ΑΜΡΑ - Αυθεντική Μυστικιστική Ροδοσταυρική Αδελφότητα

Σχόλια => Εγκλημα στο χώρο της Υγείας => Μήνυμα ξεκίνησε από: Rose στις Νοεμβρίου 13, 2008, 09:45:21

Τίτλος: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 13, 2008, 09:45:21
http://www.scribd.com/doc/5641622/-H-IKH

Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Πως οι Σχιζοφρενείς Έπαψαν να Είναι Επικίνδυνοι


Ας εξετάσουμε όμως πιο προσεκτικά τις επικίνδυνες αναλήθειες, που διοχετεύονται στους ανύποπτους πολίτες.

Στο έντυπο της καμπάνιας προβάλλεται η ιδέα ότι "τα άτομα με ψυχική ασθένεια δεν είναι περισσότερο επικίνδυνα αν συγκριθούν με το γενικό πληθυσμό...". Πράγματι η δήλωσή τους είναι ορθή, όπως ακριβώς πιστοποιείται από διάφορους ερευνητές.

Ποιός όμως ανέπτυξε και διέδωσε την ιδέα του σχιζοφρενή ως επικίνδυνου ψυχοπαθή; Μήπως οι δημοσιογράφοι (στους οποίους χρεώνουν αυτήν την εικόνα οι ψυχίατροι); Μήπως οι σκηνοθέτες που δημιούργησαν την κλασική εικόνα του "σχιζοφρενή με το πριόνι"; Όχι. Σχεδόν όλον αυτό τον αιώνα οι ψυχίατροι, με κάθε δυνατό μέσο και τρόπο, επεδίωκαν να μας πείσουν ότι οι ψυχασθενείς είναι επικίνδυνοι. Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να πετύχουν τη δημιουργία ασύλων-φυλακών και να αποκτήσουν περισσότερα χρήματα για τη φύλαξη των "ασθενών-εγκληματιών"; Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να υπάρξουν οι νόμοι περί ακούσιου εγκλεισμού ώστε να μπορεί έτσι να φυλακίζεται ο οποιοσδήποτε απλώς και μόνο με μια ψυχιατρική γνωμάτευση;

Αυτό είναι το είδος των ερωτήσεων που κάνουν οι επικριτές του ακούσιου εγκλεισμού, όπως ο έγκριτος δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος έχει στο παρελθόν αφιερώσει σειρά τηλεοπτικών εκπομπών πάνω στο θέμα του ακούσιου εγκλεισμού και των συνεπειών του για τα θύματά του. "Η ψυχοπαθολογική συμπεριφορά", λένε, ήταν ακριβώς ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκαν τα περιβόητα άσυλα τύπου "Λέρος". Γιατί τώρα, ρωτούν, οι ψυχίατροι ξαφνικά άλλαξαν θέση και θεωρούν πια ότι οι "ψυχασθενείς" δεν είναι επικίνδυνοι;

Η αλήθεια, λένε οι επικριτές, είναι ότι "μετά από τις απίστευτες ιστορίες για τις συνθήκες των ασύλων, μετά το διασυρμό σε παγκόσμιο επίπεδο χωρών όπως η δική μας για τα απάνθρωπα αυτά εγκλειστήρια (δημιουργήματα των ψυχιάτρων μέσα από υπέρογκες κρατικές επιχορηγήσεις), η επίσημη ψυχιατρική θεώρησε ότι, από άποψη χρημάτων, το σύστημα έδωσε ότι είχε να δώσει και δεν είναι πια αποδοτικό γι΄ αυτήν."

Γι΄ αυτό το λόγο, λένε οι επικριτές του ψυχιατρικού συστήματος, η ψυχιατρική βιομηχανία μπήκε σε νέα φάση λειτουργίας με μια πιο αποδοτική πηγή εισοδήματος: την ευρεία χορήγηση ψυχοφαρμάκων σε υποψήφια θύματα, που ζουν όμως στα σπίτια τους με τις οικογένειές τους.

Η παρέλαση ψεμάτων

Πρόκειται για ένα σχέδιο που προβάλλει επωφελές και ανθρωπιστικό. Όμως, σύμφωνα με καλούς γνώστες του όλου θέματος, "αυτό που κρύβει μέσα του είναι οι τρομερές παρενέργειες που έχουν τα συγκεκριμένα φάρμακα Ενώ με το παλιό σύστημα του ασύλου, οι ψυχίατροι χρεώνονταν τις ευθύνες τους, τώρα πια δε θα είναι δυνατόν να ανιχνευθούν τόσο εύκολα". .

Πίσω από τις κλειστές πόρτες της ψυχιατρικής υπάρχει μια ολόκληρη παρέλαση ψεμάτων.

Μέσα στο έντυπο υπάρχουν διάφορες ψευδείς δηλώσεις με αποκλειστικό στόχο να παραπλανήσουν τους πολίτες, που είναι αμύητοι στη γιγαντιαία επιχείρηση, που ονομάζεται ψυχιατρική. Ας δούμε μερικές από αυτές τις δηλώσεις.

ΔΗΛΩΣΗ : "Η σχιζοφρένεια είναι μια από τις πιο σοβαρές χρόνιες ψυχικές ασθένειες"

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Η Ψυχιατρική συνεχίζει να αποκαλεί τη σχιζοφρένεια μία ψυχική "πάθηση" παρά το γεγονός ότι, μετά από μελέτες και έρευνες πάνω από έναν αιώνα, υφίσταται παντελής απουσία αποδείξεων ότι η σχιζοφρένεια αποτελεί μία πραγματική ασθένεια ή μία παθολογική ανωμαλία. Στο DSM (το Διαγνωστικό Εγχειρίδιο των Ψυχιάτρων), η ίδια η ψυχιατρική δηλώνει ότι, "Παρά τις προσπάθειες, ο Αμερικανικός Ψυχιατρικός Σύλλογος δεν μπόρεσε, μέσω της επιτροπής του, να επιτύχει συμφωνία περί του τι είναι η ασθένεια αυτή. Η μόνη συμφωνία που μπορούσε να επιτευχθεί αφορούσε το πώς να την ονομάσουμε". Και, όπως το τοποθετεί ο φημισμένος καθηγητής ψυχιατρικής Δόκτωρ Τόμας Σαζ : "Η σχιζοφρένεια ορίζεται τόσο συγκεχυμένα που, στ΄ αλήθεια, αποτελεί έναν όρο που χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει την όποια συμπεριφορά δεν εγκρίνει ο εκάστοτε ομιλών".

ΔΗΛΩΣΗ: "Η αιτιολογία της σχιζοφρένειας δεν είναι πλήρως γνωστή, αλλά φαίνεται να περιλαμβάνει κάποια διαταραχή στη χημεία του εγκεφάλου."

Η ΑΛΗΘΕΙΑ : Πρόκειται για μια ωμή παραδοχή της ανικανότητας της ψυχιατρικής βιομηχανίας να προσδιορίσει την αιτία του φαινομένου.

Παρόλα αυτά φτάνει, όπως φαίνεται, μόνο και μόνο η υπόθεση ότι υπάρχει κάποια διαταραχή στη χημεία του εγκεφάλου, για να προωθήσουν ακραία επικίνδυνα φάρμακα και να εγκλείσουν ανθρώπους παρά τη θέλησή τους στα κολαστήρια της ψυχιατρικής.

"Το να διαγνώσει κάποιος σχιζοφρένεια σε έναν ασθενή ίσως να φαίνεται επιφανειακά ότι στηρίζεται στην επιστήμη, ιδιαίτερα όταν η βιοψυχιατρική συνεχίζει να υποστηρίζει ότι ευθύνεται γι΄ αυτήν μίά γενετική εγκεφαλική πάθηση" γράφει ο καθηγητής Ty C. Colbert στο βιβλίο του, "Κατηγορώντας τα Γονίδια μας". "Αλλά όταν κανείς αποστασιοποιηθεί από τις καταστάσεις και παρατηρήσει από απόσταση ποιο στ΄ αλήθεια είναι το προϊόν αυτών των ερευνών, απορεί πως μπορούν να δικαιολογούν τη δουλειά αυτή... Αυτό δεν είναι επιστήμη. Είναι απλά μία μαθηματική χειραγώγηση ασήμαντων δεδομένων". "Παρά το γεγονός", δηλώνει ο κ. Xρήστος Μοσχόπουλος, εκπρόσωπος της CCHR στην Ελλάδα, "ότι οι ψυχίατροι δεν μπορούν να συμφωνήσουν στη φύση στης "ασθένειας", παρά το ότι δε γνωρίζουν την αιτιολογία της, αλλά απλώς υποθέτουν, δε διστάζουν να δηλώσουν ότι "η σχιζοφρένεια αντιμετωπίζεται με ειδικά φάρμακα".

ΔΗΛΩΣΗ: Οι ψυχίατροι συμπληρώνουν επίσης ότι "Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι ασφαλή..." ενώ ταυτόχρονα εκφοβιστικά δηλώνουν πώς "η διακοπή των φαρμάκων διπλασιάζει σχεδόν τις πιθανότητες για υποτροπή".

Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται ονομάζονται νευροληπτικά ή αντιψυχωτικά. Αρχικά, αναπτύχθηκαν από Γάλλους για να "αναισθητοποιούν το νευρικό σύστημα κατά τη διάρκεια επεμβάσεων". Σε ένα πείραμα που έκανε στον εαυτό της, η Γαλλίδα ψυχίατρος C. Quarti έγραψε ότι μία ώρα μετά τη λήψη ενός τέτοιου φαρμάκου "Άρχισα να έχω την εντύπωση ότι γινόμουν όλο και πιο αδύναμη, ότι σιγά- σιγά πέθαινα. Η εμπειρία ήταν πολύ επώδυνη και εντελώς αγωνιώδης". Μία ώρα αργότερα "αισθανόμουν ότι ήταν αδύνατο να θυμώσω με οτιδήποτε...".

Στο 5% των ασθενών βρέθηκε ότι μετά από ενός έτους χρήση του φαρμάκου έπασχαν από όψιμη δυσκινησία (μία κατάσταση όπου υφίσταται μόνιμη αδυναμία να ελέγξει κανείς τις ακούσιες κινήσεις των χειλιών, της γλώσσας, της σιαγόνας, των δακτύλων στα χέρια και στα πόδια και άλλων μελών του σώματος). Αν πάνω από 90.000 Αμερικανοί πάσχουν από την κατάσταση αυτή σήμερα, μπορούν αυτά τα φάρμακα να έχουν κάποια χρησιμότητα στην Ελλάδα;

Ο διάσημος συγγραφέας Κλεάνθης Γρίβας, θεωρεί πως όχι. Έχοντας μελετήσει ιατρική, νευρολογία-ψυχιατρική και κοινωνιολογία γράφει στο βιβλίο του "Αντιπολιτευτική Ψυχιατρική:" "...αποδεικνύονται όχι μόνον απολύτως αναποτελεσματικά σε σχέση με τους διαφημιζόμενους "θεραπευτικούς" στόχους τους, αλλά επιπλέον και άκρως επικίνδυνα για τους καταναλωτές τους, λόγω των σοβαρότατων παρενεργειών που προκαλούν (οξείες δηλητηριάσεις, έντονες διαταραχές του ψυχισμού, τοξικομανία, κλπ.)"

Στην πραγματικότητα, λέει, πιθανά να ευθύνονται για την αύξηση των διαγνωσμένων ως ψυχικά πασχόντων.

"Ενώ από τη μια μεριά" σημειώνει ο Κλ. Γρίβας "το ψυχοφαρμακολογικό οπλοστάσιο πλουτίζεται και ισχυροποιείται διαρκώς, απ΄ την άλλη τα κρούσματα της "ψυχικής διαταραχής" αυξάνονται συνεχώς, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει μια ευαπόδεικτη αναλογική σχέση ανάμεσα στον ραγδαία διογκούμενο αριθμό των ψυχοφαρμάκων, που καταναλώνονται, και στον ταχύτατα ανερχόμενο αριθμό των διαγνωσμένων "ψυχικών ασθενειών".

Επιπλέον, εάν κάποιος ΔΕΝ παίρνει τα φάρμακα αυτά έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να απαλλαχθεί από τα συμπτώματα της "ασθένειας".
______________________________________________________________________________________

Η ψυχιατρική βιομηχανία μπήκε σε νέα φάση λειτουργίας και πιο αποδοτική πηγή εισοδήματος: την ευρεία χορήγηση ψυχοφαρμάκων σε υποψήφια θύματα που ζουν όμως στα σπίτια τους με τις οικογένειές τους.
______________________________________________________________________________________

Η ανθρώπινη βοήθεια είναι εφικτή: Ο Ιταλός γιατρός Gιorgio Antonucci έχει βοηθήσει στην αποκατάσταση εκατοντάδων ατόμων με όπλο την στοργή, το ενδιαφέρον και την επικοινωνία στη θέση των καταναγκαστικών ψυχιατρικών "θεραπειών" και της ατέλειωτης νάρκωσης.
______________________________________________________________________________________

Γνωστός συγγραφέας επιτίθεται στην ψυχιατρική νάρκωση.
Ο Κλεάνθης Γρίβας, στο βιβλίο του Αντιπολιτευτική Ψυχιατρική, σκιαγραφεί την αυξανόμενη πίεση που ασκεί η κερδοσκοπική ψυχιατρική βιομηχανία την ίδια στιγμή που η κατάσταση της ψυχικής υγείας στη χώρα ολοένα και χειροτερεύει.
_______________________________________________________________________________________
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 13, 2008, 11:09:02
Η σύγχρονη ψυχιατρική, καθοδηγούμενη από ωφελιμιστικά κίνητρα και όχι διαπνεόμενη από ανθρωπιστικό πνεύμα, είναι όχι απλά μία ΑΠΑΤΗ, αλλά ένα ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ, ενάντια στην ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ...

Η σύγχρονη ψυχιατρική, είναι η πρώτη ομάδα κρούσης της Παγκοσμιοποίησης, η οποία προσπαθεί να επιβάλλει την ομογενοποίηση...

Κάθε Συνείδηση που διαφοροποιείται και επαναστατεί ενάντια στα "κακώς κείμενα" του εκάστοτε κατεστημένου, στιγματίζεται ως ψυχικά διαταραγμένη...

Το Αγγλοσαξονικό μοντέλο ιατρικής, βλέποντας τον άνθρωπο ως μία μηχανή, αδυνατεί να κατανοήσει τις Εσωτερικές αλχημιστικές του διεργασίες, στον δρόμο του προς την Πνευματική του Ενηλικίωση.

Πολλοί συνάνθρωποι μας, έχουν πεθάνει, εξαιτίας της επαφής τους με την ψυχιατρική, σε μια ώρα προσωπικής κρίσης ή απογοήτευσης... Αντί να εισπράξουν χέρι βοηθείας, ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ...

Είναι καθήκον μας να ξεμπροστιάσουμε και να σταματήσουμε αυτό το Διαρκές 'Εγκλημα...

Αν επιζητούμε χημική υποστήριξη στο ψυχισμό μας, ας επιλέξουμε φυσικά φάρμακα1, και όχι χημικά σκευάσματα των οποίων οι παρενέργειες είναι υπερπολλαπλάσιες της αμφίβολης ευεργετικής τους δράσης.
___________________________________________________________________________
1'Οπως τα ομοιοπαθητικά, βλέπε http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,882.0.html
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: suida στις Νοεμβρίου 13, 2008, 16:08:45
Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ι ,   Α Γ Α Π Η Τ Η    ΜΟΥ    ROZE...

                              OI   M N H M E Σ....ΜΕΣΑ   ΑΠΟ   ΤΗΝ   Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Η Σ Η .....ΑΛΛΑ....ΚΑΙ   Μ Ε Σ Α ...

                  ΑΠΟ   ΤΙΣ   Ε Μ Π Ε Ι Ρ Ι Ε Σ .....ΤΗΣ    ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ...

                  ΑΠΟ    ΤΙΣ......Φ Ι Λ Ι Κ Ε Σ     Σ Υ Ν Α Ν Α Σ Τ Ρ Ο Φ Ε Σ .....

                  ΑΠΟ     ΤΟ.....  Ο Ι Κ Ε Ι Ο .....Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν ......

                  ΑΠΟ      ΤΗΝ .....Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Η     Ε Ν Α Λ Λ Α Γ Η .....ΩΣ    Π Ο Λ Ι Τ Ε Υ Τ Ι Κ Η     Τ Α Υ Τ Ο Τ Η Τ Α  .....ΚΑΙ...

                  ΑΠΟ      ΤΗΝ  .....Π Α Ρ Α Τ Η Ρ Ο Υ Μ Ε Ν Η ....  Ε Υ Θ Ρ Α Σ Τ Η      ""Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Τ Ο Τ Η Τ Α "  .....ΤΟΥ    Ε Γ Ω    ΜΑΣ...


                                   ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΟΛΟΓΟΥΝ.....  ΩΣ....ΝΟΙΩΘΩ .... 

                                                                           Ο Λ Ω Ν      Α Υ Τ Ω Ν .....ΠΟΥ   ΕΣΥ   Α Ν Α Φ Ε Ρ Ε Ι Σ .



           ΘΑ    Μ Π Ο Ρ Ο Υ Σ Α Μ Ε .....ΝΑ      Σ Υ Ν Τ Α Γ Ο Λ Ο Γ Ι Σ Ο Υ Μ Ε ....ΑΛΛΕΣ    Μ Ε Θ Ο Δ Ο Υ Σ .....Ι Α Σ Η Σ ....

           ΑΛΛΑ.....Η   Μ Η    Α Π Ο Δ Ο Χ Η ....ΤΟΣΟ    ΤΗΣ    Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Η Σ     Ε Κ Φ Ρ Α Σ Η Σ    ΜΑΣ....  ΟΣΟ....ΚΑΙ...

           Η   Α Ρ Ν Η Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α ....ΤΗΣ      ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ   ΜΑΣ.....ΑΠΟ   ΤΟ   Σ Υ Λ Λ Ο Γ Α Σ Θ Α Ι .....ΤΟΥ   Σ Υ Ν Ο Λ Ο Υ ....

           Π Ε Ρ Ι Θ Ω Ρ Ι Ο Π Ο Ι Ε Ι ....   ΤΗΝ    Κ Ι Ν Η Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α     ΜΑΣ....ΩΣ    Α Ι Ρ Ε Τ Ι Κ Η     ΤΗΣ     Σ Υ Ν Α Φ Ε Ι Α Σ ....

                                              ΠΟΥ   Η   ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ....   Σ Τ Ρ Α Γ Γ Α Λ Ι Ζ Ε Ι .....ΤΟ   Α Τ Ο Μ Ο .


           
           ΕΙΝΑΙ....ΒΕΒΑΙΟΝ....ΤΟ    Π Α Θ Ο Λ Ο Γ Ι Κ Ο      ΤΗΣ    Α Υ Λ Η Σ     Ψ Υ Χ Η Σ     Ζ Η Τ Η Μ Α .....

           ΟΠΩΣ....ΕΙΝΑΙ....ΚΑΙ   Η    Φ Ο Ρ Α ....ΤΗΣ    Ε Κ Φ Ρ Α Σ Τ Ι Κ Η Σ     ΤΗΣ ......Δ Υ Ν Α Μ Ι Κ Η Σ .....ΠΡΟΣ   ΤΟ   Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν .



            Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ .....Η   Α Γ Ν Ο Ι Α .... Η    Η  Α Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ι Α ....ΤΟΥ    Χ Ρ Ο Ν Ι Κ Ο Υ    Ε Ν Τ Ο Π Ι Σ Μ Ο Υ    ΤΗΣ....

            Ε Π Ι Φ Ε Ρ Ε Ι .....ΤΟΝ     Χ Α Ρ Α Κ Τ Η Ρ Ι Σ Μ Ο     ΑΥΤΗΣ.....ΩΣ    ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗ     ΤΗΣ    Ν Ο Η Σ Η Σ ......


            ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑΣ.....ΝΑ   ΒΡΕΘΩ ....ΕΚΤΟΣ    ΘΕΜΑΤΟΣ....ΘΑ   Η Θ Ε Λ Α     ΝΑ   Π Ρ Ο Σ Θ Ε Σ Ω ....

            ΕΙΝΑΙ.....Α Λ Η Θ Ε Σ ...  Ο,ΤΙ    Η   Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Κ Η     ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ    ΤΩΝ   Α Λ Η Θ Ι Ν Ω Ν     Α Τ Ο Μ Ω Ν ....

            Σ Υ Ν Ο Ρ Ε Υ Ε Ι .....

            Η    Δ Ι Α Χ Ω Ρ Ι Σ Τ Ι Κ Η     Γ Ρ Α Μ Μ Η .....Ε Χ Ε Ι  .....ΤΟ   Γ Ε Ω Μ Ε Τ Ρ Ι Κ Ο     Σ Χ Η Μ Α .....ΤΗΣ    Τ Ρ Ι Χ Α Σ ....


            Η   Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η .....ΩΣ    Κ Ε Λ Ε Υ Σ Μ Α .... Α Κ Ο Υ Γ Ε Τ Α Ι ....ΑΠΟ   ΤΗΝ   Σ Υ Ν Ε Ι Δ Η Σ Ι Α Κ Η     Π Υ Λ Η .....

                                                  ΤΟΥ    Κ Α Θ Ε     Ε Ι Λ Ι Κ Ρ Ι Ν Ο Υ Σ     Α Ν Α Ζ Η Τ Η Τ Η .....

                                                                                                            ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΝΤΑΣ    ΤΟ   ΝΟΙΩΘΩ   ΣΟΥ....  χαιρε....
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Ιεροφάντης στις Νοεμβρίου 13, 2008, 19:03:34


 
   Μια άκρως τεκμηριομένη και αναλυτική προσέγκιση ενάντια στην σύγχρονη ψυχολογία και περι της σχιζοφρένειας ...

Εδω και χρόνια ειμαι δύσπιστος έως και εχθρικός με τους ψυχολόγους... Μελετούσα και μελετάω και την ιστορία της αλλά και πολλές "διαγνώσεις" ψυχιάτρων και πάντοτε διαφωνούσα.. Πόσες περιπτώσεις ξεχωριστών ανθρώπων δεν κλείστηκαν στα κλουβιά των ψυχιατρικών ιδρυμάτων αλήθεια ; Εαν μιλούσαμε με χριστιανικό - θεολογικό θα μπορούσαμε να πούμε πως οι ψυχίατροι είναι οι Ιεραπόστολοι του Σατανά... Εαν το πάρουμε ρεαλιστικά μπορούμε ευκόλως να πούμε πως είναι οι Προασπιστές της Νέας Τάξης Πραγμάτων ...

Μα πως είναι δυνατόν εξάλλου κάποιος να γιατρεύσει τις "ψυχές" των άλλων εαν πρώτα δεν είναι ο ίδιος εγγυημένα υγιής ;

Roze Ακόμα ένα εκπληκτικό και άκρως διαφωτιστικό θέμα απο πλευράς σου ... :)
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 14, 2008, 00:56:49
Εαν μιλούσαμε με χριστιανικό - θεολογικό θα μπορούσαμε να πούμε πως οι ψυχίατροι είναι οι Ιεραπόστολοι του Σατανά...

...και η Βίβλος του το DSM (το Διαγνωστικό Εγχειρίδιο των Ψυχιάτρων)...
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 14, 2008, 01:20:25
Κλεάνθης Γρίβας

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BB%CE%B5%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B7%CF%82_%CE%93%CF%81%CE%AF%CE%B2%CE%B1%CF%82

Ο Κλεάνθης Γρίβας (1944) είναι ψυχίατρος, νευρολόγος, διδάκτωρ ψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει σπουδάσει ιατρική και κοινωνιολογία, ενώ είναι τακτικός συνεργάτης πολλών περιοδικών και εφημερίδων· ανάμεσα τους της "Θεσσαλονίκης" (από το 1963) και της Ελευθεροτυπίας. Επίσης είναι ο συντάκτης της «Έκθεσης για τα Ναρκωτικά» της Ειδικής Επιτροπής του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (1986).[1]

Κατά τις απόψεις του, τις οποίες εκφράζει μέσα από βιβλία, συνεντεύξεις και άρθρα του στον Τύπο, η ποινικοποίηση των ναρκωτικών έγινε για λόγους ελέγχου του πληθυσμού από την άρχουσα τάξη, ενώ η υπάρχουσα αντιναρκωτική νομοθεσία και καταστολή της χρήσης ουσιών συντελούν στη συντήρηση του κερδοφόρου διεθνούς λαθρεμπορίου τους[2]. Επίσης έχει υποστηρίξει ότι η τρομοκρατία (μιλώντας μάλιστα ειδικά για την περίπτωση της 17 Νοέμβρη) είναι "κατασκευασμένη" από μυστικές κρατικές και παρακρατικές υπηρεσίες οι οποίες προβαίνουν σε προβοκάτσιες με στόχο την θέσπιση αυστηρών αντιτρομοκρατικών νόμων. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις για τον Γρίβα είναι αυτονομημένες εγκληματικές ομάδες οι οποίες καθοδηγούνται, άμεσα ή έμμεσα, από υπηρεσίες πληροφοριών και κρατικής ασφάλειας της Δύσης. Για την υποστήριξη των λεγομένων του επικαλείται την αντικομμουνιστική επιχείρηση του ΝΑΤΟ Κόκκινη Προβιά επί Ψυχρού Πολέμου[3]. Οι επικριτές του τον κατηγορούν για αστήρικτη συνωμοσιολογία και προπαγάνδα υπέρ της χρήσης ναρκωτικών[4].


1. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ
    http://www.ianos.gr/index.asp?park=bk_item&key=0065752

    Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ εξετάζει τις σχέσεις της ψυχιατρικής με την κοινωνία, την πολιτική, το δίκαιο και την ιατρική.

2. ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ
    http://www.ianos.gr/index.asp?park=bk_item&key=0065363

    Το ενδιαφέρον τούτης της εργασίας επικεντρώνεται κυρίως στην εξελικτική πορεία της ψυχιατρικής στους τρεις τελευταίους που υπάρχει σαν διαμορφωμένη αυτοδύναμη θεωρία και πρακτική για την ερμηνεία και τον έλεγχο (αντίστοιχα) της ψυχιατρικής

3. ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ Η Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
    http://www.ianos.gr/index.asp?park=bk_item&key=0080690

4. Ο ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ
    http://www.ianos.gr/index.asp?park=bk_item&key=0181508

    Το Συμβολικό Ποινικό Δίκαιο που διώκει κάποιον όχι γι' αυτό που κάνει αλλά γι' αυτό που είναι, αποτελεί το βασικότερο μέσο για τη διαχείριση των εφουσιαστικά κατασκευασμένων απειλών σε κάθε ανταγωνιστική κοινωνία. Έχοντας ως κύριο εργαλείο την αποδιοπόμπευση του άλλου, επιβάλλει ρυθμίσεις που νομιμοποιούν την ολοσχερή εξάλειψη των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών για ένα άλλοτε άλλης διάρκειας, ορισμένο χρονικό διάστημα.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 14, 2008, 01:24:15
http://planitheou.blogspot.com/2008/07/blog-post_25.html

7/25/2008

Οι ενεργειες και οι παρενέργειες των ψυχοφαρμάκων, απο το βιβλίο του Κλ. Γρίβα: Αντιπολιτευτική Ψυχιατρική.

Οι κυρίως ενέργειες των ψυχοφαρμάκων είναι η καταστολή, ο εγκλωβισμός και η ενοχοποίηση του "ασθενη" και ο νομικός αφανισμός του και η εξόντωσή του φυσική και ηθική και ο ερωτικός και αυτοερωτικός του μηδενισμός και η δημιουργία τεχνητής κόλασης [...]

Οι θεωριες περί ντοπαμίνης, σεροτονίνης και νοραδρεναλίνης και των συνάψεων είναι ανάξιες λόγου διότι και φυσικά κάπου στον μικρόκοσμο του εγκεφάλου θα έχουν αντίκτυπο οι δολοφονικές ενέργειες και οι προοπτικές των μπουντρουμιών και των ηλεκτροσόκ και των άλλων άχρηστων ψυχιατρικών βασανιστηρίων και οι εγκλωβισμοί αθώων υπάρξεων και οι κλοπές των περιουσιών των απο συγγενείς κλπ.

Οι παρενέργειες είναι άπειρες διότι όλα αυτά τα φάρμακα μεταβολίζονται στο σικώτι και στα νεφρά και χάνονται τουλάχιστον 10-20 χρόνια από τον Μ.Ο. ζωής... συγνώμη κόλασης ήθελα να πω, άρα πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι, όσο γιά εγχειρήσεις; ποιός νοιάζεται; οι συγγενείς που θα κληρονομήσουν; δολοφονούνται με παυσίπονα η χωρίς...οι πεθαμένοι;

Αλλά ας μην στενοχωριούνται οι "ασθενεις' την πληρωνουν πάντα τα τέκνα των αδελφών εμφανίζοντας τρέλλα (τρελλαίνονται) όταν βλέπουν τι έχει κάνει ο πατέρας τους στον πάντα συμπαθή θείο... Π. χ. Ο. Α., Σ. Α., Κ. Β. , Ι. Β. , Ε. Δ. κλπ.

Και όλη αυτή η καταστροφή πραγματοποιείται απο την ψυχιατρική και εβραιοχριστιανικη αγραμματοσύνη και εξουσία και αναπαράγεται για 100 ετίες απο την εποχή της επιδημίας σίφυλης του Μεσσαίωνα και το κάψιμο των μαγισσών. Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η τεράστια αυτή κρατική εγλκηματικότητα.

Τα νεαρά γιατρουδάκια φανατισμένα διψώντας για χρήμα και εξουσία ορμούν με χιλιάδες ψεύτικα επιχειρήματα να εξαπατήσουν τους γονείς γιά να τους παραδόσουν προς θεραπεία τα προβληματικά τους παιδιά. Αλλωστε κατα 40% !!! θεραπεύονται οι σχιζοφρένειες!!! και κατα 75%!!! θεραπεύονται τα συμπτώματα των ψυχωτικών!!! και η επιστήμη προχωράει!!! και κανένας δεν ξερει τις αιτίες!!!

Αρκει να αλάξουν μερικές απλές νομοθεσίες και να διαδοθούν οι αληθινές θεωρίες και όλα αυτά θα αλλάξουν δια παντός!

Εδω θα δείτε από το βιβλίο του Κλ. Γρίβα Αντιπολιτευτική Ψυχιατρική τις τεράστιες παρενέργειες των ψυχοφαρμάκων...
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 14, 2008, 19:35:10
Θα κατατεθεί εν καιρώ άρθρο, που θα περιγράφει λεπτομερώς την έννοια της Ψύχωσης, και της Σχιζοφρένειας, που διαπραγματεύεται η σύγχρονη ψυχολογία και η ψυχιατρική, έτσι ώστε κανείς συμπολίτης μας, να μην ξαναπέσει θύμα αυτής της νέας, και τόσο ύπουλης επιστημονικής σέκτας των "ντήλερ" ναρκωτικών.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Νοεμβρίου 14, 2008, 21:55:29
Ισορροπία, όλα έχουν την χρησιμότητά τους, ακόμα και τα φάρμακα. Τα άκρα είναι επικίνδυνα, και η επιστήμη της ψυχολογίας, ψυχιατρικής κάνει θαύματα, μην παραδειγματιζόμαστε από την κακή χρήση διαφόρων και δεν είναι όλα ψυχικά, η ψυχολογικά φαινόμενα, υπάρχουν και σωματικά προβλήματα και ελαττώματα που επηρεάζουν τον ψυχισμό μας, από την μορφογένεση ενός ανθρώπου ακόμα, ενωμένα εξάλλου είναι ψυχή και σώμα και το ένα επηρεάζει το άλλο, γιαυτό εξάλλου γεννηθήκαμε (ανταλλαγή πληροφοριών) με την έννοια της επαναφοράς στην ισορροπία και την ευρωστία, το σθένος από την ασθένεια. Ολιστικά πρέπει να αντιμετωπίζεται, ακόμα και η σχιζοφρένεια. Αν δεν υπήρχε και η ψυχιατρική να αποενοχοποιήσει τους ασθενείς, και να προσπαθήσει να τους βοηθήσει, ακόμα θα τους καίγανε για δαιμονισμένους.
Όσο για το βιβλίο του Γρίβα, τα βιβλία τα έχω διαβάσει, είναι αξιόλογα αλλά σε ορισμένα σημεία, υπερβάλει, κατηγορεί ότι φοβίζουν τον κόσμο, και τον χρησιμοποιούν, ενώ πράττει και αυτός το ίδιο, στο πρώτο σκέλος, γκρεμίζοντας του τις σταθερές που καλός ή κακός, έχει αναπτύξη ας πούμε το συλλογικό ασυνείδητο, συνομοσιολογή δηλαδή και ο ίδιος, δημιουργώντας υπερβολές μαυρίλας συμφερόντων, που όμως υπάρχουν, αλλά τις υπερτονίζει, σαν μια παγκόσμια συνωμοσία, προφανώς είναι επηρεασμένος πολιτικά, από αυτό που είχε επιλέξει στην διαμόρφωση του , στην εφηβεία του.. Καταρρίπτοντας αυθαίρετα μελέτες χρόνων, χωρίς να προσθέτει, κάτι που έχει ανάγκη η ορθή επιστήμη.
Σε πολλά σημεία έχει ηθικό δίκιο, αλλά ευκαιρία ψάχνουν οι ανόητοι και ηλίθιοι να κατηγορήσουν γενικά την προσπάθεια της επιστήμης κρινοντάς την από τον την συγγενή που έχουν, που η μαμά της της του είπε να γίνει γιατρός για να βρεί καλο γκόμενο γκόμενα. και λεφτά.   :D 
Και αυτοί που με τη σειρά τους δεν ασχολείθηκαν ποτέ ή δεν διάβασαν, κατηγορούν λέγοντας μπούρδες εναντίον της ψυχιατρικής και της επιστήμης, δηλαδή κάνουν τους ηλεκτρολόγους επειδή έχουν ακούσει ότι υπάρχει ηλεκτρισμός.
Αυτό δεν απευθύνετε στον συγγραφέα γρίβα που προφανός είναι γνώστης αλλά στους ελαφρά την καρδιά που απορρίπτουν.
Πρόθεση δεν είναι υποδείξω κάποιον αλλά να επισημάνω μια κατάσταση βάση παρατήρησης, τόσο της καθημερινότητας που βιώνουμε όλοι αλλά και μέσα από αυτά που έχω, έχουμε  ασχοληθεί.
Το ότι η χρησιμοποίηση της γνώσης έχει και άλλους σκοπούς, είναι αναμφίβολα γεγονός, όπως εξάλλου συμβαίνει και στους διάφορους χώρους, ό άνθρωπος δεν είναι υπέρ ήρωας, και το dna μας δεν είναι ολοκληρωμένο στην εξέλιξή του, ως είδος, τουλάχιστον ακόμα.
Θα περίμενα από ένα σκεπτόμενο όπως τον Γρίβα, να δώσει υλικό τρόπου σκέψης καθημερινότητας, και ανάλυσης, εννοιών για βαθύτερη κατανόηση, πέρα από την υπερεκτίμηση της ήδη υπάρχουσας κατάστασης.
Μην μας γίνει φάντασμα να κυνηγάμε φαντάσματα.
Θεωρώ ότι ο "Μύστης", ο κάθε μύστης σε κάθε μέρος, χτίζει με τα υλικά που βρίσκει, ακόμα και εάν αυτά δεν είναι χρήσιμα, μεταποιώντας δηλαδή. Και όχι αναπτύσσοντας εμμονές, αοράτων εχθρών ή υπέρμετρου κυνηγιού μαγισσών, νέο μαγισσών, συνωμοσίες κλπ.
Το να συμπληρώσει κάποιος καλοπροαίρετα την επιστήμη είναι το ζητούμενο και το δύσκολο, το εύκολο είναι να την κατηγορήσει.
Φυσικά η έμποροι ναρκωτικών υπάρχουν, και πάντα θα υπάρχουν σε διάφορες μορφές και μεθόδους. Γιατί έτσι και αλλιώς τους χρειαζόμαστε, να καλύπτουν την άρνηση μας να δούμε ότι είμαστε πεπερασμένοι. Κύριοι, Αδελφοί και Αδελφές κάποια μέρα ή στιγμή θα πεθάνουμε. Έστω σαν προσωπικότητες.
Όμως υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις ίασης ή το λιγότερο αύξηση ποιότητας ζωής και με τα ψυχοφάρμακα, βοήθειας κλπ.
Όπως εξάλλου γνωρίζουν, τουλάχιστον όσοι έχουν γνώσεις ψυχολογίας, ψυχιατρικής δεν ευθύνεται ο προτείνων, γιατρός η ψυχολόγος για την υπέρμετρη κατανάλωση, αλλά και ο ασθενής ο οποίος συχνά ψάχνει μεσσίες, πολλές φορές και ό οποίος δεν δέχεται να δουλέψει με τον εαυτό του. Παρά να αναγάγει στους άλλους πάντα τις ευθύνες του. Γιατί δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές αλλά βοηθήματα, για την πραγματικά μαγική συνταγή του είναι μας.
Πολλές ακόμα περιπτώσεις άμεσης επιβολής φαρμακολογίας σε βαρύτερες μορφές, για δικό τους καλό τον ασθενών, πριν καταστρέψουν τον εαυτό τους, που όμως οι γνήσιοι γιατροί το τονίζουν δεν είναι η πανάκεια, πρέπει να γίνει προσωπική δουλειά, και εννοώ, εργασία στον τρόπο που σκεφτόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο.
Γενικά ο κόσμος και δεν μιλώ φιλοσοφικά την έννοια του κόσμου, αλλά των καθημερινών ανθρώπων, έχουν πολλές φορές γύρω τους αυτό που οι ίδιοι είναι, για να μην πω πάντα.
Και κάτι μυστικιστικό, ας πούμε, μην λησμονήσουμε ότι το σύμπαν μας όπως το αντιλαμβανόμαστε τώρα, είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, και κατά προέκταση ότι το απαρτίζει, ακόμα και η επιστήμη και ο εαυτός μας. Παλιές σταθερές θα συμπληρώνονται με νέα δεδομένα, αυτό είναι επιστήμη, δηλαδή η επιστήμη διαρκώς θα εξελίσσεται.
Γιατί η πραγματική επιστήμη είναι η τέχνη της παρατήρησης.

Γνώμη και άποψή μου.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: suida στις Νοεμβρίου 15, 2008, 08:40:51
SERAPIS....ΦΙΛΕ,   
                             ΕΙΝΑΙ,   ΑΠΟΥΣΑ ....Η   Κ Α Λ Η ....- Ω Φ Ε Λ Ι Μ Η ....Χ Ρ Η Σ Η ....  Σ Χ Ε Δ Ο Ν ....

                                                        ΤΩΝ      ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ .....ΤΗΣ    Γ Ν Ω Σ Η Σ ....

                       
                                          ΠΟΛΥ   ΣΩΣΤΑ....ΤΗΝ    Σ Τ Ι Γ Μ Α Τ Ι Ζ Ε Ι Σ ....

Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 15, 2008, 12:40:46
Αγαπητέ Serapis,

και εγώ είχα τις αμφιβολίες μου, μέχρι που μου έτυχαν 3 προσωπικά περιστατικά (σε φίλους και συγγενείς), και άρχισα να προβληματίζομαι περισσότερο, για το τι προσφέρει τελικά η ψυχιατρική, αν προσφέρει κάτι...

Συμφωνώντας μαζί σου...

...σίγουρα η Ψυχιατρική έχει την χρησιμότητά της, όσον αφορά κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, όπου έχει βλάβη η Ανθρώπινη Μηχανή, όπως οι διανοητικές λειτουργίες, το νευρολογικό μας και το ενδοκρινολογικό μας σύστημα. 

'Ομως σε αυτήν την καταγγελία μας, αναφερόμαστε στην ΚΑΚΗ ΧΡΗΣΗ, της Ψυχιατρικής, στην μονομερή και μεροληπτική αντιμετώπιση, καθημερινών ανθρώπινων ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ κρίσεων, τις οποίες στιγματίζει ως ΑΡΡΩΣΤΕΣ, και την λύση της ΝΑΡΚΩΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΕΩΣ που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ, με πρόφαση την Επστημονική Αυθεντία, και τον Επιστημονικό Τίτλο.

Αναφερόμαστε στην Εκμετάλευση της Σύγχρονης Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας, έναντι των αρχών της Αρχαίας Ελληνικής Αυτογνωσίας, και στην Εγκληματική Εξάσκηση της Σύγχρονης Ψυχιατρικής, έναντι των αρχών της Ιπποκρατικής Ιατρικής.

Καταρχήν, οι σημερινοί ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, και ψυχίατροι, δεν είναι εσωτεριστές... που σημαίνει, ότι βρίσκονται σε παντελή άγνοια όσον αφορά τα εσωτερικά μυστήρια της ψυχής και του σύμπαντος... Είναι απλά ΤΕΧΝΙΤΕΣ, οι οποίοι διδάχτηκαν κάποιες τεχνικές, τις οποίες θεωρούν θεραπευτικές.

Το επιστημονικό κατεστημένο είναι δυστυχώς δογματικό, και έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης.  'Ετσι οι μαθητευόμενοι ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγοι και ψυχίατροι, πέφτουν στην παγίδα, του μιμητή, χωρίς καν να σκέφτονται και να κρίνουν αυτά που τους πλασσάρουν, απέχοντας μίλια από τις διδαχές της Αληθινής Επιστήμης.

Αυτοί οι σύγχρονοι "επιστήμονες", που πραγματικά αμφισβητούμε αν είναι επιστήμονες και όχι απλά θρησκευόμενοι, αρνούνται να μελετήσουν τι είναι ο άνθρωπος πραγματικά, και έχουν κλείσει τα αυτιά τους, στις διδαχές της εσωτερικής σοφίας.

Αντί να βοηθήσουν ουσιαστικά τον άνθρωπο να κατανοήσει τον εαυτό του, η Ψυχιατρική βρήκε την λύση... λέγεται ΝΑΡΚΩΣΗ, ναρκώνοντας μέχρι θανάτου τα ένστικτα, τις επιθυμίες και την Βούληση, δημιουργώντας στην κυριολεξία Νεκροζώντανους (Ζόμπι).

Ο άνθρωπος σε μία προσωπική του κρίση, πλησιάζει την ψυχιατρική, και καταλήγει να λαμβάνει εν αγνοία του, φάρμακα όχι απλά για κατάθλιψη, αλλά για ακραίες ψυχώσεις και σχιζοφρένεια.

Επειδή ακριβώς το σύστημα της ψυχιατρικής, βρίσκεται σε παντελή άγνοια περί Εσωτερικής Γνώσης, την οποία αποκάλυπταν τα Αρχαία Ελληνικά Μυητικά Μυστήρια.

Η Ψύχωση, δεν είναι τίποτα άλλο από μία ΕΜΜΟΝΗ... η οποία δεν θεραπεύεται με ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, αλλά με ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ...

Η Σχιζοφρένεια δεν είναι τίποτα άλλο, από μία σφοδρή αυθυποβολή, και παρερμηνεία της επαφής με τα εσωτερικά αρχέτυπα, η οποία δεν θεραπεύεται με ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, αλλά με ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ...

Αν αυτοί οι άνθρωποι που αποκαλούν τον εαυτό τους επιστήμονα, είχαν μελετήσει, όχι εσωτερισμό, που είναι τόσο δυσνόητος... απλά Γιούνγκ... τότε θα είχαν κατανοήσει το ΕΓΚΛΗΜΑ που διαπράττεται καθημερινά στα γραφεία των αγγλοσαξονικά-παραμορφωμένων ψυχιάτρων και ψυχοθεραπευτών.

'Οταν κάποιος περνάει την διαδικασία της Σελήνης (επαφή με την 'Εσω Χώρα) σύμφωνα με τον Εσωτερισμό, και έρχεται σε επαφή με τον Ψυχισμό του, τότε βιώνει στην κυριολεξία ένα εσωτερικό video game.  Τα εσωτερικά αρχέτυπα παίρνουν μορφή και σου μιλούν, σαν να είναι ζωντανά... 'Οταν ο Εσωτεριστής μπαίνει σε αυτήν την περιοχή συνειδητά δεν κινδυνεύει να παρερμηνεύσει αυτά τα φαινόμενα...

Αν όμως κάποιος άλλος, που δεν ασχολείται με τον εσωτερισμό, αλλά λόγω Προσωπικής Κρίσης ή Ψυχικής Ανάγκης, σπάσει την πόρτα, και μπει μέσα στον ψυχισμό του, χωρίς να κατέχει την ΕΠΙΓΝΩΣΗ, βιώνει αυτές τις μορφές ως αληθινές, και επικοινωνεί μαζί τους...

Αντί λοιπόν οι αμόρφωτοι ψυχίατροι, να γνωρίζουν αυτήν την πραγματικότητα, αυτό που συνταγολογούν στα υποψήφια θύματά τους είναι ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, για να καταστείλουν την Βούληση και επομένως την Ζωή αυτού που θεωρούν ΑΣΘΕΝΗ, που στην ουσία είναι απλά ένας άνθρωπος που βρέθηκε κατά λάθος σε μία άγνωστη ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΕΛΗ περιοχή, την οποία αδυνατεί να ερμηνεύσει ΟΡΘΑ, λόγω έλλειψης γνώσης και κατανόησης...

'Ενας Μορφωμένος Εσωτεριστής, και όχι απλά ένας επιφανειακός ερευνητής του εσωτερισμού, γνωρίζει πολύ καλά τι είναι, αυτό που η άσχετη Ψυχιατρική αποκαλεί Σχιζοφρένεια... Γνωρίζει πως ζει ανάμεσα σε δύο κόσμους, τον κόσμο της Ψυχής, και τον Υλικό κόσμο που ζει το Ζώο, η ανθρώπινη μηχανή... 

Αν ένας εσωτεριστής, μιλήσει σε έναν ψυχίατρο για το τι βιώνει, για την αποστολή του, για το τι θεωρεί πως είναι ο άνθρωπος, τότε το πόρισμα θα είναι ψύχωση και σχιζοφρένεια... μια και στην Σύγχρονη Δογματική Ψυχολογία και Ψυχιατρική, δεν διδάσκεται η θεραπεία της Ψυχής, αλλά ο 'Ελεγχος της Μηχανής, του Ζώου, και η λύση που προσφέρουν είναι ΦΙΜΩΣΗ και ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ...

Αντί να βοηθήσουν τον άνθρωπο, σε μία δύσκολη στιγμή, τον Εξοντώνουν... και ύπουλα του πλασάρουν, σκληρά ψυχοφάρμακα, τα οποία τον κρατάνε φυτό μέχρι τον θάνατό του... μέσα στα σπίτια τους, πείθοντας τις οικογένειές τους πως είναι άρρωστοι...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ... αυτή είναι η πραγματικότητα, πως η μάζα, ότι δεν κατανοεί, το θεωρεί ΑΡΡΩΣΤΟ... το ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ και το ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ... με αποτέλεσμα όποιος επαναστατεί φυσιολογικά σε "κακώς κείμενα" της κοινωνίας του, να στιγματίζεται ως προβληματικός (άρρωστος) και με την συνεργασία της Σύγχρονης Ψυχιατρικής, δικαιολογείται η Καταδίκη του και η Αναμόρφωση του.

Είναι άπειρα τα παραδείγματα ανθρώπων και οικογενειών που καταστράφηκαν όταν ήρθαν σε επαφή με την σύγχρονη επιστήμη της Ψυχιατρικής και της Ψυχολογίας.

Η ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ τους έχει σκοτώσει και συνεχίζει να σκοτώνει...  Γιατί ακριβώς ο 'Ανθρωπος δεν έχει μάθει να σκέφτεται, αλλά σαν ζώο να ακολουθεί, ότι του πουν οι Αυθεντίες...

Η λύση είναι η Μόρφωση, η Ολιστική Μόρφωση...

...έτσι ώστε ούτε η ακρότητα της Θρησκείας (Χριστιανισμός) ούτε η ακρότητα της Επιστήμης (Η Κατάχρηση της Ψυχιατρικής) να σκοτώνουν άνθρωπο και ανθρωπότητα...

Σε σχετικό άρθρο, θα αναλύσουμε όλες τις Ψυχικές Διαταραχές του DSM, θα τις απομυθοποιήσουμε και θα καταθέσουμε την άποψή μας, για την επίλυσή τους, ξεπερνώντας και την εκμετάλλευση της σύγχρονης ψυχολογίας αλλά και τον κίνδυνο της σύγχρονης ψυχιατρικής.

Η πρόταση της ΑΜΡΑ, είναι η Ολιστική Θεραπευτική, και όχι η μονομερής και η μεροληπτική αντιπετώπιση ενός περιστατικού. 

Το μέλλημα, όσον αφορά την αντιμετώπιση των Καθημερινών Φυσιολογικών Ανθρώπινων Κρίσεων, είναι η απομάκρυνσή μας από την χρήση χημικών σκευασμάτων, που προωθούνται αλόγιστα μέσω της Σύγχρονης Ψυχιατρικής, μια και η μόνη ωφελούμενη ευεργητική επίδραση που παρατηρείται είναι ο πλουτισμός των φαρμακοβιομηχάνων, και του κυκλώματος προώθησης των ψυχοφαρμάκων.

Η Σύγχρονη Ψυχιατρική, δεν αποτελεί λύση στην αντιμετώπιση των Καθημερινών Φυσιολογικών Ανρθώπινων Κρίσεων, αλλά απεναντίας ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, λόγω της Αμορφωσιάς περί Ψυχικών Θεμάτων, και λόγω Εκμετάλευσης της Επιστημονικής "Αυθεντίας", για ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ και ΦΙΜΩΣΗ κάθε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.  
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Νοεμβρίου 15, 2008, 15:33:46
"Η πρόταση της ΑΜΡΑ, είναι η Ολιστική Θεραπευτική, και όχι η μονομερής και η μεροληπτική αντιμετώπιση ενός περιστατικού.  "

Συμφωνώ απόλυτα. Γενικά πρέπει να αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο της ζωής "ύπαρξης" Ολιστικά, από όλες τις πλευρές δηλαδή.

Δυστυχώς οι μάζες και οι μονάδες που τις απαρτίζουν Αυτοκτονούν καθημερινά, ψυχικά από τη στιγμή που γεννιούνται.

Όσον αφορά όλους αυτούς τους δήθεν που αναφέρεις, που γνωρίζουμε όλοι μας, έτσι και αλλιώς πεθαίνουν, όλα αυτά τα φαινόμενα, δέχομαι ότι είναι ψυχοραγία ενός κόσμου που πεθαίνει έτσι και αλλιώς, δηλαδή σαπίζουν χωρίς να ξέρουν γιατί, είναι το λίπασμα στο χωράφι της Ανθρωπότητας, για την επόμενη μέρα της δημιουργίας, για την όγδοη ημέρα, και όπου ημέρα είναι ένα στάδιο, για να αναφερθούμε και λίγο εσωτερικά ιουδαιοχριστιανικά. Κάτι που ούτε οι ίδιοι οι ανόητοι Ιουδαιοχριστιανομουσουλμανοβουδιστο.... κλπ και κάθε μορφή σέκτας, θρησκείας πολιτικής,  δεν κατανοούν.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Κανένας στις Νοεμβρίου 15, 2008, 17:02:49
Ο ορισμός της Σχιζοφρένιας, σύμφωνα με το DSM-IV: http://www.mindsite.com/dsm_iv/schizophrenia (http://www.mindsite.com/dsm_iv/schizophrenia)
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 15, 2008, 18:40:24
Αγαπητέ Κανένα,

αλήθεια τι κατανόησες από αυτά που διάβασες σχετικά με τον ορισμό τους περί Σχιζοφρένειας? Εγώ το μόνο που θα θέσω ως προβληματισμό είναι το παρακάτω...

Individuals may express a variety of unusual or odd beliefs that are not of delusional proportions (e.g., ideas of reference or magical thinking); they may have unusual perceptual experiences (e.g., sensing the presence of an unseen person or force in the absence of formed hallucinations);

Με άλλα λόγια οι υλιστές αμόρφωτοι "επιστήμονες" της σύγχρονης Ψυχολογίας και Ψυχιατρικής θεωρούν ως ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ, όσους ασχολούνται με Μαγεία, και ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ, είναι Ενορατικοί, Τηλεπαθητικοί, Μέντιουμ, και γενικά είναι Ψυχικά Δεκτικοί...

Αν θέλετε να το επιβεβαιώσετε μπορείτε απλά να επισκεφτείτε έναν Ψυχίατρο, και να εκφράσετε τις Ιδέες σας περί Εσωτερικών Εμπειριών, και θα δείτε, τι ψυχοφάρμακα θα σας ταϊσει...

Τι να λέμε τώρα... Τα πράγματα είναι ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΑ...

Στις επόμενες μέρες, θα παρουσιάσουμε αληθινά παραδείγματα περιπτώσεων, που έπεσαν θύματα της σύγχρονης Ψυχιατρικής.  'Αλλοι βασανίστηκαν, άλλοι κινδύνεψαν την ζωή του, και άλλοι ΠΕΘΑΝΑΝ.  'Αλλοι πάλι παραμένουν ακόμα ΦΥΤΑ στα σπίτια τους, ενώ οι οικογένειές τους, γλυτώνουν τις ενοχές της κακοποίησης του δικού τους ανθρώπου, μια και έχουν το άλλοθι μέσω του ΕΙΔΙΚΟΥ.

Θα μελετήσουμε και θα απομυθοποιήσουμε τις περισσότερες αν όχι όλες τις ψυχικές ασθένειες του DSM, και θα αποκαλύψουμε πως πίσω από την σύγχρονη Ψυχιατρική κρύβεται ο Φόβος προς τη Διαφορετικότητα, και ουσιαστικά ο Φόβος της Πνευματικής Αφύπνισης.

Ασθένειες όπως το Φάσμα των Αυτιστικών Διαταραχών (Autistic Disorders Spectrum), δεν υπάρχουν στην κυριολεξία, και άδικα πείθουν γονείς και συγγενείς ότι οι δικοί τους είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ... Προβληματικό είναι το σύστημα εκπαίδευσης και η περιορισμένη αντίληψη της κοινωνίας που αδυνατεί να κατανοήσει τον Ψυχισμό του Ανθρώπου, καθώς και να συνδράμει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Κανένας στις Νοεμβρίου 15, 2008, 19:14:08
Ομολογώ ότι διάβασα μόνο μικρά αποσπάσματα από το κεφάλαιο αυτό.  Είναι μεγάλο και η ιατρική ορολογία στα αγγλικά με αναγκάζει να το διαβάζω μόνο με τη βοήθεια λεξικού.

Να μία προσωπική εμπειρία που είχα αναφέρει παλιότερα : Το υποσυνείδητό μου μαθαίνει ξένες γλώσσες (http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,300.msg7263.html#msg7263).  Η εμπειρία αυτή σίγουρα κατατάσεται σε αυτό που αναφέρουνε :
they may have unusual perceptual experiences (e.g., sensing the presence of an unseen person or force in the absence of formed hallucinations);

Τέτοια περιστατικά έχω πάρα πολύ συχνά από τότε που ασχολούμαι με τον εσωτερισμό.  Τα τελευταία 4 χρόνια δηλαδή.  Απλά ίσως να μην είναι καθημερινά.  Δεν ξέρω δηλαδή αν ικανοποιώ πλήρως τη συνθήκη που θέτουνε :"Some signs of the disturbance must persist for a continuous period of at least 6 months (Criterion C). During that time period, there must be at least 1 month of symptoms (or less than 1 month if symptoms are successfully treated) that meet Criterion A of Schizophrenia (the active phase)."

Μία οργανωμένη εργασία θα ήταν η εξής:  Να πάρουμε αυτό τον ορισμό από το DSM.  Να πάρουμε και τις περιγραφές του υποσυνείδητου, τις φυσιολογικές εμπειρίες που θα έχει όποιος κάνει το "πείραμα σε βάθος".  Έτσι όπως τις περιέγραψε ο Carl Jung και οι συνεχιστές του.  Να τα συγκρίνουμε.  Και να αποδείξουμε έτσι, με τελείως τεκμηριωμένο και επιστημονικό τρόπο ότι ο ορισμός της σχιζοφρένειας (σύμφωνα με το DSM) είναι λάθος και περικλείει φυσιολογικές λειτουργίες και καταστάσεις του μυαλού, όταν έρχεται σε επαφή με το υποσυνείδητο.

Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: suida στις Νοεμβρίου 16, 2008, 11:35:41
ΑΓΑΠΗΤΟΙ   ΜΟΥ,   
                           
                             ΟΙ    Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ε Σ ....".ΧΗΜΙΚΕΣ "     ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ.....ΤΗΣ    Α Ι Σ Θ Η Σ Η Σ ....

                     ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ......ΣΕ    " Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ι Κ Ε Σ ".....  Σ Υ Ν Α Ι Σ Θ Η Μ Α Τ Ο Σ .....


                              Η    Θ Ε Ρ Μ Ο Τ Η Τ Α .....ΤΗΣ    Κ Α Θ Ε    Π Ρ Ο Σ Ω Π Ι Κ Ο Τ Η Τ Α Σ .....

                                                         ΩΣ      " Λ Ο Γ Ι Κ Η "    Ε Κ Φ Ρ Α Σ Η ......

                      Σ Υ Ν Τ Ε Λ Ε Ι .... ΕΙΣ    ΤΗΝ    Δ Ι Α Τ Η Ρ Η Σ Η ....ΤΗΣ    Υ Λ Ι Κ Η Σ     ΤΗΣ    ΜΟΡΦΗΣ .....

                                                         ΩΣ       ΣΥΝΟΧΗ,,,,ΤΟΥ    Φ Ο Ρ Ε Α  .....ΔΗΛ.    ΤΟΥ   Σ Ω Μ Α Τ Ο Σ .


            ΑΥΤΟ.....Φ Α Ι Ν Ε Τ Α Ι ....ΣΤΟΝ    "Τ Ρ Α Υ Μ Α Τ Ι Σ Μ Ο "  .....ΟΠΟΥ  ....ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ.....

                                Α Π Ω Λ Ε Ι Α .....    ΤΗΣ     Σ Υ Ν Ο Χ Η Σ ....ΩΣ    Α Φ Α Ι Ρ Ε Σ Η     Τ Μ Η Μ Α Τ Ο Σ     Α Υ Τ Ο Υ .....


            Η    Β Ο Υ Λ Η Σ Η .....ΩΣ    Ε Κ Φ Ρ Α Σ Η ....   Ε Λ Ε Γ Χ Ο Υ     ΤΟΥ    Φ Ο Ρ Ε Α .....ΜΕΣΑ    ΑΠΟ   ΤΟ    ΔΑΙΔΑΛΩΔΕΣ..

                                Σ Υ Σ Τ Η Μ Α .....ΠΟΥ   ΕΜΕΙΣ....ΟΝΟΜΑΣΑΜΕ     Ν Ε Υ Ρ Ι Κ Ο ,     Ξ Ε Κ Ι Ν Α .....ΑΠΟ    ΤΗΝ   

                                Ο Ι Κ Ι Ο Π Ο Ι Η Σ Η     ΤΟΥ.....    ΣΤΗΝ    Μ Η Τ Ρ Α ......ΤΗΣ    " ΜΗΤΕΡΑΣ "....... 


             Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ ......ΔΕΝ    Θ Ε Λ Ο Υ Μ Ε ....ΝΑ   ΘΥΜΩΜΑΣΤΕ....ΑΥΤΗ   ΤΗΝ   ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ....

                                 Δ Ι Ο Τ Ι ....Α Ρ Ε Σ Κ Ω Μ Ε Θ Α .....ΣΤΙΣ     "Μ Ο Ν Ι Μ Ε Σ " .....ΠΟΥ    Ο   Φ Ο Ρ Ε Α Σ .....

             Δ Η Μ Ι Ο Υ Ρ Γ Ε Ι .....ΣΕ    Ε Μ Α Σ ....Μ Ε Σ Ω     ΤΟΥ    "Κ Α Θ Ρ Ε Φ Τ Η ".....ΤΗΣ    Υ Λ Ι Κ Η Σ    ΑΠΕΙΚΟΝΗΣΗΣ....



             Η    Θ Υ Μ Η Σ Η .....!!!    ΤΗΣ    Κ Α Τ Α Γ Ω Γ Η Σ ....Θ Α Μ Π Ω Ν Ε Ι ....- Χ Α Ν Ε Τ Α Ι ...- Α Ν Τ Ι Κ Α Θ Ι Σ Τ Α Τ Α Ι ...

                                     Σ Τ Α Δ Ι Α Κ Ω Σ .....ΜΕ    ΤΗΝ   Β Ο Η Θ Ε Ι Α .....ΤΟΥ    Π Ε Ρ Ι Γ Υ Ρ Ο Υ      Κ Ο Σ Μ Ο Υ ....

                                                        ΩΣ     Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν ......


             Λ Η Σ Μ Ο Ν Ο Υ Μ Ε ....  Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α ....ΠΟΥ   ΩΣ   Δ Υ Ν Α Μ Ε Ι Σ     ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΕΣ ....ΜΑΣ    ΣΥΝΤΡΕΧΟΥΝ....


             Κ Λ Ε Ι Ν Ο Υ Μ Ε .....Ε Ρ Μ Η Τ Ι Κ Α ....ΤΗΝ    Π Υ Λ Η     ΤΗΣ   Μ Η Τ Ρ Α Σ ....  Μ Ε Σ Α    ΜΑΣ...  ΩΣ   Ε Ν Ν Ο Ι Α ...

                                                       ΤΗΣ    Υ Π Α Ρ Ξ Η Σ    ΜΑΣ.....


             Α Π Α Ξ Ι Ο Υ Μ Ε .....ΣΤΗΝ    Ε Ν Ν Ο Ι Α    ΤΗΣ   Ε Υ Α Ι Σ Θ Η Σ Ι Α Σ ....ΜΕΣΩ    ΤΟΥ    Λ Α Μ Β Α Ν Ε Ι Ν .....

             Η    Ε Π Α Φ Η ....ΜΕ    ΤΗΝ   Π Ρ Ω Η Ν    ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....."Κ Ο Β Ε Τ Α Ι "....ΜΑΖΙ   ΜΕ   ΤΟΝ....ΟΜΦΑΛΙΟ    Λ Ω Ρ Ο .....


             ΕΤΣΙ....ΣΤΙΣ    Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ε Σ    Π Ρ Ο Σ Π Α Θ Ε Ι Ε Σ ....ΤΩΝ   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ    Γ Ο Ν Ε Ω Ν ....ΓΙΑ    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ....

              Ε Π Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι .....Η    Π Α Θ Ο Γ Ε Ν Ν Η Σ Η     ΤΗΣ    Α Ν Τ Ι Λ Η Ψ Η Σ ....ΠΟΥ    ΜΕ   ΤΗΝ   Σ Ε Ι Ρ Α    ΤΗΣ...

                           Γ Ε Ν Ν Α .....ΤΙΣ    Α Τ Α Ξ Ι Ε Σ     ΤΗΣ    Ν Ο Η Σ Η Σ ....ΩΣ    "Β Ρ Α Χ Υ Κ Υ Κ Λ Ω Μ Α "  .....ΤΟΥ 

                           Σ Υ Ν Α Ι Σ Θ Η Μ Α Τ Ο Σ .... ΠΟΥ   ΠΡΕΠΕΙ    ΝΑ ....Μ Ο Ι Ρ Α Σ Τ Ε Ι ....Π Λ Ε Ο Ν ....

                                           ΣΕ    Δ Υ Ο .....Π Ε Ρ Ι Β Α Λ Λ Ο Ν Τ Α .....


                 Ο   Π Α Ν Ι Κ ΟΣ .....ΚΑΙ   Η   Α Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Ι Α .....ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ....Γ Υ Ρ Ω Θ Ε Ν .....


                 Η   Η Μ Ι Μ Α Θ Ε Ι Α .....ΩΣ    Ο Ρ Ι Σ Μ Ο Σ ....ΔΕΝ   ΕΙΝΑΙ   Η   ΕΛΛΕΙΠΗΣ    "Κ Α Λ Υ Ψ Η " .....Γ Ν Ω Σ Η Σ ....

                             ΑΛΛΑ.....Η    Α Π Ο Δ Ο Χ Η .....Μ Ε Ρ Ι Κ Ω Ν     ΑΠΟ    ΑΥΤΑ    ΠΟΥ   ΣΤΗΝ   Α Ν Τ Ι Λ Η Ψ Η    ΜΑΣ....

                                                              Ε Ι Σ Ε Ρ Χ Ο Ν Τ Α Ι .....


                  Η   Ε Κ Φ Ρ Α Σ Η ....ΤΟΥ    "Ο Λ Ο Υ "....ΜΕ   ΤΟ     "Μ Ε Ρ Ο Σ ".....ΚΑΘΙΣΤΑ....  Υ Π Α Ρ Κ Τ Ο     ΤΟ   Β Α Σ Ι Λ Ε Ι Ο

                                                                         ΤΗΣ    Α Ν Ο Η Σ Ι Α Σ .....ΚΑΙ    ΤΟΥ   Α Ν Ο Η Τ Ο Υ .....


                   Η    Α Ν Ο Η Σ Ι Α    ΚΑΙ   Ο    Α Ν Ο Η Τ Ο Σ ....Δ Η Μ Ι Ο Υ Ρ Γ Ε Ι ....ΤΟΝ    Γ Ν Ω Σ Τ Ο .....ΣΕ    Ε Μ Α Σ ...

                               "Ψ Υ Χ Ι Κ Ο    Π Ο Ν Ο ".....  ΤΗΣ    Ν Ο Η Τ Ι Κ Η Σ     Π Λ Ε Ο Ν     Η Λ Ι Θ Ι Ο Τ Η Τ Ο Σ .....


         Η   Μ Η    Α Π Ο Δ Ο Χ Η .....ΤΩΝ    Α Λ Η Θ Ι Ν Ω Ν     Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Σ Τ Ω Ν .....Ε Χ Ε Ι     ΩΣ    Ε Π Α Κ Ο Λ Ο Υ Θ Α ....

                     Α)     ΤΗΣ    Α Ρ Ν Η Σ Η Σ .....ΤΩΝ    ΑΛΗΘΙΝΩΝ    Γ Ο Ν Ε Ω Ν .....

                     Β)      ΤΟΝ    ΑΠΟ   ΕΜΑΣ    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕΝΟ.....Ο Λ Ε Θ Ρ Ι Ο .....Ψ Υ Χ Ι Κ Ο    Π Ο Ν Ο ....

                     Γ)      ΤΗΝ    Ε Μ Φ Α Ν Ι Σ Η .....ΤΗΣ    Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ι Κ Η Σ     ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ.....ΩΣ    Η Λ Ι Θ Ι Ο Τ Η Τ Α ....

          ΚΑΙ      Δ)       ΤΗΣ     Ε Ι Ρ Μ Α Μ Ε Ν Η Σ .....ΩΣ    ΝΟΜΟ....   Σ Υ Μ Π Ε Ρ Ι Φ Ο Ρ Α Σ ....


                                        ΤΟ    Θ Α Ρ Ρ Ο Σ .....ΤΗΣ   Ψ Υ Χ Η Σ     ΚΑΙ   ΤΗΣ   Ι Α Σ Η Σ ....ΤΟΥ   ΠΟΝΟΥ....

                                         ΤΗΣ    Α Υ Τ Ο Θ Υ Σ Ι Α Σ .....ΩΣ   Η Ρ Ω Ι Σ Μ Ο ....ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ    ΤΗΣ   Γ Ν Ω Σ Η Σ ....

                                         ΚΑΙ    ΤΗΣ    Φ Ι Λ Ο Σ Ο Φ Ι Κ Η Σ - Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Λ Ο Γ Ι Κ Η Σ .....  Ι Σ Τ Α Σ Η Σ .....

                 ΤΗΣ    Α Ν Ε Λ Ι Ξ Η Σ .....ΤΟΥ    Θ Ε Ι Ο Υ    Σ Χ Ε Δ Ι Ο Υ .....

                                        ΤΟ     Ε Δ Ω Σ Α Ν .....ΚΑΙ   ΤΟ   Δ Ι Δ Ο Υ Ν   .....ΟΙ    Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ     Α Σ Κ Λ Η Π Ι Ο Ι ....


                                                                        Ε   Μ   Ε  Ι  Σ  ......αδελφια   μου.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: suida στις Νοεμβρίου 16, 2008, 11:57:19
ΑΣ    Γ Ν Ω Ρ Ι Σ Ο Υ Ν     ΤΟΥΤΟ ....   ΟΙ   Σ Κ Ε Π Τ Ι Κ Ι Σ Τ Ε Σ     ΤΗΣ   Η Λ Ι Θ Ι Α Σ     ΚΑΙ    Π Ο Ν Η Ρ Η Σ ....

                                         Σ Υ Μ Π Ε Ρ Ι Φ Ο Ρ Α Σ .....ΩΣ    Δ Η Θ Ε Ν .....ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ.....


            "  ΤΟ   ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ.....ΤΟΥ   1913....Ο    ΚΑΡΛ   ΓΙΟΥΝΓΚ....ΩΣ   ΝΕΟΣ....ΕΙΔΕ    ΕΝΑ   Ο Ν Ε Ι Ρ Ο ....

                         ΜΙΑ    ΤΕΡΑΣΤΙΑ   Π Λ Η Μ Μ Υ Ρ Α ....ΝΑ    ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ....ΤΟ    ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ    ΜΕΡΟΣ....

                                                         ΤΗΣ    Ε Υ Ρ Ω Π Η Σ .....

                ΕΙΔΕ....ΧΙΛΙΑΔΕΣ    ΑΝ Θ Ρ Ω Π Ο Υ Σ .....ΝΑ    Π Ν Ι Γ Ο Ν Τ Α Ι ....ΣΤΑ    Υ Δ Α Τ Α .....

                          ΤΑ   Υ Δ Α Τ Α ....ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΝ    ΣΕ    Α Ι Μ Α .....""


                      Η Τ Α Ν     ΤΕΤΟΙΑ    Η   Ε Κ Τ Ο Ν Ω Σ Η  ....ΤΟΥ   Ο Ν Ε Ι Ρ Ο Υ .....ΠΟΥ   Ο    Ι Δ Ι Ο Σ ....

                 Γ Υ Ρ Ι Ζ Ε ....ΕΔΩ   ΚΑΙ   ΕΚΕΙ....ΠΑΡΑΜΙΛΩΝΤΑΣ....  ΕΠΙΑΝΕ   ΤΟΝ   ΕΑΥΤΟ   ΤΟΥ    ΣΤΟ    Ε Ρ Ω Τ Η Μ Α ....

                       Π Ι Σ Τ Ε Ψ Ε .....Ο,ΤΙ ....Π Λ Ε Ο Ν ....   Γ Ι Ν Ε Τ Α Ι      Ψ Υ Χ Ω Τ Ι Κ Ο Σ .....

                  Α Ρ Χ Ι Ζ Ε Ι .....ΝΑ    Ε Φ Α Ρ Μ Ο Ζ Ε Ι     ΣΤΟΝ    ΕΑΥΤΟ   ΤΟΥ.....Μ Ε Θ Ο Δ Ο Υ Σ .....


         ΤΗΝ     Π Ρ Ω Τ Η      Α Υ Γ Ο Υ Σ Τ Ο Υ .....1914.....Ξ Ε Σ Π Α .....Ο   Α'    Π Α Γ Κ Ο Σ Μ Ι Ο Σ      Π Ο Λ Ε Μ Ο Σ ....
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 16, 2008, 14:13:19
Είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαριστεί πως η νοοτροπία της Αγγλίας και της Αμερικής, βλέπει τον άνθρωπο, ως μία Μηχανή, και αντιδρά σε θεωρίες μεταφυσικής έρευνας και εσωτερισμού.

Απεναντίας χώρες της Ηπειρωτικής Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Γερμανία κλπ. είναι ανοιχτών αντιλήψεων, δεν πολεμούν την Διαφορετικότητα, και αντιμετωπίζουν τον άνθρωπο ολιστικά, δηλαδή και ως σώμα και ως ψυχή.

Αν και ο Αρχαίος Ελληνικός μας πολιτισμός γέννησε τις αρχές της Ηπειρωτικής Ευρώπης, δυστυχώς στην Ελλάδα του σήμερα προωθούνται αγγλοσαξονικές νοοτροπίες που έχουν χρωματιστεί από το ρεύμα της παγκοσμιοποίησης.

Με άλλα λόγια η Σύγχρονη Ψυχιατρική, Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία που εξασκείται σήμερα στην Ελλάδα, επειρεασμένη από την Αγγλοσαξονική νοοτροπία της παγκοσμιοποίησης, αφορίζει ως ΑΣΘΕΝΕΙΑ, και ειδικά ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ την ενασχόλησή μας με την Μεταφυσική.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, συνάνθρωποί μας που έλκονται από την μεταφυσική και τον εσωτερισμό, και ερευνούνε αυτά τα φαινόμενα, αν κοινοποιήσουν τις ενασχολήσεις τους και τους προβληματισμούς τους σε αγγλοσαξονικά μη επιστημονικά λαμόγια, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως ΑΡΡΩΣΤΟΙ, και εν αγνοία τους να λάβουν ΣΚΛΗΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, που θα τους καταντήσουν νεκροζώντανους (ζόμπι).

Αναφερόμαστε λοιπόν στον παντελώς ηλίθιο, ανόητο, και απίστευτα επικίνδυνο μη επιστημονικό τρόπο σκέψης, της Αγγλίας και της Αμερικής, και αποκαλύπτουμε πως χρησιμοποιούν την έννοια της ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, για να πατάξουν κάθε Κοινωνικό Επαναστάτη και Διαφορετικό, αλλά και φυσικά να κερδοφορήσουν απίστευτα, αυξάνοντας ανεξέλεγκτα, τον αριθμό των ασθενών...

Ο Αυτισμός (μία παντελώς φανταστική ασθένεια) τα τελευταία χρόνια έδειξε άνοδο 250%.  Εκτός από περιπτώσεις όπως στην ταινία "ο Ανθρωπος της Βροχής" έχουν δημιουργήσει ένα ΦΑΣΜΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ, και έχουν καταχωρήσει μέσα όποιον συμπεριφέρεται Διαφορετικά, ή στιγματίζεται ως Αντικοινωνικός ή Εσωστρεφής...  Οι Ερευνες πάνω στον Αυτισμό στην Αμερική, Αγγλία και Καναδά, έχουν ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια δολάρια, και τελικά έχουν καταλήξει τα φωτισμένα λαμόγια να στιγματίζουν, να χαπακώνουν, και να εγχειρίζουν τον κάθε Διαφορετικό, εφόσον τον έχουν στιγματίσει και δικαιολογήσει επιστημονικά ως ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ...

Εμείς οι Εσωτεριστές λοιπόν, μπορούμε να κατηγορηθούμε ως ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ, ΨΥΧΩΤΙΚΟΙ, ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ, ΜΑΝΙΟΚΑΤΑΘΛΗΠΤΙΚΟΙ και γενικά πολύ διαταραγμένοι άνθρωποι, που αρνούνται να συμμορφωθούν με τον συγκεκριμένο αγγλοσαξονικό "περιορισμένης αντίληψης" τρόπο σκέψης.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ... μια και πλέον έχουν εφεύρει ΝΕΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ μέσω της ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, να χειραγωγήσουν τον κάθε ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗ - ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ - ΑΝΤΑΡΤΗ που δεν συμμορφώνεται με την νοοτροπία της ΑΓΕΛΗΣ... και φυσικά πάνω από όλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: suida στις Νοεμβρίου 16, 2008, 14:34:07
Και κάτι μυστικιστικό, ας πούμε, μην λησμονήσουμε ότι το σύμπαν μας όπως το αντιλαμβανόμαστε τώρα, είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, και κατά προέκταση ότι το απαρτίζει,ακόμα και η επιστήμη και ο εαυτός μας. Παλιές σταθερές θα συμπληρώνονται με νέα δεδομένα, αυτό είναι επιστήμη, δηλαδή η επιστήμη διαρκώς θα εξελίσσεται.
Γιατί η πραγματική επιστήμη είναι η τέχνη της παρατήρησης.

Γνώμη και άποψή μου.
                                                                                                 /quote]                       


ΦΙΛΕ   SERAPIS.....      OI    MIKΡΟΙ    Γ Ο Ν Ε Ι Σ    ΜΑΣ  .....Ξ Η Μ Ε Ρ Ω Ν Ο Υ Ν ....ΜΕ    ΧΡΥΣΕΣ    Σ Φ Α Ι Ρ Ε Σ....

                                                     
                                                     Α Ν Ο Ι Ξ Ε ....  ΤΙΣ    Χ Ρ Υ Σ Ε Σ     Π Υ Λ Ε Σ .....


                                                         Ο    Θ Ε Ο Σ      Ε Ι Ν Α Ι      Θ Ε Ο Σ .....


                                                                                                                          Αγαπημενε   μου  ....  Ελληνα....
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: suida στις Νοεμβρίου 16, 2008, 15:02:54


Εμείς οι Εσωτεριστές λοιπόν, μπορούμε να κατηγορηθούμε ως ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ, ΨΥΧΩΤΙΚΟΙ, ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ, ΜΑΝΙΟΚΑΤΑΘΛΗΠΤΙΚΗ και γενικά πολύ διαταραγμένοι άνθρωποι, που αρνούνται να συμμορφωθούν με τον συγκεκριμένο αγγλοσαξονικό "περιορισμένης αντίληψης" τρόπο σκέψης.

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ... μια και πλέον έχουν εφεύρει την δικαιολογία μέσω της ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, να χειραγωγήσουν τον κάθε ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗ - ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ - ΑΝΤΑΡΤΗ που δεν συμμορφώνεται με την νοοτροπία της ΑΓΕΛΗΣ... και φυσικά πάνω από όλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ. [/color]
[/quote]
     
             .....ROZE,   ας   μου   ε π ι τ ρ ε ψ ε ι ς  .....μια    Ι Α Χ Η ....

                                                       "Α Ν Ο Ι Ξ Ε ....    Δ Ι Α Π Λ Α Τ Α      ΑΥΤΕΣ    ΤΙΣ    Π Υ Λ Ε Σ ....

                                                            Α Φ Η Σ Ε .....ΝΑ    Π Ε Ρ Α Σ Ε Ι .....Ο   Κ Ο Σ Μ Ο Σ ....


                               Ο    Π Α Ρ Α Δ Ε Ι Σ Ο Σ     ΜΑΣ.....ΕΧΕΙ    Β Α Θ Ι Α     Σ Χ Ε Σ Η      ΜΕ   ΤΗΝ   Γ Ι Α Τ Ρ Ε Ι Α ....


                                                    ΤΟ    Ν Ε Ο     Φ Ε Γ Γ Α Ρ Ι .....Ε Ι Ν Α Ι ....ΤΟΥ    Θ Ε Ο Υ ....

                                 Γ Ι Α Τ Ι ....ΤΟ    Ο Ν Ε Ι Ρ Ο     ΤΟΥ    Θ Ε Ο Υ .....

                                                     ΔΕΝ    Ε Ι Ν Α Ι ....      Π Α Ρ Α ....

                                                                           ΤΟ    Ο Ν Ε Ι Ρ Ο     ΜΑΣ....


                            ΑΦΟΥ....Ο   Β Ο Υ Δ Α Σ ....Ο    Μ Ω Α Μ Ε Θ .....ΚΑΙ    Ο   Ι Η Σ Ο Υ Σ ....ΗΤΑΝ    ΥΙΟΙ    ΤΟΥ    ΘΕΟΥ....

                                        ΤΟΤΕ.....ΚΑΙ     Ε Μ Ε Ι Σ ....ΕΙΜΑΣΤΕ        Π Α Ι Δ Ι Α      ΤΟΥ    Θ Ε Ο Υ .....

                                                                                                                            Αγαπημενη.....Κ Ο Ρ Η    του   Θ Ε Ο Υ ...."
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 16, 2008, 16:26:31
   Ο    Π Α Ρ Α Δ Ε Ι Σ Ο Σ     ΜΑΣ.....ΕΧΕΙ    Β Α Θ Ι Α     Σ Χ Ε Σ Η      ΜΕ   ΤΗΝ   Γ Ι Α Τ Ρ Ε Ι Α ....

Αγαπητέ Suida,

o λόγος σου πάντα ίαση στις ψυχές μας. 

Όπως αναφέρεται και στην Βίβλο ως λόγια του Ιησού (Θεραπευτή)... (αν και αρκετά μακριά από την χριστιανική πραγματικότητα)...

ΟΙ ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΥΙΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...

Η Ειρήνη είναι αποτέλεσμα της ΙΑΣΗΣ των ανθρώπινων ψυχών.
Η 'Ιαση είναι αποτέλεσμα της ψυχικής αρμονίας των ανθρώπων.
Η Ψυχική Αρμονία είναι αποτέλεσμα της κατανόησης.
Η Κατανόηση είναι αποτέλεσμα της έρευνας.
Η 'Ερευνα ενεργοποιείται δια της αφύπνισης.
Η Αφύπνιση ενεργοποιείται δια της Εμβάθυνσης στα Μυστήρια της Ζωής.

ΟΙ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΕΣ ΘΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ ΥΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...

ΧΕΙΡΩΝΙΟΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

και καθήκον τους είναι να ξεσκεπάσουν κάθε ψέμα και απάτη, έτσι ώστε, το ΦΩΣ να λάμψει επί της ΓΗΣ...

Η πόρτα είναι ανοιχτή, πάντα, για να εισέλθει ο κόσμος, έτσι ώστε να σηκώσουμε τις Ακαδημίες ΦΩΤΟΣ...
πριν πέσει και πάλι το ύπουλο ΣΚΟΤΑΔΙ... μέσω κάθε μορφής φασισμού και δογματισμού...

είτε θρησκευτικού, είτε επιστημονικού, είτε πολιτικού...
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: suida στις Νοεμβρίου 16, 2008, 17:22:44

                            Υ Π Ο Κ Λ Ι Ν Ο Υ Ν ......ΟΙ    Κ Α Ρ Δ Ι Ε Σ ,

                                                          ΣΤΟ    Λ Ο Γ Ο     ΣΟΥ.....

                                                                                            Κ Ο Ρ Η .....του   ΑΝΘΡΩΠΟΥ....
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 16, 2008, 17:25:52
Το παρακάτω βίντεο, μας περιγράφει τι αποκαλεί Αυτισμό, η Σύγχρονη Επιστήμη της Ψυχολογίας.
Το νεαρό άτομο με την πράσινη μπλούζα, το έχουν διαγνώσει ως Αυτιστικό...

Ειλικρινά δεν διακρίνω καμία πάθηση πάνω του, εκτός της αφέλειάς του, να τους πιστέψει ότι είναι Αυτιστικός, και Διανοητικά Ανάπηρος1...  :D

Autism: The Wall That Knows No Limits
http://www.youtube.com/v/19i2GsLluGM&hl=en&fs=1

Με άλλα λόγια προωθούν τον Διαφορετικό τρόπο αντίληψης ως Αναπηρία...  :o

Ποιοί τελικά κερδίζουν, από την δημιουργία όλων αυτών των νέων ψυχικών ασθενειών, διαταραχών, και σύγχρονων ανύπαρκτων αναπηριών, που καταγράφονται στο DSM, και τελικά καταλήγουν να μας βγάλουν όλους, μηδενός εξαιρουμένου ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ?

...μία ολόκληρη αγορά, από Ψυχολόγους, Ψυχίατρους, Ψυχοθεραπευτές, Φαρμακοβιομηχανίες (εμπόρους ναρκωτικών),

...καθώς και το εκάστοτε Εξουσιαστικό κατεστημένο, μια και δίνεται η δυνατότητα εγκλεισμού εκείνου που Διαμαρτύρεται... χαρακτηρίζοντάς τον, ΑΡΡΩΣΤΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για την δημόσια υγεία.

____________________________________________________________
1 Μου θύμισε το Reborn Christian... Αναγεννημένος Αυτιστικός...  :D
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Ορφέας στις Νοεμβρίου 17, 2008, 00:16:09
    Παρακολουθώ το θέμα και είναι στιγμές που ξεπηδούν ορμητικά μνήμες από το παρελθόν, από τις εποχές του ’60 και του ’70, από τους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες ανά την υφήλιο – και την Ελλάδα- από το προδομένο κίνημα των παιδιών των λουλουδιών, από τον Μάη του ’68, από το Πολυτεχνείο…. Είναι όμως και θύμησες πικρές, όταν ορμούν στη μνήμη οι ήρωες και μπροστάρηδες στους αγώνες, οι επαναστάτες της συνείδησης και εναντιούμενοι στο κατεστημένο σύστημα, οι οποίοι «λύγισαν»κάτω από το νυστέρι της λοβεκτομής ή δηλητηριάστηκαν από τα χημικά της ψυχιατρικής ή ακόμα χειρότερα, πραγματικά τρελάθηκαν στα περίφημα λευκά κελιά της αναμόρφωσης….

    Ίσως η σημερινή γενιά να τα θεωρεί ξεχασμένες ξεπερασμένες ιστορίες, κι όμως…. Είναι ακόμα επίκαιρες στο σήμερα αυτές οι μέθοδοι, ίσως πιο εξελιγμένες, αλλά το ίδιο μένος βγάζουνε και πάλι ενάντια στην διαφορετικότητα….

    Πέρασαν στη λήθη οι μηχανισμοί καταστολής των ηγεμόνων, ξεχάστηκαν από τους πολλούς οι επιβολές ελέγχου και πειθαρχίας, καθώς σαν μεθυσμένοι παρατηρούν τον ιλιγγιώδη ρυθμό ανάπτυξης των επιστημών. Όμως δεν παρατηρούν ότι αυτές οι ίδιες οι επιστήμες , οι επιστήμες της ιατρικής, της ψυχιατρικής, της ψυχολογίας, κοινωνιολογίας και εγκληματολογίας, ανατρέποντας την κλασσική τάξη της εξουσίας του ηγεμόνα ή του «κόμματος», εγκαθιδρύουν ένα νέο καθεστώς εξουσίας μέσα από μηχανισμούς πειθαρχίας και κανόνες ρύθμισης της συμπεριφοράς των πολιτών, επιβάλλοντας αυθαίρετα ένα πρότυπο για το τι είναι κανονικό.

    Το κανονικό παιδί, το υγιές σώμα, το ισορροπημένο μυαλό, ο καλός πολίτης, η τέλεια σύζυγος και ο σωστός σύζυγος, είναι μερικές από τις έννοιες που στοιχειώνουν την σκέψη μας σχετικά με το ποιοί είμαστε και ποιοί  ΠΡΕΠΕΙ να είμαστε, έννοιες που νομιμοποιούνται μέσα από τις κατεστημένες πρακτικές των διδασκάλων, των αστυνομικών, των κρατικών λειτουργών, των δικαστών και των γιατρών σε κάθε σύγχρονο κράτος.

    Είναι αυτές οι σύγχρονες επιστήμες, οι αποκαλούμενες μάλιστα κυνικά «ανθρωπιστικές», αυτές οι οποίες επιχειρούν να ορίσουν το «κανονικό», επιβάλλοντάς το σαν κανόνα ζωής για όλους. Είναι οι δήθεν ανθρωπιστικές επιστήμες που εφευρίσκουν και παράγουν συγχρόνως –θέτοντας παράλληλα προς έρευνα, επιτήρηση και θεραπεία – ένα ευρύ φάσμα παρεκκλίσεων από το καθιερωμένο πρότυπο.

    Είναι αυτές οι υποτιθέμενες ανθρωπιστικές επιστήμες που κατάντησαν τον σημερινό άνθρωπο, τόσο υποκείμενο μελέτης, όσο και υποκείμενο του κράτους, υποτάσσοντάς μας σε ένα σύνολο νόμων και κανόνων που διακηρύσσουν ότι αναλαμβάνουν να ορίσουν το ίδιο μας το είναι, επιβάλλοντας νόμους για την ομιλία, νόμους για την οικονομική ορθολογικότητα, νόμους για την βιολογική λειτουργία, νόμους για την κοινωνική συμπεριφορά.

    Μέσα από αυτές τις πρακτικές των επιστημών, έχουμε καταντήσει διχασμένοι εαυτοί. Η διανοητική υγεία, η σωματική ευρωστία και η συμμόρφωση προς τα θεσπίσματα του κράτους, τείνουν να γίνουν συστατικά των αποδεκτών μας εαυτών, ωθώντας μας ταυτόχρονα στην απόρριψη –ως  ξένων στοιχείων – των ελαττωμάτων μας, των ιδιοτροπιών μας, των διαφορετικοτήτων μας.

    Η απάνθρωπη επιβολή ρυθμιστικού και πειθαρχικού χαρακτήρα που αποσκοπεί στον αυθαίρετο καθορισμό μιας συνεκτικής ανθρώπινης κατάστασης, χρειάζεται να ανακοπεί από μια ισχυρή εναντίωση, όσων τουλάχιστον αντιλαμβάνονται τον άνθρωπο ως δικαιωματικά και απαράβατα ελεύθερη ατομικότητα.

    Ο αγωνιστής φιλόσοφος Foucault στα τέλη του εικοστού αιώνα, έγραφε: «Το να ενεργεί κανείς σαν μεγάλος θεωρητικός, σημαίνει ότι προβαίνει στην αναξιοπρεπή έως τρελή ενέργεια να μιλάει για λογαριασμό άλλων, να τους υποδεικνύει τον νόμο του «Είναι» τους. Σημαίνει ότι προτείνει μια νέα ορθοδοξία και επομένως μια νέα τυραννία».

    Κάθε σύστημα ταξινόμησης είναι η συνέπεια των κριτηρίων και κανόνων που θέσαμε για την ταξινόμηση και δεν εγγυάται καμία «αλήθεια» το αποτέλεσμα αυτής της ταξινόμησης, εκτός ίσως από την επιβεβαίωση των όρων – κριτηρίων που ετέθησαν αυθαίρετα από την αρχή. Για τον  Foucault, η αλήθεια σε μια τέτοια ενέργεια, είναι το αποτέλεσμα των κανόνων της ταξινόμησης και δεν μπορούμε για κανένα λόγο να ισχυριστούμε ότι το δικό μας σύστημα ταξινόμησης καθρεφτίζει ορισμένα σταθερά χαρακτηριστικά του φυσικού κόσμου, τα οποία κάποιες άλλες ταξινομήσεις διαστρέβλωναν. Απλά, δεν γίνεται να τεθεί θέμα συνολικής αλήθεια ή συνολικού ψεύδους για μια ταξινόμηση, καθότι τα συμπεράσματα είναι απόρροια των κανόνων που θέσαμε, είναι το αποτέλεσμα των αυθαίρετων δεσμεύσεων και δεν δύνανται με τίποτα να δικαιολογηθούν λογικά.

    «Οι ψυχίατροι», έγραφε ο Foucault, «εφηύραν μια εντελώς φανταστική οντότητα, το έγκλημα – τρέλα, ένα έγκλημα που δεν είναι τίποτε άλλο από τρέλα, μια τρέλα που δεν είναι τίποτε άλλο από έγκλημα, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την είσοδο του ψυχιάτρου πραγματογνώμονα στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα, το ενδιαφέρον της δικαστικής διερεύνησης να μεταφερθεί από το έγκλημα στον εγκληματία, γεγονός που οδηγεί βαθμιαία στην εγκατάλειψη του κράτους δικαίου, χάριν του «κανονικού», θέτοντας κάτω από επίβλεψη τους εν δυνάμει να εγκληματήσουν».

    Δυστυχώς η ψυχιατρική και οι άλλοι μη νομικοί επιστημονικοί κλάδοι που αστυνομεύουν πλέον την «κανονικότητα» μέσα στην κοινωνική τάξη πραγμάτων, έφτασαν να σχηματίσουν ένα εξουσιαστικό πλέγμα, το οποίο βαθμιαία φτάνει να επιτηρεί όλο και περισσότερο τα ήθη και την ζωή στην κοινωνία μας.  Οι επιστήμες οι οποίες απελευθέρωσαν τον άνθρωπο από τις εξουσίες του ηγεμόνα και από τις δεισιδαιμονίες την εποχή του διαφωτισμού, γίνονται τώρα τα εργαλεία χειραγώγησης και εξουσιασμού στα χέρια νεοεξουσιαστών, έχοντας ως αποτέλεσμα, η εξουσία του κράτους να πάρει μια μορφή  πειθαρχική και κανονιστική – ρυθμιστική.

    Δεν πέρασε πολύς καιρός που οι διαφορετικότητες στιγματίζονταν ως μάγισσες και δαιμονισμένοι, ριπτόμενες ανελέητα στην πυρά. Σήμερα οι μέθοδοι έχουν προοδεύσει. Η ίδια φονταμενταλιστική νοοτροπία, ο ίδιος δογματισμός – τότε των φανατικών ιουδαιοχριστιανών, σήμερα των φανατικών της εκφυλισμένης επιστήμης- με ευκολία στιγματίζει τον διαφορετικό, τον ερευνητή πέρα από τα καθιερωμένα, τον αντιδρώντα, σπεύδοντας να εφαρμόσει πάνω του τις τεχνικές αναμόρφωσης και της επαναφοράς στα πρότυπα που επέβαλε η μετριότητα. Τα βασανιστήρια του σώματος της ιεράς εξέτασης για μετάνοια, αντικαταστάθηκαν με τα τοξικά βασανιστήρια της ψυχής, με ουσίες που παράγονται από τις φαρμακοβιομηχανίες, για αναμόρφωση και επαναφορά στην «κανονικότητα» που επέβαλε η «νέα τάξη πραγμάτων», αυτή η απάνθρωπη ιδέα περί παγκοσμιοποίησης.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 17, 2008, 00:44:36
Η ίδια φονταμενταλιστική νοοτροπία, ο ίδιος δογματισμός – τότε των φανατικών ιουδαιοχριστιανών, σήμερα των φανατικών της εκφυλισμένης επιστήμης- με ευκολία στιγματίζει τον διαφορετικό, τον ερευνητή πέρα από τα καθιερωμένα, τον αντιδρώντα, σπεύδοντας να εφαρμόσει πάνω του τις τεχνικές αναμόρφωσης και της επαναφοράς στα πρότυπα που επέβαλε η μετριότητα. Τα βασανιστήρια του σώματος της ιεράς εξέτασης για μετάνοια, αντικαταστάθηκαν με τα τοξικά βασανιστήρια της ψυχής, με ουσίες που παράγονται από τις φαρμακοβιομηχανίες, για αναμόρφωση και επαναφορά στην «κανονικότητα» που επέβαλε η «νέα τάξη πραγμάτων», αυτή η απάνθρωπη ιδέα περί παγκοσμιοποίησης.

Ας ξεσπεπάσουμε λοιπόν τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ του DSM, και ας επανέλθουμε στις αγνές ανθρωπιστικές αρχές και αξίες της Ιπποκράτιας Ολιστικής Θεραπευτικής...
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 17, 2008, 10:22:09
Σήμερα γιορτάζουμε το Πολυτεχνείο... την Επανάσταση και την Αντίσταση των Νέων Ανθρώπων, των Φοιτητών, ενάντια στα Φασιστικά καθεστώτα...

Σύμφωνα με το DSM, αυτοί οι νέοι που επαναστάτησαν στα "κακώς κείμενα" της κοινωνίας τους είναι φυσικά ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ και επομένως ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ φέροντας στοιχεία Ψύχωσης και Σχιζοφρένειας... Το πόρισμα της αγγλοσαξονικής "Επιστημονικής" Νεοεποχήτικης Σέκτας θα ήταν να χορηγήσουν σκληρά ψυχοτρόπα ναρκωτικά, προς συμμόρφωσή τους.

Κλείνοντας... όπως λέει ο λαός... όσο πιο μακριά καθόμαστε από τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ, τόσο πιο πολλά χρόνια θα ζήσουμε...

Σε περιπτώσεις προσωπικής κρίσης, υπάρχουν πολλά βοηθήματα, να μας κάνουν να νιώσουμε καλύτερα, όπως να μιλήσουμε σε μία φίλη ή έναν φίλο, να πιούμε μία μπυρίτσα, ή ακόμα σε ακραία μανιακά και καταθλιπτικά επεισόδια (τα ντέρτια και τους καημούς μας) ο Ψυχίατρος και καθηγητής του ΑΠΘ Κλεάνθης Γρίβας, προτείνει Κάνναβις, μια και δεν φέρει καμία παντελώς παρενέργεια, και φτιάχνει απίστευτα την διάθεση...

Και φυσικά σε θέματα οντοτήτων και μεταφυσικής θα ήταν καταστροφή η επίσκεψη σε ψυχίατρο, μια και μέσω των ύπουλων φιλικών τακτικών, ξεγελάνε τους ασθενείς, να χαπακώνονται με σκληρά ψυχοτρόπα ναρκωτικά, θεωρώντας τους άρρωστους, επειδή απλά έχουν διαφορετικές αντιλήψεις.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Ορφέας στις Νοεμβρίου 17, 2008, 14:38:06

        Από το βιβλίο της Αγάπης-Βιργινίας Σπυράτου,
«Κατερίνα Γώγου: Έρωτας θανάτου», ΜΟΥΣΕΣ, πλους 7ος, ΒΙΒΛΙΟΠΕΛΑΓΟΣ.



ΠΡΟΛΟΓΟΣ

    Στα τέλη της δεκαετίας του ’60, στην πολιτική και στο πεδίο της κουλτούρας, η υπέρβαση του εφικτού υπήρξε το στρατηγικό όραμα της νεολαίας. Στις ΗΠΑ τα κινήματα διαμαρτυρίας για το Βιετνάμ, το Woodstock, η εναντίωση στις έτοιμες συνταγές ζωής, στο Παρίσι το κίνημα του Μάη του ’68, με κοινοτιστικό προσανατολισμό και με πρότυπα διανθρώπινων σχέσεων πέρα από τους θεσμικά κατοχυρωμένους ρόλους των δύο φύλων. Στην Βολιβία ο «απείθαρχος» επαναστάτης Τσε Γκεβάρα, που δεν συναινεί στην ρεαλιστική αναδίπλωση της Κουβανέζικης επανάσταση. Κοινός τόπος όλων είναι η συλλογική απόπειρα για την ανατροπή των όρων και των ορίων των κατεστημένων μαζικών μορφών ύπαρξης.

    Ο πολιτικός ριζοσπαστισμός που υπήρχε σχεδόν μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’70, είτε συρρικνώθηκε είτε απορροφήθηκε από την κυρίαρχη ιδεολογία. Οι τακτικές αντεπίθεσης, του υπό αμφισβήτηση κοινωνικού συστήματος, απέναντι σε όσους το ναρκοθετούσαν, ήταν πρωτίστως δύο:

    α)Η ενσωμάτωση των εμπνευστών ή των προσώπων που συμβολικοποιούσαν την ρήξη με τα καθεστώτα, υπήρξε πρακτική που ακολουθήθηκε με συνέπεια από τους κρατούντες. Το ατομικό βόλεμα, η ικανοποίηση της εγγενούς ή επίκτητης εξουσιολαγνείας, μετέτεψε τους πρώην αρνητές του συστήματος σε φανατικούς θιασώτες της κατεστημένης τάξης πραγμάτων. Το δέλεαρ της εξασφάλισης της διαρκούς παρουσίας στο πολιτικό προσκήνιο, καθιστούσε πλέον τους αντιρρησίες πιο συναινετικούς. Έτσι, σχεδόν ανεπαίσθητα, η απολυτότητα του οράματος παραχώρησε την θέση της στην «ρεαλιστική» αντιμετώπιση της υπάρχουσας πραγματικότητας.

    β)Η κατανάλωση πρώτα ως πραγματικότητα που επιβλήθηκε με την αύξηση της αγοραστικής δύναμης της μικροαστικής τάξης και στη συνέχεια σαν ιδεολογία, υπήρξε ένα μέσο μαζικού υπνωτισμού και διάλυσης της συλλογικότητας. Η κοινωνία των «σούπερ μάρκετ» ευαγγελιζόταν την ατομική απόλαυση εξατομικεύοντας νέες τεχνητές ανάγκες. Το αποτέλεσμα εδώ υπήρξε θεαματικό. Οι πρώην ασυμβίβαστοι – εκτός από εξαιρέσεις – εθίστηκαν στο φθηνό, στο εύχρηστο, στο εφήμερο. Η ιδεολογία της απόλαυσης του υλικού κόσμου με άξονα το αυτοκίνητο, τις οικογενειακές διακοπές και την τηλεόραση, αποτέλεσε τον καταλύτη για την συνειδησιακή προπαρασκευή της μικροαστικής μάζας στην Ελλάδα των μέσων της δεκαετίας του ’70.

    Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να αφομοιώσουν και να αποδεχθούν το ιδεολογικό «vertigo» μιας ολόκληρης γενιάς, είτε περιχαρακώνονται σε μια αξιοπρεπή μοναχικότητα είτε συνεχίζουν ένα «contra tempo» ριζοσπαστισμό, κυρίως στον χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του Αναρχισμού. Στο πεδίο της κουλτούρας, η αντίσταση στο φτηνό, στο χυδαίο και το εύκολο, καθίσταται ένας δυσκολοδιάβατος μοναχικός δρόμος, που συχνά πολλαπλασιάζει τα εσωτερικά αδιέξοδα και κονιορτοποιεί την ψυχική ισορροπία των ανθρώπων. Ο Νικόλας ο Άσιμος, η Κατερίνα Γώγου, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ήταν απ’ αυτούς που δεν μπορούσαν να απεμπολήσουν τις αξίες τους. Και γιαυτό συνέχιζαν να παραδέρνουν.

    Η Κατερίνα Γώγου είναι ανθρώπινη, αλλά έχει και τραγικό μεγαλείο. Δεν θυματοποιείται, αλλά επιτίθεται σε όλον αυτόν τον ζόφο, στους χιλιάδες εφιάλτες που συνθέτουν το νοσηρό περιβάλλον στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Εναντιώνεται σε όλους αυτούς που θεωρεί υπεύθυνους για τον αφοπλισμό της γενιάς της, αλλά σπαράζει συνάμα διότι πολλοί από αυτούς είναι παλαιοί συνοδοιπόροι, πρόσωπα με τα οποία ονειρεύτηκε μαζί.

    Η παρούσα μελέτη και προσέγγιση της Βιργινίας Σπυράτου στον ποιητικό κόσμο της Κατερίνας Γώγου προσφέρει τριπλά:
    Εντάσσει την Κατερίνα Γώγου στην λογοτεχνική παράδοση, διευρύνοντας τα όρια και τους κανόνες της αποδεκτής «μορφής» ποιήματος.
    Αποδυναμώνει την αφοριστική προσέγγιση του έργου της Γώγου ως προϊόντος της διαταραγμένης ψυχικής της κατάστασης και της σταθερής χρήσης παραισθησιογόνων.
    «Νομιμοποιεί» στο πρόσωπο της Γώγου όλους τους «ασκεπείς» ανθρώπους της τέχνης (Σιδηρόπουλο, Άσιμο κλπ), που ποτέ δεν αναγνωρίστηκαν από την κριτική ως σημαίνοντες δημιουργοί.

    Η Γώγου, ο Άσιμος, ο Σιδηρόπουλος, είναι οι τρανταχτές αποδείξεις ότι μπορούμε να υπάρχουμε ως άνθρωποι και έξω από την «πατενταρισμένη» εκδοχή του «κανονικού», του «ισορροπημένου».

    Συνεπώς, το να πορεύεσαι παρέα με τα εσωτερικά σου αδιέξοδα και να παλεύεις για να τα κάνεις λόγο και τέχνη, είναι μορφή πολιτικού αγώνα και καθόλου παραίτηση. Αυτός είναι ο ουσιαστικός «πολιτικός» αγώνας της ύπαρξης απέναντι σε όλα όσα την στοιχειώνουν, την εμποδίζουν να απελευθερωθεί και να ταξιδέψει.
                                                                                      ΓΙΑΝΝΗΣ  ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ



    Ένα από τα τελευταία ποιήματα της Κατερίνας Γώγου, εκτός ποιητικών συλλογών.

    Μη με σταματάς. Ονειρεύομαι.
Ζήσαμε σκυμμένοι αιώνες αδικίας.
Αιώνες μοναξιάς.
Τώρα μη. Μη με σταματάς.
Τώρα κι εδώ για πάντα και παντού.
Ονειρεύουμε Ελευθερία
μέσα απ’ του καθένα
την πανέμορφη ιδιαιτερότητα
να αποκαταστήσουμε
του Σύμπαντος την αρμονία.
Ας παίξουμε. Η γνώση είναι χαρά.
Δεν είναι επιστράτευση απ’ τα σχολεία.
Ονειρεύομαι γιατί αγαπώ.
Μεγάλα όνειρα στον ουρανό.
Εργάτες με δικά τους εργοστάσια
συμβάλλουν στην παγκόσμια σοκολατοποιία.
Ονειρεύομαι γιατί ΞΕΡΩ και ΜΠΟΡΩ.
Οι τράπεζες γεννάνε τους «ληστές».
Οι φυλακές τους «τρομοκράτες».
 μοναξιά τους «απροσάρμοστους».
Το προϊόν την «ανάγκη».
Τα σύνορα τους «στρατούς».
Όλα η ιδιοχτησία.
Βία γεννάει Βία.
Μη τώρα. Μη με σταματάς.
Είναι τώρα ν’ α[οκαταστήσουμε
του ηθικού δικαίου την υπέρτατη πράξη.
Να κάνουμε ποίημα την Ζωή.
Και την Ζωή πράξη.
Είναι ένα όνειρο που μπορώ μπορώ μπορώ
ΣΑΓΑΠΩ
και δεν με σταματάς δεν ονειρεύομαι. Ζω.
Απλώνω τα χέρια
στον Έρωτα στην Αλληλεγγύη
στην Ελευθερία.
Όσες φορές χρειαστεί και από την αρχή.
Υπερασπίζομαι την ΑΝΑΡΧΙΑ.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 20, 2008, 11:45:03
Εναντίον της χρήσης ψυχοφαρμάκων είναι και ο Δρ. Ματθαίος Γιωσαφάτ, ο οποίος δηλώνει πως θεραπεύει την Κατάθλιψη χωρίς ψυχοφάρμακα.

O ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ, έρχεται...
http://video.google.com:80/videoplay?docid=-8459266136242057768

Ο ψυχίατρος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής θεραπείας (http://www.groupanalysis.gr/about.html) Ματθαίος Γιωσαφάτ, έρχεται ΣΤΑ ΑΚΡΑ με τη Βίκυ Φλέσσα και σχολιάζει τις ανθρώπινες σχέσεις (και κυρίως αυτήν με τον εαυτό μας) από το Α έως το Ω . (Νοέμβριος του 2008)
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 25, 2008, 17:23:01
Ο κ. Ανευλαβής μιλάει για την Ελληνική Πραγματικότητα.

http://www.youtube.com/v/CjXPG-_tmsI&hl=en&fs=1

5:23 Όλα αυτά που βλέπουμε εδώ είναι εισαγωγές από την παγκοσμιοποιημένη κοινότητα, το παγκόσμιο χωριό, όπως το λένε.. Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει ελπίδα.  Είναι οι τρελοί και αυτά τα παιδιά που τους έλεγαν αλήτες, οι οποίοι μπορούν να προχωρήσουν την ιστορία. Και έτσι πάντα γινόταν... Δεν γίνεται από τους πολλούς η πρόοδος... από τους λίγους γίνεται, από τους τρελούς που τολμούν να θίξουν τα κακώς κείμενα.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: etidorhpa στις Νοεμβρίου 29, 2008, 11:29:12
Εναντίον της χρήσης ψυχοφαρμάκων είναι και ο Δρ. Ματθαίος Γιωσαφάτ, ο οποίος δηλώνει πως θεραπεύει την Κατάθλιψη χωρίς ψυχοφάρμακα.

O ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ, έρχεται...
http://video.google.com:80/videoplay?docid=-8459266136242057768

Ο ψυχίατρος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής θεραπείας (http://www.groupanalysis.gr/about.html) Ματθαίος Γιωσαφάτ, έρχεται ΣΤΑ ΑΚΡΑ με τη Βίκυ Φλέσσα και σχολιάζει τις ανθρώπινες σχέσεις (και κυρίως αυτήν με τον εαυτό μας) από το Α έως το Ω . (Νοέμβριος του 2008)

μετα την πολυ καλη εκπομπη με τον  Δρ. Ματθαίο Γιωσαφάτ,μπηκα στον πειρασμο να δω την χθεσινη (28-11-08) εκπομπη της Βικης Φλεσσα.Ισως να ηταν σε επαναληψη...
Καλεσμενος ο πατηρ Φιλοθεος Φαρος.( ???)Εκτος απο ιερεας,δηλωνει και Ψυχοθεραπευτης...
Ηταν τοσα τα δογματικα πραγματα που ειπε,για την "αμαρτια" του σεξ,για το ποσο η εφηβεια ειναι η θλιβεροτερη περιοδος στην ζωη του ανθρωπου..κλπ,που δεν μπορεσα να αντισταθω απο το να μπω στο forum της εκπομπης και να το φερω ως θεμα...ηδη αρχισαν τα οργανα!
Για οποιον εχει δει την εκπομπη,η θελει να πει την αποψη του:

http://www.ert.gr/akra/el/ekpompes/index.php

+n-
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Νοεμβρίου 29, 2008, 13:46:15
Καλησπέρα σε όλους τους Αδελφούς

Μα η πυρά συνεχίζεται ακόμα και σήμερα σε διάφορες μορφές, τότε το κάψιμο είχε τελετουργικό τρόπο, που περιγράφετε σε βιβλίο του Ευγένιου Λογιόλα.
Τα ξύλα σε τριγωνική μορφή, η ενδυμασία λευκή και διάφορα άλλα, προς εξαγνισμό της ψυχής αυτού που προσφερόταν δια μέσω των φλογών στον θεό.
Σήμερα η πυρά έχει διάφορες εκφράσεις, αποκλεισμός από εργασία των διαφορετικών, και διαφορετικών εννοώ στην ψυχική έκφραση της οντοτητάς τους, επειδή δεν μπορούν να ελεγχθούν, αποκλεισμός από κοινωνικές ομάδες, από παρέες, που δημιουργούνται μόνο από σύμπτυξη των εγώ, αγελαίο ένστικτο, αν τολμήσει κάποιος και διαφέρει, δύσκολη πορεία τον περιμένει. Αποκλεισμός του λόγου του, επειδή δεν μπορεί να κατανοηθεί, κάτι που έχω βιώσει προσωπικά. Γενικά αποκλεισμός από το βασίλειο των μαϊμούδων, που το μόνο που κάνουν είναι να μιμούνται πιο ισχυρά εγώ.  Αποκλεισμός των καθαρών, εσωτεριστών επιστημόνων, και κλοπή των λόγων τους από τους λίγους εντός τους, για να φανούν οι ίδιοι. Θα μπορούσαν να γραφούν ολόκληρες σελίδες, όμως ήθελα να τονίσω ότι το διαφορετικό πλέον δεν μελετάτε αλλά καίγεται στην πυρά του συμφέροντος, αυτό αγγίζει και τους ψυχιάτρους και τον κάθε "επιστήμονα". Η πραγματική Επιστήμη πρέπει και οφείλει να είναι και να μείνει ουδέτερη από κάθε είδους, συμπεριφορές, ειδωλοποιήσεις, πίστης, και λαγνείας τρόμου. Η επιστήμη των Ασκληπειών, η αγία στην ουσία επιστήμη των όντων που έχουν φτάσει την κατάσταση του Ιησού, θεραπευτή, από το Ίασης, οφείλει να είναι ουδετεροποιημένη ως προς τον τρόπο που σκέφτονται ή που νομίζουν ότι σκέφτονται οι άλλοι, και να ακολουθεί τη δική της οδό, την οδό της αποκατάστασης της επαφής του γήινου με το θείο, δια μέσω του εσωτερικού κόσμου του κάθε όντος, πως αλληλεπιδρά δηλαδή η δομή μας, με την φύση εντός και εκτός, απαλλαγμένη όμως και αυτή με τη σειρά της από υπερβολές και διαγωνισμό αγιότητας και του ποιος είναι περισσότερο μύστης, κάτι που γνωρίζουμε ή έχουμε ζήσει όλοι σε διάφορους χώρους. Ο θεραπευτής, Μύστης, Επόπτης, Ιησούς, ΕΛΛΗΝΑΣ, δεν ανταγωνίζεται αλλά συμπληρώνει και συμπληρώνετε, απ ενοχοποιεί και αποκαταστεί την σύνδεση με το όνειρο αλλά και την εδώ πραγματικότητα συγχρόνως.   
Γιατί η φύση μας δεν μας το επιτρέπει.
 
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 29, 2008, 13:56:15
Καλεσμενος ο πατηρ Φιλοθεος Φαρος.( ???)Εκτος απο ιερεας,δηλωνει και Ψυχοθεραπευτης...

Παπάς και Επιστήμονας, κάτι άναλογο με το Χριστιανός Ροδόσταυρος.  Τα δύο άκρα δηλαδή... Η ερμηνεία της Επιστήμης ως ένα άλλο δόγμα... Πολύ ωραία πράγματα... Ειλικρινά απορώ με δαύτους... Δεν καταλαβαίνουν πως παίρνουν ανθρώπους στον λαιμό τους?  Τα πράγματα είναι πολύ τραγικά σήμερα, όχι μόνο από την πλευρά του θρησκευτικού δόγματος, αλλά δυστυχώς και από την πλευρά της Επιστήμης μια και είναι πλέον μία άλλη μορφή δόγματος, επηρεασμένη σφόδρα, από την αγγλοσαξονική μηχανιστική προσέγγιση, και την αφελέστατη δογματική προτεσταντική ισοπεδωτική-παγκοσμιοποιητική αμερικάνικη αφέλεια.

Επιβάλλεται λοιπόν να εισάγουμε ιδεολογικά συστήματα έτσι ώστε να επανορθώσουμε τα δύο αυτά μεγάλα ρεύματα, τον Μυστικισμό και την Επιστήμη, την συναισθηματική και την ορθολογιστική προσέγγιση μας, πάνω στον άνθρωπο και στη ζωή.

Μετά την κατάντια της σημερινής ψυχολογίας και ψυχιατρικής, αλλά και του όλου κυκλώματος θρησκειών, παραθρησκειών, αιρέσεων και σεκτών, επιβάλλεται η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, μια και άνθρωπος και κοινωνία, έχουν φτάσει στα ΑΚΡΑ.

Ο θεραπευτής, Μύστης, Επόπτης, Ιησούς, ΕΛΛΗΝΑΣ, δεν ανταγωνίζεται αλλά συμπληρώνει και συμπληρώνετε, απ ενοχοποιεί και αποκαταστεί την σύνδεση με το όνειρο αλλά και την εδώ πραγματικότητα συγχρόνως. 

Έτσι ακριβώς αδελφέ μου... Η Ελληνική Συνείδηση είναι ο Θεραπευτής...
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 02, 2008, 06:40:11
"'Οσο υπάρχει η Ψυχιατρική όλοι στην κοινωνία κινδυνεύουν...

Η Ψυχιατρική χρησιμοποιείται ως μέσο κοινωνικού ελέγχου..."

  (καταθέσεις Δικαστηρίου)


Foucault - Το δικαστήριο κατά της Ψυχιατρικής
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1218.msg8720.html#msg8720

Thomas Szasz - ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1217.msg8719.html#msg8719


"Η ψυχανάλυση είναι μια καινούρια εκδοχή του Ιουδαϊσμού.

Ο ορθόδοξος Εβραίος πιστεύει ότι οι Εβραίοι είναι ο Περιούσιος Λαός, ανώτερος όλων των άλλων.
Ο ορθόδοξος ψυχαναλυτής και ο ψυχαναλυόμενος πιστεύουν ότι οι αναλυτές και οι αναλυθέντες είναι οι υγιείς άνθρωποι, ανώτεροι όλων των άλλων." - Thomas Szasz
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: etidorhpa στις Δεκεμβρίου 02, 2008, 15:06:28

Foucault - Το δικαστήριο κατά της Ψυχιατρικής
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1218.msg8720.html#msg8720

poly kalo..exw mono mia erwtisi..o katigoros dr.Ron Lelter,se kapoio simeio milwntas gia to Iatriko modello,
mazi me toys biogenetikous paragontes,vazei kai ta psyxika travmata...Nomizw oti ta psyxika travmata,einai parametroi pou epireazoun tin symperifora...

Rose??
to prosexes? mou fainetai periergo..(einai konta sto 21:40')

+n-
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 02, 2008, 15:51:41
Nomizw oti ta psyxika travmata,einai parametroi pou epireazoun tin symperifora...

'Ετσι ακριβώς...
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Trithemius στις Δεκεμβρίου 02, 2008, 17:40:49
Για τον Φιλόθεο Φάρο έχω να πω ότι αποτελεί προσωπικότητα που αν και δηλώνει παπάς, αποστασιοποιείται σε μεγάλο βαθμό από την γνωστή παρωπιδική οπτική των χριστιανών παπάδων. Τουλάχιστον από συνεντεύξεις του που διάβασα αυτό αποκόμισα...
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: etidorhpa στις Δεκεμβρίου 02, 2008, 18:04:39
Για τον Φιλόθεο Φάρο έχω να πω ότι αποτελεί προσωπικότητα που αν και δηλώνει παπάς, αποστασιοποιείται σε μεγάλο βαθμό από την γνωστή παρωπιδική οπτική των χριστιανών παπάδων. Τουλάχιστον από συνεντεύξεις του που διάβασα αυτό αποκόμισα...

Συμφωνω,εχει πολλες αποψεις λιγο πιο Εσωτερικου Χριστιανισμου,και για αυτο προφανως ειναι αγαπητος σε πολλους Χριστιανους.Μαλιστα σε καποιο σημειο ειπε οτι θεωρει πολυ εγωιστικο τον δρομο του μοναστισμου και την εγκαταλειψη της καθημερινης ζωης..
Αλλα οι υπολοιπες αποψεις του μου φανηκαν μια «ωδη προς το σκοταδι και το θανατο»
1.-Το σεξ ειναι αμαρτια.
2.-Η εφηβεια ειναι η πιο «θλιβερη» περιοδος στην ζωη του ανθρωπου.

Δηλαδη ενα απο τα κυριοτερα ενστικτα του ανθρωπου,κατ’εξοχην δυναμη Ζωης
καθως και η περιοδος οπου η δυναμη αυτη ανακαλυπτεται,συνειδητοποιειται και
αναπτυσεται,»αφοριζονται...
Δεν μπορω να καταλαβω σε τι ψυχικη ισορροπια θα μπορουσε να ερθει καποιος αν
ζητουσε την βοηθεια του π.Φ.Φ...
Μαλλον θα κατεληγε  και αυτος σαν τον Αγιο Αντωνιο..
Ο π.Φ.Φ.,δηλωσε βεβαια οτι περασε μια πολυ ασχημη εφηβεια,οπου θεωρει τωρα οτι ηταν η πιο θλιβερη περιοδος της ζωης του..
Τι να πει κανεις....αβυσσος η ψυχη του ψυχοθεραπευτη..


+n-
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 02, 2008, 18:16:33
Αλλα οι υπολοιπες αποψεις του μου φανηκαν μια «ωδη προς το σκοταδι και το θανατο»
1.-Το σεξ ειναι αμαρτια.

Μόνο από αυτό έχει καταδικαστεί ως σκοταδιστής, και αρνητής της Ζωής... 'Οποιος τον πλησιάζει για θεραπεία θα παίρνει οδηγίες για την άλλη ζωή... :D
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Trithemius στις Δεκεμβρίου 02, 2008, 18:21:14
Εγώ πάντως προτιμώ να εφαρμόζω την τακτική της μέλισσας. Να παίρνω δηλαδώ από κάθε λουλούδι την καλύτερη γύρη... ;)
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Ορφέας στις Δεκεμβρίου 03, 2008, 09:29:05
Εγώ πάντως προτιμώ να εφαρμόζω την τακτική της μέλισσας. Να παίρνω δηλαδώ από κάθε λουλούδι την καλύτερη γύρη... ;)

    Στην σημερινή εποχή δεν είναι πλέον ότι πιο ασφαλές γιατί, το λουλούδι που φαντάζει ως το πιο υγιές, με τα πιο ζωντανά "φυσικά" χρώματα και με γύρη πλούσια σε θρεπτικές και δομικές ουσίες, πολύ πιθανόν να είναι μεταλλαγμένο, με αποτέλεσμα η μέλισσα που το τρυγά να οδηγείται σε τερατογενέσεις. Ο φυσιολογικός φόβος που προειδοποιεί και προφυλάσσει από τραγικές συνέπειες, έχει ωθήσει τον σώφρονα άνθρωπο στην αναζήτηση των παραδοσιακών συνταγών και των αυθεντικών φυσικών προϊόντων....
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Κανένας στις Δεκεμβρίου 05, 2008, 10:34:32
Αυτό που τρελαίνει τους ανθρώπους είναι οι απροσδόκητες εκδηλώσεις του ασυνείδητου.  Στις πραγματικές ψυχώσεις βρίσκουμε τα ίδια ψυχικά περιεχόμενα, μόνο που σ’ αυτές τις περιπτώσεις δε μπορούν να αφομοιωθούν από το συνειδητό.  Όποιος δέχεται επίθεση από τέτοιες ιδέες, φαντασίες και οράματα, ή τον πιάνει ένας ακατανίκητος φόβος ότι θα τρελαθεί, ή νομίζει ότι είναι μεγαλοφυΐα.  Και στις δύο περιπτώσεις απομονώνεται δια μίας από τους συνανθρώπους του που, φυσικά, δεν μπορούν να καταλάβουν τι τους συμβαίνει.  Ο ψυχίατρος μπορεί να διακρίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και έχει δίκιο να υποπτεύεται μία νοσηρή ψυχική κατάσταση.  Αν αυτός που γίνεται στόχος τέτοιων επιθέσεων γνωρίζει ότι κάτι νοσηρό του συμβαίνει, αυτή η γνώση δε συντελεί καθόλου στην εσωτερική του γαλήνη.  Γι' αυτό, αν κάτι τέτοιο συμβεί σε φρόνιμους και προσεχτικούς ανθρώπους, προτιμούν να κρατούν κρυφές αυτές τις εμπειρίες τους ή να τις απωθούν πριν αναπτυχθούν πολύ. 

Η υπόθεση ότι είναι κανείς ή μεγαλοφυής ή τρελός δεν είναι φυσικά, παρά λάθος.  Κατά κανόνα δεν πρόκειται ούτε για μεγαλοφυΐα, ούτε για κρίση τρέλας.   Απλούστατα περιεχόμενα που πριν ήταν ασυνείδητα, αναδύονται τώρα στο επίπεδο του συνειδητού – μια εμπειρία όχι σπάνια.  Αν κανείς διατηρήσει τη ψυχραιμία του, δεν απειλείται ούτε από παραφροσύνη, ούτε από την κατάρα να γίνει μία παρανοημένη μεγαλοφυΐα.


Απόσπασμα από το βιβλίο «Η ολοκλήρωση της Προσωπικότητας» του Καρλ Γιούνγκ, εκδόσεις Σπαγειρια, σελίδες 59-60.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: suida στις Δεκεμβρίου 05, 2008, 11:03:15

         ΑΓΑΠΗΤΕ.....ΚΑΙ   ΞΕΧΩΡΙΣΤΕ....ΚΑΝΕΝΑΣ....ΓΕΙΑ   ΣΟΥ...


                                   Σωστα....και   Λ Ο Γ Ι Κ Α ....ΑΥΤΑ....που   ο   Γ Ι Ο Υ Ν Γ Κ ....αναφερει...

                     ΒΕΒΑΙΑ... ολα   αυτα....π ρ ο υ π ο θ ε τ ο υ ν .....την    Λ Ε Ι Τ Ο Υ Ρ Γ Ι Α ....η   ΤΗΝ   Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Η .....

                                         που    εμεις   αποκαλουμαι.....    Ο Ν Ε Ι Ρ Α ......



                        ΤΙ    Γ Ι Ν Ε Τ Α Ι .....ομως...ο,ταν....Ο Λ Α    ΑΥΤΑ    ΠΟΥ   ΑΥΤΟΣ    ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ....Σ Υ Μ Β Ο Υ Ν ....


                                                  Σ Τ Ι Γ Μ Ε Σ .....που   Δ Ι Α Β Α Ζ Ε Ι Σ .....που   Ε Ρ Γ Α Ζ Ε Σ Α Ι ...που   

                                                                                Π Ε Ρ Π Α Τ Α Σ .....!?!?!


                ΜΕ   Ε Ν Δ Ι Α Φ Ε Ρ Ε Ι ....Η   Α Π Ο Ψ Η    ΣΟΥ.....

                                                                                                       σε   χαιρω....
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Κανένας στις Δεκεμβρίου 05, 2008, 11:48:46
Αγαπητέ Suida

Δε νομίζω ότι ο Γιούνγκ αναφέρεται σε ανθρώπους που πιστεύουν ότι τρελαίνονται απλά διότι βλέπουν «εφιάλτες».  Φαντάζομαι ότι εννοεί τα φαινόμενα του υποσυνείδητου που επηρεάζουν τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εγρήγορσης. 

Τα όνειρα ευνοούνε την ακούσια επαφή με το υποσυνείδητο, διότι χαλαρώνουμε και η λειτουργία του συνειδητού είναι μειωμένη.  Ο Γιούνγκ χρησιμοποίησε τα όνειρα των ασθενών διότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν εντυπωσιακά παραδείγματα επικοινωνίας με το υποσυνείδητο, από την κατάσταση «εγρήγορσης».  Υποθέτω ότι όταν αντιμετώπιζε περιπτώσεις ανθρώπων που έβλεπαν οράματα στον ξύπνιο τους, θα ανέλυε αυτά.

Κάποιος που έχει ανοίξει τις πύλες του υποσυνείδητου, μπορεί πολύ εύκολα και σε μη ονειρική κατάσταση να το κάνει.  Εδώ παραθέτω μία εντυπωσιακή επαφή που την προκάλεσα σε κατάσταση εγρήγορσης (http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,13.msg1606.html#msg1606 (http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,13.msg1606.html#msg1606)).  Εγώ μπορώ να το κάνω διότι έχω εξασκηθεί και το ελέγχω.  Σε κάποιον που δεν το ελέγχει, μπορεί κάλλιστα να του συμβεί ξαφνικά.  Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι, λόγω άγνοιας, μπορεί να νομίζουν ότι τρελαίνονται.

Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: suida στις Δεκεμβρίου 05, 2008, 12:43:48
 
       AΓΑΠΗΤΕ....ΚΑΝΕΝΑΣ....      ΣΕ    Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω ......ΓΙΑ   ΤΗΝ   Α Π Ο Ψ Η    ΣΟΥ....   
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Ορφέας στις Δεκεμβρίου 05, 2008, 13:18:21
    Όπως πολύ σωστά αναπτύσσει ο Κανένας, ο Γιουνγκ αναφέρεται και σε αναδύσεις από το ασυνείδητο κατά την διάρκεια της εγρήγορσης, θεωρώντας την όλη διαδικασία ως ευτύχημα για την εναρμόνηση, αυτογνωσία και αυτοπραγμάτωση, θεραπεύοντας παράλληλα κάθε ψυχι΄κή παρέκλιση και δυσαρμονία. Μάλλιστα εφηύρε και μέθοδο οραματισμού, την οποία εφάρμοσε πρώτα στον εαυτό του, με τον οποίον πετύχαινε να προκαλέσει αυτές τις ασυνείδητες αναδύσεις και να φέρνει στην επιφάνεια αυτά τα πολύτιμα προϊόντα του ασυνείδητου, απαραίτητα για την εξισορρόπηση και εναρμόνηση του ανθρώπου με το ίδιο του το είναι, χτίζοντας παράλληλα την κλίμακα για την ατομική αυτοπραγμάτωση.

    Επειδή όμως ζούμε σε μια κοινωνία όπου δεν έχουν εξαλειφθεί οι φασιστικές νοοτροπίες και εξαναγκασμοί, απλά έχουν αλλάξει οι τρόποι αντιμετώπισης, είναι πράξη σωφροσύνης η μη κοινοποίηση εσωτερικών εμπειριών, γιατί, όπως σε περιόδους τυρρανίας η αποκάλυψη κάποιων απόψεων και εμπειριών οδηγούσε σε εκλεισμό και εξορίες, το αυτό συμβαίνει και σήμερα, αφού η αποκάλυψη κάποιων εσωτερικών εμπειριών οδηγεί σε εξαναγκαστικό εγκλεισμό ψυχιατρικό. Η μόνη διαφορά έγκειται στο ότι παλαιότερα οι δράστες της τυρρανίας και του καταναγκασμού ήταν τα ενδεδυμένοι ράσα και στολές στρατοκρατικές ιερατεία, θρησκευτικά και/ή στρατοκρατικά, ενώ σήμερα είναι τα ενδεδυμένα με την ψυχιατρική στολή νέα ιερατεία του επιστημονικού δογματισμού. Πολύ χειρότερα από όλα τα προηγούμενα καταδυναστευτικά ιερατεία της εκμετάλλευσης, με το πρόσχημα πάντα να σώσουν την ψυχή μας....
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 05, 2008, 15:18:46
είναι πράξη σωφροσύνης η μη κοινοποίηση εσωτερικών εμπειριών, γιατί, όπως σε περιόδους τυρρανίας η αποκάλυψη κάποιων απόψεων και εμπειριών οδηγούσε σε εκλεισμό και εξορίες, το αυτό συμβαίνει και σήμερα, αφού η αποκάλυψη κάποιων εσωτερικών εμπειριών οδηγεί σε εξαναγκαστικό εγκλεισμό ψυχιατρικό. Η μόνη διαφορά έγκειται στο ότι παλαιότερα οι δράστες της τυρρανίας και του καταναγκασμού ήταν τα ενδεδυμένοι ράσα και στολές στρατοκρατικές ιερατεία, θρησκευτικά και/ή στρατοκρατικά, ενώ σήμερα είναι τα ενδεδυμένα με την ψυχιατρική στολή νέα ιερατεία του επιστημονικού δογματισμού. Πολύ χειρότερα από όλα τα προηγούμενα καταδυναστευτικά ιερατεία της εκμετάλλευσης, με το πρόσχημα πάντα να σώσουν την ψυχή μας....

Είναι όντως εγκληματικά τραγικά τα πράγματα στον κλάδο της σύγχρονης Ψυχιατρικής και Ψυχοπαθολογίας.  Δυστυχώς οι περισσότεροι από δαύτους, ψάχνουν σαν τα όρνια για θύματα.  Με πρόσχημα ότι είναι οι ΕΙΔΙΚΟΙ, να βοηθήσουν, εκμεταλλεύονται και καταστρέφουν ανθρώπινες ψυχές... ρημάζοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους οικονομικά... και ασθενώντας την Συνείδησή τους.

Ο σημερινός άνθρωπος βρίσκεται σε κρίση, λόγω σύγχρονων κοινωνικών και οικονομικών πιέσεων, ή ακόμα προσωπικών προβλημάτων... Ο ασθενής... ανήδεος και αφελής, στρέφεται στον κλάδο της ψυχικής υγείας να τον βοηθήσουν...

Στην καλύτερη περίπτωση του παρέχουν ένα πανάκριβο "κονσομασιόν" και στην χειρότερη περίπτωση τον εξοντώνουν, πλασάροντάς του στην αρχή "αθώα υποτίθεται" ναρκωτικά με πρόσχημα την κατάθλιψη, και σιγά-σιγά ψυχοτρόπα βαριά ναρκωτικά για ψυχώσεις και σχιζοφρένειες.

Φυσικά αν τους ζητήσεις τον λόγο, γιατί σου έδωσαν φάρμακα για Σχιζοφρένεια, αφού σας είπαν πως έχετε απλά μανιοκατάθλιψη, η απάντήση του κάθε Ψυχίατρου θα είναι πως "τα ίδια δίνουμε για όλες αυτές τις περιπτώσεις"...

Μα του λες, "έχω προβλήματα... παρενέργειες, γυρίζει το κεφάλι μου, έχω τρέμουλα, ίλιγγους, πανικούς, χειρότερη κατάθλιψη, ανησυχία, αδυναμία... δεν μπορώ να διαχειριστώ την ζωή μου, αισθάνομαι πως καταστρέφομαι"...

..."δεν πειράζει" σου λέει "είναι από την ασθένειά σου"... "Ρε γιατρέ, μήπως είναι από τα φάρμακα? Μήπως πρέπει να τα σταματήσω..."

..."Οχι σου λέει.  Με τίποτα δεν πρέπει να τα σταματήσεις...  Απλά είναι αντιδράσεις στα φάρμακα, θα τα συνηθίσεις σιγά σιγά..."  έτσι κρατάει για πάντα τον πελάτη του δεμένο... παντελώς ανύμπορο... μια και έχει αφαιρέσει ύπουλα το δικαίωμα στην Αυτοβούλησή του...

Ουσιαστικά ο μοναδικός τρελός παλιάνθρωπος απατεώνας, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο κάθε συγκεκριμένος Ψυχίατρος, και το παραπάνω είναι πραγματικό γεγονός που συνέβη σε γνωστό μας.  Ενώ του έκανε διάγνωση για μανιοκατάθλιψη του έδωσε σκληρά ναρκωτικά για Σχιζοφρένεια, και τον ταλαιπώρησε σε 2,5 χρόνια μέχρι στιγμής ψυχοθεραπείας υπεξαιρώντας του ήδη πάνω από 5000 ευρώ.   

Η Ψύχωση και η Σχιζοφρένεια μπορεί να είναι μια διαταραχή του ψυχισμού λόγω προσωπικής κρίσης, μία απλή ανησυχία δηλαδή, που καταλήγει σε μία ΣΦΟΔΡΗ ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ, ή μπορεί να είναι αποτέλεσμα της Αφύπνισης των Ψυχικών αισθήσεων του ατόμου και της εμπειρίωσης Πνευματικών φαινομένων.

Δηλαδή αν κάποιος θεωρεί πως υπάρχουν εσωγήινοι, εξωγήινοι, άγγελοι, κοσμικοί διδάσκαλοι, ο χριστός, η παναγιά, ο Θεός που επικοινωνεί μαζί του, ή αισθάνεται διάφορα ψυχικά φαινόμενα που υλιστικοί μηχανιστικοί νόες δεν αντιλαμβάνονται, τότε οι "καλοί" μας ψυχίατροι, τον θεωρούν ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ, και τον χαπακώνουν μέχρι θανάτου...

Εξαναγκάζουν τον κόσμο, να φοβούνται να μιλήσουν για τις ψυχολογικές τους εμπειρίες και για τα ψυχικά τους φαινόμενα, γιατί πραγματικά κινδυνεύουν, να τους ξεγελάσουν ή ακόμα με δικαστική εντολή να τους ρίξουν σε ίδρυμα... Και πολλές από αυτές τις περιπτώσεις έχουν συμβεί προς οικονομική εκμετάλευση των αθώων ασθενών...

Ειλικρινά χρειάζεται να ερευνηθεί το νομικό πλαίσιο γύρω από την Ψυχιατρική, και η σημερινή της έκδοση να ΑΦΟΡΙΣΤΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, διότι στην σημερινή της μορφή, είναι ένας ΑΓΓΕΛΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ...

Στερεί ανθρώπινα δικαιώματα, ξευτελίζει προσωπικότητες λόγω διαφορετικότητας, και φυλακίζει την Ψυχή και την Συνείδηση του κάθε Ανθρώπου, που ανύμπορος πλησιάζει για λίγη βοήθεια...
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: suida στις Δεκεμβρίου 05, 2008, 19:10:27
       Απογευμα.....Φθινοπωρο....  Οκτωμβρης...   Σαββατο....  ωρα   εξη (6)....Περιπου....

                             Εξαρχεια....   καρεκλα....Πλατεια....Φραπογαλο....κιγκλιδωμα...διακοσμητικο....Γκαζον.... Α ν ε σ η ....

                     Κατι.....Ρεμπελοι....δεξια-αριστερα....Επετεια....    φραγκο-διφραγκο....αναζητειται....


                                    Θ Υ Μ Α Σ Α Ι ...!?!?        ΕΙΜΑΣΤΑΝ....Μ Ο Ν Ο Ι ....ΕΓΩ...ΚΑΙ   ΕΣΥ...  ΜΟΝΑΧΟΙ....


                           Τσιγαρο.....ρουφιξια   μεχρι   τη   Γοπα...    Απλησια....Αντικοινωνικοτητα....Αλλα....Η Ρ Ε Μ Ι Α.....Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α ...


                                                ΜΟΥ    ΕΙΠΕΣ...."ΠΟΣΟ    ΑΚΟΜΑ....ΠΟΣΟ....ΜΕ   ΤΙΣ   ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ..."

                                  -" ΤΙ   Ε Ν Ν Ο Ε Ι Σ ..."    σου    απαντω....     

                                           -" ε λ α     ρε ,   κανεις  ....πως    δεν   Καταλαβαινεις...''          Π Α Υ Σ Η ......   Κ Ε Ν Ο ...τσιγαρο...

                                                   φραπογαλο....στα   ΔΥΟ....   θορυβος.....  ρουφιξιας.....το   καλαμακι....φ τ α ι ε ι ....


                                         Εκνευρισμος....    Απορριψη.....ΩΧ......    Α Μ Υ Ν Α .....Α Μ Υ Ν Α .....


                     -" ΔΕΝ....την    μπορω....αλλο....δεν   την  μπορω....μου   την   εχει   δωσει...  θα   Φ Υ Γ Ω ...ακους   ρε,...ΦΕΥΓΩ."

                   -"ΠΟΥ   θα  πας...καλα   ειναι   Ε Δ Ω ..."        - "  ΘΑ   σε   σταυρωσουν...  εκει   Ε Ξ Ω ...θα  σε   ΣΚΙΣΟΥΝ..."

                        Ε Γ Ε Ι Ρ Ε Σ .....πανω   μου.... σ' ΑΓΚΑΛΙΑΣΑ.....     ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ.....την   ΑΓΑΠΗ....      ΣΙΩΠΗ....


                   -'" τι   μου   βρισκεις....ε!   τι..!   "       βηχεις....βηχεις....  Δ Υ Σ Π Ν Ο Ι Α ....το  φαρμακο...που   ειναι...ΓΑΜΩΤΟ...

                            ΠΑΝΙΚΟΣ....     επιτελους.....ΝΑ,   ΔΥΟ  -ΤΡΕΙΣ    ΔΥΝΑΤΕΣ    ΡΟΥΦΗΞΙΕΣ...        ουφ..!    ηρεμια....


                        τσιγαρο.....    στα   Δ Υ Ο ....   οικονομια....    ολα    καλα.....ολα   καλα....

                           -" ΔΕΝ   ΛΕΕΙ,   ΝΑ   ΦΥΓΕΙ....Ε!    ΔΕ   ΛΕΕΙ..""      ΕΙΠΑ....

                     -"  ΟΧΙ...,   πως   να   φυγει...!!"        "  το   εχω   απο   τοτε....που   ο   ΠΑΤΡΙΟΣ   ΜΟΥ....ξερεις..."   σιωπη....

                               -"σοκαρεσε....!?!"      -  "  ο χ ι ...".       αγανακτηση.....     -"  π ε σ ΜΟΥ.......ΘΕΛΩ    ΝΑ   ΞΕΡΩ...".....

                       -"  ημουν....στο   δωματιο  ....ετοιμαζομουν....θα   πηγαινα    στο   παρτυ....  Α Ν Ο Ι Ξ Ε ...την   πορτα....και...."

                               Π Α Υ Σ Η .....          αναμονη.....            " Ε Γ Ι Ν Ε .....ο,τι   εγινε..."      ΜΕ   ΚΟΙΤΑΞΕΣ.....  ΣΙΩΠΗ...


                       -" ΚΑΙ    η   μανα  σου....τι   Εκανε....".           -" Ελειπε....."   ,   

                            -"  π η γ α ....σε     Ψ Υ Χ Ο Λ Ο Γ Ο .."         Θ Υ Μ Ο Σ .....ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ....  Φ Ο Ν Ο Σ .....με   κυριευουν.....

                  -"  με   Α Κ Ο Υ Γ Ε .....και   στο   τελος....οταν   τελειωσα....να,  μου   εγραψε....κατι    ΦΑΡΜΑΚΑ..."

                               -"  γεμισα.....ΤΡΙΧΕΣ...με   δαυτα..."        "  ασε,    βλεπεις   την   ΚΑΜΠΟΥΡΑ    ΜΟΥ..."?!?!

             -" ΝΑΙ...",     -"  ΜΟΥ   ΕΙΠΕ....   οτι   ειναι   απο   την   ΔΥΣΠΝΟΙΑ...θα   φυγει..."   -"  δεν   το   ΝΟΜΙΖΩ....ΟΜΩς"....


                             -"ΔΕΝ   ΤΟ   ΝΟΜΙΖΩ..."...  μου   ειπες....

                     "μην   ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ....  ειπα ,  ολα   καλα   θα   πανε....ολα   καλα..."      χαμογελασες.....μ"  αγκαλιασες....

                                 -" μακαρι....,   να   σ"ειχα    γνωρισει    νωριτερα.....μακαρι...".....ειπες.....   

                           με   φιλησες.....

                                                              ΝΟΙΩΘΩ.....ακομα     την   ΓΕΥΣΗ   ΣΟΥ...   καλη   μου ,   ΑΚΟΜΑ....

                                                                                                    ΝΑΣΑΙ....ΚΑΛΑ....ΕΚΕΙ   ΠΟΥ   ΕΙΣΑΙ...,.Κ Α Λ Α .....να"σαι....
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 06, 2008, 00:32:30
                   -"  π η γ α ....σε     Ψ Υ Χ Ο Λ Ο Γ Ο .."         Θ Υ Μ Ο Σ .....ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ....  Φ Ο Ν Ο Σ .....με   κυριευουν.....

                  -"  με   Α Κ Ο Υ Γ Ε .....και   στο   τελος....οταν   τελειωσα....να,  μου   εγραψε....κατι    ΦΑΡΜΑΚΑ..."

[...]

 ΝΑΣΑΙ....ΚΑΛΑ....ΕΚΕΙ   ΠΟΥ   ΕΙΣΑΙ...,.Κ Α Λ Α .....να"σαι....

Αγαπητέ Suida,

μπορείς να μας εξηγήσεις τι έγινε με την κοπέλα... ζει ακόμα?
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: suida στις Δεκεμβρίου 06, 2008, 08:03:50
   ...οχι.....

                               ο   π ο ν ο ς......ειναι    α β α σ τ α χ τ ο ς .....τι    να  τα   κανεις  ...ο λ α ....μα   ο λ α....

                                                                ο,τα ν ....δεν    μπορεις    να    β ο η θ η σ ε ι ς    εναν   δικο   σου   ανθρωπο....!?!
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Ορφέας στις Δεκεμβρίου 06, 2008, 09:34:03
   ...οχι.....

                               ο   π ο ν ο ς......ειναι    α β α σ τ α χ τ ο ς .....τι    να  τα   κανεις  ...ο λ α ....μα   ο λ α....

                                                                ο,τα ν ....δεν    μπορεις    να    β ο η θ η σ ε ι ς    εναν   δικο   σου   ανθρωπο....!?!



    Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, τέτοιες ψυχές δεν έρχονται για να βοηθηθούν αλλά να βοηθήσουν. Έρχονται και βιώνουν κάποιες τραγικότητες και μέσα από ακραία δράματα μυούν αυτούς που συναναστρέφονται κι αφού κορυφωθεί το δράμα και η ένταση των συναισθημάτων φτάνει στα όρια της έκρηξης ή του ξεχειλίσματος, αποσύρονται ήσυχα και μόνο το θλιμμένο βλέμμα τους ξεμένει - όπως το χαμόγελο της γάτας της Αλίκης στην χώρα των θαυμάτων - και συνεχίζει να παραμένει σαν πυρακτωμένο σημάδι στην μνήμη, στην συνείδηση....

    Ίσως κάποιοι νάχουν δίκαιο που λεν ότι είναι ψυχές Αγγέλων....
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Κανένας στις Δεκεμβρίου 06, 2008, 13:39:02
Αγαπητέ suida

Πόσο σε νιώθω. 

Γνωστή μου ήταν απελπισμένη.  Επί μήνες προσπαθούσε και μείωσε στο ελάχιστο από μόνη της τα ψυχοφάρμακα που της έδιναν.  Ήταν σε κρίση όταν πήγε ξανά να επισκεφτεί τον ψυχίατρό της, αυτόν που την παρακολουθεί τα τελευταία 5 χρόνια.  Ήταν ψυχικά και σωματικά εξαντλημένη από τη χρόνια αϋπνία. 

Αυτός μη μπορώντας να τη βοηθήσει, της είπε ότι οι μόνες επιλογές της ήταν να την κλείσει σε ψυχιατρική κλινική ή να της αλλάξει τα ψυχοφάρμακα.  Να πάρει άλλα, πιο ισχυρά από τα προηγούμενα.  Απείλησε ότι αν δεν ακολουθήσει τις οδηγίες του, θα πάψει να ασχολείται μαζί της, θα πάψει να υπογράφει τη γραφειοκρατία που είναι απαραίτητη για την ιατρική της ασφάλεια. 

Επειδή ξέρει ότι η κοπέλα προσπαθεί να μην παίρνει τα ψυχοφάρμακα και παλεύει το πρόβλημα από μόνη της, της επέβαλε μία εβδομάδα αργότερα να πάει να κάνει εξέταση αίματος, για να μπορέσει να ελέγξει αν πράγματι πήρε τα φάρμακα που της επέβαλε.

Η κοπέλα χρειάζεται τις υπογραφές του γιατρού.  Τα χρήματα............. 

Φοβάται ότι με τα ψυχοφάρμακα θα καταντήσει απαθής.  Ένα από τα φάρμακα μειώνουνε τη λίμπιντο, τη δίψα για ζωή.......  Σκέφτεται να τα πάρει για 1-2 εβδομάδες, μέχρι να ξεγελάσει το γιατρό, και μετά να προσπαθήσει να τα κόψει.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας, που κράτησε πάνω από 5 ώρες, μου ζήτησε να εξερευνήσουμε το πρόβλημα της βασανιστικής αϋπνίας της.  Τη βάζω σε διαλογισμό.  Μέσα σε ελάχιστα λεπτά πήγε στη βρεφική της ηλικία.  Όταν ακόμα και μωρό δυσκολευότανε να κοιμηθεί.  Είδε μία σκιά δίπλα στο βρεφικό κρεβατάκι.  Η κοπέλα φοβότανε, έκλαιγε, ήθελε να βγει από το διαλογισμό.  Την πίεσα να παραμείνει και να το αντιμετωπίσει.  Έκλαιγε και χτυπιότανε μπροστά μου επί 10 λεπτά.  Τότε της φανερώθηκε ο ανώμαλος δαίμονας, που αντί για προστάτης έγινε ο τύραννος της βρεφικής ψυχής.  Στο τέλος η κοπέλα έκανε εμετό.   

Μόλις ηρέμησε, ένιωθε μια τεράστια ενεργητικότητα, μία ευεξία, μία καινούρια ελπίδα για ζωή.....

Όλα τώρα άρχισαν να εκλογικεύονται.  Περιστατικά από το παρελθόν, οι φόβοι, το άγχος, η συμπεριφορά των γονέων, η αντιμετώπιση που έχει προς τους άντρες..... 

Κι ο ψυχίατρος.....  απλά δεν πιστεύει σε τέτοιες «τεχνικές».....
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: suida στις Δεκεμβρίου 06, 2008, 14:29:55
  αγαπητε    κανενα.....

                                   τα   λιγα    ψ ι χ ο υ λ α.....Α Γ Α Π Η Σ .....που   εχουν    περισσεψει....

                                                         απο   την   ΚΑΡΔΙΑ   ΜΑΣ.....

                                      ΣΕ   Π Α ΡΑ Κ Α Λ Ω ......δωσε....σε   ΑΥΤΟΝ   ΤΟΝ   ΑΝΘΡΩΠΟ....     
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 07, 2008, 01:50:46
   ...οχι.....

                               ο   π ο ν ο ς......ειναι    α β α σ τ α χ τ ο ς .....τι    να  τα   κανεις  ...ο λ α ....μα   ο λ α....

                                                                ο,τα ν ....δεν    μπορεις    να    β ο η θ η σ ε ι ς    εναν   δικο   σου   ανθρωπο....!?!

Αγαπητέ Suida,

είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις όπου η Ψυχιατρική έχει ταλαιπωρήσει ή ακόμα έχει σκοτώσει... κάποιον δικό μας άνθρωπο.  Εμένα μου πήρε την Μητέρα μου...

Η Μητέρα μου, όπως πολλοί άνθρωποι που πέρασαν άσχημα χρόνια, χρόνια κακουχίας και πείνας, ορφανή, έγινε μητέρα στα δέκα της τα χρόνια για τα υπόλοιπα τρία αδέλφια της.  Η ταλαιπωρία της ζωής και τα συνεχόμενα εμπόδια προς τα τελευταία χρόνια της ζωής της, την είχαν ρίξει σε χρόνια κατάθλιψη.  'Αρχισε με απλά υποτίθεται αθώα ψυχοφάρμακα για την κατάθλιψη και τα νεύρα όπως της έλεγε ο νευρολόγος και κατέληξε πριν 8 χρόνια να πάθει μανιακό επεισόδιο, το οποίο δεν ήξερα πως να διαχειριστώ. Ανήμπορη να βρω λύση, έτρεξα σε ψυχίατρο, ο οποίος της έδινε διάφορα ψυχοφάρμακα.  Μια μέρα δοκίμασα να δω τι παίρνει "για να ηρεμήσει" και δεν μπορούσα να συνέλθω ολόκληρη μέρα.  'Οταν εξήγησα τον ψυχίατρο, ότι δοκίμασα και ότι ήταν πολύ βαριά φάρμακα, και φοβήθηκα μην τελικά της κάνω κακό, αυτός με επίπληξε ότι κακώς τα δοκίμασα, και πως έχουν άλλη ενέργεια πάνω στην μητέρα μου.  Σήμερα κατανοώ πως ψευδόταν, και πως όλοι οι άνθρωποι νιώθουν το ίδιο ανήμποροι καταναλώνοντας αυτά τα ναρκωτικά.

Πριν 2 χρόνια πέθανε, με παραλυσία σε όλο το νευρικό της σύστημα, με ανοιχτές πληγές σε όλο της το σώμα... Μας είπαν πως είχε πάθει αλσχάϊμερ.  Ύστερα μας είπαν πως τα ψυχοφάρμακα επιταχύνουν το αλσχάιμερ.  Όταν της τα είχα σταματήσει για λίγες μέρες κατά το τέλος της ζωής της με θυμόταν.  Είχε απλά εγκαταλείψει από την ζωή... Παραιτήθηκε... λόγω των ψυχοφαρμάκων...

Δυστυχώς τώρα κατανοώ... πως προσπαθώντας να την βοηθήσω, συμβουλευόμενη κάποιον ψυχίατρο... συντέλεσα στην καταστροφή της...

Και μένα αγαπητέ Suida, ο πόνος είναι αβάσταχτος...
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 07, 2008, 02:00:20
Αυτός μη μπορώντας να τη βοηθήσει, της είπε ότι οι μόνες επιλογές της ήταν να την κλείσει σε ψυχιατρική κλινική ή να της αλλάξει τα ψυχοφάρμακα.  Να πάρει άλλα, πιο ισχυρά από τα προηγούμενα.  Απείλησε ότι αν δεν ακολουθήσει τις οδηγίες του, θα πάψει να ασχολείται μαζί της, θα πάψει να υπογράφει τη γραφειοκρατία που είναι απαραίτητη για την ιατρική της ασφάλεια. 

Μόλις ανακαλύψαμε ακόμα μία μορφή ΣΕΚΤΑΣ... αυτήν την φορά επιστημονική...

Οι ΓΚΟΥΡΟΥ της Ψυχιατρικής παθιάζονται επικίνδυνα μέσα από την εξουσία που τους δίνει ο κάθε ευάλωτος ΑΣΘΕΝΗΣ... πάνω στην ζωή του...

Κι ο ψυχίατρος.....  απλά δεν πιστεύει σε τέτοιες «τεχνικές».....

'Ετσι ακριβώς... οι αμόρφωτοι εσωτερικά "επιστήμονες" της Ψυχιατρικής, δογματίζοντας πάνω στην Τεχνική τους, και φυσικά δεν είναι ανοιχτών αντιλήψεων Επιστήμονες, αλλά ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ δογματικά, στην διακίνηση των "ναρκωτικών" πουλημένοι από τα "δωράκια" των βιομηχανιών ψυχοφαρμάκων...
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: suida στις Δεκεμβρίου 07, 2008, 12:01:20
   ΧΩΡΙΣ.....ΝΑ   ΕΧΩ   ΤΟ   ΔΙΚΑΙΩΜΑ...ΝΑ   ΜΙΛΗΣΩ   ΓΙΑ   ΤΟΣΟ   Σ Ο Β Α Ρ Α ....ΚΑΙ   ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ    ΘΕΜΑΤΑ...

                  ΘΑ   ΗΘΕΛΑ...ΝΑ   ΠΡΟΣΘΕΣΩ   απλα....β α δ ι ζ ο ν τ α ς .....σε   κοντινη   αποσταση   απο   τον   π ο ν ο   σου ...ROZE..

           
           "  Σ"   ΕΜΑΣ.... φ α ι ν ο μ ε ν α ....οπως  ....Κ Α Τ Α Θ Λ Ι Ψ Η.... και   διαφορες    Ψ Υ Χ Ω Τ Ι Κ Ε Σ ...καταστασεις...α λ λ ε ς ..

                              ειναι....στην   ημερισια    δ ι α τ α ξ η .... 


                   μεσα....απο  αυτα....τα   β ι ω μ α τ α ....β λ ε π ο υ μ ε ....το    ε π ι π ε δ ο  ....δ υ σ κ ο λ ι α ς ....που    αναδεικνυεται...


               β λ ε π ο υ μ ε .....ποσος    κ ο π ο ς ....και   χ ρ ο ν ο ς ...χ ρ ε ι α ζ ο ν τ α ι ...ολα   αυτα   τα   φ α ι ν ο μ ε ν α .....


                   Συνειδητοποιουμαι.....το   κ ο σ τ ο ς .....και   το   δ υ ν α μ ι κ ο ....που   πρεπει   ο   καθενας....να   δ ι α χ ε ι ρ ι σ τ ε ι ...


          Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ο Υ Μ Α Ι .....οτι   η   .....φ ι λ ι κ η    ο μ η γ υ ρ η  .....πολλες   φορες....ειναι   σωτηρια....

                     το   να   ε μ π ι σ τ ε υ θ ε ι ς    και   το  να ....αρχισεις    να   περιγραφεις   το   σ υ μ β α ν ....

                            το  να   σε  ρ ω τ α ....το   ιδιο   το   περιβαλλον....τι  ε χ ε ι ς ....τι   σου   συμβαινει....γινεται    τις  στιγμες....

                αυτες.....π ο λ υ τ ι μ α    θετικο.....


                       γ ν ω ρ ι ζ ο υ μ α ι ......δυστυχως....την   Α Δ Ι Α Φ Ο Ρ Ι Α ....που   εχει   Α Ν Τ Ι Κ Α Τ Α Σ Τ Η Σ Ε Ι ....

                                                      ΤΗΝ   ΕΝΝΟΙΑ    ΤΗΣ   .....Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Σ ......

                                    ΚΑΙ   ας   την   ε χ ο υ ν ....στα    Μ Υ Σ Τ Η Ρ Ι Α    ΤΟΥΣ....ολες    οι  Θ Ρ Η Σ Κ Ε Ι Ε Σ ....


                         γ ν ω ρ ι ζ ο υ μ α ι .....Ο,ΤΙ     ολες   οι   π ρ ο σ π α θ ε ι ε ς ....που   κανουν...  στα   ε ρ γ α σ τ η ρ ι α....

                                            για   την   Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η      ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ    ΤΗΣ   ΟΜΑΛΗΣ   ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ... 

                                   ΤΗΣ    Α Ν Θ Ρ Ω Π Ι Ν Η Σ      Σ Υ Μ Π Ε Ρ Ι Φ Ο Ρ Α Σ ....εχει   α ρ χ η    και   τ ε λ ο ς    το   χρημα....


                  ΜΑς    εχουν  .....Ε Ν Τ Ε Χ Ν Α .....τοποθετησει.....στο   Σ Κ Ο Τ Α Δ Ι ....ΤΗΣ    Α Π Ο Ρ Ρ Ι Ψ Η Σ .....ΚΑΙ    ΤΟΥ...

                                      ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ.....Ε Ξ Ω Σ Τ Ρ Α Κ Ι Σ Μ Ο Υ ....ΩΣ    ΑΠΕΙΛΗ      ΤΗΣ    Ο Μ Α Λ Ο Τ Η Τ Α Σ ....

                                 
                         ΑΣ   ΕΙΝΑΙ......ΕΜΕΙΣ   ΤΟΥΣ  Σ Υ Γ Χ Ω Ρ Ο Υ Μ Α Ι .... 


                                                                                                 ΣΚΥΒΩ   το   κεφαλι ....μπροστα  στον   π ο ν ο   σου....

                                      επετρεψε   μου   να   π ω ....   Ν Α Ν Α Ι     ΚΑΛΑ ....  Ε Κ Ε Ι    ΠΟΥ   Ε Ι Ν Α Ι ....ΝΑΝΑΙ   ΚΑΛΑ.... /b]
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Δεκεμβρίου 07, 2008, 15:53:11
Χωρίς να θέλω να διακόψω κάτι, από τα τόσα πολύτιμα που καταθέτεις, ούτε να σου μεταφέρω κάτι, απλά Suida παρατηρώ, ότι η συνεχής συγχώρεση σου προς τους άλλους, και τα εξωτερικά γεγονότα, μήπως αυξάνει την εσωτερική σου θλίψη?. Equilibrium.
Και θα ήθελα να ρωτήσω εάν ανήκεις στο ζώδιο του Καρκίνου ή του Ιχθύος?

Πάντα με καλή πρόθεση.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: suida στις Δεκεμβρίου 07, 2008, 16:50:08
ΜΟΝΑΚΡΙΒΕ   ΜΟΥ....SERARIS....
                                                O,TI   KAI   NA   MOY   ΠΕΙΣ.....ΠΟΤΕ   ΜΑ   ΠΟΤΕ   ΔΕΝ   ΘΑ   ΠΩ  ....Ο Χ Ι ....

                                                         ΚΡΥΒΕΙΣ....ΜΕΓΑΛΗ    ΠΟΙΟΤΗΤΑ.....ΜΕΣΑ   ΣΟΥ.....


                                      ΝΑΙ....ΑΝ ,  ΔΕΧΘΩ....ΤΗΝ   ΜΑΡΤΗΡΙΑ   ΤΗΣ   ΜΗΤΕΡΑΣ   ΜΟΥ....ΠΟΥ   ΤΑ  ΕΧΕΙ    ΕΤΣΙ   ΚΑΙ   ΕΤΣΙ...  ΑΝΗΚΩ   ΣΤΟ   ΖΩΔΙΟ  ΤΟΥ  ...

                                                 ΨΑΡΙΟΥ.....ΑΛΛΑ ....ΔΕΝ   ΕΙΝΑΙ   ΣΙΓΟΥΡΟ...  ΑΠΛΑ   ΘΥΜΑΤΑΙ ....ΤΑ   ΚΟΥΛΟΥΜΑ,,,,ΗΤΑΝ  ΛΕΕΙ   ΤΟΤΕ   ....47  ΧΡΟΝΩΝ...

                                                                 ΜΕ   ΚΡΑΤΗΣΕ....ΓΙΑΤΙ...ΕΙΔΕ   ΣΤΟ   ΟΝΕΙΡΟ   ΤΗΣ....ΚΑΤΙ...ΜΑΛΛΟΝ   ΑΚΟΥΣΕ...

                                                  ΕΤΣΙ....ΕΝΩ   Ο   ΤΣΙΦΤΗΣ   ΓΙΑΤΡΟΣ....ΤΗΣ   ΕΙΠΕ   ...Ο Χ Ι ....ΑΥΤΗ   ΕΙΠΕ   ΝΑΙ....

                                       ΣΤΗ   ΣΥΝΕΧΕΙΑ....ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ....  ΚΑΙ   ΜΕ   ΠΑΖΑΡΕΥΕ...   ΜΕ   ΚΑΤΙ   ΑΤΕΚΝΟΥΣ   ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ,,,,
                   
                                                         Χ Α Ο Σ .....  ΑΣ   ΕΙΝΑΙ   ΚΑΛΑ   ΟΛΟΙ  ΤΟΥΣ.....

                                                                     ΥΠ'   ΟΨΙΝ.....Ο,ΤΙ   ΚΑΤΑΘΕΤΩ,,,,ΕΙΝΑΙ    ΑΛΗΘΕΙΑ.....

                                                                                                                                                Ο   ΘΕΟΣ....ΜΑΖΙ   ΣΟΥ,,,,φιλε  μου....
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: ΣΕΡΑΠΙΣ στις Δεκεμβρίου 07, 2008, 20:30:41
Ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: suida στις Δεκεμβρίου 07, 2008, 21:13:18
ΑΓΑΠΗΤΕ.......SERAPIS....
                                      Η   ΖΩΗ....ΠΙΣΤΕΥΩ...Ο,ΤΙ   ΕΙΝΑΙ   ΜΕΓΑΛΟ   ΣΧΟΛΕΙΟ....ΓΙΑ   ΤΗΝ   ΨΥΧΗ.....

                                               ΤΟ   ΣΩΣΤΟ,,,,ΩΣ   ΩΡΑΙΟ....ΚΑΜΙΑ   ΦΟΡΑ ... ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ....ΕΚΕΙ...

                                                         ΠΟΥ    ΔΕΝ....ΤΟ   ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΑΙ.....

                                 ΠΑΝΤΩΣ....ΔΕΝ   ΕΧΩ....ΚΑΜΙΑ...ΣΧΕΣΗ....ΜΕ  ΤΗΝ    ΤΩΝ.....ΨΥΧΙΚΩΝ....ΑΠΩΘΗΜΕΝΩΝ....ΘΕΣΗ....

                                                   Η"    ΤΩΝ   ΠΑΙΔΙΚΩΝ...ΑΠΩΘΗΜΕΝΩΝ.....

                   ΑΥΤΟ.....ΓΙΑΤΙ....ΑΠΟ   ΤΟΤΕ  ΠΟΥ   ΘΥΜΑΜΑΙ...ΤΟΝ   ΕΑΥΤΟ  ΜΟΥ....ΕΧΩ,,,ΔΙΑΡΚΩΣ    ΔΙΠΛΑ   ΜΟΥ,,,,ΜΙΑ   ΠΑΡΟΥΣΙΑ...

                                                     ΙΣΩΣ....ΝΑΝΑΙ   Ο   Ι Σ Κ Ι Ο Σ    ΜΟΥ....ΙΣΩΣ...

                                                                                                                           επρεπε....να   πω   την   ΑΛΗΘΕΙΑ....φιλε   μου....
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 07, 2008, 22:18:45
ΑΠΟ   ΤΟΤΕ  ΠΟΥ   ΘΥΜΑΜΑΙ...ΤΟΝ   ΕΑΥΤΟ  ΜΟΥ....ΕΧΩ,,,ΔΙΑΡΚΩΣ    ΔΙΠΛΑ   ΜΟΥ,,,,ΜΙΑ   ΠΑΡΟΥΣΙΑ...

                                                     ΙΣΩΣ....ΝΑΝΑΙ   Ο   Ι Σ Κ Ι Ο Σ    ΜΟΥ....ΙΣΩΣ...

Αγαπητέ Suida,

όλες οι ορφανές ψυχές, που προχωράνε μόνες, έχουμε φύλακα άγγελο... και όντως είναι η Σκιά μας (το ασυνείδητο που παίρνει μορφή). Ακόμα και στην μοναξιά υπάρχει παρέα. 
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Κανένας στις Δεκεμβρίου 08, 2008, 10:36:55
ΔΕΝ   ΕΧΩ....ΚΑΜΙΑ...ΣΧΕΣΗ....ΜΕ  ΤΗΝ    ΤΩΝ.....ΨΥΧΙΚΩΝ....ΑΠΩΘΗΜΕΝΩΝ....ΘΕΣΗ....

                                                   Η"    ΤΩΝ   ΠΑΙΔΙΚΩΝ...ΑΠΩΘΗΜΕΝΩΝ.....

                   ΑΥΤΟ.....ΓΙΑΤΙ....ΑΠΟ   ΤΟΤΕ  ΠΟΥ   ΘΥΜΑΜΑΙ...ΤΟΝ   ΕΑΥΤΟ  ΜΟΥ....ΕΧΩ,,,ΔΙΑΡΚΩΣ    ΔΙΠΛΑ   ΜΟΥ,,,,ΜΙΑ   ΠΑΡΟΥΣΙΑ...

                                                     ΙΣΩΣ....ΝΑΝΑΙ   Ο   Ι Σ Κ Ι Ο Σ    ΜΟΥ

Αγαπητέ suida

Δε βλέπω τη σχέση μεταξύ των δύο.  Παιδικά τραύματα και απωθημένα έχουμε όλοι. 
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,13.msg8587.html#msg8587 (http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,13.msg8587.html#msg8587)
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 08, 2008, 11:55:03
Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα "των παρουσιών" η ψυχιατρική τα αντιμετωπίζει ως σχιζοφρένεια.  Θα συμβουλεύαμε άτομα που βιώνουν παρουσίες, ή διάφορα ψυχικά φαινόμενα, που δεν μπορούν να ερμηνεύσουν, να επικοινωνήσουν με την ΑΜΡΑ, info@amra.gr και να είναι πολύ επιφυλακτικοί σε επαφές με ψυχολόγους και ψυχιάτρους, γιατί κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ψυχασθενείς. 

Φυσικά ο καθένας είναι υπεύθυνος της ζωής τους και των επιλογών τους, αλλά δυστυχώς τα πράγματα έχουν αγριέψει και στην Ελλάδα, λόγω DSM (Diagnostic System Manual - Αμερικάνικο Διαγνωστικό Εγχειρίδιο Διαταραχών) και της Αμερικάνικης Φασιστικής Παγκοσμιοποιητικής νοοτροπίας να εξοντώνει οτιδήποτε Διαφοροποιείται από την Κοινή Αντίληψη...

Καλό θα είναι λοιπόν μέχρι να αποφασίσουν να ΜΟΡΦΩΘΟΥΝ οι σημερινοί ψυχολόγοι και ψυχίατροι περί μεταφυσικής ή ψυχικών φαινομένων, να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί όταν ερχόμαστε σε επαφή μαζί τους. 

Σίγουρα κάποιοι είναι πιο ανοιχτόμυαλοι, αλλά δυστυχώς στην πλειοψηφία τους είναι επικίνδυνοι, λόγω των ακραίων και μονολιθικών τους αντιλήψεων, και διότι εκπαιδεύονται να καθοδηγούν το θύμα τους, προς λήψη ψυχοφαρμάκων, τα οποία σκοτώνουν την Ανθρώπινη Συνείδηση.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: etidorhpa στις Δεκεμβρίου 08, 2008, 12:45:33
       
                                 -" μακαρι....,   να   σ"ειχα    γνωρισει    νωριτερα.....μακαρι...".....ειπες.....   

                           με   φιλησες.....

                                                              ΝΟΙΩΘΩ.....ακομα     την   ΓΕΥΣΗ   ΣΟΥ...   καλη   μου ,   ΑΚΟΜΑ....

                                                                                                    ΝΑΣΑΙ....ΚΑΛΑ....ΕΚΕΙ   ΠΟΥ   ΕΙΣΑΙ...,.Κ Α Λ Α .....να"σαι....



nai..vlepw mia logiki sto oti oi psyxes aytes erxontai gia na "ginoume" emeis pio sofoi,mesa apo tin dokimasia tou ponou,alla kai aytes mesa stin dystyxia,vriskoun mia zesti aktina fwtos,estw kai vlepontas to telos na ftanei..

agapite Suida,eimai sigouros oti to fili sou to exei kratisei mazi tis,opou kai an einai..
kai..sigoura einai mesa sou..

+n-

Exarheia...Athens' deep subconcious...ola 8avontai ekei..

+n-
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 12, 2008, 23:51:14
Ακόμα μία εξαίρεση στον χώρο της Ψυχιατρικής, που μας δηλώνει πως δεν πήραν όλοι οι Ψυχίατροι την φθίνουσα.

Παναγιώτης Γεωργάκας

http://www.perizitito.gr/authors.php?authorid=56806

Ο Παναγιώτης Γεωργάκας γεννήθηκε στις 5.2.1949 στη Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικεί. Έχει τελειώσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με ειδικότητα νευρολόγου-ψυχιάτρου. Έχει διδακτορική διατριβή με θέμα "Μελέτη των προβλημάτων παιδιών εξαρτημένων γονέων". Έχει συγγράψει και επιμεληθεί βιβλία σχετικά με τις εξαρτήσεις. Υπήρξε επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας Αποκατάστασης Χρόνιων Ψυχοπαθών Ψυχιατρείου Πέτρας Ολύμπου, Ψυχίατρος Μονάδας Επανένταξης Τοξικομανών του Ψ.Ν.Θ., του Συμβουλευτικού Σταθμού του Τμήματος Αποκατάστασης Τοξικομανών του Ψ.Ν.Θ., της Θεραπευτικής Κοινότητας Καρτερών, της Μονάδας Σωματικής Αποτοξίνωσης Ψ.Ν.Θ., του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων "Αργώ" του Ψ.Ν.Θ. και της Ομάδας Πρόληψης - Ενημέρωσης κατά των Εξαρτημένων του Ψ.Ν.Θ.

http://www.perizitito.gr/product.php?productid=139681&cat=3&page=1

Εξάρτηση, μία ατομική επιλογή. Απεξάρτηση, μία συλλογική διαδικασία

Το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα της εξάρτησης και της απεξάρτησης είναι το αντικείμενο του βιβλίου αυτού.
Ο συγγραφέας, έχοντας ο ίδιος πολύχρονη εμπειρία, προσφέροντας τις υπηρεσίες του για την πρόληψη, την απεξάρτηση και την κοινωνική επαναδραστηριοποίηση των εξαρτημένων ατόμων, προσεγγίζει το θέμα με μεγάλη ευαισθησία.

Στις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης παρακολουθεί τη συλλογιστική του συγγραφέα στην προσπάθειά του να κατανοήσει και να εξηγήσει την πορεία των ανθρώπων προς την εξάρτηση από ψυχοτρόπες ουσίες και όχι μόνο, αλλά και να προτείνει τρόπους και μεθόδους για την απεξάρτησή τους. Συλλογιστική η οποία δεν αφορά απλώς σε μια στείρα καταγραφή αιτιών, αφορμών, δυνατοτήτων ή προτάσεων αλλά κυρίως στην κατάθεση ιδεολογικών τάσεων και απόψεων οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να αιτιολογήσουν τις θεραπευτικές κατευθύνσεις που προτείνονται.

Έτσι, στα κεφάλαια του βιβλίου, αναλύονται οι απόψεις του συγγραφέα για τα εξαρτημένα άτομα, την εξάρτηση, τον ρόλο της οικογένειας, την απεξαρτητική διαδικασία, το χώρο της απεξάρτησης και τη στήριξη του εξαρτημένου από το κοινωνικό και το οικογενειακό του περιβάλλον.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όσους και όσες εμπλέκονται, από οποιαδήποτε σκοπιά, με το ευαίσθητο θέμα της εξάρτησης και της απεξάρτησης.

... Οι εξαρτημένοι είναι θύματα των χαρισμάτων τους. Διαθέτοντας υπέρμετρη ευαισθησία, φαντασία και οξυδέρκεια, υφίστανται την επώδυνη επίδραση ερεθισμάτων που για το μέσο πολίτη μπορεί να περνούν απαρατήρητα. Αδυνατώντας να τα διαχειριστούν προσφεύγουν σε πλασματικές λύσεις!...
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Ιανουαρίου 22, 2009, 04:35:32
http://ecology-salonika.org/lib/?p=2704

Κατάθλιψη: ο Dr. Μέρκολα αναφέρει ξεκάθαρα ότι: “Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα δεν θεραπεύουν κατά κανένα τρόπο την αιτία της κατάθλιψης σας. Είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβετε αυτό!” Αυτό δεν πηγάζει μόνο από την πείρα ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ολιστικής ιατρικής αλλά και από επιστημονικά στοιχεία όπως αναφέρει η σε άρθρο της The Wall Street Journal, για μια πρόσφατη συνολική μελέτη η οποία ανακοινώθηκε στο πιο έγκυρο ιατρικό στο κόσμο το New England Journal of Medicine όπου συμπεραίνεται ότι τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα είναι λιγότερο αποτελεσματικά από το εικονικό φάρμακο.

Για να χειριστεί κανείς το βασικό πρόβλημα λίγα πράγματα είναι πιο αποτελεσματικά από την λήψη ω-3 λιπαρών οξέων σε συνδυασμό με άσκηση που είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά σχετικά με τη κατάθλιψη.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Απριλίου 03, 2009, 11:03:49
Ψυχοθεραπεία χωρίς Γιατρούς και Φάρμακα
Αυτόματη Ψυχοθεραπεία  - Αυτοθεραπεία


http://www.ananeossi.gr/

Από το βιβλίο του Ευάγγελου Γράψα "ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΒΑΡΒΑΡΗ"

Εξήγησα λοιπόν ότι δεν δέχομαι τη λέξη ψυχολόγος και παρακάλεσα να μην επαναληφθεί.   Κι όταν είπα, θα λύσουμε το πρόβλημα, δεν εννοούσα  ότι θα κάνουμε καμμία ψυχανάλυση, κάποια ψυχοθεραπεία, που μπορεί ν’αρχίσει κάποτε, αλλά να μην τελειώνει ποτέ.   Αν δεν την τελειώσει ο θεραπευόμενος, ο θεραπευτής δεν έχει συμφέρον να την τελειώσει ποτέ.

Από το βιβλίο του Ευάγγελου Γράψα "ΜΟΝΟ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑΤΡΕΥΕΙ"

Είχα δηλώσει στην αρχή των ομιλιών μου ότι δεν δέχομαι την ταμπέλα ή ιδιότητα του ψυχολόγου, και κάθε φορά που μια εκφωνήτρια έλεγε: “Και τώρα η ομιλία του ψυχολόγου Ευάγγελου Γράψα”, αμέσως έλεγα: “Σας παρακαλώ, δεσποινίς, μη χρησιμοποιείτε τη λέξη ψυχολόγος. Το μόνο που κάνω στις ομιλίες αυτές είναι να ερευνώ, μαζί  με τους ακροατές, τις αιτίες που μας κάνουν να υποφέρουμε, να πονάμε στην καθημερινή μας ζωή, να καταστρέφουμε ο ένας τον άλλο μέσα στις σχέσεις μας. Αισθάνομαι ότι οι άνθρωποι που δέχονται ή επιδιώκουν να φορούν μια ταμπέλα, όπως, ψυχολόγος, ψυχίατρος, θεολόγος, κοινωνιολόγος, πολιτικός, δημοσιογράφος κ.ά.π., έχουν άγνοια του εαυτού τους, δεν κοιτάζουν, δε μπαίνουν μέσα τους, και γι΄αυτό είναι επικίνδυνοι, για τον εαυτό τους και για τους άλλους.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Απριλίου 03, 2009, 11:18:29
Ελάχιστοι έντιμοι, ψυχίατροι και ψυχολόγοι, όπως ο κ. Γρίβας και ο κ. Γράψας, που έχουν συνειδητοποιήσει την απάνθρωπη εκμετάλευση στον χώρο της ψυχιατρικής και της ψυχολογίας, προτείνουν, την Καλή Διατροφή αντί των ψυχοφαρμάκων.

http://www.ananeossi.gr/diet.html

H ΔΙΑΙΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ (ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΕΥΕΙ) ΠΟΛΛΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΝΕΙ, ΑΝΑΝΕΩΝΕΙ, ΔΙΝΕΙ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΖΩΪΑ

ΠΡΩΙ:
   
Όταν πεινάσεις (7-9). Εσπεριδοειδή: 2 πορτοκάλια, 2 μανταρίνια, 2 γκρέηπφρουτ (συνολικά 2-6 κομμάτια). Σε φέτες ή το χυμό τους. Ή χυμό σταφυλιού, ή άλλο φυσικό χυμό γλυκού φρούτου εποχής (ρόδι, πεπόνι, καρπούζι). Όχι σαρκώδη φρούτα. 

ΜΕΣΗΜΕΡΙ:     

Όταν πεινάσεις (12-2). 2 πιάτα.

α) Ωμή σαλάτα με πλούσια ποικιλία: Ένα ή μισό μαρούλι, 2 φύλλα λάχανο, μαϊντανό, μια πιπεριά, λίγο κρεμμύδι ή σκόρδο, καρότο, παντζάρια τριμμένα, μισό μήλο ή αβοκάντο. Το καλοκαίρι ντομάτα, αγγούρι (αντί μαρούλι) και τα άλλα. Λίγο λαδολέμονο, ρίγανη, πιπερίτσα καυτερή, 5-6 ελιές ανάλατες, λίγο σταρένιο ψωμί (ολικής άλεσης).

β) Σε 20’: Φαγητό πρωτεϊνούχο φυτικό. Ατμοβρασμένο, σε χαμηλή φωτιά, λίγο νερό. Το αλλάζουμε κάθε μέρα. Φακή, ρύζι, πατάτες, ροβίτσα, φασόλια, ρεβίθια, σόγια, αρακάς κ.α. 10’ πριν το τέλος της βράσης, ρίχνουμε στην κατσαρόλα, για κάθε μερίδα από 1 ολόκληρο κρεμμύδι, καρότο, πιπεριά μικρή (καυτερή). Λαδολέμονο στο πιάτο. Πολύ λίγο ψωμί σταρένιο ή κρίθινο (ή καθόλου). Το 2° πιάτο μπορεί να είναι ατμοβρασμένα λαχανικά: ραδίκια, παντζάρια, στίφνος, πράσο ή άλλο (χαμηλή φωτιά, λίγο νερό, σκέπασμα στεγανό). 

BΡΑΔΥ:    

Όταν πεινάσεις (6-8). Μόνο φρούτα σαρκώδη: 1-2 μήλα, 1-2 αχλάδια, μισό αβοκάντο, 1-2 ακτινίδια, 1 λωτός, λίγα κεράσια ή πεπόνι, καρπούζι, σταφύλια, ή άλλο φρούτο εποχής (με διαλείμματα 5-10 λεπτά ανάμεσα σε κάθε είδος φρούτου). Πότε-πότε μια χούφτα ξεροί καρποί: μύγδαλα ξεφλουδισμένα, φιστίκια Αιγίνης, καρύδια. Μια φορά τη βδομάδα 1 γιαουρτάκι (φυσικό) ή λίγο τυρί φέτα ξαρμυρισμένο. Δεν τρώμε ποτέ τίποτε ανάμεσα σ’ αυτά τα γεύματα. Δεν πίνουμε τίποτε πριν, στη διάρκεια ή μετά το φαγητό.

Α Π Ο Φ Ε Υ Γ Ο Υ Μ Ε

1) Άσπρο ψωμί και όλα τα προϊόντα από αλεύρι (μακαρόνια κ.ά. ζυμαρικά) και ζάχαρη (γλυκά, κουλούρια, βουτήματα, μπισκότα, φρυγανιές κρουασάν κλπ.).

2) Ζάχαρη και όσα την περιέχουν: μαρμελάδα, φρούτα κονσερβαρισμένα, χυμοί, γλυκά κουταλιού, παγωτά, σοκολάτες, καραμέλες κ.ά.

3) Αλάτι ούτε στο μαγείρεμα, ούτε στο πιάτο. Και όσα το περιέχουν: παστά, κονσέρβες, τυριά, ελιές, τουρσιά κ.ά.

4) Γάλα κονσερβαρισμένο (εβαπορέ ή άλλα), κρέμες, ρυζόγαλα κ.ά.

5) Αλκοολικά (κρασί, μπύρα, ούζο κ.ά.).

6) Αφεψήματα: Τσάι, χαμομήλι, καφές, σοκολάτα, κακάο κ.ά.

7) Τσιγάρο, πούρο κ.ά.
 
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΒΑΡΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ Ή ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ (παχυσαρκία, καρδιοπάθεια, διαβήτης, έλκος, άσθμα, αρθριτικά, κ.ά.). Κάνουμε πρώτα 3-5 μέρες αποκλειστικά φρουτοφαγία. Περίπου 2 κιλά την ημέρα από λίγα κάθε 3 ώρες. Καλύτερα ένα μόνο είδος φρούτου εποχής (πορτοκάλια, κεράσια, μήλα, σταφύλια, λωτούς, ακτινίδια, πεπόνι, καρπούζι). Ή σε συνδυασμό: Το πρωί πορτοκάλια ή άλλο χυμώδες φρούτο, μετά σαρκώδη φρούτα. Μετά μπαίνουμε στην υγιεινή διατροφή (πιο πάνω).

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ Ή ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ (που σχετίζεται με την κακή διατροφή) είναι απαραίτητη η απόλυτη νηστεία μερικών ημερών. Μετά, λίγο χυμό πορτοκαλιού για 2 μέρες, μετά σαλάτες και ατμοβρασμένα λαχανικά για 2 μέρες και μετά η κανονική υγιεινή διατροφή.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΤΡΟΦΩΝ 

Τα φρούτα να τρώγονται μόνα τους. Οι σαλάτες και τα ατμοβρασμένα λαχανικά συνδυάζονται με λάδι και σκληρούς υδατάνθρακες (όσπρια, ρύζι, πατάτες ψωμί κ.ά.)

Οι ζωικές πρωτεΐνες δεν συνδυάζονται με υδατάνθρακες σκληρούς, ούτε με λάδια ή λίπη, παρά μόνο με χόρτα ή σαλάτα.

Για την ανάκτηση ή διατήρηση της υγείας απαραίτητη η καθημερινή κίνηση: Σωματική δουλειά ή βάδισμα 1-2 ώρες πρωί και απόγευμα. Χλιαρό ντους (ή κρύο). Γυμνό τα σώμα στον ήλιο και στον αέρα για λίγο ή πολύ (ανάλογα με τον καιρό) κάθε μέρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

1. Σαλάτες φτιάχνουμε και με άλλα είδη εποχής: Ρόκα, σπανάκι, ραδίκι, κρεμμυδάκι, ρεπάνι, κάρδαμο, άνιθο, ρέβα (άσπρο ρεπάνι) κ.ά.

2. Υγιεινά ροφήματα:

α)Ζουμί από παντζάρια, καρότα, ραδίκια, βρασμένα ή ωμά (στον αποχυμωτή). Κοτσάνια από αγκινάρες.

β) Νερό όπου μουσκέψαμε ξερά σύκα ή σταφίδες ή δαμάσκηνα (το λιγότερο 3 ώρες).

γ) Ένα ποτήρι νερό κρύο ή ζεστό όπου λιώνουμε μία κουταλιά σούπας γιαούρτι και μισό λεμόνι. Ή μία κουταλιά πουρέ σ’ ένα ποτήρι νερό ζεστό ή κρύο και μισό λεμόνι. Ανακαλύψτε και άλλα, με βάση πάντα φυσικά είδη διατροφής. Όχι καθημερινή χρήση, δεν χρειάζεται. Όταν διψάμε, νερό με λίγο χυμό λεμονιού.

δ) 15 αμύγδαλα αλεσμένα (ή δύο κουταλιές σουσάμι) στο μπλέντερ με 2 ποτήρια νερό. Με η χωρίς μέλι. Το ίδιο και με άλλους ξηρούς καρπούς ή κάστανα.

ε) Βράζουμε φασόλια σόγια ή κοινά, ρεβίθια (πιο συχνά), φακή, ρύζι ή άλλο όσπριο σε τριπλάσιο νερό για 10'. Πίνουμε το ζουμί τους (με ή χωρίς λεμόνι). Το υπόλοιπο στο ψυγείο. Την άλλη μέρα τα ξαναβράζουμε. Πίνουμε το ζουμί το πρωί. Τρώμε το όσπριο το μεσημέρι. Να είναι οπωσδήποτε βιολογικής καλλιέργειας. Τα συμβατικά όσπρια έχουν μόνο το 10% της θρεπτικής αξίας των βιολογικών. Το ζουμί αυτό αποτοξινώνει τον οργανισμό, αλκαλοποιεί το αίμα, θεραπεύει ηπατίτιδα κ.α, μολύνσεις ανεβάζει τον αιματοκρίτη
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Ιουνίου 23, 2009, 00:09:40
Πρόσφατα γνωρίσαμε μία κοπέλα, δίπλα στον Ροδόκηπο, που βίωνε μία οικογενειακή τραγικότητα. Ζήτησε την βοήθειά μας, και προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε, όσο μπορούσαμε.  Εκτός από το ρεύμα που χορηγήσαμε, προσπαθήσαμε να της συμπαρασταθούμε ψυχολογικά.

Σήμερα η κοπέλα αυτή με ενημέρωσε τηλεφωνικά πως με εισαγγελική εντολή, συγγενείς της την έκλεισαν στο ψυχιατρείο, για λόγους περιουσιακής εκμετάλλευσης.

Ζήτησε την βοήθειά μου, και προσπάθησα να βοηθήσω.  Διαπίστωσα, πως δεν υπήρχε καμία αρχή πρόνοιας να βοηθήσει σε αυτήν την κατάσταση, παρότι υπήρχε μία ολόκληρη λίστα από οργανώσεις. 

Δεν αναλάμβανε κανείς την ευθύνη, να κυνηγήσει το θέμα, νομικά, έτσι ώστε να διαλευκανθεί αν η κοπέλα είχε δίκαιο, και αν τελικά, ίσως δεν πρέπει να είναι κλεισμένη στο ψυχιατρείο. Η κοπέλα αυτή επικοινωνούσε κανονικά, πέρα από ότι βίωνε μία στενάχωρη κατάσταση, και δεν ήταν επικίνδυνη, αλλά απεναντίας αρκετά καλοπροαίρετη.

'Οταν επικοινώνησα με μία γραμμή Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μου είπαν με λίγα λόγια να κοιτάω την δουλειά μου, και να μην ανακατεύομαι. Διαπίστωσα τελικά για πολλοστή φορά, πως χρειάζεται να δημιουργηθούν, Ξενώνες, για άτομα που βρίσκονται σε αδυναμία, είτε ως ψυχολογική υποστήριξη, είτε ως νομική κάλυψη, διότι δυστυχώς, δεν υπάρχει επαρκής πρόνοια, αλλά απεναντίας τραγική αδικία και εγκληματικότητα.

Αν υπάρχει κάποιος ψυχίατρος ή νομικός σύμβουλος που προσφέρεται να βοηθήσει, ας επικοινωνήσει μαζί μας, στο info@amra.gr
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Ιουνίου 23, 2009, 00:32:52
ΑΥΤΗ,  ΕΙΝΑΙ  Η  ΠΙΚΡΗ   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ....Η   ΑΠΟ   ΣΚΟΠΟΥ   ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ....ΤΟ   ΑΛΑΛΟΥΜ.....ΤΟ   ΑΙΣΧΡΟ.... ΚΑΙ   ΤΟ   ΒΕΒΗΛΟ  ΤΗΣ   ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ...

                               ΑΣ  ΕΙΝΑΙ.....ΑΝ   ΚΑΙ  ΔΕΝ  ΦΘΑΝΕΙ....        ΤΙ   ΝΑ   "ΦΘΑΣΕΙ"......ΤΙ....ΜΠΡΟΣΤΑ    ΣΤΗΝ   ΑΙΣΧΥΝΗ.....  ΓΑΜΩΤΟ.  ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 03, 2009, 23:24:18
Σήμερα η κοπέλα αυτή με ενημέρωσε τηλεφωνικά πως με εισαγγελική εντολή, συγγενείς της την έκλεισαν στο ψυχιατρείο, για λόγους περιουσιακής εκμετάλλευσης.

Ενημερωθήκαμε σήμερα, πως η κοπέλα θα βγει σε λίγες μέρες, από το ψυχιατρείο της Σταυρούπολης, και τέλος καλό, όλα καλά...

Στο σύντομο μέλλον, θα είμαστε πιο έτοιμοι, να κυνηγήσουμε νομικά, τέτοια ζητήματα, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν, καθώς και να παρέχουμε τους κατάλληλους ξενώνες, για τους συνανθρώπους μας, που θα βρεθούν σε μία παρόμοια κατάσταση.

Για να κλείσουν κάποιον στο ψυχιατρείο, πρέπει να είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του, ή για τους άλλους, και είναι παντελώς παράλογο και ανήθικο ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, και κανονικά θα έπρεπε να είναι παράνομο, με μία υπογραφή ενός ψυχιάτρου, να στέλνουν έναν άνθρωπο, στο ψυχιατρείο.

Η Β., μας ενημέρωσε, πως την είχαν δεμένη επί ώρες, και επίσης της χορηγούσαν με το ζόρι, σκληρά ναρκωτικά, για σχιζοφρένεια... Φυσικά δεν είναι σχιζοφρενής, αλλά βρισκόταν, σε μία δικαιολογημένη ψυχολογική κρίση, που βρίσκεται κάθε παιδί, όταν οι γονείς της, την έχουν πεταμένη, και δεν την υπολογίζουν ως δικό τους άνθρωπο.

Αυτοί οι άνθρωποι, όμως δεν καταδικάζονται, είτε αυτοί είναι οι εγκληματικά φερόμενοι ανεύθυνοι γονείς, είτε ο ψυχίατρος που υπέγραψε για να κλείσουν μέσα την κοπέλα, είτε είναι το σύστημα της ψυχιατρικής κλινικής, που κακοποιεί και χαπακώνει με το ζόρι έναν άνθρωπο, σε αδυναμία.

Στην σημερινή εποχή, δεν κλείνουν κάποιον στην φυλακή, επειδή είναι "κομουνιστής", αλλά με μία υπογραφή ψυχιάτρου, τον κλείνουν στο ψυχιατρείο, όπου τον καθιστούν, ανίκανο, για την υπόλοιπη ζωή του, μέσω της χορήγησης σκληρών ψυχοφαρμάκων.

Δεν είναι ούτε ηθικό, ούτε δίκαιο να βασιζόμαστε στην διάγνωση ενός ή δύο "ειδικευμένων", για να καταδικάσουμε έναν άνθρωπο, ως ψυχασθενή, ειδικά, όταν υπάρχουν πλήθος παραδείγματα εγκληματικότητας, κακοποίησης και χειραγώγησης συνανθρώπων μας, και όταν πλήθος από νοήμονες ανθρώπους, έχουν αναγνωρίσει, πως η σύγχρονη ψυχιατρική βρίσκεται σε ένα παντελώς υλιστικό, περιορισμένο, και καθόλου πνευματικό επίπεδο αντίληψης, όσον αφορά τον ψυχισμό του ανθρώπου.

Είναι ένα ακόμα σημείο, που εντοπίζουμε πως χρειάζεται να υπάρξει αλλαγή στην κρατική νομοθεσία, διότι, και εδώ, αρκετά εγκλήματα, εκμεταλλεύσεις, και κακοποιήσεις, έχουν συμβεί, που θα μπορούσαμε κάλλιστα να αποφύγουμε, αν λειτουργούσαμε ως Ελληνική κοινωνία, πιο ανθρωπιστικά, και όχι με γνώμονα την απάτη.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Kαζαντζακικός στις Ιουλίου 04, 2009, 12:09:21
στην σημερινη εποχη ο ανθρωπος δεν προλαβαινει ουτε καν να τραυλισει την επαναστατικη του ταυτοτητα,βλεπε
σκληρα ναρκωτικα οπως tv αστικο σχολειο εκκλησια νοικοκυραιικη ιδεολογια που δεν επιτρεπουν στις συναψεις σου να αναπτυχθουν αλλα σε περιπτωση που συμβει το κακουπαρχει η καταστολη.
Καποτε ο μαρξ ειπε θρησκεια οπιο του λαου.
σημερα ισχυει οπιο η θρησκεια του λαου.
Οπιο με την οποιαδηποτε μορφη.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 16, 2009, 15:18:36
Δυστυχώς η κοπέλα, συνεχίζει να παραμένει έγκλειστη στο ψυχιατρείο της Σταυρούπολης.  Η διάγνωση που δόθηκε είναι πως έχει κάποιες ψυχωσικές σκέψεις, και όταν ολοκληρωθεί η θεραπεία της θα βγει.

Στην ερώτησή μας, αν έχει δικαίωμα στην ζωή της γενικά, ή αν έχει δικαίωμα να αρνηθεί την λήψη των ψυχοφαρμάκων (νόμιμων ναρκωτικών) η απάντηση ήταν ΟΧΙ, από τον κ. Παπαδόπουλο υπεύθυνο ψυχίατρο της κλινικής.

Συγκεκριμένα, ειπώθηκε πως λόγω του ότι είναι μέσα με εισαγγελική εντολή, δεν έχει κανένα δικαίωμα στην ζωή της, ούτε να αρνηθεί την λήψη ψυχοφαρμάκων.

Προσπαθώντας να επικοινωνήσουμε επίσης με την στενή της οικογένεια, δεχτήκαμε μία πολύ αρνητική συμπεριφορά, και μας είπαν να μην ξαναασχοληθούμε.

Δεν υπάρχει κανένας κοινωνικός φορέας, να συμπαρασταθεί στην περίπτωση ενός ανθρώπου, που φαρμακώνεται σε ψυχιατρεία, διότι κάποιος ή κάποιοι κρίνουν πως οι σκέψεις του δεν είναι ΣΩΣΤΕΣ.

Επειδή επίσης η συγκεκριμένη κοπέλα είναι ομοφυλόφιλη, έχουμε επικοινωνήσει με το σύλλογο ομοφυλόφιλων, που ήδη έχουν συμπαρασταθεί, μεγαλειωδώς στο κάλεσμα μας για βοήθεια.

Τίθενται για ακόμα μια φορά, 2 πολύ σημαντικά ηθικά ζητήματα, που δεν περιλαμβάνονται στο ανθρώπινο δίκαιο της χώρας μας.

1. Μπορεί τα Ψυχοφάρμακα να είναι Νόμιμα Ναρκωτικά, αλλά πόσο ηθικό είναι να εξαναγκάζουν έναν άνθρωπο, να λαμβάνει ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ παρά την θέλησή του. (Αν λάβουμε υπόψη μας, όλες τις παρενέργειες αυτών των ναρκωτικών, είναι γεγονός πως περισσότερο κακό κάνουν παρά καλό σε οποιαδήποτε περίπτωση)1

2. Κάποιοι ειδικοί υπογράφουν, πως ένας άνθρωπος έχει ψυχωσικές σκέψεις, και έτσι κλείνεται σε ένα ψυχιατρείο.  Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει ελευθερία σκέψης, και χρησιμοποιούνται σωφρονιστικά εργαλεία, εξαναγκασμού κάθε προσωπικότητας.  Ειδικά στην περίπτωση ομοφυλοφιλίας τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ευαίσθητα.

Δεν υπάρχει κανένας κοινωνικός φορέας, να βοηθήσει έναν άνθρωπο που χρειάστηκε βοήθεια.  Αυτό το άτομο παραπονέθηκε, για εκμετάλλευση, και για κοινωνικό αποκλεισμό, και αντί να υπάρχει ένας φορέας να συμπαρασταθεί στην περίπτωση της, η κοινωνία την καταδίκασε, και με εισαγγελική εντολή βρέθηκε, σε άσυλο, να της χορηγούν ναρκωτικά.

Δεν εξετάζουμε το θέμα, αν η κοπέλα παρανόμησε ή όχι, και αυτό είναι θέμα αστικού δικαίου.  Εξετάζουμε το θέμα, να τυραννάνε ένα άτομο από 13 χρονών με ηλεκτροσόκ και να το στιγματίζουν με τρελόχαρτο, λόγω της ομοφυλοφιλικής του τάσης, το οποίο τρελόχαρτο την κυνηγάει όλη της την ζωή σε κάθε της δράση.

Αυτή είναι η δημόσια καταγγελία μας εναντίον της κακοποίησης ατόμων που χρίζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης, εναντίον στον εξαναγκασμό λήψης σκληρών ναρκωτικών παρά την θέλησή τους, και στην παντελώς απουσίας κρατικής ουσιαστικής βοήθειας απέναντι σε έναν συνάνθρωπό μας που αντιμετωπίζει μια απλή ανθρώπινη κρίση. 

Τι θα έπρεπε να είχε γίνει?

1. Να υπάρχει δίκτυο αλληλοβοήθειας και επικοινωνίας για άτομα που χρίζουν ιδιαίτερη ψυχολογική υποστήριξη, ή με ιδιαίτερες ανάγκες.

2. Να υπάρχουν ξενώνες, χωρίς ψυχοφάρμακα, να φιλοξενούν άτομα που θα βρεθούν σε μία απλή ανθρώπινη κρίση στη ζωή τους, παρέχοντάς τους ψυχολογική υποστήριξη και νομική κάλυψη.

3. Να είχε φροντίσει η κρατική πρόνοια για την ύπαρξη των ανωτέρω δύο.

Δυστυχώς όμως επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε από το κράτος, πότε και αν, θα βοηθήσει ουσιαστικά τους συνανθρώπους μας σε αδυναμία, χρειάζεται να προχωρήσουμε σε ιδιωτικές πρωτοβουλίες, σε συλλόγους, σε ιδιωτικής πρωτοβουλίας κινητοποιήσεις, έτσι ώστε κανέναν συνάνθρωπό μας, να μην τον μεταχειρίζονται ως κατώτερο ον, λόγω του τρόπου σκέψης του, ή ακόμα των σεξουαλικών του προτιμήσεων.
____________________________________________________________________________

1 Το οξύμωρο, και ταυτόχρονα σχιζοφρενικό ήταν πως στην κλινική των Επιβαλόμενων Νόμιμων Ναρκωτικών, το κάπνισμα απαγορευόταν διότι κάνει κακό στην υγεία...   
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ στις Ιουλίου 16, 2009, 16:36:28
ΛΟΙΠΟΝ.....  Η   Β Ο Υ Λ Η Σ Η ,   ΕΙΝΑΙ   ΤΟ   ΠΟΛΥΤΙΜΟ   ΕΡΓΑΛΕΙΟ   ΓΙΑ  ΑΥΤΕΣ  ΤΙΣ  ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.

                    ΚΑΝΕ,  Ο,ΤΙ  ΘΕΛΕΙΣ.....     ΜΟΝΟ,   ΜΗΝ   ΧΑΣΕΙΣ   ΤΗΝ   Β Ο Υ Λ Η Σ Η ....

                               Φ Υ Γ Ε .....Φ Υ Γ Ε ...  ΚΛΕΙΣΕ   Τ"  ΑΥΤΙΑ  ΣΟΥ....ΚΑΙ   Φ Υ Γ Ε ...

            ΕΑΝ.... Ο Μ Ω Σ    ΔΕΝ   ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ....  ΕΑΝ....ΛΕΣ   ΦΥΓΕ...ΚΑΙ   ΔΕΝ   ΕΙΣΑΚΟΥΕΣΑΙ....Τ Ο Τ Ε ,   ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ...

                                Ε Ρ Χ Ο Ν Τ Α Ι .....ΤΑ   Σ Α Ρ Κ Ο Β Ο Ρ Α ....ΑΓΑΠΗΤΟΙ   ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ....ΚΑΙ   ΤΟ  ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ...

                                                                     ΟΙ   Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Ι -Γ Υ Π Ε Σ .....


                 Η   Κ Ι Ν Η Τ Ι Κ Ο Τ Ι Κ Α    ΤΗΣ   ΜΟΥΣΙΚΗΣ   ΤΩΝ   ΛΟΓΩΝ-ΙΔΕΩΝ....Σ Ω Ζ Ε Ι .


                     ΓΙ"  ΑΥΤΟ....ΜΙΛΑΜΕ,   ΓΙΑ   ΤΟ   1ο   Α Ξ Ι Ω Μ Α   ΤΟΥ   ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,   ΠΟΥ   ΜΕΡΟΣ   ΕΙΝΑΙ   Η

                                                                          Α Λ Η Θ Ι Ν Η     Φ Ι Λ Ι Α .....

                                  ΓΙ" ΑΥΤΟ.....
                                                                                                                                      ΑΣ   ΕΙΜΑΣΤΕ   ΑΞΙΟΙ   ΑΥΤΗΣ....
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 16, 2009, 17:08:57
ΤΟ   1ο   Α Ξ Ι Ω Μ Α   ΤΟΥ   ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,   ΠΟΥ   ΜΕΡΟΣ   ΕΙΝΑΙ   Η

                                                                          Α Λ Η Θ Ι Ν Η     Φ Ι Λ Ι Α .....

Αδελφέ μου,

όντως... Η Αληθινή Φιλία, και ο Αυθεντικός Ανθρωπισμός, σώζει ζωές.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 18, 2009, 12:41:53
http://www.paratiritiriopsy.org:80/

1ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ

«ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ»


Εισηγητής: Πέτερ Λέμαν
28 και 29 Μαρτίου 2009, Θεσσαλονίκη

Στις 28 και 29 Μαρτίου 2009 έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο του «Δικτύου υποστήριξης ανθρώπων που θέλουν να μειώσουν τα ψυχοφάρμακα», με εισηγητή τον Πέτερ Λέμαν, μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου (Πρώην) Χρηστών και Επιζησάντων της Ψυχιατρικής ( ENUSP) και συγγραφέα του βιβλίου «Βγαίνοντας από τα Ψυχοφάρμακα» (στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νησίδες, Θεσ/νίκη, 2008).

Το σεμινάριο, που τελέστηκε στην έδρα του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας (Α. Γ. Παπανδρέου 74, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη) παρακολούθησαν περίπου 30 άτομα, από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κρήτη και Κέρκυρα, επαγγελματίες υγείας, άτομα με ψυχιατρική εμπειρία και μέλη του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (γονείς ανθρώπων με ψυχιατρική εμπειρία).

Στα πλαίσια του διημέρου αναλύθηκαν οι ενέργειες και παρενέργειες των επιμέρους κατηγοριών ψυχοφαρμάκων, οι κίνδυνοι από μια ξαφνική διακοπή, πιθανές μέθοδοι μείωσης με αντισταθμιστική βοήθεια των ενδιαφερομένων και εναλλακτικές προς τα ψυχοφάρμακα μέθοδοι αντιμετώπισης των κρίσεων. Μεγάλη έκταση πήρε στο σεμινάριο η συζήτηση σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορεί το «Δίκτυο Υποστήριξης», που μόλις συστάθηκε, να υποστηρίξει ενδιαφερόμενα πρόσωπα σ’ αυτήν τους την προσπάθεια. Επανειλημμένως τονίστηκε ότι το Δίκτυο δεν έχει πρόθεση, στόχο, ούτε αρμοδιότητα να παρακινήσει κάποιον σ’ αυτή τη διαδικασία, αλλά όμως να διευκολύνει στην ομαλοποίησή της, όταν κάποιος έχει ήδη αποφασίσει και αρχίσει τη διακοπή.

Τα μέλη του Σεμιναρίου ήρθαν σε συμφωνία για επιμέρους ενέργειες και επί τόπου δράσεις στους τόπους κατοικίας τους και επιτεύχθηκε μια επί της ουσίας δικτύωση των έξι οργανώσεων που με μέλη τους συμμετείχαν στο σεμινάριο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθύνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Παρατηρητηρίου ή στο τηλ. 6949500133.  
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 18, 2009, 12:44:09
http://www.paratiritiriopsy.org:80/

Η ΡΑΤΣΑ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ;
ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ


Εισήγηση του παρατηρητηρίου για τα δικαιώματα στο χώρο της ψυχικής υγείας στο 12ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, 28.06.09

Φανταστείτε ένα δυνατό, ζωντανό όνειρο που είδατε πρόσφατα. Τα ολοζώντανα χρώματα, τους ήχους του, τις μυρωδιές των ανθρώπων. Ένα απ’ αυτά τα όνειρα που ενσωματώνουν μέσα τους τον ήχο του ξυπνητηριού και όταν έχετε ξυπνήσει δεν είστε σίγουροι αν ήταν όνειρο ή πραγματικότητα

Θυμηθείτε την τελευταία φορά που ερωτευτήκατε τρελά. Ανακαλέστε την εμπειρία τού να βλέπετε τον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας σε κάθε δεύτερο περαστικό στο δρόμο, το να ακούτε τη φωνή του την ώρα που κάνετε ντους, ενώ δεν είναι στο χώρο, το να μυρίζετε το άρωμά της στο λεωφορείο. Θυμηθείτε πώς ήταν το να μην κοιμάστε το βράδυ περιμένοντας το τηλεφώνημά του ή την επόμενη συνάντηση μαζί της, γεμάτοι ταραχή και έξαψη, όταν δεν είχε πια καμιά σημασία το φαγητό, ο ύπνος, η ξεκούραση.

Ανακαλέστε την έκσταση που ζήσατε για τελευταία φορά ακούγοντας δυνατά τη μουσική που σας εμπνέει. Το φτερούγισμα μέσα σας, την αίσθηση της μη κούρασης μεσούσης της νύχτας, το αίσθημα της παντοδυναμίας από τη φωνή του τραγουδιστή. ΄Η γράφοντας τις νύχτες τα ποιήματά σας. Ή χορεύοντας, ξεπερνώντας το σώμα σας και τους περιορισμούς του…

Όλα τα παραπάνω είναι εμπειρίες ΄Εκ-στασης, δηλαδή εξόδου από το κορμί και τον συνήθη ρυθμό συνείδησης: εμπειρίες ασυνήθιστης επιτάχυνσης ή επιβράδυνσης, ασυνήθιστων ρυθμών και αισθήσεων. Εξ-ίσταμαι σημαίνει βγαίνω έξω από τον εαυτό μου. Όλα τα παραπάνω μοιάζουν πολύ μ’ αυτά που περιγράφουν να ζουν οι άνθρωποι που θεωρείται ότι «τρελαίνονται». Η ψύχωση μοιάζει να είναι μια εμπειρία Έκστασης πολύ κοντινή μ΄ όλα ήδη αναφέραμε. Μια εμπειρία με περιεχόμενα οικεία σ’ όλους μας. Όλοι μας δυνάμεθα να μπούμε και να βγούμε απ’ αυτά. Η ΡΑΤΣΑ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Είμαστε όλοι μέλη της μέσα από τα παράλληλα βιώματά μας, μέσα από τη δυνατότητά μας να μεταβούμε σ’ αυτόν τον Υπερχώρο των εκστατικών εμπειριών.

Η έντονη αίσθηση
Η έλλειψη κόπωσης
Η απώλεια ελέγχου
Ο βαθύς πόνος, η ασύνορη χαρά
Η αίσθηση της παντοδυναμίας
Ο φόβος της απώλειας νοήματος
Η τρέλα είναι ένα σκεύος βίωσης όλων αυτών. Ο έρωτας, η πίστη σε ένα όραμα, το όνειρο, η τέχνη είναι μερικά άλλα σκεύη.

Όμως γιατί μιλάμε για κοινωνικό ρατσισμό προς τους ονομαζόμενους τρελούς; Γιατί οι κοινωνίες μας απομονώνουν κάτι τόσο οικεία ανθρώπινο και το μετατρέπουν σε στίγμα; Θα μπορούσε ο τίτλος μας να ήταν σήμερα «η ράτσα των ερωτευμένων; Η ράτσα των ποιητών; Η ράτσα των ονειροπόλων;» Κι αν όχι, γιατί;

Η ρατσιστική φόρτιση της τρέλας ταυτίζεται ιστορικά με τη δημιουργία των ασύλων στον πρώιμο καπιταλισμό με τη Α και Β βιομηχανική επανάσταση (17ος και 19ος αιώνας αντίστοιχα) στην πρωτοκαπιταλιστική Ευρώπη του καρτεσιανού ορθολογισμού. Εκείνη την εποχή οι θεωρούμενοι τρελοί απομονώνονται για πρώτη φορά σε ιδρυματικά γκέτο μαζί με εγκληματίες και μικροαπατεώνες, σωματικά ανάπηρους. Αυτή η κίνηση γίνεται ιστορικά παράλληλα με την γκετοποίηση των παιδιών στα πρώτα θεσμοποιημένα σχολεία. Πρόκειται για όλες τις μη αξιοποιήσιμες παραγωγικά κοινωνικές ομάδες. Αυτό λοιπόν που τουλάχιστον καταρχήν φάνηκε να στιγμάτισε την τρέλα σε σχέση με τον έρωτα, το όνειρο ή την τέχνη μοιάζει να είναι η ιδέα μιας σε διάρκεια μη παραγωγικότητας του θεωρούμενου τρελού. Η ιδέα αυτή στηρίχθηκε σε δυο ιατρικά αξιώματα, υπεύθυνα για την εξέλιξη που είχαν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων του περασμένου αιώνα, που χαρακτηριστηκαν ψυχικά άρρωστοι: 1ον ότι η μη παραγωγικότητα οφείλεται σε ψυχονοητική ανεπάρκεια του ατόμου και 2ον ότι αυτή η ψυχονοητική ανεπάρκεια είναι από τη φύση της χρόνια και ανίατη. Στους δύο αυτούς άξονες πραγματώνεται με μια κίνηση η ακύρωση του χαρακτηρισμένου τρελού κοινωνικά και ως υποκείμενο ελεύθερης βούλησης και πράξης. Αυτή τη φιλοσοφία μεταφέρεται ως τέτοια ως τις μέρες μας. Σήμερα θεωρείται ότι ένας ψυχικά πάσχων άνθρωπος

Δεν μπορεί να αντιληφθεί την κατάστασή του
Δεν μπορεί να κρίνει για το καλό του
Είναι απρόβλεπτος και ως τέτοιος επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους
Δεν μπορεί να αρθρώσει έγκυρο προσωπικό και πολιτικό λόγο

Κι έτσι:

Απογυμνώνεται παράνομα και παράτυπα κοινωνικά από όλα τα φυσικά και νομικά δικαιώματά του:

Εργασίας, γιατί δεν θεωρείται επαρκώς αποδοτικός
Αυτόνομης κατοικίας, γιατί δεν μπορεί ως συνέπεια του προηγούμενου να την πληρώσει
Αυτονομίας κινήσεων, γιατί θεωρείται απρόβλεπτος
Αυτοκαθορισμού, γιατί θεωρείται ανίκανος να αντιληφθεί την κατάστασή του και να κρίνει το συμφέρον του, χειρότερα από κάθε ζώο που του αναγνωρίζεται το φυσικό ένστικτο αυτοσυντήρησής του.
Κι ως αποτέλεσμα αυτών των αυθαίρετων παραδοχών
Ελέγχεται συνεχώς, βιάζεται, παραβιάζεται με ιδεολογικά περιβλήματα, ιατρογενή τις περισσότερες φορές.

Η παραγωγική ανεπάρκεια ενός θεωρούμενου ψυχικά πάσχοντος ισοδυναμεί με τη δυσκολία σε συγκεκριμένες φάσεις έντονης ψυχικής ταραχής να αντεπεξέλθει σε ρυθμούς και ωράρια εργασίας, που και ο μισός μη ψυχικά πάσχων πληθυσμός δεν μπορεί να ακολουθήσει: π.χ οι μητέρες παιδιών ή ένας υγιής οικογενειάρχης, που δε θέλει να είναι εξαφανισμένος πατέρας. Η ιδέα του ανίατου οδηγεί στην ιδέα ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κανείς με τον επίκαιρο, οξύ ψυχικό πόνο του ανθρώπου, παρά μόνο προνοιακά, δηλαδή συντηρώντας τους «τρελούς» παθητικά σε γκέτο. Αυτό προκαλεί αύξηση της κοινωνικής δαπάνης με την δημιουργία αντιοικονομικών ασύλων, που δημιουργεί την εικόνα ότι οι «τρελοί» προκαλούν επιπρόσθετη κοινωνική ζημία. Αυτό κυκλικά επιτείνει την κοινωνική απόρριψη προς αυτούς και τον στιγματισμό τους..

Αν αρχίσουμε να ακούμε και να βλέπουμε διαφορετικά αυτό που λένε και βιώνουν οι άνθρωποι, όλα τα παραπάνω διαλύονται και αναδύεται μια νέα πραγματικότητα σ’ όλα τα επίπεδα επικοινωνίας και κοινωνικής συναλλαγής και πράξης.

 Ο ψυχικός πόνος γίνεται τότε μια διαδικασία με υπαρξιακό και εξελικτικό νόημα, που έχει αρχή, μέση και τέλος, αν δεν επιβραδυνθεί με βία και θεσμικές παρεμβάσεις καταστολής.

 Όπως κάθε άλλη διαδικασία υπόκειται σε εξέλιξη και αλλαγή, ως εκ τούτου η «ίαση» με την έννοια της εξαφάνισης των συμπτωμάτων είναι με τρόπο φυσικό εφικτή και αναμενόμενη ( Recovery theory).

 Η συνεχής ετοιμότητα για πλήρη παραγωγικότητα δεν μπορεί και δεν χρειάζεται να είναι γνώμονας υγείας ή ασθένειας, κοινωνικής αποδοχής ή απόρριψης. Ακόμα και άνθρωποι σε ψυχική κρίση ή μετά από αυτήν, μπορούν να είναι και είναι κοινωνικά χρήσιμοι, υπό πιο ανθρώπινους όρους αποδοτικότητας, οι οποίοι μάλιστα ταιριάζουν περισσότερο και στους ανθρώπους που δεν είναι χαρακτηρισμένοι ως «ψυχικά πάσχοντες». Η συζήτηση αυτή εντάσσεται λοιπόν στο γενικότερο κοινωνικό αίτημα περί μείωσης των ωρών εργασίας ή ευέλικτων μορφών εργασίας και άλλης κοινωνικής προσφοράς.

ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ…

 Για διάσωση και προστασία και των δικών μας ανθρώπινων πλευρών, που δεν ευθυγραμμίζονται με έναν μονοδιάστατα ορθολογικό-αποδοτικό εαυτό.
 Για τη δημιουργία πολλαπλότητας δυνατοτήτων και μορφών στον κοινωνικό χώρο, όπου να χωρά το προσωπικό προφίλ του καθενός από μας: κυλιόμενα και ολιγόωρα ωράρια εργασίας, αυτοδιαχειριζόμενες και ημι-υποστηριζόμενες κοινωνικά μορφές κατοικίας, ομάδες παρέμβασης σε κρίση μετά από πρόσκληση των ενδιαφερομένων κ.α.π.
 Για μια κοινωνία προσανατολισμένη στις ανάγκες των ανθρώπων.

Με επίγνωση του ότι ο καθένας μας μπορεί να είναι ανά πάσα στιγμή «από την άλλη πλευρά».

Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΟΜΟΤΥΠΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ.

• Γνωρίζετε ότι τα ψυχιατρεία και οι ψυχιατρικές κλινικές υποχρεούνται να έχουν αναρτημένα σε εμφανή σημεία τα δικαιώματα των νοσηλευομένων;

• Γνωρίζετε ότι (σύμφωνα με το άρθρο 47 του νόμου 2071/92, παρ.3) οι νοσηλευόμενοι έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν την παρεχόμενη ιατρική περίθαλψη (κάθε διαγνωστική και θεραπευτική πράξη);

• Γνωρίζετε ότι οι νοσηλευόμενοι χρειάζεται να δώσουν τη συγκατάθεσή τους πριν δεχτούν θεραπεία;

• Γνωρίζετε ότι οι νοσηλευόμενοι, ακόμη κι αν κριθούν ότι δεν είναι σε θέση να δώσουν συγκατάθεση, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν το άτομο που θα συναινέσει γι’ αυτούς κι ότι ο γιατρός μπορεί να αποφασίσει μόνος του τη θεραπεία μόνο αν ο ενδιαφερόμενος έχει ρωτηθεί και έχει αρνηθεί να ορίσει κάποιο άλλο άτομο (φίλο, συγγενή, άλλο πρόσωπο);

• Γνωρίζετε ότι οι νοσηλευόμενοι έχουν το δικαίωμα πρόσβασης στον ιατρικό τους φάκελο (νόμος 1599/86);

• Γνωρίζετε ότι οι νοσηλευόμενοι μπορούν μετά από έγγραφη αίτηση να αποκτήσουν αντίγραφο του ιατρικού τους αρχείου;

• Γνωρίζετε ότι η άρνηση της γνωστοποίησης του ιατρικού αρχείου των νοσηλευόμενων στους ίδιους πρέπει να είναι αιτιολογημένη και να τους γνωστοποιηθεί εγγράφως σε ένα μήνα από την υποβολή της αίτησης;

• Γνωρίζετε πως η παραβίαση του ιατρικού απορρήτου αποτελεί ποινικό (αρ. 371 π.κ.), αστικό και πειθαρχικό αδίκημα και οι νοσηλευόμενοι μπορούν να απευθυνθούν 1) στο δικαστήριο, 2) στις υπηρεσίες του νοσοκομείου και 3) στον ιατρικό σύλλογο, αν η παραβίαση γίνει από γιατρό (αρ. 18 κανονισμού ιατρικής δεοντολογίας);

• Γνωρίζετε ότι για την επίσημη διατύπωση των παραπόνων των νοσηλευόμενων όσον αφορά στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους μπορούν να απευθυνθούν στο Γραφείο Επικοινωνίας με τον Πολίτη, στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του νοσοκομείου και στην Αυτοτελή Υπηρεσία Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών (η οποία υπάγεται στην Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας) ή να συμβουλευτούν το δικηγόρο τους;

• Γνωρίζετε ότι μετά την εισαγωγή των νοσηλευόμενων στο νοσοκομείο, σε περίπτωση ακούσιας νοσηλείας έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν ένδικο μέσο για την ακύρωση της απόφασης για ακούσια νοσηλεία, καταφεύγοντας το πρώτο δεκαήμερο στο Πολυμελές Πρωτοδικείο με δικηγόρο και με τεχνικό σύμβουλο της επιλογής τους;

• Γνωρίζετε ότι σε περίπτωση εκούσιας εισαγωγής των νοσηλευόμενων το εξιτήριο πρέπει να αποφασίζεται από κοινού, από τη θεραπευτική ομάδα και τους ίδιους και πως, αν αποφασίσουν να διακόψουν τη νοσηλεία τους, παρά την αντίθετη γνώμη των θεραπευτών, μπορούν να πάρουν εξιτήριο υπογράφοντας ανάλογη δήλωση;

• Γνωρίζετε ότι η ακούσια νοσηλεία συνήθως δεν μπορεί να υπερβεί τους 6 μήνες, ενώ στους 3 μήνες πρέπει ο Διευθυντής κι ακόμα ένας ψυχίατρος του τμήματος να υποβάλουν έκθεση για την κατάσταση υγείας του νοσηλευόμενου στον εισαγγελέα;

• Γνωρίζετε ότι σε σπάνιες εξαιρέσεις που χρειάζεται νοσηλεία πάνω από 6 μήνες είναι δυνατόν να γίνει μόνο με σύμφωνη γνώμη επιτροπής τριών ψυχιάτρων (ο θεράπων και δύο που ορίζει ο εισαγγελέας);

Ωστόσο τα νομικά κατοχυρωμένα αυτά δικαιώματα καταπατούνται μέσω ενός κοινωνικού ρατσισμού, που υποστηρίζεται από τα ιατρικά αξιώματα και την αυθεντία του ιατρικού επαγγέλματος, που κυριαρχεί στο χώρο της υγείας, και τρέφει μέσα από τις ιδέες του απρόβλεπτου, του ανίατου και του ανίκανου την κοινωνική φοβία και την αντίδραση της απομόνωσης και του στιγματισμού του «τρελού».

Εμείς βλέπουμε ως βασικό κοινωνικό μας καθήκον την ενημέρωση των πολιτών για τα περιθώρια αντίδρασης και προστασίας που δίνει η νομοθεσία και τη συγκρότηση πυρήνων υποστήριξης ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη για την εφαρμογή της.

Μεσοπρόθεσμα: την δημιουργία θεσμοποιημένων ή μη, εναλλακτικών πρακτικών (π.χ. ομάδες υποστήριξης κρίσης στο σπίτι).

Τη δημιουργία υποδομών για την υποστήριξη ανθρώπων σε φάσεις κρίσεις, ώστε να μη χρειαστεί να ‘ρθουν σε επαφή με τον ψυχιατρικό εγκλεισμό

Προώθηση μιας εναλλακτικής φιλοσοφίας γύρω από την τρέλα, βασισμένης κυρίως στις θέσεις των ανθρώπων που την έχουν οι ίδιοι ζήσει και ξέρουν περί τίνος πρόκειται.

Τη συμβολή μας σε μια κοινωνία αμοιβαίας αποδοχής και συμπληρωματικότητας με στόχο την ανθρώπινη ευημερία στα πλαίσια ενός ευημερούντος και αρμονικού σύμπαντος.

Η ΡΑΤΣΑ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, αλλά «τρελά», ξεχωριστά, ασυνήθιστα βιώματα, δυνάμει βιούμενα από όλους μας. Η κοινωνική και εσωτερική στον καθένα μας περιθωριοποίηση του θεωρούμενου «τρελού» ισοδυναμεί με περιθωριοποίηση και τιμωρία κομματιών του εαυτού μας, αποσιώπηση και βιασμός βασικών πλευρών μας, παραμόρφωση αυτών των πτυχών της ύπαρξής μας που είναι οι πιο ευαίσθητες, οι πιο ευάλωτες, οι πιο ασυμβίβαστες και γι’ αυτό οι πιο δυναμικές στη διεκδίκηση της υγείας και της χαράς μας, προσωπικά και κοινωνικά. Όταν αγωνιζόμαστε ο ένας για τον άλλον, για τους εαυτούς μας αγωνιζόμαστε, γι’ αυτό που όλοι μοιραζόμαστε συμμετέχοντας στην ανθρώπινη φύση.  
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Οκτωβρίου 02, 2009, 03:59:11
Is The Government Spying On Paranoid Schizophrenics Enough?
http://www.youtube.com/watch?v=gEoqBX1Z4zo&feature=related
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 24, 2009, 23:35:43
Schizophrenia Drugs (Zyprexa, Risperdal, Seroquel) FDA & Pharma
http://www.youtube.com/watch?v=3V1hXhX26Gw&feature=channel

Leonard Roy Frank, Anti-psychiatry activist and psychiatric survivor discusses the Diagnostic and Statistic Manual of Mental Disorder which is put our by the American Psychiatric Association.

He gives an overview of mental disorders and role of psychiatry in controlling the nonconformists in society.

Mr. Frank edited the best-selling Random House Webster's Quotationary in 1998 and The History of Shock Treatment in 1978. Active in the psychiatric survivors' movement since 1972, he is a member of MindFreedom International, a coalition of more than 100 grassroots groups working for human rights in psychiatry, and also The Coalition for the Abolition of Electroshock.

Coalition for the Abolition of Electroshock
http://www.endofshock.com

The Electroshock Quotationary may be downloaded free of charge at

http://www.endofshock.com/102C_ECT.PDF

This video was produced by Psychetruth
http://www.youtube.com/psychetruth
http://www.myspace.com/psychtruth
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Νοεμβρίου 24, 2009, 23:51:02
Το να δίνουμε νόμιμα ναρκωτικά σε παιδιά, είναι κακοποίηση...
Ας αντισταθούμε στην χρήση ψυχοφαρμάκων ειδικά στα παιδιά μας...
Ας μην εμπιστευόμαστε... τρίτους...
Ας αποκτήσουμε δική μας γνώμη Ερευνώντας και ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ την ΑΛΗΘΕΙΑ...

Schizophrenia, Imaginary Friends & Children, Psychology
http://www.youtube.com/watch?v=wkLSRsR-C0E

Dr. Breeding discuss the issue of labeling children with schizophrenia because they have a good imagination and imaginary friends. Just because a kid has an imaginary friend does not make them a paranoid schizophrenic! What is being a kid? And what is schizophrenia? Even famous people have had imaginary friends. Dr. Breeding discusses the issue of psychiatry giving powerful mind altering drugs like antipsychotics to kids.

Dr. Breeding has a Ph.D. in psychology is the author of several book.

Visit Dr. Breeding's Website at
http://www.wildestcolts.com

This video was produced by Psychetruth
http://www.youtube.com/psychetruth

________________________________________________________

Jani Schizophrenia - Oprah
http://www.youtube.com/watch?v=pT041QhTPSk

http://www.youtube.com/watch?v=0o4ukm8IPBc&feature=related
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Ιουλίου 25, 2011, 16:45:07
Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (CCHR)
Βάζοντας τέλος στην Ψυχιατρική Απάτη και Κακοποίηση

http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2572.0.html
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Αυγούστου 11, 2011, 21:29:04
Η Παιδική σχιζοφρένεια είναι απάτη.

Είναι τραγικό πως σκοτώνουν τα χαρισματικά παιδιά οι Απατεώνες Ψυχίατροι, με την συναίνεση των γονέων τους... 'Ολη αυτή η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, που εκδηλώνει το παιδάκι, είναι από τα ναρκωτικά, που το ταϊζουν καθημερινά...  

Young schizophrenic at her mind's mercy
http://www.youtube.com/watch?v=UTUMt05_nCI&feature=grec_index

Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: προμηθέας στις Αυγούστου 12, 2011, 02:20:16
Ακόμη ένα φοβερό-καταπληκτικό άρθρο αγαπητή δασκάλα.
Ευχαριστούμε.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: efthymios στις Νοεμβρίου 09, 2011, 15:30:18
...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 31, 2014, 11:30:28
Θα θέλαμε να καταθέσουμε για ακόμα μια φορά, την δημόσια καταγγελία μας, εναντίον της κακής χρήσης της ψυχιατρικής... λόγω ενός πρόσφατου περιστατικού, όπου κάποιος συνέλληνας επικοινώνησε μαζί μας, και τελικά από την κουβέντα μας, διαπιστώθηκε, πως ήταν ακόμα ένα θύμα της ψυχιατρικής των λαμογιών, και των δολοφόνων, που δίνουν επικίνδυνα σκευάσματα, με αποτέλεσμα, ο άνθρωπος να έχει καταστεί ανίκανος να εργαστεί, και να φροντίσει τον εαυτό του, και μόλις 33 ετών. Μετά επίσης από αιφνίδιο θάνατο αδελφού φίλης, που ήταν σε χρόνια λήψη ψυχοφαρμάκων μόλις στα 50 του, από εγκεφαλικό, θα ήθελα να καταγγείλω ακόμα μια φορά δημόσια, πως το να χρησιμοποιούμε τον χώρο της υγείας, και ειδικά της ψυχιατρικής, για να δολοφονούμε ανθρώπους, χορηγώντας τους σκληρά ναρκωτικά, που καταστρέφουν ζωές, είναι απαράδεκτο, και πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας, να μένουμε απολύτως μακριά και προστατευμένοι από τέτοιες απάνθρωπες τακτικές. Εχει παρατηρηθεί σε πλήθος περιπτώσεις το ίδιο το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον, να έχουν αιχμαλωτίσει τον ασθενή, να μην αποφασίζει για το δικαίωμα στην ζωή του, κάτω από την νταμπέλα του ψυχασθενή, και φυσικά σε αυτό βοηθάει όλη η όμορφη προπάγανδα από επαγγελματίες του χώρου, που φοβούνται να πάρουν την ευθύνη για κάποιον, και η πάγια τακτική είναι η απόλυτη νάρκωση, ο αόρατος ζουρλομαντίας, έτσι ώστε το άτομο να μην ξαναενοχλήσει κανέναν στο περιβάλλον του, μέχρι την απόλυτη εξαθλίωση του...

Υπάρχει όμως και η αντίσταση σε αυτό το βρώμικο σύστημα των επαγγελματιών δολοφόνων, όπως ΜΚΟ για τα δικαιώματα, όσων έχουν χαρακτηρίσει ψυχασθενείς αλλά και σωστοί ψυχίατροι, (ευτυχώς που υπάρχουν), να τους οδηγήσουν να καθαρίσουν, από την τοξίνωση των σκληρών ναρκωτικών που τους έχουν χορηγήσει άλλοι συνάδελφοί τους, με την έγκριση του κράτους...
Αυτό το κράτος τελικά, πολύ αγαπάει τον πολίτη...

http://cchrgr.blogspot.gr/
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 31, 2014, 11:31:46
http://cchrgr.blogspot.gr/2009/09/blog-post.html

Η ψυχιατρική είναι μια κατάχρηση αφ’ εαυτής

Η κριτική ανάλυση της ιστορίας, της θεωρίας και της πρακτικής της ψυχιατρικής οδηγεί αβίαστα στις εξής διαπιστώσεις:

Η ψυχιατρική ως θεσμός (αποκλειστικά και μόνο κατασταλτικός) δεν εμπίπτει στις προβλέψεις ή τις ρυθμίσεις κανενός νόμου. Είναι η ίδια νόμος.

Η ψυχιατρική ως πρακτική (δήθεν «θεραπεία» με ακούσιο εγκλεισμό, σωματικά βασανιστήρια, ψυχο-φαρμακο-δηλητηρίαση, ηλεκτρο-κεραυνοβόληση και ψυχο-χειρουργική) ποτέ δεν ασκείται για χάρη κάποιου νόμου. Είναι μια ριζική και ολοκληρωτική άρνηση κάθε νόμου.

Η ψυχιατρική ως δεοντολογία δεν καθιερώνει κάποιους νέους νομικούς κανόνες. Θεσμοποιεί την παραβίαση κάθε κανόνα.

Ο ψυχιατρικός κατηγορούμενος και ο ψυχιατρικός κρατούμενος δεν είναι φορέας ή υποκείμενο δικαίου. Είναι η προσωποποίηση της απόλυτης άρνησης κάθε έννοιας δικαίου. Τυπικά και ουσιαστικά, είναι ένα Πράγμα που, από την άποψη του δικαίου εξισώνεται με ένα Τίποτα, μέσα στο οποίο προβάλλεται ανάγλυφα το Τίποτα του ίδιου του δικαίου.

Συνεπώς, το μόνο δυνατό συμπέρασμα από μια οποιαδήποτε κριτική θεώρηση της ψυχιατρικής είναι ότι δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρχει κάποια αόριστη και νεφελώδης «κακή» χρήση ή «κατάχρηση» της ψυχιατρικής η οποία «πρέπει» να περισταλεί. Γιατί η ψυχιατρική είναι μια κατάχρηση αφεαυτής.

Αυτό σημαίνει ότι η εξάλειψη του κινδύνου που εγκυμονεί για τα ατομικά δικαιώματα, τις πολιτικές ελευθερίες και τη βιολογική και κοινωνική αυτονομία των ανθρώπων η ψυχιατρική ως μια «κατάχρηση αφ' εαυτής», προϋποθέτει αναγκαία την άρση της δυνατότητας της απεριόριστης αυθαιρεσίας με την οποία είναι εξοπλισμένη η ψυχιατρική.

Εφόσον η παντοδυναμία της ψυχιατρικής στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στη δυνατότητά της να αποφασίζει και να επιβάλλει τον ακούσιο εγκλεισμό σε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που εμπλέκεται στα αφανιστικά γρανάζια της, είναι προφανές ότι ο δρόμος για την αποδυνάμωση του εφιαλτικού θεσμού της ψυχιατρικής καταστολής περνάει υποχρεωτικά από την κατάργηση του «δικαιώματός» του να αποφασίζει και να επιβάλλει ακούσιο εγκλεισμό.

Στην κατεύθυνση της αποδυνάμωσης της ψυχιατρικής και της περιστολής των (πολλαπλώς καταστρεπτικών) δραστηριοτήτων της σημαντικό ουσιαστικό ρόλο παίζουν δράσεις όπως αυτές της «Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» που απομυθοποιούν την ψυχιατρική και την προβάλλουν ως αυτό που είναι: Μια βιομηχανία Θανάτου.

Ελπίζω και εύχομαι η προσπάθειά σας να στεφτεί με επιτυχία.

Θεσσαλονίκη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Κλεάνθης Γρίβας
ψυχίατρος
διδάκτωρ ψυχιατρικής Α.Π.Θ.
Τίτλος: Απ: Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤHΣ ΨΥΧΙΑΤΡIKHΣ
Αποστολή από: Rose στις Δεκεμβρίου 31, 2014, 11:41:55
http://cchrgr.blogspot.gr/2012/04/blog-post_26.html

Ρεκόρ χρήσης αντικαταθλιπιτικών και ηρεμιστικών στον αμερικανικό στρατό
Από το ΒΗΜΑ 11/04/2012

Περισσότεροι από 110.000 στρατιωτικοί παίρνουν νομίμως ψυχοφάρμακα

Η χαρά των φαρμακοβιομήχανων και των ψυχίατρων είναι όπως αποδεικνύεται οι Αμερικανοί στρατιώτες, και ιδιαιτερα όσοι υπηρετούν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Για να καταλάβει κανείς την έκταση του φαινομένου, η χρήση από στρατιωτικούς έχει οκταπλασιαστεί από το 2005 ως σήμερα: μάλιστα το 8% των στρατιωτικών λαμβάνει ηρεμιστικά και το 6% αντικαταθλιπτικά φάρμακα - νούμερα πρωτοφανή στα στρατιωτικά χρονικά οποιασδήποτε χωρας.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιατρικών υπηρεσιών του Πενταγώνου, περισσότεροι από 110.000 Αμερικανοί στρατιωτικοί χαπακώνονται νομίμως με συνταγογραφημένα αντικαταθλιπτικά, ηρεμιστικά, διεγερτικά και αντιψυχωτικά φάρμακα - γεγονός που κατά τους γιατρούς συνδέεται άμεσα με την αύξηση των περιστατικών βίας από ένστολους επί δικαίων και αδίκων.

Με αποκορύφωμα το πρόσφατο μακελειό με τους 17 νεκρούς αμάχους στο Αφγανιστάν, ο πρωταγωνιστής του οποίου λοχίας Ρομπερτ Μπέιλς, έπαιρνε καθημερινά ισχυρό «κοκτέιλ» συνταγογραφημένων ψυχοφαρμάκων.

«Ποτέ πριν δεν δίναμε τόσα φάρμακα στις δυνάμεις μας…Και δεν πιστεύω ότι η αύξηση στις αυτοκτονίες και τις δολοφονίες εν ώρα καθήκοντος είναι συμπτωματική», αναφέρει για το θέμα ο Αμερικανός πρώην στρατιωτικός ψυχίατρος και ειδικός στο μετα-τραυματικό σύνδρομο, Μπαρτ Μπίλιγκς στους Los Angeles Times.

Στην έκθεση αναφέρονται χαρακτηριστικές περιπτώσεις - όπως εκείνη ενός πιλότου της πολεμικής αεροπορίας που έπαθε αμόκ και επετέθηκε σε φίλο του λόγω της παράλληλης χρήσης αλκοόλ και αμφεταμινών που του χορηγούνταν «αρμοδίως», αλλά και ενός στρατιώτη στο Αφγανιστάν, στον οποίον χορηγήθηκαν αντικαταθλιπτικά επειδή άκουγε φωνές (!) και είχε αυτοκτονικές τάσεις, και τελικά εκτέλεσε εν ψυχρώ έναν αιχμάλωτο με μια σφαίρα στο κεφάλι…

Μεταξύ άλλων προκύπτει πως, επειδή οι στρατιώτες που υπηρετούν στο Αφγανιστάν ή το Ιράκ δεν είναι εύκολο να παρακολουθούνται τακτικά από τον ειδικό ψυχίατρο, τους χορηγούνται εφάπαξ μεγάλες ποσότητες ψυχοφαρμάκων, χωρίς να υπάρχει τρόπος να ελέγχεται η δοσολογία.

Σε πολλές περιπτώσεις φαίνεται πως χορηγήθηκαν σε «μάχιμους» στρατιώτες αρκετά χάπια για θεραπεία 180 ημερών: αρκετοί στρατιώτες σύντομα βρέθηκαν να καταπίνουν χούφτες από φάρμακα για να αντιμετωπίσουν το στρες της μάχης, ενώ υπάρχει και το φαινόμενο της ανταλλαγής ψυχοφαρμάκων, ώστε με την μίξη διαφόρων χαπιών να επιτυγχάνεται το κατάλληλο ψυχικό «εφέ»!