Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Γενικά θέματα προβληματισμού
Υλοποίηση στόχων
Eleni:
Δεν έχω συνειδητή εμπειρία σε αστρικά ταξίδια αλλά αποδίδω επιτυχώς στους οραματισμούς ;
Και μόνο απο αυτούς όμως έχω διαπιστώσει πόσο ''εύκολη'' ειναι η παραμονή στα Ηλίσια πεδία των ονείρων εκεί οπου τα χρώματα και οι ήχοι είναι τόσο γλυκείς....
Η πραγματικότητα όμως είναι παντού ....
Ενας βασικός λόγος που με κάνει να πιστεύω ανάμεσα σε άλλους ...για την συμβολή και την αναγκαιότητα της ομάδας, είναι για να ''τραβάει'' ο 'ενας τον άλλον απο εκείνα τα ''μαγικά'' μέρη....οταν ξεχνιόμαστε.
Trithemius:
Όντως είναι καλή εμπειρία ένας επιτυχής οραματισμός 8). Προσωπικά, με την κατάλληλη μουσική και ηρεμία στον χώρο, τα έχω καταφέρει αρκετά καλά να "μεταφερθώ" σε ένα εικονικό περιβάλλον που ηθελημένα δημιούργησα στο μυαλό μου. Καμιά φορά βοηθάνε και τα αναγνώσματα του Lovecraft...
Πάντως η αστρική προβολή είναι σίγουρα μια ξεχωριστή και πολύ "δυνατή" εμπειρία. Αν κάποτε τα καταφέρω, πραγματικά δεν θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με τα "επίγεια" αλλά θα ήθελα πολύ να κρυφοκοιτάξω πίσω από την κουρτίνα του κοσμικού. Να δω για λίγο τι άλλο υπάρχει πέραν του κόσμου μας :o
Είδομεν ::)
Rose:
Αγαπητέ Fr. Anon,
--- Παράθεση από: Anon στις Μαρτίου 27, 2007, 23:39:03 ---Αν κάποτε τα καταφέρω, πραγματικά δεν θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με τα "επίγεια" αλλά θα ήθελα πολύ να κρυφοκοιτάξω πίσω από την κουρτίνα του κοσμικού. Να δω για λίγο τι άλλο υπάρχει πέραν του κόσμου μας :o
--- Τέλος παράθεσης ---
ειδικά εσύ είναι το πεπρωμένο σου να τα καταφέρεις... να δεις τα πάντα πίσω από την κουρτίνα...
Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να μεταφέρουμε τα άρρητα (αυτά που είδαμε..)
ο καθένας μας στα μέτρα του, χρειάζεται να περάσει αυτή την εμπειρία...
'Ομως μην ξεχάσεις καθώς ταξιδεύεις στις αστρικές θάλασσες... ότι η Ιθάκη βρίσκεται σε αυτήν την βαρετή γήινη πραγματικότητά μας... Μόνο που μετά την "Κουρτίνα", αυτή η πραγματικότητα αλλάζει και δεν είναι πλέον βαρετή...
Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη
Eleni:
Οπως ξαναείπα δεν γνωρίζω τα αστρικά πεδία αλλά θα ήθελα να τοποθετηθώ έπάνω σε μια πολύ όμορφη φράση της αγαπητής Rose_777
--- Παράθεση ---ότι η Ιθάκη βρίσκεται σε αυτήν την βαρετή γήινη πραγματικότητά μας... Μόνο που μετά την "Κουρτίνα", αυτή η πραγματικότητα αλλάζει και δεν είναι πλέον βαρετή...
--- Τέλος παράθεσης ---
Πιστεύω οτι αυτή η ''βαρετή'' πραγματικότητα αλλάζει ούτως η άλλως μετά απο λίγο καιρό αφότου αλλάζει και η αντίληψη και η όψη των πραγμάτων.
Κατα την γνώμη μου αυτό οφείλεται στην διαφοροπόιηση του τρόπου σκέψεως και στην κατανόηση.
Αλλάζοντας ο μηχανισμός σκέψεως αλλάζουν και τα συναισθήματα....κατα κάποιο τρόπο δύνανται να ορίζονται απο εκείνον....τα πράγματα ξεφεύγουν απο το στενό πλαίσιο του χώρου και του χρόνου και η καθε ημέρα αναμένεται οπως παλιά οταν είμασταν μικροί.
Και όσο περνάει ο καιρός αυτή η αίσθηση σταθεροποιείται η προκαλείται πιο έυκολα.
Δεν έχω διευκρινήσει αν αυτή η ''κατάσταση'' ειναι αντικειμενική η κατασκεύασμα του νου μας αλλά το σίγουρο είναι οτι είναι χαρούμενη και γεμάτη. :)
Ορφέας:
--- Παράθεση ---...ότι η Ιθάκη βρίσκεται σε αυτήν την βαρετή γήινη πραγματικότητά μας...
--- Τέλος παράθεσης ---
Rose_777
--- Παράθεση ---Δεν έχω διευκρινήσει αν αυτή η ''κατάσταση'' ειναι αντικειμενική η κατασκεύασμα του νου μας αλλά το σίγουρο είναι οτι είναι χαρούμενη και γεμάτη.
--- Τέλος παράθεσης ---
try
Αυτή η "κατάσταση" είναι αληθινά αντικειμενική, η χαρούμενη και γεμάτη, ούσα ολωσδιόλου γήινη.
Κατασκεύασμα του "άρρωστου" νου μας είναι η φαινομενικά βαρετή γήινη πραγματικότητά μας.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση