'Αρθρα Εσωτερισμού > Προτεινόμενα Βιβλία και Ταινίες από μέλη και φίλους της ΑΜΡΑ
Ποιό είναι τελικά το Μυστικό;
Trithemius:
Θέλω να διευκρινήσω μερικά πράγματα σχετικά με τα όσα παρέθεσα:
Η γενικότερη ένστασή μου, δεν έγκειται στο ότι η συγγραφέας προάγει τη (δεδομένη) δύναμη της θέλησης και του δημιουργικού οραματισμού αλλά δεν συμφωνώ με τον τρόπο που το κάνει, ειδικά όταν όλα αυτά παρουσιάζονται ως εξής:
1. Η συγγραφέας ως άλλος (και αυτόκλητος) Προμηθέας θέλει να μας πείσει (ή μάλλον ούτε καν μπαίνει στον κόπο να το κάνει) πως αυτή είναι η εκλεκτή της σημαντικής αποκάλυψης του μυστικού και πως το Χ βιβλίο που της χάρισε η κόρη της είναι η αφορμή για όλα αυτά...
2. Το ότι εκείνη αποτελεί ένα τρανταχτό (αν όχι το μοναδικό) παράδειγμα ανθρώπου που οραματίστηκε να βγάλει ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ και το έκανε πολύ σύντομα πράξη μέσα από αυτό το βιβλίο και το σχετικό DVD.
3. Το ότι αν και ενσωματώνει στο βιβλίο της την κβαντική φυσική και μιλάει για συσχετισμό σκέψης και κοσμικής ενέργειας, εντούτοις αποφεύγει τεχνιέντως να μας εξηγήσει το πως φτάνουμε από την αιτία στο αποτέλεσμα, το πως δηλαδή λειτουργεί αυτό το κοσμικό μπούμερανγκ υπέρ ημών αλλά και γιατί εξαρχής πρέπει η σκέψη μας να ταξιδέψει στα βάθη του γαλαξία προκειμένου να γίνει πράξη. Χμμ...
4. Το ότι αν και ορθά δίνει μεγάλη αξία στη δύναμη της θέλησης και του δημιουργικού οραματισμού, εντούτοις ξεχνά πως μία τέτοια τεχνική μπορεί να έχει αποτέλεσμα κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ικανότητες, κάτι που έχει καταφέρει ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων ανά τον κόσμο. Όταν όμως πλασάρεις στην αγορά ένα τέτοιο βιβλίο ως προϊόν τύπου "mass market", τότε όχι μόνον εκφυλίζεις τη διαδικασία αλλά παράλληλα ισοπεδώνεις τις παραλλαγές και διαβαθμίσεις των ικανοτήτων από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σχετικά πχ με την επαγγελματική επιτυχία, φτάνει σε σημείο να ταυτίζει το μέλλον του τεμπέλη με αυτό του εργατικού, καθώς μόλις τώρα ο εργατικός άνθρωπος ανακάλυψε πως μάταια κοπιάζει για την εξέλιξή του. Ο τεμπέλης ήδη τον χαιρετά από το γραφείο του διευθυντή γιατί έτυχε να διαβάσει πρώτος το "Μυστικό"...
5. Το ότι προσπαθεί να αποδείξει τα αναπόδεικτα μέσα από ένα σύνολο συμπτώσεων και συγχρονικοτήτων που όμως στο μυαλό της συγγραφέως αποτελούν απλά την υλοποίηση του "μυστικού". Για παράδειγμα, αναφέρεται σε μια γυναίκα η οποία διαβάζοντας το βιβλίο, εντυπωσιάστηκε από τον Bob Proctor και εκδήλωσε την έντονη επιθυμία της να τον συναντήσει και να κάνει μαζί του μια σύντομη συζήτηση αλλά της φαινόταν πολύ δύσκολο να τον βρει. Αυτό το "θέλω" της το εξέφρασε τόσο δυνατά που... ω τι θαύμα! τελικά ο Bob Proctor ήταν γείτονάς της κι έμενε 3-4 τετράγωνα μακριά! Μα είμαστε σοβαροί;;;
6. Το ότι πουθενά μέσα στο βιβλίο δεν υπάρχει ούτε ένα κεφάλαιο σχετικά με τις πιθανότητες όλο αυτό που ευαγγελίζεται, τελικά να μην λειτουργήσει σε σημαντικό αριθμό ατόμων. Όταν λοιπόν παρουσιάζεις ένα προϊόν, για το οποίο δίνεις μηδενικές πιθανότητες αποτυχίας, τότε (πάλι) κάτι δεν πάει καλά με αυτό που πουλάς...
7. Το ότι ανέτως (και αδικαιολογήτως) κατηγοριοποιεί το τι εστί ευτυχία για τον άνθρωπο. Αν πραγματικά ήθελε να δώσει κάτι διαφορετικό, θα έπρεπε να παρουσιάσει κάποιες εναλλακτικές εκδοχές της ευτυχίας, η οποία ούτως ή άλλως είναι απόλυτα σχετική και με μεγάλη παραλλακτικότητα από άνθρωπο σε άνθρωπο. Πάραυτα, εστιάζει εύστοχα στα είδη της ευτυχίας που πουλάνε περισσότερο και κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το εμπλουτίσει. Όπως λένε, "if it works, don't fix it..."
8. Το ότι με λανθάνουσα (αν και περίσσεια) αλαζονεία δηλώνει πως η δική της μέθοδος αντικαθιστά ανέτως κάθε άλλη μέθοδο αυτοβελτίωσης και βιοποριστικής εξελιξιμότητας και με τη γνωστή απλή διαδικασία έχεις αλλάξει άρδην τη ζωή σου! Αυτό κι αν είναι πίστη στο προϊόν σου! Που είναι όμως σε όλα αυτά η προσωπική προσπάθεια; που είναι τα νυχτέρια πάνω στα βιβλία για να φτάσεις κάποτε ψηλά; που είναι η δύναμη και η εμπειρία που αντλείς μέσα από μια αποτυχία; έχει δει ποτέ στη ζωή της άνθρωπο σε οργασμό δημιουργικότητας; έχει δει ποτέ της ανθρώπους να βράζει το αίμα τους από παραγωγικότητα; έχει δει ποτέ της ανθρώπους να ανακαλύπτουν μέσα τους έναν γίγαντα θέλησης που απεχθάνεται την πάσης φύσεως οκνηρία; ή ακόμα και το ίδιο το μεγαλείο των γνώσεων και των εμεπιριών που κρύβει μέσα του το να μετατρέπεσαι από "νύμφη" σε "πεταλούδα";
9. Το ότι με εξαίρεση 2-3 άτομα που έχουν ένα καλό επιστημονικό background και δεν περίμεναν το "μυστικό" ή το "What the bleep do we know!?" για να γίνουν γνωστοί, επανδρώνει το βιβλίο της με άτομα που εκπέμπουν μία απόλυτη ηρεμία, σιγουριά και εμπιστοσύνη με τα όσα λένε, επενδύοντας το "μυστικό" με το απαραίτητο περιτύλιγμα "100% proven to work".
10. Το ότι αναφέρεται σε πανεπιστήμονες και εξέχουσες προσωπικότητες του παρελθόντος και αβίαστα υποβαθμίζει έως αφανισμού τον προσωπικό τους κόπο, την καθημερινή τους προσπάθεια αλλά και την (θέλουμε δεν θέλουμε) βιολογική υπεροχή (στατιστικά) του εγκεφάλου τους, ισχυριζόμενη πως απλώς όλοι τους κατείχαν το "μυστικό" και πως χάριν αυτού έγιναν αυτό που έγιναν. Περιττό βέβαια να προσθέσω πως κανείς από αυτούς δεν ζει για να το επιβεβαιώσει...
suida:
Φ Ι Λ Ε , TRITHEMIUS...σε χαιρω...
ναι , το εχω διαβασει ....
η συγγραφεας ΡΟΝΤΑ ΜΠΕΡΝ και ολοι οι αλλοι ....εχουν δημιουργησει ενα ευτυχισμενο
βιβλιο οπου ολες οι ετεροφωτες λειτουργηες του εγω ειναι σε Α Ν Α Μ Ο Ν Η ....
Οι Επιθυμιες , συνδιαζονται με την θ ε λ η σ η του καθ" ενος προς υλοποιηση Στοιχειων
του ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ....
Εχουν προσεκτικα... κανει την Διαλογη Υ Φ Ο Υ Σ με ανατολικες πινελιες και Δυτικες
Κτητικες αναλωσιμες Εκφρασεις....
Ολα , ειναι στην υπηρεσια του Ανθρωπινου Ειδους ...ΑΠΛΑ περιμενουν... να θελησουμε...
να συνεργαστουμε... με την επιθυμια της κΤΗΣΗΣ... για να ΜΑΓΝΗΤΙΣΘΟΥΝ....
Η Α Ξ Ι Α , ΕΙΝΑΙ Δ Ε Δ Ο Μ Ε Ν Η ....μεσω αυτων...ΠΡΟς υλοποιηση....
ανατολικες δοξασιες σε δυτικα ρητα .... αναβοσβηνουν σε ΚΑΘΕ σελιδα....
Ειναι κατι μεταξυ WALT DISNEY και HOLLY WOOD...ΜΕ πολιτισμικο υφος του
Πολιτη που αποδεχεται τα παντα ....γιατι
Κ Ο Υ Ρ Α Σ Τ Η Κ Ε ......
Σημερα, λειπει ο Μ Υ Θ Ο Σ ... φιλτατε...
Σημερα , λειπει το Π Α Ρ Α Μ Υ Θ Ι ....
Σημερα, απουσιαζουν οι Η Ρ Ω Ε Σ ....ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ το παραδειγμα....το Κ Ι Ν Η Τ Ρ Ο ....
Υπαρχει, απομονωση και Εσωστρεφεια...!!!
ΑΥΤΟ , ειναι το κενο του "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" , ΓΙΑΥΤΟ και η ονομασια ....Μ Υ Σ Τ Ι Κ Ο ...
οδηγιες...δηλ προς Ε Ξ Ω Σ Τ Ρ Ε Φ Ε Ι Α....!!!
μονο που οι ΟΔΗΓΙΕΣ ....ειναι Α Ν Ο Η Σ Ι Ε Σ ...ΝΤΥΜΕΝΕΣ
Αν μου επιτρεπεις να πω...χωρις περιορισμο...
ΛΕΙΠΕΙ , Ο Ε ΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ...Α Π Ο Υ Σ Ι Α Ζ Ο Υ Μ Ε ....Φ Ι Λ Ε ...Φ Ι Λ Ε μου...
Κανένας:
Μιλάμε για το βιβλίο που αντιστοιχεί στην ταινία "The Secret"?
Δε διάβασα το βιβλίο, είδα μόνο την ταινία.
Από ότι έχω μελετήσει αλλά και από τη δική μου εμπειρία με Οραματισμούς υλοποίησης έχω να πω τα εξής.
1) Σε γενικές γραμμές το "the Secret" λέει σωστά πράγματα.
2) Η θετική σκέψη είναι πράγματι πολύ βασικό στη ζωή μας.
3) Το "the Secret" είναι υπεραπλουστευμένο και ελειπές. Χρειάζοντε περισσότερα πράγματα για να γίνει ένας επιτυχημένος Οραματισμός (βλέπε Καμπάλα: Σώμα, Συναίσθημα, Νόηση).
4) Ακόμα κι αν τεχνικά τα κάνουμε όλα σωστά, μπορεί να παρέμβει το υποσυνείδητό μας και να μας χαλάσει τον οραματισμό. πχ αν εγώ κάνω οραματισμό να βρώ κατάληλο σύντροφο για γάμο. ΑΛΛΑ έχω κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα το οποίο με κάνει να αποφεύγω το γάμο (είπαμε, όχι τρελλός για δέσιμο, απλά κάποια αναστολή), αποκλείεται να πετύχει ο Οραματισμός.
Αν και έχω ασχοληθεί αρκετά με Οραματισμούς και κάποιοι έχουν πετύχει, ούτε βαθύπλουτος είμαι, ούτε έχω την ονειρεμένη ζωή που φαντάζοντε οι αναγνώστες του "the Secret". Οι Οραματισμοί που συνήθως μου πετυχαίνουν, είναι κυρίως θεραπευτικά προς άλλους.
Trithemius:
Αγαπητέ Κανένας (που χάθηκες; ;D), σε όσα γράφεις σημειώνω τα εξής (ομοίως αριθμητικά):
1. Συμφωνώ (αλλά σε ΠΟΛΥ γενικές γραμμές, κάτι που δεν το αντιλαμβάνονται όλοι, καθώς το βιβλίο προάγει μία αδικαιολόγητη βεβαιότητα πως όλα λειτουργούν εύκολα κι 100%).
2. Συμφωνώ απόλυτα, όμως δεν φτάνει για να γίνει πράξη το αντικείμενό της. Η θετική σκέψη είναι κάτι απαραίτητο ως προς το συναισθηματικό στοιχείο στη ζωή μας αλλά από μόνο του αυτό το συστατικό δεν αρκεί για να υλοποιηθούν όσα ευαγγελίζεται το "μυστικό". Σαφώς και έχουν γίνει πειράματα σε υποατομικό επίπεδο που δείχνουν πως όντως υφίσταται μία εξ αποστάσεως επίδραση σε κάποια μόρια, των οποίων η "συμπεριφορά" κίνησης επηρεάζει και άλλα μόρια, όμως αυτό και μόνον δεν αρκεί για να μιλάμε για τόσο εύκολη μετατροπή της σκέψης σε πράξη.
Ας μην ξεχνάμε όμως πως το βιβλίο αποτελεί ένα mass market προϊόν και κατευθύνει τον ενδιαφερόμενο (και επίδοξο "λευκό μάγο") σε συγκεκριμένα βιοποριστικά στοιχεία (αυτοκίνητο, σπίτι, εργασία, ερωτικά κλπ) και προωθεί σαφέστατα την άποψη πως το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η εφαρμογή του τριπτύχου "ζητάω-πιστεύω-αποκτώ"! Η όλη αντίρρησή μου έγκειται κυρίως στο ότι το όλο concept του "μυστικού", αποτελεί κάτι το περίεργα ριζοσπαστικό, καθώς, καταργώντας κάθε άλλη μέθοδο, δίνει στο λαό ένα νέο βιοποριστικό status βασισμένο στην ευκολία, το μη-ξεβόλεμα, το άμεσο αποτέλεσμα και την απλότητα στη διαδικασία. Ακόμα περιμένω (και θα περιμένω πολύ...) να δω μία ανόθευτη μελέτη πάνω σε ανθρώπους που διάβασαν το βιβλίο ή είδαν το DVD. Άλλωστε ισχυρίζεται πως τα πρώτα αποτελέσματα έρχονται στους 10 μήνες από την επαφή με το "μυστικό"...
3. Συμφωνώ απόλυτα, όμως η έλλειψη που σημειώνεις γίνεται αντιληπτή μόνον από άτομο που όπως εσύ το έχουν ψάξει και ξέρουν ποιά είναι τα στοιχεία που λείπουν. Για μίλα όμως για Καμπάλα στον μικρομεσαίο εργάτη της φάμπρικας ή στον κατακουρασμένο αγρότη που μέσα σε αυτό το "μυστικό" έχει στηρίξει τις (μόνες ίσως) ελπίδες του για ευημερία αλλά βλέπει πως το σύστημα ΔΕΝ λειτουργεί και μετά ας το ξανασυζητήσουμε... Επαναλαμβάνω πως στο βωμό της μαζικής διείσδυσης στην αγορά, η συγγραφέας έχει εκλαϊκεύσει και υπεραπλουστεύσει επικίνδυνα το "μυστικό", το οποίο όμως μέσω αυτής της διαδικασίας γίνεται άμεσα προσβάσιμο και κατανοητό στο ευρύ κοινό. Αυτά μέχρι να φτάσει το βιβλίο από το ράφι του βιβλιοπωλείου μέχρι τη βιβλιοθήκη του αναγνώστη. Για το μετά όμως τι γίνεται;;;
4. Οι πιθανότητες αποτυχίας είναι η πλειοψηφία των αποτελεσμάτων, όχι μόνον γιατί μπορεί να φταίει η πρωτογενής διαδικασία (έναρξη οραματισμού) αλλά και γιατί κανείς άνθρωπος ως ψυχοσωματική οντότητα δεν παραμένει ο ίδιος έστω για ένα δευτερόλεπτο (αυτό λένε οι επιστήμονες, ακριβώς λόγω του "τα πάντα ρει"). Ακριβώς γι΄' αυτόν τον λόγο επισήμανα τη σημαντική πιθανότητα, η σκέψη μας, κατά την επιστροφή της από το γαλαξιακό ταξίδι της (:o) τελικά να "αστοχήσει" και να μη μας βρει ποτέ...
Γνωρίζω πως είσαι ικανότατο άτομο στους οραματισμούς και θεωρώ πως έχεις δυνατότητες υλοποίησης πολύ άνω του μετρίου (δείτε το ως το μέσο επίπεδο όλης της ανθρωπότητας) αλλά το ότι αυτές οι εφαρμογές που ευαγγελίζεται το "μυστικό" τελικά ΔΕΝ έχουν τόσο τρανταχτά αποτελέσματα δεν με εκπλήσσει. Επαναλαμβάνω πως είμαι κάθετα αντίθετος όχι μόνον με τα αίτια της δημοσίευσης αυτού του βιβλίου αλλά και με το πως παρουσιάζεται η όλη διαδικασία...
Κανένας:
Εγώ πιστεύω ότι οι συγγραφείς του "the Secret" απλά δεν ξέρουν όλα τα στοιχεία που συντελούνε σε ένα ολοκληρωμένο και πετυχημένο Οραματισμό. Παρά την ανακρίβεια τους, θεωρώ ότι συντελούνε έργο στην ανθρωπότητα. Διότι παρουσιάζουν και προσπαθούνε να εξηγήσουνε επιστημονικά μία φυσική λειτουργία του κόσμου μας, η οποία είναι σχεδόν άγνωστη στον απλό κόσμο ή έχει άρει τη μορφή δυσυδαιμονίας.
Να πούμε ένα παράδειγμα Οραματισμού που χρησιμοποιείται ίσως και άθελα από τον κόσμο? Και με αρκετά ποσοστά επιτυχίας? Η Κατάρα.
Οι γονείς μου πολλές φορές μου είπανε: "Η κατάρα του γονιού (προς το παιδί του) πιάνει". Γιατί άραγε? Όταν κάποιος γονέας καταριέται πχ "Να σε δω στην κάσα να σε κουβαλάνε". Πέρα από το καθορισμένο νοητικό κομμάτι (η εικόνα της κηδείας). Φανταστείτε την τρομακτική συναισθηματική φόρτιση που πρέπει να έχει ένας γονέας που φτάνει στο σημείο να ξεστομίσει κάτι τέτοιο για το παιδί του. Αυτή η μεγάλη ποσότητα ενέργειας είναι που τροφοδοτεί τον οραματισμό-κατάρα και αυξάνει την πιθανότητα εκπλήρωσης.
Εννοείται ότι οπιοδήποτε οραματισμός που αποβλέπει στο προσωπικό όφελος, εις βάρους των άλλων, είναι μαύρη μαγεία, όχι λευκή.
Άρα και το "The secret" οδηγεί τους άσχετους στη μαύρη μαγεία. Δε πειράζει όμως. Από εκεί αρχίζουν οι περισσότεροι να πειραματίζοντε. Καλά κάνει λοιπόν και είναι ελειπές.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση