολογική μας κατάσταση, και θα μας φέρει πιο γρήγορα αντιμέτωπους, ακόμα και με την αυτοκτονία.  Διότι αυτό που καταφέρνουν τα ψυχοφάρμακα, δεν είναι τίποτα άλλο από μία απλή καταστολή, και ταυτόχρονα, μία γιγάντωση των μανιο-καταθληπτικών συμπτωμάτων, ως αποτέλεσμα και παρενέργεια της καταστολής.

Για να βοηθήσουμε, κάποιον συνάνθρωπό μας, που βρίσκεται σε μία αδιέξοδη ψυχολογική κατάσταση, για να του παρέχουμε τις πρώτες βοήθειες κατά μία έννοια, χρειάζεται να ενημερωθούμε τι είναι αυτές οι πρώτες βοήθειες, και κατόπιν, χρειάζεται ο συνάνθρωπός μας, που βιώνει το αδιέξοδο να θέλει να βοηθηθεί, έτσι ώστε, να μπορέσει καταλυτικά, να αλλάξει η ψυχολογική του κατάσταση.

Τι είναι όμως αυτές οι πρώτες βοήθειες, που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε, σε μία κρίσιμη ψυχολογική στιγμή των συνανθρώπων μας, εφόσον θέλουμε να λειτουργούμε ανθρώπινα, μέσα στην κοινωνία μας, και πραγματικά, νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο μας?

1. Πρώτα από όλα, το άτομο που βιώνει ένα ψυχολογικό αδιέξοδο, θέλει να μιλήσει σε κάποιον, να το συζητήσει το θέμα, να προσπαθήσει να βρει κάποιο καθρέφτισμα σε έναν συνάνθρωπο, έτσι ώστε να ξεδιαλύνει τις σκέψεις του.  

2. Αυτό που επίσης μπορεί να βοηθήσει είναι ένα βιβλίο αυτογνωσίας ή ψυχολογίας, έτσι ώστε να προσπαθήσει να εργαστεί και μόνος του πάνω στο πρόβλημα του.

Πέρα από τις πρώτες βοήθειες, είναι σημαντικό, ειδικά για προχωρημένες περιπτώσεις, να υπάρχει ένα Πνευματικό Κέντρο εργοθεραπείας, όπου τα άτομα αυτά, να παρακολουθούνται από ειδικούς συμβούλους, και πνευματικούς καθοδηγητές, ψυχικούς γυμναστές, κατά την διάρκεια της θεραπείας τους, και της επανάκτησης της σύνδεσης τους, με την ψυχική τους υγεία.

Πολλές από αυτές τις κρίσεις που δημιουργούνται στη ζωή μας, έχουν ως απώτερο στόχο να ξεκινήσουμε το εσωτερικό μας ταξίδι, προς τον Αληθινό μας εαυτό, προς τον Αληθινό σκοπό της ενσάρκωσής μας, αλλά δυστυχώς η οπισθοδρομική και μεσαιωνική Κοινωνία μας, ακόμα και κάτω από το προσωπείο της δήθεν "Επιστήμης", αδυνατεί να στηρίξει, να θεραπεύσει, ή ακόμα να φωτίσει τις ζωές μας, και έτσι δυστυχώς οι κρίσεις, οι απογοητεύσεις, οι καταθλίψεις δυναμώνουν αντί να κατευνάζονται.

Με άλλα λόγια το πρόβλημα της ψυχολογικής υποστήριξης και θεραπείας, είναι ένα Κοινωνικό ζήτημα που πρέπει κάποια στιγμή υπεύθυνα να λυθεί, διότι σήμερα, αποτελεί μία ευκαιρία αισχροκέρδειας, για ψυχο-επαγγελματίες, καθώς και μία ακραία επικινδυνότητα, για κάθε συνάνθρωπο μας, που περνάει οποιαδήποτε μορφή κρίσης.

Τι κάνουμε όμως μέχρι να αλλάξει και αυτό το σύστημα?  Το σύστημα δηλαδή της Ολιστικής υγείας και θεραπείας, διότι σώμα, ψυχή, νους, πνεύμα, όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία...

Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε λοιπόν, μέχρι να στηθεί ένας πιο υπεύθυνος και αποτελεσματικός μηχανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, και Θεραπευτικής, είναι να φιλοσοφήσουμε1 τα προβλήματά μας, με μία κοινή λογική, και να παρασύρουμε τους πάσχοντες, να φιλοσοφήσουν και εκείνοι τη ζωή και την μιζέρια τους, στην οποία έχουν μπλέξει, πολύ δικαιολογημένα, μια και η ίδια η Κοινωνία, εκεί μας ωθεί όλους καθημερινά, και ως 'Ελληνες, να διασκεδάσουμε τα χάλια μας, και να βγούμε, με το κεφάλι ψηλά, έξω από τα αδιέξοδα μας, χορεύοντας ως διαχρονικοί Ζορμπάδες, ακόμα ένα θεϊκό ζεμπέκικο.

http://www.youtube.com/watch?v=T-iLDc5JMaY

Για περαιτέρω καθοδήγηση πάνω στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα συζητηθεί, με π.μ.
______________________________________________________________

1 Προτεινόμενα βιβλία όσον αφορά την μανιοκατάθλιψη

ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΧΑΠΙΑ http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2430.0.html

ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΟΧΙ ΠΡΟΖΑΚ! http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1840.0.html
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 29, 2011, 12:10:08 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Διάσημοι άνθρωποι με τη διπολική διαταραχή
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2011, 11:23:01 »
Ως Ροδόσταυροι, δεν ασχολούμαστε μόνο με την Φιλοσοφία, αλλά και με την πρακτική της ίασης.  Από αρχαιοτάτων χρόνων η Παραδοσιακή θεραπευτική με μεγάλη επιτυχία, επέφερε την ίαση σε πλήθος ασθένειες, και όπως έχουμε τονίσει και στο φόρουμ μας, είναι καιρός να επιστρέψουμε σε αυτή, συνδυάζοντας έτσι τα θετικά της κλασσικής ιατρικής και της εναλλακτικής θεραπευτικής ή παραδοσιακής θεραπευτικής, πετυχαίνοντας έτσι την Ολιστική θεραπευτική.

Και στην περίπτωση της μανιοκατάθλιψης υπάρχουν πλήθος εναλλακτικές θεραπευτικές που μπορούν να δράσουν αποτελεσματικά, αντικαθιστώντας τα ψυχοφάρμακα, και φτιάχνοντας την διάθεση, δίνοντας κίνητρο και πάλι, στον πάσχοντα, να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τα ψυχολογικά του αδιέξοδα, με τα οποία τον φέρνει αντιμέτωπο η ζωή, προσκαλώντας τον ουσιαστικά σε ένα ταξίδι Αυτογνωσίας, και Αυτο-εξέλιξης.

Είναι γεγονός πως η Ελληνική φύση, έχει τις ιδιαιτερότητές της, τις ευαισθησίες της, ακόμα και τις ψυχικές της ακρότητες, και ίσως ΕΛ στην ουσία, σημαίνει το "έλα να δεις"1...  ;D :D , άρα είναι φυσιολογικά για μας τους 'Ελληνες τα συμπτώματα της διπολικότητας...

Στην ουσία, ίσως τα 7.000.000 Ελλήνων από τα 11.000.000 Ελλήνων, μπορεί να χαρακτηριστούν ως Διπολικοί - μανιοκαταθλιπτικοί κάποιες φάσεις της ζωής τους, και ειδικά, με το Κοινωνικό (κυρίως οικονομικό) αδιέξοδο, που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, και οι υπόλοιποι 'Ελληνες κάποια στιγμή θα περάσουμε την ψυχολογική μας Κρίση...  ;D :D

Γι' αυτό το λόγο οι ψυχολογικές κρίσεις, είναι πλέον κάτι το πολύ συνηθισμένο, και καλά θα κάνουμε όλοι μας, να είμαστε προετοιμασμένοι, έτσι ώστε να γνωρίζουμε πως να τις αναγνωρίζουμε, και πως να τις αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά.
_____________________________________________

1 copyright Ορφέας  ;)                                                                
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 29, 2011, 12:40:17 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Διάσημοι άνθρωποι με τη διπολική διαταραχή
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2011, 23:36:54 »
Ως Ροδόσταυροι, δεν ασχολούμαστε μόνο με την Φιλοσοφία, αλλά και με την πρακτική της ίασης.

Ο Αυθεντικός Ροδοσταυρισμός, ο Δυτικός Εσωτερισμός, στηριζόμενος στον Ελληνικό Διαφωτισμό, στην Αρχαία Ελληνική Γνώση, είναι ο γεννήτορας της Επιστήμης, όχι όμως όπως έχει καταντήσει σήμερα.

Πατέρας της Νέας γενιάς Επιστημόνων ήταν ο Αυθεντικός Ροδόσταυρος Francis Bacon, όπου γύρω στο 1600, αναζωπύρωσε την Επιστημονική μέθοδο, που εισήγαγε ο Αριστοτέλης1, μετά από εκατοντάδες έτη θρησκευτικού δογματισμού και φασισμού, αιτία δίωξης της Γνώσης2.  

Για το λόγο αυτό, ας κατανοήσουμε πως ο Εσωτερισμός γέννησε την Επιστήμη, και Επιστήμονας που δεν είναι πρώτα από όλα Εσωτεριστής, δεν είναι Αυθεντικός Επιστήμονας.

'Ετσι λοιπόν αν ψάχνουμε πραγματικά την Ίαση, του σώματος, του ψυχισμού, του νου, και του πνεύματος, ο Αυθεντικός Ροδοσταυρισμός, είναι ο τομέας που χρειάζεται να εντρυφήσουμε έτσι ώστε, να πραγματωθεί η Ίαση που προσδοκούμε.

Επίσης ας κατανοήσουμε, πως τα σημερινά μας σχολειά, δεν είναι αληθινά σχολειά, όπου διδάσκεται η αλήθεια και η γνώση, ολοσχερώς, ούτε τα πανεπιστήμια μας, βγάζουν Παν-επιστήμονες, αλλά μάλλον ειδικευμένους επαγγελματίες, που ειδικά στο χώρο της υγείας, εκπαιδεύονται πως να εκμεταλλεύονται την αδυναμία του πάσχοντα, με στόχο την αισχροκέρδεια και τον πλουτισμό.

Και φυσικά οι φαρμακοβιομηχανίες, όπως έχουμε τονίσει, και στο παρελθόν, δεν εργάζονται για την ίαση3, αλλά για την διαχείριση και διατήρηση της ασθένειας, ειδάλλως οι επιχειρήσεις τους θα φαλίριζαν, μια και δεν θα υπήρχαν πλέον, ασθενείς να θεραπεύσουν.

Γνωρίζοντας λοιπόν, αυτή την οικτρή σημερινή πραγματικότητα, πως ο χριστιανισμός ουσιαστικά, κατέστρεψε τον Αυθεντικό Ελληνικό μας πολιτισμό, ευημερίας, γνώσης, και αρετής, και τον αντικατάστησε, με ένα καθημερινό δράμα, που βιώνουμε στο πετσί μας, όλοι οι 'Ελληνες, γνωρίζοντας λοιπόν, το μέγεθος, της απάτης, της εξαπάτησης, και της διαφθοράς, δεν μας μένει άλλη λύση από το να επαναστατήσουμε, και να διεκδικήσουμε πίσω την Αυθεντική Ελληνική πραγματικότητα που μας στέρησαν, έτσι ώστε τελικά να επέλθει και η ολοκληρωτική ατομική και συλλογική ίαση, της Ελληνικής μας Κοινωνίας.

Χρειάζεται λοιπόν, να ξαναθυμηθούμε, πως ζούσαμε στον Ελληνικό μας παράδεισο, πριν μας ξεριζώσουν στην κυριολεξία από τα φυσιολατρικά ήθη και έθιμα μας, που μας κρατούσαν υγιείς, μια και ο φυσικός τρόπος ζωής, διασφαλίζει τη μακροζωία, και την ευημερία.

Στις μέρες μας ήδη υπάρχει μία τάση επιστροφής στη φύση, στη φυσική ζωή, στα βιολογικά προϊόντα, στη χρήση βοτάνων, ως εναλλακτική θεραπευτική, καθώς επίσης στον μυστικισμό, (διαλογισμό, χαλάρωση, κεράκια, αρωματοθεραπεία, και απαλή μουσική).

Και πραγματικά, ο φυσιολατρικός τρόπος ζωής, μας εναρμονίζει, μας συντονίζει με τον ρυθμό της Μητέρας Γης, και όταν τα παιδιά της, ξανασυνδέονται με την Μεγάλη Μητέρα, τότε έρχεται και η προσδοκούμενη ίαση.

Διότι αυτό που ουσιαστικά μας λείπει, είναι η σύνδεσή μας με την Πηγή, με τον Πυρήνα της ύπαρξης, με την ψυχή μας, και μέσω της ψυχής μας, με όλο το Σύμπαν, και μέσω αυτής της σύνδεσης, επέρχεται κάθε θεραπεία, σε όλα τα επίπεδα του είναι μας, και πλημμυρίζουμε, από ΦΩΣ, Αρμονία, Αρετή, Νοιάξιμο για όλο το Κόσμο, και καθώς νοιαζόμαστε για όλο τον Κόσμο, μαθαίνουμε να φροντίζουμε και τον εαυτό μας.

'Ετσι λοιπόν ο εσωτερισμός, ο μυστικισμός, ο αποκρυφισμός, δεν είναι απαγορευμένες γνώσεις, αλλά απαραίτητες γνώσεις, που μας τις έχουν στερήσει επίτηδες, έτσι ώστε να μας κρατάν σε αδυναμία, και να αισχροκερδούν εις βάρος μας.  

Διότι κανείς μας, δεν θα αρρώσταινε σχεδόν ποτέ4, αν ζούσαμε ένα φυσιολογικό τρόπο ζωής, αν μαθαίναμε να φροντίζουμε την σωματική μας υγεία, και την ψυχή μας ταυτόχρονα, αν μαθαίναμε πως το σώμα και η ψυχή είναι συγκοινωνούντα δοχεία, και η δυσαρμονία του ενός επηρεάζει το άλλο.

Έτσι λοιπόν δεν μας μένει άλλη λύση, από το να μάθουμε τις βασικές αρχές του εσωτερισμού, και να θέσουμε μία ασπίδα προστασίας γύρω μας, αλλά ταυτόχρονα, να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε εκ΄νέου, μία υγιέστερη πραγματικότητα.

                                                                                            Συνεχίζεται...
___________________________________

1 http://en.wikipedia.org/wiki/Francis_Bacon#Baconian_method

The Novum Organum is a philosophical work by Francis Bacon published in 1620. The title is a reference to Aristotle's work Organon, which was his treatise on logic and syllogism. In Novum Organum, Bacon detailed a new system of logic he believed to be superior to the old ways of syllogism. In this work, we see the development of the Baconian method, consisting of procedures for isolating the formal cause of a phenomenon (heat, for example) through eliminative induction.

2 Από 300μχ περίπου που εδραιώθηκε ο χριστιανισμός, μέχρι το 1600μχ, κυνηγήθηκαν όλες οι επιστήμες, και όσον αφορά την Ιατρική, οι χριστιανοί εκπρόσωποι, του δαίμονα Γιαχβέ, δήλωναν, πως "η Ιατρική είναι το διαβόλου, και το μόνο που χρειάζεται, είναι να βάλει τα χέρια ο παπάς στον ασθενή, και αν θέλει ο Θεός θα θεραπευτεί."

3 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2569.0.html

4 Οι ασθένειες θα ήταν πάρα πολύ σπάνιο φαινόμενο, και κυρίως λόγω γεννητικών προβλημάτων.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 29, 2011, 12:14:42 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Διάσημοι άνθρωποι με τη διπολική διαταραχή
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 21:03:33 »
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2709.msg16517.html#msg16517

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση είχαμε σήμερα μέσω εμαιλ, από μία φίλη μας, που χρησιμοποίησε την Κηραλοιφή για τους Πόνους, για πόνους στον αυχένα και στη μέση.  Η Μ. μας ενημέρωσε πως χρησιμοποιούσε για 5 μέρες συνεχόμενα την Κηραλοιφή στον αυχένα και σε όλη την σπονδυλική στήλη και παρατήρησε, πως το άγχος της μειώθηκε, καθώς και τα συμπτώματα μανιοκατάθλιψης.  Είχε περισσότερη ενέργεια, καθημερινά, εφαρμόζοντας την Κηραλοιφή κάθε πρωί, μόλις ξυπνούσε και μπορούσε να διαχειρίζεται καλύτερα την καθημερινότητά της.

Μένουμε πραγματικά έκπληκτοι, αν τελικά, η Κηραλοιφή για τους Σωματικούς ή Μυϊκούς Πόνους, λύσει και το πρόβλημα των Ψυχικών πόνων, και συμβάλει, έτσι ώστε να ηρεμεί και να ανακουφίζεται και η ψυχή μας, καθώς παράλληλα να έχουμε και την κατάλληλη ενεργοποίηση έτσι ώστε να νιώθουμε ζωντανοί και δραστήριοι, μια και η ζωή μας πλέον είναι γεμάτη απαιτήσεις.

Αναμένουμε και άλλοι φίλοι να δοκιμάσουν την Κηραλοιφή, με την νέα της ιδιότητα, εφαρμόζοντάς την σε όλο τον αυχένα και την σπονδυλική στήλη, και να μας ενημερώσουν για τα αποτελέσματα.  Αν η κηραλοιφή καταλήγει να θεραπεύει ψυχολογικές διαταραχές όπως η μανιοκατάθλιψη, είναι ένα πραγματικό θαύμα.

Σίγουρα όσοι νιώθουν καθημερινό άγχος, ή κατάθλιψη, έχουμε αναφέρει και παλιότερα, πως καλό είναι να λαμβάνουμε κάποια συμπληρώματα διατροφής, όπως πολυβιταμίνες, μαγνήσιο (trophocard), ωμέγα 3, και Β-complex (neurobion).

Ο κατάλληλος συνδυασμός αιθερίων ελαίων, και ταυτόχρονα η λήψη των κατάλληλων βιταμινών, μετάλλων, ουσιών, που λείπουν από τον οργανισμό μας, βοηθάει σε ένα πολύ σημαντικό βαθμό και την σωματική αλλά και την ψυχική μας υγεία.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Διάσημοι άνθρωποι με τη διπολική διαταραχή
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 29, 2012, 01:09:24 »
Θα παρακαλούσα όσοι διαβάζουν αυτή την αρθρογραφία, να ερευνήσουν τις παρενέργειες των ψυχοφαρμάκων, σε περίπτωση που έχουν πέσει θύματα ψυχιάτρων (ντήλερ ψυχοτρόπων ουσιών) έτσι ώστε να μην κλάψουμε και άλλα θύματα...

Επίσης είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως η Αύξηση Αυτοκτονιών, και Εγκληματικότητας συνδέεται άμεσα με την λήψη ψυχοφαρμάκων...

Περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο...

http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2158.msg17150.html#msg17150
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ονήσιλος

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 37
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Διάσημοι άνθρωποι με τη διπολική διαταραχή
« Απάντηση #42 στις: Μαΐου 09, 2013, 21:46:26 »
Λόγω ότι έφτασα σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση με τα ομοιοπαθητικά, συνεχίζω με φαρμακευτική αγωγή και ψυχοθεραπεία και νοιώθω καλύτερα

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Διάσημοι άνθρωποι με τη διπολική διαταραχή
« Απάντηση #43 στις: Μαΐου 09, 2013, 21:54:15 »
Αδελφέ μου,

υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις οι οποίες δεν είναι επικίνδυνες, όπως τα ψυχοφάρμακα1. 'Εχουμε ήδη θεραπεία για την μανιοκατάθλιψη, αρκετά ικανοποιητική2, όσον αφορά τον ψυχικό μας φορέα...

Τα αιθέρια έλαια είναι σημαντική βοήθεια, καθώς επίσης και ο διαλογισμός (η μουσική βαθιάς χαλάρωσης), όσον αφορά την θεραπεία του συναισθηματικού αστρικού σώματος.
________________________________________________________________________________

1 Ψυχοφάρμακα και Παράλογα Εγκλήματα
http://www.youtube.com/watch?v=ulen941Hb7o

2 http://4635792512.papakishop.gr/p.IRIS-100ml-THerapeytiko-migma-gia-tin-tonosi-tou-neyrikoy-systimatos.446242.html

Θαυματουργό θεραπευτικό μείγμα για την τόνωση του νευρικού συστήματος. Ιδανικό για την μανιοκατάθλιψη ή διπολική συμπεριφορά, ως ρυθμιστής διάθεσης. Χαλαρώνει σε περίπτωση άγχους και ενδυναμώνει σε περίπτωση κατάπτωσης.

Οδηγίες χρήσης
Εξωτερική χρήση, με επάλειψη. Το ελιξίριο ΙΡΙΣ, χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε και να ηρεμήσουμε, αλλά ταυτόχρονα, να ενδυναμώσουμε την ψυχολογία μας, και να προχωρήσουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

Χρησιμοποιούμε μέχρι μία κουταλιά της σούπας, στον θώρακα, στην πλάτη, στα πόδια, και σε όλο το σώμα, ή ακόμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ως έλαιο για μασάζ.
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 09, 2013, 21:59:38 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/