'Αρθρα Εσωτερισμού > Ροδοσταυρισμός
Πρώτη διδασκαλία
Κυριακή Ξενάκη:
Όσο περισσότερο πειθόμεθα για την αυθεντία των προβλέψεών μας, τόσο μικραίνει η δυνατότητά μας για ορθές προβλέψεις. Στην προκειμένη περίπτωση η πίστη δεν μεγενθύνει το πιστευόμενο.καλησπερα σε όλους διάβαζα την πρώτη διδασκαλία και είχα μια απορία πως γίνεται όσο περισσότερο πειθόμεθα για την αυθεντία των προβλέψεών μας τόσο να μικραίνει η δυνατότητά μας για ορθές προβλέψεις; εκεί μπερδεύτηκα οποιος μπορεί να με βοηθήσει να το καταλάβω ευχαριστώ
Ορφέας:
Πρώτα πρώτα καλωσόρισες....
Δεύτερον ενδέχεται να αποβείς καταλύτης για επανενεργοποίηση του φόρουμ το οποίο για πολύ καιρό το έχουμε παραμελήσει. Φρονώ ότι είναι πολύ πιο εποικοδομητική η παράθεση θεμάτων και απόψεων σε ένα φόρουμ, απ' ότι στο "φατσοβιβλίο"....
Πάμε και στο θέμα που τέθηκε....
"Όσο περισσότερο πειθόμεθα για την αυθεντία των προβλέψεών μας, τόσο μικραίνει η δυνατότητά μας για ορθές προβλέψεις".
Μια επιφανειακή οπτική είναι ότι, η πίστη που διευρύνεται μετά από επιτυχείς προβλέψεις, ενδέχεται να καταστήσει επιπόλαιο το άτομο στις μετέπειτα προβλέψεις και να υποπέσει σε φαντασιώσεις, με αποτέλεσμα τα πολλά λάθη. Υπάρχει όμως και μια βαθύτερη ερμηνεία του φαινομένου, η οποία χρήζει γνώσης των τρόπων και λειτουργιών που επιτελείται η πρόβλεψη.
Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι η πρόβλεψη είναι έργο της ασυνείδητης προσωπικότητάς μας - του υποσυνείδητου - η οποία όμως λειτουργεί ορθά ως προς την πρόβλεψη, μόνον όταν υφίσταται τον έλεγχο του Κυρίου - της Εγωικότητας που εκδηλώνει ισχυρή θέληση. Αν το "Εγώ" παρασυρθεί από τις πρώτες επιτυχείς προβλέψεις και φτάσει να αποδέχεται άκριτα κάθε επόμενη πρόβλεψη που προβάλλει το υποσυνείδητο, τότε αυτό ως κατεργάρης θα αρχίσει τις ψευδείς έως και παράλογες προβλέψεις, με αποτέλεσμα την σταδιακή γελοιοποίηση του "Εγώ".
Στην ερώτηση αυτήν αναδεικνύεται το πολύ σοβαρό και μεγάλο θέμα της σχέσης "Εγώ και Ασυνείδητου" - "Εγωικότητας και Προσωπικότητας" - το οποίο θα μελετηθεί αναλυτικά μέσα από τις εργασίες της ΑΜΡΑ. Ως τροφή για σκέψη να πούμε ότι το "Εγώ" αναφέρεται και ως "ο Κύριος", ενώ το έρμο το υποσυνείδητο έχει - ειδικά σε θρησκείες - δαιμονοποιηθεί....
Κυριακή Ξενάκη:
Καλώς σας βρήκα λοιπόν και εγώ απ την μεριά μου είμαι πραγματικά ευγνώμων που ανακάλυψα αυτό το φόρουμ καθώς έψαχνα απαντήσεις σε υπαρξιακά ερωτήματα θα χαρώ πολύ να συζητάμε και να αναλύουμε τις σκέψεις μας όλοι μας ευχαριστώ για την απάντηση αγάπη και φως
Κυριακή Ξενάκη:
Καλημέρα ξαναδιάβαζα σήμερα την απάντηση σας. πραγματικά πιστεύω πως το εγώ πρέπει σε πολλές περιπτώσεις να μπει σε δεύτερη μοίρα χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν αγαπάμε τον εαυτό μας και δεν τον υπολογίζουμε πρέπει να μάθουμε να ελέγχουμε τον νου μας ώστε το εγώ μας να γίνει εργαλείο και σύμμαχοςμας ..μακάρι να τα καταφέρουμε. Είναι τόσα πολλά που θα ήθελα να γράψω αλλά τα χάνω δεν ξέρω τι να πρώτορωτησω από που να αρχίσω. Τις καλημερες μου και ευχαριστω και πάλι
Κυριακή Ξενάκη:
Καλησπέρα μόλις είδα ότι υπάρχει και σελίδα στο φεισμπουκ δε το γνώριζα την βρήκα λοιπόν και διάβαζα τους βαθμούς δόκιμος νεόφυτος κλπ θα ήθελα να μάθω πως γίνεται να μυηθει κάποιος τι χρειάζεται θα στείλετε και σημειώσεις των βαθμών στις δωρεάν διδασκαλίες; δηλαδή για παράδειγμα μετά τον δόκιμο τις οποίες σημειώσεις έλαβα θα λάβω αργότερα και τις σημειώσεις για τον βαθμό νεοφυτου; η χρειάζεται κάτι άλλο για αυτό; ευχαριστώ
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση