Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Μυστικισμός - Αποκρυφισμός
Φυτοφαγία ή Κρεωφαγία?
livelove:
Φίλτατε/η Avaris...
...ανατρέχοντας στους διαλόγους εκ των υστέρων...
...μάλλον κατάλαβα τί δημιούργησε την παρεξήγηση σε νοηματικό επίπεδο.
Απαντώντας στον/στην Lord Payens και εξηγώντας οτι μιλάμε για τους Σαμάνους, απλά χρησιμοποιήσα δική σου παράθεση μόνο και μόνο για να του δείξω απο που ξεκίνησε η συζήτηση και οτι μιλάμε για το πώς πράττουν και σκέπτονται οι Σαμάνοι...
(ανεξάρτητα απο το ότι το σχόλιο του/της Lord Payens ήταν απλά χιούμορ---πράγμα το οποίο αποσαφηνίστηκε)..
:)
ΚΛΑΣ:
Η Κατανάλωση του κρέατος και η εισαγωγή του στο ανθρώπινο οργανισμό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω των πολυάριθμων τοξινών, πτωμαϊνών και δηλητητηριωδών ουσιών, οι οποίες εκκρίνονται στον οργανισμό του ζώου όταν αυτόν νοιώθει έντονο τρόμο, διότι το ζώο αντιλαμβάνεται την στιγμή της σφαγής του όταν αυτή πλησιάζει. Ακόμη, και η ιατρική επιστήμη διαπιστώνει πως η συχνή κατανάλωση κρέατος αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικών επεισοδίων, υπέρτασης και σακχαρώδους διαβήτη. Επίσης, η διατροφή αυτού του είδους εξεγείρει και το νευρικό σύστημα του ανθρώπου, ενισχύντας του όλα τα εχθρικά και επιθετικά συναισθήματα του όπως αυτά του μίσους, του θυμού και της οργή, όπου εξωθούν τον άνθρωπο στο να επιδείξει τις εγκληματικές του διαθέσεις, σε βάρος πάντοτε της κοινωνίας και του ευατού του.
Επιπλέον, διαπιστωνόταν ότι αθλητές του παρελθόντος που ήταν χορτοφάγοι, σημείωναν μεγαλύτερες επιδόσεις εν συγκρίσει με αθλητές οι οποίοι ήταν κρεωφάγοι. Η επιστημονική διαπίστωση ήταν πως οι τοξίνες του κρέατος είχαν την ιδιότητα να εξαναγκάζουν τα ζωτικά όργανα του σώματος να υπερλειτουργούν προκειμένου να τις αποβάλλουν και αυτό έφτανε σε σημείο το ανθρώπινο οργανισμό να υπόκεινται σε συχνή κόπωση.
Αλλά, εκτός από το θέμα των τοξινών που περιέχει το κρέας, θα πρέπει να αντιληφθούμε και το μέγεθος της ανηθικότητας και εγκληματικότητας που επιδεικνύει ο άνθρωπος με το να εξοντώνει έμψυχους, ζωντανούς οργανισμούς όπως τα κακόμοιρα ζώα. Με το να σκοτώνεις, δεν είναι σαν να παρεμβαίνεις στο φυσικό νόμο της ζωής και της εξελίξεως αυτού του όντος,΄ Και δεν είναι παράλληλα φρικτό να δημιουργεί ο άνθρωπος αυτά τα φρικιαστικά σφαγεία, που κυρίως υπάνθρωπα και κτηνώδη όντα εργάζονται μέσα σε αυτά( Έχω γνωρίσει αρκετούς από αυτούς).
Αλλά φαίνεται πως πόλλοι άνθρωποι είχαν εμβαθύνει στο κομμάτι της ηθικής που αφορούσε αν έπρεπε να είμαστε χορτοφάγοι ή όχι, αλλά και το μέγεθος της βλάβης που προκαλεί στον οργανισμό η κατανάλωση του. Θα αναφέρω ορισμένα παραδείγματα:
Ο Πλούταρχος υποστηρίζει ότι: << Η σαρκοφαγία και η οινοποσία κάνουν την ψυχή ασθενή. Ενώ η ακρεοφαγία αναπτύσσει τις διανοητικές και ηθικές δυνάμεις του οργανισμού και επιφέρει άφθονη γαλήνη στην ψυχή>>.
Ο Πυθαγόρας, όχι μονάχα δεν έτρωγε κρέας ο ίδιος αλλά και απαγόρευε αυστηρώς στους μαθητές του την κρεοφαγία την οποία χαρακτήριζε ως πράξη ΑΝΗΘΙΚΟΝ και επιβλαβή για το σώμα.
Οι Ορφικοί απαγόρευαν την θανάτωση οποιουδήποτε ζώου, γιατί πίστευαν ότι οι σάρκες είναι ρυπαρά τροφή και οι ψυχές των ζώων θα τιμωρούσαν εκείνους που τα σκότωσαν.
Ο Αινστάιν έλεγε: Τίποτα δεν θα ωφελήσει περισσότερο την ανθρώπινη υγεία και θα αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης της ζωής στην Γη, όσο η μετάβαση μας σε μια χορτοφαγική διατροφή>>.
Αλλά ακόμη και ινστιτούτα παραψυχολογίας και αποκρυφισμού, τα οποία δραστηριοποιούνταν κυρίως τον 19ο και 20ο αιώνα στην Ευρώπη, συνιστούσαν από τα μέλη και τους μαθητές τους την αποχή από την κρεωφαγία. Ένα μάλιστα από αυτά τα ινστιτούτα, το οποίο δραστηριοποιούνταν στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Γαλλία, είχε ως έμβλημα στο πιο δημόσιο σημείο του κτιρίου του την ρητή απαγόρευση κατανάλωσης κρέατος, οινοπνευματωδών ποτών και ζάχαρης.
Στα ανωτέρω παραδείγματα βλέπουμε πως η κατανάλωση ή όχι κρέατος σχετίζεται άμεσα με την πνευματικότητα του ανθρώπου.
Εμείς οι άνθρωποι θα πρέπει να γνώρίσουμε του νόμους της φύσης και του πνεύματος και το πως λειτουργούν αυτοί. Και στην συνέχεια να προσπαθούμε διαρκώς να εναρμονίσουμε τις πεποιθήσεις και τις ενέργειες μας με αυτούς. Διότι, όσο δεν επιτυγχάνεται αυτό, τόσο θα είμαστε ευάλωτοι στους νόμους της ειμαρμένης και του κάρμα των ανατολικών θρησκειών. Υπάρχει η μεταφυσική θεωρία που λέει ότι μία από τις βασικές αιτίες που στην ανθρωπότητα επικρατούν οι νόμοι του Θανάτου, του γήρατος και των ασθενειών είναι η κρεωφαγία.
Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι:
<< το κρέας είναι τεμάχιο νεκρού>>.
<< Τα πτώματα ανήκουν μόνο στα Νεκροταφεία και όχι στα στομάχια των ανθρώπων>>.
<< Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΙΑ>>!!!
Rose:
Αγαπητέ ΚΛΑΣ,
συμφωνώντας μαζί σου, πως είναι λυπηρό να σκοτώνουμε ζωντάνα, και προσωπικά, δυσκολεύομαι να σκοτώσω ακόμα και κατσαρίδα, ΑΛΛΑ...
δυστυχώς καθημερινά τρώμε κρέας, αλλά και φυτά, τα οποία επίσης είναι ζωντανά.
Καθημερινά σκοτώνουμε πλήθος μικρούς βιο-οργανισμούς, ή μικρό-βια, που επίσης είναι ζωντανά.
Αν λοιπόν δεν θέλουμε να σκοτώσουμε κανένα ζωντανό... γιατί και τα φυτά που τρώνε οι χορτοφάγοι, ζωντανά είναι...
αν λοιπόν δεν θέλουμε να σκοτώσουμε και να φάμε τίποτα, επιλέγουμε απλά την Αυτοκτονία.
Από την στιγμή που και ο άνθρωπος είναι ένα ΖΩΟ, ένα ζωντανό, μέσα στην αλυσίδα της ζωής, είναι στην φύση του, στο design της ύπαρξης του, να τρώει άλλα ζωντανά για να επιβιώσει.
Δυστυχώς "ο θάνατος σου η ζωή μου", όσον αφορά την τροφική αλυσίδα, ισχύει λόγω φύσης.
Οι Μύστες λοιπόν, δεν ήταν χορτοφάγοι... Είχαν μία μεσογειακή τύπου διατροφή, όπου το κρέας ήταν μειωμένο, αλλά όχι απών.
Ο Πυθαγόρας, έχει κάνει πολλές ακρότητες, και πέραν του ότι άφησε κάποιες όμορφες διδασκαλίες, δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε το γεγονός πως ήταν φασίστας και προς το πολίτευμα που υποστήριξε, ενάντια στο δημοκρατικό καθεστώς και ως προς τους μαθητές του, που έκαναν 5 χρόνια να μιλήσουν στο δάσκαλο.
Αυτοί οι Φιλόσοφοι λοιπόν, δεν είναι πάνσοφοι, αλλά πολλές από τις συμπεριφορές τους, ή στάσεις ζωής είναι παραδείγματα προς αποφυγή.
Κρατάμε λοιπόν, τα καλά, του κάθε Φιλοσόφου της Αρχαιότητας και πετάμε, ότι είναι αρνητικό, εφόσον έχουμε την διάκριση να τα ξεχωρίζουμε...
Ο καημένος Πυθαγόρας λοιπόν, δεν κυνηγήθηκε άδικα, και δεν κάηκε άδικα η σχολή του. Ξεσηκώθηκε εναντίον του ο λαός, διότι, συνεργάστηκε, με τους Δικτάτορες εναντίον της Δημοκρατίας, και έτσι πλήρωσε την Νέμεση.
Το ίδιο Φασίστες ήταν και ο Πλάτωνας1, αλλά και ο αγαπημένος μας Σωκράτης, που καταδικάστηκε γιατί και εκείνος πρόδωσε την Δημοκρατία και στήριξε τους Δυνάστες του Λαού.
Ως Ελληνες είναι σημαντικό, φυσικά να χαιρόμαστε διότι οι Αρχαίοι Ημών Πρόγονοι έδωσαν τα Φώτα σε όλο τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα να έχουμε το θάρρος να κάνουμε την αυτοκριτική μας, και να κατανοούμε τα λάθη μας, έτσι ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι, και να προχωρήσουμε την Νέα Ελληνική μας Κοινωνία, ακόμα πιο μακριά και ακόμα πιο ψηλά πολιτισμικά.
Η χορτοφαγία λοιπόν, είναι ενάντια στη φύση μας, και δημιουργεί σοβαρά οργανικά προβλήματα, και είναι ένα συμπέρασμα καθαρά εμπειρικό, και άκρως επιστημονικό.
Αυτό όμως που σίγουρα χρειάζεται να γίνει, είναι η μείωση στην κατανάλωση του κρέατος, και ειδικά του κόκκινου κρέατος, και ουσιαστικά, όπως προτείνουμε μία επιστροφή στην Μεσογειακή Διατροφή, που είναι κορυφαία Παγκόσμια, ως συστηνόμενη διατροφή, η οποία βοηθάει στην πρόληψη και στην αποφυγή πλήθος ασθενειών.
'Αλλωστε είμαστε ότι τρώμε...
_____________________________________________________________________
1 Η πολιτεία του Πλάτωνα, είναι ένα οικτρό απάνθρωπο σύγγραμα, και είναι άξιο απορίας, πως τελικά, ενώ κάποιοι κατείχαν μυητικές γνώσεις, κατέληξαν σε τόσο απάνθρωπα και ανήθικα συμπεράσματα, ή στάσεις ζωής.
Rose:
--- Παράθεση από: Rose στις Ιουλίου 17, 2012, 11:10:30 ---Η χορτοφαγία λοιπόν, είναι ενάντια στη φύση μας, και δημιουργεί σοβαρά οργανικά προβλήματα, και είναι ένα συμπέρασμα καθαρά εμπειρικό, και άκρως επιστημονικό.
--- Τέλος παράθεσης ---
http://www.listen2yourgut.com/blog/dangers-of-vegetarianism-vegan-long-term/
Dangers of Vegetarian & Vegan Diets Long-Term
often get emails from my readers who are vegetarian or vegan and struggling to heal. Much as I respect the ideological and environmental motivators for veggie diets, in physical terms, they are simply not good (long-term) for the human body.
Vegetarian diets can be very useful short-term for healing from certain types of cancers, or as a detox. But for a healthy long-term, daily diet, you need to get some animal-source nutrients – especially animal fats.
Dr. Weston A. Price was a dentist in the 1920′s who spent 10 years of his retirement travelling the globe – looking for tribes or villages of people who were extremely healthy. He defined ‘healthy’ as having no degenerative disease and a cavity rate of less than 1%. Pretty good standards if you ask me!
Whenever he found a group of people who met these requirements (from Swiss villages, to Inuit, to African tribes) he studied them, paying particular attention to what they ate. If you would like to read his flagship book on this, it’s called Nutrition and Physical Degeneration (available at Amazon.com) and it’s fantastic.
After studying these incredibly healthy groups of people from various locations around the world, he concluded that there were certain key dietary factors that they all had in common, which resulted in their superb health:
“Price took samples of native foods home with him to Cleveland and studied them in his laboratory. He found that these diets contained at least four times the minerals and water soluble vitamins–vitamin C and B complex–as the American diet of his day. Price would undoubtedly find a greater discrepancy in the 1990s due to continual depletion of our soils through industrial farming practices. What’s more, among traditional populations, grains and tubers were prepared in ways that increased vitamin content and made minerals more available–soaking, fermenting, sprouting and sour leavening.
It was when Price analyzed the fat soluble vitamins that he got a real surprise. The diets of healthy native groups contained at least ten times more vitamin A and vitamin D than the American diet of his day! These vitamins are found only in animal fats–butter, lard, egg yolks, fish oils and foods with fat-rich cellular membranes like liver and other organ meats, fish eggs and shell fish.
Price referred to the fat soluble vitamins as “catalysts” or “activators” upon which the assimilation of all the other nutrients depended–protein, minerals and vitamins. In other words, without the dietary factors found in animal fats, all the other nutrients largely go to waste.
Price also discovered another fat soluble vitamin that was a more powerful catalyst for nutrient absorption than vitamins A and D. He called it “Activator X” (now believed to be vitamin K2). All the healthy groups Price studied had the X Factor in their diets. It could be found in certain special foods which these people considered sacred–cod liver oil, fish eggs, organ meats and the deep yellow Spring and Fall butter from cows eating rapidly growing green grass. When the snows melted and the cows could go up to the rich pastures above their village, the Swiss placed a bowl of such butter on the church altar and lit a wick in it. The Masai set fire to yellow fields so that new grass could grow for their cows. Hunter-gatherers always ate the organ meats of the game they killed–often raw. Liver was held to be sacred by many African tribes. The Eskimos and many Indian tribes put a very high value on fish eggs.”
- Excerpted from the article Ancient Dietary Wisdom for Tomorrow’s Children by Sally Fallon
Rose:
Δεν είμαστε πρόβατα, είμαστε άνθρωποι, και είναι σημαντικό να μην πάμε κόντρα στην φύση μας, αλλά απεναντίας να την κατανοήσουμε και να την εξελίξουμε όσον το δυνατόν περισσότερο.
Θρησκευτικού τύπου σέκτες1, συμπεριλαμβανομένης και του Πυθαγόρα, δεν αποτελούν παραδείγματα Φωτός, αλλά παραδείγματα 'Αγνοιας.
http://www.inout.gr/showthread.php?t=27155
Συρρικνώνει τον εγκέφαλο η χορτοφαγία
Οι χορτοφάγοι, κυρίως εκείνοι που, εκτός από το κρέας, αποκλείουν από τη διατροφή τους γαλακτοκομικά και αβγά, έχουν αυξημένες πιθανότητες συρρίκνωσης του εγκεφάλου τους, επισημαίνουν Βρετανοί επιστήμονες.
Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου προκαλώντας έκπληξη στην επιστημονική κοινότητα, καθώς ο κίνδυνος σμίκρυνσης του εγκεφάλου είναι εξαπλάσιος σε όσους έχουν απορρίψει από τη διατροφή τους μία από τις βασικές πηγές πρωτεϊνών, το κρέας.
Οπως επισημαίνουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, οι χορτοφάγοι έχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες συρρίκνωσης του εγκεφάλου τους, γιατί έχουν έλλειψη της μεγαλύτερης πηγής βιταμινών, όπως είναι το κρέας.
Η έλλειψη βιταμίνης Β12 μπορεί να προκαλέσει επίσης αναιμία και φλεγμονή στο νευρικό σύστημα. Μόνο τα εκχυλίσματα μαγιάς παρέχουν αυτή τη βιταμίνη, αναφέρεται μεταξύ άλλων στη μελέτη.
Η σχέση της χορτοφαγίας με τη συρρίκνωση του εγκεφάλου διαπιστώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου διεξήχθησαν τεστ μνήμης, μικροβιολογικές εξετάσεις και μαγνητικές τομογραφίες του εγκεφάλου σε δείγμα χορτοφάγων εθελοντών, ηλικίας 61 έως 87 ετών.
Ιδιες εξετάσεις επαναλήφθηκαν πέντε χρόνια αργότερα και, μετά από σύγκριση των αποτελεσμάτων, προέκυψε ότι οι εθελοντές παρουσίασαν έλλειψη της βιταμίνης Β12 και μερική συρρίκνωση του εγκεφάλου τους.
πηγη: ethnos.gr
_______________________________________________________________________
1 Ο Πυθαγόρας καλλιεργούσε, την εντύπωση πως ήταν μετενσάρκωση του ίδιου του Θεού του Απόλλωνα, και οι μαθητές του, μέσα στην ίδια την σχολή του, έκαναν 5 χρόνια να τον δουν και να του μιλήσουν... ;D Ο νοών νοείτο... τι ψώνιο ήταν ο Πυθαγόρας, όπως κατήγγειλε και ο Ηράκλειτος :D
http://users.sch.gr/maritheodo/filosofia/html/pro/psif/psif_pithagora.htm
Η κριτική του Ηρακλείτου
Ο Πυθαγόρας ήταν περίφημος για την πολυμάθειά του. Ο Ηράκλειτος τον κορόιδεψε λέγοντας «η πολυμάθεια δε βάζει μυαλό στον άνθρωπο· αν συνέβαινε αυτό θα είχαν μυαλό και ο Ησίοδος και ο Πυθαγόρας καθώς και ο Ξενοφάνης και ο Εκαταίος»
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση