ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

Ο Ροδόκηπος των Φιλοσόφων - Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία => Διατροφή => Μήνυμα ξεκίνησε από: ΔΙΟς ΑΕΤΟς στις Αύγουστος 06, 2011, 22:05:38

Τίτλος: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Αποστολή από: ΔΙΟς ΑΕΤΟς στις Αύγουστος 06, 2011, 22:05:38
Παρακαλώ πολύ όποιος γνωρίζει να μου πεί πληροφορίες σχετικές με τα διάφορα συπληρώματα διατροφής που κυκλοφορούν στο εμπόρειο,τύπου,Ιπποφαές,Ομανίτους,Εχινέκεια,διάφορα άλλα σκευάσματα,και έννοώ σε κάψουλες,τα ιχθυέλαια,κτλ κτλ κτλ...(δεν είναι ανάγκη να αναφερθούν όλα δεν κάνουμε τωρα διαφήμηση σε παραφαρμακευτικές εταιρίες)
Εμένα με ενδιαφέρη να μάθω :
Αν κάνουν πραγματικά θαύματα όπως υπόσχοντε οι συσκευασίες τους (σημειώστε ειναι αρκετά ακριβά) αλλά αν όντως κάνουν...να την κάνω την αιματηρή για την τσέπη μου θυσία...
Ποιό σκεύασμα κάνει για ποιά πάθηση.
ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ Η' ΑΠΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΟΠΩς ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.???
Αν μπορέιτε δώστε μου συμπληρωματικές πληροφορίες πως πρέπει να τα πέρνουμε και αν μπορούν να υποκαταστήσουν κάποια χημικά σκευάσματα για κάποιες παθήσεις και ποιές.
Γενικά οτιδήποτε μάθω για φυτικά υποκατάστατα θα μου είναι πολύ χρήσιμο
Ευχαριστώ εκ των προτερων.
Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Αποστολή από: Ορφέας στις Αύγουστος 07, 2011, 00:03:14

Πολλά από τα συμπληρώματα διατροφής είναι χρήσιμα ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ως προϊόντα πλούσια σε ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά κλπ. Είναι όμως προτιμότερο (και πολύ συμφερότερο) να καταρτιστεί μια ισορροπημένη δίαιτα με φυσικές τροφές που περιέχουν στον βαθμό που χρειαζόμαστε κάποιες τέτοιες ουσίες. Θα αναπτύξουμε στην συνέχεια τις ουσίες (μέταλλα, βιταμίνες, λιπαρά οξέα κλπ) που χρειάζεται - και σε τι ποσότητα - ο μέσος ενήλικας, μαζί με την ποσότητα που περιέχεται σε μερικά είδη διατροφής - φυσικά εννοείται....

Για την θεραπευτική δράση, τα διατροφικά συμπληρώματα ΔΕΝ είναι φάρμακα, παρότι δρουν επικουρικά σε θεραπείες. Μπορούμε να καταθέσουμε μέσα θεραπείας - όπως βότανα, αιθέρια κλπ - χρήσιμο όμως είναι να προσδιοριστούν συγκεκριμένες ασθένειες - παθήσεις, για να ξεκινήσουμε από κάπου. Ας μη ξεχνάμε όμως ότι η ολιστική ιατρική - η Ροδοσταυρική ιατρική - αντιμετωπίζει σε όλους τους φορείς του ανθρώπου το πρόβλημα, έτσι με αυτό το σκεπτικό θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε θεραπευτικές για συγκεκριμένες ασθένειες - παθήσεις (ανισορροπίες του οργανισμού κατά κανόνα).
Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Αποστολή από: προμηθέας στις Αύγουστος 08, 2011, 15:05:29
Εάν γυμνάζεσαι ενταντικά  και εργάζεσαι "κανονικά" τα συμπληρώματα είναι απαραίτητα,αρκεί να είναι ποιοτικά και να καλύπτουν σχετικές προδιαγραφές.
Εάν απλώς η διατροφή σου είνα φτωχή ένα καλό φαρμακευτικό και φθηνό προιόν ειναι το Pharmaton Geriatric,είναι σύμπλεγμα βιταμινών,ιχνοστοιχείων και διεγερτικών.
Στοχεύει στην πνευματική και σωματική κούραση.
Εάν αισθάνεσαι κουρασμένη και εξαντλημένη μπορείς να ακολουθήσης δοσολογία (πρωί-μεσημέρι) αλλιώς σαν συμπλήρωμα μία κάψουλα με πρωινό αρκεί.
Εάν αισθανθής ταχυπαλμίες τότε είσαι ευαίσθητη σε κάποιο συστατικό όπως το deanol και πρέπει να διακόψης.
Kίνδυνος υπερβιταμίνωσης από παρετεταμένη χρήση.
Τα ιχθυέλαια είναι φανταστικά!  αλλα ελλοχεύουν μεγάλους κινδύνους λόγω διοξινών και PCB.
Μεγάλο ρόλο παίζει ο τρόπος παρασκευής των.Μεγάλες και "αξιόπιστες" εταιρείες έχουν κατηγορηθεί για διοχέτευση ακατάλληλων προιόντων.
http://org2.democracyinaction.org/o/6491/p/salsa/web/press_release/public/?press_release_KEY=36#test_results (http://org2.democracyinaction.org/o/6491/p/salsa/web/press_release/public/?press_release_KEY=36#test_results)
Με μία μικρή έρευνα μπορής να βρής καλό προιόν...αρκεί να είναι πλούσιο σε Ω3 και όχι σε Ω6 ή συνδυασμούς αφού όλα τα φυτικά έλαια στην διατροφή μας είναι πλούσια σε Ω6!
Παρενέργειες εξαιρετικά σπάνιες και μόνο απο υπερκατανάλωση από συμπληρώματα.
Αξίζει τον κόπο επίσης να ασχοληθής με την σπειρουλίνα,ένα φύκι με εξαιρετικές ιδιότητες.
http://www.spirulina.gr/ (http://www.spirulina.gr/)

Η δικιά μου η συμβουλή είναι ότι χρειάζεται μέτρο στην κατανάλωση συμπληρωμάτων,πλέον υπάρχουν χιλιάδες στο εμπόριο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.Πάντα να διαβάζουμε δοσολογίες και μία συμβουλή απο γιατρό δεν βλάπτει!
Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Αποστολή από: AKENATON στις Νοέμβριος 13, 2011, 16:22:24
το γανοδερμα ειναι ενα αποτελεσματικο βοηθημα για πολλες παθησεις για περισσοτερες πληροφοριες μπορεις να βρης στο google
Τίτλος: Απ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοέμβριος 13, 2011, 16:28:51
Καλωσόρισες αδελφέ μου,

στους διαλόγους μας, και σ' ευχαριστούμε για αυτή τη σημαντική πληροφορία.