Αποστολέας Θέμα: Sun Tzu - Η τέχνη του Πολέμου  (Αναγνώστηκε 9252 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Sun Tzu - Η τέχνη του Πολέμου
« στις: Αυγούστου 24, 2008, 17:10:43 »
'Οπως ο Ηγεμόνας του Μακιαβέλι έτσι και η Τέχνη του Πολέμου του Sun Tzu είναι τόσο χρήσιμη σήμερα όσο ήταν πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια για τους στρατιωτικούς ηγέτες της αρχαίας Κίνας.

Κι αυτό γιατί το έργο του Κινέζου στρατηγού δε διατυπώνει απλά ένα πολεμικό δόγμα, αλλά εξετάζει κάθε πτυχή του πολέμου, οικονομική, πολιτική, κοινωνική, ψυχολογική, με ανυπέρβλητη γνώση, οξυδέρκεια και ρεαλισμό.

Το πνεύμα του Sun Tzu κατάφερε να διαπεράσει τους χοντρούς τοίχους των ανά τον κόσμο στρατιωτικών ακαδημιών και να γίνει η βίβλος εκατοντάδων χιλιάδων σύγχρονων μάνατζερ που, εν καιρώ ειρήνης, καταστρώνουν τα δικά τους επιχειρησιακά σχέδια, φιλοδοξώντας να κερδίσουν τη δική τους προσωπική μάχη - μεταξύ αυτών και ο ιδιοφυής χρηματιστής (Μάικλ Ντάγκλας) στην ταινία Wall street.

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, το πρώτο που διδάσκει ο θρυλικός Κινέζος στρατηγός είναι ότι "για να διακριθεί κανείς στον πόλεμο, τον όποιο πόλεμο, θα πρέπει προηγουμένως καλλιεργήσει το Τάο" - με άλλα λόγια, την ανθρωπιά, το αίσθημα δικαίου και το σεβασμό στους κανόνες και τους θεσμούς...

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
Εκτίμηση της κατάστασης
Το κόστος του πολέμου
Επιθετική στρατηγική
Διατάξεις
Ενέργεια
Δυνατά και αδύνατα σημεία
Ελιγμοί
Οι εννέα παραλλαγές
Πορείες
'Εδαφος
Οι εννέα διαφορετικές μορφές εδάφους
Επίθεση με πυρ
Χρήση μυστικών πρακτόρων

Εκδόσεις ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ - 2003
__________________________________________________________________________________

"Μαθαίνει στους μάνατζερ να μην φοβούνται τις συγκρούσεις". - The Economist

"Το πιο καυτό βιβλίο Ανατολικής φιλοσοφίας είναι ηλικίας 2.400 ετών! Οι τακτικές πολέμου που διδάσκει ο Sun Tzu μπορούν να γίνουν ένας πραγματικά πολύτιμος οδηγός για τον καθένα..." - Herald Tribune
__________________________________________________________________________________

Εάν η αξία ενός έργου κρίνεται από τη διαχρονικότητά του - και κρίνεται! ο Κινέζος Σουν Τσου θα πρέπει να καταταγεί ανάμεσα στους σπουδαιότερους συγγραφείς που ανέδειξε η ανθρωπότητα.  Γιατί "Η Τέχνη του Πολέμου" -  αρχαιότερη γνωστή πραγματεία με παρόμοιο θέμα - δεν ξεπεράστηκε ποτέ.   Ακόμη και το έργο του Κλαούζεβιτς, "Περί Πολέμου", γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια αργότερα, δεν διαθέτει την ίδια καθαρότητα, διεισδυτικότητα και φρεσκάδα.

Στη διάρκεια των αιώνων, αμέτρητοι Κινέζοι μελετητές καταπιάστηκαν με την περί πολέμου πραγματεία του Σου Τσου, σε μια προσπάθεια να σκιαγραφήσουν την προσωπικότητα του συγγραφέα και να προσδιορίσουν το χρόνο συγγραφής του έργου του. Επκρατέστερη μοιάζει η άποψη που τοποθετεί την "Τέχνη του Πολέμου" στην "κλασσική" κινέζικη περίοδο, ειδικότερα μεταξύ του 300 π.Χ. και του 320 π.Χ. (σελ. 7)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 14:07:03 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Sun Tzu - Η τέχνη του Πολέμου
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 26, 2008, 10:35:03 »
   

 
ΕΚΤΙΜΗΣΗ   ΤΗΣ   ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ



    Ο Σαν Τσου είπε:

    Η τέχνη του πολέμου είναι θέμα ζωτικής σημασίας για την πολιτεία, γιατί ουσιαστικά είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, μονοπάτι που οδηγεί στην ευημερία ή στην καταστροφή, κατά συνέπεια, είναι αναγκαίο να μελετάται σε βάθος.

    Γιαυτό, οι εκτιμώντες οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους πέντε βασικούς παράγοντες και να κάνουν σύγκριση των επτά στοιχείων.

    Οι πέντε παράγοντες είναι οι παρακάτω: 1.Ηθική επιρροή, 2.Καιρός, 3.Έδαφος, 4.Διοίκηση, 5.Δόγμα.

    Με τον όρο "ηθική επιρροή", εννοείται η επιρροή που φέρνει τους ανθρώπους σε αρμονία με τους ηγέτες τους, σε σημείο μάλλιστα ώστε, να τους ακολουθούν πιστά στη ζωή και στο θάνατο, χωρίς να δειλιάζουν μπροστά σε οποπιονδήποτε κίνδυνο.

    Με τον όρο "καιρός", εννοείται η επίδραση των φυσικών φαινομένων -κρύου και ζέστης χειμώνα και καλοκαιριού, νύχτας και ημέρας- που δύναται να επηρεάσουν την διεξαγωγή των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

    Με τον όρο "έδαφος", εννοούνται οι αποστάσεις, εάν το έδαφος είναι ευκολοδιάβατο ή δύσβατο, εάν είναι ανοιχτό ή έχει στενά περάσματα, και το σπουδαιότερο, πόσες πιθανότητες προσφέρει για ζωή και για θάνατο.

    Με τον όρο "διοίκηση", εννοούνται οι αρετές του ηγέτη (στρατηγού), που είναι η σοφία, η ειλικρίνεια, η ανθρωπιά, το θάρρος και η αυστηρότητα.

    Με τον όρο "δόγμα", εννοείται η οργάνωση, ο έλεγχος, η τοποθέτηση των πλέον κατάλληλων αξιωματικών στις βαθμίδες της ιεραρχίας, η εξασφάλιση οδών ανεφοδιασμού για τον απρόσκοπτο ανεφοδιασμό του στρατεύματος με είδη πρώτης ανάγκης.

    Στρατηγός που να μην έχει ακούσει για τους πέντε αυτούς παράγοντες, δεν υπάρχει. Όποιος τους σέβεται, νικά. Όποιος τους αγνοεί, ηττάται.

    Γιαυτό, όποιος καταστρώνει σχέδια, ας φεροντίζει να συγκρίνει τα παρακάτω στοιχεία και να τα αξιολογεί με την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή.

    Εάν γνωρίζουμε, ποιος ηγεμόνας διαθέτει ηθική επιρροή, ποιος είναι πιο ικανός, ποιανού ο στρατός έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα στη φύση και στο έδαφος, ποιανοί οι εντολές και οι οδηγίες εκτελούνται καλύτερα, ποιος είναι ο ισχυρότερος στρατός,

    ποιος διαθέτει καλύτερα εκπαιδευμένους αξιωματικούς και άνδρες,

    και ποιος χρησιμοποιεί την ανταμοιβή και την τιμωρία με τον πιο φωτισμένο τρόπο,

    θα μπορέσω σίγουρα να προβλέψω ποια πλευρά θα νικήσει και ποια θα ηττηθεί.

    Αν την ηγεσία την αναλάβει στρατηγός ο οποίος υιοθετεί αυτήν την στρατηγική, είναι βέβαιο ότι θα νικήσει. Κρατήστε τον. Αν την αναλάβει ένας που αρνείται να την ακολουθήσει, είναι σίγουρο ότι θα ηττηθεί. Αποπέμψτε τον.

    Υιοθετώντας την στρατηγική αυτήν, ο στρατηγός οφείλει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που θα αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα που αυτή προσφέρει. Λέγοντας "προϋποθέσεις", εννοώ ότι οι ενέργειές του χρειάζεται να συμφωνούν με αυτό που είναι επωφελές, για να μπορέσει να ελέγξει την ισορροπία ολόκληρης της επιχείρησης.

    Ο κάθε πόλεμος, βασίζεται στην παραπλάνηση.

    Κατά συνέπεια, όταν είστε ικανοί, δείχνετε ανικανότητα, Όταν είστε δραστήριοι, δείχνετε αδράνεια.

    Όνταν βρίσκεστε κοντά, κάντε να φαίνεται ότι είστε μακριά. Όταν είστε ακόμα μακριά, κάντε να φαίνεται ότι βρίσκεστε ήδη κοντά.

    Να προσφέρετε στον εχθρό ένα δέλεαρ, για να τον προσελκύσετε. Προσποιηθείτε αταξία και χτυπήστε τον.

    Όταν ο εχθρός ανασυντάσεται, τότε ετοιμαστείτε για επίθεση. Όταν είναι ισχυρός, φροντείστε να τον αποφύγετε.

    Εκνευρίστε τον στρατηγό του, προκαλώντας του σύγχυση.

    Προσποιηθείτε κατωτερώτητα και ενθαρρύνετε όσο γίνεται περισσότερο την αλαζονεία του.

    Κρατήστε τον κάτω από πίεση και εξουθενώστε τον.

    Όταν ο εχθρός είναι ενωμένος, διαιρέστε τον.

    Επιτεθείτε εκεί όπου είναι απροετοίμαστος. Κάντε έφοδο όταν δεν το περιμένει.

    Αυτά είναι τα κλειδιά της επιτυχίας για όποιον χαράσσει την στρατηγική. Είναι αδύνατον να συζητηθούν εκ των προτέρων.

    Οπότε, εάν οι εκτιμήσεις που έχουν γίνει πριν από την έναρξη των εχθροπραξιών, προβλέπουν νίκη, αυτό οφείλετε στο γεγονός ότι οι υπολογισμοί δείχνουν πως η δύναμη κάποιου είναι ανώτερη από την δύναμη του εχθρού. Αν προβλέπουν ήττα, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο πρώτος είναι κατώτερος. Με πολλούς υπολογισμούς, μπορεί κανείς να νικήσει. Με λίγους, δεν μπορεί. Πόσο ελάχιστες πιθανότητες έχει εκείνος που δεν κάνει καθόλου υπολογισμούς! Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, εξετάζουμε την κατάσταση και συνάγουμε σαφή συμπεράσματα για την έκβαση του αγώνα.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 28, 2008, 12:53:30 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Sun Tzu - Η τέχνη του Πολέμου
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 27, 2008, 16:17:24 »
 ΑΓΑΠΗΤΗ....ΚΑΙ   Δ Υ Σ Ε Υ Ρ Ε Τ Η ....777...ΣΕ   ΧΑΙΡΩ...η   α ρ ι θ μ ο λ ο γ ι α   σου   για   Μ Ε Ν Α ...σημανει   ....ΤΗΝ   

                                                                               ΤΡΙΠΛΟΤΗΤΑ...." ανθρωπος- ανθρωπος- ανθρωπος..."....

                                                 ειναι...Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α ...ΠΛΕΟΝ ....ΟΤΙ....ΤΑ    Γ Ε Γ Ο Ν Ο Τ Α ...

                                                                                Π Ρ Ο Η Γ Ο Υ Ν Τ Α Ι .....

                                                          ΤΗΣ    Ο Π Ο Ι Α Σ -Δ Η Π Ο Τ Ε ...    Α Ν Α Λ Υ Σ Η Σ ...ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ..η"  ...εμπειριας...των

                                                                                         Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Ω Ν ....που   σ υ ν θ ε τ ο υ ν ...την    Τ Α Υ Τ Ο Τ Η Τ Α   ΜΑΣ.


                   ΕΑΝ... κατα   την   Α Π Ο Ψ Η   μου....οποιοδηποτε....  ""Β Ι Β Λ Ι Ο  -  Α Ν Α Φ Ο Ρ Α    Θ Ε Μ Α Τ Ο Σ ..""   ΣΤΟΙΧΕΙΩΘΕΤΗΤΕ...

                                                             ΤΟΥΣ    Χ Ρ Ο Ν Ο Υ Σ ...ΤΩΝ   Μ Η Δ Ι Κ Ω Ν ,,,η"   "ε λ λ η ν ι κ ω ν "....

                                                                                σ υ γ κ ρ ο υ σ ε ω ν ....

                              δεν    ειναι....παρα   η   Π Ε Ρ Ι -Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α ....ΤΗΣ    Υ  Σ  Τ  Ε  Ρ  Η  Σ       Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α Σ....

                                                               ΤΟΥ     Π Ρ Ω Τ Ο Τ Υ Π Ο Υ ....


                              Α Υ Τ Ο...  ΣΑΝ   ΑΝΤΙΘΕΣΗ....ΣΤΗΝ   Ε Μ Μ Ο Ν Η ....ΠΟΛΛΩΝ...ΟΤΙ...ΔΕΝ   Υ Π Η Ρ Χ Ε ...ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...

                                                              Η"    ΕΜΠΟΡΙΚΗ    Α Ν Τ Α Λ Λ Α Γ Η ....ΜΕΤΑΞΥ...ΤΩΝ    ΤΟΤΕ   ....

                                                                                 Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Ω Ν ....

                 (ξαφνικα....πιστοποιηται....η   ΟΔΟΣ   ΤΟΥ   Μ Ε Τ Α Ξ Ι Ο Υ ...η"   Ο Δ Ο Σ ....των   Κ Α Ρ Α Β Α Ν Ι Ω Ν ....)

                               Η"....η    Δ Ι Α Δ Ο Σ Η ....των    Α Λ Ο Γ Ω Ν ....η"   ΤΟ   Κ Υ Ν Η Γ Ι ....των    Λ Ε Ο Ν Τ Ω Ν ....

                                            ΤΙ   ΠΕΡΙ    ΤΟΥ   Ε  Λ  Α  Φ  Ο  Ν  Τ  Ο  Δ  Ο  Ν  Τ  Ο  Υ ....!!!

                      ΝΟΜΙΖΩ....ΟΤΙ ...ΚΑΝΕΝΑΣ...ΔΕΝ    Η Θ Ε Λ Ε ....ΟΥΤΕ...  ΑΝΑΜΕΝΕ....ΤΗΝ    Π Α Λ Ι Ν Ο Ρ Θ Ω Σ Η    ΜΑΣ....

                                          2000   ΧΡΟΝΙΑ....ΕΙΝΑΙ   ΝΟΜΙΖΩ....ΠΑΡΑ   ΠΟΛΛΑ....

                                                                                                                                             ΣΕ    ΧΑΙΡΩ....
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 27, 2008, 18:54:45 από suida »

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Sun Tzu - Η τέχνη του Πολέμου
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 27, 2008, 23:23:50 »


ΤΟ   ΚΟΣΤΟΣ   ΤΟΥ   ΠΟΛΕΜΟΥ



    Κατά κανόνα, οι πολεμικές επιχειρήσεις απαιτούν χίλια τέθριππα άρματα, χίλιες τέθριππες άμαξες καλυμμένες με δέρμα και εκατό χιλιάδες οπλισμένους άντρες.

    Όταν οι προμήθειες χρειάζεται να μεταφερθούν σε απόσταση χιλίων "λι", τα ποσά που θα απαιτηθούν για άρματα μάχης και λοιπό εξοπλισμό, ακόμα για την ψυχαγωγία των συμβούλων και των τοπικών αρχόντων, καθώς και για την αγορά υλικών και διαφόρων προϊόντων, ανέρχονται σε χίλια χρυσά ημερησίως. όνον εφόσον εξασφαλιστούν τα ποσά αυτά, μπορούν εκατό χιλιάδες άντρες να κληθούν στα όπλα.

    Η νίκη είναι ο κυρίαρχος στόχος κάθε πολέμου. Μα αν αυτή καθυστερήσει πολύ, τότε τα όπλα στομώνουν και το ηθικό πέφτει. Επιπλέον, όταν το στράτευμα επιτίθεται σε πόλεις, η ισχύς του θα είναι εξασθενημένη.

    Αν ο στρατός χρονοτριβεί σε παρατεταμένες εκστρατείες, τότε οι πόροι της πολιτείας δεν δύναται να επαρκέσουν.

    Έτσι, όταν τα όπλα έχουν αδρανοποιηθεί και ο ζήλος έχει μειωθεί, όταν η δύναμη έχει εξαντληθεί και το χρήμα έχει ξοδευτεί, τότε οι γειτονικοί ηγεμόνες επωφελούνται από την κατάσταση και αναλαμβάνουν και αυτοί δράση. Ακόμα και αν υπάρχουν σοφοί σύμβουλοι, κανένας από αυτούς δεν θα καταφέρει να καταστρώσει ικανοποιητικά σχέδια για το μέλλον.

    Γιατί, παρότι έχουμε ακούσει για απερίσκεπτη βιασύνη στον πόλεμο, έξυπνη στρατιψτική επιχείρηση που να παρατάθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχουμε δει ακόμα.

    Διότι δεν υπήρξε ποτέ παρατεταμένος πόλεμος, από τον οποίο κάποια χώρα να έχει επωφεληθεί.

    Οπότε, αυτοί που είναι ανίκανοι να αντιληφθούν την πληθώρα κινδύνων που συνεπάγεται η χρήση όπλων, είναι το ίδιο ανίκανοι να καταλάβουν πως πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν.

    Όποιοι είναι έμπειροι στην προετοιμασία του πολέμου, δεν θα χρειαστεί να προβούν σε έπόμενη συμπληρωματική επιστράτευση, μήτε θα προχωρήσουν σε δεύτερο ανεφοδιασμό.

    Αυτοί, μεταφέρουν τα απαραίτητα εφόδια από την πατρίδα και στη συνέχεια καταφέρνουν να να βρίσκουν προμήθειες από τον εχθρό. Με αυτόν τον τρόπο, έχουν πάντα άφθονη τροφή.

    Όταν μια χώρα περιέλθει σε ένδεια εξαιτίας πολέμου, αυτό όφείλεται κύρια στην μεταφορά προμηθειών από υπερβολικά μακρυνές αποστάσεις. Όταν το στράτευμα βρίσκεται μακριά, η συντήρησή του κάνει τον λαό φτωχότερο.

    Όπου βρίσκεται στρατός, οι τιμές των αγαθών είναι πολύ υψηλές. Αλλά όταν οι τιμές ανεβαίνουν, ο πλούτος του λαού εξανεμίζεται. Και όταν ο πλούτος εξανεμίζεται, ο λαός υποχρεώνεται σε έκτακτες εισφορές.

    Τότε, με ελαττωμένη ισχύ και εξαντλημένους πόρους, τα νοικοκυριά στις κεντρικές πεδιάδες θα περιέλθουν σε απόλυτη φτώχεια, καθώς τα επτά δέκατα του πλούτου τους θα εξανεμιστούν.

    Όσο για τις κρατικές δαπάνες - που οφείλονται σε φθορά των αρμάτων, σε εξαντλημένα άλογα, σε πανοπλίες και κράνη, σε τόξα και καταπέλτες, σε ζώα και άμαξες μεταφοράς φορτίων - αυτές θα πρέπει να υπολογίζονται στο εξήντα τοις εκατό των συνολικών δαπανών.

    Είναι γνωστό ότι, ο λόγος που επιδίδεται ένα στράτευμα σε σφαγές του αντιπάλου, είναι η οργή.

    Αρπάζουν λάφυρα από τον εχθρό, επειδή γίνονται υπερβολικά φιλάργυροι.

    Γιαυτό χρειάζεται, όταν σε κάποια αρματομαχία αιχμαλωτιστούν περισσότερα από δέκα άρματα, να ανταμείψετε αυτούς που κατάφεραν να κυριέψουν το πρώτο. Προχωρήστε κατόπιν στην αντικατάσταση των σημαιών και των λαβάρων του εχθρού με δικά σας και ανακατέψτε τα με τα δικά σας άρματα, ιππεύοντάς τα.

    Προπάντων, να μεταχειρίζεστε καλά και να φροντίζετε τους αιχμαλώτους.

    Αυτό σημαίνει, να κερδίζεις την μάχη και να γίνεσαι πιο δυνατός.

    Αυτό βέβαια που προέχει στον πόλεμο είναι η νίκη και όχι οι παρατεταμένες επιχειρήσεις. Γιαυτό λοιπόν, ο στρατηγός που κατανοεί τον πόλεμο, καθορίζει δραστικά την τύχη του λαού και επηρεάζει το πεπρωμένο του έθνους.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Sun Tzu - Η τέχνη του Πολέμου
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 28, 2008, 19:42:48 »
Φ Ι Λ Ε ....ΓΕΙΑ  ...ΣΕ  ΧΑΙΡΩ...ΕΠΙΤΡΕΨΕ...ΝΑ  ΠΩ...

                             ΑΝ....ΤΟ    Μ Ε Γ Α Λ Ε Ι Ο ....ΤΩΝ   Σ Τ Ρ Α Τ Η Γ Ω Ν ...ΠΟΥ   ΣΤΟ   ΚΑΤΩ  - ΚΑΤΩ    Κ Υ Β Ε Ρ Ν Ο Υ Ν ...

                                            ΕΔΩ...ΚΑΙ   ΧΙΛΙΑΔΕΣ   Γ Ε Ν Ι Ε Σ ...ΜΕ  ΤΗ   Β  Ι  Α  ....ΜΑΛΛΟΝ....

                                            Ε Ι Ν Α Ι ....Α Ν Τ Α Ξ Ι Ο ....ΤΩΝ   Μ Ο Υ Σ Ω Ν ...

                                                                  Π Ο Ι Ο Σ ......

                                            ΘΑ   Μ Π Ο Ρ Ο Υ Σ Ε ....ΝΑ   Υ Μ Ν Η Σ Ε Ι ....  Ε  Π  Α  Ξ  Ι  Α  ....

                                                           ΤΗΝ       Ι  Σ  Χ  Υ  ....ΤΟΥ    Ο Ι Κ Ο Υ    ΤΟΥΣ....!?!?!

                                 Α Υ Τ Ο Σ ....!   ΔΕΝ   ΚΥΒΕΡΝΑ   ΤΗΝ .....  Ο Ι Κ Ο Υ Μ Ε Ν Η ....!!!


                  Ο   Τ Ο Ν Ο Σ ....ΠΟΥ    Χ Ρ Ω Μ Α Τ Ι Ζ Ε Ι ....ΑΥΤΗ   ΤΗΝ   Δ Ι Α Θ Ε Σ Η ...ΔΕΝ    Ε Ι Ν Α Ι ...Η   Φ Ι Λ Ο Φ Ρ Ο Ν Η Σ Η ..

                                             ΤΗΣ    Ε Κ Λ Ε Κ Τ Η Σ     Σ Κ Ε Ψ Η Σ .....Α Λ Λ Α ....

                                                                 Η     Υ  Π  Ε  Ρ  Η  Φ  Α  Ν  Ε  Ι  Α  ..... ΘΑ"  ΛΕΓΑ....


                  ΤΟ    Α Ι Σ Θ Η Μ Α ....ΥΠΟΤΑΓΗΣ    ΚΑΙ    Α Φ Ο Σ Ι Ω Σ Η Σ ....ΣΤΟΝ   Υ Π Α Τ Ο     Ε Κ Π Ρ Ο Σ Ω Π Ο .....

                                               Α Υ Τ Η Σ ....   ΤΗΣ     " Ε Ν Ν Ο Μ Η Σ     Α Ρ Χ Η Σ ".....

                           Ε Χ Ε Ι  .....  Σ Η Μ Α Ν Τ Ι Κ Α     Α Λ Λ Α Ξ Ε Ι ....ΓΙΑΤΙ.... 

                                               Η    Ψ Υ Χ Ι Κ Η ....ΚΑΙ    Ι Δ Ε Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η    Σ Τ Α Σ Η    ΤΟΥ   ΚΑΘ"  Ε Ν Ο Σ ...

                            Ε Χ Ε Ι  .....Π Ρ Ο Σ Χ Ω Ρ Η Σ Ε Ι ...   ΣΤΗΝ    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ    Μ Υ Θ Ο Λ Ο Γ Ι Α ....

                                               ΜΕ    Ε Ν Τ Ο Ν Α .....ΤΟΝ     Λ  Ο  Γ  Ο  ....ΤΟΥ    Α Υ Τ Ο Π Α Ν Η Γ Υ Ρ Ι Κ Ο Υ    Χ Α Ρ Α Κ Τ Η Ρ Α ...

                            ΝΑ   Μ Ε Τ Α Φ Ε Ρ Ε Ι .....ΤΟ   Μ Η Ν Υ Μ Α ....

                                                ""Ο   Α Λ Η Θ Ι Ν Ο Σ .....Α Ρ Χ Ω Ν ....Δ Ε Ν    Π Ρ Ε Π Ε Ι     ΝΑ    Π Ρ Ο Σ Β Λ Ε Π Ε Ι ....

                             ΠΑΡΑ    ΠΡΟΣ   ΤΟΝ   Ι Δ Ι Ο ....ΤΟΝ    Θ Ε Ο ...ΤΟΥ   ΟΠΟΙΟΥ    ΟΦΕΙΛΕΙ   ΝΑ   Ε Ι Ν Α Ι ....

                                                                   Ο   Π Ρ Ο Φ Η Τ Η Σ ....ΚΑΙ   Ο   Υ Π Η Ρ Ε Τ Η Σ ...""


                            Α Υ Τ Ο ....ΓΙΑΤΙ...Η    Ε Π Ι Γ Ε Ι Α     Α Υ Θ Ε Ν Τ Ι Α ...ΤΟΥ    "Π Α Τ Ε Ρ Α "...  ΤΩΝ   Κ Α Θ Η Κ Ο Ν Τ Ω Ν ....

                                           Ε Χ Ε Ι    Π Α Ν Τ Α ....Δ Ο Γ Μ Α Τ Ι Κ Ο     Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Μ Μ Α ....

                                                        Χ Ω Ρ Ι Σ .....ΤΟ    Ι  Σ  Τ  Ο  Ρ  Ι  Κ  Ο      Ε Ρ Μ Α ....ΤΗΣ    Ψ Υ Χ Ι Κ Η Σ     Τ Α Υ Τ Ο Τ Η Τ Α Σ ...


                           

                   Η    Δ Ι Α Ρ Κ Ε Σ Τ Ε Ρ Η ....Ε Ν Τ Υ Π Ω Σ Η ....ΤΕΤΟΙΩΝ   Κ Ε Ι Μ Ε Ν Ω Ν     ΕΙΝΑΙ   ΟΤΙ...  Α Ν Τ Λ Ω Ν Τ Α Σ ...

                                              Π Ρ Ο Σ Ω Π Ι Κ Η      Δ Ι ΟΙ Κ Η Τ Ι Κ Η     Ε Μ Π Ε Ι Ρ Ι Α ....

                                                             ΜΕΣΩ      Α Θ Ω Ω Ν .....

                                   ""   Α Φ Α Ι Ρ Ε Ι Σ .....Α Ν Α Θ Η Μ Α Τ Α    ΚΑΙ    Κ Α Τ Α Σ Τ Ρ Ε Φ Ε Ι Σ     Ν Α Ο Υ Σ ...""

                        ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ.....Ψ Υ Χ Ε Σ ...ΑΣΗΜΑΔΕΥΤΕΣ    ΑΠΟ   ΤΗΝ   Α Ρ Ε Τ Η    ΚΑΙ   ΤΗΝ   ΟΡΘΗ   ΠΑΙΔΕΙΑ....

                                         ΜΕ    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...ΜΙΑ   Π Ο Ρ Ε Ι Α     Π  Α  Ρ  Α  Κ  Μ  Η  Σ  .......


                      Η   Ε Ξ Ο Υ Σ Ι Α ....ΠΟΥ   Α Π Ο Ρ Ρ Ε Ε Ι ....ΑΠΟ   ΤΗΝ   Γ Ε Ν Ν Η Σ Η ....ΤΗΣ   "ΤΕΧΝΗΣ   ΤΟΥ   Π Ο Λ Ε Μ Ο Υ ..."'

                                         Σ Μ Ι Λ Ε Υ Ε Ι .....ΤΗΝ    ΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ    Δ Ι Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α ....ΤΗΣ    Ε Κ Π Ρ Ο Σ Ω Π Ι Σ Η Σ ....

                       Δ Ι Α Κ Ο Π Τ Ο Ν Τ Α Σ ....     ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ    Σ Χ Ε Σ Η ....ΜΕ   ΤΗΝ    "Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η     Σ Κ Ε Ψ Η "....

                                         Ο Π Ω Σ ....Ο    Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Σ Μ Ο Σ .....ΤΗΝ     Ο Ρ Ι Ζ Ε Ι .....!!!!


                       
              ""ΠΡΟΩΘΩ....ΚΑΙ    Ε Ρ Μ Η Ν Ε Υ Ω ....ΜΕ    Π Ρ Ω Τ Ο Τ Υ Π Ι Α   ΚΑΙ    ΤΟΛΜΗ....ΤΙΣ    "Θ Ε Σ Ε Ι Σ "...
                     
                                Α Ψ Η Φ Ω Ν Τ Α Σ ....ΤΟ   ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ    ΤΟΥ    ΙΕΡΕΑ   ΚΑΙ   ΤΟΥ   ΠΡΟΦΗΤΗ....""

                                                                                                                   ΥΠΗΡΕΤΗΣ    ΕΙΝΑΙ   Η  ΜΟΝΗ   ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ...

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Sun Tzu - Η τέχνη του Πολέμου
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 28, 2008, 21:48:15 »
    Σοφές επισημάνσεις κάνεις φίλε μου και είναι πολλά τα σημεία - αλλά και αυτό το ίδιο το έργο του Σαν Τσου στο σύνολό του - είναι που χρήζουν ενδελεχούς ανάλυσης ανάλυσης και θεώρησης από διαφορετικές θέσεις και με ποικίλες οπτικές. Από το "πόλεμος πατήρ πάντων" μέχρι τις ορδές του Αττίλα και από τον "ανθρωπισμό" του ιππότη που η ΑΜΡΑ διαπραγματεύεται σε ολάκερο μυητικό βαθμό, μέχρι τις απάνθρωπες βαρβαρότητες, είναι πεδία όπου προβάλλονται πολυποίκιλες εικόνες με μύριες αποχρώσεις. Είναι ίσως το πιο καυτό και δυσκολοδιαπραγμάτευτο θέμα, αυτό του πολέμου, ειδικά, 1. για χώρους όπου κυριαρχεί η εσωτερική θεματολογία και 2. από όλους εμάς που κουβαλάμε τις προκαταλήψεις της ιουδαιοχριστιανικής πλύσης εγκεφάλου που υποστήκαμε και δυσκολευόμαστε αφάνταστα να αντιληφθούμε την αναγκαιότητα και το μεγαλείο του θεού Άρη, την λαμπρότητα της άγιας πέμπτης σφαίρας του ιερόγλυφου του δέντρου.

    Όταν περατωθεί ολάκερο το έργο, το οποίο προσπαθούμε να αποδώσουμε μέσα από τις πρώτες αγγλικές μεταφράσεις του, για να μην παραβιάσουμε τον νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας, θα είναι πολύ χρήσιμο να αποπειραθούμε να ρίξουμε φως - όσο δυνάμεθα - στο παραξηγημένο θέμα του ιππότη - πολεμιστή και του πολέμου εν γένει....
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.609
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Sun Tzu - Η τέχνη του Πολέμου
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 31, 2008, 18:39:49 »
       ειναι...Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α ...ΠΛΕΟΝ ....ΟΤΙ....ΤΑ    Γ Ε Γ Ο Ν Ο Τ Α ...
                                         Π Ρ Ο Η Γ Ο Υ Ν Τ Α Ι .....
     ΤΗΣ    Ο Π Ο Ι Α Σ -Δ Η Π Ο Τ Ε ...    Α Ν Α Λ Υ Σ Η Σ ...ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ..η"  ...εμπειριας...των
         Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Ω Ν ....που   σ υ ν θ ε τ ο υ ν ...την    Τ Α Υ Τ Ο Τ Η Τ Α   ΜΑΣ.

Δυστυχώς αγαπητέ Suida, τις περισσότερες φορές χρειάζεται να πάθουμε για να μάθουμε.  'Ομως ήρθε ο καιρός, να αναστήσουμε ακαδημίες που ωριμάζουν την ανθρώπινη συνείδηση, και την προετοιμάζουν έτσι ώστε να βιώσει την ζωή επικοδομητικά και όχι καταστροφικά.

Είναι ίσως το πιο καυτό και δυσκολοδιαπραγμάτευτο θέμα, αυτό του πολέμου, ειδικά, 1. για χώρους όπου κυριαρχεί η εσωτερική θεματολογία και 2. από όλους εμάς που κουβαλάμε τις προκαταλήψεις της ιουδαιοχριστιανικής πλύσης εγκεφάλου που υποστήκαμε και δυσκολευόμαστε αφάνταστα να αντιληφθούμε την αναγκαιότητα και το μεγαλείο του θεού Άρη, την λαμπρότητα της άγιας πέμπτης σφαίρας του ιερόγλυφου του δέντρου.

Μία από τις πιο παρεξηγημένες φράσεις της Ελληνικής αρχαιότητας, είναι το "Πόλεμος πατήρ πάντων", όπου απλά εννοούσαν, ότι μέσω του διαλόγου, γεννιέται η Επιστήμη και προσεγγίζεται η Αλήθεια, και μέσω του διαγωνισμού, γυμνάζεται και τo σώμα αλλά και το πνεύμα.

Το Ολυμπιακό Πνεύμα, το πνεύμα της υγιής άμυλας, του συναγωνισμού και του αθλητισμού, είναι προϊόντα της Ελληνικής σκέψης, όπου όντως εναρμονισμένο με το πνεύμα της φυσικής εξέλιξης "τα πάντα ρει", στόχευε να δημιουργήσει μία συνεχόμενα εξελισσόμενη και αναπτυσσόμενη συνείδηση.

Η διπολικότητα είναι η αρχή κάθε γέννησης, δημιουργίας, και κίνησης.  Γι' αυτό και οι γονείς της ψυχής είναι δύο και όχι ένας ΘΕΟΣ, (η Μητέρα Φύση και το Ουράνιο Πνεύμα), και μέσω του Πολέμου, της Πολικότητας, του 'Ερωτά τους, γεννιούνται όλες οι υπάρξεις.

Ο 'Ερωτας, (ο πόλεμος), λατρευόταν από τους Αρχαίους μας προγόνους, μια και είναι η αιτία της γέννησης των πάντων.

Δυστυχώς, ψυχωτικές - άρρωστες συνειδήσεις, πολύ αργότερα, διαστρέβλωσαν το νόημα στο παραπάνω ρητό, προωθώντας βία και καταστροφή στις κοινωνίες των ανθρώπων, υποστηρίζοντας πως ένας πόλεμος, (ως μία καταστροφή) φέρνει πάντα μία οικονομική άνοδο και ανάπλαση σε μία κοινωνία.

Αυτοί που προωθούν τέτοιες αρρωστημένες αντιλήψεις, πως θα αντιδρούσαν άραγε, αν συμφωνόντας μαζί τους, καταστρέφαμε, το σπίτι τους, την οικογένειά τους, ή ακόμα τους αφήναμε ανάπηρους?  'Ισως τότε δεν θα προωθούσαν με τέτοιο ζήλο, την βία και την καταστροφή ως μέσα εξέλιξης συνειδήσεων, αλλά θα γινόταν ολοφάνερο, πως ήταν μία ύπουλη δικαιολογία, που εξυπηρετούσε άλλα συμφέροντα.

Η τέχνη του πολέμου του Sun Tzu, έχει ως στόχο να μας διδάξει, πως να βγαίνουμε νικητές, σε κάθε αγώνα της ζωής, και όχι να μας εκπαιδεύσει, πως να καταστρέφουμε κοινωνίες, ή να χρησιμοποιούμε την Δύναμη και την Στρατηγική του Πολέμου, ως μέσο υποδούλωσης των ανθρώπων.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 14:17:03 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

  • Διαχειριστής
  • ******
  • Μηνύματα: 1.717
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Sun Tzu - Η τέχνη του Πολέμου
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 12:51:46 »
ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ  ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ



    Ο Σαν Τσου είπε:

    Στον πόλεμο, η μεγαλύτερη νίκη είναι όταν κυριεύεις μια πόλη τελείως λαθικτη. Η καταστροφή της κατά τά την κατάληψη, μειώνει την νίκη στο μισό.

    Είναι καλύτερο να αιχμαλωτίσεις τον στρατό του εχθρού, παρά να τον καταστρέψεις. Είναι καλύτερο να συλλάβεις όλους τους άντρες ενός τάγματος, ενός λόχου, μιας διμοιρίας, παρά να τους εξολοθρεύσεις.

    Διότι, η ύψιστη στρατηγική ικανότητα δεν είναι να δώσεις εκατό μάχες και να είναι και οι εκατό κερδοφόρες. Αποκορύφωμα της στρατηγικής ικανότητας είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς καμμία μάχη.

    Αυτό λοιπόν που έχει πρωταρχική σημασία στον πόλεμο, είναι η επίθεση ενάντια στην στρατηγική του εχθρού.

    Το επόμενο καλύτερο, είναι η διάσπαση των συμμαχιών του.

    Μόλις το τρίτο καλύτερο είναι η επίθεση στον στρατό του.

    Η χειρότερη τακτική είναι η επίθεση εναντίον πόλεων. Να αποφεύγεται η επίθεση ενάντια σε πόλεις, με εξαίρεση μόνον αν αυτό είναι αναγκαίο.

