Σχόλια > Θρησκεία και Κοινωνία

Χριστιανική Αγάπη

<< < (8/9) > >>

Ορφέας:

--- Παράθεση από: SERAPIS στις Απριλίου 15, 2008, 21:17:41 ---

Άλλωστε, το κακό δεν είναι να μπεις σε ένα σύστημα ως αμόρφωτος και πλανεμένος αλλά το να "αποφοιτήσεις" μεν από αυτό αλλά να συνεχίσεις να είσαι αμόρφωτος και πλανεμένος ;) Αυτή είναι η δική μου οπτική.

*όπου "θέωση" αναφέρομαι στην απώτατη πνευματική επιδίωξη του τάγματος, όποια κι αν είναι αυτή.

ΑΛΗΘΕΙΑ

--- Τέλος παράθεσης ---

Όπως σοφά λέει και ο Λαός δηλαδή: Να μπαίνεις μοσχάρι και να βγαίνεις ....Βόδι !!!!

Trithemius:

--- Παράθεση από: Ορφέας στις Απριλίου 16, 2008, 14:36:15 ---Όπως σοφά λέει και ο Λαός δηλαδή: Να μπαίνεις μοσχάρι και να βγαίνεις ....Βόδι !!!!
--- Τέλος παράθεσης ---

Κοίτα από μία άποψη δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί ίσως κάνουν πράξη τον συμβολισμό του ουροβόρου όφεως! ;D ;D ;D

Ορφέας:
    Δηλαδή, θά έχουμε από δω και πέρα και "ουροβόδι" όφι ;;;;

Rose:
Συνεχίζοντας...

Ο μισελληνισμός του Γεσουχά στην Βίβλο, καθώς και ολόκληρης της Ιουδαιοχριστιανικής ιστορίας, μας δηλώνει την αντίθεση ανάμεσα στην Ελληνική και στην Εβραϊκή νοοτροπία.  Τα Ελληνόπουλα για πολλούς αιώνες μεγάλωσαν, κάτω από μηνύματα μισελληνισμού, και οι διώξεις καθώς μετέπειτα, το "πίστευε και μη ερεύνα" δεν είχε ενθαρρύνει τέτοιου είδους έρευνες πάνω στην χριστιανική θρησκεία, που μόνο "χρηστική" δεν μπορούμε να την αποκαλέσουμε... 

Όμως για να κατανοήσουμε γιατί ο ιουδαιοχριστιανισμός μαχόταν ανέκαθεν εναντίον του Ελληνικού πνεύματος, χρειάζεται να μελετήσουμε την Ιστορία των Εβραίων, ενώ βρισκόταν υπό κατοχήν των Ελλήνων (από το 330πχ).  Στα βιβλία των Μακαβέων, που η χριστιανική εκκλησία τα θεωρεί ιερά, διαβάζουμε για την επανάσταση των Εβραίων κατά των Ελλήνων...

Και φυσικά πολλοί Ελληνες θα εκπλαγούν όταν κατανοήσουν, πως ο Μέγας Κωνσταντίνος μας επέβαλε να λατρεύουμε ως θεάνθρωπο, έναν εβραίο επαναστάτη κατά των Ελλήνων. Αυτή όμως είναι η πραγματικότητα...

Άραγε πως την πάθαμε έτσι εμείς οι 'Ελληνες?  'Ισως φταίει ακόμα το "πίστευε και μη ερεύνα."  :)

pressphoto:
δηλαδη οι διδασκαλιες του χριστου δεν κυρρηταν την αγαπη?γιατι της εχω διαβασει και μου φαινεται πως λεει και για αγαπη προς τον συνανθρωπο και για φιλανθρωπια και για αγαπη προς το θειο.εξξαλλου δεν το βρισκω και κακο να σαι επαναστατης

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση