Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Rose

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 402
31
https://www.iatropedia.gr/ygeia/anakalesan-farmaka-gia-tin-piesi-logo-pithanis-syndesis-me-karkino-deite-poia-einai/113032/

Ανακάλεσαν φάρμακα για την πίεση λόγω πιθανής σύνδεσης με καρκίνο – Δείτε ποια είναι
Μιχάλης Θερμόπουλος 07 Δεκεμβρίου 2018

Μια εταιρεία παρασκευής γενοσήμων φαρμάκων ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τρία ευρέως συνταγογραφούμενα σκευάσματά της για την αρτηριακή πίεση, επειδή υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι περιλαμβάνουν μικρές ποσότητες ουσιών οι οποίες είναι γνωστό ότι προκαλούν καρκίνο.

Όλα τα ανακληθέντα φάρμακα περιλαμβάνουν την δραστική ουσία βαλσαρτάνη (valsartan), η οποία έχει γίνει αντικείμενο σειράς ανακλήσεων αντίστοιχων φαρμάκων από πολλές φαρμακευτικές εταιρείες από τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, η φαρμακευτική εταιρεία παραγωγής γενοσήμων φαρμάκων Mylan Pharmaceuticals ανακάλεσε 104 παρτίδες τριών φαρμάκων:

χάπια βαλσαρτάνης
χάπια συνδυασμού βαλσαρτάνης και αμλοδιπίνης και
χάπια συνδυασμού βαλσαρτάνης και υδροχλωροθειαζίδης
Οι σχετικοί έλεγχοι αποκάλυψαν ότι η βαλσαρτάνη περιείχε ίχνη Ν-νιτροζοδιαιθυλαμίνης (NDEA), η οποία είναι πιθανό ανθρώπινο καρκινογόνο.
Η αμλοδιπίνη και η υδροχλωροθειαζίδη σε αυτόνομη μορφή δεν υπόκεινται στην ανάκληση.

Υπάρχουν διαθέσιμα εναλλακτικά φάρμακα. Η εταιρεία Mylan δήλωσε ότι οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό ή τον φαρμακοποιό τους προτού σταματήσουν το φάρμακο που χρησιμοποιούν.

Σε όλες τις ανακλήσεις, οι γιατροί έχουν πει ότι η διακοπή ενός φαρμάκου χωρίς ένα φάρμακο αντικατάστασης θα μπορούσε να προκαλέσει στον ασθενή περισσότερη βλάβη απ' ό,τι η συνέχιση του φαρμάκου.
Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) διερευνά την αιτία που αυτά τα ακατάλληλα φάρμακα έφτασαν στην γραμμή παραγωγής και στους τελικούς καταναλωτές, που αρχικά εντοπίστηκαν σε ένα μεγάλο εργοστάσιο στην Κίνα και αργότερα ένα δεύτερο εργοστάσιο στην Ινδία. Και στα δύο βρέθηκε ότι ακολουθήθηκε μια παρόμοια διαδικασία παρασκευής και της διάθεσης της βαλσαρτάνης σε εταιρείες γενοσήμων φαρμάκων παγκοσμίως.

Οι έλεγχοι έδειξαν ότι τα εργοστάσια αυτά παρασκεύαζαν βαλσαρτάνη που περιείχε ίχνη Ν-νιτροζοδιμεθυλαμίνης (NDMA), που είναι πιθανό καρκινογόνο για τον άνθρωπο.
Αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες ανακοίνωσαν ανακλήσεις φαρμάκων με κάποιου είδους περιεχόμενο σε βαλσαρτάνη, ιρβεσαρτάνη και λοσαρτάνη.

Τα ανακληθέντα φάρμακα αποτελούν μέρος μιας μεγάλης κατηγορίας φαρμάκων που ονομάζονται αναστολείς των υποδοχέων της αγγειοτασίνης ΙΙ. Αυτά τα φάρμακα διευρύνουν ή χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας έτσι την αρτηριακή πίεση.

Αξιωματούχοι του FDA δήλωσαν ότι τα εν λόγω εργοστάσια που προμηθεύουν τα μολυσμένα φάρμακα έχουν τοποθετηθεί σε προσωρινή “λίστα συναγερμού”, πράγμα που σημαίνει ότι τα φάρμακα που παράγουν δεν αποστέλλονται πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα εργοστάσια που παράγουν φάρμακα στο εξωτερικό υπόκεινται σε επιθεώρηση από το FDA. Πρέπει να ενημερώνουν τους ρυθμιστικούς φορείς σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο παράγουν τα συστατικά των φαρμάκων. Επίσης έχει ξεκινήσει εκτενής έρευνα για το πώς συνέβη όλο αυτό.

Τον Νοέμβριο, δύο ακόμη φαρμακευτικές εταιρείες προσχώρησαν σε εθελοντική ανάκληση αρκετών φαρμάκων που περιέχουν βαλσαρτάνη, η οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής ανεπάρκειας.
Οι ανακλήσεις του Νοεμβρίου ακολουθούν αρκετές προηγούμενες ανακλήσεις φαρμάκων που περιέχουν βαλσαρτάνη μετά την ανίχνευση Ν-νιτροζοδιμεθυλαμίνης (NDMA).

Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα του FDA σχετικά με αυτές τις ανακλήσεις με ένα κλικ ΕΔΩ. https://www.fda.gov/drugs/drug-safety-and-availability/drug-recalls

32
https://www.infokids.gr/eof-anakaleitai-gnosto-farmako-pou-pe/

ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό φαρμακο που περιέχει καρκινογόνα ουσία

Την ανάκληση των παρτίδων 515037 (ημερ. λήξης 05/2021), 515047 (ημερ. λήξης 05/2021) του γνωστού φαρμάκου IRVEN F.C.TAB 150MG/TAB και των παρτίδων 516027 (ημερ. λήξης 05/2021) του IRVEN F.C.TAB 300MG/TAB. διότι σε παρτίδα της δραστικής ουσίας irbesartan που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή τους, προσδιορίστηκε NDΕA (πιθανός καρκινογόνος παράγοντας) σε επίπεδα εκτός των επιτρεπτών ορίων ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Αυτά είναι τα φάρμακα που ανακαλούνται λόγω καρκινογόνου ουσίας
Tα εν λόγω φάρμακα ενδείκνυνται για τη θεραπεία της ιδιοπαθούς υπέρτασης και της της νεφροπάθειας σε ασθενείς με αρτηριακή υπέρταση και σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας HELP ABEE. Η εταιρεία HELP ABEE οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης πατώντας εδώ https://www.eof.gr/c/document_library/get_file?uuid=37dab9ab-b848-4fc9-a6db-2c7637c21aae&groupId=12225
4/3/2019

33
https://www.mikrometoxos.gr/aposyrontai-os-karkinogona-farmaka-eyreias-kykloforias-gia-tin-ypertasi/

Αποσύρονται ως καρκινογόνα φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας για την υπέρταση

Την ανάκληση παρτίδων φαρμακευτικών προϊόντων που περιέχουν την δραστική α’ ύλη Valsartan (βαλσαρτάνη), παραγωγής του κινεζικού εργοστασίου ZHEJIANG HUAHAI PHARMACEUTICAL CO.LTD διέταξαν στις αρχές Ιουλίου οι ευρωπαϊκές αρχές ανάμεσα τους και ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων). O λόγος είναι ότι ανιχνεύτηκε η πρόσμιξη N-Nitrosodimethylamine (NDMA) στη δραστική ουσία Valsartan, η οποία θεωρείται πιθανός καρκινογόνος παράγοντας.

Στη Γερμανία εκτιμάται ότι μόνο το 2017 περίπου 900.000 ασθενείς πήραν αντιυπερτασικά φάρμακα, τα οποία εμπεριέχουν την επικίνδυνη αυτή πρόσμιξη. Την είδηση δημοσίευσε το Σάββατο η εφημερίδα Tagesspiegel. O Ευγένιος Μπάιτς, πρόεδρος του Γερμανικού Ιδρύματος για την Προστασία των Ασθενών κάνει λόγο για εγκληματικές πρακτικές των φαρμακοβιομηχανιών και καλεί την πολιτική ηγεσία να παρέμβει.

Το 2017 περίπου εννέα εκατομμύρια φαρμακευτικά προϊόντα που περιείχαν την δραστική α’ ύλη Valsartan συνταγογραφήθηκαν, όπως δήλωσε η υφυπουργός Υγείας Ζαμπίνε Βάις και «επειδή το 40% των σκευασμάτων ανακλήθηκε εκτιμάται ότι περίπου 900.000 ασθενείς έχουν πάρει αυτά τα φάρμακα».

Απαιτούνται εντατικότεροι και πιο εμβριθείς έλεγχοι

Ωστόσο σύμφωνα με εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) «δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την υγεία». Οι Πράσινοι πάντως επικρίνουν στο κοινοβούλιο τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται το θέμα οι αρμόδιες αρχές. Η Κόρντουλα Σουλτς Άσε, ειδική σε θέματα υγείας από το κόμμα των Πρασίνων τονίζει πως η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων δεν αρκεί μια και η πρόσμιξη στα παρασκευάσματα γίνεται εδώ και έξι χρόνια και δεν μπορούν να αποτιμηθούν μακροπρόθεσμα οι κίνδυνοι.

Ο φαρμακολόγος Γκερντ Γκλέσκε από τη Βρέμη επισημαίνει ότι ο νομοθέτης θα πρέπει να ζητά πιο εμβριθείς ελέγχους από τους παρασκευαστές γενόσημων φαρμάκων καθώς και ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει, κατά τη διενέργεια διαγωνισμών, να ζητούν περισσότερα πιστοποιητικά ποιότητας και ελέγχων.

O Ευγένιος Μπάιτς, πρόεδρος του Γερμανικού Ιδρύματος για την Προστασία των Ασθενών τονίζει από την πλευρά του ότι «οι εγκληματικές πρακτικές με τα ιατρικά παρασκευάσματα αυξάνονται και παίρνουν μεγάλες διαστάσεις στη Γερμανία. Παρόλα αυτά λείπουν οι εισαγγελικές παρεμβάσεις και αυτή η κατάσταση θα πρέπει να αλλάξει. Οι υπουργοί Δικαιοσύνης θα πρέπει να αναλάβουν δράση».

Οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές συνιστούν στους ασθενείς αλλαγή των φαρμάκων, ωστόσο οι ασθενείς σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αλλάξουν ή να διακόψουν τα φάρμακα μόνοι τους. Πάντοτε κατόπιν συνεννοήσεως με τον γιατρό και τον φαρμακοποιό τους. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με υπολογισμούς, στη Γερμανία 20 έως 30 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από υπέρταση.

34
https://www.iefimerida.gr/news/440146/eof-anakaloyntai-61-farmaka-poy-periehoyn-valsartani-horigoyntai-gia-ypertasi-kai-kardia

ΕΟΦ: Ανακαλούνται 61 φάρμακα που περιέχουν βαλσαρτάνη -Χορηγούνται για υπέρταση και καρδιά
ΕΛΛΑΔΑ 29|08|2018 | 08:15

Οι εθνικές αρχές φαρμάκων της Ευρώπης, ανάμεσά τους και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων της Ελλάδας, ανακαλούν τα φάρμακα που περιέχουν την δραστική ουσία βαλσαρτάνη (valsartan).

Η ουσία παρέχεται από την Zhejiang Huahai Pharmaceuticals, εταιρεία στο Linhai της Κίνας, μετά από ανίχνευση πρόσμιξης Ν-νιτροζοδιμεθυλαμίνη (N-nitrosodimethylamine, NDMA), η οποία ταξινομείται ως πιθανό ανθρώπινο καρκινογόνο (ουσία που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο) βάσει των αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων.

Τα σκευάσματα αυτά δεν πρέπει πλέον να διατίθενται στα φαρμακεία σε ολόκληρη την ΕΕ, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), αρχές Ιουλίου.
Καρκινογόνα ουσία  
Επίσης, στο πλαίσιο της τρέχουσας επανεξέτασης φαρμάκων που περιέχουν βαλσαρτάνη, ο EMA πληροφορήθηκε ότι χαμηλά επίπεδα Ν-νιτροζοδιμεθυλαμίνης (NDMA) έχουν ανιχνευθεί στη δραστική ουσία βαλσαρτάνη που παρασκευάζεται και από μια δεύτερη εταιρεία, την Zhejiang Tianyu. Η εταιρεία Zhejiang Tianyu δεν είναι πλέον εξουσιοδοτημένη να παράγει τη δραστική ουσία βαλσαρτάνη για φάρμακα της ΕΕ μετά την αναστολή πιστοποιητικού που βεβαιώνει ότι η ποιότητα της βαλσαρτάνης της ανταποκρίνεται στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.
 
Η βαλσαρτάνη ανήκει στην κατηγορία των φαρμακευτικών ουσιών που ονομάζονται αποκλειστές του υποδοχέα της αγγειοτασίνης ΙΙ ή αλλιώς σαρτάνες. Η χορήγηση βαλσαρτάνης ενδείκνυται σε περιστατικά ιδιοπαθούς υπέρτασης, πρόσφατης καρδιακής προσβολής και καρδιακής ανεπάρκειας. Διατίθεται μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες δραστικές ουσίες, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ηλίας Τσούγκος.
 
Ερωτηθείς για την ανησυχία που έχει προκληθεί στους ασθενείς, ο κ. Τσούγκος, τονίζει ότι «δεν θα πρέπει να πανικοβάλλονται», διευκρινίζοντας ότι η απόφαση ανάκλησης αφορά συγκεκριμένα σκευάσματα με βαλσαρτάνη. Υπογραμμίζει ότι «σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να διακόψουν την αγωγή τους εάν δεν έχουν μιλήσει με τον γιατρό τους, ο οποίος θα τους χορηγήσει ένα άλλο σκεύασμα βαλσαρτάνης ή μια εναλλακτική θεραπεία, εφόσον ελάμβαναν κάποιο από τα σκευάσματα που έχουν ανακληθεί».
 
Και ο ΕΜΑ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τους ασθενείς. Οι ασθενείς που λαμβάνουν τα επηρεαζόμενα φάρμακα και δεν έχουν ακόμη αλλάξει την αγωγή τους δεν θα πρέπει να σταματήσουν να παίρνουν τα φάρμακά τους χωρίς να συμβουλευτούν το γιατρό ή τον φαρμακοποιό τους».
Θα πρέπει να τροποποιηθεί η φαρμακευτική αγωγή των ασθενών που λαμβάνουν ήδη βαλσαρτάνη μετά τα νέα δεδομένα;
«Φυσικά και όχι», απαντά ο κ. Τσούγκος. Προσθέτει ότι «μόνο οι ασθενείς των οποίων η φαρμακευτική αγωγή περιείχε κάποιο από τα συγκεκριμένα σκευάσματα που έχουν ανακληθεί, θα πρέπει κατόπιν συνεννόησης με τον καρδιολόγο τους να αντικαταστήσουν το συγκεκριμένο σκεύασμα με κάποιο άλλο». Τονίζει ότι «η βαλσαρτάνη δεν είναι επικίνδυνη καθαυτή, αλλά επικίνδυνη πιθανολογείται ότι είναι η πρόσμιξη της NDMA, η οποία ανιχνεύθηκε σε ορισμένα φάρμακα. Όλα τα φάρμακα βαλσαρτάνης που περιέχουν τη δραστική ουσία από την Zhejiang Huahai Pharmaceuticals έχουν ανακληθεί από τα φαρμακεία στην ΕΕ, αλλά είναι διαθέσιμα αρκετά άλλα φάρμακα βαλσαρτάνης που δεν έχουν επηρεαστεί από την πρόσμιξη».

Ο ΕΟΦ μιλά για 61 σκευάσματα
Διευκρινίζει επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ανακοίνωση του ΕΟΦ δεν αφορούσε όλα τα σκευάσματα με βαλσαρτάνη, αλλά 61 σκευάσματα στα οποία ανιχνεύθηκε η NDMA στη βαλσαρτάνη, που είχε παραχθεί από την Zhejiang Huahai Pharmaceutical Co. Ltd και έξι σκευάσματα με βαλσαρτάνη από την Zhejiang Tianyu Pharmaceutical Co Ltd, στα οποία η NDMA ανιχνεύθηκε σε χαμηλότερα ποσοστά. «Μόνο ορισμένα φάρμακα της βαλσαρτάνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεάζονται και αυτά ανακαλούνται», εξηγεί.
 
Τι είναι η Ν-νιτροζοδιμεθυλαμίνη
Ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας αναφέρει ότι «η NDMA έχει χαρακτηριστεί από το Διεθνή Οργανισμό Ερευνών για τον Καρκίνο ως πιθανό καρκινογόνο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Χρησιμοποιείται κυρίως στην έρευνα και μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι η κατάποση και η εισπνοή της NDMA μπορεί να συσχετιστεί με τη δημιουργία όγκων στο ήπαρ, τους νεφρούς και τους πνεύμονες. Η βραχυπρόθεσμη έκθεση σε αυτή την ουσία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ήπαρ, ενώ μακροπρόθεσμη έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή του ήπατος και μείωση των αιμοπεταλίων».
 
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τη λήψη των συγκεκριμένων σκευασμάτων που περιέχουν την NDMA;
«Ακόμη είναι νωρίς για να απαντηθεί το ερώτημα αυτό, αν και κατά πόσο τα συγκεκριμένα σκευάσματα έχουν προκαλέσει ήδη κάποια σοβαρό πρόβλημα στους ασθενείς που τα ελάμβαναν. Προς το παρόν, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) διεξάγει έρευνα προκειμένου να αξιολογήσει εάν η πρόσμιξη μπορεί να παρουσιάσει οποιοδήποτε κίνδυνο για τους ασθενείς. Στα πλαίσια προφυλακτικού ελέγχου εξετάζεται επίσης κατά πόσον ενδέχεται να επηρεαστούν άλλα φάρμακα που περιέχουν βαλσαρτάνη».
 
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
35
https://www.alphanews.live/cyprus/pagkosmia-anisyhia-gia-karkinogona-oysia-se-gnosta-farmaka-gia-stomahi-vid


Παγκόσμια ανησυχία για καρκινογόνα ουσία σε γνωστά φάρμακα για το στομάχι (VID)
συντάχθηκε από Χριστίνα Κάσια
Πέμ, 19/09/2019 - 20:40

Διεθνή ανησυχία προκάλεσε το ενδεχόμενο ύπαρξης καρκινογόνας ουσίας στα γνωστά φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία περιέχουν ρανιτιδίνη, Zantac, μετά από δοκιμές σε ζώα. Το γνωστό και ευρέως διαδεδομένο χάπι αποσύρεται από την αγορά καθώς ένα δυνητικά καρκινογόνο συστατικό εντοπίστηκε τόσο σε επώνυμες, όσο και σε γενόσημες εκδόσεις του φαρμάκου.

Έλεγχοι στα εν λόγω φαρμακευτικά σκευάσματα έδειξαν ότι περιέχεται μια πρόσμιξη με την ονομασία N-νιτροζοδιμεθυλαμίνη (NDMA), η οποία θεωρείται πιθανώς καρκινογόνα ουσία.

Η ίδια η εταιρεία έκανε ανάκληση του φαρμάκου και όχι απόσυρση. Δηλαδή δεν βγαίνουν στην αγορά οι επόμενες παρτίδες του φαρμάκου μέχρι να διαφανεί τι γίνεται.

Ο Ευρωπαϊκός και ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων ζητούν άμεση επανεξέταση των γραμμών παραγωγής. Η Κομισιόν έδωσε εντολή όπως εξετασθεί το στοιχείο NDMA, ενώ ο Ευρωπαϊκός οργανισμός καλείται να εξετάσει κατά πόσον τίθενται σε κίνδυνο οι ασθενείς που κάνουν χρήση του σκευάσματος.

Στην Κύπρο υπάρχει το φάρμακο, και σε ενέσιμη και σε διαλυόμενη μορφή και υπάρχουν έως και 12 γενόσημα του, ωστόσο για την ώρα τίποτα δεν είναι σίγουρο, καθώς γίνονται εξετάσεις.

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο του Alpha ο λειτουργός φαρμακευτικών Υπηρεσιών Γιάννης Κκολός, είπε ότι η Κύπρος προσανατολίζεται στο να λάβει μέτρα και αναμένονται αποφάσεις εντός των επόμενων ωρών.

"Θα ενημερώσουμε ώστε να ληφθούν μέτρα και να αποτραπεί η χρήση τους από ασθενείς μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο"

Είπε επίσης ότι ενδεχομένως να ζητήσουν από τα φαρμακεία να κρατήσουν τα φάρμακα στα ράφια τους και να μην το διαθέτουν μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ερωτηθείς αν όσοι πήραν το χάπι κινδυνεύουν, καθησύχασε ότι δεν συντρέχει λόγος για πανικό και επεσήμανε ότι υπάρχουν εναλλακτικά σκευάσματα για τους ασθενείς.

Παγκόσμια ανησυχία για καρκινογόνο ουσία σε γνωστά φάρμακα για το στομάχι
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Cy7Kzq9xaw8

36
https://www.naftemporiki.gr/story/1516633/upopta-gia-karkinogono-ousia-dimofili-farmaka-gia-to-stomaxi

Ύποπτα για καρκινογόνο ουσία δημοφιλή φάρμακα για το στομάχι

Φαρμακευτικά σκευάσματα που περιέχουν την ουσία ρανιτιδίνη θα επανεξετάσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου ΕΜΑ μετά την ανίχνευση σε αυτά της ουσίας NDMA η οποία ταξινομείται μεταξύ εκείνων που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Ειδικότερα ο ΕΜΑ θα επανεξετάσει σειρά φαρμάκων, πολλά εκ των οποίων είναι γενόσημα ενός δημοφιλέστατου σκευάσματος που κυκλοφορεί χρόνια στις αγορές, που περιέχουν ρανιτιδίνη (ranitidin e) αφού σχετικές δοκιμασίες έδειξαν ότι ορισμένα από αυτά τα προϊόντα περιείχαν μια πρόσμιξη που ονομάζεται N-νιτροζοδιμεθυλαμίνη (NDMA).


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, το NDMA ταξινομείται ως πιθανή καρκινογόνος ουσία στον άνθρωπο (ουσία που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο) βάσει μελετών σε ζώα. Παρουσιάζεται σε μερικά τρόφιμα και σε νερό, αλλά δεν αναμένεται να προκαλέσει βλάβη κατά την κατάποση σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Τα φάρμακα που περιέχουν ρανιντιδίνη χρησιμοποιούνται ευρέως για να μειώσουν την παραγωγή γαστρικού οξέος σε ασθενείς με καταστάσεις όπως αίσθημα καύσου στο στομάχι και έλκη στομάχου. Διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή και με συνταγή.

Οι ασθενείς που έχουν ερωτήσεις σχετικά με την τρέχουσα θεραπεία τους μπορούν να μιλήσουν με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό τους. Υπάρχουν διάφορα άλλα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τις ίδιες καταστάσεις όπως η ρανιτιδίνη που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική λύση.

Το 2018, το NDMA και παρόμοιες ενώσεις γνωστές ως νιτροζαμίνες βρέθηκαν σε διάφορα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση γνωστά ως «σαρτάνες», οδηγώντας σε κάποιες ανακλήσεις και σε μια επανεξέταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία θέτει αυστηρές νέες απαιτήσεις παρασκευής για αυτά τα φάρμακα.

Η Ρανιτιδίνη

Η ρανιτιδίνη ανήκει σε μια κατηγορία φαρμάκων γνωστών ως Η2 (ισταμίνης-2) ανταγωνιστών, οι οποίοι δρουν παρεμποδίζοντας τους υποδοχείς ισταμίνης στο στομάχι και  μειώνοντας την παραγωγή του γαστρικού οξέος.

Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία και την πρόληψη καταστάσεων που προκαλούνται από περίσσεια οξέος στο στομάχι, όπως αίσθημα καύσου στο στομάχι και έλκη στομάχου. Τα φάρμακα που περιέχουν ρανιτιδίνη έχουν εγκριθεί από τις εθνικές αρχές και διατίθενται ως δισκία και ενέσιμα σκευάσματα.

naftemporiki.gr

37
https://www.tovima.gr/2019/09/20/science/synagermos-gia-karkinogono-ousia-se-farmaka-gia-to-stomaxi-anisyxia-se-ee-ipa/

Συναγερμός για καρκινογόνο ουσία σε φάρμακα για το στομάχι- Ανησυχία σε ΕΕ-ΗΠΑ
20.09.2019, 08:55

άση αναμονής διατηρούν οι εθνικές αρχές, αρμόδιες για την ασφάλεια των φαρμάκων στην Ευρώπη, για τα σκευάσματα που περιέχουν την ουσία ρανιτιδίνη, μετά την απόφαση τόσο του Αμερικανικού όσο και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων να επανεξεταστούν οι γραμμές παραγωγής.

Τι συμβαίνει
Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο Οργανισμοί, ΕΜΑ και FDA, ζήτησαν την επανεξέταση των γραμμών παραγωγής στα σκευάσματα που περιέχουν την συγκεκριμένη ουσία επειδή έλεγχοι έδειξαν ότι ορισμένα περιείχαν μια πρόσμιξη που ονομάζεται N-νιτροζοδιμεθυλαμίνη (NDMA) και η οποία ταξινομείται ως δυνητικά καρκινογόνος ουσία στον άνθρωπο, βάσει μελετών σε ζώα.

Δείτε ακόμη: Μακρόν : Κοινή βούληση Παρισιού – Βερολίνου να τερματισθεί η τουρκική επίθεση στη Συρία
Σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου (EMA) η έρευνα θα διεξαχθεί κατόπιν εντολής της Κομισιόν για το στοιχείο NDMA.

Το στοιχείο αυτό συναντάται ακόμη και σε τρόφιμα ή στο νερό, ωστόσο είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, τέτοια που δεν φαίνεται να θέτουν την ανθρώπινη υγεία σε κίνδυνο.

Τι ισχύει για την Ελλάδα
Προς το παρόν, ο Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ακολουθεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού (ΕΜΑ).

Αυτό σημαίνει πως αν ο ΕΜΑ αποφασίσει απόσυρση των φαρμάκων με την υπό έλεγχο δραστική ουσία, τότε θα γίνει και απόσυρση από την ελληνική αγορά.

Ποια φάρμακα περιλαμβάνουν την ουσία ρανιτιδίνη
Η ρανιτιδίνη είναι βασική ενεργή ουσία που χρησιμοποιείται σε σκευάσματα για την καταπολέμηση της καούρας και του έλκους στομάχου. Το ιδιαίτερα γνωστό φάρμακο που πωλείται και στην ελληνική αγορά, ακόμη και χωρίς ιατρική συνταγή, βασίζεται στην συγκεκριμένη ουσία.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου συνιστά ψυχραιμία, ενώ όσοι ασθενείς ακολουθούν τακτική αγωγή καλούνται να επικοινωνήσουν με τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό τους. Υπάρχουν στην αγορά αρκετά άλλα σκευάσματα που αντιμετωπίζουν στομαχικά προβλήματα και βασίζονται σε εναλλακτική δραστική ουσία, πέραν της ρανιτιδίνης.

38
http://www.gazzetta.gr/plus/ygeia/article/1248666/aposyrontai-os-karkinogona-farmaka-eyreias-kykloforias-gia-tin-ypertasi?fbclid=IwAR3lsEySrDKv1O7dYCklZv1DXObV8FlUMUs3Mj4p8824nvFdRla2dpQmdjw

Αποσύρονται ως καρκινογόνα φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας για την υπέρταση
Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018

Στην απόσυρση παρτίδων από φάρμακα που περιέχουν τη δραστική ουσία βαλσαρτάνη που παράγεται από την κινεζική Zhejiang Huahai Pharmaceuticals, αλλά στην αγορά διανέμεται από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες, ανακοίνωσαν ο Ευρωπαϊκός (ΕΜΑ) και Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Τα εν λόγω φάρμακα μπήκαν στο μικροσκόπιο των αρχών όταν ανιχνεύτηκε μία πρόσμιξη, Ν - νιτροζοδιμεθυλαμίνης στη δραστική ουσία βαλσαρτάνης, την οποία η εταιρεία προμηθεύει σε παρασκευαστές που παράγουν μερικά από τα διαθέσιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση φάρμακα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ΕΜΑ, το NDMA ταξινομείται ως πιθανό ανθρώπινο καρκινογόνο (ουσία που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο) βάσει των αποτελεσμάτων εργαστηριακών εξετάσεων. Η παρουσία του NDMA ήταν απροσδόκητη και πιστεύεται ότι σχετίζεται με αλλαγές στον τρόπο παρασκευής της δραστικής ουσίας.

Ενώ η ανασκόπηση βρίσκεται σε εξέλιξη, οι εθνικές αρχές σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση ανακαλούν τα φάρμακα που περιέχουν βαλσαρτάνη από την Zhejiang Huahai.

Τα φάρμακα της βαλσαρτάνης χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ασθενών με υψηλή αρτηριακή πίεση, προκειμένου να μειωθούν οι επιπλοκές όπως η καρδιακή προσβολή και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Χρησιμοποιείται επίσης σε ασθενείς που είχαν καρδιακή ανεπάρκεια ή πρόσφατη καρδιακή προσβολή.

Η ανασκόπηση του EMA θα διερευνήσει τα επίπεδα NDMA σε αυτά τα φάρμακα με βαλσαρτάνη, τον πιθανό αντίκτυπό τους σε ασθενείς που τα παίρνουν και τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για τη μείωση ή την εξάλειψη της πρόσμιξης από τις μελλοντικές παρτίδες που παράγει η εταιρεία.

Ως προφύλαξη, η ανασκόπηση θα εξετάσει επίσης κατά πόσον ενδέχεται να επηρεαστούν άλλα φάρμακα με βαλσαρτάνη.

Πληροφορίες
Οι ειδικοί του ΕΜΑ δίνουν τις εξής πληροφορίες στους ασθενείς:

Έχει ανακαλυφθεί απροσδόκητη πρόσμιξη στο δραστικό συστατικό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή ορισμένων φαρμάκων βαλσαρτάνης.
Μόνο ορισμένα φάρμακα της βαλσαρτάνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεάζονται και αυτά ανακαλούνται.
Δεν πρέπει να σταματήσετε να παίρνετε το φάρμακο βαλσαρτάνης, εκτός εάν σας το έχει πει ο γιατρός ή ο φαρμακοποιός σας.
Μπορεί να σας χορηγηθεί ένα διαφορετικό φάρμακο βαλσαρτάνης (ή μια εναλλακτική θεραπεία) με την επόμενη συνταγή σας.
Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη θεραπεία σας, μιλήστε με το φαρμακοποιό σας, ο οποίος μπορεί να σας ενημερώσει εάν το φάρμακό σας ανακαλείται.
Εάν βρίσκεστε σε κλινική δοκιμή με βαλσαρτάνη και έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μιλήστε με το γιατρό που σας θεραπεύει στην κλινική δοκιμή.
Πηγή: reader.gr39
https://www.amazon.com/exec/obidos/ISBN=1860643337/roberttoddcarrolA/

Positively False: Exposing the Myths Around HIV and AIDS Hardcover – March 15, 1998
by Joan Shenton  (Author)

A prize-winning medical journalist sets out to show that the HIV=AIDS=death hypothesis, which has wrongly acquired the force of certainty, has been riddled with flaws leading to distorted results, wrong conclusions and needless suffering. Shenton argues that research has been driven by the financial interests of pharmaceutical companies and by the ambitions of unscrupulous scientists equally anxious to protect their research funding, their patented HIV test kits, and ultimately their egos.


Editorial Reviews
From Library Journal
Written by a British medical journalist who has produced several documentary films on AIDS, this work presents an alternative to the overwhelmingly accepted belief that the HIV virus causes AIDS. Relying heavily on the work of Peter Duesberg, a molecular biologist who believes not only that HIV does not cause AIDS but also that AIDS is not an infectious disease at all (see his Inventing the Aids Virus, LJ 3/1/96), the author attempts to debunk the accepted scientific thought on this issue. Her work is fairly interesting, but she weakens her own case by resorting to name-calling; for example, she refers to well-known AIDS researcher Robert Gallo and his co-workers as the "King of Virology and his Courtiers." She also repeatedly expresses the dubious notion that mainstream AIDS researchers throughout the world, ignoring the obvious human costs, have closed ranks against dissenting opinions merely in order to protect their own financial interests. Only libraries with comprehensive AIDS collections or where there is great interest in AIDS might consider purchasing this book.?Linda Gleason, formerly with the Univ. of Medicine and Dentistry of New Jersey Lib., Newark
Copyright 1998 Reed Business Information, Inc.


40
https://www.amazon.com/Origin-Persistence-Failings-AIDS-Theory/dp/0786430486

The Origin, Persistence and Failings of HIV/AIDS Theory 1st Edition
by Henry H. Bauer  (Author)

Thanks to enormous funding for educational programs, the whole world "knows" that HIV causes AIDS. But is what we know compatible with the facts? This book challenges the conventional wisdom on this issue. Collating and analyzing, for the first time, the results of more than two decades of HIV testing, it reveals that the common assumptions about HIV and AIDS are incompatible with the published data. Among the many topics explored are the failings of HIV testing, statistical evidence that HIV is neither sexually transmitted nor increasingly prevalent, and problems caused by the differing diagnostic criteria for AIDS around the world.

But how could everyone have been so wrong for so long? This vital question, unaddressed in previous works questioning the HIV-AIDS connection, is central to this book. The author considers comparable missteps of modern science, and discusses how funding influences discovery in today's scientific circles.

Editorial Reviews
Review
a credible critique of the paradigm that AIDS is caused solely by the HIV retrovirus -- College & Research Libraries News 68 #6, June 2007

a measured, heavily referenced work . . . if you want to understand the HIV/AIDS story, read this -- Quadrant (Australia) July/August 2007, pp. 125-6: Sev Sternhell, "HIV/AIDS and Beyond"

a mirror for some of the major failings of HIV epidemiology . . . richly documented . . . asking good questions -- International Journal of STD & AIDS 18: 645-646, September 2007; John J Potterat "Attractive theory is not enough"

novel scientific arguments against the HIV/AIDS hypothesis . . . compelling response to . . ., "How could so many scientists be so wrong?" --reviewingaids.org

"I recommend the book very highly." --Journal of American Physicians and Surgeons.

About the Author
Henry H. Bauer is professor emeritus of chemistry and science studies and dean emeritus of arts and sciences at Virginia Polytechnic Institute & State University (Virginia Tech). The author of numerous books, including a three-volume examination of scientific heterodoxies, he lives in Blacksburg, Virginia.41
https://en.wikipedia.org/wiki/Alive_%26_Well_AIDS_Alternatives

Alive & Well AIDS Alternatives (formerly HEAL, Health Education AIDS Liaison) is a 501(c) non-profit organization of AIDS denialists.[1] The organization's stated mission is to "present information that raises questions about the accuracy of HIV tests, the safety and effectiveness of AIDS drug treatments, and the validity of most common assumptions about HIV and AIDS."[2] The organization's founder, Christine Maggiore (who died from AIDS-related complications in 2008) estimated in 2005 that the organization had assisted about 50 HIV-positive mothers in developing legal strategies to avoid having their children tested or treated for HIV.[3]

Founding
See also: Christine Maggiore
Alive & Well AIDS Alternatives was founded in 1995 by the late Christine Maggiore, who had tested HIV-positive in 1992. Although Maggiore was initially active in the AIDS community, providing AIDS and HIV education through AIDS Project Los Angeles, she later came to question her diagnosis. Ultimately, she came to believe that HIV was not the cause of AIDS, and formed Alive & Well to expound her views.

Maggiore became a controversial figure following the death of her 3-year-old daughter, Eliza Jane Scovill. Eliza Jane was never tested for HIV and died on May 16, 2005 of Pneumocystis pneumonia in the setting of advanced AIDS.[4] Maggiore did not believe that Eliza Jane had AIDS, and attributed her death to an allergic reaction to amoxicillin.[5] Mohammed Al-Bayati, a board member of Alive & Well and a veterinary toxicologist, issued his own report arguing that a drug reaction, not AIDS, was responsible for Eliza Jane's death.[6] Eliza Jane's death was the subject of reports by ABC Primetime Live[7] and the Los Angeles Times;[3] several independent medical experts contacted by these programs agreed unequivocally that Eliza Jane had died of complications of AIDS.

On December 29, 2008, Maggiore died at the age of 52. She was under a doctor's care and was being treated for pneumonia. A doctor familiar with the family suggests that anti-HIV drugs could have prevented her death, but Maggiore's fellow AIDS denialists state that her pneumonia was not related to AIDS and that she died as a result of an alternative medicine treatment.[8]

Members
The advisory board of Alive & Well AIDS Alternatives includes many prominent AIDS denialists, such as Harvey Bialy, Peter Duesberg, Eleni Papadopulos-Eleopulos, Gavin de Becker,[9] Peggy O'Mara of Mothering (magazine),[9] and David Rasnick.[2]

The organization's membership has been subject to attrition as members die from HIV/AIDS, or leave after noticing the heightened rate at which fellow members do so.[10]

Advocacy
Although there is extensive scientific evidence to the contrary,[11][12] Alive & Well AIDS Alternatives promotes the viewpoint that HIV is not the cause of AIDS. The organization also espouses the viewpoints that:[2]

HIV tests are inaccurate.
AIDS is not a major problem in Africa.
Pregnant women should not take antiretroviral medication to prevent HIV transmission to their children.
The syndrome of AIDS in fact results from malnutrition, mental stress, AZT, recreational drug use among gay men, or other causes.
The mainstream scientific community's efforts to promote AIDS awareness and develop effective treatments are examples of fearmongering and are compromised by ties to the pharmaceutical industry.
Alive & Well AIDS Alternatives encourages the use of alternative therapies for HIV-positive people in place of mainstream treatments. Examples of treatments advanced by Alive & Well as substitutes for antiretroviral therapy include herbal and nutritional therapy, naturopathic medicine, homeopathy, therapeutic enemas, acupuncture, and "imagery".[2]

Scientists and AIDS activists have decried the activities of Alive & Well AIDS Alternatives and other AIDS denialist organizations, arguing that by persuading people to forgo proven treatments they are causing unnecessary and preventable deaths. Speaking at the XVI International AIDS Conference, leading HIV/AIDS researcher John Moore stated:

...infants whose HIV infected mothers listen to AIDS denialists never got the chance to make their own decisions. The Maggiore case received wide publicity. Christine Maggiore is a person who’s proselytized against the use of antiretrovirals to prevent HIV/AIDS. She’s a classic AIDS denialist, and she gave birth to a child who died at age three late last year of an AIDS-related infection... that was another unnecessary death.[13]

Alive & Well AIDS Alternatives encourages people to "get involved" by passing out literature, donating copies of Christine Maggiore's book What If Everything You Knew About AIDS Was Wrong?, contacting radio and television shows, writing to newspapers and magazines, and starting their own discussion groups.[2]

References
 Smith TC, Novella SP (August 2007). "HIV denial in the Internet era". PLoS Med. 4 (8): e256. doi:10.1371/journal.pmed.0040256. PMC 1949841. PMID 17713982. One of the prominent HIV denial groups currently is Christine Maggiore's "Alive and Well" (formerly "HEAL," Health Education AIDS Liaison).
 Alive & Well AIDS Alternatives official Web page, accessed 8 Sept 2006.
 A Mother's Denial, A Daughter's Death, L.A. Times series on Eliza Jane Scovill's death, accessed 8 Sept 2006.
 Autopsy report on Eliza Jane Scovill Archived 2007-07-07 at the Wayback Machine, accessed 8 Sept 2006.
 Justice for E.J., website maintained by AIDS denialists Archived 2005-12-06 at the Wayback Machine arguing that Eliza Jane Scovill did not die of AIDS, accessed 8 Sept 2006.
 Dr. Mohammed Al-Bayati's report on the cause of Eliza Jane Scovill's death, accessed 8 Sept 2006.
 ABC News Primetime Live Report on the death of Eliza Jane Scovill, accessed 8 Sept 2006.
 "Christine Maggiore, vocal skeptic of AIDS research, dies at 52". Los Angeles Times. 2008-12-30. Retrieved 2008-12-30.
 About Us http://www.aliveandwell.org/html/top_bar_pages/aboutus.html accessed December 5, 2012
 http://www.poz.com/articles/200_10455.shtml
 National Institute of Health fact sheet on HIV and AIDS Archived 2006-09-07 at the Wayback Machine, accessed 8 Sept 2006.
 Series of articles from the journal Science examining AIDS denialist ("dissenters") claims, accessed 8 Sept 2006.
 HIV Science and Responsible Journalism Archived 2008-10-02 at the Wayback Machine, presented at the 16th annual International AIDS Conference, accessed 5 September 2006.

42
What If Everything You Thought You Knew About AIDS Was Wrong? 4th Rev Edition
by Christine Maggiore  (Author)

A concise and convincing case that AIDS is nothing like what we have been told. Using simple, straightforward language, this book deconstructs popular myths about AIDS and fortifies its scientific data with powerful accounts from HIV positives who, like author Christine Maggiore, defy the HIV=AIDS=Death paradigm by living in wellness without pharmaceutical treatments and without fear of AIDS. This is vital information for anyone who has tested HIV positive and important reading for erveryone who has ever lived or loved in fear.

Editorial Reviews
Review
" Clear, concise and completely accurate, Maggiore's powerful little book is highly recommended reading for anyone who has ever had the doubt about any aspect of the 'global AIDS pandemic,' and is absolutely compulsory reading for those few never have." -- Harvey Bialy, PhD Editor at large, Nature Biotechnology

" This book exposes the many incongruencies in conventional wisdom and establishes why we must question how AIDS research and treatment are currently conducted. The paradox of the search for an AIDS cure is that the thing most neededopen debate and scientific exchangeis the thing most feared by the AIDS establishment." -- Bob Guccione, Jr. Editor and publisher, Gear magazine

" This splendid book is a perfect text for provoking university students. It requires them to think critically about sexuality and public health, obliging them to scrutinize the unscientific dogmas churned out by the AIDS orthodoxy. Maggiore's book should be required reading for all undergraduates." -- Charles Geshekter, PhD Department of History, California State University, Chico

" Until recently, I was a physician at the University of Alabama at Birmingham, the number-one funded AIDS research center in the country. Before January of 1998, my knowledge of AIDS was typical; I knew that HIV caused AIDS because that's what the textbooks said. I had no reason to think otherwise and never knew or cared that anybody thought differently. I ordered this book on a whim, but once I started reading it, I didn't stop until I hit the back cover.

" I used to think that medical research wasn't politically directed and financially motivated, and that pharmaceutical companies wouldn't compromise patient well-being for a profit. I used to think the FDA was there to protect the American public. Now I know better. Now I tell the story of AIDS to anyone who will listen." -- Rob Hodson, MD Former professor of anesthesiology, University of Alabama, Birmingham

A succinct summary of the gaping holes in the official view of AIDS, this book has become an underground classic. Christine Maggiore, whose own HIV positive diagnosis didn't stop her from disobeying the authorities and giving birth to a healthy child, challenges all the politically correct opinions about the health crisis. A straightforward, jargon-free little book that provides volumes of highly explosive intellectual ammunition in its brief pages." -- Ian Young Author, The Stonewall Experiment: A Gay Psychohistory

Read more
About the Author
Christine Maggiore is the founder and director of the American Foundation for AIDS Alternatives and serves on the board of directors of the Group for the Scientific Reappraisal of the HIV/AIDS Hypothesis. She is HIV positive, naturally healthy, and lives in Los Angeles.

43
https://www.amazon.com/Lies-About-Aids-Etienne-Harven/dp/1425154263

Ten Lies About Aids Paperback – September 30, 2008
by De Harven, Etienne (Author), Jean-Claude Roussez (Contributor)

HIV infection is not the cause of AIDS. Severe immune deficiencies, commonly referred to as AIDS, result from the toxicity of many recreational drugs and of most antiretroviral medications, from the abuse of antibiotics and certain therapeutic protocols, from inappropriate life style, and/or from malnutrition, alone or combined.

This book falsifies ten lies that are the pillars of the HIV/AIDS dogma. These lies are that: 1 - AIDS is a new syndrome;
2 - The existence of HIV has been appropriately demonstrated;
3 - HIV is actually the cause of AIDS;
4 - Antiretroviral medications are helpful for AIDS sufferers;
5 - Seropositivity indicates an active process of HIV infection;
6 - AIDS is a contagious pathological process;
7 - HIV is responsible for numerous illnesses;
8 - It is better for people to know their serological HIV status;
9 - There is indeed an AIDS pandemic affecting the general population;
10 - All medical researchers agree, indisputably, that HIV is the cause of AIDS.

The fallacy of these ten statements is explained in a language that is accessible for the public at large. It is convincingly supported by a broad selection of bibliographical references.

Obviously, AIDS research has been placed on the wrong track for the past 20 years, and AIDS statistics have been alarmingly inflated, for maximizing the enormous profits of the pharmaceutical industry. This has created a dramatic public health problem that should most urgently be corrected.

Fortunately, this book ends up on a very optimistic consideration: being caused by toxic substances and nutritional deficiencies, AIDS can (and hopefully will) be readily prevented and cured, at a cost that shall be affordable for all governments of the planet.

________________

   Guy Denutte
5.0 out of 5 starsThe terror of AIDS and the corruption of science
December 24, 2010
Format: PaperbackVerified Purchase
We'll know our disinformation program is complete
when everything the American public believes is false.

CIA-director William Casey

Following the group "Rethinking AIDS", listing more than 2.700 people - amongst prominent scientists and two Nobel prize winners - most cases of AIDS are caused by drugs, like poppers and heroin. Poppers were and still are very popular within the gay community. Dr de Harven says : "Affordably priced, the principal advantage of poppers was to relax the anal sphincter, reducing pain caused by repetitive penetration, maintaining erection and intensifying orgasm, all effects of particular interest for fast-track homosexuals. Nitrites, the active agents of poppers, are dangerous poisons which cause, amongst other things damage to the lungs and heart, fungal infections, neurological disorders, genetic mutations, and above all immune deficiencies, by their action on the bone marrow where blood cells are manufactured. Once they are in the blood, nitrites convert themselves into nitric oxide and damage the internal walls of the blood vessels, which explain their implication in cancer of the capillaries such as Kaposi's sarcoma. The intensive use of various drugs was (and still is) the principal factor in immunodeficiency among male homosexuals."

The "debate" between the AIDS-establishment, which consider AIDS to be contagious, vs. the AIDS-dissidents, which consider AIDS to be the consequence of the use of drugs and/or malnutrition, can easily be solved by science itself. In 1884, Robert Koch set up four postulates which must be fulfilled to consider a disease being contagious. Would AIDS really be contagious, then the following must be demonstrated :

1. The virus must be found in all AIDS-patients;

2. The virus must be isolated from an AIDS-patient and reproduced in laboratory;

3. The isolated virus must cause AIDS when introduced in a new, healthy host;

4. The virus should be isolated again from this sick host.

Let's check those postulates, guided by Dr. de Harven :

1. Not all AIDS-patients are HIV-positive.

Thousands of AIDS-patients aren't HIV-positive. So far for the first postulate.

2. "HIV" has never been isolated; Luc Montagnier didn't take his sample from an ill AIDS-patient.

The title of the article of Luc Montagnier is very clear : "Isolation of a T-lymphotropic retrovirus from a patient at risk for acquired immune deficiency syndrome [AIDS]". This patient had "swollen lymph nodes but no AIDS" ! This fact alone goes against the essence of the second postulate of Koch. It is obvious that a possible parasite should have been isolated from an ill AIDS-patient.

The title of this article suggests furthermore that a retrovirus was isolated. In principle scientific investigation must be confirmed by the reproduction of the research in other laboratories. In the case of this original paper by Montagnier this happened only fifteen years later. To make things worse, none of the two laboratories were able to find a virus in the cell culture of Montagnier. Dr de Harven says : "... it took fifteen years for the most obvious control experiments to be carried out, in two laboratories, one in the United States and the other in France. These two laboratories jointly published, in Virology, the results of their electron microscopic studies of the sucrose gradients obtained from the cell cultures supposed to produce "HIV". In both cases, the authors observed an abundance of cell debris, without any evidence of retroviral particles. At about the same time, Luc Montagnier was interviewed by journalist Djamel Tahi and finally admitted on videotape that in effect, "HIV" had never been purified in his laboratory."

Dr Étienne de Harven, the first scientist who identified a retrovirus with the electron microscope in the fifties, calls "HIV" therefore a *hypothetical virus*.

3. Blood from AIDS-patients and "HIV" were injected in chimpanzees without causing AIDS.

Several chimpanzees were injected with blood from AIDS-patients in 1983. In 1984 150 chimpanzees were contaminated with the "HIV" cell culture of Montagnier. Afterwards all those chimpanzees tested "HIV-positive", but not a single one has ever shown symptoms of AIDS , which made it impossible to even intent the next phase of the postulates of Koch : the isolation of the virus in an contaminated, ill host.

The conclusion is clear : not a single one of the four postulates of Koch are fulfilled ! This is scientific proof that *AIDS is not a contagious disease* !

If "HIV" doesn't exist, it is clear that the "HIV-test" won't produce anything that is relevant. The Western Blot test reacts on ten (10) proteins considered to be the hypothetical building blocks of the hypothetical HIV-virus. International consensus on the interpretation of this test doesn't exist. Dr de Harven says : "because the lack of an international standard, patients can be diagnosed HIV positive or negative according to which country they live in. Out of the ten test bands which Western Blot counts, two are sufficient in order to be judged "positive" and declared infected in Africa. In Great Britain, it would need three; and four in Australia. More embarrassingly, the tests have such a questionable specificity that the manufacturers themselves state that they cannot be used to confirm or disprove the presence of "HIV"".

The French comedian Coluche told us that AIDS is being spread by the mass media. He is right, but it is no fun. Millions of people have been tested on HIV following recommendations of their doctors. Others even voluntarily asked their doctor to be tested, following the never-ending propaganda by the mass media. This massive blood testing campaign would soon produce positive results for the AIDS-establishment. All of a sudden, millions of people became "HIV-positive". But only then the drama really began. Brainwashing by the modern mass media is extremely effective. Everybody knew that AIDS was a terminal illness : HIV = AIDS = DEATH. On top of that, all those "HIV-positives" received the blame for their illness due to their "derailed sexlife". In most cases, this would produce the voluntarily isolation of the HIV-positives from society. Those who weren't eager to isolate themselves were in most cases discriminated. It's a lose/lose-situation. Finally, self-confidence cracks. It's a modern curse. HIV-positives became the modern pariahs.

HIV-positives don't ask questions. They are convinced that they will die, and seek support in their doctors. They fully believe that science will help them with their "miracle drugs". What they don't understand is that science has betrayed them and us, and has become *junk science* that no longer fulfills its original humanistic principles, but has been corrupted by powerful corporate interests. The "miracle drug" AZT suppresses the immune system ... In healthy people who have had the bad luck to test "HIV-positive" those "drugs" produce AIDS... Dr Étienne de Harven asks the AIDS-establishment to answer a simple question: "Could you give us the name of one single AIDS patient that has been CURED by any anti-retroviral drugs?"

Anybody who is taking those toxic drugs should stop immediately. Maria Papagiannidou was one of the first Greeks to test positive on "HIV" in 1985, when she was only 20 years old. From 1995, and during twelve years, she took all kinds of AIDS-drugs. She went through hell... Finally, she saw the truth in 2007. On her long suffering she wrote Goodbye AIDS! Did it ever exist?, in which she says : "How I defeated AIDS? It was quite simple. I discovered that they were lying!"

_______________

   Victor Pond
5.0 out of 5 starsBravo!!!!
July 6, 2013
Format: PaperbackVerified Purchase
This book is so essential for anyone seeking to climb out of the HIV hypothesis myth. It's clear, well documented and framed in language that the lay person and professional alike can easily access. I'm glad books like this one are able to bypass the censorship and attacks from the far right that would have us all continue being held hostage by fear and captives to the Big Pharma for whom HIV/AIDS is a major cash cow!!!
_______________

   RAUL P. EHRICHS
5.0 out of 5 starsthe book every person with a HIV+ status needs to read
June 17, 2009
Format: PaperbackVerified Purchase
This book helps to compile all the information that we've never been given by the mass media. Once you read it, there is no doubt that something (a lot) has gone, and still go, absolutely wrong and mad with the AIDS and the HIV case. This is a book every person with a HIV+ status should read, because not knowing what it tells you, YOUR LIFE COULD BE AT RISK.
____________

   Karri L. Stokely
5.0 out of 5 starsTen Lies About AIDS
June 2, 2009
Format: PaperbackVerified Purchase
Fantastic book! A "must read" for anyone interested in gaining knowledge of the HIV fraud. Dr de Harven has written this book in an easy to read format, explaining and answering many questions that surround the HIV myth.
Highly recommended for your bookshelf!


44
Εγκλημα στο χώρο της Υγείας / Βιβλία για τον καρκίνο
« στις: Οκτώβριος 13, 2019, 21:39:34 »
https://www.flowmagazine.gr/vivlia_gia_ton_karkino/

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης
Influence: 198925
Ημερομηνία: 21/06/2013

Ο καρκίνος είναι 2η αιτία θανάτου στην Ελλάδα και παγκοσμίως και όμως τόσα ελάχιστα γνωρίζουμε για αυτόν. Ακόμα χειρότερα, για πολλούς αποτελεί θέμα ταμπού. Είναι τόσο συνηθισμένο το φαινόμενο να χτυπάει ο καρκίνος ένα μέλος της οικογένειας και να το κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό από τον υπόλοιπο κόσμο. Μήπως εν έτει 2013 ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το μυαλό και την καρδιά μας και να αποδεχτούμε μια πραγματικότητα, αντί να την αποστρεφόμαστε; Ο καρκίνος είναι δίπλα μας, αλλά δεν είναι αόρατος εχθρός.

Δεν είναι «επάρατη» νόσος. Είναι πολυπαραγοντική ασθένεια που θα μπορούσε να προληφθεί, να διαγνωσθεί εγκαίρως και γιατί όχι να θεραπευτεί. Το παν είναι η σωστή ενημέρωση, η ψυχραιμία και πάνω απ’ όλα η θετική στάση ζωής. Ευτυχώς ακόμα και αγαπημένοι σταρ βγαίνουν πλέον και μιλούν ανοιχτά για να επηρεάσουν και τον υπόλοιπο κόσμο. Τρυφερό παράδειγμα πρόσφατα, η αποκάλυψη της Αντζελίνα Τζολί για τη διπλή μαστεκτομή στην οποία προέβη προληπτικά, με τον Μπράντ να τη στηρίζει συγκινημένος για τη γενναιότητα της συντρόφου του.

Στα βιβλία που ακολουθούν θα βρείτε ιστορίες ανθρώπων που νίκησαν τον καρκίνο και συνεχίζουν τη ζωή πιο δυνατοί και ισορροπημένοι. Αντλήστε δύναμη και ελπίδα από αυτούς. Θα βρείτε επίσης και βιβλία, με όλη την πολύτιμη γνώση συγκεντρωμένη για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ό,τι και να κάνετε πάντως, μην παραλείπετε ποτέ να ενημερώνεστε. Και πάνω απ’ όλα να χαμογελάτε στη ζωή! Κάθε στιγμή και κάθε μέρα που είστε ακόμα υγιείς και ζωντανοί!

Χαμογελάστε στον εαυτό σας, στους αγαπημένους σας και σε όλο τον κόσμο γύρω σας.

Ας έχουμε όλοι την ευλογία του Θεού!

Ο καρκίνος και τα φαρμακευτικά βότανα της χώρας – Εκδόσεις Μακρή
Εμμανουήλ Σ. Ανάσης

Για να βοηθήσω με τις ασθενείς μου δυνάμεις, την έρευνα στην καταπολέμηση του καρκίνου, που τώρα τελευταία, φέρνει μεγάλες καταστροφές στην ανθρωπότητα, έγραψα αυτό το βιβλίο, (είναι κυρίως μια απόδοση μεταφράσεως από το βιβλίο του Βέλγου καθηγητού της Βοτανικής Gaston Bonnier) με την ελπίδα ότι με τα όσα γράφω ίσως ανακουφίσω τον πόνο και την δυστυχία των συνανθρώπων μου. Δεν βαρέθηκα να μελετήσω και να ερευνήσω τα συγγράμματα των προγόνων μας, μεγάλων φυσιοδιφών και ιατρών της αρχαιότητος (Διοσκουρίδου, Θεοφράστου, Ιπποκράτους, Γαληνού) οι οποίοι με μόνο τα φαρμακευτικά βότανα πετύχαιναν την «ίασιν». Διάλεξα όσα φαρμακευτικά βότανα χρησιμοποιούσαν για τα πρηξίματα, αποστήματα, έλκη και τον καρκίνον και ποια τον προλαβαίνουν, αλλά και ποια τον καταπολεμούν και τον θεραπεύουν και τα συγκέντρωσα μέσα στο μικρό αυτό βιβλίο, τοποθετώντας και την εικόνα κάθε φυτού, για να αναγνωρίζεται εύκολα.

Η ψυχολογία του καρκίνου – Εκδόσεις Μακρή
Peter Lambley Ph.D


«Το βιβλίο αυτό, πέρα από τις πολύτιμες πληροφορίες που μας δίνει, μας βοηθάει να αποκτήσουμε την προθυμία να εξετάσουμε με ειλικρίνεια τη συμπεριφορά μας, να αλλάξουμε τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζουμε το στρες, να απαλλαγούμε από την κατανάλωση ουσιών όπως η νικοτίνη και το αλκοόλ, να μάθουμε να εκφράζουμε τα συναισθήματα μας, να αποδεχόμαστε και να καλύπτουμε τις ανάγκες μας. Όλα αυτά ίσως να μην είναι τόσο εύκολα, είναι όμως ζωτικής σημασίας για να αποφύγουμε τον καρκίνο, και ο Peter Lambley μας δίνει ξεκάθαρες οδηγίες για να τα πετύχουμε. Είτε πάσχετε από καρκίνο είτε θέλετε να μάθετε το πώς θα βοηθήσετε τον εαυτό σας να τον αποφύγει, αυτό το συναρπαστικό βιβλίο που είναι γεμάτο χρήσιμες γνώσεις και εργαλεία, θετική ενέργεια και αισιοδοξία, θα σας δώσει όλα εκείνα που χρειάζεστε.»

Ο καρκίνος δεν είναι ασθένεια – Εκδόσεις Διόπτρα
Moritz Andreas


Ο διακεκριµένος επιστήµονας Andreas Moritz, γνωστός στο ευρύ ελληνικό κοινό µε το βιβλίο του Αποτοξίνωση του ήπατος και της χολής, αναλύει τους λόγους που εκδηλώνεται ο καρκίνος στον οργανισµό.

Ο καρκίνος δεν εµφανίζεται για να µας εξοντώσει. Η «επάρατη νόσος» είναι η ύστατη, απεγνωσµένη προσπάθεια του οργανισµού να σώσει τη ζωή µας. Αν δεν αλλάξουµε την αντίληψή µας για τον καρκίνο, αυτός θα εξακολουθήσει να απειλεί τη ζωή των σύγχρονων ανθρώπων.

Η ανατρεπτική αντίληψη για τον καρκίνο:

οι συµβατικές αντικαρκινικές αγωγές εξοντώνουν περισσότερους ανθρώπους από όσους θεραπεύουν
οδηγίες για την αντιµετώπιση των παραγόντων που κωλύουν την αυτοΐαση
συµβουλές για όσους θέλουν να µετατρέψουν τη θυµατοποίηση σε αυτοδυναµία και τη νόσηση σε υγεία.

Καρκίνος (Καταπολεμήστε τον με τη Δίαιτα Ομάδων Αίματος) – Εκδόσεις Διόπτρα
Peter D‘ Adamo & Catherine Whitney

Το νέο βιβλίο του Dr Peter D’Adamo, συγγραφέα της παγκόσμιας επιτυχίας Τρώτε σωστά σύμφωνα με τον τύπο του αίματος σας ήρθε για να δώσει συμβουλές και ελπίδα για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Ακολουθήστε τα 4 «σχέδια μάχης» για την πρόληψη και αγωγή του καρκίνου που προτείνει ο Dr Peter D’ Adamo μέσα από τροφές που έχουν θεραπευτικές ιδιότητες, ροφήματα, βότανα αλλά και πίνακες τροφών και διατροφικών συστάσεων για κάθε ομάδα αίματος που θα βοηθήσουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση του καρκίνου. Ανακαλύψτε στο βιβλίο μεταξύ άλλων: – Τις τελευταίες έρευνες για την πρόληψη, την αγωγή, – την ενίσχυση της ανοσίας, τη χημειοθεραπεία, την – ακτινοθεραπεία και τη μετεγχειρητική ανάρρωση. – Ερωτηματολόγια για κάθε ομάδα αίματος που θα σας – βοηθήσουν να εκτιμήσετε τους κινδύνους τους οποίους – αντιμετωπίζετε αλλά και να παρακολουθείτε την – πρόοδό σας καθώς ξαναβρίσκετε την υγεία σας. Αποκτήστε το βιβλίο Καρκίνος, καταπολεμήστε τον με τη δίαιτα του αίματος και βρείτε το σύμμαχο που θα ξαναφέρει χαμόγελα στα πρόσωπα σας!

Σταφυλοθεραπεία (Για τον καρκίνο και άλλες ασθένειες) – Εκδόσεις Διόπτρα
Brandt Johanna


Η Dr. Johanna Brandt γνωρίζει καλά τη θεραπευτική αξία του σταφυλιού, αφού γιατρεύτηκε η ίδια από τον καρκίνο με τη σταφυλοθεραπεία. Μια μέθοδος εύκολη στην εφαρμογή, όχι μόνο σε σοβαρές παθήσεις, αλλά και για καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες, για υγιεινό αδυνάτισμα, λαμπερό δέρμα, κ.ά.

Μπορείς ν’αγωνιστείς για τη Ζωή σου – Εκδόσεις Θυμάρι
Lawrence LeShan

Μετά από είκοσι χρόνια έρευνας και ψυχοθεραπευτικής εργασίας με καρκινοπαθείς, ο συγγραφέας δίνει νέες αποδείξεις σχετικά με το γιατί μερικοί άνθρωποι προσβάλλονται από καρκίνο και άλλοι όχι – και γιατί μερικοί μπορούν να τον καταπολεμήσουν, ενώ άλλοι υποκύπτουν τελικά. Η εργασία αυτή του ΛεΣαν έγινε ένα βιβλίο ελπίδας. Γιατί, ενώ ο καρκίνος σκοτώνει, μπορεί επίσης και να σκοτωθεί. Πρόκειται για ένα σημαντικό ανθρωπιστικό έργο, γραμμένο από έναν ψυχολόγο-ερευνητή που είναι δοσμένος με πάθος στη ζωή.

Γεννημένη νικήτρια – Εκδόσεις Κέδρος
Τζωρτζίνα Ξένου

Η Τζωρτζίνα Ξένου, πρωταθλήτρια του καράτε, σε ηλικία εντεκάμισι χρόνων αρρωσταίνει σοβαρά και χρειάζεται να δώσει ένα μεγάλο αγώνα: Έναν αγώνα ζωής! Μετά τη νίκη της η μικρή ηρωίδα γυρνάει πίσω στη μεγάλη της αγάπη, τον αθλητισμό, και ειδικότερα στο καράτε, όπου διαπρέπει σε κάθε πρωτάθλημα, όπως και στο παρελθόν.Η περιπέτεια της υγείας της περιγράφεται στο βιβλίο αυτό από δύο πλευρές: Μέσα από τα μάτια της Τζωρτζίνας – η εικόνα που είχε, όσα γνώριζε για το πρόβλημά της, οι φόβοι, οι ανησυχίες και τα συναισθήματά της. Παράλληλα η μητέρα δίνει την πραγματική σειρά και την εξέλιξη των γεγονότων, και περιγράφει την αγωνία και τους φόβους που πέρασε, από την πλευρά του γονιού που βιώνει μία τόσο δύσκολη και επώδυνη κατάσταση μαζί με το παιδί του.

Είμαστε τουρίστες – Εκδόσεις Μελίχρυσος
Μιχαήλ Παναγιώτης


«Ένα από τα όνειρά μου ήταν να γράψω ένα βιβλίο για τη ζωή μου. Στους περισσότερους ανθρώπους τα όνειρα λήγουν με το τέλος της παιδικής ηλικίας. Μετά γινόμαστε σοβαροί, πολυάσχολοι, ρεαλιστές και τα ξεχνάμε. Χωρίς τα όνειρα, ίσως να μην τα είχα καταφέρει στην ζωή μου. Αυτό το βιβλίο γράφτηκε για να σας υπενθυμίσει την αξία τους και για να πραγματοποιήσει ένα ακόμα δικό μου. Ίσως το πιο σημαντικό: έστω κι ένας να πάρει δύναμη μέσα από τη δική μου ιστορία, αξίζει τον κόπο! Γιατί πολύ απλά, αν είχα εγκαταλείψει τα όνειρα, ίσως να με είχε εγκαταλείψει η ίδια η ζωή». Ο Παναγιώτης Μιχαήλ επαγγελματίας γυμναστής δίνει ένα μάθημα «αεροβικής» σε όσους αντέχουν τα δύσκολα! Μετά από μια παραλυσία στην εφηβική ηλικία και σοβαρές περιπέτειες της υγείας του καταθέτει με βιωματική γραφή τις εμπειρίες του. Ένα μεγάλο μάθημα ζωής για τη δύναμη που παίρνει κανείς μέσα από την γυμναστική, το γέλιο, την εσωτερική δύναμη που κρύβουν τα όνειρα, την θετική ενέργεια που πηγάζει από την ελπίδα. Γιατί όταν δεν ελπίζεις, έχεις προ πολλού πάψει και να ζεις!

Εναλλακτικές Θεραπείες Καρκίνου – Εκδόσεις Αλκυών
Richard Walters


Οι «Εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου» έχουν γραφτεί για εκείνους, που αναζητούν μια σαφέστερη κατανόηση των εναλλακτικών θεραπειών, που χρησιμοποιούνται στην αγωγή του καρκίνου. Καλύπτει όλο το φάσμα των διαθέσιμων εναλλακτικών μεθόδων, από τις προσεγγίσεις βιολογικής βάσης μέχρι τις ανοσο-ενισχυτικές θεραπείες, τα διαιτολογικά και διατροφικά προγράμματα, τις βοτανικές και φυτικές μορφές αγωγής, τη βιοηλεκτρική ιατρική, και τις συμπληρωματικές θεραπείες. Περιέχει, επίσης, τι τελευταίες πειραματικές προόδους στην αγωγή του καρκίνου. Χρησιμοποιώντας απλή και κατανοητή γλώσσα, οι «Εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου» εξηγούν με ακρίβεια – και χωρίς προκαταλήψεις – πως λειτουργεί κάθε αγωγή, παρουσιάζουν το επιστημονικό σκεπτικό, στο οποίο βασίζεται κάθε μέθοδος, και παρέχουν κλινική τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων. Το βιβλίο εξετάζει, επίσης, τους μύθους και τις εσφαλμένες αντιλήψεις, που περιβάλλουν τις εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου τόσο από την πολιτική, όσο από την κοινωνική άποψη. Επιπλέον, οι «Εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου», παρέχουν σημαντικές κατευθυντήριες γραμμές για την επιλογή μιας εναλλακτικής αγωγής, καθώς και λεπτομερείς πληροφορίες για υπηρεσίες παραπομπής ασθενών, που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τις θεραπείες, οι οποίες ταιριάζουν καλύτερα στις προσωπικές σας ανάγκες.

Για να πάρετε μια συνετή και ενημερωμένη απόφαση, είναι ζωτικό να έχετε στη διάθεσή σας τις σωστές πληροφορίες. Οι εναλλακτικές θεραπείες του καρκίνου θα σας βοηθήσουν δίνοντάς σας αυτές τις πληροφορίες, όταν τις χρειάζεστε.

45
https://books.google.gr/books/about/AIDS_Inc.html?id=ErIOAAAACAAJ&source=kp_cover&redir_esc=y
AIDS Inc

Virus is NOT the cause Definition of AIDS is Worthless Treatment is Poison "Anyone interested in AIDS must read this book." Laurence E. Badgley, M.D Author of Healing AIDS Naturally Investigative reporter Jon Rappoport uncovers the shocking truth about AIDS: Thousands are dying needlessly as the medical world and media pull off the biggest scandal of our time - all for the love of power and money. AIDS INC: takes you on a sizzling behind-the-scenes tour of laboratories, newsrooms and even the White House to expose the real killers behind the disease. It's the most explosive, myth-shattering book you'll read this year. Book Size: 216x140

Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 402