'Αρθρα Εσωτερισμού > Εσωτερισμός

Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

<< < (6/8) > >>

xristosx:
Εγω παντως φιλε , και παντα μιλωντας σαν κοσμικος ΧΡΗΣΤΟΣ  αν καποιος με ρωτουσε ...θελεις εδω και να βαριεσαι απο το καθησιο  ....η θελεις .......κατω
Ασυζητητη προτιμητεα η βαρεμαρα .......και το καθισιο

Αλλωστε , εγω δεν βαριεμαι και ευκολα !!!!!!!!!!!

Ορφέας:

--- Παράθεση από: xristosx στις Οκτωβρίου 06, 2014, 01:12:45 ---Εγω παντως φιλε , και παντα μιλωντας σαν κοσμικος ΧΡΗΣΤΟΣ  αν καποιος με ρωτουσε ...θελεις εδω και να βαριεσαι απο το καθησιο  ....η θελεις .......κατω
Ασυζητητη προτιμητεα η βαρεμαρα .......και το καθισιο

Αλλωστε , εγω δεν βαριεμαι και ευκολα !!!!!!!!!!!

--- Τέλος παράθεσης ---

Μα, για να "αράζουμε" κατεβήκαμε, αφού στην αρχή είμασταν "σκέτα φυτά"!
Τώρα τι μας έπιασε στην συνέχεια και αρχίσαμε να "ψαχνόμαστε", δεν γνωρίζω. Αυτό που είναι σίγουρο πάντως, είναι ότι δεν χάθηκε ο "παράδεισος" όταν "κατεβήκαμε", αλλά όταν αναδύθηκε η συνείδηση. Τα ζώα ζουν μακάρια ζωή (μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, που λένε οι χριστιανοί), γιαυτό πολλοί επιλέγουν μέχρι σήμερα να είναι πρόβατα!

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ:
ΛΟΙΠΟΝ....αν   με   καποιο   τροπο,   Γνωρίζαμε   ότι   εχουμε    ξαναρθει.....και   Ξανα     και   παλι....δεν   θα   Ειμαστε    φρονιμοι....

Κοτες....δηλαδή....ε...

--Ένα   χαμογελο   Αστραψε   στα   χειλη   του....ΝΑΙ,    μπορει....αν   και   επιτρεψε   μου....Να   αμφιβαλλω....

θα   ηταν   Ευχης   Εργο...αν...  συνεβαινε   κατι  Τετοιο....   Μπορει...

Τοτες....γιατι  να  μην   Συμβαινει....ε....γιατι   Απαγορευεται....γιατι...δεν  μπορω   να   δω....τι  είναι   Αυτό   που  εμποδιζει...

--Οι   Αισθησεις.....τα   Συναισθηματα....

τι....

--Αυτό    που   Ακουσες....

μα...α,   Τωρα   καταλαβα....γιαυτο....οι   βουδιστες....ναι,...λεν   για  Ελεγχο   της   Αναπνοης....των   Αισθησεων....της   Σκεψης...

α,....τωρα....ναι,   Η    Γιογκα....δηλ.   η   Τεχνικη    ελεγχου   Σωματος   και   Νου....Βεβαια...  ασφαλως....

τωρα....εξηγούνται    όλα....

Με   κοιταζε....ερωτηματικα.....

--Και......

γιαυτο....κάθονται   Πανω   σε   προκες.....σε   ΦΙΔΙΑ.....Μετεωρίζονται.....καταργουν   κάθε   φυσικο   νομο....συμφωνα   με  τα

δυτικα   προτυπα.....ΘΑΥΜΑΣΤΑ    πραγματα....   πραγματι....ξερεις,    Ζηλευω    μεσα   από  την   Ανικανοτητα   μου....

ζηλευω......τους    θαυμαζω.....πραγματι....Μπραβο   τους....

--θα   συμφωνησω....Μπραβο   τους....αλλα    μαλλον   βγηκες .....εκτος   Θεματος....τι   λες...

μισο....δηλ,    τα   κανουν   όλα  ΑΥΤΑ.....και   δεν    θυμούνται....  Τιποτα....είναι    Δυνατον....Αποκλειεται...

τοτες....τι   είναι,   το   τσιρκο    Μεδρανο....όχι,  όχι....ΑΥΤΟ.....αποκλειεται....Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ε Τ Α Ι .....τελος.

--Η    Γνωση.....που   Δημιουργείται    από   μια   τετοια    ΘΥΜΗΣΗ.....είναι   τεραστια....Η    δυναμικη   της....παρεχει   στον  κατοχο...

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ    ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΕΣ.....Ηράκλειες    θαλεγα....δεν  εχουν   να   κανουν   με   ΑΥΤΕΣ    του   τσιρκου  σου....

πριν   όμως.....αρχισεις   να   Ασχολείσαι....με   όλα   ΑΥΤΑ....θα   πρεπει   να   ασχοληθείς....πρώτιστα....με  την 

ΗΘΙΚΗ    ΝΟΗΣΗ.....της    ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ  ΣΟΥ....πρωτα   με   ΑΥΤΗ....

μισο....τι   τωρα   μου   λες....ο,τι   ολοι   αυτοι....μπορει   να   είναι   και   Ανήθικοι....ε,   όχι...ενταξει....τα   μηδενισαμε....

τωρα....μαλλον    τα   βουρκιασαμε.....ενταξει,    ειμαστε   θαλεγα   ΠΙΣΩ...λιγο    σε   όλα   ΑΥΤΑ....

ΔΕΝ   αξιζει....να   αμφισβητούμε....ΟΥΜΠΑΝΙΣΑΔΕΣ....ΚΡΙΣΝΑ...ΨΑΛΜΟΥΣ....ΒΡΑΧΜΑΝΟΥΣ....ζεν...όχι.   όχι....

--Αγνοεις.....κατι   πολύ    σπουδαιο.....κατά   την   Αποψη  μου....δεν   λεμε   όχι....σε  αυτους.....αλλα....ΠΡΕΠΕΙ   επιτελους...

να   πουμε.....ΝΑΙ    ΣΕ    Ε Μ Α Σ .....σε    Ε Μ Α Σ ....καταλαβες....

και   για  να   στο   κανω   λιανα.....   ΕΜΕΙΣ,    ΕΙΜΑΣΤΕ,    ΕΛΛΗΝΕΣ....

ΑΥΤΟΙ,    ΕΙΝΑΙ,    αυτοι   που    εναι....ο,τι   λεν   ότι   ΕΙΝΑΙ.....τελος   παντων...

παγωτο.......    αισθημα    ενοχης.....θυμηση....ενός    ρητου ,    πλημμυρα.....στο    μυαλο   μου....

=όταν    ο    Αλεκτωρ,    λαλησει      ΕΣΥ....ΘΑ    Μ"   ΕΧΕΙΣ    ΑΡΝΗΘΕΙ.....=     

μαλλον   τα   κ α ν α   ......ΜΠΡΟΣΤΑ   ΣΤΗ   ΦΥΛΗ   μου...

ορτσε......

xristosx:
[quote και   για  να   στο   κανω   λιανα.....   ΕΜΕΙΣ,    ΕΙΜΑΣΤΕ,    ΕΛΛΗΝΕΣ....][/quote]

Και βεβαια ειμαστε , και τιμη  μας, και καμαρι μας
Ομως και ....του Ινδου  , τιμη του και καμαρι του . του Γαλλου , του Σκωτζεζου κλπ κλπ
Ο καθενας σιγουρα θα εχει κατι .... για να καυχιεται , αληθινο η μη .......η .........τον εχουν μαθει ,.......... οτι πρεπει να καυχιεται για την καταγωγη του , ισως , με σκοτεινες σκοπιμοτητες
Φσανατισμους πχ
Ειμαστε , ο καθε λαος διαφορετικος , και πρεπει , να σεβομαστε αλλα και να κραταμε τις διαφορετικοτητες
Να ειμαστε , ομως ''περηφανοι ''ισοροπημενα '', και να γνωριζουμε..... οι ιδιοι ........  ΓΙΑΤΙ...... πρεπει να ειμαστε περηφανοι  ,μεςσα απο την δικη μας εκτιμηση ,  και οχι αυτο που μας εχουν σερβιρει
Το οτι ας πουμε , καποτε , ανθισε η φιλοσοφια στον τοπο μου ...χαιρομαι , για αυτο ..............Ισως λογω DNA,να εχω και εγω παρει μια μικρη κληρονομια.....ΑΝ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Ομως φιλοσοφια ανθισε σε πολλα μερη , του κοσμου  , και αυτο δεν παραβλεπεται
Οι προγονοι μου , πολεμησαν ,για την ελευθερια τους, πρωτιστως, αλλα , και  για να ειμαι, και  εγω ελευθερος
Το σεβομαι , και το αναγνωριζω , ....ομως .....και αλλοι λαοι , επραξαν παρομοια ηρωικα
Τωρα βεβαια , οτι ειμασταν παντα , εμεις οι καλοι , και οι αλλοι οι κακκοι , .....αυτο δεν το δεχομαι
Και για αυτο παιρνω ως γνωμονα , αυτο που βλεπω , να παιζει στην κοινωνια μας εν καιρω ειρηνης
Καποιοι λενε , οτι σαν λαος , ειμαστε ανυποτακτοι , απο την μια , αλλα ανικανοι να υποστηριξουμε αξιες , που μονο υποστηριζονται συλογικα , για το κοινο καλο , επειδη ολοι ειμαστε αρχηγοι  , και κοιταζουμε , την παρτη μας και οχι το κοινο συμφερον
Μπορουμε επισης , να αναρωτηθουμε , .....για ποια απο αυτα που βλεπουμε ΤΩΡΑ γυρω μας μπορουμε να ειμαστε περηφανοι
Μηπωωωωωως .......για  την ευστροφια μας , να εκλεγουμε πολιτικους , η μηπως για τους ιδιους μας τους πολιτικους
Μηπως για το οτι ακολουθουμε - μιμουμαστε, το  φιλοσοφικο πνευμα των προγονων μας ;;
Μηπως , για την νοοτροπια μας ......
Βεβαια .... το χωμα , που παταμε , το σεβομαστε , και θα διναμε , χωρις σκεψη, την ζωη , αν χρειαζοτανε , υπερ'' βωμων και εστιων ''
Ακομα και αυτο ομως , κατοπιν βασανισμου , και οχι ακολουθωντας , την συλογικη σκεψη και συναισθημα
Ομως , νομιζω , αυτες οι εποχες , εχουν πλεον περασει ανεπιστρεπτι
Οι πολεμοι πλεον δεν γινονται , με τα μπαρουτασκαγα , και τα γιαταγανια
Αυτα πλεον χρησιμοποιουνται μονο για σπορ
Οσο τωρα για το φλεγον ζητημα , το φιλοσοφικο .....
Και βεβαια μπορουμε να παρουμε πραγματα , και ιδεες απο τους προγονους μας
Ο δρομος ομως ειναι εσωτερικος , και πρεπει να περπατηθει
Δεν γινεται με αλλον τροπο
Αν λοιπον τον περπατησουμε , γινεται προσωπικος , ......
Δεν περιοριζεται στα στενα γεωπολιτικα ορια
Ειναι πλεον κατι συμπαντικο ... στην φυση
Και αυτο ειναι και το κεντρικο ζητημα που θιγω
ΟΣΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ , ΚΑΠΟΙΟΙ , ΝΑ'' ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ'' ΓΙΑ ΜΑΣ , .....Η ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ....ΕΓΩ ΘΑ ΦΟΒΑΜΑΙ
Και οχι επειδη αμφισβητω κανενα ,..[ιδεες αλλωστε μπορουμε να ''κλεψουμε '' απο οπουδηποτε ] αλλα γιατι , ο δρομος , περπατιεται

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ:
ΑΓΑΠΗΤΕ,    φιλε,    το   ΘΕΜΑ   που  αναφέρεται   σε    ΕΜΑΣ....δεν   είναι   τοσο   ΑΠΛΑ   ΕΞΗΓΗΣΙΜΟ......

δηλ....δεν   εχει    ΠΡΟΛΟΓΟ.....ΚΑΙ   δεν   εχει   και   ΕΠΙΛΟΓΟ....

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ,     το   δικαιούται  εξαλλου.....Λιγο     περισσοτερο   ψαξιμο.....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση