'Αρθρα Εσωτερισμού > Ψυχολογία και εσωτερισμός

Δαίμονες και δαιμόνια

<< < (5/6) > >>

ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ:
καλησπερα!
πρωτα απολα θα ηθελα να σας πω οτι ειμαι νεο μελος και αυτο ειναι το πρωτο μου ποστ!
απο τη δικη μου πλευρα θα δωσω την θρησκευτικη διασταση  του τι ειναι δαιμονας,φυσικα δεν πιστευω οτι ειναι και η σωστη αλλα αυτη ειναι περισσοτερο που τρομοκρατει τον κοσμο η μαλλον με αυτη τρομοκρατει τον κοσμο η ορθοδοξη εκκλησια.
Δαιμονες ειναι οι εκπτωτοι αγγελοι οι οποιοι ακολουθησαν την πτωση του πρωτου μετα τον θεο αγγελου του εωσφορου  το ενα τριτο των αγγελων εξεπεσε  στην γη.Και ο σατανας η εωσφοροσ αναφερεται ως ο σκοτεινος  ανθρωποκτονος αγγελος  η αλλιως ως πειρασμος  που σκοπο του εχει να συμπαρασυρει τον κοσμο και τον ανθρωπο στην πτωση του!Αυτα απο χριστιανικης αποψης και δογματος! Το ισλαμ  εχει δωσει μια πιο ανθρωπομορφικη διασταση στο θεμα κατα τις παραδοσεις του ισλαμ ο διαβολοσ η ιμπλισ ειναι  ο αγγελος πουτ δε δεχτηκε να  προσκυνησει το τελευταιο δημιουργημα του Θεου τον ανθρωπο.Οι μονοθειστικες θρησκειες  μονομερως βλεπωντας το θεμα θεωρουν ολες τις κακοβουλες οντοτητες ως ακολουθους του σατανα παραβλεποντας πως σε αυτον τον κοσμο δεν υπαρχει μονο το ασπρο και το μαυρο.Κατατρομοκρατουν τις μαζες με την υπεροψια μια υποτιθεμενης αυθεντιας η οποια πηγαζει κτα τη γνωμη μου απο τον  εγωισμο του ανθρωπου ο οποιος οντας στο ιερατειο νομιζει οτι εχει αξαντλησει την γνωση του για το συμπαν και τους νομους του.
  Εχω την αποψη οτι το θεμα των δαιμονων εχει σαφως πιο βαθειες ριζες  ΑΠΟ  αυτες που η εξωτερικη θρησκεια προβαλει,αλλωστε προσον του εσωτεριστη ειναι να εχει μυαλο  ανοιχτο και καρδια φωτεινη και ζεστη ετσι ωτε να βουτηξει στα μυστηρια του συμπαντος απο αυτη την πλευρα το θεμα ιδωμενο μπορω να πω οτι ειναι κακοβουλεσ οντοτητες οι οποιες τρεφοντα απο τα ενεργειακα αποθεμτα του ανθρωπου οπου τους δωθει η ευκαιρια φυσικα δεν ειναι μονο αυτο ισως αυτο που προανεφερα να ειναι ενα μονο ειδος αυτου που ονομαζεται δαιμονας.

Trithemius:
Αγαπητέ Ηράκλειτε, σου εύχομαι καλή παραμονή στο φόρουμ. Ελπίζω να βρεις στις σελίδες του στοιχεία που θα σε βοηθήσουν στις μεταφυσικές σου ανησυχίες :)

Σχετικά με αυτό που αναφέρεις περί ιουδαιοχριστιανικής θεώρησης των δαιμόνων, ένα μόνον έχω να συμπληρώσω: Sine diabolo, nullus dominus (χωρίς τον διάβολο, δεν υπάρχει θεός). Και ο νοών νοείτω...

Rose:
Αγαπητέ Ηράκλειτε,

θα ήθελα και εγώ και σε καλωσορίσω με την σειρά μου στην Ροδοσταυρική μας οικογένεια.  Είμαι σίγουρη πως θα εμπλουτίσεις τους διαλόγους μας με την διάθεσή σου για έρευνα, και ευχόμαστε και εμείς, να αποτελέσουμε έμπνευση στον δρόμο σου.

--- Παράθεση από: ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ στις Νοεμβρίου 21, 2007, 17:55:59 ---ειναι κακοβουλεσ οντοτητες οι οποιες τρεφοντα απο τα ενεργειακα αποθεμτα του ανθρωπου οπου τους δωθει η ευκαιρια φυσικα δεν ειναι μονο αυτο ισως αυτο που προανεφερα να ειναι ενα μονο ειδος αυτου που ονομαζεται δαιμονας.
--- Τέλος παράθεσης ---

θα συμφωνήσω μαζί σου, και συνεχίζοντας το παραπάνω θέμα, το οποίο έχω αφήσει πίσω εδώ και λίγες μέρες... προσθέτω...

Οι δαίμονες1 λοιπόν είναι εσωτερικές ή εξωτερικές κακόβουλες ενεργειακές οντότητες ή ψυχικά προγράμματα...

Στην συλλογή των παραπάνω οντοτήτων που είχα περιγράψει, ξέχασα να αναφέρω και τον Λυκάνθρωπο.  Ο Λυκάνθρωπος είναι ένα πανέξυπνο ον, που απλά κάποιες στιγμές χτυπά ενεργειακά βάναυσα το θύμα, μέχρι θανάτου. Είναι γενικά πολύ ήρεμο άτομο, διακατέχεται από στωικότητα και σοφία, αλλά καταλήπτεται από ένα άγριο ζωώδες ένστικτο, και στην κυριολεξία λυσσασμένα κατασπαράσσει το θύμα του... προκαλώντας του, αν όχι θάνατο, πολύ σοβαρή ψυχική βλάβη.

Όσον αφορά την προστασία από τους δαίμονες παντός τύπου, ο πιο κατάλληλος τρόπος είναι καταρχήν η πληροφόρηση, δεύτερον η κατανόηση του αόρατου, και τρίτον η ανάπτυξη της κατάλληλης αυτοπειθαρχίας και ψυχικής δύναμης.

Η ΑΜΡΑ, συμπεριλαμβάνει στις διδασκαλίες της και την γνώση αλλά και τις ασκήσεις προστασίας από δαίμονες ή κακόβουλα δαιμόνια.  Μία απλή προσευχή, ή ένας διαλογισμός, μία θετική σκέψη μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν είναι αρκετά. Χρειάζεται μία όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη κατανόηση του αόρατου, και των κινδύνων που επικρατούν, σε αυτές τις τόσο άγνωστες περιοχές για τον μέσο άνθρωπο.

Όλοι μας λίγο πολύ είχαμε κάποιες ψυχικές εμπειρίες, όμως όσο πιο επιστημονικά τις προσεγγίζουμε και τις εξηγούμε τόσο και απομακρύνεται ο φόβος από την ζωή μας, και αποκτάμε ψυχική αρμονία και γαλήνη.

Η Γνώση ας μας απελευθερώσει...

1Γίνεται αναφορά στην αρνητική διάσταση της ένοιας δαίμονας (πνεύμα).

Nyx:
:) Πολύ ενδιαφέρων οι πληροφορίες για τους Δαίμονες .....

Rose:
'Οταν κατανοήσει κανείς πόσο πολύ συσχετίζεται η ψυχασθένεια με τον δαιμονισμό, όλες οι δεισιδαιμονίες λύνονται εκ' μαγείας, και η ίαση της ψυχής γίνεται μία πραγματικότητα.

Στην αποκρυφιστική επιστήμη, ο Μάγος, η Ελεύθερη Αυτοδύναμη Χριστική Συνείδηση εξουσιάζει όλα τα δαιμόνια και κυριαρχεί στα πάθη, διότι έχει κατανοήσει την φύση τους.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση