'Αρθρα Εσωτερισμού > Εσωτερισμός

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

<< < (2/8) > >>

xristosx:

--- Παράθεση ---δηλ.    να   ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ....ο,τι   παρακάμπτουμε   τις   αισθησεις....την  ωρα   που   βαδιζουμε   μεσα   στο   λιμανι  των   χανιων....

η....ο,τι    σταματούμε....αυτές   καθισμένοι....οπουδήποτε   και  παρατηρώντας   εμας   που   παρατηρούμε   το  

παρατηρουμενο....δηλ.   το  ΕΓΩ...αυτοπαρατηρειται....ως    παρατηρητης...
--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτο που επιχειρουσα , ηταν απο την μια να αποταυτιζομαι, απο αυτο που ειχει δημιουργηθει στο σωμα, και με καθοριζε ,και να διαπιστωνω, για ακομα μια φορα , ποσο ''αλοπροσαλες'' ειναι οι αρχες που μας διεπουν

Παντα ηθελα , ......και δεν ξερω αν ειναι το σωστο , δηλαδη αυτο που θα με οδηγησει  πιο γρηγορα  , αν θα με οδηγησει στην κατανοηση , ....οτιδηποτε κανω, να ειναι αποτελεσμα δικης μου κατανοησης , και μαλιστα αμεσης

Τοτε παυει η αναγκη για πειθαρχημενη , καταπιεση ,που ειναι αποτελεσμα συγκρουσεως αυτου που υπαρχει , και αυτου που πρεπει να γινει

Οτι γινεται,γινεται πλεον απο αναγκη , χωρις ,χωρις πολλες πολλες θεωριες

Παυει οπως ειπες η συγκρουση

Δεν αποριπτω βεβαια και αυτον τον δρομο , γιατι δεν τον εχω επιμεινει πολυ σε αυτον

--- Παράθεση ---  γιαυτο.....ολοι   μα   ολοι  οι   αμφισβητήσεις....σε    μεταλλασουν    ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ....όχι    εσωτερικα....ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΑ....

γιαυτο....και   οι   ιδεολογοι   πιπτουν   σε  σφαλματα....ΑΠΕΝΑΝΤΙ   στους   ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ   τους....με   αλλα   λογια  

στο   κοινωνικο   συνολο   οπου ......ανηκουν....
--- Τέλος παράθεσης ---

Οσον αφορα τις διαφορες ιδεολογιες , ειμαι και εγω μαζι σου ,αλλωστε οι ιδεες , και οι νοητικες προσκοκλησεις ,ειναι αυτες που θα πρεπει να επανεξεταστουν ,να αμφισβητηθουν , διοτι αυτες προκαλουν τα συναισθηματα , και γενικα καθοριζουν την ζωη μας

Οταν ομως, μπαινει κανεις, στην διαδικασια ,να αμφισβητει  ιδεες , που εχει περασει μια ζωη με αυτες , που θεωρουνται, τα ''σωστα'' αρχετυπα απο μια ολοκληρη κοινωνια, .....εεεε....τοτε,,, και βεβαια θα αναρωτηθει κανεις αν κανει το σωστο  ...τουλαχιστον στην αρχη

Στην αρχη ,ολα γεννιουνται ,σαν μια αδυναμη , και αμφιβολου ισχυος ιδεα , που σιγα σιγα ,αποκτα, την  βεβαιοτητα που αξιζει ,... αν αξιζει

Πριν απο αυτο ομως υπαρχει παντα αμφισβητηση

Σημερα πχ προσπαθωντας να διαχειριστω , καποιες δυνατες εντασεις  , που ειχαν απο χθες αποθηκευτει στο σωμα , ανακαλυπτω καποια στιγμη , οτι ...και η αισθηση της ακοης ειναι δυνατον να λειτουργησει καταλυτικα σε αυτο που ειμαι

Αρχισα λοιπον , να προσπαθω να συνειδητοποιω μια προς μια τις αισθησεις περνωντας απο την θεση στην αντιθεση

Ξανα και ξανα και ξανα....μια προς μια

Στην αρχη δεν ημουν και τοσο σιγουρος για αυτο που εκανα

Υποθετω ομως, οτι εσυ μιλωντας ,για δεδομενα συνειδησης , αναφερεσε σε διαφορετικα δεδομενα

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ:
    Κατω   από  την   επιδραση   του   ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ......η   κατανοηση   θυσιαστηκε   στο   βωμο    της   ΑΦΗΡΗΜΕΝΗΣ-

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ    ΓΝΩΣΗΣ......

---ΠΟΥΘΕΝΑ   σημερα    δεν   παρατηρείται.....ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ    ΨΥΧΗΣ.....δηλ.   δεν   λαμβάνεται   καθολου   στα   υποψιν...

μας   απασχολει   ΜΟΝΟΝ   όταν   το  ατομο,  εμεις,   εκδηλώσουμε   ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.....

και   τοτε....ερχεται-επιβαλλεται....η   ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ....

δηλ....          Ο   ψυχικος   κοσμος....του   κάθε  ενός   δεν   λαμβάνεται   υποψιν...ως  θα  επρεπε......

θαλεγα .....καθολου....μα   καθολου....δεν   υπολογίζουμε   την   ΨΥΧΗ....

Είναι....παρατηρουμενο    ειδικα   στις   ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ    ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ....οι   κλωτσιες   που  τρωει    ΑΥΤΗ....

Οπου   και   να   στρεψουμε   τΙς    ΑΙΣΘΗΣΕΙς    μας    το   ΒΛΕΠΟΥΜΕ...   Η   ΒΙΑ....ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ...

Αυτή.....η   αντιπαραθεση    ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ     του   ΕΓΩ....  ΣΤΗΝ    ΨΥΧΗ.....ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ   στο   πεδιο   ΓΝΩΣΗ--ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ...

Η   οποιαδήποτε   αυξηση   της   ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ.....βοηθα   στην   ειρηνευση-απεμπλοκη-αποφυγη  της   σφαγης.....

Η   οποια   προσπαθεια   προς   αυτή   την   κατευθυνση.....είναι   το   --τραβω  το  παραπέτασμα  να  φανει   το  ΑΟΡΑΤΟ.

Ετσι,   ειτε   γρηγορα....ειτε   αργα.... μεσω   ΑΥΤΗΣ... βαδιζουμε   τον   δρομο   της   ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.....

Το   οποιο    ξεκίνημα.....είναι   ευπροσδεκτο.....και   σκορπιζει   εσωτερικη   χαρα   και   γαληνη....

Σε   αντιπαραθεση.....ολων   των  ανωτερω....σε   καλω   να   κοιτάξεις   μεσω   της   πληροφορησης....ΤΙ  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ   ΓΥΡΩ   ΜΑΣ...

ΒΕΒΑΙΑ....τα   δεδομενα    στη   ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ....χρειζουν   προσοχης   ώστε  να  μην   υποστούμε   αθελα  μας    υποβαθμιση....

δηλ.   διαστρεβλωση    της   εικονας   του   περιβάλλοντος   κοσμου....και   αρχισουν   τα   ---νομιζω---πιστευω......

να   πεφτουν   βροχη....

xristosx:

--- Παράθεση --- Κατω   από  την   επιδραση   του   ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ......η   κατανοηση   θυσιαστηκε   στο   βωμο    της   ΑΦΗΡΗΜΕΝΗΣ-

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ    ΓΝΩΣΗΣ......

---ΠΟΥΘΕΝΑ   σημερα    δεν   παρατηρείται.....ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ    ΨΥΧΗΣ.....δηλ.   δεν   λαμβάνεται   καθολου   στα   υποψιν...

μας   απασχολει   ΜΟΝΟΝ   όταν   το  ατομο,  εμεις,   εκδηλώσουμε   ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.....

και   τοτε....ερχεται-επιβαλλεται....η   ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ....

δηλ....          Ο   ψυχικος   κοσμος....του   κάθε  ενός   δεν   λαμβάνεται   υποψιν...ως  θα  επρεπε......

θαλεγα .....καθολου....μα   καθολου....δεν   υπολογίζουμε   την   ΨΥΧΗ....

--- Τέλος παράθεσης ---

Δυστυχως φιλε τα πραγματα ειναι ετσι οπως τα λες

Δεν ειναι ομως ευκολο , να αλλαξει  η συμπεριφορα , ακομα και για μας που λεμε οτι ασχολουμαστε

Ο περισσοτερος κοσμος μαλιστα , ουτε καν υποψιαζεται τα λογια σου

Ισως και να μην τα αποδεχτει ακομα και αν τα ακουσει

Παρακατω παραθετω ενα κειμενο , που εγραψα πριν λιγο καιρο

Σημερα ''χαζευοντας ''το πετυχα  , και ενω το εχω πραγματικα αναγκη να ξεφυγω απο καποιες καταστασεις δεν εχω την δυναμη , να το βαλω στην πραξη

''Η κυρια λειτουργια της εξομολογησης ειναι οτι , οταν εκτελειται βγαζει πραγματα σε ενα πιο συνειδητο επιπεδο του νου ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΗΛΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ , ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΑ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ
Οσο πιο πολυ χρησιμοποιειται , τοσο αυτο , γινεται σε εντονοτερο βαθμο

Το να κρατουνται πραγματα ,χωρις να εκφραζονται ,με οποιονδηποτε τροπο , η χειροτερα , οταν δεν αποδεχομαστε ουτε οι ιδιοι , κομματια του εαυτου μας για οποιονδηποτε λογο ,αυτο σημαινει , οτι θα αποταμιευουμε εντασεις και αρα ,καιθα ειμαστε πιο επιρεπης σε νεες αρνητικες σκεπτομορφες , και ως εκ τουτου , θα δημιουργουμε ακομα περισσοτερες που θα προστιθενται , στο ηδη βεβαρυμενο ψυχολογικο τοπιο μας σε μια ατερμονη διαδικασια

Και βεβαια αυτο που προστιθεται , δεν θα ειναι σε καμμια περιπτωση θετικο

Εγω εχω χρησιμοποιησει , και χρησιμοποιω συστηματικα την εξ -ομολογηση ας πουμε , για να φερω σε ενα πιο συνειδητο επιπεδο , τις παρατηρησεις που κανω , σε σχεση με το εσωτερικο

Δεν εχω ομως το θαρρος , να το κανω σε ολα τα επιπεδα , δηλαδη να εκθεσω ψυχολογικα κομματια μου , και μαλιστα οπουδηποτε

Το εχω ομως πολλακις κανει με ατομα που αισθανομαι οτι δεν θα το εκμεταλευθουν

Αυτος που το κανει , και μαλιστα συστηματικα , ταπεινωνοντας τον εαυτο του [αφαιρωντας βαρη δηλαδη ] ειναι η ΜΥΘΥΡΑ

Αν θα το ψαξεις θα το δεις

Ο οποιοσδηποτε , και καλα καθως -πρεπισμος , ειναι ενα παραδειγμα αποκρυψης , και παραχωσης ψυχολογικων στοιχειων στο εσωτερικο , και πραγματικα , σπανια θα συναντησει κανεις ανθρωπους , να ταπεινωνουν τον εαυτο τους , και να ξεφορτωνονται πραγματα

Για να διαπιστωσει ομως , καποιος τα οφελη που σου ανεφερα , πρεπει να το κανει

Μια αλλη σημαντικη λειτουργια ,της εξομολογησης , ειναι οτι επειδη μειωνονται καποια στοιχεια , που εγκλωβιζουν ΠΡΟΣΟΧΗ αυξανεται και η αντιληπτικοτητα , με αποτελεσμα , να μπορει να δει κανεις , ακομα περισσοτερα πραγματα , η και να επιθλυθουν κομματια απο συμπλεγματα

Βεβαια ξαναλεω , οτι δεν ειναι μια ευκολη διαδικασια , και επισης δεν εχει τρανταχτα αποτελεσματα απο την μια στιγμη στην αλλη

Και κατι τελευταιο

Οταν , προκειμενου να ξεκαθαρισουμε εσωτερικες καταστασεις χρισιμοποιουμε την εξ ομολογηση και συγχρονως χρησιμοποιηται και επιγνωση , τοτε τα αποτελεσματα αυξανονται κατα πολυ''

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=4&TOPIC_ID=11875

xristosx:
Πραγματικα ειναι αξιοσημειωτο και αξιοπεριεργο , οτι ενω αυτο το κειμενακι το εγραψα εγω , ουτε καν το θυμηθηκα τωρα που θα πρεπε , παρα μονον ειμαι εγκλωβισμενος σε μια κατασταση

Η πραγματικοτητα ομως , ειναι και ο πραγματικος δεικτης , αυτου που πραγματικα συμβαινει

Αυτο ομως που μπορω να διακρινω [οντως μεσα στο προβλημα ], ειναι ενα μεγαλο ματσο απο σκεπτομορφες , ιδεες για το πως ''πρεπει'' να ειναι τα πραγματα , και πως δεν ''πρεπει'' να ειναι

Τι θα πρεπει να γινει , και τι δεν θα πρεπει να γινει

Αδυναμια αποδοχης καταστασεων

Λειπουν κομματια κατανοησης

Και ολα αυτα γινονται τελειως δυσδιακριτα , οταν μεταφραζονται σε συναισθημα , και αισθηση , που ειναι σχεδον αδυνατο να μην υφισταται

Ακομα και αποφορτιση των αισθησεων να υπαρξει , ειναι σαν να γινεται προσπαθεια  γεμισματος με νερο , ενος τρυπιου σκευους

Καποιες φορες , ακομα και μια λεξη....οπως ''διαφορετικοτητα'' , ειναι ικανη να αποφορτισει , απεγκλωβισει

xristosx:

--- Παράθεση ---Αδυναμια αποδοχης καταστασεων

--- Τέλος παράθεσης ---

Και να ....ακομα μια ονομασια , και ενα ακομα κλεισιμο , που μπορει να παγιδευσει , αν δεν το δουμε !!!!

Επιβαλεται και εδω νασ γινομαστε συγκεκριμενοι

Το πως .........θα γινει αυτο ,......... θα το δειξει η καθε στιγμη

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση