Αποστολέας Θέμα: Συνήγορος του Πολίτη  (Αναγνώστηκε 13684 φορές)

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Συνήγορος του Πολίτη
« στις: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 18:54:53 »
   
    Ποιός είναι ο Συνήγορος του Πολίτη;    http://www.synigoros.gr/

    Συνήγορος του Πολίτη είναι ο κ. Γεώργιος Καμίνης επίκουρος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Ο κ. Καμίνης από τον Απρίλιο του 2003 έχει διαδεχθεί τον κ. Νικηφόρο Διαμαντούρο, καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος εξελέγη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υπηρετήσει ως Ευρωπαίος Συνήγορος του Πολίτη (Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής). Τον Φεβρουάριο του 2008 η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής εξέλεξε για άλλη μια τετραετή θητεία τον κ. Γ. Καμίνη στη θέση του Συνηγόρου του Πολίτη.

    Ο Συνήγορος του Πολίτη συνεπικουρείται από έξι Βοηθούς Συνηγόρους οι οποίοι εποπτεύουν και συντονίζουν τη λειτουργία και τα στελέχη των αντίστοιχων θεματικών Κύκλων της Αρχής:

    Κύκλος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
Ανδρέας Τάκης, Δικηγόρος, ειδικός σε θέματα συνταγματικού δικαίου και ηθικής και πολιτικής φιλοσοφίας.

    Κύκλος Κοινωνικής Προστασίας
Γ. Σακέλλης, Καθηγητής της Οικονομικής της Εργασίας και της Κοινωνικής Πολιτικής, στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

    Κύκλος Ποιότητας Ζωής
Χρυσή Χατζή, δικηγόρος Αθηνών από το 1992 με ειδίκευση σε θέματα δημοσίου δικαίου.

    Κύκλος Σχέσεων Κράτους-Πολίτη
Καλλιόπη Σπανού, διοικητική επιστήμονας, ειδική σε θέματα δημόσιας διοίκησης, καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού
Γεώργιος Μόσχος, νομικός-εγκληματολόγος, ειδικός σε θέματα ανήλικων παραβατών, κοινωνικά αποκλεισμένων νέων και προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, συνιδρυτής της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ».

    Kύκλος Ισότητας των Φύλων
Σταματίνα  Γιαννακούρου, Δικηγόρος, Δρ. Νομικής Παν/μίου Paris X-Nanterre, με ειδίκευση σε θέματα εργατικού δικαίου και ισότητας των φύλων

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 19:57:32 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Συνήγορος του Πολίτη
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 18:57:18 »

    Τι είναι ο Συνήγορος του Πολίτη

    Ο Συνήγορος του Πολίτη είναι Ανεξάρτητη Αρχή. Ιδρύθηκε με το Νόμο 2477/97 και ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Οκτωβρίου 1998. Το νομοθετικό πλαίσιο της λειτουργίας του ρυθμίζεται από τις διατάξεις του Ν. 3094/03. Παρέχει τις υπηρεσίες του δωρεάν και κατά την πρώτη πενταετία λειτουργίας (1998-2002) είχε δεχθεί 41.865 αναφορές.

    Ο Συνήγορος του Πολίτη ερευνά ατομικές διοικητικές πράξεις ή παραλείψεις ή υλικές ενέργειες οργάνων των δημόσιων υπηρεσιών που παραβιάζουν δικαιώματα ή προσβάλλουν νόμιμα συμφέροντα φυσικών ή νομικών προσώπων. Ερευνά επίσης ενέργειες ή παραλείψεις της δημόσιας διοίκησης και ιδιωτών που παραβιάζουν τα δικαιώματα του παιδιού.

    Κάθε πολίτης, προτού καταφύγει στην Αρχή, θα πρέπει να έχει έλθει σε επαφή με τη δημόσια υπηρεσία με την οποία σχετίζεται η υπόθεσή του. Μόνον εφόσον η επαφή αυτή με τη δημόσια υπηρεσία δεν έχει οδηγήσει σε επίλυση του προβλήματος μπορεί να καταθέσει αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη.

    Ο Συνήγορος του Πολίτη εδρεύει στην Αθήνα, (Χατζηγιάννη Μέξη 5, περιοχή Χίλτον, Τ.Κ 115 28) και δέχεται αναφορές από πολίτες και νομικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατά τη συναλλαγή τους με κάποια ελληνική δημόσια υπηρεσία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Τα γραφεία του είναι ανοικτά από τις 8:30 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή. Αναφορές μπορούν να υποβληθούν και με fax : 210 7292129.

 

    Η αποστολή του 

    Αποστολή του Συνηγόρου του Πολίτη είναι η διαμεσολάβηση μεταξύ των πολιτών και των δημόσιων υπηρεσιών με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη, την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης και την τήρηση της νομιμότητας. Αποστολή του Συνηγόρου του Πολίτη είναι επίσης η προάσπιση και προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού.

    Ύστερα από έγγραφη αναφορά ενδιαφερόμενου πολίτη, ένωσης πολιτών ή νομικού προσώπου, ο Συνήγορος του Πολίτη αναλαμβάνει να διερευνήσει μια υπόθεση, εφόσον υπάρχει διοικητική πράξη ή παράλειψη ή υλική ενέργεια που παραβιάζει δικαίωμα του πολίτη ή προσβάλλει νόμιμο συμφέρον του.

    Παραδείγματα υποθέσεων κακοδιοίκησης που έχουν απασχολήσει τον Συνήγορο του Πολίτη:

    έλλειψη ή άρνηση παροχής πληροφοριών

    υπερβολική καθυστέρηση απάντησης ή επιτέλεσης ενέργειας
   
    παράβαση νόμου και παράνομες διαδικασίες

    διοικητικές παρατυπίες ή παραλείψεις

    διακρίσεις
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Συνήγορος του Πολίτη
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 19:11:19 »

    Ποιες υποθέσεις αναλαμβάνει
 

    Ο ιδρυτικός του νόμος (2477/1997) καθώς και ο νέος νόμος (3094/2003) του Συνηγόρου του Πολίτη προβλέπουν ορισμένες προϋποθέσεις, προκειμένου να κριθεί αν ο Συνήγορος του Πολίτη είναι αρμόδιος για μια υπόθεση.

    Πότε είναι αρμόδιος για μια υπόθεση

    Είναι αρμόδιος για υποθέσεις που αναφέρονται στις υπηρεσίες:

    του δημοσίου

    των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (κοινότητες, δήμοι, νομαρχίες)

    των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου

    των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ κ.λπ.)

    των κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, των δημόσιων επιχειρήσεων, των επιχειρήσεων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων των οποίων τη διοίκηση ορίζει άμεσα ή έμμεσα το δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος. Εξαιρούνται οι τράπεζες και το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

    Για την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού ο Συνήγορος του Πολίτη είναι αρμόδιος και για θέματα που ανάγονται σε ιδιώτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που προσβάλλουν τα δικαιώματα του παιδιού.

    Πότε δεν είναι αρμόδιος

    Δεν είναι αρμόδιος :

    αν έχουν περάσει τουλάχιστον 6 μήνες από τότε που ο πολίτης πληροφορήθηκε την τελευταία, σχετική με την υπόθεσή του, πράξη ή παράλειψη της δημόσιας διοίκησης και δεν προέβη σε καμία άλλη ενέργεια προς αυτήν

    σε διαφορές μεταξύ ιδιωτών

    σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η διοικητική ενέργεια έχει γεννήσει ή δημιουργήσει δικαιώματα και ευνοϊκές καταστάσεις υπέρ τρίτων, που ανατρέπονται μόνο με δικαστική απόφαση, εκτός αν προφανώς συντρέχει παρανομία ή αν τα δικαιώματα αυτά έχουν σχέση κατά το κύριο αντικείμενό τους με την προστασία του περιβάλλοντος

    Στην αρμοδιότητά του δεν υπάγονται:

    θέματα που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού των δημόσιων υπηρεσιών

    ζητήματα που εκκρεμούν ενώπιον των δικαστηρίων

    θέματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα ορισμένων αρχών (π.χ. των δικαστικών αρχών, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, της ΕΥΠ) ή άλλων ανεξάρτητων διοικητικών αρχών (π.χ. του ΑΣΕΠ)

    θέματα που αφορούν την εθνική άμυνα και ασφάλεια

    υποθέσεις που αφορούν την κρατική ασφάλεια

    τα θρησκευτικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου

    οι πράξεις υπουργών και υφυπουργών ως προς τη διαχείριση της πολιτικής λειτουργίας

    οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών για δραστηριότητες που ανάγονται στην εξωτερική πολιτική ή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Συνήγορος του Πολίτη
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 19:17:16 »
    Πώς διαμεσολαβεί για να επιλύσει μια υπόθεση;

   
    Πότε επιλαμβάνεται μιας υπόθεσης;
    Σε ποιες ενέργειες έρευνας και διαμεσολάβησης προβαίνει;
    Τι κάνει αν διαπιστώσει παρανομία;
    Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των δημοσίων υπηρεσιών για συνεργασία με το Συνήγορο του Πολίτη;


    Ο Συνήγορος του Πολίτη επιλαμβάνεται κάθε θέματος που εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, ύστερα από ενυπόγραφη αναφορά κάθε άμεσα ενδιαφερόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου ή ένωσης προσώπων. Ο Συνήγορος του Πολίτη δέχεται επίσης αναφορές από κάθε άμεσα ενδιαφερόμενο παιδί ή τον ασκούντα τη γονική μέριμνα ή συγγενή κατ' ευθεία γραμμή ή εκ πλαγίου έως τον δεύτερο βαθμό, τον επίτροπο ή τον προσωρινό επίτροπο, καθώς και από τρίτο πρόσωπο που έχει άμεση αντίληψη παραβίασης των δικαιωμάτων του παιδιού. Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νόμου, ως παιδί νοείται όποιος δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας του.

    Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει τη δυνατότητα να επιληφθεί υποθέσεων αυτεπάγγελτα.

    Ο Συνήγορος του Πολίτη δεν επιλαμβάνεται περιπτώσεων κατά τις οποίες η διοικητική ενέργεια έχει γεννήσει δικαιώματα ή έχει δημιουργήσει ευνοϊκές καταστάσεις υπέρ τρίτων που ανατρέπονται μόνο με δικαστική απόφαση, εκτός εάν προφανώς συντρέχει παρανομία ή έχουν σχέση κατά το κύριο αντικείμενο τους με την προστασία του περιβάλλοντος.

    Σε ποιες ενέργειες έρευνας και διαμεσολάβησης προβαίνει;

    Ο Συνήγορος του Πολίτη μπορεί να ζητάει από τις δημόσιες υπηρεσίες κάθε πληροφορία, έγγραφο ή άλλο στοιχείο για την υπόθεση, να εξετάζει πρόσωπα, να ενεργεί αυτοψία και να παραγγέλλει πραγματογνωμοσύνη.
Ο Συνήγορος του Πολίτη μπορεί κατά την έρευνα των υποθέσεων να ζητάει τη συνδρομή του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης ή άλλων ελεγκτικών σωμάτων της διοίκησης.

    Για την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, ο Συνήγορος του Πολίτη μπορεί να ζητάει με ειδικά αιτιολογημένο έγγραφό του από ιδιώτη που κατονομάζεται στην αναφορά έγγραφα ή άλλα στοιχεία για την υπόθεση. Ο χαρακτηρισμός των στοιχείων αυτών ως απόρρητων δεν μπορεί να προβληθεί ως λόγος μη αποστολής των ζητούμενων στοιχείων. Ο Συνήγορος του Πολίτη υποχρεούται σε αυτή την περίπτωση να διασφαλίζει τα προσωπικά και επαγγελματικά απόρρητα των ιδιωτών και να μη δημοσιεύει στοιχεία ικανά να καταστήσουν δυνατό τον προσδιορισμό τους. Σε περίπτωση που ιδιώτης αρνείται να παράσχει τα παραπάνω στοιχεία, ο Συνήγορος του Πολίτη μπορεί να ζητήσει κατά περίπτωση τη συνδρομή δημόσιας υπηρεσίας, επαγγελματικού συλλόγου ή φορέα, καθώς και της εισαγγελικής αρχής.

    Μετά το πέρας της έρευνας ο Συνήγορος του Πολίτη, εφόσον το απαιτεί η φύση της υπόθεσης, μπορεί να συντάξει πόρισμα το οποίο γνωστοποιεί στον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό και στις αρμόδιες υπηρεσίες, διαμεσολαβεί δε με κάθε πρόσφορο τρόπο για την επίλυση του προβλήματος του πολίτη.

    Ο Συνήγορος του Πολίτη μπορεί να θέτει προθεσμία στις προτάσεις του προς τις υπηρεσίες, μέσα στην οποία οφείλουν να τον ενημερώσουν για τις ενέργειές τους σχετικά με την εφαρμογή των προτάσεών του ή για τους λόγους που δεν επιτρέπουν την αποδοχή τους.

    Ο Συνήγορος του Πολίτη, όταν η αναφορά στρέφεται κατά ιδιώτη, προβαίνει σε όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες προκειμένου να εξαλειφθούν τα προβλήματα που έχουν τεθεί υπόψη του και προτείνει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ενδιαφερόμενου παιδιού.

    Ειδικότερα, όταν οι συνθήκες λειτουργίας ενός νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου προσβάλλουν τα δικαιώματα του παιδιού, μπορεί να προτείνει τα αναγκαία οργανωτικά και λειτουργικά μέτρα. Το νομικό πρόσωπο υποχρεούται να ενημερώσει τον Συνήγορο του Πολίτη για τα μέτρα που έχει λάβει ή προτίθεται να λάβει εντός της προθεσμίας που του έχει ταχθεί.

    Ο Συνήγορος του Πολίτη μπορεί να δημοσιοποιήσει τη μη αποδοχή των προτάσεών του, εφόσον κρίνει ότι δεν αιτιολογείται επαρκώς.

    Ο Συνήγορος του Πολίτη ενημερώνει σε κάθε περίπτωση τον ενδιαφερόμενο για την τύχη της υπόθεσής του.

    Το προσωπικό της Αρχής έχει το καθήκον να διασφαλίζει την εχεμύθεια για έγγραφα και στοιχεία των οποίων λαμβάνει γνώση στο πλαίσιο της έρευνας και είναι απόρρητα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις ή εξαιρούνται από το δικαίωμα πρόσβασης στα διοικητικά έγγραφα.

    Τι κάνει αν διαπιστώσει παρανομία;

    Αν κατά την έρευνα διαπιστωθεί παράνομη συμπεριφορά λειτουργού, υπαλλήλου ή μέλους της διοίκησης, ο Συνήγορος του Πολίτη διαβιβάζει την έκθεση στο αρμόδιο όργανο και μπορεί να προκαλέσει την πειθαρχική δίωξη του υπαιτίου ή να προτείνει τη λήψη άλλων μέτρων, αν ο υπαίτιος δεν υπόκειται σε πειθαρχικό έλεγχο.

    Ο Συνήγορος του Πολίτη μπορεί να τάσσει εύλογη προθεσμία εν όψει των περιστάσεων, μετά την άπρακτη παρέλευση της οποίας παραγγέλλει ο ίδιος τον έλεγχο. Ο Συνήγορος του Πολίτη μπορεί επίσης, σε σοβαρές περιπτώσεις, να προκαλέσει με έγγραφό του προς το αρμόδιο όργανο την πειθαρχική δίωξη του υπαίτιου λειτουργού ή υπαλλήλου για την παράλειψη άσκησης του ενδεικνυόμενου ελέγχου.

    Αν προκύψουν αποχρώσες ενδείξεις για τέλεση αξιόποινης πράξης από λειτουργό, υπάλληλο ή μέλος της διοίκησης, ο Συνήγορος του Πολίτη διαβιβάζει την έκθεση και στον αρμόδιο εισαγγελέα.

    Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού, αν κριθεί ότι υφίσταται ανάγκη παρέμβασης της αρμόδιας δικαστικής αρχής ή άλλης δημόσιας υπηρεσίας ή φορέα, ο Συνήγορος του Πολίτη διαβιβάζει σε αυτούς σχετική έκθεση.

    Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των δημοσίων υπηρεσιών για συνεργασία με το Συνήγορο του Πολίτη;

    Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες οφείλουν να διευκολύνουν με κάθε τρόπο την έρευνα.

    Οι δημόσιες υπηρεσίες οφείλουν να ενημερώσουν τον Συνήγορο του Πολίτη για τις ενέργειές τους σχετικά με την εφαρμογή των προτάσεών του ή για τους λόγους που δεν επιτρέπουν την αποδοχή τους, εντός της προθεσμίας που τους έχει ταχθεί.

    Άρνηση λειτουργού ή υπαλλήλου ή μέλους της διοίκησης να συνεργαστεί με τον Συνήγορο του Πολίτη κατά τη διεξαγωγή της έρευνας συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα παράβασης καθήκοντος, για τα δε μέλη της διοίκησης λόγο αντικατάστασής τους.

    Αν προκύπτει από εκθέσεις του Συνηγόρου του Πολίτη ότι λειτουργός ή υπάλληλος δημόσιας υπηρεσίας παρακωλύει, για δεύτερη φορά εντός τριετίας, το έργο της έρευνας ή αρνείται χωρίς σοβαρό λόγο να συμπράξει στην επίλυση του προβλήματος, μπορεί να του επιβληθεί η ποινή της οριστικής παύσης.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 19:20:03 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Συνήγορος του Πολίτη
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 19:23:04 »
   
    Πώς υποβάλλεται η αναφορά;
    Τι πρέπει να περιέχει η αναφορά;
    Πού υποβάλλεται η αναφορά ;



    Πώς υποβάλλεται η αναφορά

    Με απλή αίτηση προς τον Συνήγορο του Πολίτη, από την οποία προκύπτουν σαφώς τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου πολίτη. Η αίτηση υποβάλλεται:

    αυτοπροσώπως

    ταχυδρομικώς

    με τηλεομοιοτυπία (fax)

    Τι πρέπει να περιλαμβάνει η αναφορά

    συνοπτική περιγραφή του προβλήματος

    ποια είναι η εμπλεκόμενη δημόσια υπηρεσία

    τις ενέργειες που έχουν προηγηθεί

    το αποτέλεσμά τους

    κάθε αποδεικτικό στοιχείο ή πληροφορία που μπορεί να βοηθήσει στη  διερεύνηση του θέματος

    Που υποβάλλεται η αναφορά

    στα γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη, κατά τις εργάσιμες ημέρες Χατζηγιάννη Μέξη 5, 115 28 Αθήνα (περιοχή  Χίλτον), 8.30 π.μ-2μ.μ, 3ος όροφος
με fax στον αριθμό  210 7292129
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 19:32:45 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Συνήγορος του Πολίτη
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 19:38:48 »

    ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ
    Προς το Συνήγορο του Πολίτη
    (ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ  ΑΤΕΛΩΣ)

    1.   ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (Παρακαλούμε συμπληρώστε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα)

ΟΝΟΜΑ:……………………………………………………………………………………………………………………
ΕΠΩΝΥΜΟ:……………………………………………………………………………………………….……………….
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ:……………………………………………………………………………………………………….
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΔΟΣ/ΑΡΙΘΜΟΣ………………………………………………………………………………………
                           ΠΟΛΗ……………………………………………………ΤΑΧ. ΚΩΔ………………………………….
ΑΡΙΘΜ. ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΣΤΥΝ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ /ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ:………………………………………………….
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:………………………………………………………………FAX:………………………………………..
 
    2. ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ …………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
 
    3.  ΠΕΡΙΓΡΑΨΤΕ ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ (Παρακαλούμε συμπληρώστε με καθαρά και ευανάγνωστα γράμματα, με μπλε ή μαύρο στυλό, και εξηγείστε σύντομα και με τρόπο σαφή και κατανοητό, το πρόβλημά σας. Είναι απαραίτητο να αναφέρετε στοιχεία, όπως για παράδειγμα: την ακριβή ημερομηνία και τις περιστάσεις κάτω από τις οποίες ανέκυψε το πρόβλημά σας καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ζητάτε να επιλυθεί, αν έχετε ήδη απευθυνθεί στην αναφερόμενη υπηρεσία, αν λάβατε απάντηση, αν έχετε ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή ή αν η υπόθεσή σας εκκρεμεί ενώπιον δικαστικής αρχής)………………………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………


………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

    ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:
    1. ……………………………………………………………….
    2.   ……………………………………………………………….
    3.   ……………………………………………………………….
    4.   ……………………………………………………………….
    5.    ……………………………………………………………….
    6.    ……………………………………………………………….
    7.    ……………………………………………………………….

    ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

    ΥΠΟΓΡΑΦΗ


 Έντυπο Αναφοράς: Αρχείο σε μορφή word : http://www.synigoros.gr/docs/forma.doc
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Συνήγορος του Πολίτη
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 19:49:17 »

    Πως ενημερώνομαι για την υπόθεσή μου.


    Εάν δεν γνωρίζετε το όνομα του χειριστή της υπόθεσής σας,
τηλεφωνήστε στο 210 7289600 ώστε να ενημερωθείτε σχετικά, αναφέροντας τον αριθμό πρωτοκόλλου της υπόθεσής σας ή το ονοματεπώνυμό σας.

    Εάν γνωρίζετε το όνομα του χειριστή της υπόθεσής σας,
αναζητήστε το στους παρακάτω πίνακες, στον αντίστοιχο Κύκλο. Έπειτα επιλέξτε «Αποστολή e-mail» για να στείλετε ένα ερώτημα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Πηγαίνετε κατευθείαν στον πίνακα του Κύκλου που σας ενδιαφέρει:

    Πηγαίνετε κατευθείαν στο πίνακα του Κύκλου που σας ενδιαφέρει:

    | Κύκλος Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
    | Κύκλος Κοινωνικής Προστασίας
    | Κύκλος Ποιότητας Ζωής
    | Κύκλος Σχέσεων Κράτους - Πολίτη
    | Κύκλος Δικαιωμάτων του Παιδιού




    Αλφαβητικός κατάλογος επιστημονικού προσωπικού του Συνηγόρου του Πολίτη

   
 
    ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ 

Χειριστής Χειριστής

Αναστασόπουλος Βασίλειος Μπαλτσιώτης Λάμπρος
Αναστασίου Ελένη Μυτιληναίου Δήμητρα
Βερέμης Δημήτριος Παντελίδου Φωτεινή
Βουτσίνου Μαρία  Παπαδοπούλου Ανδριανή
Δελλή Αλεξάνδρα  Παπαχαραλάμπους Χάρης
Δεμοίρου Ηλέκτρα Σιμόπουλος Χαράλαμπος
Κουτρούμπα Ελένη Στεφανάκη Καλλιόπη
Λυκοβαρδή Καλλιόπη Τουρκοχωρίτη Ιωάννα
Μαρκάκη Ευαγγελία Τσαπόγας Μιχαήλ
Μάρκου Ελένη Τσιούκας Γρηγόρης
Μονιούδη Ισαβέλλα Φυτράκης Ευτύχιος
Μόσχος Ιωάννης Χορμοβίτης Δημήτρης
 

 
    ΚΥΚΛΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Χειριστής

Αλέστας Αριστείδης       Μπαρτζελιώτης Κωνσταντίνος
Αμοριανού Σοφία          Μπώλου Βάσια
Αρσενοπούλου Ιωάννα  Παλάσκα Ευνίκη
Ασημακοπούλου Ζήνα   Πανάγου Αιμιλία
Βαβουγυιού Άννα        Παπαδάκη Ρένα
Γαληνού Παρασκευή    Παπαλουκά Δανάη
Γκλοβάνου Ελένη       Πιζάνης Εμμανουήλ
Καραβόλου Μαρία       Σανδαλίδης Χαρίλαος
Κατσούρα Ελένη        Σκυλλάκου Ευαγγελία
Κοντογεωργοπούλου Παυλίνα  Σταμπουλή Ελένη
Κωστής Ιωάννης       Στασινός Σωτήρης
Λαμπροπούλου Κυριακή  Τζέμος Βασίλης
Μαντά Ευαγγελία      Τζώρτζη Αργυρώ
Μαραγκάκη Ελένη     Τοπαλίδου Αναστασία
Μαριδάκη Αδριρήνη    Τσαντίλας Πέτρος
Μαρκετάκη Κατερίνα  Τσελεκίδης Ιωάννης
Μήλιος Ανδρέας


 
ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Χειριστής            Χειριστής

Αδάμ Χρήστος                  Μποσδογιάννη Αγγελική 
Αθανασοπούλου Χαρίκλεια  Παινέση Μυρτώ 
Αντωνιάδης Κωνσταντίνος  Παπαθανάσογλου Αντωνίνα 
Αποστόλου Μαρία             Πετούση Θεοδώρα 
Βελαώρας Δημήτρης          Πεχλιβάνογλου Κώστας 
Βίττης Νίκος                    Ράππου Μαρία 
Βλάχου Κατερίνα              Ρώσσιου-Κοκκίνη Ζωή 
Βρετού Βασιλική               Σαλαμαλίκη Αγγελική 
Γεωργίτση Μεταξία           Σγάγιας Κωνσταντίνος 
Γιαννακουλοπούλου Μαρία  Σταματίου Ελένη
Καραμήτρου Ζωή            Τσαϊτουρίδης Χρήστος 
Κουφάκη Ιωάννα            Τσακιράκης Ευάγγελος
Λιάσκα Αιμιλία                Φιλιππάκη Δάφνη
Λουκάκος Κυριάκος         Φλιάτουρα Αικατερίνη
Μαυρομάτη Ελευθερία      Ψαλτάκη Μαρία
Μπίλη Βασιλική   
 

 
    ΚΥΚΛΟΣ ΣΧΕΣΗΣ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΠΟΛΙΤΗ

Χειριστής                         Χειριστής

Αγγελάκη Δέσποινα  Καραγεώργου Μαρία
Ανδρικάκη Κυριακή  Κετσιτζίδου Μαρία
Αντωναροπούλου Χρυσούλα  Κουτρουμάνη Αθηνά 
Βορριά Πετρούλα  Λιαδή Μαρία
Βούλγαρη Θεοδώρα Μαλεβίτη Αικατερίνη 
Γκούμα Αικατερίνη  Ματανά Αναστασία 
Δαραμάρας Κωνσταντίνος  Μπενέκου Ευανθία 
Δουλαδίρης Νικόλαος  Μπιγιλάκη-Δημάκου Νίτσα 
Δρόσος Σέργιος  Πανοπούλου Αγγελική 
Ζαχαριάδης Θεόδωρος  Παπανικολάου Αικατερίνη 
Ζαχαριάδου Χρύσα  Παπαστυλιανός Χρήστος 
Ζούβια Καλλιόπη Πετροπανάγου Πετρούλα 
Θωμόπουλος Ευάγγελος Πρεβεζάνου Κωνσταντίνα 
Καλαβάνου Άρτεμις Πρωτόπαπας Μάριος 
Καλαϊτζή Μίνα Ρουμελιώτης Μιχάλης 
Καμένου Ειρήνη Σάρρας Σάββας 
Καμπάς Ανδρέας Φλώρου Χριστίνα 
 
 
    ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Χειριστής               Χειριστής

Γκώγκου Έλενα  Παπαδημητρίου Σταματία
Θέμελη Όλγα  Παύλου Μίλτος
Κουβαριτάκη Ιωάννα  Πούλου Σταματίνα 
Μοσχοπούλου Αλεξάνδρα Ρούτση Άννα 
Μπαλοπούλου Αθηνά Σπανού Ανθή 
Μπαφέ Νίκη Στρατιδάκη Σαμάνθα - Λυδία
Μπλιάτη Μαρία Τσάγκαρη Μαρία 
Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος   
 
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/