Αποστολέας Θέμα: Η πνευματική χειραγώγηση της Εκκλησίας  (Αναγνώστηκε 44015 φορές)

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Η πνευματική χειραγώγηση της Εκκλησίας
« στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 16:46:13 »
Μεγάλωσα Ορθόδοξη Χριστιανή, και το ίδιο και οι γονείς μου.  Ήμουν τυχερή όμως που ο πατέρας μου, ήταν διαφορετικός από την κοινωνία του, έβλεπε πράγματα που οι άλλοι δεν έβλεπαν, και έτσι σιγά-σιγά αποστασιοποιήθηκε και δήλωνε "άθεος", από αντίδραση στην χειραγώγηση που διαπίστωνε πως ασκούσε η εκκλησία πάνω στον κόσμο. Στην πραγματικότητα θεωρούσε πως ο άνθρωπος είναι θεός, και η Φύση μας γέννησε, ιδεολογία την οποία συνάντησα πολύ αργότερα, στην "πανθεϊστική" φιλοσοφία της Αρχαίας Ελλάδας.

Ο πατέρας μου ήταν η αιτία να είμαι και εγώ διαφορετική από την κοινωνία μου, να γίνω ένας επιστήμονας, να ψάχνω για αποδείξεις, να βλέπω πίσω από τα πράγματα, και όχι να τα αποδέχομαι όπως μας τα σέρβιραν, να ερευνώ για την Αλήθεια.

Μετά από 15 χρόνια ασχολούμενη με δρόμους αυτογνωσίας, και 8 χρόνια με τάγματα, κατέληξα απλά να επιβεβαιώσω την σοφία που ο πατέρας μου, μου είχε διδάξει.

"Μπαμπά", τον ρώτησα πρόσφατα καθώς συμπλήρωνε τα 82 του χρόνια, "γιατί ήσουν εσύ διαφορετικός, υπήρχε άλλος κόσμος που σκεφτόταν σαν και σένα, σου είχε μιλήσει ποτέ κανένας άλλος και σκεφτόσουν έτσι?»

Ο πατέρας μου δεν είχε ασχοληθεί ούτε με τάγματα ούτε με κανενός είδους άλλη φιλοσοφική ενασχόληση.  Ήταν αριστούχος στο σχολείο μέχρι το γυμνάσιο όπου τον διέκοψαν για να δουλέψει και να ταΐσει την υπόλοιπη οικογένεια.  Από τα 4 αδέρφια, μόνο ένας τους κατάφερε να σπουδάσει και να γίνει Γεωπόνος, μια και σε εκείνα τα χρόνια της φτώχειας, η εκπαίδευση δεν ήταν προτεραιότητα.

Μόνος του όμως έψαχνε διάφορα βιβλία επιστημονικά, και ερευνούσε την φύση.  Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή, πως μου έδειχνε τα άστρα, τους πλανήτες, πως διαμορφωνόταν, μου δίδασκε για λευκούς νάνους και μαύρες τρύπες, και πάντα έμενε με το στόμα ανοιχτό, μπροστά στο θαύμα της φύσης.

Εξαιτίας του, έπαιρνα πάντα άριστα και στα θρησκευτικά, γιατί έκανα τις πιο ακραίες ερωτήσεις, και έφερνα πάντα σε δύσκολη θέση τον δάσκαλο.

«Σπάνια σκεφτόταν ο κόσμος σαν εμένα, ο περισσότερος κόσμος φοβάται, και απλά ακολουθεί το σύστημα» μου έλεγε, «όμως έγινα αιτία, να αρχίζουν να προβληματίζονται πολλοί, αλλά πάλι δύσκολα να τολμούσαν να διαμαρτυρηθούν, απλά παραξενεύονταν με αυτά που τους έλεγα».

Ο πατέρας μου, είναι ένα σπάνιο παράδειγμα, ανθρώπου που αφυπνίστηκε από την ίδια την ζωή, χωρίς δάσκαλο, χωρίς σχολές και τάγματα, και κατάλαβε από όλες τις όψεις της ζωής, την χειραγώγηση που ασκείται πάνω στους πολίτες αυτής της χώρας.  Εκείνα τα χρόνια ακόμα και να εκφράσεις διαφορετική άποψη ήταν πολύ σπάνιο, και ο φόβος κυριαρχούσε.

Έκανα αυτό τον πρόλογο, γιατί θέλω να εκθέσω προσωπικά και δημόσια την διαμαρτυρία μου, προς την χειραγώγηση που υφίσταται ακόμα ο Ελληνικός λαός, εδώ και τόσες εκατοντάδες χρόνια από την Χριστιανική Εκκλησία.

Πριν κάποια χρόνια είχα συμμετάσχει στα Προμήθεια, μία Αρχαιοελληνική εκδήλωση, και είχα ακούσει να αναφέρεται «Χριστιανισμός και Ελληνισμός είναι εχθροί».

Θυμάμαι τότε πως ήμουν πολύ στεναχωρημένη, για τον φανατισμό, κάποιων εναντίον του Χριστιανισμού, και μάλιστα ήμουν πολύ αντιδραστική απέναντί τους. Τώρα πλέον κατανοώ την αγανάκτησή τους, γιατί ενημερώθηκα και αγανάκτησα με την σειρά μου.

Εδώ και εκατοντάδες χρόνια οι Έλληνες είναι πνευματικά υπόδουλοι. Τους απαγόρευσαν να σκέφτονται, παρά το γεγονός ότι δημιούργησαν την φιλοσοφία, σκλάβωσαν το νου και το πνεύμα τους, κατεύθυναν την ζωή τους.

Αυτή είναι μία ιστορική πραγματικότητα, και το αντι-χριστιανικό κίνημα δυναμώνει στις μέρες μας όλο και πιο πολύ, όσο περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν την αλήθεια.

Βιβλία όπως «Μία ιστορία αγάπης» - Ρασιάς, ή «Δεκαπέντε εσταυρωμένοι και αναστημένοι σωτήρες» - Γρηγορομιχελάκης, λένε τα πράγματα με το όνομά τους, και ο άνθρωπος δεν ξαναείναι ποτέ ίδιος.

Η Αρχαία Ελλάδα πρέσβευε την Ανεξιθρησκεία, την οποία χάρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Διαφωτισμού της Γαλλίας, την επανακτήσαμε.

Ο σπόρος της Αρχαίας Ελληνικής νοοτροπίας, διασώθηκε μέσα από τα αρχαία φιλοσοφικά κείμενα, και μέσω των Αράβων, η Ιερή Γνώση μεταφέρθηκε στην Γαλλία όπου τα τελευταία χίλια χρόνια την κυοφόρησε, και ξαναέφερε πίσω το Φως και τον Πολιτισμό στην Γη μας.

Είναι αξιοσημείωτο, πως οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν επιστήμονες, αλλά όλες τις φιλοσοφικές και τις επιστημονικές σχολές ο Χριστιανισμός τις είχε κλείσει, μια και η Γνώση ήταν επικίνδυνη.  Φυσικά, σωστά έδρασαν, μια και αν ξυπνούσε ο κόσμος, πως θα τον εκμεταλλεύονταν.  Μετά τον σκοταδισμό, η πρώτη επιστημονική ακαδημία δημιουργήθηκε στην Ευρώπη από την Ροδοσταυρική κοινότητα γύρω στο 1600, και έτσι ο δρόμος προς την Ελευθερία και τον Πολιτισμό ξανάνοιξε.

Τι γίνεται όμως στην Ελλάδα του σήμερα?  Υπάρχει ακόμα Πνευματική υποδούλωση και χειραγώγηση από την πλευρά της Εκκλησίας?  Αν υπάρχει, σίγουρα είναι αντισυνταγματική, χάριν της προστασίας της Ευρώπης και όχι του Ελληνικού κράτους γιατί εκεί καταντήσαμε την Ελλάδα μας.

Όταν γεννήθηκε η κόρη μας αποφασίσαμε με τον σύζυγο μου, να μην την βαφτίσουμε, έτσι ώστε να συμβάλουμε με την διαμαρτυρία μας στην επί αιώνων χειραγώγηση του Χριστιανισμού πάνω στην κοινωνία μας, αλλά και γιατί θέλαμε να συμβάλουμε στην ελεύθερη πνευματική ανάπτυξη του παιδιού. Σύμφωνα επίσης με τον ορθό χριστιανισμό, το παιδί βαφτίζεται εφόσον έχει δεχτεί κατήχηση, και συμφωνήσει να γίνει μέλος της συγκεκριμένης θρησκείας.

Η βάφτιση ενός παιδιού χωρίς την θέληση του, σε μία συγκεκριμένη θρησκεία, είναι ηθικά απαράδεκτο και κανονικά θα πρέπει να είναι παράνομο. Σύμφωνα και με τον Χριστιανισμό, πότε βαφτίστηκε ο Χριστός? Μήπως στα 30 του χρόνια, μια και η εβραϊκή παράδοση, προέβλεπε την κατήχηση και την κατανόηση του δόγματος πριν της βάφτισης?

Φυσικά αυτή η τακτική δεν σύμφερε την εκκλησία, και με το ζόρι επέβαλε και στρατολογούσε οπαδούς, πριν ακόμα έχουν την κρίση να επιλέξουν.

Δυστυχώς είχα την ατυχία ή την τύχη να ενημερωθώ και να αγανακτήσω, να επαναστατήσω, και να φωνάξω, «Αφήστε μας επιτέλους ήσυχους να πιστεύουμε ότι θέλουμε, και σταματήστε να βρωμίζετε το μυαλό μας.»

Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει, όπως θέλει αρκεί να μην προκαλεί πρόβλημα μέσα στην κοινωνία του.  Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε αδικίες και υποκρισίες, να κυνηγάνε αιρέσεις, όπως ο τεκτονισμός, και από την άλλη πολλοί υψηλόβαθμοι κληρικοί να συμμετέχουν.  Ο Χριστόδουλος και ο Βαρθολομαίος συνήθιζαν τον τριπλό ασπασμό, αλλά όχι με όλους.  Αυτό δεν μας λέει κάτι?  Πότε θα σταματήσει αυτή η κοροϊδία?  Μάλλον η απάντηση είναι απλή.  Όταν ενημερωθεί και μορφωθεί ο κόσμος. 

Η Αλήθεια λοιπόν είθε να μας ελευθερώσει, μια και ακόμα στις μέρες μας η Ελλάδα είναι πνευματικά υπόδουλη. 

Επιστρέφοντας στο θέμα της μη βάφτισης της κόρης μας, θέλω να δηλώσω δημόσια πως υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις, όπως και το σχόλιο που δέχτηκα πριν λίγες μέρες.

«Φρόντισε να βαφτίσεις το παιδάκι, ανόητη.  Και μην το πας πάλι στο θρησκευτικό ζήτημα, στο λέω απλά επειδή αργότερα το παιδάκι θα έχει πρόβλημα, όχι τίποτα άλλο».

Το συγκεκριμένο άτομο, επιστήμονας, μη φανατικός χριστιανός, κατέκρινε κάποιον που είχε το θάρρος να προστατέψει την Πνευματική Ελευθερία του παιδιού του, και συμβούλευε να σκύψουμε κεφάλι, και αν δεν το καταλάβαμε καλά, βρισκόμαστε ακόμα κάτω από την Πνευματική Χούντα της Εκκλησίας.

Αυτό όμως που με έκανε να αγανακτήσω πιο πολύ, και να γράψω αυτό το κείμενο σήμερα, είναι το εξής περιστατικό που θέλω να καταγγείλω δημόσια, και στο οποίο θα κινηθώ πλέον δικαστικά.

Ενώ δεν βαφτίσαμε το παιδί μας, σε ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που ζητήσαμε από τον Δήμο, την είχαν δηλώσει ήδη Ορθόδοξη Χριστιανή.

Η επιβαλλόμενη στρατολόγηση της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, και η σύμπραξη του Ελληνικού κράτους να συνεχίζεται αυτή η εξαπάτηση εις βάρος των Ελλήνων πολιτών είναι απαράδεκτη και ΠΡΕΠΕΙ κάποια στιγμή να σταματήσει.

Ας το καταλάβουν επιτέλους και η Εκκλησία και το Κράτος και όσοι φοβούνται και θέλουν να προσκυνούν το σύστημα.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 14, 2008, 14:44:16 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η πνευματική χειραγώγηση της Εκκλησίας
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 17:30:23 »
  Ο    ΚΑΛΟΣ   ανθρωπος  ΕΙΝΑΙ  ο   Κ Τ Ι Σ Τ Η Σ,   Α Ν   το   ΚΑΛΟ   κ τ ι ζ ε ι....

                                   α κ ο υ σ τ ε ,    την    Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α    του    Τ Α Π Ε Ι Ν Ο Υ    πετεινου....Α Κ Ο Υ Σ Τ Ε !!!!
                                   

                                                           Στους    αδειους   Τ Ο Π Ο Υ Σ
                                                          Θα    κτισουμε    με   ΝΕΑ    τουβλα
                                                          Χερια    υπαρχουν    και   Μηχανες
                                                          Και   πηλος     για  νεα    Τουβλα...

                                                          Κι   Ασβεστης    για   ΝΕΟ   κονιαμα
                                                          Οπου   τα   τουβλα    πεφτουν
                                                          Θα   κτισουμε     με  ΝΕΑ    πετρα
                                                          Οπου    οι    δοκοι    ΣΑΠΙΖΟΥΝ
                                                          Με   νεα    ξυλεια

                                                          Οπου    ο    Λ Ο Γ Ο Σ    ειναι   αμιλητος
                                                          Με   Ν Ε Α    ομιλια...

                                                          Υπαρχει ....   Ε Ρ Γ Ο ...
                                                          Μια      εκκλησια    για    ολους...
                                                          Και    μια    δουλεια   για   καθε....
                                                       
                                                         ΚΑΘΕΙΣ...   στο    Ε Ρ Γ Ο    του
                                                         Υπαρχει....      Ε Ρ Γ Ο...

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Η πνευματική χειραγώγηση της Εκκλησίας
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 07, 2008, 18:36:00 »
Αν και λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορώ να απαντήσω τώρα σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα (θα επανέλθω όμως σύντομα και λεπτομερώς!), θα αρκεστώ να προεκτείνω λίγο την τελευταία φράση της τοποθέτησης της αγαπητής Rose_777:

Παράθεση
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ

Προσθέτω λοιπόν σε αυτή την πολύ σωστή φράση, ένα σόφισμα από τη γνωστή λίστα:

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν τις δυνατότητές τους. Είναι σαν μια πεταλούδα που πάντοτε ζούσε μέσα σε ένα κλειστό βάζο. Όταν το βάζο ανοίξει, η πεταλούδα παραμένει μέσα γιατί κανείς δεν της είπε ότι μπορεί να πετάξει.

Η μαθητεία στον εσωτερισμό αλλά και άλλες τεχνικές, ονομάζονται αλλιώς "άνοιγμα του βάζου". Όσοι αισθάνονται πεταλούδες που μπορούν να πετάξουν, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Όσοι αισθάνονται πως δεν μπορούν ή δεν θέλουν να γίνουν πεταλούδες που θα πετάξουν, τουλάχιστον ας δουν πως είναι να "πετάς"... Ποτέ δεν έβλαψε το να έχουμε ανοιχτό μυαλό, άλλωστε, όπως το αλεξίπτωτο, μόνον ανοιχτό λειτουργεί σωστά ;)
...spes mea in mentem est...

livelove

  • Μηνύματα: 144
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η πνευματική χειραγώγηση της Εκκλησίας
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 02:52:33 »
Η απορία που μου δημιουργήθηκε διαβάζοντας όλα αυτά όμως είναι η εξής:

1. Το να μην βαφτίσω το παιδί μου σημαίνει οτι εναντιώνομαι στην χειραγώγηση του Χριστιανισμού πάνω στην κοινωνία.
2. Το να μην βαφτίσω το παιδί μου σημαίνει οτι συμβάλλω στην ελεύθερη πνευματική ανάπτυξη του παιδιού.

άρα....

1.Το να βαφτίσω  το παιδί μου σημαίνει οτι σκύβω το κεφάλι στη χειραγώγηση του Χριστιανισμού πάνω στην κοινωνία.
2. Το να βαφτίσω το παιδί μου σημαίνει οτι του στερώ την ελεύθερη πνευματική του ανάπτυξη.

Δεν καταλαβαίνω....
Τί έιναι τελικά αυτή η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ελευθερία για την οποία μιλάμε;

Και πώς μπορεί να επιλύσει ένα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ένα ζήτημα που αφορά αυτήν την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ελευθερία;

Και δεν μπορώ να καταλάβω επίσης πώς μπορεί ένα θρήσκευμα που πολύ γνωρίζουν αλλά λίγοι κατανοούν επείδη υπάρχει και το ασπάζονται κάποιοι ή έστω οι περισσότερο μπορει να μου στερήσει εμένα ή του οποιουδήποτε την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Αν είμαι πνευματικά ελεύθερος κανένα σύστημα, δημοσία υπηρεσία, Εκκλησία, θρησκεία ή .........καιρικό φαινόμενο εν πάσει περιπτώσει... δεν περιορίζει αυτήν την ελευθερία.
Αν νιώθω οτι ΜΠΟΡΕΙ και ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να συμβεί κάτι τέτοιο...τότε μάλλον μόνο πνευματικά ελεύθερος δεν είμαι. 

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ δεν έχει ανάγκη να αποδεικνύεται, δεν μπαίνει σε νόμους, σε έγγραφα, δεν έχει ανάγκη να εναντιωθεί σε κάτι. Απλά είναι.


Το να διδάξω το παιδί μου να έχει ορθή κρίση ώστε να μην χειραγωγείται
Το να προσφέρω έργο και να κάνω ό,τι μπορώ για τους συνανθρώπους μου, ώστε να μην χειραγωγούνται
Το να ζω -ως πνευματικά ελέύθερος- πνευματικά ελεύθερα και η ζωή μου να φανερώνει αυτό ακριβώς

δεν έχει καμιά σχέση

με το να διεκδικήσω ''πνευματική ελευθερία'' στα δικαστήρια
να εναντιωθώ στον χριστιανισμό ή σε όποια άλλη θρησκεία
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2008, 03:02:58 από clarion »
The opposite of a correct statement is a false statement. But the opposite of a profound truth may well be another profound truth

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Η πνευματική χειραγώγηση της Εκκλησίας
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 10:49:37 »
Αγαπητέ/ή clarion, σωστά αυτά που γράφεις αλλά μην ξεχνάς πως ζεις στην Ελλάδα. Όλα όσα αναφέρεις περί πνευματικής ελευθερίας είναι πολύ σωστά όμως η πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική από αυτό που θα "θέλαμε" να ισχύει.

Ας μην ξεχνάμε πως όποιος δηλώσει άθεος, ή ακόμα κι ένθεος αλλά μη ορθόδοξος χριστιανός, αυτόματα βιώνει τον κοινωνικό αποκλεισμό που το επικρατούν θρήσκευμα δημιούργησε. Θυμάμαι πολύ καλά το πως εγώ και άλλοι συνομήλικοί μου στο δημοτικό και μετά στο γυμνάσιο συμπεριφερόμασταν σε παιδιά μαρτύρων του Ιεχωβά. Δεν εξετάζω την ορθότητα του ιρησκεύματός του, εξετάζω τη συμπεριφορά της μάζας απέναντί τους.

Θέλουμε δεν θέλουμε, όποιος στην Ελλάδα δηλώσει μη χριστιανός, γίνεται ο απόκληρος της κοινωνίας. Σε πληροφορώ πως ακόμα η Ελλάδα δεν έχει ωριμάσει σε αυτά τα θέματα, δεν είναι έτοιμη να δεχτεί πως υπάρχουν κι άλλα δόγματα ή συστήματα πίστης που όχι μόνον διεκδικούν τη μοναδικότητα της αλήθειας αλλά ταυτοχρονα φέρνουν τον χριστιανισμό σε πολύ δύσκολη θέση σχετικά με τα πιστεύω του.

Εδώ δεν πρόκειται μόνον περί ικανοποίησης μιας να ανάγκης να ανήκουμε κάπου. Ο χριστιανός, διακατέχεται από αυτή την υπέρμετρη αλαζονεία πως αυτός είναι που φέρει την ορθή πίστη και φτάνει μάλιστα σε σημείο να λυπάται και να ειρωνεύεται τους αλλόθρησκους ή τους άθεους (ταπεινός γαρ ::)). Όταν οι "πατέρες" της εκκλησίας και κάποιοι ψαλμοί καταφέρονται εναντίον κάθε αλλότριας σκέψης κι έκφρασης, όταν ο χριστιανός πιστός αισθάνεται ότι απειλείται από κάθε εκδήλωση διαφορετικής θρησκείας, όταν νοιώθει πως του τρώνε μερίδιο από την "αγορά", τότε επαναστατεί, εναντιώνεται και τα αποτελέσματα δυστυχώς είναι πολύ αρνητικά αλλά μόνον για τον αλλόθρησκο.

Εσύ μπορεί να θέλεις να αφήσεις το παιδί σου αβάπτιστο και ως πολίτης της Ελλάδος που πληρώνει τους φόρους του, έχεις κάθε δικαίωμα να εκφραστείς όπως σου αρέσει γιατί συνταγματικά υπάρχει ανεξιθρησκεία. Για πήγαινε όμως το παιδί σου στο σχολείο την πρώτη μέρα των μαθημάτων και μέσα στους γονείς των άλλων παιδιών, πες πως είσαι πχ άθεος και πως απαιτείς το παιδί σου να έχει την αποδοχή που συνταγματικά του αξίζει. Αφού τελειώσεις την πρότασή σου, γύρισε το κεφάλι σου και δες πόσοι από τους γονείς θα σε κοιτούν άλλοι τρομαγμένοι, άλλοι γελώντας, άλλοι με μηδίαμα, άλλοι απορημένοι και άλλοι με μια αρρωστημένη συμπόνοια γιατί σε λυπούνται που είσαι μακριά από τον δρόμο του θεού, έναν δρόμο που ούτε κι αυτοί γνωρίζουν που θα τους βγάλει, μιας και (το βασικότερο όλων) δεν έχουν αποσαφηνίσει στο μυαλό τους την έννοια του θεού.

Επί δεκαετίες στα σχολεία (τον κύριο τόπο ζύμωσης σκέψεων, τάσεων και συμπεριφορών), ψάλονταν η χριστιανική προσευχή και ο κάθε μαθητής, είτε ήταν χριστιανός, είτε όχι, την άκουγε υποχρεωτικά. Στις διάφορες τάξεις δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου διδάσκονται τα θρησκευτικά που κάθε άλλο παρά θρησκευτικά είναι. Θα έπρεπε να λέγονται "χριστιανικά" γιατί εκείνες οι ώρες αποτελούν μια freeware έκδοση χριστιανικού κατηχητικού. Το Ελληνόπουλο δεν μαθαίνει ολοκληρωμένα τα διάφορα δόγματα και συστήματα πίστης αλλά ποτίζεται κατά 95% με τις χριστιανικές διδαχές και κατά 5% με κάτι τρίτο. Περιττό βέβαια να σχολιάσουμε πως μέσα στην ανάλυση αυτού του 5% των τρίτων δογμάτων, υπάρχουν αμέτρητα σχόλια περί πλάνης και ατυχούς επιλογής των ακολούθων αυτών των δογμάτων, κάτι που όπως γνωρίζουμε είναι ηθικά παράνομο και αντισυνταγματικό. Μήπως μπορούμε να βρούμε λύση για τον δάσκαλο του δημοτικού ο οποίος καλείται να διδάξει το μάθημα των θρησκευτικών αλλά τυγχάνει να είναι άθεος; Καταλαβαίνουμε πως αυτός ο επικίνδυνος εναγκαλισμός κι εμπλοκή της εκκλησίας σε κάθε θεσμό και κάθε δρώμενο στην Ελλάδα καταντά πλέον δυσβάσταχτος.

Η Ελλάδα δεν έχει ούτε τις δικλείδες ασφαλείας για να προστατέψει ηθικά και κοινωνικά τους αλλόθρησκους, αλλά ούτε και τη διάθεση να το κάνει. Όταν το κάθε επίδοξο κυβερνών κόμμα κάνει "πλάτες" στην εκκλησία για ψηφοθηρικούς λόγους, όταν σε κάθε κοινωνική εκδήλωση το πρωτόκολλο προβλέπει και την παρουσία του παπά και μάλιστα στους επισήμους, όταν ο κάθε πιστός γλύφει το χέρι του παπά μόλις τον βλέπει, νομίζοντας πως εκείνη την ώρα πιάνει τον θεό, όταν ο ίδιος ο πολίτης δεν θέλει να ασχοληθεί και αισθάνεται ανίκανος να αναλάβει την ευθύνη της δικής του επιλογής για πνευματική αναζήτηση αλλά και τόσα άλλα, πως μπορούμε να μιλήσουμε για υποδομές που μας επιτρέπουν να ζήσουμε αυτή την πνευματική ελευθερία που μας αξίζει; Η πραγματικότητα στην Ελλάδα, μας δείχνει πως δεν έχουμε επιλογές, πως η πνευματική ελευθερία είναι ακόμα στο στάδιο του ιδεατού, χωρίς την αντίστοιχη υλοποίηση στην καθημερινότητά μας. Όμως αυτή η κατάσταση θεωρώ πως σταδιακά είναι δυνατό να αλλάξει.

Όλα είναι θέμα παιδείας. Όλα ξεκινούν από το αν θα γίνει κάποτε ένα μεγάλο βήμα στην Ελλάδα που θα καταργήσει αυτούς τους άγραφους νόμους και το αρρωστημένο de jure υπερφίαλο θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων χριστιανών. Το 2030 υπολογίζεται πως η Ελλάδα θα αποτελείται από μουσουλμάνους περίπου στο 28-30%. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε το πως θα προχωρήσει το θέμα της θρησκευτικότητας.

Όσο λοιπόν και να θέλουμε να λέμε πως μέσα μας και στο μυαλό μας αισθανόμαστε πως δεν μπορούν να μας αγγίξουν και πως όντως είμεθα πνευματικά ελεύθεροι ανεξάρτητα του τι συμβαίνει γύρω μας, καταλαβαίννουμε πως οδηγούμαστε σε αδιέξοδο γιατί η πραγματικότητα είναι διαφορετική και πολύ οδυνηρή. Δεν τίθεται θέμα του τι αισθανόμαστε και αν μας επηρεάζει αυτή η κατάσταση, είναι θέμα το ότι η πραγματικότητα μας καλεί να πάρουμε μέτρα για την εξυγίανσή της. Θεωρώ πως επειδή η δύναμη της εκκλησίας είναι η μάζα των λαϊκών, από εκεί μπορεί τελικά να αρχίσει η αλλαγή. Η εκκλησία απέκτησε τη δύναμη που έχει γιατί πλέον την ασκεί παραδοσιακά-τυπολατρικά. Αρχικά επένδυσε πάνω στην ανασφάλεια του πιστού, πάνω στην ελπίδα του για έναν καλύτερο επίγειο βίο και όταν απέτυχε σε αυτό του υποσχέθηκε καλύτερο μεταθανάτιο βίο. Οι πόλεμοι, οι φυσικές κατάστροφές, η πνευματικά ευνουχισμένη καθημερινότητα του ανθρώπου, η απειλή με θάνατο όσων δεν γινόντουσαν χριστιανοί και τόσα άλλα, έδωσαν τροφή και λόγο ύπαρξης στην εκκλησία. Αυτή η κατάσταση ξεκίνησε πριν αιώνες βασισμένη στην πνευματική κατάσταση και επιδιώξεις των τότε ανθρώπων. Σαφώς και υπήρχαν φωτεινά μυαλά και υπαρασπιστές της αλήθειας και του πνεύματος αλλά η ροή, το "ποτάμι" είχε άλλη φορά και γι' αυτό επικράτησε. Μπορεί για μερικούς να είμαι υπερβολικός αλλά θεωρώ πως στην Ελλάδα του 2008, εκτός από την κατάργηση της θανατικής ποινής των αλλόθρησκων, πολύ λίγα έχουν αλλάξει από το μεσαίωνα έως τώρα.

Σήμερα όμως, με τόσους επιστήμονες, τέτοιο εξελιγμένο πνευματικό επίπεδο που πλέον το συναντάς και σε μικρές ηλικίες, είναι απαράδεκτο να τηρούμε σιγή ιχθύος για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Θεωρώ πως η λύση για την ανατροπή του σκηνικού στην Ελλάδα δεν είναι το να ακολουθήσουμε τα "γιούρια" της εκκλησίας, η οποία πάντα ενδιαφερόταν για τον αριθμό των πιστών κι όχι για την ποιότητα της πίστης αυτών. Ας μη γίνει πάλι το ίδιο λάθος. Η εισβολή στα σχολεία και σε δημόσιους χώρους με πανώ και μεγάφωνα κατά της εκκλησίας, δεν είναι η λύση στο πρόβλημα. Θεωρώ πως αυτό που πρέπει να γίνει, είναι αρχικά η σταδιακή κατάργηση δικαιωμάτων και εξουσιών που παράνομα και αντισυνταγματικά κατέχει ο κλήρος και η θεσμοθέτηση νέων κανόνων που θα προστατεύουν πραγματικά κι όχι θεωρητικά όλους τους πολίτες της Ελλάδος. Σαφώς και υπάρχουν άτομα σε θέσεις-κλειδιά τόσο στη δημόσια διοίκηση, όσο και στα πανεπιστήμια. Πιστεύω πως η δύναμή τους είναι μεγάλη και σταδιακά έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν πολλά θεσμικά λάθη.

Από εκεί και μετά, έγκειται στον κάθε έναν από εμάς να προσεγγίσουμε με ποιοτικό τρόπο το συγκεκριμένο θέμα και να θέσουμε σε συζήτηση όπου μας δοθεί η ευκαιρία τα συγκεκριμένα ζητήματα. Θεωρώ πως είναι χάσιμο χρόνου να προσπαθούμε να μιλήσουμε για τέτοια ζητήματα σε ανθρώπους που αισθάνονται στρατιώτες της πίστεώς τους. Η αρχή πρέπει να γίνει σε άτομα που μπορεί μεν να μην κατέχουν κάποια εξουσία στο χώρο του, πλην όμως είναι σκεπτόμενοι νόες και έχουν μέσα τους μεγάλες δυνατότητες επεξεργασίας και εκλογίκευσης τέτοιων ζητημάτων.

Σίγουρα θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο αυτή η διαδικασία σε σχέση με τη μέθοδο που χρησιμοποίησε η εκκλησία αλλά πιστεύω πως θα αποκτήσει μόνη της τα στεγανά που θα δόσουν στην Ελλάδα μας ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις σε όλους τους πολίτες, χριστιανούς και μη. Πρέπει να απαλαχθούμε από τη λογική του κακού δασκάλου, ο οποίος λέει στον "μαθητή" του: Πίστεψε αυτό γιατί έτσι είναι, γιατί το λέει ο Θεός, γιατί σου το λέω εγώ ή γιατί αν δεν το πιστέψεις θα τιμωρηθείς κλπ. Αντίθετα, πρέπει να ακολουθήσουμε τη λογική του καλού δασκάλου, ο οποίος απαλαγμένος από θρησκευτικούς ενθουσιασμούς, λέει στον "μαθητή" του: Πίστεψε αυτό γιατί μόλις τώρα σου απέδειξα το ότι ισχύει.

Αν τώρα μιλήσουμε στα παιδιά μας για τέτοια ζητήματα, ίσως ένα 8χρονο παιδί αρχίσει να επεξεργάζεται αυτά τα ζητήματα στα 16 του. Σταδιακά, όταν αυτό το παιδί γίνει γονέας, θα κάνει το ίδιο και στο δικό του παιδί και σιγά-σιγά θα αρχίσει να αλλάζει η κατεύθυνση της "ροής" του πνευματικού-θρησκευτικού ποταμού. Η εκκλησία θα είναι στο απυρόβλητο όσο οι πιστοί συντηρούν αυτή την κατάσταση. Αν αλλάξει η στάση των πιστών, θα αλλάξει και η στάση της εκκλησίας. Μέχρι τότε, θα είναι ανενόχλητη να βασιλεύει και να κυριαρχεί. Σίγουρα είναι δύσκολο να απεκδυθείς τους αιώνες εξουσίας αλλά κάποια στιγμή θα συμβεί σε όλους μας. Τίποτε δεν κρατά για πάντα και μέσα σε αυτά, ούτε η παράνομη εξουσία κάποιων.

Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας γιατί τόσο πνευματικά, όσο και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε πολλά ζητήματα που αφορούν στο θρησκευτικό γίγνεσθαι. Θεωρώ πως σύντομα η εκκλησία θα "μετρήσει τα κουκιά της", και θα κληθεί να αποδείξει την (μοναδικότητα της) αληθοφάνειάς της. Είναι δεδομένο πως σήμερα, ένα μεγάλο ποσοστό των πιστών καλούνται χριστιανοί καθαρά παραδοσιακά (έτσι το βρήκαν από τους γονείς τους) και τυπολατρικά. Ακολουθούν τον χριστιανισμό γιατί δεν θέλουν να γίνουν "παράπλευρες απώλειες" μιας ενδεχόμενης αντίστασης στο σύστημα. Βλέπουμε πως τελικά το οικοδόμημα που λέγεται χριστιανισμός εν Ελλάδι, πλέον δεν έχει τις βάσεις για εξουσία που είχε παλαιότερα αλλά και τους λόγους για να συντηρηθεί αυτή η κατάσταση. Το ζητούμενο δεν είναι να καταργηθεί ο χριστιανισμός (πραγματικά θα ήταν παράνομο και ανήθικο) αλλά να περιοριστεί στον πραγματικό του ρόλο και να γίνει πλέον κατανοητό πως ο ήλιος βγαίνει για όλους και πως δεν υπάρχουν εκλεκτοί και απόκληροι.

Σε όλο αυτό το σκεπτικό, είναι πιστεύω χρήσιμο να διαβάσουμε όλοι το βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου "Αντιγνώση - Τα δεκανίκια του χριστιανισμού". Το θεωρώ σημαντική επένδυση στην πνευματικότητά μας.

Έσσεται ήμαρ λοιπόν... ;)

*θέλω να σημειώσω και κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό. Την ίδια στάση που τηρώ απέναντι στη δράση της εκκλησίας, θα τηρούσα και απέναντι στην οποιοδήποτε άλλη θρησκεία απειλούσε με υπερεξουσίες την κοινωνική και πνευματική ελευθερία της χώρας μου. Θέλω να γίνει κατανοητή αυτή η διάκριση...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2008, 11:12:31 από Trithemius »
...spes mea in mentem est...

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η πνευματική χειραγώγηση της Εκκλησίας
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 12:24:30 »
Θεωρώ πως αυτό που πρέπει να γίνει, είναι αρχικά η σταδιακή κατάργηση δικαιωμάτων και εξουσιών που παράνομα και αντισυνταγματικά κατέχει ο κλήρος και η θεσμοθέτηση νέων κανόνων που θα προστατεύουν πραγματικά κι όχι θεωρητικά όλους τους πολίτες της Ελλάδος.

.....

*θέλω να σημειώσω και κάτι τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό. Την ίδια στάση που τηρώ απέναντι στη δράση της εκκλησίας, θα τηρούσα και απέναντι στην οποιοδήποτε άλλη θρησκεία απειλούσε με υπερεξουσίες την κοινωνική και πνευματική ελευθερία της χώρας μου. Θέλω να γίνει κατανοητή αυτή η διάκριση...

Εύγε αδελφέ μου.  Ιδού ένας Γνήσιος Ροδόσταυρος! 'Ενας Γνήσιος 'Ελλην!

Θα επανέλθω να συμπληρώσω αργότερα όσον αφορά τα ερωτήματα του/της Clarion
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2008, 12:33:16 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η πνευματική χειραγώγηση της Εκκλησίας
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 14:23:42 »
   E I N A I    γεγονος   ΑΛΗΘΕΣΤΑΤΟΝ  ,   ΟΤΙ   τα   Ε Ρ Γ Α   ΜΑΣ   ( λογια- πραξεις )   Α Π Ο Τ Ε Λ Ο Υ Ν    την   '"Π Λ Η Ρ Ω Μ Η   ΜΑΣ"
                                                          σε     Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ι Κ Ο Τ Η Τ Α !!!

                                 Ο Λ Ο Ι     μας     ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ!!    ο, τ ι     ο   αριθμος    Α Υ Τ Ω Ν     που    Ε Ξ Α Π Α Τ Ο Υ Ν     ειναι
                                                                             Α Ρ Κ Ε Τ Ο Σ
                                                                                 Ο Μ Ω Σ
                                               Ο    αριθμος     Α Υ Τ Ω Ν      που      Ε Ξ Α Π Α Τ Ω Ν Τ Α Ι     ειναι
                                                                    Α Π Ε Ι Ρ Ο Σ !!

                                    Υ Π Α Ρ Χ Ο Υ Ν      παντου ,   σε    ολον   τον   ΠΛΑΝΗΤΗ   Α Υ Τ Ο Ι    που    ενω
                                                         Α Γ Ν Ο Ο Υ Ν     την     Α Λ Η Θ Ε Ι Α
                                                                  την     ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ   
                                                με  την     ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ        Π Ρ Ο Θ Υ Μ Ι Α !!!!!

                Η     Γ Ν Ω Σ Η     ευρισκεται     ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ       στην     Υ Π Ο Μ Ο Ν Η       παρα    στην      Κ Ρ Ι Τ Ι Κ Η !!!
                                           
                                     ΓΙ   ΑΥΤΟ    ειναι    προτιμοτερο     να     κρινομαστε     ΑΔΙΚΩΣ     παρα    να     κρινουμε   
                                                             εστω    και       Δ Ι Κ Α Ι Ω Σ !!!

                   Η    ΑΞΙΑ     η    ΕΥΤΥΧΙΑ     και    η    Χ Α Ρ Α    του    ΚΟΣΜΟΥ     ΤΟΥΤΟΥ     ειναι     οτι    Τ Ι Π Ο Τ Α    και   
                                                                     
                                                                   κ  α  ν  ε  ι  ς 

                                       δεν    Μ Π Ο Ρ Ο Υ Ν     να    Ε Μ Π Ο Δ Ι Σ Ο Υ Ν    την       Ε Ξ Ε Λ Ι Ξ Η !!!
                                                                 της       μοναδας.....

                   Ο    Λ Ο Γ Ο Σ    εχει    Ι Σ Χ Υ    τοτε    και    μονον    τοτε ,    Ο Τ Α Ν     Π Ρ Ο Α Γ Ε Τ Α Ι     απο    την
                           
                                                               Σ  Κ  Ε  Ψ  Η   
                                                                  Ο Χ Ι
                                    απο    το     Σ  Υ Ν Α Ι Σ Θ Η Μ Α    ΤΗΣ     Π Ρ Ο Σ Ω Π Ι Κ Ο Τ Η Τ Ο Σ     μας....


                    Το      ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ        δ  ο  γ  μ  α      Π Ρ Ο Α Γ Ε Ι      στον     ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ    της     συλλογικης
                                                               Σ Υ Ν Α Ι Σ Θ Η Σ Η Σ !!!
                     γι  αυτο    και   ο   υπερμετρος     συναισθηματισμος     προκαλει    Α Ι Μ Α Τ Ο Κ Υ Λ Ι Σ Μ Α Τ Α !!!

                     ΤΟ    ΘΡΑΣΟΣ     ειναι    ενα    ΣΤΟΙΧΕΙΟ    που    ' αναιρειται "      μαζι    με  τον    Φ Ο Ρ Ε Α   του!!

                      ""ΕΑΝ     ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ     ΤΙ    ΕΙΝΑΙ    Ο     Α  Ε  Ρ  Α  Σ  --  ΘΑ    Π Ρ Ο Σ Ε Χ Α Ν    και   ΔΕΝ    θα    ΟΜΙΛΟΥΣΑΝ
                                                              ΚΑΤ"    Α Υ Τ Ο Ν     ΤΟΝ     Τ Ρ Ο Π Ο  ""!!!
                                                                             Ο Μ Ω Σ .....
                         "" Θ Ε Λ Ω ,    να    σου   Π Ω    να   Δ  Υ  Σ  Π  Ι  Σ  Τ  Ε  Ι  Σ    ως    προς    τις    διδασκαλιες    των
                                                                   α ν θ ρ ω π ω ν
                                                                      Δ Ι Ο Τ Ι
                                                     Ε Γ Ω ,     μονον     κατεχω   την     Γ Ν Ω Σ Η .""

                                                                                               ΣΥΓΧΩΡΕΣΑΤΑΜΗΝ     αδελφοι ....  τον   αναξιο   σας...

livelove

  • Μηνύματα: 144
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η πνευματική χειραγώγηση της Εκκλησίας
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 15:40:12 »
Απλά σκέφτομαι οτι καταφεύγοντας κανεις στο δικαστηριο τη σημερον ημερα
είναι σαν να βάζει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα...

Σίγουρα όλα αυτά που είναι να φέρουν αλλαγή και εξέλιξη στην κοινωνία μας είναι υπέροχα.
Αλλά σκέφτομαι οτι αυτός ο χριστιανισμός για τον οποίον μιλάμε με κάποιον τρόπο λειτουργεί συνεκτικά στην κοινωνία μας.
Η κατάρρευση του χριστιανισμού μπορεί να οδηγήσει και σε καταρρευση της κοινωνίας μας.
Αυτή η μάζα που που λέμε "χριστιανοί ορθόδοξοι" σίγουρα για κάποιον λόγο ασπάζεται ό,τι αγνοεί στην ουσία.
Και σίγουρα για κάποιον λόγο εξακολουθεί να το κάνει. Αυτός ο λόγος μπορέι να είναι και η πνευματική χειραγώγηση.
Αλλά βλέπετε εσείς κάτι άλλο -εκτός από την επιστήμη- που θα μπορούσε να οδηγήσει πνευματικά αντί να χειραγωγεί όπως ο κλήρος ένα ολόκληρο έθνος;;;Η μήπως δεν χρειάζεται καν καθοδήγηση;

Προφανώς μιλάμε για την απαρχή μιας σειράς αλλαγών. Και η ουσιαστική αλλαγή θα έρθει μετά από χρόνια.

Ο Ροδοσταυρισμός δεν έχει άμεση, άρρηκτη σχέση με τον Χριστιανισμό;(άσχετο)

Επίσης, σε όσα έγραφα...είπα
Παράθεση
καιρικό φαινόμενο εν πάσει περιπτώσει

Διαβάζοντας τα ακόλουθα από τον Suida
Παράθεση
""ΕΑΝ     ΕΓΝΩΡΙΖΑΝ     ΤΙ    ΕΙΝΑΙ    Ο     Α  Ε  Ρ  Α  Σ  --  ΘΑ    Π Ρ Ο Σ Ε Χ Α Ν    και   ΔΕΝ    θα    ΟΜΙΛΟΥΣΑΝ
           ΚΑΤ"    Α Υ Τ Ο Ν     ΤΟΝ     Τ Ρ Ο Π Ο  ""!!!
σκέφτηκα οτι μάλλον δεν θα έπρεπε να υποβιβάσω με τον λόγο μου τα καιρικά φαινόμενα και άρα Ό,ΤΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ
Πρόθεση μου ήταν να δείξω οτι και τα ισχυρότερα όλων, δηλ τα καιρικά φαινόμενα, δεν μπορούν να εμποδίσουν κάποιον από το να να είναι πνευματικα ελεύθερος..
Ή μήπως μπορούν; Τουλάχιστον εγω δεν μπορώ να σκεφτώ με ποιον τρόπο.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2008, 16:01:51 από clarion »
The opposite of a correct statement is a false statement. But the opposite of a profound truth may well be another profound truth

Trithemius

  • L.V.X.
  • Μηνύματα: 1.225
  • Karma: 0
  • Enflame thyself in prayer... Invoke often...
    • Προφίλ
Απ: Η πνευματική χειραγώγηση της Εκκλησίας
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 17:06:16 »
* Για την ευκολία της συζήτησης, πρέπει να μας διευκρινήσεις αν είσαι ο ή η clarion :D

Σχετικά με τη δική μου απάντηση, όπως έκανα κατανοητό, είμαι κατά των "hard-core" αντιδράσεων. Θεωρώ πως το Ελληνικό κοινό δεν είναι έτοιμο να αφομοιώσει με τόσο άμεσο και αν θέλεις "βίαιο" τρόπο μια αλλαγή, έστω κι αν είναι προς το συμφέρον του. Ξαναλέω πως αυτή είναι η τακτική του κακού δασκάλου. Το να είσαι καλός δάσκαλος (όπως το περιέγραψα πιο πάνω), σημαίνει πως όχι μόνον έχεις ξεκάθαρο στόχο αλλά έχεις και υπομονή για να φτάσεις σε αυτόν. Επομένως οι κινήσεις προς το ευκταίο πρέπει να είναι ξεκαθαρισμένες αλλά συνάμα αργές και προσεκτικές. Θεωρώ πως κάθε φορά που εκθέτουμε άμεσα τον απλό Έλληνα πολίτη σε κάποια νέα δεδομένα περί θρησκείας και της σχέσης της με το κράτος, είναι σαν να επαναλαμβάνουμε το σύνδρομο της Σέμελης και αυτό σίγουρα θα μας απομακρύνει από τον στόχο μας.

Η γνώμη μου είναι πως συστηματικά πρέπει να συμμετέχουμε σε συζητήσεις σχετικές με αυτό το θέμα και να μοιραζόμαστε τη γνώμη μας με τους περισσότερο "έτοιμους" να δεχτούν και να επεξεργαστούν κάποια νέα δεδομένα. Μία κοπέλα του κατηχητικού, έχει συνδέσει τη ζωή της με τη θρησκεία της. Δεν εξετάζω (τώρα) αν καλώς το κάνει, απλώς θέλω να δείξω πως αυτά τα άτομα είναι αδύνατο να αφήσουν να παρεισφρήσει στο μυαλό τους κάθε αλλότρια σκέψη περί θρησκείας. Υπάρχουν όμως άτομα με ανοιχτό μυαλό που έχουν τη θέληση και την ικανότητα να ασχοληθούν με τέτοια ζητήματα, απλώς μέχρι τώρα τους έλειπε το έναυσμα, η αφορμή για να το κάνουν. Θεωρώ πως σε αυτό το πρωτογενές στάδιο, εμείς (ή όσοι επιθυμούν την αλλαγή γενικότερα) θα πρέπει να είμαστε αυτή η αφορμή, αυτό το "κλικ" που θα κάνει το μυαλό τους να αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά και πιο "ολιστικά" το ζήτημα της θρησκευτικότητας.

Κλειδί στην όλη προσπάθεια, είναι το να γίνει κατανοητό σε όλα αυτά τα εν δυνάμει σκεπτόμενα την αλλαγή άτομα, πως η σχέση του ανθρώπου με τον θεό, είναι ίσως η πιο προσωπική σχέση που υπάρχει. Κανείς και τίποτα δεν είναι άξιος και ικανός να παρεμβάλλεται σε αυτή τη "σκάλα του Ιακώβ" γιατί έτσι την πριονίζει καθημερινά. Ο αποφατισμός, όπως εκφράστηκε μέσα από τον χριστιανισμό, δείχνει τελικά τη χρεωκοπία του πνεύματος και της νόησης στη σύλληψη της έννοιας του θεού. Πόσοι άραγε δηλωμένοι χριστιανοί έχουν αποκρυσταλλωμένη άποψη περί θεού, σε αντίθεση με τους δηλωμένους άθεους που στο 90% δηλώνουν τέτοιοι κατόπιν ενδελεχούς έρευνας του ζητήματος; Πόσοι λατρεύουν μηχανιστικά και παθητικά κάτι που αν τους ρωτήσεις να σου το περιγράψουν πρώτα θα σε κοιτάξουν απορημένα και μετά θα σε βαφτίσουν άπιστο; Πόσοι άραγε από αυτούς τους πιστούς έχουν κατανοήσει πως άδικα ψάχνουν το θεό γύρω τους, από πάνω τους ή από κάτω τους γιατί ο θεός είναι πολύ κοντύτερα απ' ότι φαντάζονται. Ο θεός πάντα ήταν και πάντα θα είναι μέσα μας και αυτό δεν αλλάζει. Μένει να δώσουμε ένα σχήμα, μία αχνή περιγραφή αυτού που θα κρίνουμε εμείς πως αποτελεί τον "δικό μας" θεό (που τελικά αυτό που αλλάζει είναι μόνον η οδός προς τη μία και μοναδική υπόστασή του) και να μην εφησυχάζουμε σε όσα μας λένε άλλοι για το τι εστί θεός.

Εμένα δεν μου λένε τίποτα οι αιώνες που δρα ο χριστιανισμός ή κάθε άλλη θρησκεία, ούτε ο αριθμός των πιστών που την αποτελούν. Η λογική και η ποιότητα στην πνευματική αναζήτηση και δη στην προσέγγιση του θεού, πολλές φορές δεν είναι θέμα στατιστικής. Όλοι μας γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά το πως και γιατί ο χριστιανισμός επικράτησε στη δυτική ευρώπη και το σίγουρο είναι πως ποτέ δεν αποτέλεσε προϊόν συνειδητής επιλογής και συγκριτικής μεταξύ διαφορετικών θρησκειών και φιλοσοφικών συστημάτων. Όταν έχεις μόνον μία επιλογή (άρα δεν έχεις επιλογή) για να ακολουθήσεις κάποια θρησκεία, όταν απειλείται η ζωή σου ή η αρμονία της οικογένειάς σου και η κοινωνική σου αξία, τότε διαλέγεις την ασφάλεια, διαλέγεις το να είσαι δέσμιος πνευματικά παρά απορριπτέος κοινωνικά γιατί κατά κανόνα ο βιοπορισμός προέχει της πνευματικής αναζήτησης.

Αυτός είναι ο λόγος που όπως σωστά αναφέρεις ο χριστιανισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας. Είναι άμεσα συνυφασμένος με τη ζωή του Έλληνα όχι γιατί υπήρξε προϊόν επιλογής αλλά προϊόν επιβολής. Πάραυτα, κανείς λογικός άνθρωπος δεν επιζητά την κατάρρευση του χριστιανισμού, όμως θα ήταν εξίσου παράλογο να ζητάμε να συνεχιστεί το μονοπώλειό του. Σίγουρα ο χριστιανισμός και η κάθε οργανωμένη θρησκεία έχει πολλά καλά να προσφέρει, αυτό είναι δεδομένο. Ένα ακόμα δεδομένο όμως είναι το γεγονός πως ούτε ο χριστιανισμός, ούτε κάποια άλλη θρησκεία μπορεί να αξιώσει το ότι εκπροσωπεί τη μοναδική αληθινή οδό και μέθοδο προσέγγισης του θεού. Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν οι "πατέρες" της εκκλησίας πως ο χριστιανισμός δεν είναι η πανάκεια στη σχέση θεού και ανθρώπου και πως υπάρχουν και άλλοι δρόμοι προς αυτή την προσπάθεια. Ο απλός άνθρωπος που έχει μάθει να δέχεται αβασάνιστα τους μεσάζοντες μεταξύ αυτού και του θεού, θα τρομοκρατηθεί στην οπτική ότι τελικά οι μεσάζοντες του είναι άχρηστοι σε αυτή την προσπάθεια. Ακόμη και ο Ιησούς, ουδέποτε επιδίωξε την μετατροπή του χριστιανισμού σε οργανωμένη θρησκεία που θα εξαπλωθεί σε όλη την οικουμένη. Ναι, ήθελε να γίνει γνωστό το μήνυμά του παντού και αυτό είναι θεμιτό, όμως ουδέποτε έδωσε οδηγίες για την οργάνωση αυτού που σήμερα ονομάζουμε χριστιανισμό. Αυτά είναι μεταγενέστερες επιδιώξεις και περισσότερο το "raison d'être" του αποστόλου Παύλου/Σαούλ (εξ ου και ο τίτλος "απόστολος των εθνών").

Κάποτε, οι Έλληνες είχαν συνδέσει τη ζωή τους όχι με τον χριστιανισμό αλλά με την πατρώα (μας) θρησκεία. Δεν υπήρχε ούτε Μωϋσής, ούτε Αβραάμ, ούτε εβραίοι προφήτες αλλά ένα σύνολο από λαμπερούς νόες, πολλοί εκ των οποίων ακόμα και σήμερα είναι αξεπέραστοι σε ποιότητα και διανόηση. Σαφώς, ούτε η Ελληνική πατρώα θρησκεία (ή καλύτερα κοσμοθέαση) δεν ήταν ποτέ, ούτε θα είναι κατάλληλη για όλους, όμως ποτέ δεν παρουσίασε αυτή τη φρενήρη ανάγκη υπεροχής κι επιβολής που παρουσίασε ο χριστιανισμός στη χώρα μας.

Ποιο είναι λοιπόν το ζητούμενο; Αρχικά πρέπει να κατανοήσουν οι άνθρωποι πως πρέπει να ψάξουν μόνοι τους να βρουν την οδό προσέγγισης του θεού, μια οδό που θα τους ταιριάζει και θα ανθοφορήσει. Για να γίνει αυτό, πρέπει να απαλλαγούμε από θρησκευτικές μονοπωλειακές καταστάσεις, πρέπει να παραδεχτεί (τελικά) ο άνθρωπος ότι ο θεός βρίσκεται μέσα του, είναι κοινός για όλους μας και απλά αυτό που διαφέρει είναι ο δρόμος που ο καθένας μας θα ακολουθήσει για να επικοινωνήσει με τον θεό. Αν θέλεις δες το σαν το ουράνιο τόξο που σε φτάνει στον ουρανό. Θα πρέπει να έχεις κάθε δικαίωμα να διαλέξεις ΕΣΥ το χρώμα (δηλ. την πνευματική οδό) που σου ταιριάζει, απλώς πρέπει πάντα να έχεις στο νου σου πως τελικά όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου οδηγούν στον ίδιο θεό. Γιατί λοιπόν πρέπει να αφήνουμε άλλους να μας καθοδηγούν στο ποιο "χρώμα" θα διαλέξουμε; Δεν πρέπει να είμαστε εμείς οι κύριοι των επιλογών μας; Άρα λοιπόν, σε αυτή την κατάσταση, έχουν ίσα δικαιώματα δράσης και "τριβής" τόσο ο χριστιανισμός, όσο και κάθε άλλο σύστημα πίστης ή φιλοσοφικής προσέγγισης, με τελικό αποδέκτη τον κάθε απλό άνθρωπο που ξέχασε ή ποτέ δεν του μάθανε να καλλιεργεί αυτή την οδό προς ζητήματα πιο μεταφυσικά/φιλοσοφικά από τον απλό βιοπορισμό.

Η αλλαγή όπως σωστά επισημαίνεις θα αργήσει να έρθει, όμως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Κανείς δεν ζητά την κατάρρευση του χριστιανισμού αλλά και η ατιμωρησία της επιβολής-επικράτησής του θα ήταν το ίδιο καταστροφική επιλογή. Ρωτάς το πως και ποιός θα μπορούσε να αλλάξει αυτή την κατάσταση και η απάντηση είναι τόσο απλή, όσο και εξασφαλισμένη: Λέγεται "απλός πολίτης". Αυτός είναι η δύναμη της εκκλησίας και του κράτους. Πιο πάνω ανέφερα ένα σόφισμα με την πεταλούδα. Υπάρχει και κάποιο άλλο σόφισμα κατάλληλο για την περίπτωση:

"Η δύναμη του κοπαδιού λέγεται λύκος και η δύναμη του λύκου λέγεται κοπάδι".

Όπου "κοπάδι" βάλε τον απλό πολίτη και όπου "λύκος" βάλε το κράτος ή την εκκλησία. Όπως βλέπουμε, ο λύκος χρειάζεται το κοπάδι όσο και το κοπάδι τον λύκο. Όταν λοιπόν ο απλός άνθρωπος μάθει τη δύναμη που έχει, η αλλαγή στο θρησκευτικό γίγνεσθαι θα έρθει από μόνη της. Ο απλός πολίτης ποτέ δεν έμαθε το πόση δύναμη κατέχει γιατί δεν θέλει να το κάνει, γιατί άπαξ και το μάθει θα έχει την ανάγκη να την ασκήσει και τότε για πρώτη φορά στη ζωή του θα βρεθεί να έχει εκείνος πλέον την ευθύνη των επιλογών του, κάτι που τρομοκρατεί τις μάζες. Δεν θέλουμε να είμαστε οι αφέντες του εαυτού μας, γι' αυτό ορίζουμε άλλους για να μας κυβερνάνε. Η συγκεντρωμένη εξουσία (πολιτική και θρησκευτική), δεν είναι μόνον θέμα τάξης και οργάνωσης αλλά και θέμα ανασφάλειας και ευθυνοφοβίας. Δεν έχω το επιστημονικό υπόβαθρο για να απαντήσω περί του πολιτικού ζητήματος αλλά σε ότι αφορά στην κατάσταση της θρησκείας μπορώ να έχω γνώμη και θα μείνω μόνον σε αυτό.

Ανέφερα και πιο πάνω πως η αρχή θα είναι δύσκολη αλλά ταυτόχρονα θα είναι και το ήμισυ του παντός. Το κλειδί στην αλλαγή λέγεται ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ. Χρέος μας είναι να πληροφορηθεί ο απλός κόσμος για εναλλακτικές μεθόδους και συστήματα πνευματικής αναζήτησης, να προσεγγιστούν πρώτα οι σκεπτόμενοι και ενεργοί νόες, οι "opinion leaders", δηλαδή τα ανοιχτά μυαλά που κατέχουν θέσεις-κλειδιά στην παιδεία και σε άλλους κρίσιμους φορείς και να μάθουμε όλοι να μεταδίδουμε αυτή τη γνώση. Δεν ξέρω αν ο τρόπος είναι η σύσταση ενός βιβλίου ή ενός φιλμ αλλά υπάρχουν αρκετά εφόδια-προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλος τα καταφέρνει καλά με τον προφορικό ή τον γραπτό λόγο και μεταδίδει με αυτόν τον τρόπο σχετικές πληροφορίες, άλλος θα προτείνει ένα βιβλίο ή ένα φιλμ ή ένα ντοκιμαντέρ σχετικό με τέτοια θέματα. Κανείς δεν ξέρει σε τι είδους "υποδοχείς" θα πέσει το μήνυμά μας, όμως είναι σίγουρο πως κάποιοι θα αρχίσουν να "στροφάρουν" με διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι λύση το να ειρωνευόμαστε την πίστη ενός χριστιανού γιατί έτσι χτίζουμε ένα τείχος στην επικοινωνία μας. Θα πρέπει να τον προσεγγίσουμε με ηρεμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να του δώσουμε λόγο να ψάξει το θέμα της θρησκείας πιο ολιστικά. Ίσως ξαναγυρίσει στον χριστιανισμό, ίσως όχι. Το ζητούμενο δεν είναι να αποκόψουμε κάποιον από τον χριστιανισμό ή κάποια άλλη θρησκεία αλλά να τον βοηθήσουμε να επιλέξει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ αυτό που θα τον εκφράζει. Το κλειδί της πνευματικής ευτυχίας είναι το να έχεις επιλογές. Και τότε, πίστεψέ με, θα βλέπουμε περισσότερα χαμόγελα, λιγότερα διαζύγια, καλύτερα μυαλά και ενεργούς πολίτες.

Θέλω να σε προλάβω και να σου απαντήσω πως ναι, αυτά όλα ίσως να μοιάζουν πολύ στη Ροδοσταυρική Ουτοπία, μία διακήρρυξη του πως θα θέλαμε να δομείται η ανθρωπότητα. Δεν ξέρω αν κάποτε αυτό επιτευχθεί αλλά όσο έχουμε στο νου μας πως ο εχθρός του καλού λέγεται καλύτερο, αυτό θα τρέφει και την ελπίδα προς την επίτευξη του σκοπού μας!

Σύμφωνο με την πιο πάνω οπτική περί ανθρώπου κι εξουσίας είναι και το καταπληκτικό βιβλίο του Βίλχελμ Ράϊχ "Άκου ανθρωπάκο". Αν και γράφτηκε πριν 40 χρόνια, εξακολουθεί να είναι επίκαιρο και χρησιμότατο όσο ποτέ άλλοτε.

Τέλος, ο Ροδοσταυρισμός δεν έχει άμεση σχέση με τον χριστιανισμό. Ίσως σε μπερδεύει λίγο ο όρος "σταυρός" και το σχήμα του σταυρού στο Ροδοσταυρικό σύμβολο αλλά πίστεψέ με απέχει πάρα πολύ από την όποια συσχέτιση με τον χριστιανισμό ή κάποια άλλη θρησκεία. Δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε τη σημασία του όρου "Ροδοσταυρισμός" αλλά αν θέλεις, ήδη υπάρχει σχετικό θέμα για κάτι τέτοιο εδώ στο φόρουμ.

Καλό απόγευμα σε όλους! :)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2008, 17:34:16 από Trithemius »
...spes mea in mentem est...

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η πνευματική χειραγώγηση της Εκκλησίας
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 20:48:10 »
Μία δημόσια καταγγελία ήταν αρκετή για να βγει ο φόβος που υποκρύπτεται στις ψυχές των ανθρώπων.  ‘Ενας φόβος που έχει εδραιωθεί στις ψυχές μας εδώ και αιώνες.

Μας τρομοκράτησαν, μας εξαπάτησαν, παγίδευσαν το νου μας, μας προγραμμάτισαν.  Όμως η εποχή καλεί τους πάντες προς αφύπνιση.  Δεν θα αφυπνιστούν όλοι, δεν θα κατανοήσουν όλοι, δεν θα μορφωθούν όλοι, δεν έχουν όλοι ελπίδα για ίαση.

Εκείνοι όμως που θα γνωρίσουν την αλήθεια, θα ελευθερωθούν, αλλά θα επωμιστούν και το βάρος να ελευθερώσουν και τους υπόλοιπους. ‘Οσο περνάει από το χέρι τους, όσο υπάρχει δυνατότητα, μια και έχουν ορκιστεί μύστες στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.

«Ο φόβος φυλάει τα έρμα», λέει ο λαός, αλλά κάποιοι που θέλουν να αποκαλούνται μύστες, είναι άφοβοι.  Είναι υπεράνω θρησκειών, μια και γνωρίζουν την ουσία, την αρχή, την πηγή, πέρα και πριν την δημιουργία κάθε θρησκείας.

Το να μην δέχεσαι τον ορισμό του Θεού σύμφωνα με τον Χριστιανισμό, ή με κάποια άλλη μονοθεϊστική θρησκεία, δεν σημαίνει πως ο άνθρωπος είναι άθεος.  Ο Πανθεϊσμός, δεν είναι αθεϊσμός, είναι μία φιλοσοφική προσέγγιση της δημιουργίας, που προσεγγίζεται σήμερα με την θεωρία της κβαντικής φυσικής.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αθεϊσμός.  Όλοι οι άνθρωποι, πάνω στον πλανήτη Γη, με τον άλφα ή βήτα τρόπο, είτε συμμετέχοντας σε μία θρησκεία είτε όχι, έχουν την δική τους κοσμοαντίληψη για το θείο, και την δημιουργία.

Επίσης αν συζητήσεις με Ελληνες που είναι δηλωμένοι Χριστιανοί, η θρησκευτική τους προσέγγιση, στην σημερινή εποχή, τείνει περισσότερο προς τον πανθεϊσμό παρά στον μονοθεϊσμό. Οι περισσότεροι που είναι δηλωμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην χώρα μας, δεν γνωρίζουν καν τι λέει η βίβλος, γιατί είμαι σίγουρη, πως αν μάθαιναν τι πραγματικά γράφει, σίγουρα δεν θα ήταν τόσο ένθερμοι υποστηρικτές της.  Αυτό όμως είναι ένα άλλο θέμα που θα το συζητήσουμε μια άλλη στιγμή, όσον αφορά τα εγκλήματα της Χριστιανικής Θρησκείας πάνω στον πολιτισμό της Γης και δεν είναι λίγα.

Πόσοι όμως είναι πραγματικά οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην χώρα μας?  Σίγουρα όχι 10 εκατομμύρια όπως θέλει να προωθεί η εκκλησία. Ο πραγματικός αριθμός Ορθόδοξων Χριστιανών, που εκκλησιάζονται συστηματικά στην χώρα μας μόλις φτάνει το 3% δηλαδή τις 300,000.  Οι υπόλοιποι είναι δηλωμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί κατά παράδοση, δεν πατάνε στην εκκλησία, εκτός ίσως εθιμικά κανένα Πάσχα, και κάνουν τουμπέκι, μην τυχόν και τους κακοχαρακτηρίσει το κοινωνικό κατεστημένο.

Από τα 10 εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών, η εκκλησία δήλωσε πως μάζεψε 3 εκατομμύρια υπογραφές για να αναγράφεται το θρήσκευμα στις ταυτότητες, από τις οποίες 300,000 ήταν πραγματικές, άλλες 300,000 για να μην κακοκαρδίσουν τους συγγενείς, και επειδή ακολουθούμε χωρίς να σκεφτόμαστε και χωρίς να γνωρίζουμε ως συνήθως, και οι υπόλοιποι απλά χρησιμοποιήθηκαν τα ονόματά τους, εν’ αγνοία τους.

Άρα μιλάμε για ένα 3% που αποτελεί θρησκευτική μειονότητα στην χώρα μας, η οποία εκβιάζει ακόμα και απειλεί έμμεσα πλέον, απειλεί κοινωνικά, και στρατολογεί εν αγνοία μας, χρησιμοποιεί τα ονόματά μας στις λίστες της, και εγκληματικά προσπαθεί ακόμα να εμποδίσει την μόρφωση και την συνειδησιακή εξέλιξη των Ελλήνων πολιτών.

Κάθε νοήμων και ενάρετος άνθρωπος έχει καθήκον να ξεσκεπάζει το άδικο, και να αγωνίζεται έτσι ώστε να επέλθει η δικαιοσύνη. Όσοι φοβούνται να μιλήσουν, ας κάνουν στην άκρη, να προχωρήσουν οι ήρωες, και να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. 

Ευχόμαστε, κάποια στιγμή, η μόρφωση και η συνειδησιακή εξέλιξη της κοινωνίας μας, να μας καθιστά όλους πιο δυνατούς, να μην φοβόμαστε ούτε να κρίνουμε, ούτε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας.

Παρόλο που δεν είμαι πλέον Χριστιανή, αγωνίζομαι για το δικαίωμα κάθε μειονότητας να θρησκεύεται όπως θέλει.  Πρόσφατα γνώρισα ένα ζευγάρι Γιαχωβάδων, και θλίψη και οργή με κυρίευσε όταν εξιστορούσαν οι άνθρωποι, τι τράβηξαν κάτω από το φασιστικό καθεστώς της Εκκλησίας.

«Θεωρούμασταν εξώγαμα, γιατί δεν αναγνώριζαν τον γάμο μας, πριν την καθιέρωση του πολιτικού γάμου.  Δεν μας έδιναν διαβατήρια, μας κυνηγούσαν και μας έβριζαν, δεν μας άφηναν να χτίσουμε τους ναούς μας.»

Αυτά δεν γίνονται πριν εκατοντάδες χρόνια, έγιναν μόλις πριν λίγα χρόνια στην κοινωνία του σήμερα.  Παρά το γεγονός ότι οι Γιαχωβάδες είναι Χριστιανοί, αυτοί οι αποκαλούμενοι "άνθρωποι του Θεού", φέρθηκαν εγκληματικά απέναντί τους, γιατί απλά δεν ανήκαν στο μαντρί τους μαζί με τα άλλα πρόβατα.

Το γεγονός ότι υψηλά ιστάμενοι κληρικοί αποκαλούνται αρχιμανδρίτες και το να σε αποκαλούν «πρόβατο» είναι έπαινος, με λυπεί ιδιαίτερα για την αμορφωσιά και την ανέχειά μας, για το πόσο προγραμματίσιμος είναι ο άνθρωπος και για το πόσο τον έπεισαν πως αν δεν συντηρούν την επιχείρηση που λέγεται εκκλησία δεν θα απολαύσουν την συμπάθεια του Θεού.  Ακόμα χειρότερα έπεισαν ορισμένους αφελείς, πως αν χάσει την δύναμή της η εκκλησία, και δεν δηλωνόμαστε όλοι Χριστιανοί, θα διαλυθεί το Ελληνικό κράτος.   ??? >:(

Όμως είναι δικαίωμα τους να πιστεύουν ότι θέλουν, απλά γιατί εγώ πρέπει να φορολογούμε για την Ορθόδοξη Χριστιανική εκκλησία, που δεν είμαι πλέον Χριστιανή? Γιατί ο κάθε αλλόθρησκος, στην χώρα μας, Μωαμεθανός, Γιαχωβάς, Πεντηκοστιανός, Καθολικός, πανθειστής, παγανιστής, δωδεκαθειστής κτλ. πρέπει να φορολογείται έτσι ώστε να δυναμώνει η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία μια και δεν την ασπάζεται? Το θεωρείτε σωστό και ηθικό, ή απλά συνεχίζουμε να σγκαλύπτουμε μία απάτη, που προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα?

Γιατί πρέπει να υπάρχει Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και όχι απλά Παιδείας?  Γιατί ύπουλα, όπως έμαθα πρόσφατα, το ιδιωτικό σχολείο, που πληρώνουμε αρκετά ακριβά, έτσι ώστε η κόρη μας να έχει την καλύτερη εκπαίδευση που μπορεί, να παίρνει το παιδί μας στην εκκλησία για κατήχηση, και να το εκπαιδεύει να είναι Χριστιανή παρόλο που δεν έχει βαπτιστεί?

Με ποιο δικαίωμα κατασκοπεύουν την ζωή μας και τι πιστεύουμε και θέλουν να μας φακελώσουν όλους σύμφωνα με το θρήσκευμά μας?

«Μη μιλάς, θα έχεις κοινωνικό πρόβλημα» είναι η συμβουλή των τρομοκρατημένων Ελλήνων. Εκεί μας κατάντησαν.

Ακόμα και οι αλοδαποί στην χώρα μας βαφτίζουν τα παιδιά τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, ενώ δεν πιστεύουν, για να έχουν πλάτες την εκκλησία, η οποία τους εγγυάται καλύτερη διαβίωση. Μέχρι εκεί έχει φτάσει το απεγνωσμένο μάρκετινγκ της εκκλησίας.

Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την Δικαιοσύνη.  Και είναι ένας αγώνας που δικαιούμαστε να κατακτήσουμε, για την Ελλάδα μας.

Στην ερώτηση αν ο Ροδοσταυρισμός έχει καμία σχέση με τον Χριστιανισμό, η απάντηση είναι ΟΧΙ.  Ακριβώς το αντίθετο.  Ο Ροδοσταυρισμός συσχετίζεται με τον διαφωτισμό και τις επιστήμες, ενώ ο Χριστιανισμός με τον σκοταδισμό.

Ο Ροδοσταυρισμός, διακατέχεται από την Ελληνική Πανθεϊστική αντίληψη, ενώ ο Χριστιανισμός ανήκει στις μονοθεϊστικές Θρησκείες, και η καταγωγή του είναι ο Ιουδαϊσμός.  Η αλήθεια είναι πως ο Χριστιανισμός, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα έχει κλέψει πολλά στοιχεία από τις αρχαίες θρησκείες και για αυτόν τον λόγο υπάρχουν κάποιες ομοιότητες, αλλά είναι δύο αντίθετες φιλοσοφίες διαμετρικά, μια και ο Ροδοσταυρισμός υποστηρίζει πως ο άνθρωπος είναι ένας εν δυνάμει θεός και μέσω της Γνώσης θα ολοκληρωθεί, ενώ ο Χριστιανισμός, δημιουργεί άβουλους πιστούς, που απλά πιστεύοντας σε κάτι, μέσω της επιφοίτησης του αγίου πνεύματος, ή της χάρης του Θεού θα κερδίσουν ένα κομμάτι στον Παράδεισο.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλές «μαϊμού» Ροδοσταυρικές οργανώσεις στις μέρες μας, για να μην πω, επί των πλείστων, όπως και η εταιρεία Αmorc, που έχουν μπερδέψει πάρα πολύ, τους ενασχολούμενους με τον Ροδοσταυρισμό, όπως και εγώ είχα πέσει θύμα, των ψευδών πληροφοριών που μετέδιδαν.

Στην πραγματικότητα το Αmorc (η μεγαλύτερη αποκαλούμενη Ροδοσταυρική οργάνωση με 90,000 οπαδούς παγκοσμίως), είναι μία νέο-χριστιανική αίρεση, που ενώ εναντιωνόταν στον Χριστιανισμό, είχε δάσκαλο της τον Χριστό, Αγίους τους κοσμικούς δασκάλους, και παρείχε μία λύση για την αγορά της Θρησκευτικής Παγκοσμιοποίησης.

Η διαμετρική αντίθεση ανάμεσα στις δύο σχολές σκέψης, έγγυται στο γεγονός ότι ο Ροδοσταυρισμός ενδιαφέρεται πως να κάνουμε την ζωή μας καλύτερη εν' ζωή, ενώ ο Χριστιανισμός θέλει να θυσιάσουμε την ζωή μας, να μην νοιαζόμαστε πως περνάμε, αλλά όλα να γίνονται για την ζωή μετά τον θάνατο.  Αν μελετήσουμε βαθύτερα αυτές τις δύο νοοτροπίες θα συνειδητοποιήσουμε απλά ότι ο Ροδοσταυρισμός εργάζεται για την ζωή, ενώ ο Χριστιανισμός για τον θάνατο. Ίσως έτσι κατανοήσουμε γιατί η μία νοοτροπία οδήγησε στον διαφωτισμό και η άλλη στον σκοταδισμό.

Η αλήθεια είθε να μας ελευθερώσει φίλοι και αδελφοί μου.  Ο αγώνας για την μόρφωσή μας και την συνειδησιακή μας απελευθέρωση είναι μεγάλος μπροστά μας, αλλά αξίζει τον κόπο, μια και το αποτέλεσμα θα είναι λαμπρό. 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από την Ελευθερία.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 14, 2008, 14:50:37 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

livelove

  • Μηνύματα: 144
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η πνευματική χειραγώγηση της Εκκλησίας
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 21:35:39 »
Παράθεση
Ελληνική Πανθεϊστική αντίληψη
???

ναι πίσετυαν στην ανεξιθρησκία...αλλά
είναι βέβαιον οτι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν πανθεϊστες?
Και η ΜΟΝΑΔΑ τί είναι; το ΕΝΑ;
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2008, 21:37:22 από clarion »
The opposite of a correct statement is a false statement. But the opposite of a profound truth may well be another profound truth

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η πνευματική χειραγώγηση της Εκκλησίας
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 09, 2008, 21:45:55 »
είναι βέβαιον οτι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ήταν πανθεϊστες?
Και η ΜΟΝΑΔΑ τί είναι; το ΕΝΑ;

Οι Αρχαίοι Ελληνες έλεγαν: ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ ΚΑΙ ΕΝ ΤΩ ΠΑΝΤΙ ΤΟ ΕΝ

ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 09, 2008, 21:48:17 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

suida

  • ΑΜΡΑ - Φίλος(Δ)
  • ***
  • Μηνύματα: 550
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η πνευματική χειραγώγηση της Εκκλησίας
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 10, 2008, 21:34:45 »
  αγαπητη/TE   CLARION   , σε   ασπαζωμαι  ,  φιλικα...
                               ο   ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΙΣΜΟΣ   ειναι   η  "βαθμιδα"  του   αξιωματος   να  λεγεσαι   Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Σ!
                               Η   λεξη   ΑΝΘΡΩΠΟΣ   ειναι   ΕΛΛΗΝΙΚΗ...
                               Ε Ι Ν Α Ι    η  Ν Ι Κ Η    του   Θ Ε Ο Υ    στην   αφανιση   της   ΣΚΙΑΣ   μεσω   του   ΦΩΤΟΣ...
                               Ο   ΙΔΙΟΣ    ειναι    ΤΟ   ΦΩΣ...
                               Ο Π Ω Σ    ο   Θ Ε Ο Σ     Α Ν Ω ....ΩΡΑ (βλεπει)   ( αποδωση   στην   σημερινη...  γυρισε το   στην   ΑΡΧΑΙΑ...)
                  για  να  μην   σε   κουρασω,   λεγοντας  ....
                                                  Θ Ε Λ Ω    να   σκεφτουμε   Μ Α Ζ Ι ...
                               Γ Ι Α Τ Ι ,   Ο    Μ Ε Γ Α Σ    Δ Ι Δ Α Σ Κ Α Λ Ο Σ    στον    Μ Υ Σ Τ Ι Κ Ο    Δ Ε Ι Π Ν Ο    ειπε-
                                               λαβεται-φαγητε-  τουτον   μου  εστι  το
                                                         Σ Ω Μ Α  ΜΟΥ....
                              ΜΗΠΩΣ    εχει    ΣΧΕΣΗ    ΜΕ  ΤΟΝ ...  immortal??
                                                                                                              συγγνωμη    ΑΝ   σε   πικραινω....συγνωμη...

livelove

  • Μηνύματα: 144
  • Karma: 0
    • Προφίλ
Απ: Η πνευματική χειραγώγηση της Εκκλησίας
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 00:35:52 »

Διάβασα τα παραπάνω που έγραψε ο suida.
Περισσότερες απο μία φορές.
Αυτό έιναι απάντηση σε κάποιο ερώτημά μου;
Και αν ναι σε ποιό;
The opposite of a correct statement is a false statement. But the opposite of a profound truth may well be another profound truth

Rose

  • Administrator
  • *****
  • Μηνύματα: 6.610
  • Karma: 7
  • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
    • Προφίλ
    • E-mail
Απ: Η πνευματική χειραγώγηση της Εκκλησίας
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 11, 2008, 09:28:54 »
Λάβαμε ένα πανέμορφο μήνυμα μέσω email σήμερα και αποτελεί απόσπασμα της Blatvaskly.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Ευχαριστούμε τον φίλο και αδερφό που το μοιράστηκε μαζί μας.

Υπάρχουν δύο τρόποι να προσεγγίσουμε μια θρησκεία: Κυριολεκτικά ή αλληγορικά.  Αν προσεγγίσουμε αλληγορικά τον Χριστιανισμό, μπορούμε να λάβουμε αρκετή σοφία, ως μυθολογία, μια και αναφέρεται στον βασικό πυρήνα δημιουργίας πολλών προηγούμενων αρχαίων θρησκειών, ειδάλλως, για μένα, και μέσα από αρκετή προσωπική εμπειρία, αποτελεί επικινδυνότητα για την ψυχική υγεία κάθε ατόμου.
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 11, 2008, 10:03:32 από Rose_777 »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/