Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Rose

Σελίδες: 1 ... 392 393 [394] 395 396 ... 402
5896
Τελικά ένας Κούκος φέρνει ή δεν φέρνει την Άνοιξη?

Φίλε Avaris ένας κούκος μπορεί να μην φέρνει την ανοίξη, αλλά το πέταγμα μιας πεταλούδας μπορεί να συμβάλει στην δημιουργία ενός τυφώνα στην άλλη μεριά του κόσμου (σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες :))

Αγαπητέ Phoenix69,

καλωσόρισες στην Ροδοσταυρική μας παρέα... είναι χαρά μας να συμμετέχεις στους διαλόγους μας...

'Ενας κούκος μπορεί να ξυπνήσει τους υπόλοιπους κούκους... και όλοι μαζί μπορούν να προκαλέσουν Τυφώνα...
  ;)

5897
Αγαπητοί φίλοι,

είναι πράγματι πολύ σκληρά, τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν με το Amorc στην Ελλάδα... Είμαι ακόμα ζαλισμένη από τις επανωτές ραγδαίες εξελίξεις μια και μόλις πριν 3 μήνες στήναμε, με πολλές θυσίες, τον πρόναο της Αθήνας... Τι έφταιξε πραγματικά;... Γιατί όλα αυτά;...

Θα προσπαθήσω να δώσω μια πιο βαθιά εικόνα, έτσι όπως την αντιλήφθηκα εγώ από την αρχή που ξεκίνησα.

Ήταν Μάρτιος του 2005.  Μόλις είχα αναλάβει Δάσκαλος στον Πρόναο «Εστία» στην Θεσσαλονίκη, έναν ρόλο που πρώτη φορά αναλάμβανα, ενώ παράλληλα είχα ένα προσωπικό φορτίο, η μητέρα μου ήταν στο τελευταίο στάδιο Αλσχάιμερ, και πάλευα να την βοηθήσω να ζήσει. Για πρώτη φορά στην ζωή μου γνώριζα την τραγική αυτή νόσο, και πάλευα να την αντιμετωπίσω.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο γεγονότων, η συνεχόμενη πτώση της μητέρας μου, με την οποία ήμουν πολύ δεμένη συναισθηματικά, αλλά και το γκρέμισμα της προηγούμενης Ελληνικής Δικαιοδοσίας, λόγω οικονομικού σκανδάλου, με το που ανέλαβα Δάσκαλος, με έκανε να βουλιάζω κυριολεκτικά από το βάρος... Πως μπορούσα εγώ, να σηκώσω το Τάγμα στην Ελλάδα; Μου ήταν αδιανόητο.

Όμως αυτό το βάρος, αν και εξοντωτικό με δυνάμωνε και με ωρίμαζε όλο και πιο πολύ, και έπαιρνα θάρρος μέσα στην θλίψη μου, να φαντασιώνομαι λύσεις για την θεραπεία των ανθρώπων.

Πάει καιρός περίπου 10 χρόνια, που ενδιαφέρομαι να στηθεί ένας σοβαρός Πνευματικός Οργανισμός, Φιλοσοφίας, Επιστήμης και Ολιστικής Θεραπείας, έτσι ώστε ο άνθρωπος να μπορεί να θεραπευτεί και να ευημερήσει.

Δεν ήξερα τι θα διδασκόταν, και δεν ήξερα πως θα δημιουργούνταν, απλά γνώριζα πως ήθελα με όλη μου την ψυχή να γίνει.  Περνώντας από διάφορες ομάδες σκέψεις, σχολές, τάγματα, χίλια δύο...μαύρους, λευκούς, κόκκινους μάγους...  το Αμορκ είχε κερδίσει την καρδιά μου.  Συνδύαζε την Επιστήμη και την Μεταφυσική, με έναν πολύ γλυκό και συναισθηματικό τρόπο, και υποσχόταν να καταστήσει τον άνθρωπο Κυρίαρχο στην ζωή του.

Έτσι λοιπόν, δεν είχα πρόβλημα να κάνω θυσίες, να τα δώσω όλα για το Αμορκ, ακόμα και σημαντικά χρηματικά ποσά, γιατί μέσω του Αμορκ το όνειρό μου θα γινόταν πραγματικότητα, ο κόσμος θα θεραπευόταν.

Ενώ ήμουν Δάσκαλος, και λόγω της θλίψης μου με την μητέρα μου, βίωνα έντονες και βαθιές συγκινησιακές καταστάσεις, που οι άλλοι τις αντιλαμβανόταν σαν σοφία, αλλά εγώ απλά κουβαλούσα τον σταυρό μου.  Έτσι ενώ το Τάγμα στην Ελλάδα γκρεμιζόταν, ο Πρόναος Εστία εμπνεόταν από ένα νέο Όραμα, διπλασίαζε τα μέλη του, και μία νέα φλόγα της Εστίας του Amorc ζωντάνευε, στην κυριολεξία η φλόγα μιας νέας κίνησης.

Το θεώρησα συμβολικό με το που ανέλαβα Δάσκαλος να πέσει το Τάγμα στην Ελλάδα, και να μείνουμε το μοναδικό θυγατρικό σώμα σε λειτουργία, και έτσι κατανόησα πως κάτι καινούργιο εκκολαπτόταν, που θα άλλαζε την μορφή του Αμορκ στην Ελλάδα, μέσω της συμβολής μου.

Ήδη στον Πρόναο Εστία υπήρχαν δύο υπο-ομάδες, η παλιά σχολή και η καινούργια. 

Η παλιά σχολή με επίκεντρο τον Τοποτηρητή Βίκο, και την νέα ομάδα με επικεφαλή τον Ορφέα και εμένα.  Η παλιά σχολή, ήταν μία κλειστή κλίκα φίλων, που βίωναν το Αμορκ ως απλά το κλαμπ της Τετάρτης.  Υπήρχε ένα κλίμα δογματισμού, εκφράσεις του στυλ «θα κατανοήσεις από μόνος σου, δεν επιτρέπεται να μιλάμε γι’αυτά», και γενικά μία θρησκευτική ευλάβεια προς τις διδασκαλίες.

Ο Ορφέας ήταν ο επαναστάτης, όπου επειδή ήταν ο μοναδικός από όλους μας, που ήταν πραγματικά μορφωμένος, έβρισκε και έβλεπε πολλά λάθη στο σύστημα διαχείρισης του Αmorc, αλλά και στην διδασκαλία του... Επίσης είχε κρύψει ότι ήταν ήδη μυημένος από Καμπαλιστή Ροδόσταυρο, για να μην δημιουργηθούν περαιτέρω αντιδράσεις, γιατί θεωρούσε το Amorc ανάλογο του δημοτικού σχολείου.

Έτσι λοιπόν, άρχισε να γίνεται αντιπαθητικός από την παλιά ομάδα, αν και αρκετές φορές ελκύονταν πάνω του γιατί μάθαιναν. Δεν κρύβω πως και εγώ πάλευα να αντιμετωπίσω τις αντιρρήσεις του Ορφέα, για τον τρόπο λειτουργίας και τις διδασκαλίες του Τάγματος, γιατί λάτρευα την Ουτοπία που δημιουργούσε το Αμορκ, και τι να πω, τόσο έβλεπα...

Όμως σιγά σιγά, έβλεπα και περισσότερα λάθη, και η εσωτερική σύγκρουση μέσα μου μεγάλωνε.  Ήδη όταν ανέλαβα Δάσκαλος, είχα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του Προνάου, προσπαθώντας να συνδυάσω το παλιό με το νέο.  Για πρώτη φορά, όσο εγώ συμμετείχα σε εκείνη την ομάδα, γινόταν οργανωμένα φόρα μελών, όπου δινόταν βήμα σε όλα τα μέλη να παρουσιάσουν τις όποιες σκέψεις τους ελεύθερα.  Το δυναμικό που δημιουργήθηκε στην ομάδα, ήταν καταπληκτικό, και τα μέλη του Πρόναου διπλασιάστηκαν, μια και πολλοί φίλοι μας εμπιστεύτηκαν να συμμετέχουν. Όμως υπήρχαν και αρκετές γκρίνιες από παλιά μέλη, που ήθελαν απλά την ησυχία τους.

Όντως εκείνη η χρονιά, 2005-2006 ήταν η πιο μαγική χρονιά για μένα στο Amorc, αν και η πιο τραγική, μια και ο παλιός μου εαυτός έφθινε παράλληλα με τον ψυχισμό της μητέρας μου.  Όμως κάτι καινούργιο γεννιόταν, που αν και γνώριζα την αποστολή μου και το όραμα μου, αφηνόμουν στο ρεύμα να ανοίξει μία μία τις μυήσεις της ζωής που θα έπρεπε να λάβω για να βγω, έξω από την θάλασσα του αστρικού, έξω από το φαινομενικό, και να δω πιο βαθιά την κάθε ψυχή του ανθρώπου, μια και άρχιζα να βλέπω πιο βαθιά την δική μου.

Ορισμένες από αυτές τις μυήσεις ήταν ευχάριστες, και άλλες άκρως δυσάρεστες, συντριπτικές... μετά όμως ήμουν μία άλλη, ένας νέος άνθρωπος. Μέσα σε αυτήν την έξοχη συναισθηματική μεταστοιχείωση συνάντησα τον Sven Johansson, που στο πρόσωπό του είχα δει έναν συνεργάτη στο Όραμα μου. Είχαμε πολλά κοινά με τον Sven, και ένιωθα πως με καταλάβαινε.  Του υποσχέθηκα λοιπόν να γίνω η γραμματέας του δωρεάν και να στηρίξω το Αμορκ στην Ελλάδα που το λάτρευα. 

Ο Ορφέας όμως επειδή έβλεπε πιο βαθιά και πιο μακριά, πρότεινε τον Βίκο, ως Διαχειριστή, και εμείς να τον υποστηρίξουμε στον ρόλο του.  Ξαφνιάστηκα, αν και πραγματικά ήθελα να βοηθήσω τον Βίκο, να βιώσει αυτόν τον ρόλο, αλλά ένιωθα πως ο Βίκος δεν είχε το ίδιο όραμα με μένα, όμως δέχτηκα αβίαστα, προσπαθώντας να δω τι τελικά μου επιφύλασσε η ζωή.

Ο Sven, όμως επέμενε να αναλάβουμε με τον Ορφέα, και έτσι αντιπροτείναμε, πως δεχόμαστε μόνο αν αναλαμβάναμε μαζί με τον Βίκο, μια και γνωρίζαμε τις αντιρρήσεις των παλιών και μέσω του Βίκου, θα είχαν τον αντιπρόσωπό τους.

Ήταν ένας τέλειος συνδυασμός, το παλιό σε συνεργασία με το νέο, και ευελπιστούσαμε να γεννηθεί ένα κράμα Ερμαφρόδιτης αρμονικής συνέχισης και εξέλιξης του Τάγματος στην Ελλάδα.

Όμως ένα χρόνο μετά έχουμε ΣΧΙΣΜΑ.  Το παλιό έμεινε στο AMORC και το νέο έγινε AΜΡΑ.

Συνεχίζεται...5898
Εν Αρχή είναι ο Λόγος... Εν Αρχή είναι η ΙΔΕΑ...5899
Εαν φίλε μου είχαμε έναν τέτοιο Πνευματικό χώρο και 100 άτομα σαν τον Παύλο ή τον El Morya να ξεδιπλώνουν ελεύθερα την "φιλοσοφική τους σκέψη" χωρίς καμία επιβολή απο κανένα Σεχταριστικό καθεστώς, τότε θα καταλάβαιναν όλοι τι σημαίνει Ελεύθερη Πνευματική Ακαδημία Εσωτερισμού.

Ακριβώς αυτή είναι η προσπάθεια... Δυστυχώς επαναλήφθηκε με το Amorc, αυτό που έγινε και την εποχή των "παιδιών των λουλουδιών" του '60... Πολλοί από εκείνους τους επαναστάτες της συνείδησης, δρομολογήθηκαν στα ναρκωτικά...  

'Ετσι λοιπόν και ΕΜΕΙΣ οι ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ επαναστάτες - οραματιστές ψάχνοντας τον Ροδοσταυρισμό, δρομολογηθήκαμε σε νέα ναρκωτικά, μόνο που τώρα τα ονομάζαμε "αισθαντικό διαλογισμό" στην χώρα της "Φαντασίας", γιατί αυτός ο κόσμος δεν μας κάνει πια... Ως εσωτεριστές - οραματιστές μυηθήκαμε σε νεκρές ιδέες, ιδέες που δεν γεννούν ζωή... "Σιγά ποιος ασχολείται μωρέ... σιγά μην αλλάξουμε εμείς τον κόσμο..." η επικρατέστερη φράση από εσωτεριστές σήμερα... ή μάλλον καλύτερα ψευτο-εσωτεριστές...

Ο διαλογισμός ή ο εσωτερισμός, είναι εργαλεία για "Εμπνευση" και όχι δικαιολογίες για "Φυγή".

Το παιχνίδι είναι ΕΔΩ... και λέγεται ΖΩΗ...

Ας ζήσουμε λοιπόν και ας εκπαιδεύσουμε την Ψυχή μας...
Ας στήσουμε ένα παιχνίδι που να αξίζει... γιατί αξίζουμε και εμείς να απολαυμάνουμε την Ζωή...
Ναι πραγματικά αξίζουμε... να περνάμε καλά... και να βοηθάμε και άλλους να περνάνε καλά...

Μας είπαν ψέματα, η ΖΩΗ ειναι ΩΡΑΙΑ... και την λένε ΑΦΡΟΔΙΤΗ...  

5900
Αγαπητοί φίλοι,

η μετάβαση της ιστοσελίδας μας στην νέα διεύθυνσή μας www.amra.gr έχει ολοκληρωθεί.  Ευχαριστούμε θερμά τον τεχνικό διαχειριστή του Φόρουμ, Kanena, που μας βοήθησε.

5901
Θεωρώ αυτονόητο να θέλει ο κάθε πραγματικός εσωτεριστής να υλοποιηθεί μία τέτοια ιδέα.  Το θέμα είναι αν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Αγαπητέ Κανένα, τι πιστεύεις ότι χρειάζεται για να υλοποιηθεί η παραπάνω ΙΔΕΑ;

5902
Πόσοι από εμάς θα θέλαμε να δημιουργηθεί ένας σοβαρός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, όπου θα μπορούσε να παρέχει μαθήματα, δωρεάν σεμινάρια, παρουσιάσεις, πειραματικά εργαστήρια, χώρους βιβλιοθήκης και διαλογισμού, αμφιθέατρο, αίθουσες διαλέξεων, συνεδριάσεων, Ροδόκηπο Φιλοσόφων... κτλ... όπου επιστήμονες, πνευματικοί, καλλιτέχνες, και εσωτεριστές παντός χώρου θα μπορούσαν να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις, με απώτερο στόχο να συνεργαστούμε πάνω σε ένα κοινό όραμα, να γαληνέψουμε τους ψυχισμούς μας, και να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον πλανήτη Γη, αρχίζοντας από την κοινωνία μας;

Πόσοι από εμάς θα θέλαμε να υπάρχει ένας Σοβαρός Επώνυμος Οργανισμός, όπου θα συνεργάζονται έμπειροι εσωτεριστές και επιστήμονες, και θα μπορούμε να βασιστούμε στην κρίση του οργανισμού, ή της ερευνητικής ομάδας, σε σχέση με ένα βιβλίο, μία θεωρία που κυκλοφορεί ή παντός τύπου ερωτήματα εσωτερισμού, ιστορικότητας, και επιστήμης; 

Πόσοι από εμάς δεν πελαγώσαμε, όταν περιστοιχιζόμασταν από βιβλία και θεωρίες, και από μία πληθώρα σχολών, με διαφορετικές γραμμές ή δόγματα, και δεν γνωρίζαμε ποιος θα μπορούσε να μας εξυπηρετήσει, ή ακόμα χειρότερα δεν γνωρίζαμε, τι ψάχναμε και γιατί;

Πόσοι από εμάς θα θέλαμε αυτήν την έμπειρη γνώμη, αυτήν την πιστοποίηση ISO, αυτό το πόρισμα, έτσι ώστε να μην χάνουμε τσάμπα τον χρόνο μας, ή ακόμα να μην κινδυνέψουμε να χάσουμε το μυαλό μας φέροντας καταστροφικές συνέπειες στην ζωή μας αλλά και στους γύρω μας.

Πόσοι πραγματικά σε εκείνες τις στιγμές ψάχναμε ένα έμπειρο χέρι, να μας βοηθήσει, έναν άνθρωπο που είχε ήδη περπατήσει τον δρόμο, και γνώριζε, έτσι ώστε να μπορούμε να ησυχάσουμε τον νου μας και την καρδιά μας, δίνοντας λύση στην ανησυχία μας... Κάποιον που θα μπορούσαμε να εμπιστευτούμε πως δεν θα εκμεταλευτεί τον πόνο και την αδυναμία μας, έτσι ώστε να κεδροσκοπίσει πάνω μας.

Πόσοι από εμάς πραγματικά θα θέλαμε να καλυτερέψουμε την ζωή μας, αλλά και την σωματική ή ψυχική μας υγεία, και με την σειρά μας, να συνδράμουμε στην βελτίωση της κοινωνίας μας σε κάθε επίπεδο.

Πόσοι από εμάς, ακούσαμε την λέξη Φώτιση ή Αφύπνιση και δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς είναι, και πως μπορεί να επιτευχθεί;

5903
Amorc / Απ: AMORC - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ?
« στις: Ιούλιος 16, 2007, 10:26:45 »
Η Αρχαία Ελλάδα, δεν αναφερόταν ιδιαίτερα στον Μονοθεϊσμό, αλλά στον Πολυθεϊσμό και στον Πανθεϊσμό. Η ανιξηθρησκεία, η ελεύθερη λατρεία πολλών θεών της Αρχαίας Ελλάδας γέννησε την Φιλοσοφία και την Δημοκρατία, τα μαργαριτάρια του Δυτικού Πολιτισμού.

Ένας Θεός, ένας Βασιλειάς σίγουρα είναι απολυταρχικό μοντέλο, αν και ακόμα και ο Χριστιανισμός μέσω της λατρείας των Αγίων, ασπάζεται τον πολυθεϊσμό.

Παρόλα αυτά το Amorc αναφέρει ότι είναι Πανθεϊστικό, ενώ έχει σαν είδαλμα τον Ακενατόν, ο οποίος, κατά την άποψή τους, είναι ο πρώτος Μονοθεϊστής... Το Amorc είναι γεμάτο αντιφάσεις, όπως και ο χριστιανισμός... Γιατί άραγε;

5904
Amorc / Απ: Οι σέκτες και τα δικαιώματα του ανθρώπου
« στις: Ιούλιος 15, 2007, 16:37:25 »
Σε μηνιαία επιστολή Μεγάλου Διδασκάλου προς όλα τα μέλη, με θέμα "Κοσμική Συνείδηση", ο Sven Johansson έγραφε...

Our ultimate aim on earth is to return to the source of the Cosmic flux present in each of us; to leave behind the illusive and deceptive objective world and finally, to raise our consciousness to the pure, pristine spring of the Cosmic stream of awareness where we can fully experience the state of being known within the Order as Cosmic Consciousness.

