Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Rose

Σελίδες: 1 ... 385 386 [387] 388 389 ... 395
5791
Amorc / Οι σέκτες και τα δικαιώματα του ανθρώπου
« στις: Ιούλιος 15, 2007, 15:11:19 »
Παραθέτουμε τον ορισμό της λέξης "σέκτα" από την Επιτροπή των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το 1993:

"Ομάδα προσώπων που παρουσιάζεται ή δεν παρουσιάζεται ως θρησκεία, της οποίας οι πρακτικές χαρακτηρίζονται από παραβατικότητα ως προς τους νόμους που προστατεύουν τα δικαιώματα του ατόμου, ή την λειτουργία του κράτους, σεκταριστική συμπεριφορά, άρνηση των νόμων μέσω τελέσεως αδικημάτων, μέσω διαπράξεως υπεξαιρέσεων, κατάχρησης εμπιστοσύνης, απάτης, αισχροκέρδειας, οικονομικών και φορολογικών παραβάσεων, κακομεταχείρισης, μη συνδρομής ατόμου σε κίνδυνο, προτροπών υπέρ του φυλετικού μίσους, λαθρεμπόριο ναρκωτικών".

Στην Γαλλία, η Διυπουργική Επιτροπή ορίζει ως σέκτα, στην έκθεση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό το 2000,

"μία ένωση κλειστού και ολοκληρωτικού χαρακτήρα, που δηλώνει ή δεν διακηρύσσει θρησκευτικούς στόχους, της οποίας η συμπεριφορά πλήττει τα δικαιώματα του ανθρώπου και την κοινωνική ευστάθεια".

Η ανάγνωση του άρθρου 18 της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που δείχνει ως ποιο βαθμό είναι ουσιώδους σημασία η διάκριση μεταξύ του τι είναι και του τι δεν είναι σέκτα:

"Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας, το δικαίωμα αυτό συνεπάγεται την ελευθερία αλλαγής θρησκείας ή πεποίθησης, καθώς και την ελευθερία του ατόμου να εκδηλώνει την θρησκεία του ή την πεποίθησή του κατά μονάς ή από κοινού με άλλα άτομα, τόσο δημοσίως όσο και κατ' ιδίαν, δια της διδασκαλίας, των πρακτικών, της λατρείας και των τελετουργιών".

Καταναγκασμοί και Κίνδυνοι

Εν αντιθέσει με τα νέα θρησκευτικά ρεύματα, οι σέκτες επιμένουν να επιβάλλουν ένα δόγμα και ένα συχνά ιδιαίτερα καταναγκαστικό κανόνα ζωής στην κοινότητα των οπαδών τους.  Οι τελευταίοι απομονώνονται ψυχολογικά και σωματικά από την οικογένειά τους, τους φίλους τους και γενικότερα από όλους όσοι θα μπορούσαν να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη διδασκαλία της σέκτας ή θα τους εξέθεταν στον κίνδυνο επανένταξης στην κοινωνία.   Αντιλαμβάνεται κανείς μέχρι ποιου σημείου μπορούν οι σέκτες να βλάψουν τα άτομα και γιατί οι πολιτικοί και οι λοιποί ιθύνοντες, ο καθένας ανάλογα με τις αρμοδιότητές του, μάχονται κατά του φαινομένου αυτού.

Larouse, "Οι Θρησκείες σήμερα, και ποιο το μέλλον τους", εκδόσεις Καστάλια

5792
ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ Α.Μ.Ρ.Α.

Η Α.Μ.Ρ.Α. είναι μία σύγχρονη Ροδοσταυρική αδελφότητα, που αντλεί από την ανεξάντλητη δυτική εσωτερική παράδοση τις αξίες, τις γνώσεις και τα ιδανικά, με τα οποία προσδοκά, να ανοίξει τον δρόμο για την Ανατολή της Υδροχοϊκής Εποχής, την εποχή της Γνώσης, της Κοινωνικής Ισότητας, και της Ελευθερίας.

Ερευνώντας και μελετώντας τους φυσικούς και ψυχικούς νόμους, αποσκοπεί στην εξέλιξη των συνειδήσεων, και στην προαγωγή του ανθρωπισμού, συμβάλλοντας στην «ίαση» της νοσούσης δυτικής μας κοινωνίας, την οποία χαρακτηρίζει το άγχος, η έκπτωση των αξιών, και η έλλειψη ανθρωπιστικών ιδεωδών.

Προσδοκούμε μέσω της ΑΜΡΑ, σε μία σύγκληση ανθρώπων, με κοινό γνώρισμα την αγάπη για τον Ροδοσταυρισμό και τον Ανθρωπισμό, και ευχόμαστε να αναγεννηθεί μέσα από τις καρδιές όλων μας, ένα νέο όραμα, μια νέα προοπτική, που θα συμβάλλει στην ανάδειξη των γνώσεων και στην εύρεση των κλειδιών, τα οποία θα ανοίξουν τις θύρες των μυστηρίων, της φιλοσοφίας, των μυστικιστικών, αποκρυφιστικών και ιδεολογικών συστημάτων, ασκούμενοι πνευματικά, ούτως ώστε μέσω βιωματικών εμπειριών να πετύχουμε την αφύπνιση των ψυχικών ικανοτήτων του ανθρώπου.

Το Ροδοσταυρικό κίνημα αναγεννήθηκε στην Ευρώπη στις αρχές του 10ου αιώνα, γαλουχημένο με τα θεία νάματα των πατροπαράδοτων μυστηρίων της Ελληνικής Αρχαιότητας, εμπλουτισμένο με θησαυρούς και άλλων αρχαίων πολιτισμών.

Από την αρχή της ανάδυσης της συνείδησης, η ανάγκη του ανθρώπου να γνωρίσει σε βάθος τον εαυτό του, εκφράστηκε μέσα από διάφορα ρεύματα και κινήματα, και έφτασε στις μέρες μας ως «Ροδοσταυρική παράδοση», συνδυάζοντας την ερμητική σκέψη με τον διονυσιακό μυστικισμό, εμψυχώνοντας και αναγεννώντας τον αποκαλούμενο δυτικό πολιτισμό.

Η ΑΜΡΑ στοχεύει στην ενδυνάμωση, εμψύχωση, και έμπνευση των φιλόδοξων ζηλωτών, συμπαραστεκόμενη στον αγώνα τους, για να πετύχουν την Πνευματική Αλχημεία, την σταδιακή μεταστοιχείωση όλων των ελαττωμάτων τους σε προτερήματα.

Για να επιτευχθούν τα οράματα και οι στόχοι της ΑΜΡΑ, έχει σχεδιαστεί ένα μυητικό σύστημα που συμπεριλαμβάνει διδασκαλίες, οι οποίες αποστέλλονται στα μέλη, ανά δεκαπενθήμερο, εντελώς δωρεάν. Οι διδασκαλίες συμπεριλαμβάνουν κείμενα εσωτερικών και επιστημονικών θεμάτων.

Μπορείτε να ενημερωθείτε, για το τι περιλαμβάνει το σύστημα της μυητικής διδασκαλίας της ΑΜΡΑ, ζητώντας να σας αποστείλουμε, τις διδασκαλίες του «δοκίμου», που προϊδεάζουν για το περιεχόμενο των 7 μυητικών βαθμών της ΑΜΡΑ.

Μετά το πέρας των διδασκαλιών του «δοκίμου», έχετε την δυνατότητα:

1. Να συνεχίσετε ως «κανονικό μέλος»: στην περίπτωση αυτή, οι «εσωτερικές» και «εξωτερικές» διδασκαλίες θα συνεχίσουν να σας αποστέλλονται κανονικά, εφόσον μυηθείτε.

2. Να συνεχίσετε ως «φίλος»: αν δεν μπορείτε να μυηθείτε λόγω απόστασης, ή αν δεν επιθυμείτε να συμμετέχετε στον εσωτερικό κύκλο της ΑΜΡΑ, μπορείτε απλά να λαμβάνετε τις «εξωτερικές» διδασκαλίες.

Και στις παραπάνω δύο περιπτώσεις θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε μία αίτηση εγγραφής στην αδελφότητα μας, έτσι ώστε να πάρετε επίσημα και τον τίτλο του «μέλους» ή του «φίλου» της ΑΜΡΑ, με όλα τα επιπλέον οφέλη που απορρέουν από την ιδιότητα αυτήν.

Η μόνη προϋπόθεση για να εισέλθετε στην ΑΜΡΑ, είναι να είστε Ανθρωπιστής, δεσμεύοντας τον εαυτό σας, να χρησιμοποιήσετε τις δωρεάν γνώσεις που θα λάβετε, προς όφελος και υπηρεσία του ανθρώπου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Διαχείριση, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης info@amra.gr.

5793
Αγαπητοί φίλοι,

το φόρουμ αυτό δεν ανήκει πλέον στην οργάνωση του Amorc. Ανήκει στην ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα, και θα μετακομίσουμε σύντομα στην ιστοσελίδα www.amra.gr.

Όσοι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στο φόρουμ μας, μετά αυτήν την αλλαγή, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Διαχείριση και να απενεργοποιηθεί ο κωδικός τους. Όσοι επίσης επιθυμούν να εγγραφούν στην ΑΜΡΑ, να επικοινωνήσουν επίσης με την Διαχείριση.

Θα ενημερωθείτε σύντομα για περαιτέρω εξελίξεις.


5794
Αγαπητοί φίλοι,

η αλήθεια είναι πως επειδή η Διεθνής ηγεσία δεν μπορεί να ΕΛΕΓΞΕΙ την πληροφορία που διακινείται μέσα από το Φόρουμ Συζητήσεών μας, ο Sven μας ενημέρωσε πως επιθυμεί να κλείσει. 

Φυσικά ο Ροδοσταυρισμός δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς Ελευθερία Πνεύματος, αλλά για μια άλλη φορά αποδεικνύεται ότι η Διεθνής Ηγεσία του Amorc, δεν ενδιαφέρεται για την εξέλιξη του ανθρώπου, αλλά για το παραδάκι των δωρεών και των συνδρομών.

Αιτία για την ανησυχία του Sven, ήταν ο Διδάσκαλος του Προνάου "Παρθενών", ο οποίος μας συκοφάντησε ότι οι συζητήσεις μας, δυσφημούσανε το Amorc. 

Ενημερώνουμε πως εξαιτίας αυτού του φόρουμ, γράφτηκαν τουλάχιστον 20 μέλη, και απέκτησε το Amorc καλή φήμη. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και να συζητήσουμε με πολλούς αξιόλογους νέους φίλους του Ροδοσταυρισμού ή γενικά του Εσωτερισμού εκτός Amorc, μια και για πρώτη φορά ένα Εσωτερικό Τάγμα στην Ελλάδα, άνοιξε τις πύλες του, διαδικτυακά, στο κοινό.

Η προσπάθειά μας, ήταν η ανοιχτή συνάντηση ομοϊδεατών σε θέματα Ροδοσταυρισμού και γενικού εσωτερισμού, με στόχο να κερδίσουμε μοιράζοντας τις απόψεις και τις εμπειρίες μας, να ελαχιστοποιηθεί ο φόβος σε σχέση με τα εσωτερικά τάγματα, και να γνωρίσει η κοινωνία μας τι είναι το κίνημα του Ροδοσταυρισμού.

Το φόρουμ μας θα μεταφερθεί σύντομα σε νέο ιστοχώρο, για Ελεύθερους, Άφοβους, Σκεπτόμενους Ανθρώπους.

5795
Αγαπητοί φίλοι,

επειδή το φόρουμ του Amorc θα πρέπει να κλείσει σύντομα, και επειδή θέλουμε να σώσουμε την υπέροχη κατάθεση ψυχής όλων των ανθρώπων που συμμετείχαν, καθώς και να συνεχίσουμε το έργο μας, το φόρουμ και η ιστοσελίδα μας θα μεταφερθούν σε άλλο ιστοχώρο σύντομα.

Παρακαλούμε για την υπομονή σας μέχρι να γίνει η πλήρη μετάβαση.


5796
Αγαπητέ SERAPIS,

ευχαριστούμε για την πανέμορφη επιστολή σου, και εύχομαι οι Ιππότες του Ροδοσταυρισμού να ξεσηκωθούν μπροστά σε αυτήν την μάχη που δίνουμε να σώσουμε ότι ιερό, και άσπιλο έχει απομείνει στον Ροδοσταυρισμό...

Αγαπητέ El Morya,

δεν υπάρχει καμία πονηρή σκοπιμότητα... Απλά μέσα σε αυτό τον χρόνο που ανακατεύθηκα με την Διοίκηση του Τάγματος, εθελοντικά και ανιδιοτελώς, και δεν ήμουν ένα απλό μέλος, σοκαρίστηκα, με αυτά που είδα, και αναγκάστηκα πλέον να κάνω αυτήν την δημόσια επιστολή προς ενημέρωση όλων...

Παρά τις προσπάθειές μου, να εξαγνιστούν και να αλλάξουν κάποια πράγματα, δεν εισακούστηκα, και είδα τελικά ότι οι άνθρωποι που διαχειρίζονται το Amorc παγκοσμίως δεν ενδιαφέρονται για τον άνθρωπο αλλά για το χρήμα... Αυτή είναι η δική μου κατανόηση και έχω ήδη αρκετά στοιχεία, για να υπάρξει και δικαστική καταγγελία, η οποία δρομολογείται σύντομα.

Είμαι ορκισμένη αγωνίστρια του Ανθρωπισμού, και του Ροδοσταυρισμού, και δεν μπορώ να αντέξω να δυσφημίζεται έτσι ο Ροδοσταυρισμός, και να καταντάει έτσι ο άνθρωπος... ένας πειθήνιος οπαδός... που ξεπουλάει πατρίδα και ιδεώδεις, για το όπιό του, τον διαλογισμό.

Είναι χρέος μου να μιλήσω εάν θέλω να λέγομαι έντιμος πολίτης αυτή της χώρας, και να αποκαλύπτω οποιονδήποτε είναι ενάντια στα συμφέροντά της.

Όσο αν θα δημιουργήσω νέο Ροδοσταυρικό Τάγμα, δεν το γνωρίζω ακόμα, το μέλλον θα δείξει... αν θα υπάρξει τέτοια ανάγκη.  Αν υπάρξουν άτομα που το ζητήσουνε φυσικά θα αναδυθεί κάτι καινούργιο, παντελώς ανιδιοτελές, χωρίς συνδρομές, και έχουμε όλες τις γνώσεις και την δυνατότητα να το πράξουμε…

Το μόνο που θα δημιουργηθεί άμεσα είναι μία νέα Ροδοσταυρική παρέα, για όσους θέλουν να απεμπλακούν από το Αμορκ και ζητούν να συνεχίσουν το Ροδοσταυρικό μονοπάτι... χωρίς συνδρομές ή δωρεές, απλά ένας χώρος πνευματικής ανταλλαγής απόψεων, που ίσως στο μέλλον να γεννήσει μία πραγματική Ροδοσταυρική Αδελφότητα, έτσι όπως την ονειρευόμαστε όλοι.... όπου κανένας δεν θα μας εξαπατά πια, μια και κανένας δεν θα χρηματίζεται.

Ελπίζω να σου έλυσα την απορία σου.

5797
Αγαπητοί φίλοι,

μετά από έναν χρόνο επίπονου αγώνα, να αναστήσω το Amorc στην Ελλάδα, νιώθω, προδομένη, εξαπατημένη, και παντελώς ηλίθια, που ακολούθησα την εταιρεία Amorc όλα αυτά τα χρόνια.

Με μεγάλη μου λύπη ανακάλυψα ότι στην Εταιρεία Amorc, ο Ροδοσταυρισμός βρίσκεται σε έσχατη πτώση, και η Αλχημεία απέτυχε στο Amorc, μια και οι Αλχημιστές - Μέτοχοι της Εταιρείας, ασχολούνται πλέον με την παραγωγή χρυσού, μέσω των δωρεών και των συνδρομών, παρά με την μεταστοιχείωση του Ανθρώπου.

Επίσης με μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα ότι τα μέλη δεν έχουν κανένα παντελώς δικαίωμα στην εταιρεία Amorc, γι' αυτό καλύτερα θα πρέπει να λέγονται πελάτες.

Επίσης ανακάλυψα ότι χρησιμοποιήθηκα να υπογράψω, ως εθελοντής Διευθυντής της Εταιρείας Amorc στην Ελλάδα, έτσι ώστε μέσα από μια ύπουλη τροποποίηση του κανονισμού, τα 150,000 ευρώ, Ελληνικών δωρεών που είχαν διασωθεί από την προηγούμενη Ελληνική Διοίκηση, να περνούσαν πια στο Ύπατο Συμβούλιο, στους Αμερικάνους.

Αν και προσπάθησα να σώσω αυτά τα λεφτά για την Ελλάδα, δυστυχώς η ματαιοδοξία και η προδοσία δύο ατόμων, του Δασκάλου του προνάου «Παρθενών» στην Αθήνα, ενός μάλλιστα ιερομόναχου, και του άλλου υποψήφιου Διαχειριστή, (ο οποίος δεν ασχολήθηκε καθόλου με την Διαχείριση του Amorc) δυνάμωσαν την ισχύ του Sven Johansson, και βρήκε συμμάχους αυτούς τους δύο προδότες της πατρίδας μας, που δέχτηκαν να απορροφηθούν οι Ελληνικές Δωρεές από τους Αμερικάνους.

Επίσης ανακάλυψα, ότι για ένα χρόνο περίπου, έδωσα λεφτά και πολύτιμο χρόνο απλά για να αυξήσω, στην πραγματικότητα να διπλασιάσω, το πελατολόγιο του Amorc, αυθυποβεβλημένη, ότι δούλευα για ένα ιερό σκοπό.

Όσον αφορά τις διδασκαλίες πήρα αρκετές καλές πληροφορίες και κατανοήσεις, κατανόησα όμως επίσης, ότι το σύστημα διδασκαλίας έχει αρκετά λάθη, και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο στην ψυχική υγεία του ανθρώπου.

Παρότι όμως αποτάθηκα και στον Μεγάλο Διδάσκαλο, Sven Johansson, αλλά και στον ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡΑ  ;D Christian Bernard ρωτώντας μήπως υπάρχει καμία ερευνητική ομάδα, που να εξετάζει τις μονογραφίες, μου απάντησαν δογματικά ότι αυτά δεν αλλάζουν με τίποτα... (αν και ο Sven με ξεγέλασε αρχικά πως θα τα δούμε αργότερα γιατί δεν είχε χρόνο).  Επίσης τους ανάφερα πως στις διδασκαλίες γίνεται ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, αλλά δεν έδειξαν παντελώς κανένα ενδιαφέρον ούτε καν να το ερευνήσουν.

Θα τα αποκαλύψω όλα... καθώς και όλα τα σχόλια του Μεγάλου Διδασκάλου Sven Johansson, τα οποία καταπατάν τα ανθρώπινα δικαιώματα, και εκδηλώνουν εμφανής τάσεις, εκμετάλλευσης και χειραγώγησης των ανθρώπων.

ΚΑΛΩ, παλιά μέλη του Amorc, που αισθάνθηκαν εξαπατημένοι, και προδομένοι, να επικοινωνήσουν στο orfikos@gmail.com για να συγκεντρώσουμε στοιχεία, έτσι ώστε να καταγγείλουμε την εταιρεία Amorc, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μια και θεωρούμε πλέον πως όχι μόνο εξαπατά τον κόσμο, αλλά και φέρει στοιχεία επικίνδυνης σέκτας που ωθεί τους συμμετέχοντες, να γίνουν τυφλοί οπαδοί, με αντικοινωνικές τάσεις, καταχράται τα ανθρώπινα δικαιώματα, και προσβάλει την ελευθερία συνειδήσεως των ανθρώπων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ AMORC.  'Ετσι όπως το κατάντησαν, είναι μια καλοστημένη θρησκευτική Μπίσνα. 'Ισως κάποτε να υπήρχε ένα όραμα στο Amorc, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια, τα διεθνή και τα Ελλαδικά γεγονότα αποδεικνύουν την συνεχόμενη πτώση αυτής της εταιρείας, παγκόσμια...

Στην σημερινή της μορφή προσβάλει κάθε Ροδοσταυρικό ή Ανθρωπιστικό Ιδεώδες...

Το Ανιδιοτελής Ανθρωπιστικό μας Όραμα θα συνεχιστεί πλέον πέρα από την εταιρεία Amorc, και θα ενημερωθείτε σύντομα και για την νέα σελίδα μας, αλλά και για το έργο που θα ξεκινήσει…

Μαρίνα
Η παραλίγο συνένοχη Διαχειρίστρια  ;D

5798
Αποσυμβολισμός / Re: Veritas Vos Velirabit
« στις: Ιούλιος 11, 2007, 15:57:23 »
'Ετσι ακριβώς, αγαπητέ Avaris, έτσι ακριβώς...  ;)

5799
Αποσυμβολισμός / Re: Veritas Vos Velirabit
« στις: Ιούλιος 10, 2007, 12:56:43 »
"...Εάν σείς μείνητε εν τω λόγω τω εμώ, είσθε αληθώς μαθηταί μου
Δηλαδή, όποιος "μείνει" στον "άλλον το Λόγο", του "διπλανού", πχ του Βούδα, δεν θα "γνωρίσει" καμιάν "Αλήθεια"?

Αγαπητέ Avaris,

στο επίπεδο της Φώτισης, στο επίπεδο της Θέωσης, στο επίπεδο της Ψυχικής Αρμονίας, ο Χριστός, και ο Βούδας, είναι ΕΝΑ, και όπως και κάθε άλλος άνθρωπος που έχει φτάσει αυτήν την κατανόηση, μια και η φώτιση δεν είναι τίποτα άλλο από μία βαθιά κατανοήση, των ψυχικών και φυσικών συμπαντικών νόμων.

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη

5800
Αλχημεία / Απ: Ερωτική Αλχημεία
« στις: Ιούνιος 16, 2007, 03:53:00 »
Αγαπητέ Frater Immortal,

ευχαριστούμε για την κατάθεση σου πάνω στην ερωτική αλχημεία.  Είμαι σίγουρη πως είναι ένα ενδιαφέρον θέμα για πολλούς από εμάς.  Απλά θα ήθελα να κάνω μία διευκρίνηση για τους φίλους αναγνώστες, πως το Amorc δεν ασχολείται με τεχνικές τάντρα ή σεξουαλικής μαγείας, ούτε δέχεται την φυσική αθανασία, αλλά μόνο την αθανασία της Ψυχής.

Φυσικά το κάθε μέλος είναι ελεύθερο να κάνει την έρευνα του πάνω στα θέματα που τον ενδιαφέρουν και να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα, πέρα των διδασκαλιών.

Απλά υπάρχουν κάποιες σχολές σκέψεις, στις οποίες ανήκει και το Amorc, που θεωρούν αυτές τις τεχνικές ως μαύρη μαγεία, και τις αποκλείουν κατηγορηματικά από τις διδασκαλίες τους.  Δηλαδή δεν ασχολούνται με τα μυστήρια της γέννησης (σεξουαλική μαγεία) και του θανάτου (πνευματισμό) αλλά κυρίως με τα μυστήρια της ζωής (αυτογνωσία, ψυχανάλυση και Θεουργία).

Και ο λόγος είναι γιατί η σεξουαλική μαγεία ξεσηκώνει τα πάθη μας, επιδρά επικίνδυνα στο αυτόνομο νευρικό μας σύστημα, δημιουργεί λαγνεία, ενώ η θεουργία, η Πνευματική Αλχημεία, φέρει σαν αποτέλεσμα την υπηρεσία στο Κοσμικό σχέδιο, την αυτοκυριαρχία, και την ψυχική αρμονία.  Στην πρώτη περίπτωση κυριαρχεί το θηρίο, (τα ζωώδη ένστικτα), και στην δεύτερη ο Θεός (η Συνείδηση). Σίγουρα ο έρωτας είναι ένας σημαντικός θεός από αρχαιοτάτων χρόνων, αλλά ο έρωτας αλλάζει μορφή και από σαρκικός γίνεται πνευματικός, δαμάζοντας τα πάθη μας...

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι Ελεύθερος, όταν είναι δέσμιος των παθών του.

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη

5801
<< Γίνε εσύ το παράδειγμα που αναζητάς για σένα, αναψε εσύ την φλόγα που θα ζεστάνει την σκέψη σου...ακου..εσένα >>
Το μικρό παιδί μάζεψε το ''περίεργο αντικείμενο'' , ανοιξε τα φτερά του και πέταξε για την γειτονιά των αγγέλων...χαμογελώντας ...

Οι Άγγελοι καλωσόρισαν το παιδί, και το κράτησαν μαζί τους 40 μέρες. Του εξήγησαν πως είχε αποστολή, πως έπρεπε να γυρίσει πίσω στον πλανήτη, και να διδάξει αυτά που κατανόησε... Έπρεπε να βοηθήσει κάποιους απομείναντες δυστυχείς που εναγωνίως έψαχναν για την Φλόγα... Αυτή την Φλόγα που έκαιγε στα μάτια των ευτυχισμένων...

"Μα πως να τους διδάξω για την ευτυχία," έκλεγε, "όταν εγώ ο ίδιος είμαι δυστυχής, τσακισμένος, μπερδεμένος... Πως μπορώ, θα το ήθελα, μα δεν μπορώ σας λέω, απαλλάξτε με από αυτό το φορτίο...αφήστε με νεκρό, αφήστε με στην χώρα των Αγγέλων, να κρυφτώ εδώ μαζί σας, δεν μπορώ σας λέω, δεν μπορώ να τα καταφέρω..."

Οι Άγγελοι τότε του έδειξαν δύο δρόμους...

1. Τον δρόμο της φυγής και της ανευθυνότητας, όπου έμεινε με τους αγγέλους, στην χώρα της Φαντασίας, αλλά οι τύψεις του τον έτρωγαν, πως ενώ εκείνος περνούσε καλά, κάποιοι υπέφεραν... Και σιγά σιγά σταμάτησε να περνάει καλά, σταμάτησε να γελάει και να τραγουδάει, και οι άγγελοι μεταμορφώνονταν σιγά-σιγά σε δαίμονες και κατασπάραζαν την ψυχή του.

2. Τον δρόμο της αποστολής και της συνυπευθυνότητας, όπου κατέβηκε στον πλανήτη, πάλεψε με τους δαίμονες των ανθρώπων, πάλεψε να βρει τρόπους να τα καταφέρουνε όλοι μαζί.  Πόνεσε, έκλεγε, υπέφερε, αλλά στο τέλος τα κατάφερε... και οι δαίμονες έγιναν άγγελοι... και μαζί τους έγινε άγγελος και αυτός...

Τότε το παιδί πίστεψε τους Αγγέλους... και κατέβηκε στον πλανήτη, για να επαληθεύσει την μοίρα του, μια και ήταν πλέον μονόδρομος για αυτόν, ο πιο δύσκολος δρόμος, ο δρόμος ο λιγότερο ταξιδεμένος, αλλά και ο δρόμος της μέγιστης Δικαίωσης...

Στον πλανήτη συνάντησε δυστυχείς να "καταβάλουν τόση προσπάθεια να αισθανθούν ανώτεροι από τους άλλους". Να πολεμάνε για ένα κομμάτι ψωμί, να αλληλοσκοτώνονται για το τίποτα, και να εξαθλιώνονται στα πάθη...

Και τότε τους ρώτησε, "Τι είναι αυτό που πραγματικά ζητάτε, τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε, τι είναι αυτό που ζείτε;" Σιγή επικράτησε, και τότε το φωτισμένο παιδί ξαναρώτησε... "Τι είναι αυτό που θα έλυνε όλα τα προβλήματά σας, τι είναι αυτό που θα σας χάριζε όλη την αφθονία και την ψυχική γαλήνη που ψάχνετε..."

"Τι είναι, τι είναι;" ρώτησαν... "Σίγουρα είναι κάτι απλό, αλλά ξεχάσαμε...  Ξεχάσαμε πως να ζούμε ευτυχισμένοι."

Τότε το φωτισμένο παιδί απάντησε, "Ξεχάσατε να επιτελέσετε την αποστολή σας. Όλοι σας κατεβήκατε με μία "κοσμική αποστολή" και την ξεχάσατε, όμως είναι καταγραμμένη στα βάθη της ψυχής σας, και όταν τολμήσετε να την φέρετε σε πέρας, τότε θα αποδείξετε την χρησιμότητάς σας, θα δικαιωθείτε για το έργο σας, και θα ονομαστείτε Χρηστοί".

Και έτσι το φωτισμένο παιδί, εκπλήρωσε την αποστολή του, και γεμάτο ανακούφιση, επέστρεψε πίσω στην χώρα των Αγγέλων, αναμένοντας την νέα του αποστολή, με αγωνία... 

5802
Αλχημεία / Απ: Φιλοσοφική Λίθος!
« στις: Ιούνιος 15, 2007, 20:20:18 »
Αγαπητοί φίλοι,

καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Frater Immortal, που μας κατέθεσε αυτήν την σπάνια βιωματική γνώση, και του έχω ζητήσει ήδη περισσότερες πληροφορίες επί αυτού, μια και θα ήταν ένα πολύτιμο πείραμα κάποια μέρα να διαδραματιστεί στο χώρο μας.

Ο Frater Immortal, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Amorc στην Ελλάδα, είναι μαζί μας από το 1980, και είμαστε πολύ τυχεροί που μας κάνει την τιμή να είναι μαζί μας, μια και κατέχει μία εμπειρία πολλών ετών πάνω σε μεταφυσικά πειράματα. Επίσης έχει δημοσιεύσει βιβλία περί Αθανάτων και μακροζωίας.

Το πείραμα που περιέγραψε ο Frater Immortal, είναι όντως το Αλχημικό πείραμα, που ανέφερα.  Είναι ουσιαστικά Θειούχος Υδράργυρος, και είναι άκρως τοξικό. Όντως μπορεί να είναι και παραισθησιογόνο, και έχει ακουστεί πως αλχημιστές έχουν πεθάνει δοκιμάζοντας πέρα από την ελάχιστη ποσότητα που περιέγραψε ο Φράτερ.

Δυστυχώς στον χώρο του εσωτερισμού, υπάρχει και το κυνήγι της Δύναμης, της "άμεσης φώτισης", χωρίς αναγκαστικά να "κοπιάσει" ο άνθρωπος μέσω της έρευνας, και της αυτογνωσίας.  Από προσωπική εμπειρία, μια και υπήρξα παλιά κυνηγός της Δύναμης και της υπέρβασης των ανθρωπίνων ορίων, αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί στην Σοφία αλλά στην πλάνη και στην κάθοδο. Η ψυχική δύναμη, η υπέρμετρη αύξηση της κουνταλίνης, είναι ένα επικίνδυνο εργαλείο, στα χέρια μιας ανώριμης συνείδησης που δεν έχει πειθαρχήσει τα πάθη της.

Η Φώτιση στην πραγματικότητα δεν είναι Κυριαρχία του Εγώ αλλά Υπηρεσία στο Εμείς.

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη

5803
Αγαπητέ Fr. Avaris,

το επίπεδο συνείδησής μας είναι άμεσα εξαρτώμενο από τον βαθμό ψυχικής ευαισθησίας που κατέχουμε.  Όσο πιο ευαισθητοποιημένοι γινόμαστε, στα προβλήματα των άλλων, αλλά και στην παρατήρηση του εσωτερικού μας κόσμου, τόσο πιο Σοφοί είμαστε. 

Στην κυριολεξία οι διδασκαλίες και η μυητική διαδρομή μέσω του Amorc, συνδράμουν έτσι ώστε ο ενασχολούμενος να γίνει ένα μέντιουμ, να αντιλαμβάνεται καταστάσεις πιο βαθιά και να διαισθάνεται θέματα, ασύλληπτα από τον επιφανειακό νου.

Όμως η υπερευαισθησία, μπορεί να μας φορτίσει πνευματικά, σε βαθμό υπερκόπωσης, να επηρεάσει το νευρικό μας σύστημα, μια και τα μηνύματα που δεχόμαστε, και η ανάλυση επί αυτών, αυξάνεται δραστικά. 

Η τέχνη του «να πράττουμε το ορθό απολύτως», η τέχνη της Σοφίας, η τέχνη της Πνευματικής Αλχημείας, φέρει ως απαραίτητα συστατικά της, την συναισθηματική νοημοσύνη, την ψυχική ευαισθησία, αλλά και την διανόηση, τον ορθολογισμό, ο οποίος αποτελεί πολύτιμο αντίβαρο, και απαραίτητο συστατικό της ψυχικής αρμονίας.

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη

5804
Αγαπητέ Ορφέα,

η εργασία σου όντως είναι συγκλονιστική από κάθε άποψη.  Μας δείχνει ξεκάθαρα, πως ο αγώνας για την Ελευθερία του πνεύματος και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, πέρασε από χέρι σε χέρι μέχρι την εποχή μας.

Νομίζω πως ήδη βρισκόμαστε στο κατώφλι μια νέας κατεύθυνσης όσον αφορά τoν εσωτερισμό, μια και οι ανάγκες του ανθρώπου έχουν αλλάξει.  Δεν υπάρχει πια ιερά εξέταση να κυνηγάει την Γνώση, όμως υπάρχει προκατάληψη, δεισιδαιμονίες, και πολλές μα πολλές φοβίες...

Ο δυτικός άνθρωπος έχει αρρωστήσει ψυχικά, και καλείται πρώτα από όλα σε άμεση αυτοψυχανάλυση δηλαδή αυτογνωσία.  Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που εισέρχονται σε σχολές εσωτερισμού ή τάγματα, είναι για να θεραπευτούν.

Ο τρόπος ζωής μας, έχει σκλαβώσει την ύπαρξή μας, και η ψυχή μας αγωνιά να βρει κουράγιο, και δύναμη να απελευθερωθεί, από δεσμά, που επιβλήθηκαν ασυνείδητα πάνω μας.

Ταυτόχρονα, καλούμαστε να εκπαιδευτούμε στο μεγαλύτερο μάθημα ως ανθρωπότητα, την συνεργασία, και την αλληλοβοήθεια, μια και η κοινωνία μας είναι άκρως ανταγωνιστική, με σημαία, «ο θάνατος σου, η ζωή μου».

Ο άνθρωπος όμως είναι μία νοήμων ύπαρξη και όλοι γνωρίζουμε πως οι σκέψεις μας καθορίζουν την πραγματικότητά μας.  Αν λοιπόν, κατανοήσουμε τις βασικές αρχές που οδηγούν σε μία ενάρετη, ανθρωπιστική, και ελεύθερη κοινωνία, νομίζω πως θα έχουμε και την δυνατότητα να υλοποιήσουμε, το 'Οραμα του Ροδοσταυρισμού, μία Πνευματική Κοινωνία.

Είναι πράγματι ουτοπία να επιδιώκουμε τον παράδεισο επί της Γης, αλλά όσο δυναμώνει το ποσοστό των ανθρώπων που αγανακτούν και ψάχνουν λύσεις, τόσο και θα δημιουργούνται τα κατάλληλα ρεύματα που θα ενώσουν τους ανθρωπιστές, και θα συνδημιουργήσουν τα θαυμαστά εκείνα έργα, έτσι ώστε να δικαιώσουν τον άνθρωπο, πως είναι όντως ένας θεός.

Η ιστορία ας δικαιώσει τον αγώνα μας.  Γένοιτο!

5805
Αγαπητή Try,

έτσι και αλλιώς θα είμαστε μαζί, και όταν ελαφρύνει το πρόγραμμά σου, είσαι πάντα ευπρόσδεκτη να επιστρέψεις στην συντονιστική ομάδα, μια και οι απόψεις σου μας είναι πολύτιμες.

Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη

Σελίδες: 1 ... 385 386 [387] 388 389 ... 395