Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Rose

Σελίδες: 1 ... 400 401 [402]
6016
Αγαπητέ Avaris,

ευχαριστούμε για τις ευχές σου, και πράγματι και εμείς ευχόμαστε αρμονία και συνεργασία στην κοινωνία μας...

Επειδή αναγνωρίζω την αγανάκτηση στα λόγια σου, την οποία δεν σου κρύβω ότι αισθάνθηκα και εγώ πολλές φορές, προς αυτό που αποκαλούμε μονόπλευρες αντιλήψεις, ήθελα να μοιραστώ μαζί σου ένα απόσπασμα του Μ.Δ. Fr. Sven Johansson...

"Πολλοί, πράγματι η πλειοψηφία των ανθρώπων, περνούν την ζωή τους απλά υπάρχοντας, γεμίζοντας το χρόνο τους με τα πιο εύκολα πιθανά θέματα, ζώντας μόνο για την καθημερινότητα και κερδίζοντας πολύ ελάχιστη εμπειρία. Ως Ροδόσταυροι γνωρίζουμε ότι η ανάπτυξη είναι αναγκαστικά μια αργή, συσσωρευτική διαδικασία και δεν υποτιμούμε τους άλλους που δεν έχουν φτάσει και δεν έχουν καλλιεργηθεί ακόμα εσωτερικά στο σημείο να γίνουν σοφοί, το πιο σημαντικό επίτευγμα της ζωή τους."

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη...


 

6017
Αγαπητέ Αvaris,

καλωσόρισες στο Ροδοσταυρικό μας Φόρουμ, και στον κοινό μας αγώνα για μία πιο ανθρώπινη και πιο εξελιγμένη κοινωνία, όπως διαβάζω και στο φόρουμ που δημιούργησες.

Χαίρομαι που έχεις την ίδια άποψη, ότι τα πνευματικά θεραπευτικά δεν θα πρέπει να πληρώνονται.  Είχα μυηθεί το 2000 στο Σαμπάλα Ρέικι, ένα πιο εξελιγμένο σύστημα από το Usui υποτίθεται, με περισσότερα σύμβολα και ενέργειες, και έχω τον βαθμό του Master.  Αν και μου δίδαξαν ότι πρέπει να πληρώνομαι, το θεωρούσα ανήθικο να παίρνω χρήματα απλά επειδή νοιάζομαι για κάποιον και προσπαθώ να τον βοηθήσω.  Αργότερα έμαθα ότι είχαν βγει 12 διαφορετικοί τύποι Ρέικι... εκτός του Usui, και δεν ξέρω τώρα που έχουν φτάσει...

Το θέμα του Ρέικι είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για μένα, και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είχα πέσει και εγώ θύμα του, ασκώντας ένα μη ολοκληρωμένο σύστημα θεραπευτικής που είναι επικίνδυνο.

Θυμάμαι όταν ήμουν σε ένα νοσοκομείο και είχα δώσει Ρέικι σε ένα παιδάκι, όταν ξαφνικά μετά από λίγο είχαν μαζευτεί οι γιατροί ανήσυχοι γιατί είχε 40 πυρετό...

Ο 6ος βαθμός του Αμορκ, προσφέρει πολύ περισσότερες γνώσεις θεραπευτικής, που καλύπτουν όλα τα επίπεδα του ανθρώπου από το φυσικό έως το πνευματικό, όπως γνώσεις φυσιολογίας, ιατρικής, καθώς και ειδικές γνώσεις ανάλογα αν η ασθένεια φέρει πυρετό ή όχι. Επίσης η πνευματική θεραπευτική, ενεργοποιείται από την συμπόνια προς τον συνάνθρωπό μας, και δεν είναι εφικτή αν δεν είναι ανιδιοτελής προσφορά, μέσα από την καρδιά μας...

Ο Francis Bacon, όντως Ροδόσταυρος για ένα μεγάλο μέρος της ζωής του, έγραψε κάποτε: "μερικοί επιδιώκουν [γνώση] χάριν της περιέργειας, μερικοί για την ψυχαγωγία, άλλοι την επιδιώκουν χάριν της φήμης, μερικοί για το θρίαμβο στον ανταγωνισμό και επίσης άλλοι για τα χρήματα. Τελικά, [και αυτό ισχύει για όλους εμάς], μερικοί επιδιώκουν τη γνώση για τη χρήση και το όφελος της ανθρωπότητας."

Θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα για να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε περισσότερο το θέμα της θεραπευτικής.

1. Tι ακριβώς επιτυγχάνουμε μέσω της ενεργειακής θεραπευτικής;
2. Η ενεργειακή θεραπευτική είναι το ίδιο με την πνευματική θεραπευτική ή την ψυχική ενδυνάμωση;
3. Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη μέθοδος θεραπείας;
4. Από τι εξαρτάται η επιτυχία της θεραπείας του ασθενή;

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη


6018
H αλήθεια είναι ότι έχουν αλλοιωθεί οι έννοιες που χρησιμοποιούμε σε σχέση με την Αρχαία Ελλάδα, όπου είχαν μία συγκεκριμένη λέξη για να περιγράψουν επακριβώς μία κατάσταση.  Σίγουρα οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν προσεγγίσει αρκετά την αλήθεια, μια και ο δυτικός μυστικισμός ή αποκρυφισμός, έχει σαν βάση την Αρχαία Ελληνική παράδοση, ή καλύτερα το ΕυρωπαΪκό Πάνθεο.

Η λέξη "διαλογισμός" έχει τροποποιηθεί στις μέρες μας, (μέσω της λέξης meditation) και αναφέρεται επί των πλείστων σε υπερβατικές καταστάσεις έκστασης και ένωσης με το θείο... δανειζόμενο κυρίως από ανατολικές πρακτικές όπως η Γιόγκα... (αισθαντικότητα)

Στο δυτικό πολιτισμό, από αρχαιοτάτων χρόνων, αναφέρεται στην περισυλλογή, και στην συγκέντρωση του ανθρώπου πάνω σε ένα αντικείμενο μελέτης έτσι ώστε να κατανοηθεί όσο γίνεται περισσότερο... (διανοητικότητα)

Το Αμορκ συνδυάζει αυτούς τους δύο τύπους διαλογισμών και ονομάζει τον «ανατολικού τύπου», παθητικό διαλογισμό, και τον «δυτικού τύπου», ενεργητικό διαλογισμό.

Ο άνθρωπος αν και ζει ανάμεσα σε σταυροδρόμια (σταυρούς) και διπολικότητες, καλείται να τα εναρμονίσει και να προσεγγίσει την Θεία Συνείδηση, το (Ρόδο)... Έτσι λοιπόν και ο διαλογισμός (όπως έχει φτάσει στις μέρες μας να λέγεται) χωρίζεται σε δύο μέρη, τα οποία χρειάζεται να συνεργαστούν μεταξύ τους για να φέρουν ένα ολοκληρωμένο και υγιή αποτέλεσμα...

Δηλαδή μπορούμε να αρχίσουμε ερευνώντας, συγκεντρωμένοι, εστιασμένοι πάνω σε ένα αντικείμενο ή ιδέα και ύστερα να αφεθούμε να συλλάβουμε υπερβατικά (μέσω του υποσυνειδήτου μεταβαίνοντας στο υπερσυνείδητο) έννοιες οι οποίες δεν ήταν και τόσο εμφανές στο φαινομενικό μας κόσμο, και να αντιληφθούμε βαθύτερες πλευρές ενός ζητήματος...

Για παράδειγμα, τα παλιά χρόνια, οι άνθρωποι δεν είχαν χημικά εργαστήρια για να εφεύρουν φάρμακα. Επικοινωνούσαν μέ τη φύση και δεχόταν πληροφορίες μέσω ενυπνίων, για τις θεραπευτικές ικανότητες διαφόρων βοτάνων, όπως οι σαμάνοι, οι ινδιάνοι, οι αφρικανοί, και ιθαγενείς διαφόρων κρατών.  Πίστευαν ότι πνεύματα ή θεοί επικοινωνούσαν μαζί τους.  ΄Ετσι κληρονομήσαμε στις μέρες μας την επιστήμη της ομοιοπαθητικής.

Ο υπερβατικός διαλογισμός όμως δεν είναι ακίνδυνος, μια και οι εκστατικές εμπειρίες, οι εικόνες, και οι καταστάσεις που βιώνει ο φιλόδοξος μυστικιστής, είναι τόσο δυνατές, και πράγματι, μπορεί "να την πατήσει" νομίζοντας ότι επικοινωνεί με διάφορες οντότητες, και να είναι τις περισσότερες φορές απλά είδωλα του υποσυνειδήτου του. 

Ακόμα και στα κείμενα διαφόρων αγίων, ή μοναχών του Χριστιανισμού, περιγράφονται τέτοιες εμπειρίες.  Αν και παραμένουν επιστημονικά ανερμήνευτες επί των πλείστων, προειδοποιούν για τους κινδύνους που περιμένουν όσους τολμούν να υπερβούν την φυσική μας διάσταση συνειδησιακά...

Παρόλο που ο μυστικισμός τείνει στην υποκειμενικότητα, ο δυτικός άνθρωπος πάντα έχει την τάση να κάνει επιστήμη, να ελέγξει και να δομήσει ότι ψαρεύει από τα βάθη του εαυτού του ή του σύμπαντος....

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη...
 

6019
Αγαπητή try,

η στάση του σώματος στον διαλογισμό, είναι αυτή που περιέγραψε ο Κανένας, δηλαδή καθισμένοι σε μία καρέκλα με τα χέρια μας στους μηρούς ή στα γόνατα, και όρθια την σπονδυλική στήλη, για να ρέει καλύτερα η ενέργεια. 

Όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια στάση μας βολεύει, αρκεί να καταφέρουμε να βυθιστούμε μέσα μας, και να χάσουμε για λίγο την αίσθηση του περίγυρού μας, ή του σώματός μας.

Επίσης ο διαλογισμός που περιέγραψες όπου εστιαζόμαστε διαδοχικά στα μέλη του σώματος μας, από τις πατούσες μας μέχρι το κεφάλι, τον ονομάζουμε ψυχική αφύπνιση, γιατί ενεργοποιεί τις ψυχικές μας αισθήσεις.  Όμως δεν είναι η μόνη τεχνική που χρησιμοποιούμε στο Amorc. Υπάρχει μία πληθώρα τεχνικών, μάντρα, αναπνοές, οραματισμοί, συντονισμοί με ανώτερες δονήσεις, ενεργοποίηση ψυχικών κέντρων κτλ.

Ο συντονισμός με τις ανώτερες δονήσεις, όπου σταδιακά εκπαιδευόμαστε να φτάνουμε, μέσω των διαλογισμών και των πειραμάτων, έχει σαν αποτέλεσμα να έρθουμε σε μεγαλύτερη επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο, με την ψυχική μας προσωπικότητα.  Εκεί είναι κατεγραμμένες μνήμες καθώς και τραύματα, είτε από την παρούσα ενσάρκωση είτε προηγούμενες μνήμες, τις οποίες προσεγγίζουμε και φέρνουμε στην επιφάνεια, δηλαδή στην συνείδησή μας.

Η ανάλυση αυτών των ψυχικών πληροφοριών είναι και το κλειδί της αυτογνωσίας μας, μία διαδικασία, που αν και χρειάζεται τόλμη, είναι αναγκαία για να επιτευχθεί η μυητική διαδικασία και ο άνθρωπος να γίνει αυτοκυρίαρχος.  Θα αναγκαστεί να αντικρύσει τους βαθύτερους φόβους, φοβίες και πάθη του και να τα ξεπεράσει.  Θα αναγκαστεί να παλέψει με τα εσωτερικά δαιμόνια, για να γίνει άξιος να συγκατοικήσει με τους αγγέλους.

Πολλές φορές όταν επεξεργαζόμουνα ένα παλιό μου τραύμα ή πυρηνικό μου πρόβλημα χρειαζόμουν περισσότερο ύπνο, και αισθανόμουν μεγαλύτερη κόπωση γιατί το υποσυνείδητό μου εργαζόταν εντατικά για να ανασυνθέσει ένα νέο πρόγραμμα συμπεριφοράς και να αντικαταστήσει το προβληματικό παλιό πρότυπο.

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη

6020
Αγαπητέ Κανένα,

δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος κανόνας, ότι κάθε φορά που κάνουμε διαλογισμό με το Ουράνιο Sanctum, χρειαζόμαστε και λιγότερο ύπνο... Πολλές φορές μπορεί να εργαζόμαστε με ένα βαθύ τραύμα ή υπαρξιακό ερώτημα, και ο συντονισμός με ανώτερες δονήσεις, να μας οδηγήσει να χρειαζόμαστε περισσότερες ώρες ύπνο, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο υποσυνείδητο μας να εργαστεί και να ικανοποιήσει την αναζήτησή μας.

Επίσης ο συντονισμός με ανώτερες δονήσεις, μπορεί να επιταχύνει την εξέλιξη μας, και να μας προσθέσει ένα επιπλέον πρόβλημα ή βάρος. 'Ομως στο τέλος του δρόμου, η αξία αυτής της επιλογής είναι δεδομένη, μια και η διαφορά του ψυχισμού μας πριν και μετά είναι αρκετά μεγάλη, σε σημείο που μπορούμε να πούμε ότι έχουμε γίνει ένας άλλος άνθρωπος.

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη

6021
Ψυχολογία και εσωτερισμός / Απ: Δοκιμασία Σελήνης
« στις: Φεβρουάριος 05, 2007, 02:25:06 »
Αγαπητέ Κανένα,

σε ευχαριστούμε για την έρευνα που κατέθεσες, και το θάρρος σου να περιγράψεις προσωπικές εμπειρίες...

'Οντως αυτό το φόρουμ ήταν πολύ σημαντικό, γιατί κατέθεσες την πρακτική έως ουσιαστική πλευρά του Ροδοσταυρισμού που είναι η Πνευματική Αλχημεία.  Πως δηλαδή να μεταστοιχειώσουμε όλα τα ελαττώματα μας σε προτερήματα. Η επαφή με το Ουράνιο Sanctum μας βοηθάει σε αυτό τον στόχο ενεργοποιώντας κομμάτια του εαυτού μας που βρισκόταν θαμμένα μέσα στο ασυνείδητό μας, όπως παλιά τραύματα, είτε από την παρούσα ενσάρκωση είτε από προηγούμενες.

Όπως σωστά ανέφερες η διαδικασία αυτή λέγεται πέρασμα από την Σελήνη, σύμφωνα με το σύστημα της Καμπάλα, που ίσως χρειάζεται να το αναλύσουμε κάποια στιγμή, μια και αποτελεί στην κυριολεξία ένα χάρτη ανάβασης του ανθρώπου προς το Θείο.

Η Σελήνη αντιπροσωπεύει όλη η διαδικασία της ψυχανάλυσης, όσο πιο βαθιά γίνεται, τόσο το καλύτερο, έτσι ώστε να καθαρίσει ο βυθός γιατί μέσω του υποσυνειδήτου μας αντανακλάται η Θεία Συνείδηση (ο ήλιος)

Για να κυριαρχήσουμε στην σφαίρα της Σελήνης, δηλαδή στο υποσυνείδητο μας, και στα ένστικτα μας, χρειάζεται να εναρμονίσουμε την διανόηση (Ερμή) με την αισθαντικότητά μας. (Αφροδίτη)

Αυτή η σφαίρα είναι και η πιο δύσκολη να κατακτήσουμε, αλλά σίγουρα ο άνθρωπος μετά είναι πιο οπλισμένος για να ξεχωρίσει την πλάνη από την αλήθεια, μια και η θάλασσα (το συναίσθημα) είναι πλέον ήρεμη και ο βυθός φαίνεται ξεκάθαρα.

Μέσα στην Σελήνη καθρεφτίζεται το Θείο Όραμα, το Κοσμικό Σχέδιο, και ο αναζητητής του φωτός δεν μπορεί να το δει αν τα νερά της θάλασσας είναι ταραγμένα...

Μέχρι να ηρεμήσει η θάλασσα του συναισθήματος, θα τον κυνηγάνε τα φαντάσματα του παρελθόντος, και θα τον εμποδίζουν να πραγματώσει το προσωπικό του όραμα, και να αναλάβει την αποστολή του συνειδητά.

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη

6022
Αγαπητέ Κανένα,

σίγουρα ο διαλογισμός μας ξεκουράζει, και υπάρχει ομοιότητα ανάμεσα στην μέθοδο Σίλβα και το Ροδοσταυρικό sanctum.  Η διαφορά που έχω εντοπίσει όμως είναι πως η μέθοδος Σίλβα επιδρά περισσότερο στο νοητικό μας κομμάτι, αλλά το Ροδοσταυρικό sanctum, μέσω του συναισθηματικού στο ψυχικό και κατόπιν στο πνευματικό επίπεδο. Νομίζω πως διαπραγματεύεται ανώτερες δονήσεις, και κατά συνέπεια τα ευεργετήματα είναι και περισσότερα.

Ο Ροδοσταυρικός διαλογισμός δεν είναι απλά μία τεχνική χαλάρωσης και διανοητικής ξεκούρασης, αλλά μία προσπάθεια συντονισμού με την Θεία Συνείδηση.

Αγαπητέ Frater,

στο απόσπασμα που παραθέτεις λέει πως
Ειμαστε ολοι δημιουργηματα των αισθηματων,των παθων,των περιστασεων και των ατυχηματων.Το πωs θα ειναι το πνευμα,το τι θα ειναι η καρδια,το πωs θα ναι το σωμα,ολ,αυτα ειναι προβληματα που διαμορφωνονται μεσα απ,το τυχαιο τηs ζωηs,εστω κι αν ιδιαιτερη προσοχη δοθει σε καποιο απ,αυτα.

Σίγουρα ο παράγοντας τυχαίου υπάρχει στην ζωή όσο λειτουργούμε με αυτόματο πιλότο, δηλαδή ασυνείδητα, όπου μας πάει ο άνεμος.  Όμως όσο εξελίσσεται ο άνθρωπος τόσο και περισσότερο μαθαίνει να κυβερνάει την ζωή του και να την κατευθύνει εκεί που επιθυμεί πραγματώνοντας τις επιθυμίες και τα οράματά του.

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη

6023
Αγαπητέ Κανένα,

είναι πράγματι πολύ δύσκολο να εξηγήσουμε επιστημονικά δηλαδή το "πως",
και φιλοσοφικά, θεολογικά, ή μεταφυσικά δηλαδή το "γιατί" λειτουργεί ένα θεραπευτικό...

Η ανθρωπότητα έχει αρκετό δρόμο ακόμα για να φέρει σε αρμονία την Επιστήμη με την Θεολογία αλλά εκεί βρίσκεται και το κλειδί της πραγματικής ψυχικής αρμονίας, και των ειρηνικών σχέσεων μεταξύ κρατών, κοινωνιών ή ομάδων.

Σαν Ροδόσταυροι παρατηρούμε τους φυσικούς νόμους, βυθιζόμαστε στα βάθη του εαυτού μας για να αφουγκραστούμε εσώτερα μηνύματα που δεν είναι προφανή στον φαινομενικό μας κόσμο, και προσπαθούμε να παράγουμε συμπεράσματα εναρμονίζοντας την ψυχική μας σύλληψη με την αντικειμενική επιστήμη.

Στα μαντεία της Αρχαίας Ελλάδας, συνεργαζόταν πάντα μία Ιέρεια, (η οποία συλλάμβανε βαθύτερα μηνύματα μέσα από κατάσταση έκστασης), και ένας Ιερέας (ο οποίο ανέλυε τα μηνύματα και ερμήνευε το περιεχόμενο)

Για να μπορέσει να λειτουργήσει ένα θεραπευτικό χρειάζεται να συνεργαστεί το συνειδητό με το ασυνείδητό μας, να δώσουμε την εντολή συνειδητά, και να αφήσουμε το ασυνείδητο κομμάτι μας, (μέσω του παρασυμπαθητικού νευρικού μας συστήματος) να εργαστεί κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να επιτευχτεί η σύνδεση με το υποκείμενο.

Για μένα υπάρχει πολύ μεγάλη ομοιότητα ανάμεσα στην τηλεπάθεια και στο θεραπευτικό.  'Απαξ και εξασκηθούμε να αντιλαμβανόμαστε τις λεπτότερες ενέργειες και να επικοινωνούμε σε μία άλλη διάσταση, μέσω της αισθαντικότητας, τα θεραπευτικά μας έχουν επιτυχία.

Γιατί όμως λειτουργεί ένα θεραπευτικό;  Ως ανθρωπότητα είμαστε μία ενότητα, μία ολότητα, ένας οργανισμός, μία συλλογικότητα, και σίγουρα όταν ένα κομμάτι αυτού του οργανισμού επηρεάζεται, επηρεάζονται σε κάποιον βαθμό και τα υπόλοιπα μέλη. 

Μπορεί οι άνθρωποι να φαινόμαστε ατομικότητες, αλλά στην ουσία είμαστε αλληλοεξαρτώμενα όντα.  Η κίνηση του ενός επηρεάζει το σύνολο. Ένας νέος νόμος μπορεί να επηρεάσει δραστικά την κοινωνία μας, ένας νέος πόλεμος ακόμα περισσότερο.

Όμως πέρα από την φυσική μας διάσταση, υπάρχει μία ενότητα όσον αφορά την συναισθηματική ή ψυχική μας φύση.  Έχουν γίνει πειράματα τηλεπάθειας με μεγαλύτερη επιτυχία σε στενούς συγγενείς, όπως γονέας και παιδί, ή δίδυμοι.

Στην κυριολεξία οι άνθρωποι είναι πολλοί-δυμοι, που το μόνο που χρειάζονται να κάνουν είναι να εξασκηθούν στην ανάπτυξη της ψυχικής τους αντίληψης, όπου βρίσκεται και η κατάσταση της ενότητας, εκεί όπου το παιδί χιλιόμετρα μακριά έχει πρόβλημα, και η μάνα θα το αντιληφθεί.  Είναι η κατάσταση της ανιδιοτελούς αγάπης και της συμπόνιας. 

Μας έχει δοθεί η δυνατότητα να θεραπεύουμε ο ένας τον άλλον, ή καλύτερα (να ενεργοποιούμε την αυτοθεραπεία του ασθενή), για να κατανοήσουμε αυτήν την σημαντική αρχή της αλληλεξάρτησης, έτσι ώστε να μπορέσουμε μια μέρα ενωμένοι να συγχρονιστούμε με την πηγή, με την Θεία Συνείδηση.

Ακριβώς επειδή αυτή η ενέργεια είναι η ανιδιοτελής αγάπη, ορκιζόμαστε ότι δεν θα λάβουμε ποτέ χρήματα για θεραπευτικά, αλλά θα εκτελούνται ως ανιδιοτελή προσφορά προς τους συνανθρώπους μας. Μπορούμε να φανταστούμε τον Ιησού να πληρώνεται για τα θεραπευτικά του;

Τα θεραπευτικά για να πετύχουν χρειάζονται αγνή καρδιά... Στην Αρχαία Αίγυπτο πρέσβευαν πως το πιο σημαντικό επίτευγμα είναι η ελαφριά καρδιά, να μην την βαραίνει τίποτα, και μετά το θάνατο του ανθρώπου, ζύγιζαν την καρδιά του με ένα πούπουλο, για να μετρήσουν το μέγεθος της πνευματικότητάς του.

Στην Αρχαία Ελλάδα, θεωρούσαν πως ο Διόνυσος κομματιάστηκε μέσα στην Δημιουργία, και όλοι οι άνθρωποι αποτελούν τα κομμάτια του, τα οποία προσπαθούν να ανασυνθέσουν τον αρχικό Διόνυσο.

Στο Χριστιανισμό, ο Χριστός παροτρύνει τους μαθητές του, πως ότι κάνει εκείνος μπορούν να το κάνουν και οι μαθητές του και ακόμα περισσότερα.  Επίσης τους γνωστοποιεί πως οι ειρηνοποιοί θα ονομαστούν Υιοί του Θεού.

Η αλήθεια είναι πως όταν καταφέρουμε και φτάσουμε στο συνειδησιακό επίπεδο που αισθανόμαστε ότι είμαστε ένα με τον Θεό, ένα με την πηγή του σύμπαντος, και κατανοήσουμε πως ενώ είμαστε ένα κομμάτι του συνόλου, είμαστε ταυτόχρονα ένα με το σύνολο, αρχίζουν και συμβαίνουν θαύματα, τα οποία η επιστήμη προσπαθεί να τα ερμηνεύσει μια και αποτελούν φυσικούς νόμους.

Το CERN κατέθεσε στην ανθρωπότητα το ακόλουθο πείραμα, έτσι ώστε να υπάρξει και η απόδειξη αυτού του Συμπαντικού Νόμου...

Από ενέργεια παρήγαγαν ένα σωματίδιο, το οποίο το διέσπασαν σε δύο επιμέρους σωματίδια.  Παρατήρησαν ότι όταν επηρέαζαν το ένα σωματίδιο, ταυτόχρονα επηρεαζόταν και το δίδυμό του.

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη

6024
Ναι πάντα συμβαίνει έτσι... Ο κοσμικός νόμος επιβεβαιώνεται...
'Οταν δίνουμε μέσα από την ψυχή μας, (την καρδιά μας), μας επιστρέφεται πάντα πίσω...
Υπάρχει και η παροιμία του λαού που λέει... "Κάνε το καλό και ρίξτο στον γυαλό"

Σαν Ροδόσταυροι όμως εκτός ότι θέλουμε να βλέπουμε πίσω από τα φαινόμενα και να βιώνουμε μία βαθύτερη διάσταση των πραγμάτων, θέλουμε και να είμαστε και σε θέση να εξηγούμε επιστημονικά το "πως" και το "γιατί", λειτουργεί κάτι...

Πως και γιατί λοιπόν λειτουργεί ένα θεραπευτικό, σύμφωνα με την κατανόησή και το προσωπικό μας βίωμα?

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη...6025
Αγαπητέ Κανένα,

θα ήθελα να μοιραστώ μία εμπειρία μου, από μία διαφορετική οπτική γωνία...

Παρακολουθούσα μία μύηση ενός νέου, που τον έβλεπα για πρώτη φορά... ήμουν καταβεβλημένη από μία γρίπη, και αισθανόμουν ενεργειακά πεσμένη, σχεδόν λιπόθυμη...

Ξαφνικά ενώ εξελισσόταν η μύηση... βλέπω τον νέο,  στρατιώτη σε ένα ερείπιο σπίτι, να σπάει την πόρτα και να εκστασιάζεται σκοτώνοντας τους αντιπάλους του... Τέλος εκστασιασμένος να πεθαίνει ενώ οι σφαίρες τρυπούσαν το κορμί του...

Με σόκαρε η εικόνα που είδα και προσπαθούσα να την αποσυμβολίσω... Παρακολουθούσα τον νεαρό μετά την μύηση μήπως θα μπορούσα να αποσπάσω κάποια πληροφορία που θα μου έλυνε το μυστήριο, όταν σε κάποια στιγμή τον άκουσα να λεει... "Ήθελα να γίνω στρατιωτικός"

Όταν είμαστε άρρωστοι, υπάρχει περίπτωση σε κάποιες χρονικές στιγμές να είμαστε πολύ πιο ευαισθητοποιημένοι, και να πιάσουμε εικόνες και γεγονότα από τον ψυχισμό των άλλων που θα μας βοηθούσαν σε καλύτερη διάγνωση...

Επίσης, η ασθένεια, μας θέτει σε μία κατάσταση εσωστρέφειας, απορροφητικότητας της ενέργειας, και μπορούμε να συντονιστούμε με υψηλότερες δονήσεις, μια και το σώμα είναι παντελώς καταβλημένο, σε κατάσταση ύπνωσης...

Τότε η συναισθηματική, συγκινησιακή, (αστρική) ενέργεια είναι πιο ισχυρή για θεραπευτικό...

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη...6026
Αγαπητέ Frater,

για ποια συγκεκριμένη αλήθεια θρηνεί ο Κρισναμούρτι? ???

μερικές φορές είναι δύσκολο να καταλάβουμε "τι λέει ο φιλόσοφος"... γιατί ο καθένας βιώνει διαφορετικά την πραγματικότητά του... και αυτή είναι η μαγεία της ζωής... να έχουμε 6 δις διαφορετικές οπτικές γωνίες... που ανταλλάσσουν απόψεις μεταξύ τους... Αυτός είναι ο κόσμος μας...

Όμως παρόλη την πολυπλοκότητα και την διαφορετικότητά μας... μερικές εμπειρίες και μαθήματα μέσω της ανθρώπινης φύσης μας είναι κοινά... π.χ. Μας αρέσει να κυνηγάμε μια μπάλα... μια αλήθεια, ένα μύθο, ένα σκοπό ζωής...

Μια ύπαρξη δεν κινητοποιείται προς μια κατεύθυνση αν δεν υπάρχει λόγος... Χρειαζόμαστε τον λόγο, για να ζήσουμε, να κινηθούμε, να βιώσουμε, να αποκτήσουμε εμπειρίες, γιατί μέσα στο κεντρικό πρόγραμμα του ψυχικού μας DNA, υπάρχει μία βασική εντολή... ΕΞΕΛΙΞΗ...

Ας κινηθούμε, και ας κάνουμε λάθος... κάποια στιγμή θα βρούμε το δρόμο, αφού πρώτα περάσουμε από όλα τα λάθη μας... και τότε ίσως αντικρίσουμε μέσα μας, την πραγματική αλήθεια που κυνηγούσαμε..., η οποία μπορεί και να μεταβάλλεται, όσο είμαστε εξελισσόμενες υπάρξεις...

Όμως ο άνθρωπος πάντα φανταζόταν και έναν ιδεατό κόσμο, ουτοπικό, τέλειο, όπου αυτή η αλήθεια θα είναι σταθερή, αντικειμενική και ακλόνητη... αυτόν τον κόσμο τείνει να προσεγγίσει και να τον βιώσει μέσα από την υλική του διάσταση...

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη...

6027
Καλωσόρισες Frater,

χάρηκα πολύ για την συμμετοχή σου και την υποστήριξή σου στον κοινό μας αγώνα...  :)

Μια χαρά τα λέει ο Κρίνσαμούρτι...

Αλλά η εσωτερική σύγκρουση (ο σταυρός) πυροδοτεί την ανάπτυξη του ανθρώπου... και στην κυριολεξία τον κινητοποιεί.... Μέσω της εσωτερικής σύγκρουσης παράγεται ενέργεια για να ζήσει, να τολμήσει, να ερευνήσει το άγνωστο, να αναπτυχθεί, να εξελιχθεί, να παράγει... να φτάσει τον σκοπό της ύπαρξής του... ή να πραγματώσει την αποστολή της παρούσας ενσάρκωσής του...

Είναι στην φύση του ανθρώπου να βρίσκεται πάντα ανάμεσα σε δύο κόσμους, τον υλικό και τον άυλο, τους θνητούς και τους αθάνατους, το φανταστικό και το πραγματικό... Διχάζεται ανάμεσα σε δύο κόσμους, χρόνους, επιλογές... και εναγωνίως προσπαθεί να τους εναρμονίσει...

Η πύλη στο υπερβατικό, πνευματικό, συλλογικό ασυνείδητο... είναι ανοιχτή... όμως μόνο εκείνος που είναι τολμηρός, και φιλόδοξος αναζητητής της αλήθειας μπορεί να φτάσει...

Κανένας δεν μας εμποδίζει ουσιαστικά... αν και πάντα υπάρχουν εμπόδια για να μας βοηθήσουν να αναπτύξουμε την ψυχική δύναμη και την θέληση...

Από εμάς εξαρτάται που θέλουμε να φτάσουμε στην παρούσα ζωή... αρκεί όμως να έχουμε μέσα μας αναστήσει τον προσωπικό μας μύθο, (το Ρόδο), το φανταστικό μας παραμύθι... γιατί από εκεί αντλεί την δύναμη η ψυχή μας για να συνεχίσει...

Είδα ένα φανταστικό μυητικό παραμύθι πριν 2 μέρες, λέγεται «ΚΑΕΝΑ»   

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη....

6028
Συνήθως όταν είμαστε άρρωστοι δεν έχουμε ενέργεια...

Όμως αν καταφέρουμε και στείλουμε ενέργεια σε κάποιον θα βοηθήσει στην αυτοθεραπεία μας...

'Οταν ενεργοποιούμαστε να βοηθήσουμε κάποιον, βοηθάμε πρώτα από όλα τον εαυτό μας... γιατί... εμείς και οι άλλοι είμαστε Ένα... στο βαθύτερο επίπεδο της ύπαρξής μας... στο πνευματικό επίπεδο...

Η προσφορά μας προς τους άλλους... στο μέτρο πάντα των δυνατοτήτων μας, επιστρέφεται πίσω πολλαπλά... και αποτελεί ένα σημαντικό ελιξίριο μακροζωίας, ευεξίας, και ψυχικής αρμονίας...

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη....

6029
Κατά την άποψη μου, ο δυτικός τρόπος ζωής κρατάει τον άνθρωπο σε μία συνεχόμενη εγρήγορση... και αρκετά μακριά από καταστάσεις χαλάρωσης, ηρεμίας και αυτοκυριαρχίας...

Η αυτογνωσία (ψυχανάλυση) και η ενασχόληση με τον εσωτερισμό (μεταφυσική), είναι η μόνη οδός για μένα που μπορεί να οδηγήσει σε μία κατάσταση Βαθιάς Γαλήνης και αυτοκυριαρχίας στη ζωή...

Κατανοώντας τι είναι ο άνθρωπος (μικρόκοσμος), τι είναι το σύμπαν μέσα στο οποίο υπάρχουμε (μακρόκοσμος), τους φυσικούς ή κοσμικούς (θεϊκούς) νόμους που διέπουν την δημιουργία, καθώς και τον ίδιο τον σκοπό της ύπαρξής μας, ο άνθρωπος μπορεί να βάλει τάξη στο νου του, διαμέσω της συνειδητοποίησης...

Όταν ο άνθρωπος γνωρίζει είναι και πιο έτοιμος, και πιο δυνατός να τολμήσει να ζήσει εκμεταλευόμενος τις μέγιστες δυνατότητες του στην ζωή και τολμώντας να υλοποιήσει το ψυχικό του όραμα...

Η βιωματική κατανόηση, μέσω πειραμάτων και ουσιαστικής συνειδητοποίησης είναι πολύτιμη και υπερτερεί της φιλοσοφικής διανόησης και μόνο...

Η φιλοσοφία και η ψυχολογία δεν αρκούν να ερμηνέψουν την δημιουργία... Χρειάζεται να αποκτηθεί μία βιωματική μεταφυσική κατανόηση που υπερβαίνει τα όρια της διανόησης...

Το επίπεδο του ήλιου στην Καμπάλα απαιτεί εναρμόνιση λογικής (ερμής) και αισθαντικότητας (αφροδίτη)... παραπέμποντας στο παλιό ρητό ότι "Ο Θεός είναι Ερμαφρόδιτος", όπως απόδοθηκε αλχημιστικά και μέσα από τον "Χυμικό Γάμο του Κρίστιαν Ροζενκρόιτς"...

Η Βαθιά Γαλήνη για μένα είναι αποτέλεσμα εσωτερικής αρμονίας, αποτέλεσμα συνεργασίας των εσωτερικών και εξωτερικών δίπολων... έτσι ώστε διαμέσω του σταυρού να ανθίσει το Ρόδο... διαμέσω της θυσίας και του αγώνα στο υλικό επίπεδο να καλιεργηθεί η ενάρετη συνείδηση...

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη...


 

6030
Αποσυμβολισμός / Απ: Λεξικά Συμβόλων
« στις: Ιανουάριος 24, 2007, 17:33:29 »
Γειά σου Κανένα,

από την εμπειρία μου μέχρι στιγμής, ο καλύτερος τρόπος είναι η προσωπική ανάλυση των ονειρικών συμβόλων...
Δηλαδή να ρωτήσουμε τον εαυτό μας τι αισθάνεται για το συγκεκριμένο σύμβολο, και τι συμβολίζει για τον ίδιο...

Επειδή τα όνειρα και τα οράματα είναι προσωπικά, εκτός από τα συλλογικά αρχέτυπα, υπάρχει προσωπική βάση δεδομένων, που έχει εντυπωθεί στον καθένα μας και έχει συνδέσει κάποιο σύμβολο με ένα νόημα, ή μια κατάσταση...

Πάντως το βιβλίο που ανέφερες είναι το καλύτερο που έχω υπόψη μου και εγώ...
Υπάρχουν όμως και πολλά άλλα βιβλία που περιγράφουν τον εσωτερικό βυθό, το υποσυνείδητο... όπως το "ένα πείραμα σε βάθος", και οι αναλύσεις του Γιούνγκ...

Καλές διαδρομές να έχεις και καλά οράματα... και προσοχή στα βαθιά... ΦΧ3

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη...

Σελίδες: 1 ... 400 401 [402]