    Για να προετοιμάσουμε θωρακισμένες άμαξες, εφόδια και όπλα, απαιτείται χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών. Ενώ για να δημιουργήσουμε προχώματα, θα απιτηθούν άλλοι τρεις μήνες.

    Ένας στρατηγός ανίκανος να ελέγξει την ανυπομονησία του, που θα διατάξει να σκαρφαλώσει το στράτευμά του στα τείχη της αντίπαλης πόλης σαν τα μυρμήγκια, θα χάσει το ένα τρίτο του στρατεύματός του, χωρίς η πόλη να πέσει. τόσο μεγάλες είναι οι απώλειες σε τέτοιες περιπτώσεις.

    Γιαυτό, οι ικανοί στρατηγοί υποτάσσουν τον εχθρικό στρατό, χωρίς να δώσουν καμμιά μάχη. Κυριεύουν τις αντίπαλες πόλεις χωρίς να εξαπολύσουν επίθεση, ανατρέπουν τους αντίπαλους ηγεμόνες χωρίς παρατεταμένες επιχειρήσεις.

    Το ζητούμενο είναι να περιέλθουν άθικτα στην εξουσία σας, όλα όσα σκεπάζει ο ουρανός. Έτσι, τα στρατεύματα δεν θα καταπονηθούν και τα οφέλη θα είναι τα μεγαλύτερα δυνατά. Αυτή ακριβώς είναι η τέχνη της επιθετικής πολιτικής.

    Η τέχνη στην χρήση στρατευμάτων, είναι η εξής: Αν το στράτευμά σας είναι δεκαπλάσιο του εχθρικού, κυκλώστε τον.

    Αν είναι πενταπλάσιος, επιτεθείτε του.

    Αν είνα ιδιπλάσιος, διαιρέστε τον.

    Εάν είναι ισοδύναμος, δύναστε να προχωερήσετε σε αψιμαχίες.

    Εάν είναι υπέρτερος αριθμητικά, μη διστάσετε να οπισθοχωρήσετε.

    Εάν υπολείπεστε σε όλους τους τομείς, μη διστάσετε να εγκαταλείψετε το πεδίο της μάχης, καθότι μια κατά πολύ υποδεέστερη δύναμη, είναι εύκολη λεία για τον ισχυρό.

    Ο στρατηγός είναι ορισμένος να παρέχει προστασία στην Πολιτεία. Όταν η προστασία αυτή περιλαμβάνει τα πάντα, σίγουρα η Πολιτεία θα είναι δυνατή.

    Τρεις τρόπους έχει ένας ηγεμόνας για να βλάψει τον στρατό του.

    Πρώτον, όταν διατάζει προέλαση, αγνοώντας την μη χρησιμότητα της προέλασης, ή όταν διατάζει οπισθοχώρηση, αγνοώντας την μη αναγκαιότητα της οπισθοχώρησης. Τότε ο ηγεμόνας προκαλεί πεδίπκλωμα στο στράτευμα.

    Δεύτερον, όταν στερούμενος στρατιωτικών γνώσεων, συμμετέχει στην διοίκηση του στρατού. Τότε ο ηγεμόνας προκαλεί σύγχυση στους αξιωματικούς.

    Τρίτον, όταν αμφισβητεί την ιεραρχία και προβαίνει σε αυθαίρετο καταμερισμό ευθυνών. Τότε ο ηγεμόνας γεννά αμφιβολλίες στο μυαλό των αξιωματικών.

    Όταν σε ένα στράτευμα επικρατεί σύγχυση και καχυποψία, οι ηγεμόνες που συνορεύουν με την Πολιτεία, βρίσκουν την ευκαιρία να προκαλέσουν προβλήμματα. Είναι αυτό που λέμε: Η σύγχυση σε ένα στράτευμα, προετοιμάζει την νίκη κάποιου του άλλου.

    Πέντε είναι οι περιπτώσεις που μπορεί να προβλεφθεί η νίκη.

    Πρώτον, αυτός που κατανοεί πότε μπορεί να δώσει μια μάχη και πότε όχι, θα νικήσει.

    Δεύτερον, αυτός που γνωρίζει εξίσου πως να χρησιμοποιεί και τις μεγάλες και τις μικρές δυνάμεις, θα νικήσει.

    Τρίτον, αυτός που έχει φέρει την ενότητα στο στράτευμά του και στοχεύει σύσσωμο στον ίδιο στόχο, θα νικήσει.

    Τέταρτον, αυτός που είναι σώφρων και περιμένει έναν στρατό που δεν τον διακρίνει η σωφροσύνη, θα νικήσει.

    Και πέμπτον, αυτός που έχει στρατηγούς οι οποίοι δεν επιτρέπουν παρεμβάσεις στον ηγεμόνα, θα νικήσει.

    Από τα πέντε αυτά κομβικά σημεία περνάει ο δρόμος για την νίκη.

    Σημειώνω λοιπόν ότι: Όταν γνωρίζεις τον εχθρό σου αλλά συγχρόνως και τον εαυτό σου, μπορείς να δώσεις ακόμα και εκατό μάχες με ασφάλεια.

    Αν δεν γνωρίζεις τον εχθρό σου, αλλά γνωρίζεις τον εαυτό σου, έχεις ίδιες πιθανότητες να νικήσεις και να ηττηθείς.

    Αν δεν γνωρίζεις ούτε τον εχθρό σου, ούτε τον εαυτό σου, είναι βέβαιο ότι σε κάθε μάχη βρίσκεσαι εκτεθειμένος στον κίνδυνο.

   
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 16, 2010, 16:11:14 από Ορφέας »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/