'Αρθρα Εσωτερισμού > Ψυχολογία και εσωτερισμός
ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ Η ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ
ΜΥΘΗΡΑ:
..χριστο ξερεις εχω καθηλωθει στο σταδιο της niyamma και yama ...πολυ δουλεια ...κει καθηλωνωνται οι αθρωποι της καρμα γιογκα ( κοινωνικης δρασης )...οι συμβουλες σου βεβαια οι διατροφικες... βοηθανε ...
.. με την ευκαιρεια να σου πω απο δω οτι σου εχω στειλει ενα αρχειο στο εμαιλ σου για τις <Ηλεκτρομαγνητικες Ασθενειες >> θα σοου στειλω και εν αλλο με τα Η/Μ ΠΕΔΙΑ διαβασε το με προσοχη θα δεις γιατι ειναι πολυ δυσκολο να κανουμε ασκησεις ( asana ,pranyayana ,pratyarana) και διαλογισμο στα σταδια της dhyarana και dhyana ...
το φυλλαδιο -αρχειο αυτο μπορεις να το διανειμεις οπου εσυ νομιζεις οτι θα πιασει τοπο ...
...για τους συμφορουμιστες του παροντος τοπου κυριως για σενα Ροζ σε παραπεμπω εδω ..διαβασε κυριως τις 11 θεσεις
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=43&t=168342
xristosx:
--- Παράθεση ---.χριστο ξερεις εχω καθηλωθει στο σταδιο της niyamma και yama ...πολυ δουλεια ...κει καθηλωνωνται οι αθρωποι της καρμα γιογκα ( κοινωνικης δρασης )...οι συμβουλες σου βεβαια οι διατροφικες... βοηθανε ...
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα πρεπεινα σου πω , οτι και εγω ,σε αυτα τα σταδια ειμαι καθηλωμενος
Ισως ομως και να μην εχει μεγαλη σημασια κατι τετοιο
Αλλη μια ονομασια και κατηγοριοποιηση
Υποθετω πως, αυτοι που εδωσαν αυτες τις θεσεις , θελησαν απλα να περιγραψουν , τον εσωτερικο δρομο ....και πολυ καλα εκαναν ....και πολυ σωστα τον περιεγραψαν
Εδωσαν ενα πλανο ζωης , που δειχνει απλο
Ομως δεν ειναι !!
Εδω ο καθενας ,πρεπει να ανιχνευσει τον εαυτο του
Το να αποστηθισει κανεις ,μια παρομοια θεωρια ...πολυ λιγο θα τον ωφελησει
Μπορει μεχρι και να τον βλαψει , γιατι λογω αυτης, λεει μεσα του ...... ''ΓΝΩΡΙΖΩ''
Αν γνωριζεις ,δεν εχεις να μαθεις και πολλα !!!
Η απο εξω ληφθεισα γνωση , ειναι τεραστια
Ειναι δυσκολο να αποριψεις, παρακαμψεις , κατα καποιο τροπο την δοθεισα γνωση , με διαλογισμους , διαστασεις , και ενα καρο αλλες βαρυγδουπες διδασκαλιες και ενοιες , και να δωσεις βαρυτητα , στα φτωχα σου συμπερασματα και θεασεις
Το πλανο αυτο , ειναι μια γενικη θεωρηση , που ,και αυτην ακομα, πρεπει να επιβαιβαιωσουμε μεσα απο την πραξη
Ο δρομος πρεπει να περπατηθει !!!!!
Πρεπει να μαθουμε να χρησιμοποιουμε σωστα , την θεωρητικη γνωση
Η δικη μου τακτικη , τουλαχιστον για καποιο μεγαλο διαστημα , ηταν , να ξεχασω τελειως οποιαδηποτε θεωρια
Να αντιμετωπισω τον εαυτο μου , απλα ,σαν ποτε να μην ειχα ακουσει , τιποτα, απο κανεναν
Πιστεψε με , ηταν πολυ βοηθητικο
Αν μη τι αλλο με βοηθησε, να λαμβανω υποψιν , κυριως τα δικα μου δεδομενα
xristosx:
Ισως , αν καποιος διαβασει αυτα που γραφω , να πει .....μα ολο τα ιδια και τα ιδια λες !!!!!
Και ισως να εχει και δικιο
Αυτα τα οποια λεω , ειναι πεντε απλα πραγματακια
Ειναι ομως δυσκολο , λεγοντας τα , μια δυο η τρεις η δεκατρεις φορες , να παει κανεις σε βαθος
Και σε αυτο , δεν φταινε οι θεωριες , αλλα η ελειπη εμβαθυνση
Η καθημερινη ζωη , και μαλιστα οι δυσκολες συνθηκες αυτης , ΚΑΙ ΜΟΝΟ .....ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑς ΔΕΙΞΟΥΝ σε ποιο βαθμο εχουν κατανοηθει , και εχουν μπει στην πραξη τα λεγομενα
Οι θεωριες , που εχουμε λαβει απο δασκαλους , μπορουν να χρησιμοποιηθουν σαν χαρτης
Κοιταμε τον χαρτη , κοιταμε ομως και το εξωτερικο περιβαλον , για να διαπιστωσουμε ,το που βρισκομαστε , αλλα και ποια κατευθυνση πρεπει να ακολουθησουμε
Ο μονος που μπορει να μας διαφωτισει , για το αν , οι θεωριες, θεασεις ,υποθεσεις , δικες μας η ξενες , ειναι ικανες , να αλλαξουν το υπαρξιακο μας επιπεδο , ειναι , μονο ο εαυτος μας
xristosx:
--- Παράθεση ---..αρα Χριστο η παυση των αισθησεων τοτε μονο μπορει να μας οδηγησει στη ποθητη dyama ( ενοραση εποπτεια θεαση ενος ανωτερου ευατου ) και βεβαια στην βιωση της samadhi (εκστατικη εμπειρια βιωση του λεπτοφυεστερους βιονεργειακου μας σωματος )...
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν ειπα ποτε , οτι θελω να παυσω τις αισθησεις
Αν το ελεγα δεν θα ηταν δικη μου κατανοηση
Θελω απλα , να γινομαι παρατηρητης αυτων , για να μπορω να τις μελετω , και επισης να αντιμετωπιζω τον εαυτο μου
Το ιδιο ισχυει και για τον ανωτερο εαυτο , οπως επισης , και για το samadhi
--- Παράθεση ---........ καλα ειναι να συμβουλευομαστε την παραδοση την γνησια του βουδισμου και της γιογκα και περα απο τις διδασκαλιες γκουρου που την εχουν στην κυριολεξια κατακερουργησει παραμεριζοντας ολοσχερως τα πρωτα βηματα της ΟΔΟΥ ,υποσχομενοι διαβαση της ΟΔΟΥ χωρις ηθικη και σωματικη προετοιμασια ξεκινωντας απλα με ασκησεις και προσπαθειες παραμερισμου των σκεψεων και των αισθησεων ..
--- Τέλος παράθεσης ---
Και η αληθεια βεβαια ....ειναι , οτι οντως καποιοι, εχουν κατακρεουργησει , τις διδασκαλιες
Εχουν επισης , προγραματισει τον κοσμο ,για αβαταριλικια
Ολο αυτο, ειναι παρανοηση των διδασκαλιων
--- Παράθεση ---...επικινδυνα πραγματα ενα ατομο που ηθικα δεν εχει ασκηθει η που εχει εντονη σεξουαλικη ζωη η που εχει κακη διατροφη να αρχιζει να κανει σωματιεκες ασκησεις και ( ασανας ) αναπνοες και να παραμεριζει τις αισθησεις και σκεψεις του ...
--- Τέλος παράθεσης ---
Ενα τετοιο ατομο που δεν μπορει να αλλαξει τον τροπο διαχειρισης των ενεργειων του , απλα , θα παραμενει εκει που βρισκεται , ανικανο να διαφοροποιει την πραγματικοτητα του
Επισης .... αν καποιος μπορεσει να ''δαμασει'' κατα καποιο τροπο , τις συνηθειες που του στερουν ενεργεια , αν δεν εχει καταλαβει καποια πραγματα , για την συμπεριφορα του , μπορει να διοχευτευει τις ενεργειες αυτες; σε εγωικες πραξεις , που μπορουν οντως να αποβουν βλαπτικες
Δεν θα ερθει ομως η καταστροφη του κοσμου !!!!!
Και το παθημα θα γινει μαθημα
Και επισης .....αυτη η ζωη , ειναι απο μονη της επικυνδυνη
Rose:
Αγαπητέ xristosx,
ο τρόπος που γράφεις τόσο αραιαααααα, είναι κουραστικό στο διάβασμα.
Θα σε παρακαλούσα, για να μην το διορθώνουμε κάθε φορά, να μην γράφεις τόσο αραιά.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση