Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Μελης

Σελίδες: [1] 2 3
1
Ελευθεροτεκτονισμός / Απ: Τι είναι η Μασονία?
« στις: Δεκεμβρίου 31, 2014, 18:27:30 »
Καλή χρονιά


Ηταν ο Ρούντλ, ο σταθμάρχης
Και ο Μπέτζλει που δούλευε στα τραίνα
Και ο Ακμαν από την Επιμελητεία
Και ο Ντόνκιν από τις Φυλακές,
Και ο Μπλέϊκ ο Λοχίας εκπαιδευτής
Για δύο φορές ήταν δικός μας Σεβάσμιος
Μαζί με αυτόν που είχε το μαγαζί «Ευρώπη»
Τον γέρο – Φάμτζι Εντουλτζι

Εξω «Εταίρε, Κύριοι, Χαίρεται, Σαλαάμ»
Μέσα «Αδελφέ» και δεν υπήρχε τίποτα κακό.
Συναντιόμασταν στο Αλφάδι και χωριζόμασταν στον Γνώμονα
Και γω ήμουν ο δεύτερος Διάκονος στη Μητέρα Στοά μου εκεί κάτω !!

Είχαμε και τον Μπόλα Ναθ τον λογιστή
Και τον Σαούλ, τον ισραηλίτη του Αντεν,
Και τον Ντιν Μοχάμετ σχεδιαστή στο Κατάστο,
Ηταν ο Μπαμπού Τσακερμπούτυ
Και ο Αμίρ Σίχ, ο σιίτης ,
Και ο Κάστρο των γραφείων επισκευών
ο Ρωμαιοκαθολικός!


Δεν είχαμε ωραίες επιγραφές
Και ο Βωμός μας ήταν παλιός και απέριττος
Αλλά γνωρίζαμε τα αρχαία Οριοθέσια
Και τα τηρούσαμε κατά κεραία και γράμμα.
Και το παρατηρούσαμε όλο αυτό από απόσταση
Μου κάνει εντύπωση αυτό το γεγονός
Που δεν υπήρχε ούτε ένας βέβηλος
Εκτος, ίσως , από μας τους ίδους.



Επειτα κάθε μήνα, όταν τελείωναν οι Εργασίες
Καθόμασταν όλοι και καπνίζαμε,
(Δεν συνηθίζαμε να κάνουμε τράπεζα
Για να μην φέρουμε σε δυσκολία ούτε έναν αδελφό)
Και μιλούσαμε, ένας μετά τον άλλον,
για την Θρησκεία και για άλλα πράγματα,
Κάθε ένας αναφερόμενος στο Θεό που ήξερε καλύτερα.

Ενας μετά τον άλλον μιλούσαμε,
Κι ούτε ένας αδελφός δεν βιάζονταν,
Μέχρι που η αυγή ξυπνούσε τους παπαγάλους
Και το άλλο το πουλί το περιπλανώμενο
Μιλούσαμε για όλα αυτά που αισθανόμασταν περίεργα
Και πηγαίναμε στα σπίτια για να κοιμηθούμε
Με τον Μωάμεθ, τον Θεό, τον Σίβα
Που αλλάζανε βάρδια μέσα στα κεφάλια μας.

Συχνά, κάτω από τις εντολές της Κυβέρνησης
Περιπλανώμενα βήματα μας επισκέφθηκαν
Και μας μετέφεραν χαιρετισμούς αδελφικούς
Από Στοές Ανατολής και Δύσης,
Σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβαν,
Από την Κοχάτ μέχρι την Σινγκαπούρη.
Πόσο θα ήθελα να ξαναδώ
Μια φορά αυτούς τους αδελφούς μου από την Στοά – Μητέρα.

Θα ήθελα να τους ξανάβλεπα,
τους Αδελφούς μου μαύρους και σκούρους,
μέσα στην οσμή των πούρων εκεί,
ενώ το κάρβουνο περνούσε από χέρι σε χέρι
Με τον γέρο khansamah που ροχαλίζει
Αχ ας ήμουν Δάσκαλος Μασσώνος με μεγάλη φήμη
Στην Στοά – Μητέρα μου ακόμα μια φορά

Εξω «Εταίρε, Κύριοι, Χαίρεται, Σαλαάμ»
Μέσα «Αδελφέ» και δεν είχε τίποτα κακό.
Συναντιόμασταν στο Αλφάδι και χωριζόμασταν στον Γνώμονα
Και γω ήμουν ο δεύτερος Διάκονος στη Μητέρα Στοά μου εκεί κάτω !!

2
Ελευθεροτεκτονισμός / Απ: Τι είναι η Μασονία?
« στις: Δεκεμβρίου 18, 2014, 20:02:40 »
Από τα γραφόμενα σου προκύπτει  ότι υπάρχουν δυο εταιρίες  ….οι Τέκτονες  και οι μασόνοι .Ο  Τεκτονισμός είναι «θεσμός προοδευτικός, ουδέν θέτων εμπόδιον εις την αναζήτησιν της Αληθείας» και αυτό,σε διαβεβαιώνω ότι τηρείται ευλαβικά μέσα στις στοές. Ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί και να μελετήσει οποιοδήποτε φιλοσοφικό κείμενο ή θεωρία του εξάπτει τη φαντασία και το πνεύμα και να μεταφέρει τις σκέψεις του μέσα στη στοά του.

Όμως    Τέκτονες διαπράττουν καθημερινά το ίδιο ατόπημα. Ο καθένας   βλέπει τον εαυτό του ως ένα σύγχρονο Πλάτωνα, Καντ ή Σπινόζα και προσπαθεί να παράξει  φιλοσοφία και πνευματικό έργο υψηλού επιπέδου, με μικρότερη ή μεγαλύτερη επιτυχία, αλλά πάντα σε επίπεδο που δεν θα   εξασφάλιζε κάποια ακαδημαϊκή τήβεννο,ούτως ή άλλως. Στην πορεία αυτή δε, πολλοί   ξεχνούν ότι ο Τεκτονισμός ασχολείται με τον βίο του καθενός και όχι με το Επέκεινα, συνεπώς δεν χρειάζεται να έχει ή να μην έχει κάποιο σωτηριολογικό υπόβαθρο.

Έτσι καταφέρνουν, χωρίς να το θέλουν, να μπλέκονται στα χωράφια του θρησκευτικού προβληματισμού και να προκαλούν την αντίδραση διαφόρων θρησκευτικών φορέων, οι οποίοι θεωρούν ότι κατέχουν την υπέρτατη Αλήθεια ελέω Θεού, συνεπώς κάθε αναζήτηση που διαφεύγει από τη δογματική πεπατημένη είναι κόκκινο πανί.

Είμαι ο τελευταίος που θα προσπαθούσε να βάλει φρένο σε αυτού του είδους τις εσωτερικές αναζητήσεις      Είμαστε όλοι μας, τόσο πνευματικά, όσο και πολιτικά όντα και η δράση μας δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα μόνο γνωσιολογικό τομέα.

Όμως, κάποιες φορές τακτική αυτή    λειτουργεί μεταφορικά σαν τον αναβάτη μιας κινούμενης μοτοσυκλέτας, που ασχολείται με το αν ανάβει το πίσω φως του φρένου. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βγει εκτός δρόμου…

«Φιλοκαλούμεν τε γαρ μετ’ ευτελείας, και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας»φέρεται από τον Πλάτωνα να επαίρεται ο Περικλής στον περίφημο «Επιτάφιο»,αναφερόμενος στα ηθικά πλεονεκτήματα των Αθηναίων πολιτών, έναντι των Σπαρτιατών.

Μήπως λοιπόν είναι μαλακία (κατά την αρχαιοελληνική έννοια)να αγνοεί κανείς τα πραγματικά, τα απτά προβλήματα της Κοινωνίας και να ασχολείται συστηματικά με τα σύμβολα και τις φιλοσοφικές έννοιες που προσέδιδαν σε αυτά, οι μεγάλοι Μύστες του παρελθόντος; Και, εν πάση περιπτώσει, μήπως πρέπει να εξετάσουμε εάν όντως διαθέτουμε τα εργαλεία (προσόντα) για να το πράξουμε, άλλως να ανακράξουμε προς εαυτούς «που πα’ ρε Καραμήτρο», πριν φανούμε γραφικοί σε κάποιον που όντως τα διαθέτει;

Προσωπικά, νοιώθω μελαγχολία από το γεγονός ότι έχουν εκλείψει πια μεγάλες πνευματικές αλλά και πολιτικές προσωπικότητες σαν του Σπυρίδωνα Νάγου, του Πέτρου Γράβιγγερ και αμέτρητων άλλων, και έχουν μείνει άτομα σαν την αφεντομουτσουνάρα μου, για να διαχειριστούν τον Τεκτονισμό και να   μιλήσουν γι’αυτόν.

Όλοι  οι Τέκτονες, είναι  απλοί, καθημερινοί άνθρωποι με τα προτερήματα και τα ελαττώματά μας, με τα προβλήματα της καθημερινότητας και τα όνειρά τους . Ζούνε μέσα σε μια κουτσή Κοινωνία και θεωρώ ότι διαθέτουν λίγο περισσότερα αποθέματα λογικής και αναλυτικής σκέψης, από το μέσο συμπολίτη μας που παρασύρεται από τη συνθηματολογία του κάθε νεόκοπου εθνοσωτήριου Χιτλερίσκου.

Ακούω πολλά νέα παιδιά να συμφωνούν ότι πλέον μπορούν να τα βρούν ΟΛΑ στο Internet. Και θα συμφωνήσω για λόγους οικονομίας  χρόνου, αλλά πότε αναλογιστήκαμε ποια από αυτά τα στοιχεία είναι αληθή και ποια ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, του ψεύδους, της υστεροβουλίας, ή απλά του αστικού μύθου; Έχουμε άραγε πια το χρόνο να τα αναλύσουμε όλα αυτά, ή απλά ο εγκέφαλός μας κοντεύει να τηγανιστεί και θα φτάσουμε σε σημείο να παθαίνουμε κρίση άγχους όταν είναι να αποφασίσουμε αν θα παραγγείλουμε κρέμα ή σοκολάτα παγωτό;
Και φυσικά, ποιός ο ρόλος του Τεκτονισμού στη σύγχρονη κοινωνία, όπου τίποτα πια δεν είναι μυστικό, συνεπώς δεν μπορούν να υπάρχουν Μύστες ή οι Ιεροφάντες που θα τους καθοδηγήσουν; Το διαδίκτυο και η τηλεόραση είναι οι απόλυτοι Ιεροφάντες και οδηγοί για εκατοντάδες εκατομμύρια συνανθρώπων μας.
Ο αξέχαστος Νίκος Γκάτσος το είπε με πολύ λιγότερα και πιο καίρια λόγια:

«..κοιμήσου Περσεφόνη
στην αγκαλιά της γης
στου κόσμου το μπαλκόνι
ποτέ μην ξαναβγείς...»


3
Ελευθεροτεκτονισμός / Απ: Τι είναι η Μασονία?
« στις: Δεκεμβρίου 17, 2014, 20:03:38 »
Αγαπητή ΜΥΘΗΡΑ θα ήθελα να υπερασπιστώ τον τεκτονισμό (και όχι μασονία)  αποβάλλοντας   έμμεσα κάποια  ερωτήματα, η απάντηση των οποίων εκ μέρους σου ίσως να μας οδηγήσει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα, από αυτά που βγάζει κανείς παρακολουθώντας τις εκπομπές τύπου «Μακελειό» του Στέφανου Χίου και των λοιπών αστέρων της (αγγλιστί) “trash TV”η μετέχοντας σε αμφίβολα φόρουμ .

Βλέπεις , έχοντας   αναγνωρίσει  εκ το προτέρων  την ευφυΐα και την ηθική του συνομιλητή μου   δεν εισέρχομαι σε ανούσιες λεπτομέρειες και «μασημένο» ορισμό των αυτονόητων, αλλιώς θα κινδυνευα να φάνω προσβλητικός, ή τουλάχιστον γραφικός στην προσπάθειά μου  να  τον   πείσω  για κάτι.

Η Πατρίδα μας, πρέπει να συμφωνήσουμε, μέσα από την οικονομική και κοινωνική κρίση που περνάει, έχει μεταβληθεί σε ένα τεράστιο εργαστήριο, όπου αποδεικνύονται “in vivo” πάρα πολλές   θεωρίες, με τις οποίες θα ασχολούνταν φυσιολογικά μόνο ο ιστορικός του μέλλοντος , μια και οι περισσότερες δυτικές κοινωνίες έχουν προ πολλού επιλύσει τα προβλήματα που ταλανίζουν τη δική μας και θεωρούν κάποια πράγματα αυτονόητα.

Με την καθημερινή αμφισβήτηση καθολικά αποδεκτών αξιών, και κανόνων, (ο σεβασμός των οποίων προσδιορίζει την αγγλοσαξονική έννοια του Liberty), ο μέσος Έλληνας υπήκοος ( όχι ο πολίτης) έχει φτιάξει ένα περίεργο, παραμορφωτικό φακό, μέσα από τον οποίο προσπαθεί να αντιληφθεί την πραγματικότητα. Αρωγοί του, στη διαμόρφωση αυτού του φακού, ήταν και θα είναι όσοι ουσιαστικά δεν επιθυμούν για τους δικούς τους λόγους να έχουν απέναντί τους συνειδητοποιημένους πολίτες που θα αμφισβητούσαν την αυθεντία τους.

Το κακό είναι, ότι ενώ εμείς οι Έλληνες ισχυριζόμαστε ότι το ίδιο αξιακό σύστημα επικρατεί και στη χώρα μας, αποδεικνύουμε καθημερινά ότι κάνουμε τα πάντα για να το παρακάμψουμε, να το ακυρώσουμε και να το λοιδορήσουμε.

Οι αξίες που διακηρύττει ο Ελευθεροτεκτονισμός δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια κωδικοποίηση όλων αυτών των προϋποθέσεων που πρέπει να συντρέχουν για να επικρατήσει η Λογική και η Ελευθερία.

Αυτός άλλωστε υπήρξε διαχρονικά ο σκοπός, αλλά και η ιστορική προσφορά του Τεκτονισμού, σε αντιδιαστολή με τις μέχρι τότε κρατούσες αντιλήψεις περί κοσμικής ή θρησκευτικής εξουσίας, και αυτό αποδεικνύεται από τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που άλλαξαν την κοινωνία μας μέσα στους τελευταίους 3 αιώνες και προήλθαν μέσα από τη φιλόξενη μήτρα του Ελευθεροτεκτονισμου.

4
Ελευθεροτεκτονισμός / Απ: Τι είναι η Μασονία?
« στις: Δεκεμβρίου 13, 2014, 20:31:12 »
Ἀδελφότητα Παιδικοῦ εὐαγγελισμοῦ

ΑΜG – Προωθώντας τίς Διακονίες τοῦ Εὐαγγελίου

Ἀνώνυμοι Χριστιανοί

Ἀποστολική Ἐκκλησία τῆς Πεντηκοστῆς

Ἀποστολική Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ

Ἀποστολική Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ

Ἀποστολική Χριστιανική Ἐκκλησία

Ἀρχέγονη Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία

Βιβλική Ἑταιρεία Λόγος Ζωντανός

Βιβλικό Μήνυμα

Βιβλικός Κύκλος

Βιβλικός Σύνδεσμος

Γυναικεία Ἀδελφότητα AGLOW

Διακονίες τοῦ Εὐαγγελίου ὁ Φᾶρος

Διεθνές Ἱεραποστολικό Κέντρο

Διεθνής Ἀδελφότης Ἐπαγγελματιῶν τοῦ Πλήρους Εὐαγγελίου

Διεθνής Ἐκκλησία τοῦ Τετραγωνικοῦ Εὐαγγελίου

Εἰκονογραφημένη Διεθνής Φιλολογία

Ἐκκλησία Εὐαγγελιστῶν

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ / Anderson

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ / Κλήβελαντ

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ τῆς Πεντηκοστῆς

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ τῆς Προφητείας

Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ τοῦ Πλήρους Εὐαγγελίου

Ἐκκλησία τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ τῶν Ἁγίων τῶν Τελευταίων Ἡμερών (Μορμόνοι)

Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ

Ἐκκλησία τῶν Ἀδελφῶν

Ἐκκλησία τῶν Ἀντβεντιστῶν τῆς Ἑβδόμης Ἡμέρας

Ἐλευθέρα Ἀποστολική Ἐκκλησία τῆς Πεντηκοστῆς

Ἐλευθέρα Εὐαγγελική Ἐκκλησία (ΕΕΕ)

Ἑλληνική Ἐκκλησία Ἀποστολικῆς Πίστεως

Ἑλληνική Ἱεραποστολική Ἕνωση (ΕΙΕ)

Ἑλληνική Κίνηση Πνευματικῆς Ἀναγέννησης (ΕΚΠΑ)

Ἑλληνικό Κέντρο τῆς Βίβλου (ΕΚΒ)

Ἐπιχείρηση Κινητοποίηση (ΟΜ)

Ἐρευνᾶτε τάς Γραφάς – Ἱεραποστολή

Ἑταιρεία Βιβλικῶν Σπουδῶν

Ζωντανή Μαρτυρία

Ἡ Ἀποκαταλλαγή τῶν Πάντων

Ἡ Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ

Ἡ Κίνηση Μαραναθᾶ (ΜCΜ)

Ἡ Κίνηση Φιλαδελφείας

Ἡ Μάχαιρα τοῦ Πνεύματος

Ἰνστιτοῦτο Ἐμμαούς

Κίνηση γιά τή Χριστιανική διαπαιδαγώγηση τοῦ παιδιοῦ

Κίνηση Unity

Κοινωνία Μαθητῶν τοῦ Χριστοῦ

Λόγοι Ζωῆς

Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ

Μελετητές τῆς Βίβλου

Νεοαποστολική Ἐκκλησία

Νεολαία μέ Ἀποστολή

Ὁμάδα Ἐργασίας Χριστιανῶν Ἐκδοτῶν (ΑCP)

Ὀρθόδοξη Πίστη

Ὁ Χριστός γιά τά Ἔθνη

Παγκόσμια Ἐκκλησία τοῦ Θεοῦ

Πανελλήνια Ἀδελφότητα Χριστιανική Ἀναμόρφωση (ΠΑΧΑ)

Πανελλήνια Ἱεραποστολή Συμπαράστασης (ΠΙΣ)

Πανεπιστημιακός Βιβλικός Σύνδεσμος

Πνευματικό Κέντρο Ἐπιστημόνων καί Φοιτητῶν

Reinhard Bonnke

Σύναξη τοῦ Θεοῦ (Assemblies of God)

Σταυροφορία Παγκοσμίου Λογοτεχνίας

Σταυροφορία Χριστιανικῆς Λογοτεχνίας (CLC)

Σταυροφορία Χριστιανικοῦ Ἐντύπου (ΣΧΕ)

Τά Καλά Νέα

Τό Εὐαγγέλιο σέ κάθε Σπίτι

Χριστάδελφοι

Χριστιανική Ἀλήθεια

Χριστιανική Ἐπιστήμη

Χριστιανική Κίνηση Ἀγάπης (ΧΚΑ)

Χριστιανική Παραγωγή Μέσων Μαζικῆς Ἐνημέρωσης (CMP)

Χριστιανικό Κέντρο Σταυροδρόμι

Χριστιανοί

νεοχριστιανικο   κινημα....αυτα για να μη χαθουμε

5
 Αγαπητοί συνοδοιπόροι -αναζητητές-  νομίζω ότι το "πράγμα" έχει  ξεφύγει

6
Ο τεκτονισμος ειναι τεχνη  
η βασιλικη τεχνη  


 Όταν  πριν μερικά χρόνια   οι αδ στην Σ   Στοά επέλεξαν  να την υπηρετήσω  σαν  ο  πρώτος υπηρέτης μεταξύ ίσων  δεν φανταζόμουν ότι  θα τύχαινα την υψίστη  μυηση στο εργαστήριο  μετά την  εισδοχή μου  και   μύητες  δοκιμαστές  και σεβάσμιοι  ήταν  όλοι οι  αδ της στοάς  μας αλλά και εκτός  αυτής  με το παράδειγμα τους
    Οι πρώτοι μυητες  μου ήταν  οι αδ    που νόμιζαν  πως ο τεκτονισμός  ένας σύντομος δρόμος  σταδιακά βέβαια  κατάλαβαν πως τον μόνο που ξεγέλασαν  ήταν ο εαυτός τους
Βιαστικά με σοφία    γεμάτοι     μου είπαν: Η ποιο σύντομη και απλούστερη ατραπός είναι  και η καλύτερη Τους απάντησα: Προχωρήστε και δοκιμάστε!!
    Γιατι  Μερικοί  αδ  έμοιαζαν με σύννεφα : όταν έφευγαν   η ημέρα γινόταν ποιο  φωτεινή
Ήταν  αυτοί που δεν ταίριαζαν  πουθενά  
Ήταν  αυτοί που ήξεραν πολλά είχαν ένα βλέμμα που μαγνήτιζε  και ένα εύκολο χαμόγελο
Και είχαν  μια  ικανότητα να διασπούν την προσοχή  και να αποδιοργανώνουν τις εργασίες
Που κοίταζαν χωρίς να βλέπουν
Ακούγαν χωρίς  να προσέχουν
Μιλούσαν χωρίς να έχουν τίποτα να πουν
 χωρίς επίγνωση το τη κάνουν και γιατί  έρχονταν στη  στοά
Άγγιζαν η  φιλούσαν τους αδ χωρίς να αισθάνεται τίποτα η στεγνή τους καρδιά
Στον δρόμο για το βουνό της επιθυμίας μου  συνάντησα   έμπειρους  .υψηλόβαθμους Είναι σωστός ο δρόμος ; τους  ρώτησα
Ακόλουθα  μας   μου είπαν  και δεν θα χάσεις  
Τους  ακολούθησα για λίγο   και τους  εγκατέλειψα , έπειτα έμαθα πως έφτασαν  στον  γκρεμό της επιθυμίας τους
      Αγκάλιασα   έναν αδ  κάποια τρίτη   στο κατώφλι της στοάς  και του  είπα
Δεν χρειάζεται  να σκουπίσεις τα ποδιά σου πριν μπεις  
Αλλά είναι απαραίτητο όταν θα βγαίνεις  δεν  με άκουσε  μπήκε μέσα στη στοά σαν  να την πατούσε  και μας  λύπησε
     Έμαθα ακόμα  ότι αν  η  υποψία      φωλιάσει μες  τη στοά ο  ψυχικός  δεσμός   των μελών   κλονισθεί  διαβρωθεί  η χαλαρώσει τότε υπάρχουν πια πολλοί που  θεωρούν ότι δεν έχουν να χάσουν τίποτα και τότε όλα είναι πιθανά να συμβούν
     Χρωστώ πολλά  στους ανυπόμονους   στους  αγενείς  και τους φλύαρους
Μου  διδάξαν  την υπομονή την ευγένεια  και την σιγή
Να ευχαριστήσω  τον αδ  Παπαδόπουλο  Τον αδελφό μου δεν τον γνώρισα από αυτά  που  μου έλεγε  αλλά από αυτά που δεν τόλμησε να μου αποκαλύψει  ποτέ  η από ντροπή η από  ταπεινότητα
Τους  μαθητές την ποπη τον Τάκη  και την Ευαγγελία  που μου θύμιζαν ότι   διαφορα  μεταξύ  ενός σεβασμίου  και ενός   μαθητή  είναι μια τεκτονική μέρα
    Ένοιωσα την αδ  θησαυροφύλακα και την αδ ελεωνομο  μια  βραδιά  πιασμένες  από τα χέρια  καταθέτουν μαζί με τους άλλους αδ ότι  είχαν στην καρδιά τους στο θησαυροφυλάκιο της στοάς  
    Η τελετάρχης  και η β επόπτης    μου θύμιζαν ότι αδελφοί  που  ασχολούνται  με την βασιλικη  τεχνη   να θεωρούν ότι   η ισχύς εν τη ένωση δεν είναι απλά ένα παράγγελμα   με κοινωνικές  μόνο προεκτάσεις  Στις τεκτονικές  εργασίες πρέπει ο  τέκτων  να είναι δυνατός  για  να μπορεί να  δεχθεί  την δύναμη όλων  των αδελφών  διατηρώντας την ατομικότητα του   ώστε  να μπορεί  να προστατεύει και να προστατευθεί
    Με  τον  αδ   Α επόπτη    δεν συμφώνησα παντα   έμαθα όμως μετά από χρόνια ότι   η αλήθεια ήταν ανάμεσα μας και  μας  χαμογελούσε
     Κάποτε ο αδ β δοκιμαστής  με ρώτησε  
Πόση ώρα διαρκεί η μύηση ;
 έτσι έμαθα και  εγώ ότι H μύηση δεν έχει διάρκεια αλλά ακόμα και η αρχή της είναι εσφαλμένη. Με λίγα λόγια μια μύηση έχει συμβεί πολύ πριν την λάβει ο μυημένος.     Γι'αυτό λοιπόν το να θεωρείς ότι η μύηση είναι "το πιο σημαντικό" είναι μεγάλο λάθος. Η μύηση είναι από "το πιο ασήμαντο" μέχρι "το πιο σημαντικό
     Να ευχαριστήσω την αδ   ρήτορα  για την  πολύτιμη  βοήθεια αλλά και γιατί με συμβούλευε να προσέχω  γιατι  οι άνθρωποι μοιάζουν με ορισμένα  πλασματα     είναι  περίεργο  πως πολλοί αδελφοί  έμοιαζαν  με ζώα η πτηνά  Ένας  τέτοιος με αγκάλιασε  και με πλήγωσε
Δεν πρόσεξα ότι  έμοιαζε με σκαντζόχοιρο
       Από την αδ  γραμματέα    κράτησα σαν μυηση  ότι το πραγματικό ταξίδι για νέες  εσωτερικές ανακαλύψεις δε συνίσταται στο να ψάξει κανείς  για  καινούργιες θεωρίες  αλλά στο να μπορεί να δει τις  ήδη γνωστές με καινούργια μάτια.
        Ο αδ δοκιμαστής  σε στιγμές  που χρειαζόμουν  την στήριξη όλων  μου θύμιζε  ότι όλοι  οι θρίαμβοι  και οι επιτυχίες αλλά και οι αποτυχίες και τα λάθη μας  , θα μας ενώσουν     σε    μια  στενή σχέση που θα   αντέχει στο χρόνο  
   Όμως  υπήρχαν    αδελφοί  με έβλαψαν  από άγνοια  και άλλοι   από απροσεξία  Τις  περισσότερες φορές  δεν υπήρχε κακή πρόθεση   γιαυτους  λυπάμαι που δεν είναι εδώ  μαζί μας
Ο αδ σεβάσμιος  με μυησε  με αφορμή  μια συζήτηση   ο  τεκτονισμός μου ειπε ...ζητά να του αφιερώσουμε χρόνο από την ζωή μας να εργασθούμε  για  αυτόν…να του είμαστε πιστοί
Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ποιου <<πράγματος>> πιστούς αποτελούμε εάν θέλουμε να εξακολουθούμε ,όσο μπορεί ο καθένας  να στηρίζουμε αυτό το οικοδόμημα
Έτσι  έμαθα να μην  εμπιστεύομαι    αυτούς που  διαλαλούν <<εδώ η καλή σοφία>> για μια πραμάτεια που δεν έχουν 
Τέλος  μυήθηκα δηλαδή  έμαθα ότι πολλές φορές όταν μια στοα είναι πολλά χρόνια μαζί  επιτυγχάνεται μια μεταστροφή της συνείδησης της  , με συνέπεια να αλλάζει την ζωή του κάθε  αδελφού   αλλά και της όλης της ομάδας που συμμετέχει ,να αλλάζει τελικά  το μέλλον μαςΤην  έδρα του σεβασμίου πολλοί αδ  την αναζητούν   στην ανατολή της στοάς στην στοά  μας ο  σεβάσμιος   είναι  μέσα στην  καρδιά  μας
Γιατί λένε ότι είναι ο πρώτος υπηρέτης μεταξύ ίσων
Και επειδή ο νέος μας  σεβάσμιος   είναι μέσα  στην  καρδιά μας  είμαι σίγουρος ότι   όλοι μετά  από  δυο  χρόνια  θα  εξαιρούμε   το  έργο  του  
NM  
  1994   xk

 Αποχαιρετιστήρια  ομιλία



 
 


7
Ολα όσα γνωρίζουμε όλα όσα μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα γνωρίσουμε θα το ανακαλύψουμε  με επιστημονική γνώση και ορθό λόγο δεν υπάρχει καμία  αναγκαστική  αιτία  να πιστεύουμε σε έναν υπερφυσικό κόσμο πέραν του κόσμου που γνωρίζουμε  η θα γνωρίσουμε   .Η  δημιουργία υπερφυσικών στοιχείων στις ανθρώπινες κοινωνίες είναι από μόνη της ένα φυσικό φαινόμενο   ένα φυσιολογικά ψυχολογικό φαινόμενο    . Μπορεί να υπάρχουν στοιχεία ή δυνάμεις στη φύση που δεν είναι κατανοητά  η άγνωστα ακόμα , αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να απαιτεί μαγική σκέψη ή δεισιδαιμονίες  για την ύπαρξη  υπερβατικών όντων. Ακόμα και θρησκείες και φιλοσοφίες που εστιάζουν  τις  απόψεις  τους  γύρω από το υπερφυσικό, καθώς και οι λεγόμενες μυστικιστικές εμπειρίες   είναι φυσικές οι ίδιες και δημιουργούνται χωρίς τη βοήθεια οτιδήποτε υπερφυσικού. Ακόμα και τα λεγόμενα  θαύματα  μπορούν να εξηγηθούν ως φυσικά φαινόμενα. Και αντίθετα προς αυτά  λέγονται  από πολλούς   όσον αφορά στην αναγκαιότητα κάποιου υπερφυσικού όντος  ενός  όντος που να δίνει εντολές ώστε να υπάρξουν σωστές ή λάθος πράξεις δεν χρειάζεται  δεν είναι ούτε χρήσιμο ούτε  καλό , τα περισσότερα ηθικά συστήματα που έχουν αναπτυχθεί στις ανθρώπινες κοινωνίες δεν βασίζονται σε αναφορές σε οτιδήποτε υπερφυσικό. Επιπλέον, εκατομμύρια ανθρώποι στη Γη ζουν ουσιώδεις ζωές και περνούν κάθε μέρα χωρίς να κάνουν την παραμικρή σκέψη γύρω από οτιδήποτε υπερφυσικό.
Το τίμημα αυτής της γνώσης , αυτης της θεσης είναι πολύ  μεγάλο   για πολλούς αξεπέραστο , το να αισθανθούμε  δηλαδή ελεύθεροι και απροστάτευτοι   αλλα  κύριοι του εαυτού μας

8

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ
ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ

Το απόγευμα και συγκεκριμένα μετά τις 6.30 φτάνει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το αεροσκάφος που μεταφέρει το Άγιο Φως στο οποίο θα αποδοθούν τιμές αρχηγού κράτους. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τσιάρας, ενώ με ειδικές πτήσεις το Άγιο Φως θα μεταφερθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα οι ενορίες και οι ναοί της Αττικής θα πάρουν το Άγιο Φως από το Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα. Νωρίτερα το μεσημέρι, ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης κ. Θεόφιλος, έδωσε τo Αναστάσιμο Μήνυμα σε ολόκληρη την Οικουμένη, από τον Πανάγιο Τάφο. Ακολουθώντας τα βήματα των προκατόχων του ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης, που έχει το ακριβό προνόμιο να φέρνει κάθε χρόνο το Φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου, από νωρίς μπήκε στο ιερό κουβούκλιο στον Πανάγιο Τάφο μέσα στον κατάμεστο ναό της Αναστάσεως στην καρδιά της Ιερής Πόλης. Λίγα λεπτά μετά τις δύο μεσημέρι βγήκε από τον Πανάγιο Τάφο, κρατώντας σε κάθε χέρι 33 κεριά όσα δηλαδή και τα χρόνια του Ιησού και μετέδωσε το Φως στους πιστούς και μαζί το μήνυμα της Ανάστασης του Σωτήρα της ανθρωπότητας. Ένα μήνυμα που πλημμύρισε τον ναό και ξεχύθηκε στα παμπάλαια δρομάκια των Ιεροσολύμων με τους εκατοντάδες πιστούς που κρατούσαν τις αναμμένες λαμπάδες, ενώ οι καμπάνες του Ναού δεν σταματούσαν να ηχούν χαρμόσυνα. Περισσότεροι από 5.000 υπολογίζονται οι πιστοί που έφτασαν αυτές τις ημέρες στην Ιερή Πόλη απ΄όλα τα σημεία του πλανήτη, ακριβώς για να παραστούν στην τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός. Το προαύλιο του ναού είχε κατακλυσθεί από νωρίς, ενώ υπήρχαν πολλοί που δεν λησμόνησαν τους δύο απαχθέντες ιεράρχες στο Χαλέπι και ανήρτησαν πανό ζητώντας την απελευθέρωσή τους. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Ελλάδας, αφού εκτός από τους πιστούς, που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στους Αγίους Τόπους, στην τελετή η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, ενώ στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδης.

9
 Στην τελευταία συνάντηση των G8  αποφάσισαν ότι ….
Η αποταμίευση  με   υπεραξία  θα αντιμετωπίζεται σαν
επενδυτικό προϊόν 

και όλα τα επενδυτικά προϊόντα θα έχουν  ρίσκο 

10
Όταν ο Αρκάδας στρατηγός Φιλοποίμην βρέθηκε αντιμέτωπος με την πολεμική διάθεση του Ρωμαίου Υπάτου Φλαμινίκου, κατάλαβε ότι οι Έλληνες βρίσκονταν μπροστά σε περιπέτειες και αποφάσισε να συμβουλευτεί το Μαντείο των Δελφών, για την τύχη της Ελλάδας.
 
Τότε η Πυθία χρησμοδότησε για τελευταία φορά, λέγοντας:
 
“Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος”
 
δίνοντας τον απόλυτο ορισμό της Ελλάδας που εδώ και 22 αιώνες επιβεβαιώνεται στο ακέραιο, παρομοιάζοντας την ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ με φουσκωμένο ασκί σε φουρτουνιασμένο πέλαγος, που ναι μεν κλυδωνίζεται λόγω των κυμάτων, αλλά δεν πρόκειται να βυθιστεί ποτέ!
 
Ο τελευταίος χρησμός της Πυθίας επιβεβαιώνεται μέσα από κύματα Ρωμαίων, Γότθων, Αβάρων, Φράγκων, Γερμανών, «συμμάχων», εγχώριων προδοτών, καθοδηγουμένων χρεοκοπιών και σημερινών μνημονίων…
 
Όμως…
 
ΕΛΛΑΣ
 
Μηδεπώποτε στον βυθό, αλλά στο κύμα απέναντι…
 
όρθια και πάντα ετοιμοπόλεμη…
 
Καλή μας Δύναμη Έλληνες!!!

11
Το 2013 θα είναι η 3η και φαρμακερή χρονιά στη διάρκεια της οποίας τα πειραματόζωα δεν έχουν άλλη επιλογή από το να σταματήσουν κάθε διαδικασία πληρωμής που μεταφράζεται σε έσοδα από φόρους γα το άθλιο κράτος. Ακόμη και τις τηλεφωνικές ευχές έκοψαν φέτος οι Έλληνες, ούτε χρόνια πολλά, ούτε μηνύματα-sms. Να δούμε πως αυτό το κράτος των διεφθαρμένων εξουσιαστών θα μαζέψει λεφτά για να πληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Και κάτι για τα τέλη κυκλοφορίας: Μην ακούτε τα παπαγαλάκια, τους οικονομικούς συντάκτες. Υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας που για χρόνια δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και κανένα μπουρδελοTAXIS δεν τους έχει εντοπίσει. Μην ψαρώνετε με τις απειλές των παπαγαλακίων της συμφοράς. Η ώρα να επιλέξετε ανάμεσα στις οικογένειές σας και το κράτος πλησιάζει. Το 2013 θα είναι συναρπαστικό και γεμάτο εκπλήξεις για τους εξουσιαστές…

12
Για να προλάβω την οποία  παρανόηση  πρέπει      να πω ότι η  ανθρωπολογική  σημασία της υπαρξης του ναζωραιου  είναι θετική  στην ηθική της κοινωνίας μας όπως την γνωρίσουμε, αλλά με τι άλλο μπορεί να συγκριθεί αφού μονό αυτό έχουμε (δεν γνωρίζουμε προς τα πού πολιτιστικά  η ηθικά θα είχε στραφεί η ανθρωπότητα εάν φερ’ειπειν δεν επικρατούσε ο χριστιανισμός στην δυτική κοινωνία)
Αλλα μαλον δεν χρηαζεται να αναληθει αυτο (ποιος νοιαζεται εαν υπηρξε η οχι  ειναι εδω παρον και στον 21 αιωνα και με αφορισμους δεν γινεται  τιποτα)

13
Απάντηση στο ερώτημα δίνεται στις  δικαιοδοσίες που χορηγεί    Μ:.  Σ:. της Αγγλίας   στις υπό ίδρυση νέων μεγάλων Ανατολών  σε διάφορες χώρες
Επίσης δίνει και το clipsas
Στον 33ο  32ο δινεται  μερος του  μυστικου
βεβαια μαζι διαβιβαζετε Ιεροτελεστία του Master Masonκαι η  αποστολη που θα εκπληρωσει

14
Ανακοινώσεις - Σχόλια / Απ: Ανακοινώσεις - Ενημέρωση
« στις: Σεπτεμβρίου 24, 2012, 17:54:11 »




 καλημερα

Ευκαιρια να  σηκωθουμε απο τον καναπε


   

ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ
 



Η Πομπή τελείται κάθε έτος την πρώτη Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου. Η εκδήλωση ξεκινά στις 7.00 πρωϊνή ώρα (ακριβώς), από τον Κεραμεικό, συγκεκριμένα από την βόρεια πύλη του αρχαιολογικού χώρου (στην οδό Σαλαμίνος και Πειραιώς 81-83), και τελειώνει στον αρχαιολογικό ιερό χώρο της Ελευσίνος.
 
Η συμμετοχή στην πομπή είναι ελευθέρα για όλους, (άνευ οικονομικής συνδρομής ή άλλης δεσμεύσεως) και γίνεται με προσωπική ευθύνη.
 
Την πορεία συνοδεύει η Τροχαία Αθηνών, για λόγους ασφαλείας των οδοιπόρων.
 
Η επίσκεψις εις τον Ιερό Χώρο της Ελευσίνος γίνεται κατόπιν αδείας και συμφώνως προς τους κανονισμούς περί προστασίας των αρχαιολογικών χώρων.
 
 
 
(Ευπρεπή ενδυμασία χωρίς γραφήματα, χωρίς φωτογραφίσεις και εικονοσκοπήσεις, ούτε προβολή προϊόντων).
 
 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΙ: ΕΥΜΟΛΠΙΔΕΣ 210-3305168 • ΕΥ ΖΗΝ 210-7210703 • ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΥΘΙΚΕΣ ΔΙΑ-ΔΡΟΜΕΣ 6972199604 • ΕΛΛΗΝΑΙΣ 6972246862


   

15
Ελευθεροτεκτονισμός / Απ: Τι είναι η Μασονία?
« στις: Σεπτεμβρίου 14, 2012, 13:19:46 »
Αυτό που πιστεύουμε ως αληθεια είναι αυτό που περιορίζει την οπτική μας.
Αυτός που πιστεύουμε οτι μας προσανατολίζει είναι αυτός που μας δεσμεύει .
Αυτός που μας δείχνει το δρόμο είναι αυτός που στενεύει το οπτικό μας πεδίο.

απο τεκτονικο τυπικο 

Σελίδες: [1] 2 3