ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

Σχόλια => Eρωτήματα και τοποθετήσεις μέσω email => Μήνυμα ξεκίνησε από: Rose στις Αυγούστου 26, 2011, 17:09:45

Τίτλος: ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Αυγούστου 26, 2011, 17:09:45
Στάλθηκε: 26 Αυγούστου 2011

Καλησπέρα! Παρατηρώ ότι (τουλάχιστον) μέχρι την 4η Διδασκαλία η αναφορά στην λέξη Ροδοσταυρισμός είναι σπανιότατη. Γιατί επιλέξατε την λέξη αυτή για την ΑΜΡΑ ενώ δεν υπάρχει καμία σχέση με το χριστιανικό ροδοσταυρισμό; Δεν προκαλεί κάποιο «συσχετισμό» στους ενδιαφερόμενους;
Τίτλος: Απ: ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΜΡΑ
Αποστολή από: προμηθέας στις Αυγούστου 26, 2011, 17:47:28
Σε εμένα προσωπικά ,καμία.
Από πότε η αναζήτηση της γνώσης συμβαδίζει ή επιτράπηκε από τον Ιουδαιοχριστιανισμό;
Ελευθερία πνεύματος,φιλοσοφία,επιστήμη είναι τα εργαλεία του Ροδόσταυρου.
Ελευθερία, Δικαιοσύνη σε όλες τις μορφές τους για ένα καλύτερο αύριο ο σκοπός του.
Ο Ροδοσταυρισμός δεν ειναι θρησκεία,είναι τρόπος Ζωής.



__________________________________
'Εγινε αλλαγή στον τίτλο του θέματος, χωρίς να αλλοιωθεί το υπόλοιπο περιεχόμενο
Τίτλος: Απ: ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Αυγούστου 26, 2011, 17:53:32
Επιλέξαμε τον Αυθεντικό Ροδοσταυρισμό, διότι αντιπροσωπεύει την Αυθεντική Εσωτερική Διδασκαλία του Πανθεϊσμού, δηλαδή, τις διδασκαλίες των Αρχαιοελληνικών Μυστηρίων.

Ο Αυθεντικός Ροδοσταυρισμός, αντιπροσωπεύει την Αρχαιοελληνική Πανθεϊστική Κοσμοαντίληψη, και έχει ως σύμβολο του, έναν Ελληνικό (ισοσκελές) σταυρό, και το ρόδο (ή ρόδακα στην αρχαιότητα) στο κέντρο του.

1. Ο Ελληνικός σταυρός, αντιπροσωπεύει, το συμβολισμό των τεσσάρων στοιχείων, γη (ύλη), νερό (συναίσθημα), αέρας (νόηση) φωτιά (πνεύμα),

2. το ρόδο στο κέντρο του σταυρού, αντιπροσωπεύει τη πεμπτουσία, την αρμονία επί των τεσσάρων στοιχείων, (τον Αιθέρα).

Ο Χριστιανικός Ροδοσταυρισμός, είναι η προσπάθεια του Εβραιοχριστιανικού Ιερατείου, του Σκοταδισμού, να αλλοιώσει τις Εσωτερικές Διδαχές, του Ροδοσταυρικού - Διαφωτιστικού - Απελευθερωτικού Κινήματος, αλλοιώνοντας τα σύμβολα, και τροποποιώντας τις εσωτερικές Ελληνικές διδασκαλίες, με στόχο, την υποδούλωση της συνείδησης.

Ο Χριστιανικός Ροδοσταυρισμός, αποτελείται από τον Χριστιανικό σταυρό (της σταύρωσης του ανύπαρκτου Ιησού), και το Ρόδο στο κέντρο, που είναι ο Ιησούς. Αναφέρεται στις οδύνες που περνάει ο άνθρωπος στην ύλη, αδυνατώντας να φωτιστεί.  Θεωρεί τον ανύπαρκτο και μισέλληνα Ιησού, ένα υπαρκτό πρόσωπο, και μάλιστα, Κοσμικό Διδάσκαλο.

Επίσης οι διδασκαλίες των Χριστιανών Ροδόσταυρων, παρομοιάζονται ως μία ακόμα εβραιοχριστιανική αίρεση, όπου έχουν αντικαταστήσει τους αγίους και προφήτες του εβραιοχριστιανισμού, με τους Κοσμικούς Δασκάλους.

Ο Χριστιανικός Ροδοσταυρισμός, περιλαμβάνει στις διδασκαλίες του, πέρα από την εβραιοχριστιανική απάτη, αρκετές, παραφιλολογίες, περί αιγυπτιολατρείας, παραποιώντας την Ιστορία, και παραχαράσσοντας την Αρχαιοελληνική μας κληρονομιά.

Οι διαφημιζόμενοι χριστιανοί ροδόσταυροι του 1600, με τα δημοφιλή μανιφέστα τους, παρουσιαζόταν ως ΠΑΝΘΕΪΣΤΕΣ, όμως οι διδασκαλίες τους, δεν περιείχαν την Αυθεντική Ελληνική Εσωτερική Γνώση, αλλά αποτελούσαν ακόμα ένα σχίσμα της Καθολικής εκκλησίας, ως διαμαρτυρόμενοι χριστιανοί.

Ο Χριστιανικός Ροδοσταυρισμός, αποτελεί μία Σχιζοφρένεια, στον χώρο του Εσωτερισμού, διότι προσπαθεί να συνταιριάσει τα ασυμβίβαστα, δύο αντίθετες σχολές σκέψης, τη θρησκεία και τη Φιλοσοφία, όπως ακριβώς και ο Ελληνοχριστιανισμός αποτελεί μία Κοινωνική Σχιζοφρένεια, προσπαθώντας να συνταιριάσει στην ψυχή του κάθε 'Ελληνα, την εβραϊκή νοοτροπία.

Οι Αυθεντικοί Αυτόγχονες 'Ελληνες όμως, δεν είμαστε, ούτε εβραιοέλληνες, ούτε (αι)γυφτο-έλληνες, και για αυτό κάποια στιγμή, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ή να καθαρίσουμε από μέσα μας, τα ξένα και βάρβαρα στοιχεία, που παραχαράζουν την Αυτόγχονη Ιστορία μας, και αλλοιώνουν τον Αυθεντικό μας πολιτισμό, αλλοιώνουν την οδό της Αυθεντικής Φώτισης και Θέωσης, αλλοιώνουν την οδό της Πνευματικής Ελευθερίας, μέσω της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, αλλοιώνουν την Σωτηρία της Αυτόγχονης Εθνικής Ελληνικής Φυλής, και μέσω της Ελληνικής Φυλής, την Πνευματική Ελευθερία και ευημερία όλου του Κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε τους παρακάτω συνδέσμους.

1. ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΣΜΟΣ : Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,214.0.html

2. Ποιός είναι ο αυθεντικός Ροδοσταυρισμός;
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,309.0.html

3. Αρχαιοι Ροδοσταυροι
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,907.0.html

4. Ο μύθος περί Αιγυπτιακής καταγωγής του Ροδοσταυρισμού....
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,303.0.html

5. Ο αφροκεντρισμός και η παραποίηση της ελληνικής ιστορίας
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,341.0.html

6. Περί Αιγυπτιακής καταγωγής των μυητικών μυστηρίων.
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,374.0.html

7. ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ «ΚΛΕΜΜΕΝΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ»
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,373.0.html

8. Η ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,339.0.html

9. Αφροκεντρισμός....
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,312.0.html

10. AMORC - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ - ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ?
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,273.0.html

11. Πυθαγόρας και Αίγυπτος....
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,337.0.html

12. Η αήθης διαστρέβλωση της ιστορίας και η παραποίηση της αλήθειας....
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1085.0.html
Τίτλος: Απ: ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Αυγούστου 26, 2011, 19:57:26
Από πότε η αναζήτηση της γνώσης συμβαδίζει ή επιτράπηκε από τον Ιουδαιοχριστιανισμό;

'Ετσι ακριβώς, για αυτό το λόγο, ο όρος Χριστιανός Ροδόσταυρος, ή Ελληνο-χριστιανός, είναι όροι Σκοτεινο-φώτεινοι, χαοτικοί, και μόνο βάζοντας τάξη στο χάος, μπορούμε να δούμε και την Συμπαντική Θεότητα, που ενυπάρχει εντός μας.
Τίτλος: Απ: ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΜΡΑ
Αποστολή από: Rose στις Αυγούστου 27, 2011, 16:13:46
Παρατηρώ ότι (τουλάχιστον) μέχρι την 4η Διδασκαλία η αναφορά στην λέξη Ροδοσταυρισμός είναι σπανιότατη.

Ας διευκρινιστεί επίσης πως γίνονται αναφορές, στον Ροδοσταυρισμό, σε όλες τις διδασκαλίες του Δοκίμου της ΑΜΡΑ, καθώς επίσης οι ίδιες οι διδασκαλίες, αποτελούν, αναλύσεις, πάνω στις σφαίρες της Καμπάλα, δηλαδή, πάνω στην Ελληνική Ερμητική Επιστήμη, ή Πανθεϊστική Κοσμοαντίληψη.

Η 1η Διδασκαλία του Δοκίμου, αναφέρεται στην σφαίρα της Γης, στον υλικό μας κόσμο. [στοιχείο της γης]

Η 2η Διδασκαλία του Δοκίμου, αναφέρεται στην σφαίρα της Σελήνης, στον εσωτερικό (αιθερικό) μας κόσμο. [στοιχειακό της γης]

Η 3η Διδασκαλία του Δομίκου, αναφέρεται στην σφαίρα της Αφροδίτης, στον συναισθηματικό (αστρικό) μας κόσμο. [στοιχείο του νερού]

Η 4η Διδασκαλία του Δοκίμου, αναφέρεται στην σφαίρα του Ερμή, στον Νοητικό (ερμητικό) μας κόσμο. [στοιχείο του αέρα]

Η 5η Διδασκαλία του Δοκίμου, αναφέρεται στην σφαίρα του 'Ηλιου, στον 'Ηρωα μέσα μας, στην Φώτιση, στην Αυτοπραγμάτωσή μας. [στοιχείο της φωτιάς]

Η 6η Διδασκαλία του Δοκίμου, αναφέρεται στην σφαίρα του 'Αρη, στον Ιπποτισμό μας, στην ανάγκη μας για κάθαρση μέσα μας και Δικαιοσύνη έξω μας.

Η 7η Διδασκαλία του Δοκίμου, αναφέρεται στην σφαίρα του Δία, στο 'Ελεος, στον Ανθρωπισμό, στην Φιλοσοφία, στην Νομοθεσία, στην Πραγμάτωση, στη Θέωση.

'Ετσι λοιπόν, οι διδασκαλίες του Δοκίμου της ΑΜΡΑ, περιέχουν όλες τις βασικές αρχές του Ροδοσταυρισμού, που έχει ως στόχο την Θέωση του Ανθρώπου, έτσι ώστε να αναλάβει την διακυβέρνηση της ζωής του, ως ένας Ελεύθερος Πνευματικά άνθρωπος, αλλά και ως ένα Ηγετικό στέλεχος της Θεότητας, προς τη σωτηρία όλης της Ανθρωπότητας, αρχίζοντας από την κοινωνία του.