Ο απώτερος στόχος μας στη γη είναι να επιστρέψουμε στην πηγή της Κοσμικής ροής παρούσα στον καθένα μας, να αφήσουμε πίσω μας τον πλανεμένο και απατηλό αντικειμενικό κόσμο και τελικά, να ανεβάσουμε τη συνείδησή μας στη αγνή, παρθένα πηγή του Κοσμικού ρεύματος της κατανοήσεως, όπου μπορούμε να βιώσουμε πλήρως το επίπεδο ύπαρξης γνωστό στο Τάγμα μας ως Kοσμική Συνείδηση.5905
Amorc / AMORC - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ?
« στις: Ιούλιος 15, 2007, 15:54:43 »
Manifesto Positio Fraternitatis Rosae Crucis, 20 Μαρτίου 2001, Ροδοσταυρικό έτος 3354 (από Ακενατόν)

ROSICRUCIAN UTOPIA
God of all beings,God of all life,

In the humanity we are dreaming of:

•  Politicians  are  profoundly  humanistic  and  strive  to  serve  the common good;
•  Economists manage state finances with discernment and in the interest of all;
•  Scientists  are  spiritualistic  and  seek  their  inspiration  in  the  Book of Nature;
•  Artists are inspired and express the beauty and purity of the Divine Plan in their works;
•  Physicians are motivated by love for their community and treat both the soul and the body;
•  Misery and pover ty have vanished, for everyone has what one needs to live happily;
•  Work is not regarded as a chore; it is looked at as a source of growth and well-being;
•  Nature  is  considered  to  be  the  most  beautiful  temple  of  all,  and animals  are  considered to  be  our  brothers  and  sisters  on  the  path of evolution;
•  A World Government composed of the leaders of all nations, working in the interest of all humanity, has come into existence;
•  Spirituality is  an ideal  and a  way of  life,  which springs forth from a  Universal Religion,  founded  more upon  the knowledge of divine laws than upon the belief in God;
•  Human relations are founded upon love, friendship, and community, so that the whole world lives in peace and harmony.

 So Mote It Be!

---------------------------------------------------------------------------------------
Ροδοσταυρική Ουτοπία

Θεέ όλων των οντοτήτων, Θεέ όλης της ύπαρξης,
Στην ανθρωπότητα στην οποία ονειρευόμαστε,

• οι πολιτικοί είναι βαθύτατα ανθρωπιστές και υπηρετούν το γενικό καλό,
• οι οικονομολόγοι διαχειρίζονται τα οικονομικά του Κράτους με σύνεση και εργάζονται για το συνολικό συμφέρον,
• οι επιστήμονες είναι πνευματικοί και λαμβάνουν έμπνευση από το Βιβλίο της Φύσης,
• οι καλλιτέχνες εμπνέονται και εκφράζουν μέσα από τα έργα τους το κάλλος και την αγνότητα του Θεϊκού Σχεδίου,
• οι γιατροί οδηγούμενοι από την αγάπη για την κοινωνία τους, θεραπεύουν σώμα και ψυχή,
• δεν υπάρχει πια μιζέρια ούτε φτώχεια, εφόσον όλοι έχουν ακριβώς ότι χρειάζονται για να ζουν ευτυχισμένοι,
• η εργασία δεν βιώνεται ως ταλαιπωρία, αλλά ως πηγή ανάπτυξης και ευημερίας,
• η φύση θεωρείται ο ομορφότερος όλων των Ναών και τα ζώα αδέρφια μας που βρίσκονται σε εξέλιξη,
• έχει δημιουργηθεί μία Παγκόσμια Κυβέρνηση που αποτελείται από εκπροσώπους όλων των εθνών, που εργάζονται για το όφελος όλης της ανθρωπότητας,
• η πνευματικότητα είναι ένα ιδεώδες και ένας τρόπος ζωής, που εκπορεύεται από μία Παγκόσμια Θρησκεία, βασισμένη κυρίως στην γνώση των θεϊκών νόμων παρά στην πίστη,
•οι ανθρώπινες σχέσεις βασίζονται στην αγάπη, στη φιλία και στην αδελφοσύνη έτσι ώστε ολόκληρος ο κόσμος να ζει ειρηνικά και αρμονικά.

Γένοιτο!


5906
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1948

ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Επειδή η αναγνώριση της αξιοπρέπειας, που είναι σύμφυτη σε όλα τα μέλη της ανθρώπινης οικογένειας, καθώς και των ίσων και αναπαλλοτρίωτων δικαιωμάτων τους αποτελεί το θεμέλιο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο.

Επειδή η παραγνώριση και η περιφρόνηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου οδήγησαν σε πράξεις βαρβαρότητας, που εξεγείρουν την ανθρώπινη συνείδηση, και η προοπτική ενός κόσμου όπου οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να μιλούν και να πιστεύουν, λυτρωμένοι από τον τρόμο και την αθλιότητα, έχει διακηρυχθεί ως η πιο υψηλή επιδίωξη του ανθρώπου.

Επειδή έχει ουσιαστική σημασία να προστατεύονται τα ανθρώπινα δικαιώματα από ένα καθεστώς δικαίου, ώστε ο άνθρωπος να μην αναγκάζεται να προσφεύγει, ως έσχατο καταφύγιο, στην εξέγερση κατά της τυραννίας και της καταπίεσης.

Επειδή έχει ουσιαστική σημασία να ενθαρρύνεται η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων ανάμεσα στα έθνη.
Επειδή, με τον καταστατικό Χάρτη, οι λαοί των Ηνωμένων Εθνών διακήρυξαν και πάλι την πίστη τους στα θεμελιακά δικαιώματα του ανθρώπου, στην αξιοπρέπεια και την αξία της ανθρώπινης προσωπικότητας, στην ισότητα δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών, και διακήρυξαν πως είναι αποφασισμένοι να συντελέσουν στην κοινωνική πρόοδο και να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής στα πλαίσια μιας ευρύτερης ελευθερίας.

Επειδή τα κράτη μέλη ανέλαβαν την υποχρέωση να εξασφαλίσουν, σε συνεργασία με τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, τον αποτελεσματικό σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιακών ελευθεριών σε όλο τον κόσμο.

Επειδή η ταυτότητα αντιλήψεων ως προς τα δικαιώματα και τις ελευθερίες αυτές έχει εξαιρετική σημασία για να εκπληρωθεί πέρα ως πέρα αυτή η υποχρέωση, Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Διακηρύσσει ότι η παρούσα Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αποτελεί το κοινό ιδανικό στο οποίο πρέπει να κατατείνουν όλοι οι λαοί και όλα τα έθνη, έτσι ώστε κάθε άτομο και κάθε όργανο της κοινωνίας, με τη Διακήρυξη αυτή διαρκώς στη σκέψη, να καταβάλλει, με τη διδασκαλία και την παιδεία, κάθε προσπάθεια για να αναπτυχθεί ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών αυτών, και να εξασφαλιστεί προοδευτικά, με εσωτερικά και διεθνή μέσα, η παγκόσμια και αποτελεσματική εφαρμογή τους, τόσο ανάμεσα στους λαούς των ίδιων των κρατών μελών όσο και ανάμεσα στους πληθυσμούς χωρών που βρίσκονται στη δικαιοδοσία τους.

ΑΡΘΡΟ 1
'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης.

ΑΡΘΡΟ 2
Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.

Δεν θα μπορεί ακόμα να γίνεται καμία διάκριση εξαιτίας του πολιτικού, νομικού ή διεθνούς καθεστώτος της χώρας από την οποία προέρχεται κανείς, είτε πρόκειται για χώρα ή εδαφική περιοχή ανεξάρτητη, υπό κηδεμονία ή υπεξουσία, ή που βρίσκεται υπό οποιονδήποτε άλλον περιορισμό κυριαρχίας.

ΑΡΘΡΟ 3
Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική του ασφάλεια.

ΑΡΘΡΟ 4
Κανείς δεν επιτρέπεται να ζει υπό καθεστώς δουλείας, ολικής ή μερικής. Η δουλεία και το δουλεμπόριο υπό οποιαδήποτε μορφή απαγορεύονται.

ΑΡΘΡΟ 5
Κανείς δεν επιτρέπεται να υποβάλλεται σε βασανιστήρια ούτε σε ποινή ή μεταχείριση σκληρή, απάνθρωπη ή ταπεινωτική.

ΑΡΘΡΟ 6
Καθένας, όπου και αν βρίσκεται, έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της νομικής του προσωπικότητας.

ΑΡΘΡΟ 7
'Ολοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία του νόμου, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. 'Ολοι έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία από κάθε διάκριση που θα παραβίαζε την παρούσα Διακήρυξη και από κάθε πρόκληση για μια τέτοια δυσμενή διάκριση.

ΑΡΘΡΟ 8
Καθένας έχει δικαίωμα να ασκεί αποτελεσματικά ένδικα μέσα στα αρμόδια εθνικά δικαστήρια κατά των πράξεων που παραβιάζουν τα θεμελιακά δικαιώματα τα οποία του αναγνωρίζουν το Σύνταγμα και ο νόμος.

ΑΡΘΡΟ 9
Κανείς δεν μπορεί να συλλαμβάνεται, να κρατείται ή να εξορίζεται αυθαίρετα.

ΑΡΘΡΟ 10
Καθένας έχει δικαίωμα, με πλήρη ισότητα, να εκδικάζεται η υπόθεσή του δίκαια και δημόσια, από δικαστήριο ανεξάρτητο και αμερόληπτο, που θα αποφασίσει είτε για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του είτε, σε περίπτωση ποινικής διαδικασίας, για το βάσιμο της κατηγορίας που στρέφεται εναντίον του.

ΑΡΘΡΟ 11
1. Κάθε κατηγορούμενος για ποινικό αδίκημα πρέπει να θεωρείται αθώος, ωσότου διαπιστωθεί η ενοχή του σύμφωνα με τον νόμο, σε ποινική δίκη, κατά την οποία θα του έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες για την υπεράσπισή του εγγυήσεις.
2. Κανείς δεν θα καταδικάζεται για πράξεις ή παραλείψεις που, κατά τον χρόνο που τελέστηκαν, δεν συνιστούσαν αξιόποινο αδίκημα κατά το εσωτερικό ή το διεθνές δίκαιο. Επίσης, δεν επιβάλλεται ποινή βαρύτερη από εκείνη που ίσχυε κατά τον χρόνο που τελέστηκε η αξιόποινη πράξη.

ΑΡΘΡΟ 12
Κανείς δεν επιτρέπεται να υποστεί αυθαίρετες επεμβάσεις στην ιδιωτική του ζωή, την οικογένεια, την κατοικία ή την αλληλογραφία του, ούτε προσβολές της τιμής και της υπόληψης του. Καθένας έχει το δικαίωμα να τον προστατεύουν οι νόμοι από επεμβάσεις και προσβολές αυτού του είδους.

ΑΡΘΡΟ 13
1. Καθένας έχει το δικαίωμα να κυκλοφορεί ελεύθερα και να εκλέγει τον τόπο της διαμονής του στο εσωτερικό ενός κράτους.
2. Καθένας έχει το δικαίωμα να εγκαταλείπει οποιαδήποτε χώρα, ακόμα και τη δική του, και να επιστρέφει σε αυτήν.

ΑΡΘΡΟ 14
1. Κάθε άτομο που καταδιώκεται έχει το δικαίωμα να ζητά άσυλο και του παρέχεται άσυλο σε άλλες χώρες.
2. Το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί κανείς να το επικαλεστεί, σε περίπτωση δίωξης για πραγματικό αδίκημα του κοινού ποινικού δικαίου ή για ενέργειες αντίθετες προς τους σκοπούς και τις αρχές του ΟΗΕ.

ΑΡΘΡΟ 15
1. Καθένας έχει το δικαίωμα μιας ιθαγένειας.
2. Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιθαγένειά του ούτε το δικαίωμα να αλλάξει ιθαγένεια.

ΑΡΘΡΟ 16
1. Από τη στιγμή που θα φθάσουν σε ηλικία γάμου, ο άνδρας και η γυναίκα, χωρίς κανένα περιορισμό εξαιτίας της φυλής, της εθνικότητας ή της θρησκείας, έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται και να ιδρύουν οικογένεια. Και οι δύο έχουν ίσα δικαιώματα ως προς τον γάμο, κατά τη διάρκεια του γάμου και κατά τη διάλυσή του.
2. Γάμος δεν μπορεί να συναφθεί παρά μόνο με ελεύθερη και πλήρη συναίνεση των μελλονύμφων.
3. Η οικογένεια είναι το φυσικό και το βασικό στοιχείο της κοινωνίας και έχει το δικαίωμα προστασίας από την κοινωνία και το κράτος.

ΑΡΘΡΟ 17
1. Κάθε άτομο, μόνο του ή με άλλους μαζί, έχει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.
2. Κανείς δεν μπορεί να στερηθεί αυθαίρετα την ιδιοκτησία του.

ΑΡΘΡΟ 18
Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας. Στο δικαίωμα αυτό περιλαμβάνεται η ελευθερία για την αλλαγή της θρησκείας ή πεποιθήσεων, όπως και η ελευθερία να εκδηλώνει κανείς τη θρησκεία του ή τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, μόνος ή μαζί με άλλους, δημόσια ή ιδιωτικά, με τη διδασκαλία, την άσκηση, τη λατρεία και με την τέλεση θρησκευτικών τελετών.

ΑΡΘΡΟ 19
Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης, που σημαίνει το δικαίωμα να μην υφίσταται δυσμενείς συνέπειες για τις γνώμες του, και το δικαίωμα να αναζητεί, να παίρνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες, με οποιοδήποτε μέσο έκφρασης, και από όλο τον κόσμο.

ΑΡΘΡΟ 20
1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συνέρχεται και να συνεταιρίζεται ελεύθερα και για ειρηνικούς σκοπούς.
2. Κανείς δεν μπορεί να υποχρεωθεί να συμμετέχει σε ορισμένο σωματείο.

ΑΡΘΡΟ 21
1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας του, άμεσα ή έμμεσα, με αντιπροσώπους ελεύθερα εκλεγμένους.
2. Καθένας έχει το δικαίωμα να γίνεται δεκτός, υπό ίσους όρους, στις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας του.
3. Η λαϊκή θέληση είναι το θεμέλιο της κρατικής εξουσίας. Η θέληση αυτή πρέπει να εκφράζεται με τίμιες εκλογές, οι οποίες πρέπει να διεξάγονται περιοδικά, με καθολική, ίση και μυστική ψηφοφορία, ή με αντίστοιχη διαδικασία που να εξασφαλίζει την ελευθερία της εκλογής.

ΑΡΘΡΟ 22
Κάθε άτομο, ως μέλος του κοινωνικού συνόλου, έχει δικαίωμα κοινωνικής προστασίας. Η κοινωνία, με την εθνική πρωτοβουλία και τη διεθνή συνεργασία, ανάλογα πάντα με την οργάνωση και τις οικονομικές δυνατότητες κάθε κράτους, έχει χρέος να του εξασφαλίσει την ικανοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την αξιοπρέπεια και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

ΑΡΘΡΟ 23
1. Καθένας έχει το δικαίωμα να εργάζεται και να επιλέγει ελεύθερα το επάγγελμά του, να έχει δίκαιες και ικανοποιητικές συνθήκες δουλειάς και να προστατεύεται από την ανεργεία.
2. 'Ολοι, χωρίς καμία διάκριση, έχουν το δικαίωμα ίσης αμοιβής για ίση εργασία.
3. Κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα δίκαιης και ικανοποιητικής αμοιβής, που να εξασφαλίζει σε αυτόν και την οικογένειά του συνθήκες ζωής άξιες στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η αμοιβή της εργασίας, αν υπάρχει, πρέπει να συμπληρώνεται με άλλα μέσα κοινωνικής προστασίας.
4. Καθένας έχει το δικαίωμα να ιδρύει μαζί με άλλους συνδικάτα και να συμμετέχει σε συνδικάτα για την προάσπιση των συμφερόντων του.

ΑΡΘΡΟ 24
Καθένας έχει το δικαίωμα στην ανάπαυση, σε ελεύθερο χρόνο, και ιδιαίτερα, σε λογικό περιορισμό του χρόνου εργασίας και σε περιοδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές.

ΑΡΘΡΟ 25
1. Καθένας έχει δικαίωμα σε ένα βιοτικό επίπεδο ικανό να εξασφαλίσει στον ίδιο και στην οικογένεια του υγεία και ευημερία, και ειδικότερα τροφή, ρουχισμό, κατοικία, ιατρική περίθαλψη όπως και τις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες. 'Εχει ακόμα δικαίωμα σε ασφάλιση για την ανεργία, την αρρώστια, την αναπηρία, τη χηρεία, τη γεροντική ηλικία, όπως και για όλες τις άλλες περιπτώσεις που στερείται τα μέσα της συντήρησής του, εξαιτίας περιστάσεων ανεξαρτήτων της θέλησης του.
2. Η μητρότητα και η παιδική ηλικία έχουν δικαίωμα ειδικής μέριμνας και περίθαλψης. 'Ολα τα παιδιά, ανεξάρτητα αν είναι νόμιμα ή εξώγαμα, απολαμβάνουν την ίδια κοινωνική προστασία.

ΑΡΘΡΟ 26
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση. Η εκπαίδευση πρέπει να παρέχεται δωρεάν, τουλάχιστον στη στοιχειώδη και βασική βαθμίδα της. Η στοιχειώδης εκπαίδευση είναι υποχρεωτική. Η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση πρέπει να εξασφαλίζεται για όλους. Η πρόσβαση στην ανώτατη παιδεία πρέπει να είναι ανοικτή σε όλους, υπό ίσους όρους, ανάλογα με τις ικανότητες τους.
2. Η εκπαίδευση πρέπει να αποβλέπει στην πλήρη ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας και στην ενίσχυση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιακών ελευθεριών. Πρέπει να προάγει την κατανόηση, την ανεκτικότητα και τη φιλία ανάμεσα σε όλα τα έθνη και σε όλες τις φυλές και τις θρησκευτικές ομάδες, και να ευνοεί την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Εθνών για τη διατήρηση της ειρήνης.
3. Οι γονείς έχουν, κατά προτεραιότητα, το δικαίωμα να επιλέγουν το είδος της παιδείας που θα δοθεί στα παιδιά τους.
 
ΑΡΘΡΟ 27
1. Καθένας έχει το δικαίωμα να συμμετέχει ελεύθερα στην πνευματική ζωή της κοινότητας, να χαίρεται τις καλές τέχνες και να μετέχει στην επιστημονική πρόοδο και στα αγαθά της.
2. Καθένας έχει το δικαίωμα να προστατεύονται τα ηθικά και υλικά συμφέροντά του που απορρέουν από κάθε είδους επιστημονική, λογοτεχνική ή καλλιτεχνική παραγωγή του.

ΑΡΘΡΟ 28
Καθένας έχει το δικαίωμα να επικρατεί μια κοινωνική και διεθνής τάξη, μέσα στην οποία τα δικαιώματα και οι ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη να μπορούν να πραγματώνονται σε όλη τους την έκταση.

ΑΡΘΡΟ 29
1. Το άτομο έχει καθήκοντα απέναντι στην κοινότητα, μέσα στα πλαίσια της οποίας και μόνο είναι δυνατή η ελεύθερη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.
2. Στην άσκηση των δικαιωμάτων του και στην απόλαυση των ελευθεριών του κανείς δεν υπόκειται παρά μόνο στους περιορισμούς που ορίζονται από τους νόμους, με αποκλειστικό σκοπό να εξασφαλίζεται η αναγνώριση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των άλλων, και να ικανοποιούνται οι δίκαιες απαιτήσεις της ηθικής, της δημόσιας τάξης και του γενικού καλού, σε μια δημοκρατική κοινωνία.
3. Τα δικαιώματα αυτά και οι ελευθερίες δεν μπορούν, σε καμία περίπτωση, να ασκούνται αντίθετα προς τους σκοπούς και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών.

ΑΡΘΡΟ 30
Καμιά διάταξη της παρούσας Διακήρυξης δεν μπορεί να ερμηνευθεί ότι παρέχει σε ένα κράτος, σε μια ομάδα ή σε ένα άτομο οποιοδήποτε δικαίωμα να επιδίδεται σε ενέργειες ή να εκτελεί πράξεις που αποβλέπουν στην άρνηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών που εξαγγέλλονται σε αυτήν.

5907
Amorc / Οι σέκτες και τα δικαιώματα του ανθρώπου
« στις: Ιούλιος 15, 2007, 15:11:19 »
Παραθέτουμε τον ορισμό της λέξης "σέκτα" από την Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το 1993:

"Ομάδα προσώπων που παρουσιάζεται ή δεν παρουσιάζεται ως θρησκεία, της οποίας οι πρακτικές χαρακτηρίζονται από παραβατικότητα ως προς τους νόμους που προστατεύουν τα δικαιώματα του ατόμου, ή την λειτουργία του κράτους, σεκταριστική συμπεριφορά, άρνηση των νόμων μέσω τελέσεως αδικημάτων, μέσω διαπράξεως υπεξαιρέσεων, κατάχρησης εμπιστοσύνης, απάτης, αισχροκέρδειας, οικονομικών και φορολογικών παραβάσεων, κακομεταχείρισης, μη συνδρομής ατόμου σε κίνδυνο, προτροπών υπέρ του φυλετικού μίσους, λαθρεμπόριο ναρκωτικών".

Στην Γαλλία, η Διυπουργική Επιτροπή ορίζει ως σέκτα, στην έκθεση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό το 2000,

"μία ένωση κλειστού και ολοκληρωτικού χαρακτήρα, που δηλώνει ή δεν διακηρύσσει θρησκευτικούς στόχους, της οποίας η συμπεριφορά πλήττει τα δικαιώματα του ανθρώπου και την κοινωνική ευστάθεια".

Η ανάγνωση του άρθρου 18 της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που δείχνει ως ποιο βαθμό είναι ουσιώδους σημασία η διάκριση μεταξύ του τι είναι και του τι δεν είναι σέκτα:

"Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας, το δικαίωμα αυτό συνεπάγεται την ελευθερία αλλαγής θρησκείας ή πεποίθησης, καθώς και την ελευθερία του ατόμου να εκδηλώνει την θρησκεία του ή την πεποίθησή του κατά μονάς ή από κοινού με άλλα άτομα, τόσο δημοσίως όσο και κατ' ιδίαν, δια της διδασκαλίας, των πρακτικών, της λατρείας και των τελετουργιών".

Καταναγκασμοί και Κίνδυνοι

Εν αντιθέσει με τα νέα θρησκευτικά ρεύματα, οι σέκτες επιμένουν να επιβάλλουν ένα δόγμα και ένα συχνά ιδιαίτερα καταναγκαστικό κανόνα ζωής στην κοινότητα των οπαδών τους.  Οι τελευταίοι απομονώνονται ψυχολογικά και σωματικά από την οικογένειά τους, τους φίλους τους και γενικότερα από όλους όσοι θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη διδασκαλία της σέκτας ή θα τους εξέθεταν στον κίνδυνο επανένταξης στην κοινωνία.   Αντιλαμβάνεται κανείς μέχρι ποιου σημείου μπορούν οι σέκτες να βλάψουν τα άτομα και γιατί οι πολιτικοί και οι λοιποί ιθύνοντες, ο καθένας ανάλογα με τις αρμοδιότητές του, μάχονται κατά του φαινομένου αυτού.

Larouse, "Οι Θρησκείες σήμερα, και ποιο το μέλλον τους", εκδόσεις Καστάλια

5908
ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ Α.Μ.Ρ.Α.

Η Α.Μ.Ρ.Α. είναι μία σύγχρονη Ροδοσταυρική αδελφότητα, που αντλεί από την ανεξάντλητη δυτική εσωτερική παράδοση τις αξίες, τις γνώσεις και τα ιδανικά, με τα οποία προσδοκά, να ανοίξει τον δρόμο για την Ανατολή της Υδροχοϊκής Εποχής, την εποχή της Γνώσης, της Κοινωνικής Ισότητας, και της Ελευθερίας.

Ερευνώντας και μελετώντας τους φυσικούς και ψυχικούς νόμους, αποσκοπεί στην εξέλιξη των συνειδήσεων, και στην προαγωγή του ανθρωπισμού, συμβάλλοντας στην «ίαση» της νοσούσης δυτικής μας κοινωνίας, την οποία χαρακτηρίζει το άγχος, η έκπτωση των αξιών, και η έλλειψη ανθρωπιστικών ιδεωδών.

Προσδοκούμε μέσω της ΑΜΡΑ, σε μία σύγκληση ανθρώπων, με κοινό γνώρισμα την αγάπη για τον Ροδοσταυρισμό και τον Ανθρωπισμό, και ευχόμαστε να αναγεννηθεί μέσα από τις καρδιές όλων μας, ένα νέο όραμα, μια νέα προοπτική, που θα συμβάλλει στην ανάδειξη των γνώσεων και στην εύρεση των κλειδιών, τα οποία θα ανοίξουν τις θύρες των μυστηρίων, της φιλοσοφίας, των μυστικιστικών, αποκρυφιστικών και ιδεολογικών συστημάτων, ασκούμενοι πνευματικά, ούτως ώστε μέσω βιωματικών εμπειριών να πετύχουμε την αφύπνιση των ψυχικών ικανοτήτων του ανθρώπου.

Το Ροδοσταυρικό κίνημα αναγεννήθηκε στην Ευρώπη στις αρχές του 10ου αιώνα, γαλουχημένο με τα θεία νάματα των πατροπαράδοτων μυστηρίων της Ελληνικής Αρχαιότητας, εμπλουτισμένο με θησαυρούς και άλλων αρχαίων πολιτισμών.

Από την αρχή της ανάδυσης της συνείδησης, η ανάγκη του ανθρώπου να γνωρίσει σε βάθος τον εαυτό του, εκφράστηκε μέσα από διάφορα ρεύματα και κινήματα, και έφτασε στις μέρες μας ως «Ροδοσταυρική παράδοση», συνδυάζοντας την ερμητική σκέψη με τον διονυσιακό μυστικισμό, εμψυχώνοντας και αναγεννώντας τον αποκαλούμενο δυτικό πολιτισμό.

Η ΑΜΡΑ στοχεύει στην ενδυνάμωση, εμψύχωση, και έμπνευση των φιλόδοξων ζηλωτών, συμπαραστεκόμενη στον αγώνα τους, για να πετύχουν την Πνευματική Αλχημεία, την σταδιακή μεταστοιχείωση όλων των ελαττωμάτων τους σε προτερήματα.

Για να επιτευχθούν τα οράματα και οι στόχοι της ΑΜΡΑ, έχει σχεδιαστεί ένα μυητικό σύστημα που συμπεριλαμβάνει διδασκαλίες, οι οποίες αποστέλλονται στα μέλη, ανά δεκαπενθήμερο, εντελώς δωρεάν. Οι διδασκαλίες συμπεριλαμβάνουν κείμενα εσωτερικών και επιστημονικών θεμάτων.

Μπορείτε να ενημερωθείτε, για το τι περιλαμβάνει το σύστημα της μυητικής διδασκαλίας της ΑΜΡΑ, ζητώντας να σας αποστείλουμε, τις διδασκαλίες του «δοκίμου», που προϊδεάζουν για το περιεχόμενο των 7 μυητικών βαθμών της ΑΜΡΑ.

Μετά το πέρας των διδασκαλιών του «δοκίμου», έχετε την δυνατότητα:

1. Να συνεχίσετε ως «κανονικό μέλος»: στην περίπτωση αυτή, οι «εσωτερικές» και «εξωτερικές» διδασκαλίες θα συνεχίσουν να σας αποστέλλονται κανονικά, εφόσον μυηθείτε.

2. Να συνεχίσετε ως «φίλος»: αν δεν μπορείτε να μυηθείτε λόγω απόστασης, ή αν δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε στον εσωτερικό κύκλο της ΑΜΡΑ, μπορείτε απλά να λαμβάνετε τις «εξωτερικές» διδασκαλίες.

Και στις παραπάνω δύο περιπτώσεις θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε μία αίτηση εγγραφής στην αδελφότητα μας, έτσι ώστε να πάρετε επίσημα και τον τίτλο του «μέλους» ή του «φίλου» της ΑΜΡΑ, με όλα τα επιπλέον οφέλη που απορρέουν από την ιδιότητα αυτήν.

Η μόνη προϋπόθεση για να εισέλθετε στην ΑΜΡΑ, είναι να είστε Ανθρωπιστής, δεσμεύοντας τον εαυτό σας, να χρησιμοποιήσετε τις δωρεάν γνώσεις που θα λάβετε, προς όφελος και υπηρεσία του ανθρώπου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Διαχείριση, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@amra.gr.

5909
Αγαπητοί φίλοι,

το φόρουμ αυτό δεν ανήκει πλέον στην οργάνωση του Amorc. Ανήκει στην ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα, και θα μετακομίσουμε σύντομα στην ιστοσελίδα www.amra.gr.

Όσοι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στο φόρουμ μας, μετά αυτήν την αλλαγή, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Διαχείριση και να απενεργοποιηθεί ο κωδικός τους. Όσοι επίσης επιθυμούν να εγγραφούν στην ΑΜΡΑ, να επικοινωνήσουν επίσης με την Διαχείριση.

Θα ενημερωθείτε σύντομα για περαιτέρω εξελίξεις.


5910
Αγαπητοί φίλοι,

η αλήθεια είναι πως επειδή η Διεθνής ηγεσία δεν μπορεί να ΕΛΕΓΞΕΙ την πληροφορία που διακινείται μέσα από το Φόρουμ Συζητήσεών μας, ο Sven μας ενημέρωσε πως επιθυμεί να κλείσει. 

Φυσικά ο Ροδοσταυρισμός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς Ελευθερία Πνεύματος, αλλά για μια άλλη φορά αποδεικνύεται ότι η Διεθνής Ηγεσία του Amorc, δεν ενδιαφέρεται για την εξέλιξη του ανθρώπου, αλλά για το παραδάκι των δωρεών και των συνδρομών.

Αιτία για την ανησυχία του Sven, ήταν ο Διδάσκαλος του Προνάου "Παρθενών", ο οποίος μας συκοφάντησε ότι οι συζητήσεις μας, δυσφημούσανε το Amorc. 

Ενημερώνουμε πως εξαιτίας αυτού του φόρουμ, γράφτηκαν τουλάχιστον 20 μέλη, και απέκτησε το Amorc καλή φήμη. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και να συζητήσουμε με πολλούς αξιόλογους νέους φίλους του Ροδοσταυρισμού ή γενικά του Εσωτερισμού εκτός Amorc, μια και για πρώτη φορά ένα Εσωτερικό Τάγμα στην Ελλάδα, άνοιξε τις πύλες του, διαδικτυακά, στο κοινό.

Η προσπάθειά μας, ήταν η ανοιχτή συνάντηση ομοϊδεατών σε θέματα Ροδοσταυρισμού και γενικού εσωτερισμού, με στόχο να κερδίσουμε μοιράζοντας τις απόψεις και τις εμπειρίες μας, να ελαχιστοποιηθεί ο φόβος σε σχέση με τα εσωτερικά τάγματα, και να γνωρίσει η κοινωνία μας τι είναι το κίνημα του Ροδοσταυρισμού.

Το φόρουμ μας θα μεταφερθεί σύντομα σε νέο ιστοχώρο, για Ελεύθερους, Άφοβους, Σκεπτόμενους Ανθρώπους.

Σελίδες: 1 ... 392 393 [394] 395 396 ... 402