'Αρθρα Εσωτερισμού > Θρησκείες και εσωτερισμός
Πιστεύεις στο Θεό;
Rose:
--- Παράθεση από: pressphoto στις Ιουνίου 04, 2008, 12:50:25 ---πως εξηγειτε το γεγονος πως αλλο πεθαινουν στα 5 ,αλλοι στα 20 αλλοι στα 90.Γιατι αυτοι η διαφοροποιηση?Γιατι παιδακια γεννιονται με καρκινο και αλλα γεννιονται υγιη ?
--- Τέλος παράθεσης ---
Κάποτε πίστευα, τώρα πλέον θέλω να γνωρίζω. Η θεωρία της μετενσάρκωσης είναι η μοναδική που εξηγεί λογικά το παραπάνω φαινόμενο. Όμως χρειάζονται επιστημονικά πειράματα, και έρευνες παραψυχολογίας έτσι ώστε να προσεγγιστεί η απόδειξη, ότι το σύμπαν κάνει τα λογιστικά του, και μας αποδίδει τα υπόλοιπα είτε αρνητικά είτε θετικά, μελλοντικά σε αυτήν την ζωή, ή σε μία νέα ευκαιρία ζωής.
Trithemius:
--- Παράθεση από: Rose_777 στις Ιουνίου 13, 2008, 01:02:24 ---Κάποτε πίστευα, τώρα πλέον θέλω να γνωρίζω.
--- Τέλος παράθεσης ---
Multum in parvo...
Rose:
http://atheoi.org/2008/06/19/atheist_nobel_philosophers/
Αθεϊσμός και φιλοσοφία μέσω των βραβείων Νόμπελ
Βραβείο Νόμπελ φιλοσοφίας δεν υπάρχει. Ρίχνοντας μια ματιά στους 104 βραβευθέντες από το 1901 μέχρι σήμερα, βλέπουμε ότι υπάρχουν τέσσερις φιλόσοφοι που έχουν κερδίσει το βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας:
-Henri Bergson (1927)
-Bertrand Russell (1950)
-Albert Camus (1957)
-Jean-Paul Sartre (1964)
Ο πρώτος άθρησκος και οι άλλοι τρεις δηλωμένοι άθεοι. Μια ενδιαφέρουσα στατιστική για όσους κατά καιρούς μιλάνε με θαυμασμό για “χριστιανική φιλοσοφία.”
Nyx:
Η πίστη απαιτεί την συνολική απουσία της λογικής.
Για τους θρήσκους η απάντηση για την ύπαρξη του Θεού είναι η "πίστη".
Όταν κάποιος πιστεύει στον Θεό, σημαίνει ότι δεν έχει αποδείξεις για την ύπαρξη του.
Πιστεύει γιατί δεν ξέρει.
Η πίστη καταστρέφει την γνώση, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όπως φανατικούς οπαδούς θρησκευτικών δογμάτων.
Rose:
Ετσι ακριβώς αδελφέ μου...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση