Αποστολέας Θέμα: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ  (Αναγνώστηκε 27567 φορές)

Κανένας

 • Μηνύματα: 979
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #45 στις: Ιούνιος 15, 2009, 02:26:48 »
Το θέμα σήμερα ήταν στις ειδήσεις των 20:00, στην ΕΤ3.  Μίλησαν πολιτικοί, ένας Έλληνας πανεπιστημιακός και ο αρχιεπίσκοπος Άνθιμος (νομίζω). 

Εν τω μεταξύ οι υπογραφές των πανεπιστημιακών πλησιάζουν τις 300!

Στο site υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης των σημαντικών εξελίξεων με RSS.
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.593
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #46 στις: Ιούνιος 15, 2009, 03:53:05 »
Εν τω μεταξύ οι υπογραφές των πανεπιστημιακών πλησιάζουν τις 300!

300 Επιστήμονες Αρχαιολόγοι, εκτός Ελλάδος, που καταγγέλουν την απάτη των Σκοπίων, σίγουρα είναι ένας πολύ σημαντικός μαραθώνιος Ορθολογισμού, η καλύτερη κίνηση που έγινε μέχρι στιγμής, για την επίλυση του θέματος της Ονομασίας των Σκοπίων.
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Κανένας

 • Μηνύματα: 979
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #47 στις: Ιούλιος 06, 2009, 10:59:29 »
Υπάρχει κίνδυνος για τον Vasko Gligorijevic

Στις 4/7/09 έστειλε σε κάποιο φίλο του το παρακάτω μήνυμα:
>>>>>>>>>>>>>>>
I may be arrested again. I know that from my sources. Please check me on this email in the next 12 hours. Do not alert nobody for now, please, it is not certain. But do check me every 12 hours for few days. If I repeatedly do not answer, please do something. I talked to my lawyer and two NGO in Skoplje. Nothing is certain, but if I'm arrested in next hours or days, I'm dead, I'm gone. I count on you friend. For now, just between you and me.
Many thanks.
<<<<<<<<<<<<<<<

O Vasko Gligorijevic είναι ο γνωστός ακτιβιστής για το θέμα του Μακεδονικού, στα Σκόπια.  Τον έχουν συλλάβει και παλιότερα, τον είχαν κλείσει σε ψυχιατρείο.  Προβάλει τις ιδέες του στα ακόλουθα site:
http://www.povardarje.info/
http://vardaraxios.wordpress.com/

+++++
Έφτασαν τις 340 οι υπογραφές στο http://macedonia-evidence.org/
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.593
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #48 στις: Ιούλιος 06, 2009, 11:37:35 »
O Vasko Gligorijevic είναι ο γνωστός ακτιβιστής για το θέμα του Μακεδονικού, στα Σκόπια.  Τον έχουν συλλάβει και παλιότερα, τον είχαν κλείσει σε ψυχιατρείο. 

Επειδή αυτή είναι μία πάγια τακτική, κατά των ακτιβιστών, να τους κλείνουν πλέον σε νέου είδους σωφρονιστικά ιδρύματα, όπως τα ψυχιατρεία, χρειάζεται να διωχθούν νομικά, και προσωπικά, οι ιθύνοντες, σε κάθε ατομική περίπτωση επέμβασης του ψυχιατρικού ψυχαναγκαστικού κυκλώματος.

Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό όπλο, που ονομάζεται Ορθός Λόγος, Ανθρώπινο Δίκαιο, Δικαιοσύνη. 

Είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι οι ηλικιακά ενήλικες άνθρωποι, για τα δεινά της Ανθρωπότητας, είτε το αποδεχόμαστε είτε όχι.  Δεν θα ωριμάσουμε ποτέ Πνευματικά, δεν θα γίνουμε ποτέ, Πνευματικοί και Φωτισμένοι άνθρωποι, αν δεν αναλάβουμε πέραν από την ευθύνη, της προσωπικής μας ζωής, και την ευθύνη του κοινωνικού γίγνεσθαι.

Φώτιση δεν σημαίνει πως να επιβιώνουμε προσωπικά πιο εύκολα, ή πως να σώσουμε την ψυχούλα μας.  Αυθεντική Πνευματική Φώτιση σημαίνει υπευθυνότητα, ειλικρινής νοιάξιμο, και ανιδιοτελής δράση, προς αρωγή της κοινωνίας μας.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 06, 2009, 16:42:50 από Rose »
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.715
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #49 στις: Οκτώβριος 06, 2009, 11:00:38 »

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της άγνοιας
Της Νίνας Γκατζούλη*
 
           
Αναμφισβήτητα η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι ένα από τα μείζονα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και κατά συνέπεια κυριάρχησε στην ατζέντα της προεκλογικής περιόδου.
            Η κυβέρνηση που θα αναλάβει μετά τις εκλογές σαφέστατα θα πρέπει να εστιάσει την προσοχή της στην οικονομία και στα κρίσιμα κοινωνικά θέματα που έχουν προκύψει. Όμως η αποκλειστική εμμονή στα θέματα αυτά αποπροσανατολίζει τον ελληνικό λαό από άλλα εξίσου και καθοριστικής σημασίας θέματα για  το μέλλον της χώρας.
            Από τη γέννηση της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης στις αρχές του 1990 εξαφανίσθηκαν από την ατζέντα των δελτίων ειδήσεων και ελαττώθηκαν αισθητά στον Τύπο οι αναφορές στα εθνικά μας θέματα. Και η οποιαδήποτε αναφορά κυρίως στα οπτικοακουστικά μέσα περιορίζεται στη συρραφή των δηλώσεων των εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, χωρίς ανάλυση ή ουσιαστική διερεύνηση της πορείας των.       
            Χωρίς να επιρρίπτουμε την ευθύνη στα ΜΜΕ αποκλειστικά, καθώς αυτά αντικατροπτίζουν τόσο τον πολιτικό κόσμο όσο και το ακροατήριο και τους αναγνώστες τους, σίγουρα είναι αυτά που θέτουν την ημερήσια ατζέντα. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής, η οποία μπορεί να ξεκίνησε με την λογική ότι «δεν πουλάνε» ως θέματα, είναι η παντελής έλλειψη ενημέρωσης του Ελληνικού λαού και κατά συνέπεια η απάθεια για την πορεία και τις εξελίξεις σε κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής.
            Θα αρκεσθώ στο Μακεδονικό θέμα το οποίο οδηγήθηκε στο σημερινό αδιέξοδο διότι από τη δεκαετία του 1940 τόσο οι πολιτικοί όσο και οι δημοσιογράφοι δεν έδωσαν τη δέουσα σημασία και το υποβίβασαν. Μαζί με τα Ελληνοτουρκικά, το Μακεδονικό είναι από τα πιο κρίσιμα θέματα της Ελλάδας τα οποία ανά πάσα στιγμή μπορούν να λάβουν μοιραία για την πορεία της χώρας εξέλιξη, καθώς αφορούν στην εδαφική της ακεραιότητα.
            Η ανοχή της ελληνικής πλευράς και η πολιτικής της φιλικής προσέγγισης τροφοδότησαν τόσο την αδιαλλαξία όσο και τον παραλογισμό των διεκδικήσεων των Σκοπιανών οι οποίοι έφθασαν σε ακρότητες και προκλήσεις που ξεπερνούν κάθε όριο. Μετονόμασαν αεροδρόμια και στάδια, επιδόθηκαν σε μία συστηματική προπαγάνδα περί ανύπαρκτων μειονοτήτων, σφετερίστηκαν εθνικά σύμβολα, παραβίασαν κάθε άρθρο της ενδιαμέσου συμφωνίας, οικειοποιήθηκαν την Μακεδονική ιστορία...
Έφθασαν στο σημείο να επικαλούνται τον Θεό για την ανωτερότητα της «Μακεδονικής τους προέλευσης», ισχυριζόμενοι ότι αυτοί είναι μια καθαρή λευκή φυλή (όπως και οι αρχαίοι Μακεδόνες) και ως εκ τούτου είναι ο ουράνιος εκλεκτός λαός που δικαιωματικά  μπορεί να διεκδικήσει τη «Μακεδονική» ταυτότητα και εδάφη. Με τέτοιου είδους ψευδοεπιστήμης και εμμονή για γενετική καθαρότητα οι Μακεδονιστές των Σκοπίων έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο με ρατσιστικές και εμπαθείς πληροφορίες πως οι Έλληνες είναι μια κατώτερη "μαύρη φυλή" η οποία στερείται ιστορικού πολιτισμού και μεταναστεύοντας στα Βαλκάνια έκλεψαν το πολιτισμό του αυτόχθονα λαού τους
Η Σκοπιανή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών (MANU) εξέδωσε «Μακεδονική» Εγκυκλοπαίδεια προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από το γηγενές αλβανικό στοιχείο, την Αλβανία, αλλά και τη Βουλγαρία.... Η επιστημονική τους κοινότητα απέδωσε αφρικανική προέλευση στους Έλληνες και ισχυρίζεται ότι το «Αιγαιάτικο τμήμα της Μακεδονίας» τελεί «υπό ελληνική διοίκηση». Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι στο τμήμα αυτό της Μακεδονίας «ζούσε μακεδονικός λαός και εθνικές μειονότητες (Τούρκοι, Εβραίοι, Έλληνες, Βλάχοι, Ρομά) και για την «εξασφάλιση διαρκούς κυριαρχίας οι ελληνικές κυβερνήσεις επιδίωξαν αλλαγή του εθνοτικού χαρακτήρα της περιοχής με εκδίωξη του μακεδονικού και τουρκικού πληθυσμού καθώς και με τον εποικισμό εις βάρος του τοπικού πληθυσμού». Καταμετρούν... δε 436.000 Μακεδόνες οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τη «Μακεδονία του Αιγαίου»!
Οι ισχυρισμοί τους ότι «βρετανικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εκπαίδευσαν τους Αλβανούς του Κοσόβου κατά τον εμφύλιο πόλεμο» προκάλεσαν την οργή και έντονη αντίδραση σε
Ουάσιγκτον και Λονδίνο οι οποίες αντέδρασαν με υψηλούς τόνους αξιώνοντας από την κυβέρνηση των Σκοπίων να παρέμβει και να απαλειφθούν αυτές οι αναφορές. Οι Αλβανοί πολιτικοί απείλησαν πως θα αποσυρθούν από το Κοινοβούλιο αν δεν αφαιρεθούν.
Σε αντίθεση με τις αντιδράσεις των ανωτέρω χωρών οι οποίες και ουσιαστικά δεν απειλούνται από διεκδικήσεις εκ μέρους των Σκοπίων η  ελληνική εξωτερική διπλωματία εξακολουθεί την πολιτική της «σιγής ιχθύος»!
Την ίδια «σιγή ιχθύος» που διατήρησε έναντι της παγκόσμιας διανόησης με την πρόσφατη επιστολή τους στον Αμερικανό Πρόεδρο να αποσύρει την αναγνώριση των Σκοπίων ως Δημοκρατία της «Μακεδονίας», ούτως ώστε να διαφυλαχτεί το επιστημονικό τους αντικείμενο από αυθαίρετες παραχαράξεις της ιστορικής αλήθειας.
Η «σιγή ιχθύος» συνοδεύεται και από απίστευτη ελαφρότητα άγνοιας. Ο συμπαθής καθ'όλα υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Λοβέρδος με μεγάλη άνεση (θαρρείς και θα τους φιλοξενήσει στο οικόπεδό του) είναι πρόθυμος να δώσει άδεια επανόδου σε ελληνική γη στους μεταλλαγμένους Σκοπιανούς (πρώην Έλληνες) αυτονομιστές και προπαγανδιστές!   
            Καμία χώρα στο χάρτη του πλανήτη δεν θα ανεχόταν τις παραπάνω προκλήσεις που αποτελούν ξεκάθαρα επεκτατικές βλέψεις εναντίον της. Αντιθέτως, όλοι αυτοί οι -κατά γενική ομολογία- παραλογισμοί των Σκοπίων θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως επιχειρήματα ανατροπής της ελληνικής θέσης κατά της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό η οποία έχει υιοθετηθεί από την πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα.
Ζούμε σε εποχή αλλαγών και ανατροπών παγκοσμίως. Καταρρέουν κατεστημένα και γεννιέται μία νέα φιλοσοφία και προσέγγιση σε όλα τα θέματα πολιτικής, κοινωνίας, οικονομίας και επιστήμης που ξεκινά από την Αμερικανική ήπειρο. Η διακυβέρνηση του Ομπάμα διάκειται φιλικότερα προς την Ελλάδα και δεν ασκεί πιέσεις στην χώρα μας για τη «διευθέτηση» του Μακεδονικού όπως έπραττε προκλητικά η ομάδα Μπους. Άλλωστε έχει πολλά θέματα εσωτερικά και εξωτερικά «στο πιάτο της» για να χειρισθεί.
Αυτή τη συγκυρία στην Ουάσινγκτον, την παγκόσμια κίνηση των καθηγητών υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας αλλά και τον φιλελληνισμό που αναγεννάται λόγω της επιστροφής στις διαχρονικές αξίες του ελληνισμού θα έπρεπε η Ελλάδα να τις αξιοποιήσει. Πέρασε ανεπιστρεπτί η προσπάθεια της παραχάραξης της ιστορίας μέσω των διανοητικώς στερουμένων συνάφειας  θεωριών του μεταμοντερνισμού και της πολυπολιτισμικότητας κατά την περασμένη δεκαετία. Ότι δεν είναι αυθεντικό απλώς καταρρέει στο πέρασμα του χρόνου.
Η Ελληνική πλευρά δύναται και κυρίως ΟΦΕΙΛΕΙ  να αποσύρει τη σύνθετη ονομασία η οποία θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία», διότι οποιοδήποτε όνομα με τον όρο «Μακεδονία» καθιστά τους γείτονες ως τους μοναδικούς «Μακεδόνες» της περιοχής με κάθε δικαίωμα «Μακεδονικής» εθνότητας και «Μακεδονικής» γλώσσας. Άλλωστε και το προσωρινό όνομά τους, πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, είναι ήδη σύνθετη ονομασία και περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Είναι ξεκάθαρο και αναμφισβήτητο.
Επιπλέον είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε χώρας να εξαιρείται από ορισμένες ευρωπαϊκές ρυθμίσεις που αφορούν ευαίσθητα εθνικά θέματα. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο  ενέκρινε μεν τη Συνθήκη της Λυσσαβώνας (το τροποποιημένο ευρωπαϊκό «Σύνταγμα»), αλλά όρισε ότι θέματα αστυνομίας, στρατού και παιδείας θα παραμείνουν υπό τον εθνικό και κυριαρχικό έλεγχο της Γερμανίας.
Επ' ουδενί λόγω δεν πρέπει να ενθαρρυνθεί η ευρωαντλαντική προοπτική των Σκοπίων πριν λυθεί το θέμα του ονόματος και μάλιστα υπέρ του ελληνικού εθνικού συμφέροντος.
Θα έπρεπε να είχαμε μάθει τα μαθήματά μας από την γείτονα Τουρκία η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ της οποίας επιτρέψαμε να αρχίσει διαπραγματεύσεις εντάξεως με τη ΕΕ, χωρίς να προηγηθεί λύση κανενός εκ των προβλημάτων. Όπως η Τουρκία, έτσι και τα Σκόπια θα χρησιμοποιήσουν την ευρωατλαντική τους πορεία και μάλιστα συνεργαζόμενα, με αναπόφευκτη συνέπεια να ενταθεί η επιθετικότητα, η αδιαλλαξία και οι αλυτρωτικές τους βλέψεις εναντίον της Ελλάδας.
            Για το θέμα της σύνθετης ονομασίας πρέπει να αποφασίσει ο λαός μέσω Δημοψηφίσματος. Τότε, και μόνον τότε, η οποιαδήποτε Ελληνική κυβέρνηση προκύψει από το εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να απαλλαγεί από το βάρος μιας λανθασμένης αποφάσεως, μεταθέτοντας κάθε ευθύνη στο λαό.
 
*Η Νίνα Γκατζούλη είναι Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του New Hampshire, USA και Πρόεδρος των Παγκοσμίων Παμμακεδονικών Ενώσεων
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.715
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #50 στις: Οκτώβριος 21, 2009, 19:22:33 »

    Μόλις έλαβα το παρακάτω και το παραθέτω:

    "ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ.... Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ....


    Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και
συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 !
Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι,
Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος
των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την
εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί
υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!.

    Εμείς ερωτάμε.... ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ;

    Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ..

    Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για
δορυφόρους και πυραύλους. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα
ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και
λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους
Σύμβολο του νομού Καβάλας. 

    Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ.

    Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20..000 δολάρια το γραμμάριο !.
Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω. εμπεριέχονται 48 εκατ τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά $ 960.000.000.000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι : 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια !!!!

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ   $ 96.000.000.000

    Διαβάστε το δυνατά  (96 δισεκατομμύρια δολάρια) !!!!

    ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ  ΠΛΟΥΣΙΟΙ..ΦΤΩΧΟΙ !!!


    Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία...."
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Κανένας

 • Μηνύματα: 979
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #51 στις: Οκτώβριος 22, 2009, 22:32:35 »
Πρόσφατες αρχαιολογικές αποδείξεις για την Ελληνικότητα της Αρχαίας Μακεδονίας από την Περσία:

Ελληνικά:  http://ethnologic.blogspot.com/2009/10/yauna-takabara.html

Αγγλικά: http://macedonia-evidence.org/persians.html


Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Κανένας

 • Μηνύματα: 979
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #52 στις: Οκτώβριος 22, 2009, 23:58:42 »
    "ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ.... Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ....


Σημαντικά κοιτάσματα ουρανίου, που υπολογίζεται ότι φτάνουν 10.000 τόνους, εντόπισε το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών στο υπέδαφος των νομών Δράμας και Σερρών αλλά και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδας.

Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=530528&lngDtrID=252

Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Rose

 • Administrator
 • *****
 • Μηνύματα: 6.593
 • Karma: 7
 • Στο όνομα της Μητέρας Φύσης!
  • Προφίλ
  • E-mail
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #53 στις: Οκτώβριος 23, 2009, 00:15:59 »
   "ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ.... Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ....


    ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ   $ 96.000.000.000

    Διαβάστε το δυνατά  (96 δισεκατομμύρια δολάρια) !!!!

    ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ  ΠΛΟΥΣΙΟΙ..ΦΤΩΧΟΙ !!!

Πολύ ωραία... Τι φταίει λοιπόν, που έχουμε ακόμα οικονομική κρίση στην Ελλάδα, και δεν είμαστε όλοι μας πλούσιοι? 
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

Κανένας

 • Μηνύματα: 979
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #54 στις: Οκτώβριος 23, 2009, 00:39:47 »
Τι φταίει λοιπόν, που έχουμε ακόμα οικονομική κρίση στην Ελλάδα, και δεν είμαστε όλοι μας πλούσιοι?

Ας υποθέσουμε ότι είμαι μία Υπερδύναμη, πχ USA. 

worst case scenario: Πρέπει να πλειοδοτήσω με αντίπαλους Ρώσους, Κινέζους, Γάλους κτλ για τα δικαιώματα εξόρυξης ουρανίου, πετρελαίου κτλ.   Τα Ελληνική μεροκάματα είναι και ακριβά.  Ίσως να βγάλω κάποιο κέρδος.

Best case scenario: Πουλάω όπλα σε Έλληνες και Τούρκους (σε κάποιες δεκαετίες ίσως και στους Σκοπιανούς).  Η υψηλή τεχνολογία δεν αποκαλύπτεται και κρατάω τον έλεγχο των οπλοστασίων τους (δηλαδή αν εγώ δεν δώσω σήμα, τα αεροπλάνα τους βαράνε στο γάμο του Καραγκιόζη).  Αυτοί σκοτώνονται μεταξύ τους και αποδυναμώνονται.  Εγώ σαν ειρηνευτική δύναμη μπαίνω εγγυητής για τη λήξη του πολέμου.  Αυτοί με ευγνωμονούνε και μου λένε "Ευχαριστώ".  Με τη λήξη του πολέμου μπαίνω και ξαναχτίζω τις κατεστραμμένες περιοχές (Βλέπε ΙΡΑΚ).  Έτσι βγάζω ακόμα περισσότερα κέρδη.  Τώρα πια έχω βγάλει αρκετά χρήματα ώστε να υπερκαλύπτω τα έξοδα της εξόρυξης.  Οι εργάτες δουλεύουνε για ένα κομμάτι ψωμί.  Τα πάντα είναι καθαρό κέρδος.  Άσε που έχω επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής μου.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 23, 2009, 01:04:07 από Κανένας »
Ό,τι δε με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατό. Friedrich Nietzsche

Ορφέας

 • Διαχειριστής
 • ******
 • Μηνύματα: 1.715
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #55 στις: Νοέμβριος 10, 2009, 09:39:13 »

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ
Πρώην Υπουργός
Πρόεδρος της «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ»
6-11-2009

                                                                       

Ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων κ. Γκρουέφσκι και η απάτη περί Μακεδονικού Έθνους

    Ο κ. Γκρουέφσκι, εμμένων στην πολιτική και ιστορική απάτη, που το 1944 επινόησαν οι Τίτο και Στάλιν και δημιούργησαν το τεχνητό «Μακεδονικό Έθνος» με σκοπό την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα προς έλεγχο του Αιγαίου εν όψει του Ψυχρού Πολέμου που ακολούθησε, ευρισκόμενος στην Αυστραλία, δήλωσε: «Οι Μακεδόνες έχουν την μοναδική ευκαιρία να ζουν όλοι μαζί. Μακεδόνες του Αιγαίου και Μακεδόνες του Πιρίν, όλοι συμπατριώτες».

    O Κίρο Γκλιγκόρωφ, πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας των Σκοπίων, σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Σαββίδη που δημοσιεύθηκε την 25η Οκτωβρίου 2009 στην εφημερίδα «ΤΟ ΘΕΜΑ», «ΑΔΕΙΑΖΕΙ» την εθνικιστική κυβέρνηση του Νικόλα Γκρουέφσκι δηλώνοντας:«Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε μετά τον Μέγα Αλέξανδρο στην περιοχή», αγνοώντας την ‘’αρχαίομακεδονική’’ υστερία των τελευταίων ετών στα Σκόπια. Σοβαροί ιστορικοί γελούν με όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μου τα τελευταία χρόνια. Προφανώς γελούν (προσθέτω) και για όσους θεωρούν τους Σκοπιανούς Μακεδόνες, απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου.»

    Πλην των Στεττίνιους και Κίσσιγκερ, σε αυτή την προκλητική δήλωση του κ. Γκρουέφσκι απάντησαν επίσης:

•               Αξιωματούχοι των Σκοπίων που γνωρίζουν ιστορία και δεν επιθυμούν να εξευτελίζονται.

•               Ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας των Σκοπίων κ. Κίρο Γκλιγκόρωφ, ο οποίος στο βιβλίο του  «ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ» (σελ. 259), αναφέρει ότι, στην δεξίωση που έγινε στη Νέα Υόρκη την επομένη της αναγνωρίσεως ως ανεξαρτήτου Κράτους των Σκοπίων, μια ομάδα νέων από την Αυστραλία του είπαν: «Εσείς μιλήσατε, αλλά δεν είπατε το σημαντικότερο. Δεν είπατε ότι εμείς είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ότι αρνηθήκαμε την καταγωγή μας, τους προγόνους μας». «Δυσκολεύτηκα να βρω απάντηση αμέσως (συνεχίζει ο Γκλιγκόρωφ στο βιβλίο του) και τελικά τους είπα: «Ξέρετε, σέβομαι τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις σας. Είναι δικαίωμα σας. Αλλά σύμφωνα με την ιστοριογραφία στον Μακεδονικό λαό επικρατεί η γνώμη ότι είμαστε Σλάβοι. Έχουμε έλθει στα Βαλκάνια τον 6ο και 7ο αιώνα έχουμε εγκατασταθεί στα εδάφη που ονομάζονται Μακεδονία. Δεν γνωρίζω το κατά πόσο στις φλέβες μας συνεχίζει να ρέει κάποια σταγόνα αίματος των αρχαίων Μακεδόνων!». Έμειναν ακόμη μου  φάνηκε μισή ώρα στην αίθουσα και έφυγαν ανικανοποίητοι, όπως μου φάνηκε».

         Ο Γκλιγκόρωφ εμφανίζεται απαισιόδοξος για το ενδεχόμενο λύσης στο θέμα της ονομασίας, ενώ καυτηριάζει όσα υποστηρίζουν πολλοί στη χώρα του για την εθνική τους καταγωγή, λέγοντας: «Σιγά σιγά θα πούμε πως και οι πρωτόπλαστοι ήταν Μακεδόνες».

         Στην ερώτηση του δημοσιογράφου: «Το 1993 στα Τίρανα είπατε ότι ο λαός σας είναι σλαβικής καταγωγής και ότι δεν συνδέεται με τον Μέγα Αλέξανδρο και πως βρεθήκατε στην περιοχή στον 6ο αιώνα μ.Χ.», ο κ. Γκλιγκόρωφ απάντησε: «Εξακολουθώ και σήμερα να πιστεύω και να δηλώνω ακριβώς τα ίδια». Και συνέχισε: «Η ιστορία είναι παγκόσμιο αγαθό. Αυτό ασφαλώς σημαίνει πως η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά δεν μπορεί να μην είναι και ελληνική».

         Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για εκείνους που ομιλούν περί Μεγάλης Μακεδονίας ο κ. Γκλιγκόρωφ απάντησε: «Αυτά είναι αστειότητες. Κομμάτι της Ελλάδος είναι σήμερα το μεγαλύτερο τμήμα της γεωγραφικής Μακεδονίας. Ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα της Ελλάδος στα εδάφη αυτά και βεβαίως το δικαίωμα να το διατηρήσει».

Βεβαίως το 1912, ο Σερβικός Στρατός κατέλαβε μια λωρίδα της  βόρειας Μακεδονίας (κατά την Ακαδημία Αθηνών), όπου το Μοναστήρι (σήμερα Βιτόλα) είχε 17 ελληνικά σχολεία. Η λωρίδα αυτή μπορεί (ως συμβιβαστική λύση) να ονομάζεται «Περιφέρεια Σλαβομακεδονίας», διότι ως Μακεδονία θα είναι ελληνική και ως Μακεδόνες Έλληνες.

    Η Βουλγαρία, ως γνωστόν, κατέλαβε το 1912 τμήμα της βορείου Μακεδονίας που το ονόμασε ΠΙΡΙΝ και δεν το ονόμασε «Μακεδονία».

Η πρόταση να ονομαστεί η Δημοκρατία αυτή βόρεια Μακεδονία είναι παράλογη. Τα Σκόπια ήταν πρωτεύουσα της Βαρντάρσκα κατά την αρχαιότητα και την Ρωμαιοκρατία. Κατά την Τουρκοκρατία πρωτεύουσα του Κοσυφοπεδίου και τελευταία η Βαρντάρσκα της νοτίου Σερβίας. Δεν είναι σοβαρό τα Σκόπια να ονομαστούν σήμερα πρωτεύουσα της βόρειας Μακεδονίας.

    Ο πρώην Δήμαρχος των Σκοπίων Μπενκόφσκυ, ο Αρχισυντάκτης Σκοπιανής εφημερίδας και ο Υπουργός Παιδείας Ολιζάνης, οι οποίοι είπαν στον Καθηγητή Βλασίδη ότι έχουν πρόβλημα με τα παιδιά τους και προσπαθούν να τα πείσουν ότι «δεν έχουμε σχέση με τους Αρχαίους Μακεδόνες», αλλά δεν μπορούν διότι τα παιδιά, αυτά διδάχθηκαν στα σχολεία. Το ανωτέρω αναφέρεται Στο βιβλίο «Αθήνα – Σκόπια. Η επτάχρονη συμβίωση 1995-2002» [σελ. 300, υποσημείωση 201] του ε.τ. Πρέσβεως Ευάγγελου Κωφού και του Καθηγητή Βλασίδη

    Επειδή η Σουηδία προεδρεύει της Ε.Ε. το εξάμηνο αυτό, αναφέρω ότι το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Lund και υπογραφή του διακεκριμένου συγγραφέα Staffan Stolpe, σε μελέτη τους το 1995 για την ταυτότητα της Μακεδονίας έγραψαν: «Όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, και οι Υπουργοί, ότι η Ιστορία της Μακεδονίας δεν είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και ημών των Ευρωπαίων, διότι οι Μακεδόνες διέδωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο».

    340 Καθηγητές Ιστορίας Αμερικανικών και άλλων Πανεπιστημίων σε πρόσφατο γράμμα τους στον Πρόεδρο Ομπάμα, του ζητούν να ανακαλέσει την απόφαση του προκατόχου του που ονόμασε τα Σκόπια «Μακεδονία».

    Κατόπιν των ανωτέρω, κόκκινη γραμμή για την Ελλάδα είναι η ταυτότητα της Μακεδονίας ως ελληνικής και η ταυτότητα των Μακεδόνων ως Ελλήνων, και φυσικά η γλώσσα η ελληνική και η ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας Την κόκκινη αυτή γραμμή εννοούν οι δηλώσεις Stettinious και Kissinger. Τον γεωγραφικό προσδιορισμό περιέχει στη δήλωση του ο Κίρο Γκλιγκόρωφ, αλλά και διεθνείς συνθήκες όπως πχ. Συνθήκη του Βουκουρεστίου.

 

Νίκος Μάρτης
Πρώην Υπουργός
Ο Ροδόκηπος πρωτοπορεί Παγκόσμια έχοντας και πρόληψη και φυσική αντιμετώπιση του Κορονοιού, και μας φιμώνουν να μην ενημερωθεί ο κόσμος. Ενημερώστε άπαντες να γκουγκλάρουν ΡΟΔΟΚΗΠΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ. Εχουν ενημερωθεί παγκόσμια Πανεπιστήμια - Κυβερνήσεις https://www.rodokipos.com/ioseis-loimoxeis/koronoios/

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ

 • ΑΜΡΑ Σύμβουλος
 • *****
 • Μηνύματα: 578
 • Karma: 0
  • Προφίλ
Απ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΩΝ
« Απάντηση #56 στις: Νοέμβριος 10, 2009, 20:56:39 »

           ΣΤΟ    Λ Α Μ Π Ε Ρ Ο     ΑΥΤΟ   ΑΡΘΡΟ.....ΤΟΥ    ΑΔΕΛΦΟΥ   ΜΑΣ    ΟΡΦΕΑ....

                    ΘΑ   ΗΘΕΛΑ    ΝΑ   Π Ρ Ο Σ Θ Ε Σ Ω .....ΩΣ    σχολιασμο....


         
          ----ΦΙΛΟΙ   ΜΟΥ.....ΒΛΕΠΟΥΜΕ    ΣΗΜΕΡΑ....ΤΟΝ    Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο .....γειτονα   μας....


                                να    Π Ε Λ Α Γ Ω Ν Ε Ι .....ΜΕΣΑ    ΑΠΟ  ΤΙΣ   Δ Ι Α Σ Τ Ρ Ο Φ Ε Σ ....


                       ΤΗΣ    ΟΠΟΙΑΣ.....      Π  Ο  Λ  Ι  Τ  Ι  Κ  Η  Σ  .             ΤΟΝ    ΒΛΕΠΟΥΜΕ.....ΝΑ   Σ Υ Ν Δ Ε Ε Ι ....  στην   σ υ γ χ υ σ η    του....


                               την    Μ Ν Η Μ Η ......ΜΕ    ΠΡΑΞΕΙΣ    Ε Ξ Ι Λ Ε Ω Σ Η Σ ....              Ξ Ε Χ Ν Α .....ΟΜΩΣ     ΟΤΙ    Η   Μ Ν Η Μ Η .....ΔΕΝ    Ε Π Ι Δ Ρ Α     ΜΕ   ΤΗΝ    Α Ν Α Μ Ν Η Σ Η ....!!!!


                          ΓΙΑΤΙ.....Η    Α Ν Α Μ Ν Η Σ Η ......ΠΑΝΤΟΤΕ....ΕΙΝΑΙ    Α  Ν  Η  Μ  Π  Ο  Ρ  Η  .....


                                   ΟΤΑΝ    ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ......Ε Ν Α Ν Τ Ι Α .....ΣΤΗΝ      Μ Ν Η Μ Η ...!!!!              ΕΤΣΙ....Η    Τ Ω Ρ Ι Ν Η     Ε Υ Τ Υ Χ Ι Α   ΤΟΥΣ    ΕΙΝΑΙ    Μ Ε Τ Ε Ω Ρ Η ....!!!


             ΕΤΣΙ....Η    Δ Η Θ Ε Ν      Κ Α Τ Α Κ Τ Η Σ Η     ΤΟΥΣ.....ΠΟΥ    ΤΟΣΟ    ΕΠΑΙΡΟΝΤΑΙ....


                        ΘΑ    Ο Δ Η Γ Η Σ Η .....ΣΤΟΝ     Ε Κ Μ Η Δ Ε Ν Ι Σ Μ Ο     ΤΟΥΣ....


             ΑΥΤΟ.....ΓΙΑΤΙ.....ΠΑΝΤΟΤΕ....ΤΟ    Π Α Ρ Α Λ Ο Γ Ο .....ΕΜΨΥΧΩΝΕΙ    ΤΟΝ    Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ο .!!!!!


                                                                                                          ΩΣ    Μ Ο Ρ Φ Η .....