'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > Άλλες σχολές
Νέα Ακρόπολη
Rose:
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 02, 2013, 19:40:42 ---
--- Παράθεση ---Σε κάποια πράγματα η Επιστήμη, έμεινε πίσω αγαπητέ Κράχτη, και σε κάποια προχώρησε. Αν μελετήσεις πιο βαθιά, θα τα διαπιστώσεις.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτήν έχουμε και με αυτήν πήγαμε στο φεγγάρι. Ξέρω πολύ καλά τι φαντασιώνεσαι για την επιστήμη. Την φαντάζεσαι ένα είδους σημερινής επιστήμης και ταυτόχρονα μυητικου κέντρου που και καλά θα εισάγει κάποιον στα άβατα μυστικά αυτής της τρομερής γνώσης ώστε να μπορει να την χειριζετε σωστα με σεβασμό. Ταινία επιστημονικής φαντασίας είναι αυτό όχι πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα τα πράγματα δουλεύουν εντελώς διαφορετικά. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα rose και δεν υπήρχε ποτέ βάση της κοινής λογικής. Είναι η άκαρπη προσπάθεια σου να εισάγεις θρησκευτισμό στην σημερινή επιστήμη.
--- Τέλος παράθεσης ---
Καταρχήν Κράχτη, έχω δηλώσει άθρησκη, και απέχω πραγματικά από κάθε "θρησκευτισμό". Θα σε παρακαλούσα λοιπόν, να σταματήσεις να με συκοφαντείς ή εμένα ή το έργο μας... πως προωθούμε "θρησκευτισμούς", εκτός αν έχεις αποδείξεις...
Δυστυχώς συγχέουμε συχνά τον Μυστικισμό και τον Αποκρυφισμό, με την θρησκεία... Χρειάζεται όμως να μελετήσουμε, σε βάθος, ιδεολογίες και θρησκειολογίες, έτσι ώστε να διακρίνουμε την διαφορά μεταξύ τους. Η Πνευματική Επιστήμη, δεν είναι θρησκεία...
Τι στο μπιπ ξέρουμε? ΤΑΙΝΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ !!!
http://www.youtube.com/watch?v=4eEQ04hr0yY
What The Bleep Do We Know! (greek sub) 1/16
http://www.youtube.com/watch?v=Q_kUpR9C5KU
--- Παράθεση ---Βρε Κράχτη, τι προσφέρει η Παιδεία, τι προσφέρουν τα Μαθηματικά, η Αστροφυσική, τι προσφέρει? Η Αστρολογία, η Αλχημεία, η Μεταφυσική τι προσφέρει? Η Ενεργειακή Θεραπευτική τι προσφέρει? Να γνωρίζουμε την Πραγματική Ιστορική Πραγματικότητα τι προσφέρει? Να γνωρίζουμε τι είναι ο Άνθρωπος, και ποιος είναι ο ρόλος του στον Πλανήτη Γη, τι προσφέρει? Η Φιλοσοφία τι προσφέρει? Η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία τι προσφέρει?
Στον Τεκτονισμό έχουν μία φράση που λένε οι "μυημένοι" Grin
Πόσο χρονών είσαι? "Τριών ετών" απαντά ο μυούμενος, ο οποίος δεν γνωρίζει, ούτε ανάγνωση, ούτε γραφή.
Αν θέλουμε να γνωρίσουμε "την Ανάγνωση και την Γραφή"... ας πάμε να μελετήσουμε ΣΟΒΑΡΑ τον Εσωτερισμό... Άλλος τρόπος δεν υπάρχει...
--- Τέλος παράθεσης ---
Πήγαινε στους τεκνονες, τι κάθεσαι; Αυτοί ξέρουν! Όλοι στους τέκτονες παιδιά. Φύγαμε!
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν θέλει κάποιος να μελετήσει τον Ελευθεροτεκτονισμό, είναι ελεύθερος να το πράξει... Ομως δεν προωθούμε τον σημερινό Ελευθεροτεκτονισμό, τον οποίο έχουμε καταγγείλει, πως έχει αποκλίνει από την αρχική του ίδρυση... Στηρίζουμε όμως τον Αυθεντικό Ελευθεροτεκτονισμό, που είναι συνέχεια του Αυθεντικού Ροδοσταυρισμού, που είναι συνέχεια των Εσωτερικών - Μυστηριακών Σχολών, της Ελληνικής Αρχαιότητας.
--- Παράθεση ---Υπήρχαν τα Ελευσίνια Μυστήρια, τα Καβείρια, τα Ορφικά Μυστήρια? Τι ήταν αυτά? Πού Μυήθηκαν οι Φιλόσοφοι, και έγραψαν όλα αυτά τα υπέροχα βιβλία που θαυμάζουμε ακόμα και σήμερα? Τι δίδασκαν αυτές οι σχολές, και γιατί?
--- Τέλος παράθεσης ---
Ποιοι φιλόσοφοι έγραψαν για τα ελευσίνια μυστήρια και που είναι τα βιβλία τους; Σου το εξήγησα και σε παραπάνω μήνυμα. Μεταφράσεις κόντρα στις μεταφράσεις και ξανά αντιγραφές γεμάτο ανθρωπιστικό εμπλουτισμό ανάλογα πάντα του εκάστοτε καλοπροαίρετου αντιγραφέα. Τα μυστικά αυτών τον μυστηρίων είναι χαμένα, δεν θα τα μάθουμε ποτέ.
Δεν έχουμε κανένα βιβλίο από φιλόσοφους της αρχαιότητας, άρα μπορείς να μου λες ότι θέλεις γι αυτούς φιλόσοφους. Η γνώση είναι περασμένη κάτω από το φίλτρο τον τεκτόνων γεμάτο αόριστους ρομαντισμούς και ψέματα για να μην χαλάσουν την ζαχαρένια της ονειροφανταστικής τους ρομαντικότητας. Είναι ψέματα μεγάλα. Όπως παράδειγμα για τον ιπποτισμό. Eίσαι πολύ εύπιστη με αυτά τα δύσκολα ζητήματα Rose. Κριτική ικανότητα χρειαζόμαστε για αυτά τα θέματα και όχι πιστή. Η επιστήμη και η φιλοσοφία δεν ονειροβατεί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Λυπάμαι Κράχτη, αλλά αν θέλουμε να γνωρίσουμε την Αλήθεια, πρέπει να μελετήσουμε σε βάθος τα πράγματα... 'Αλλος τρόπος δεν υπάρχει... Υπάρχουν πολλά βιβλία1 που αποδεικνύουν πως γνωρίζουμε τα Μυστήρια της Αρχαιότητας.
Τα Μυστικά λοιπόν αυτά, δεν είναι χαμένα, και τα κατέχουμε σήμερα2... 'Ολη η Γνώση, ήδη κυκλοφορεί ελεύθερη, το μόνο χρειάζεται να αποκτήσουμε, είναι η Ικανότητα της Διάκρισης, για το ποια πληροφορία είναι Αληθινή, και αυτό είναι αποτέλεσμα, πνευματικής εργασίας, και έρευνας.
________________________________________________________________________________________________
1 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1045.0.html
2 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,582.0.html
Rose:
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 02, 2013, 19:40:42 ---'Ένας σωκρατακος είμαι τίποτα ιδιαίτερο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κανείς δεν αμφισβητεί την προσφορά των Σωκρατικών φιλοσοφικών διαλόγων, όμως είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζουμε, πως ο Σωκράτης ήταν ένας αριστοκρατικός (κρυφο-φασίστας), μια και πρόδωσε την Δημοκρατία, και για αυτόν τον λόγο δικάστηκε.
Rose:
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 02, 2013, 19:40:42 ---Μπορώ όμως να κατανοήσω ότι, άλλο είναι ένας πολίτης εκφρασμένος μέσα από την δημοκρατία και εντελώς άλλο είναι να εισάγουμε άλλα συστήματα που καταλύουν μια δημοκρατία, και η ιπποσύνη και ο εσωτερισμός στο είπα και παραπάνω δεν προωθεί πουθενά την δημοκρατία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το Δημοκρατικό σύνταγμα της Αμερικής, η Ευρωπαϊκή Ενωση, ο Διαφωτισμός, η Ελευθερία της Ελλάδας (Φιλική Εταιρεία), το Διεθνές Δίκαιο, η Γαλλική Επανάσταση, το σύνθημα (Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης) είναι προϊόντα του Εσωτερισμού (Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος, Ροδοσταυρισμού, Ελευθεροτεκτονισμού).
Η Βάση τους, η Αρχαία Μυθολογία μας, ο Μύθος του Διόνυσου, που διαμελίστηκε, και όλοι μας, κατέχουμε, ισότιμα, ένα κομμάτι του θεού (θείου) εντός μας. Στο χέρι μας, είναι λοιπόν, να κατανοήσουμε την θεϊκή μας φύση και να την εκφράσουμε.
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 02, 2013, 19:40:42 ---Τώρα για τον Χίτλερ, μου λες ότι το πρόβλημα είναι, πως κατέληξε σε εγκληματική συμπεριφορά. Για εξήγησέ μου αν θέλεις αγαπητή Rose. Μέχρι ποιo σημείο δηλαδή τα πήγαινε ο Χίτλερ μια χαρά, αλλά μετά ξέφυγε και κατέληξε σε εγκληματική συμπεριφορά. Γιατί έχει ενδιαφέρων το σημείο αυτό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν μελετήσεις τον «Αγώνα» του Χίτλερ, θα δεις πως ήταν ένας "Αγανακτισμένος" Ιδεολόγος. (http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2539.0.html) Δυστυχώς όμως προσπαθώντας να φέρει Δικαιοσύνη και Κοινωνικοπολιτική Αλλαγή για τον Γερμανικό λαό, λοξοδρόμησε ιδεολογικά, καταλήφθηκε από ένα αιμοβόρο εγρηγορός, που ζητούσε εκδίκηση, καταλήγοντας σε μία εγκληματικότητα.
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 02, 2013, 19:40:42 ---αν υπήρχε αυτός ο κάποιος με αυτό το υπόβαθρο των μυήσεων και είχε αλλάξει επίπεδο, θα είχε μια έμφυτη εξωστρέφεια για να βοηθήσει και τον κόσμο (όπως λες). Και σε ρωτάω εδώ και δυο σελίδες, που είναι; Πες μου. Ποιος είναι; και δεν μου λες! Δείξε μου για να το κατανοήσω.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν βλέπεις κανένα εξωστρεφή έργο στην ΑΜΡΑ και στον Ροδόκηπο? Για κοίτα καλύτερα...
Ακουσε Κράχτη, δεν θα πέσουμε στην Σωκρατική σου παγίδα, να το παίξουμε αυτό-αναγνωριζόμενοι γκουρού. Δίνουμε το καλό παράδειγμα, κάνουμε αντιπολίτευση, αλλά δίνουμε και τις λύσεις, και προχωράμε ακόμα και στην υλοποίηση των λύσεων. Για πρώτη φορά, προσφέρουμε, μία Ολιστική Θεραπευτική Λύση, για όλα τα δεινά που περνάει ο κάθε Ανθρωπος, που βρίσκεται σε αδυναμία, και στον χώρο της Παιδείας, και στον χώρο της Υγείας, αλλά και ως Κοινωνικο-πολιτικό Σύστημα. Και για να σε προλάβω… Την λύση προσφέρουμε, δεν επιβάλουμε καμία λύση… άρα λοιπόν οι υπαινιγμοί σου περί φασισμού, ακυρώνονται… Εκτός αν θεωρείς, πως δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, να σκεφτούμε, και να προτείνουμε… και τότε εσύ θα είσαι ο κακός φασίστας, στο παραμύθι μας…
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 02, 2013, 19:40:42 ---Όσον αφορά για αυτο που λες για αυτούς που δεν θέλουν να καταλάβουν γιατί δεν θέλουν και συκοφαντούν....κ.τ.λ. Ας μην υποτιμούμε έτσι την νοημοσύνη μας. Του ηλίου φαεινότερων δεν χωρά λεζάντες. Αυτό που έχει μια πραγματική αυθεντική εκδήλωση δεν κρύβετε πίσω από το αν θέλω, αν θέλεις, υποφέρω και υποφέρεις. Είναι μια εκδήλωση και επηρεάζει ξεκάθαρα και δεν χρειάζεται υπότιτλους. Έκτος αν είναι κάτι ανύπαρκτο και με το ζόρι προσπαθούμε να του δώσουμε υπόσταση. Εκεί πάντα θα κρυβόμαστε πίσω από έννοιες για να θολώνουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα παίζοντας με τις εντυπώσεις. Ανέντιμο εντελώς.
Όπως επίσης θεωρώ ανέντιμο αν θεωρείς ότι έχεις την δυνατότητα μιας κάποιας ανώτερης πνευματικής αντίληψης, η οποία αντίληψη, αυτομάτως μέσο κοινή λογικής,μας κατατάσσει όλους εμάς που δεν μυηθήκαμε σε κατώτερους πνευματικά. Για πες τώρα; διακρίνεις καθόλου στοιχειά ναζισμού εδώ; Αν θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο από μένα, ποσό έντιμα ισορροπημένο είναι; και τουλάχιστον όταν τρέχει ο bolt κατοστάρι κάνει μπαμ ότι είναι ο γρηγορότερος; Δεν χρειάζεται να μου αποκαλύψει τίποτα. Δεν χρηαζετε να με μυησει πρωτα για να καταλαβω ποσο γρηγορος είναι.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δηλαδή, να πάω σε έναν γιατρό ή σε έναν δικηγόρο, και να τους πω, για ιατρική και δικηγορική, την οποία δεν έχω σπουδάσει, πως είναι βλακείες, και άχρηστα για την κοινωνία, και να μου αποδείξουν την χρησιμότητα, της ιατρικής και της δικηγορικής, και να μην μου το παίζουν πως είναι σοφότεροι και καλύτεροι από μένα, γιατί είναι γιατροί και δικηγόροι… Πόσο χρονών είσαι Κράχτη?
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 02, 2013, 19:40:42 ---Ο οποίος εσωτερισμός χρονολογείτε το πολύ 140 χρόνια.
Μην κανείς το λάθος να οικειοποιείσαι σαν τους εσωτεριστές φασιστές την ιστορική πορεία των πολιτισμών. Μην να τους συνχέεις όπως σε βολεύει, γιατι τελικά δημιουργείς την δική σου μυθοπλασία και την χρησιμοποιήσεις προς όφελος κάποιου προσωπικού ενχειρήματος. Ούτε έντιμο είναι αυτό, ούτε ανιδιοτελές.
Άλλο το θέατρο στο οποίο βίωναν σαν ελεύθεροι πολίτες στην αρχαία Αθηνά χωρίς να πλαισιώνονται δεσποτικά και ολιγαρχικά σε καθεστώτα και δόγματα, και άλλο ο εσωτερισμός οποίος είναι ένα αναγνωρισμένο σύστημα πίστης.
Αν αρέσει να κάνουν θέατρο οι εσωτερικές οργανώσεις, δεν σημαίνει ότι γίνονται κληροδότες ή κληρονόμοι της ιστορίας. Σου ξανα-θυμίζω ότι μόνο οι φασίστες επικαλούνται την ιστορία σαν νόμιμοι κληροδότες και κληρονόμοι αυτής.
Σε συμβουλεβώ να μην απευθύνεσαι οπότε για τον ιπποτισμό κατ' αυτον τον τρόπο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Λυπάμαι αλλά δεν κατέχεις το αντικείμενο… Ο Εσωτερισμός ξεκινάει από τις Μυητικές Σχολές της Ελληνικής Αρχαιότητας, και έχει να κάνει με τα Μυστήρια, που διδασκόταν «ΕΣΩ» Εσωτερικά αυτών των Σχολών.
Επίσης μην μου κολλάς συνεχόμενα, και εκβιαστικά, την ταμπέλα του Φασισμού, για να καλύψεις την αμορφωσιά περί εσωτερισμού, που είναι διάχυτη στα λεγόμενά σου, διότι απλά είσαι ένας Κοινός Συκοφάντης.
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 02, 2013, 19:40:42 ---Με την ανθρωπιά της αφρικανικής Ηπείρου τι σκοπό έχετε να κάνετε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εμείς έχουμε κάνει. Εσείς τι έχετε κάνει? Ποια η ουσία αυτής της συζήτησης Κράχτη? Ποιος την έχει πιο μεγάλη, την Ανθρωπιά? Πόσο χρονών είσαι? Ξαναρωτώ.
--- Παράθεση ---Μπορείς να μας φέρεις ένα παράδειγμα, πως ο εσωτερισμός δεν επιβεβαιώνεται με τίποτα πρακτικό? Διότι ο Εσωτερισμός που διδάσκει η ΑΜΡΑ, είναι Φιλοσοφία και Επιστήμη.
--- Τέλος παράθεσης ---
Βρε rose την κολοκυθιά θα παίζουμε; Εσύ είσαι που υποστηρίζεις ότι κάνεις πράγματα με αποτελέσματα! Δεν είμαι εγώ που υποστηρίζω ότι κάνω ανακαλύψεις! Όταν κάποιος μιλά για ανακαλύψεις, είναι λογικό να είναι αυτός που θα τις παρουσιάσει.
--- Τέλος παράθεσης ---
Απλά δεν κατέχεις το αντικείμενο… Μην ντρέπεσαι… Πέστο… να τελειώνουμε…
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 02, 2013, 19:40:42 ---Εξάλλου αυτό που με ρωτάς στο απάντησα παραπάνω. Σου είπα ότι ο εσωτερισμός δεν προσέφερε τίποτα στον πολιτισμό μας σε κανένα επίπεδο. Αν εσύ ξέρεις κάτι που πρόσφερε στον παγκόσμιο πολιτισμό μας, πες μου τι είναι αυτό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα είπαμε και τα ξαναείπαμε, και να τα ξαναπούμε, τι νόημα έχει? Τα μάτια, τα αυτιά βουλωμένα… Δεν έχει έννοια…
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 02, 2013, 19:40:42 ---Εγώ το μόνο που έκανα είναι μια ερώτηση. Τοσο δύσκολο είναι αυτό που ρώτησα; Το μόνο που μένη είναι να μου βρεις κάτι που πρόσφερε, δεν έχει κανένα νόημα να μου αντιστρέφεις την ερώτηση. Όπως σου είπα δεν υποστηρίζω εγώ ότι είμαι αποτελεσματικός σε κάποιο πεδίο δράσης, εσύ είσαι που το υποστηρίζεις.
Αν δεν απαντηθεί αυτό το ερώτημα, τότε αυτο που ισχυριστικα ήταν πολυ εύστοχο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κράχτη, ολοφάνερα για όλους, έχει ήδη απαντηθεί, αλλά δυστυχώς, με σκοπιμότητα δεν δέχεσαι την απάντηση… Για ποιο λόγο το κάνεις αυτό? Ο Εσωτερισμός είναι Εσωτερική Φιλοσοφία. Τι προσφέρει η Εσωτερική Φιλοσοφία? Πόσο χρονών είσαι Κράχτη?
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 02, 2013, 19:40:42 ---Πλάκα μου κάνει Rose, εσύ μιλάς για ιπποτισμούς στο 2013, εσύ μιλάς για μεγάλα ιδεώδη με παχιά λόγια, εσύ υποστηρίζεις ότι είστε μυημένοι, όχι εγώ. Εγώ rose σου διαλύω τα παραμυθία, σε φέρνω πιο χαμηλά μήπως και κάνουμε διάλογο βάσει της λογικής. Δεν φτιάχνω, διαλύω παραμύθια. Ένας μικρός σωκρατακος είμαι, όχι μυημένος και τρανός σαν εσάς.
--- Τέλος παράθεσης ---
Όταν αρχίζουμε τις προσωπικές επιθέσεις, σημαίνει πως έχουμε χάσει ήδη το παιχνίδι, λόγω έλλειψης επιχειρηματολογίας.
--- Παράθεση ---Ο Εσωτερισμός δεν έχει καμία σχέση με θρησκεία, ακριβώς το αντίθετο. Δεν έχει δόγμα, δεν έχει πίστη, είναι καθαρή γνώση, φιλοσοφία και επιστήμη. Σε λάθος "Εσωτερισμό" μαθητεύσατε, και δυστυχώς πάρα πολλές έννοιες τις εισπράξατε αρκετά παραποιημένα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο εσωτερισμός αγαπητή Rose ως οργάνωση γεννήθηκε από του θεοσοφιστές και οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι η θεοσοφία είναι ένα σύστημα πίστης με δογματικές αρχές. Δηλαδή τα περί θεού και αγγέλων και αόρατων δασκάλων, αν δεν είναι δόγμα, τι είναι βρε Rose; Aυτό ακριβώς είναι πιστή. Kάτι που δεν αποδεικνύετε και εσύ επιλέγεις να το δέχεσαι ως αρχή, ως αξίωμα καθοδηγώντας την ζωή σου σύμφωνα με αυτές της αρχές.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κράχτη, ο Εσωτερισμός δεν έχει σχέση με την Θεοσοφία. Η Θεοσοφία, απλά έχει χρησιμοποιήσει εσωτερισμό, και αρκετές θρησκειολογικές παπαριές… περί κοσμικών δασκάλων, που η ίδια η Μπλαβάτσκυ, κατηγόρησε στο τέλος της ζωής της, πως ήταν απλά κάποιοι καιροσκόποι, οι οποίοι της υπεξαίρεσαν αρκετά χρήματα… Αυτό όμως δεν ακυρώνει το έργο της Μπλαβάτσκυ, αλλά χρειάζεται αρκετή κριτική και ορθολογιστική ανάλυση, να ξεχωρίσουμε το ψεύδος από την Αλήθεια…
Κράχτη ο λόγος που δεν μπορούμε να συνεοηθούμε, είναι διότι θεωρείς πως ο Εσωτερισμός, είναι η Θεοσοφία… Ωραία εντοπίσαμε το bug. Λοιπόν, για να το κλείνουμε το θέμα… Λάθος κατάλαβες…
--- Παράθεση ---Κατανοήσατε παντελώς λάθος τι είναι ο Εσωτερισμός, και ειλικρινά, είναι άξιο απορίας... Φταίει ο Δάσκαλος ή ο Μαθητής? Μπορεί και οι δύο...
--- Τέλος παράθεσης ---
Οπότε να! Είμαι πολύ τυχερός! Υπάρχει η ευκαιρία εδώ, να μου παρουσιάσεις τον εσωτερισμό τον σωστό. Σου παραχωρώ το βήμα και είμαι όλος αυτιά!
--- Τέλος παράθεσης ---
Κράχτη, λάθος κατάλαβες και πάλι… Οδηγοί είμαστε, να δείξουμε τον δρόμο… Δεν θα σκάψουμε για σας.. Ο καθένας σκάβει μόνος του, και κουβαλάει μόνος του τον σταυρό του, αν θέλει να ανδρωθεί…
--- Παράθεση ---Μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα γιατί στους Μύθους του Εσωτερισμού πουθενά μα πουθενά δεν διαπρέπει η δημοκρατία? Διότι εμείς γνωρίζουμε ακριβώς το Αντίθετο, όπως ο Μύθος του Διόνυσου, που διαμελίστηκε, και όλοι μας, έχουμε ένα κομματάκι του θεού μέσα μας...
--- Τέλος παράθεσης ---
Τι σχέση έχει αυτός ο μύθος με την δημοκρατία; Πως προωθεί ο Διόνυσος την δημοκρατία δηλαδή; Επίσης είναι αρχαίος ελληνικός μύθος, δεν τον εμπνεύστηκε ο εσωτερισμός. Δεν είναι δικό του απόκτημα.
Πάλι οικειοποιείσαι την ιστορία για χάριν του εσωτερισμού. Ανεντιμο εντελώς.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν δεν έχεις την δυνατότητα να κατανοήσεις, ΜΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΣ… γιατί αυτό είναι πραγματικά ΑΝΕΝΤΙΜΟ.
Ο Μύθος του Διόνυσου, μας λέει λοιπόν, πως έχουμε ένα κομματάκι του Θεού της Θείας Ουσίας μέσα μας, άρα είμαστε Συν-θεοί, Συν-εργάτες, Συν-εταίροι, άρα η Δημοκρατία, που είναι μία Συν-εργατική Κοινωνία είναι μία Συν-δημιουργική κοινωνία, και κάθε Συν-Δημιουργός είναι ένας Συν-θεός. Η 'Υψιστη προσφορά των Εσωτερικών Σχολών, είναι να φτάσει ο κάθε άνθρωπος, στο σημείο να αναγνωρίσει την θεϊκή του φύση, και να γίνει ένας Συν-δημιουργός Συν-θεος, Συμπαντικός Ανθρωπος, και έτσι να Συν-εργαστεί, Συν-δημιουργικά με τους Συν-ανθρώπους του.
Η Αληθινή Δημοκρατία, είναι μία Συν-εργατική Κοινωνία.
Τι δεν καταλαβαίνεις Κράχτη?
Rose:
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 02, 2013, 19:40:42 ---Στο κάτω κάτω της γραφής, πως να συζητήσουμε όταν μου μιλάς από το υψηλό επίπεδο που έχεις φτάσει, ενώ εγώ είμαι εδώ κάτω χαμηλά αμύητος; Προσγειώσου λίγο από την ανιδιοτέλεια που σε διακατέχει μήπως και βρεθούμε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κράχτη, σου μιλάω ισότιμα, και πολιτισμένα, παρά τις συκοφαντικές σου επιθέσεις. Από την άλλη όμως, αν αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου, ανέβα εσύ... (κάτσε μελέτησε, ερεύνησε, μορφώσου, και μετά ξαναμιλάμε).
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 02, 2013, 19:40:42 ---Ο όρος εσωτερισμός αναφέρεται σε κάθε σύστημα εννοιών και εφαρμογών, που έχει ως στόχο την προϊούσα εσωτερική μεταμόρφωση του ανθρωπίνου όντος με τελική κατάληξη την οντολογική του εκπλήρωση ή "πνευματική αποκατάσταση" (που στην θρησκεία καλείται "θέωση").
--- Τέλος παράθεσης ---
Το μόνο κοινό που έχει ο Εσωτερισμός με την θρησκεία, είναι ο Μυστικισμός, ο οποίος δεν είναι θρησκεία.
Στην θρησκεία προσκυνάμε σε είδωλα της Φαντασίας μας.
Στον Μυστικισμό επικοινωνούμε συναισθηματικά, συντονιζόμαστε ψυχικά, με την Συμπαντική Νοημοσύνη...
--- Παράθεση ---Στην Ουσία του ο Εσωτερισμός δεν αντιφάσκει, αλλά πρόκειται για εσωτερικές διαφωνίες, οι οποίες δεν έχουν επιλυθεί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Όπως και το αν υπάρχει θεός και τι ιδιότητες έχει.
1.000.000.000 αιρέσεις στον κόσμο βρίσκονται σε κατάσταση εσωτερικής επίλυσης. Όταν βρεθεί κάποια άκρη και σταματήσουν οι αντιφάσεις, ενημέρωσέ με. Ως τότε όμως, εως τι στιγμή που θα υπάρξει αυτή η εσωτερική επίλυση, ο εσωτερισμός θα παραμένει αντιφατικός. Μαζί με 1.000.000.000 αιρέσεις στον κόσμο.
Με πολύ διάθεση χιούμορ λέει ο λαός, χέσε ψηλά κι αγνάντευε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο Εσωτερισμός δεν είναι λαϊκός... Τα αποτελέσματα του Εσωτερισμού είναι για τον Λαό, αλλά η Εσωτερική Φιλοσοφία, είναι μία Τέχνη των Διανοούμενων. 'Οποιος λοιπόν διακατέχεται από Πνευματική Οκνηρία, δεν μπορεί να γίνει ούτε Φιλόσοφος, ούτε Πνευματικός Επιστήμονας.
Ο Εσωτερισμός δίνει τις απαντήσεις, ΜΟΝΟ σε όσους είναι ΑΞΙΟΙ, να τις ψάξουν, και να τις κατανοήσουν...
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 02, 2013, 19:40:42 ---Δεν καταλαβαίνω γιατί σου αρέσει να βλέπεις την επιστήμη συνυφασμένη με ένα είδους ιδεολογικό υπόβαθρο; Καμία ανάγκη δεν έχει η επιστήμη για θρησκευτική καθοδήγηση. Ειδικά από ηθικολόγους εσωτεριστές. Μια χαρά ειναι τα πράγματα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μιλάμε για Πνευματικότητα, Φιλοσοφία, Αληθινή Επιστήμη, και μιλάς για θρησκευτικότητα... 'Αρα λοιπόν, εφόσον αντιλαμβάνεσαι τον Εσωτερισμό λανθασμένα, ως θρησκευτικότητα, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να συνεννοηθούμε. Επίσης αν δεν αντιλαμβάνεσαι πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν σήμερα, λόγω κακής χρήσης της επιστήμης, ή απλά μιας δογματικής αντι-επιστημονικότητας, που προβάλεται ως Επιστήμη, και πάλι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε.
Ορφέας:
Απ΄αρχής δηλώνουμε ότι ο χώρος αυτός διατίθεται για κατάθεση απόψεων και θέσεων που θα προάγουν τον εποικοδομητικό διάλογο. Από νωρίς στο θέμα αυτό διεφάνη ότι θα επικρατούσε ο καταγγελτικός λόγος και έτσι περιμέναμε να ολοκληρωθεί . Ενδιάμεσα τέθηκαν και επιπλέον απόψεις στις οποίες θεωρήσαμε ότι θα ήταν για το καλό του διαλόγου να συμμετέχουμε. Μάλλον όμως ο θεματογράφος δεν είχε ιδιαίτερη ζέση για διάλογο και ειδικά για κατάθεση άλλων απόψεων αντίθετων των δικών του πεποιθήσεων. Αφού το αντιληφθήκαμε και παραβλέποντας κάποιους χαρακτηρισμούς και κάποια «ατυχή» ποιηματάκια, διείδαμε ότι δεν είχε πλέον σημασία η συμμετοχή μας στο παρών θέμα, αφήνοντας χώρο στον θεματογράφο να αποφορτισθεί και να απελευθερωθεί από τα συναισθήματα και τον αρνητισμό που τον διακατείχαν για κάθε τι που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονταν με αυτό που αποκαλούμε εσωτερισμό και μυήσεις.
Από τα λίγα που γνωρίζουμε για την Ν.Α. αλλά περισσότερο από τις καταθέσεις του θεματογράφου που κατακρίνει την Ν.Α. αν και στο παρελθόν λέει ότι ηγήθηκε τμήματος αυτής, συμπεραίνουμε ότι αυτά που εκεί αποκαλούν μυήσεις και αυτό που παρουσιάζουν ως εσωτερισμό, απέχει μακράν από την αληθινή μύηση και ελάχιστη σχέση έχει με τον πραγματικό εσωτερισμό. Έτσι κατανοούμε την αντίθεση του θεματογράφου σε έναν κίβδηλο εσωτερισμό και την απαξίωσή του απέναντι σε δήθεν μυήσεις τύπου κολεγιακών αδελφοτήτων.
Κατανοούμε ακόμη και την πολεμική του διάθεση ενάντια σε κάθε αναφορά σχετική με εσωτερισμό και μύηση, όμως δεν δυνάμεθα να κατανοήσουμε αν η διαστρέβλωση των διαφορετικών παραθέσεων γίνονταν από παρορμητική αντιπολιτευτική διάθεση ή από στείρα άρνηση ή από αδυναμία αντίληψης του διαφορετικού ή από ευτελή σκοπιμότητα. Ενίοτε και οι – στα όρια της προσβολής – απαντήσεις μας έβαζαν να σκεφτούμε το καλοπροαίρετο των καταθέσεων και ανταπαντήσεων….
Σταχυολογούμε κάποια παραδείγματα, πρώτον ως στήριγμα των όσων προαναφέραμε και δεύτερον για το μάταιο του διαλόγου απέναντι σε τέτοιες θέσεις και εμμονές θέσεων.
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Οκτωβρίου 29, 2013, 20:59:35 ---
--- Παράθεση ---......μία Σχολή Φιλοσοφίας, με έναν υγιή και εποικοδομητικό τρόπο, χρειάζονται κανόνες, και αρχές, χρειάζεται ένα σύνταγμα, όπως και στη Δημοκρατία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Καθόλου έντιμο αυτό αγαπητή Rose. Το σύνταγμα είναι ένα για όλους μας, και εκεί πρέπει να γίνονται η εργασίες μας για το κάλο τον συμπολιτών μας και όχι ύπουλα να γεννάμε σχήμα λόγου συντάγματα μέσα στο υπάρχον υποσκάπτοντας τα θεμέλια της κοινωνίας μας. Ύστερα απορούμε γιατί πάει κατά διαόλου ο κόσμο μας.
Αν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος με τον κόσμο μας να προσπαθήσει να γίνει σωστός πολίτης με κοινή συνισταμένη το σύνταγμα μας. Αυτοί που φτιάχνουν μέσα σε σχόλες καινούρια τελειότερα συστήματα υπάρχει χαρακτηρισμός για αυτό που κάνουν "Προδότες". Να σου το πω και αλλιώς. Εσύ μου λες ότι μπορεί κάποιος να φτιάξει καινούριο σύνταγμα σχήμα λόγου μέσα σε μια σχολή ενώ ταυτόχρονα ότι το προσπαθεί σημαίνει ότι απέτυχε παντελώς σαν έντιμος πολίτης για την κοινωνίας μας.
Άκαρποι και πενιχροί ρομαντισμοί αγαπητή Rose που μπορούν να γεννήσουν Χιτρλερισούς, με το κατάλληλο υπόβαθρο.
...
--- Τέλος παράθεσης ---
Εδώ είτε από παντελή άγνοια είτε από σκοπιμότητα, κατακρίνεται η αναφορά στο σύνταγμα, αναφορά όχι βέβαια στο κοινώς νοούμενο Σύνταγμα αλλά απευθυνόμενη η Rose σε αυτοπροβαλλόμενους γνώστες του εσωτερισμού, καταφάνερα αναφέρεται αναλογικά σε σύνταγμα, όπως τα Τεκτονικά Συντάγματα τα οποία – όπως γνωρίζει ο κάθε καλοπροαίρετος – σε καμιά περίπτωση δεν έχουν σχέση με τα Συντάγματα των κρατών ούτε φυσικά τίθενται για να τα υποκαταστήσουν.
Διαβάζουμε παρακάτω την απάντηση,
--- Παράθεση ---Τι πρόβλημα υπάρχει όταν μία Σχολή εκπαιδεύει Συμβούλους Φιλοσοφίας, ή Lifecoachers, ας πούμε? Τώρα αν η Ν.Α. πετυχαίνει αυτό τον στόχο, είναι ένα ερώτημα...
--- Τέλος παράθεσης ---
Το πρόβλημα υπάρχει όταν μια σχολή εκπαιδεύει ανθρώπους για μυημένους και δεν είδαμε ποτέ κάποιον. Αυτό που το πας!
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα καράβια του Κολόμβου πλησίαζαν στις ακτές αλλά οι Ιθαγενείς αδυνατούσαν να τα δουν γιατί δεν είχαν καμία αντίστοιχη εμπειρία….
Παρακάτω γίνεται αντιστοίχηση του σωτήρα με τον γονέα και έτσι υποστηρίζεται η αναγκαιότητά του,
--- Παράθεση ---Δυστυχώς, ο κόσμος χρειάζεται σωτήρες, όπως τα παιδιά, χρειάζονται μαμά και μπαμπά μέχρι να ενηλικιωθούν. Το θέμα είναι όλοι εμείς που αισθανόμαστε μεγάλα παιδιά, και θέλουμε ίσως να ασχολούμαστε με τα κοινά, έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, σε αδυναμία, ή ακόμα να τους οδηγήσουμε κάπως σε μία πνευματική ενηλικίωση?
--- Τέλος παράθεσης ---
Όλο αυτό που περιγράφεις δεν χρειάζεται μυήσεις. Παράδειγμα εγώ δεν χρειάζομαι μύηση για να καταλάβω και ξέρεις τι άλλο καταλαβαίνω όταν συζητάω με ανθρώπους, ότι ούτε οι άλλοι το χρειάζονται. Το να χρειάζεται κάποιος σωτήρα στην ουσία εκείνη την στιγμή υποτιμούμε την νοημοσύνη και την δύναμη αυτού του ανθρώπου. Tον θεωρούμε ανίκανο να προχωρήσει προς πάσα κατεύθυνση. Έξαλλου δεν είναι κακό το να μην θέλει να προχωρήσει προς πάσα κατεύθυνση rose, δικαίωμά του. Έτσι δεν είναι; Δεν πιστεύω να πιστεύεις ότι όλοι πάσα θυσία πρέπει να εξελιχθούμε σε κάτι που φαντασιώνεσαι εσύ ή οποιοσδήποτε;
--- Τέλος παράθεσης ---
,και η απάντηση με λίγα λόγια μας λέει ότι τα παιδιά δεν χρειάζονται γονέα για να τα μυήσει στα μυστικά και στα μυστήρια της ζωής και να τα προετοιμάσει ώστε με την σειρά τους και αυτά να αναλάβουν την ευθύνη να γίνουν γονείς….
Παρακάτω αρχίζουν οι αφορισμοί,
--- Παράθεση ---Είναι όντως ενδιαφέρον, αλλά και ο Ναζισμός και η Ν.Α. είχαν κάποια σχέση με τον εσωτερισμό, αλλά και με μία Εξελικτική Ιδεολογία.
Δυστυχώς όμως λόγω ακραίου δογματισμού, εκδηλώθηκε ο φασισμός και έτσι απέτυχαν, χάνοντας το δίκαιό τους...
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είχαν κανένα δίκιο στην Νέα Ακρόπολη για να το χάσουν Rose. Aπό μιαν αρχή βρομάει το πράμα. Ο εσωτερισμός σε οδηγεί σε μια σχέση δάσκαλου μαθητή προς μια αόρατη μυστική γνώσης που δεν επιβεβαιώνεται με τίποτα πρακτικό. Είδη σου το ρώτησα αυτό παραπάνω αλλά δεν μου απάντησε κάνεις σε τίποτα.
Στο σχολειό ο δάσκαλος σου μαθαίνει πολλά πρακτικά ζητήματα, ενώ στον εσωτερισμό σου πλασάρει κάτι που δεν επιβεβαιώνετε πουθενά. Ακριβώς σαν την πίστη σε μια θρησκεία. Αν την πιστεύεις τότε ισχύει.
Ο εσωτερισμός είναι ένα σύστημα πιστής που δεν έχει Παπά και εκκλησιαζόμενο αλλά έχει ιερέα-Δάσκαλο και πιστό-μαθητή.
Στην ουσία τους είναι ίδια συστήματα απλά αλλάζει η βιτρίνα…..
--- Τέλος παράθεσης ---
,εδώ αφαιρείται καταρχήν το δικαίωμα σε μία οργάνωση δίκην ετυμηγορίας αδέκαστου δικαστή και στην συνέχεια παρουσιάζεται η παντελώς λαθεμένη αντίληψη περί εσωτερισμού, πιθανότατα λόγω ενασχόλησης με οργανώσεις όπου ο προβαλλόμενος εσωτερισμός τους έχει τόση σχέση με τον πραγματικό εσωτερισμό, όση σχέση έχουν τα ….γαριδάκια με τις γαρίδες! Ο αφορισμός του αντιδρώντα περί μη πρακτικότητας του εσωτερισμού, προφανώς είναι καρπός παντελούς άγνοιας του πρακτικού εσωτερισμού, αλλά και του τμήματος εκείνου της εσωτερικής φιλοσοφίας που σήμερα πλέον είναι επιστήμη….
Εμείς που περάσαμε από την Ν.Α Rose μην νομίζεις ότι επειδή επιλέξαμε την Ν.Α σημαίνει ότι δεν καταλάβαμε τι είναι ο εσωτερισμός. Διαβάσαμε πολλά βιβλία και πριν και ποιο μετά από αυτήν. Πήγαμε και σε πολλά σεμινάρια άλλων ομάδων. Δεν είμαστε αφελείς. Μα ακριβώς και γι' αυτό την απορρίψαμε, γιατί μόνο αφελείς δεν ήμασταν.
--- Τέλος παράθεσης ---
Σίγουρα μομφή για αφέλεια δεν τίθεται, αλλά για άγνοια και ασχετοσύνη, πολλά στοιχεία συνηγορούν.
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Οκτωβρίου 29, 2013, 20:59:35 ---Οπότε δεν είναι το πρόβλημα η Ν.Α. Είναι ότι οποιοσδήποτε ελιτιστής βοηθιέται από της διδασκαλίες τους εσωτερισμού ώστε να βρει πάτημα και έτσι ανθίνσει μια οργάνωση τέτοιου τύπου. Διότι μέσα στου μύθους του εσωτερισμού πουθενά μα πουθενά δεν διαπρέπει η δημοκρατία. Πάντα έχουνε παραδείγματα ολιγαρχισμου και απολυταρχισμού.
--- Τέλος παράθεσης ---
Από τους εσωτεριστές κάποιοι επέβαλαν δικτατορίες και κάποιοι εδραίωσαν δημοκρατίες. Μερική γνώση ιστορίας αρκεί για να το γνωρίζουμε. Όσο για τους μύθους, μάλλον αγνοείται η Ιλιάδα και η Οδύσσεια – τα πιο εσωτερικά μυθολογήματα της αρχαιότητας – όπου ακόμα και ο θεός δεν κάνει ότι θέλει, αλλά υπακούει στην Ανάγκη, ελέγχεται από την Νέμεση και για να αποφασίσει χρειάζεται συναπόφαση μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, από το συμβούλιο των θεών.
Μήπως ο ιπποτιμός δεν στηρίζετε ακριβώς σε αριστοκρατικό απολυταρχισμό. Από την μπακαβατ γκιτα μέχρι τον Βουδισμό και τους χριστιανούς οι οποίοι αγαπούν τον δεσποτισμό. Ο εσωτερισμός είναι αυτής αντίληψης, δεν είναι οι οργανώσεις που παρεκτρέπονται αγαπητή Rose. Από το κεφαλή βρομά το ψάρι και τα μήλα κάτω από την μηλιά πέφτουν.
--- Τέλος παράθεσης ---
Η Rose αναφέρεται στο Αρχέτυπο του Ιππότη, του προστάτη και υποστηρικτή των αδυνάτων με το οποίο συντάσσεται ο αληθινός εσωτεριστής. Αν δεν είναι αντιληπτή η άσπιλη έννοια του ευγενούς Αρχετύπου, είναι πιο έντιμο να σιωπούμε από το να το βεβηλώνουμε με την ποταπή εικόνα του άξεστου, απάνθρωπου και αιμοχαρή αριστοκράτη του μεσαίωνα που αυτοπροβάλλονταν ως Ιππότης….
--- Παράθεση ---Το "σβήνουμε" κάρμα, είναι μία χαζή έκφραση, που θέλει μετάφραση. Ουσιαστικά, όταν ο Ανθρωπος αφυπνίζεται, απλά ηρεμεί περισσότερο ψυχικά, λύνει τα ψυχολογικά και ιδεολογικά του αδιέξοδα, και κάνει λιγότερα λάθη. Ετσι κατά μία έννοια πληρώνει λιγότερο "κάρμα" - λάθη...
--- Τέλος παράθεσης ---
Εξήγησέ μου τότε γιατί εγώ νιώθω ποιο αφυπνισμένος όταν απομακρύνθηκα από τον εσωτερισμό! προσεξε τι λέω, όχι μακριά από την Ν.Α αλλά μακριά από τον εσωτερισμό. Έχω ασχοληθεί ουκ ολίγον χρόνο με τον εσωτερισμό. Αντιφάσεις μεγάλες τον διακατέχουν.
--- Τέλος παράθεσης ---
Για το παραπάνω είναι βέβαιο ότι ουδέποτε υπήρξε απομάκρυνση από τον εσωτερισμό για τον απλούστατο λόγο ότι ουδέποτε επετεύχθη το πλησίασμά του. Η αξίωση μάλιστα για «ουκ ολίγο χρόνο» ενασχόληση με τον εσωτερισμό και ο αφορισμός ότι ο εσωτερισμός διακατέχεται από αντιφάσεις, αποδεικνύει περίτρανα την ολοκληρωτική άγνοια στοιχείων εσωτερισμού.
--- Παράθεση ---Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας, σε αδυναμία που χρειάζονται βοήθεια, και έχουμε Καθήκον να τους βοηθήσουμε, να σηκωθούν στα πόδια τους, να δυναμώσουν, και με την σειρά τους, να βοηθήσουν και εκείνοι άλλους συνανθρώπους τους, και αυτό ονομάζεται Ανθρωπιά. Το να αντιδρούμε στην Ανθρωπιά, και στην Ανιδιοτελή Προσφορά, υποκρύπτει μία Απάνθρωπη Ιδιοτέλεια.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μην τα ερμηνεύεις έτσι απλά τα πράγματα αγαπητή Rose, κάνεις δεν αντιδρά στην ανθρωπιά.
Με την ανθρωπιά της αφρικανικής Ηπείρου τι σκοπό έχετε να κάνετε. Γιατί από ότι φαίνεται, εκεί έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από ανθρωπιά, και δεν βλέπω να γίνετε κάτι εκεί από εσάς.
Μήπως εγώ είμαι που αντιδρώ και γι αυτό; Ενώ εδώ μιλούμε για πνευματικές εξελίξεις, εκεί πεθαίνουν. Μήπως αυτοί που πηγαίνουν σε αποστολές στην Αφρική, ξεπερνούν κατά πολύ την ανθρωπιά που μου περιγράφεις; και τελικά μηπως δεν υπάρχει καμιά ανιδιοτέλεια σε αυτά που περιγραφείς; Μήπως αυτοί εκεί κάτω, επέλεξαν την πραγματικά δύσκολη αποστολή; Eνώ εσύ μου μιλάς για τα αόρατα εξυψώνοντας την προσωπική σου ιδιοτέλεια.
--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι κάποιες φράσεις που επιπόλαια παρατίθενται, φράσεις ενδεικτικές της αντιδραστικής αντιλογίας, όπως αυτή, «Με την ανθρωπιά της αφρικανικής Ηπείρου τι σκοπό έχετε να κάνετε. Γιατί από ότι φαίνεται, εκεί έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από ανθρωπιά, και δεν βλέπω να γίνετε κάτι εκεί από εσάς», το «….και δεν βλέπω να γίνετε κάτι εκεί από εσάς», είναι η αφελής παραδοχή του ότι «αφού δεν το βλέπω να γίνεται άρα δεν γίνεται».
Επειδή ο σκοπός από τους ιθύνοντες της ΑΜΡΑ ΔΕΝ είναι η εξύψωση της προσωπικής ιδιοτέλειας, όμως απέναντι στην ισοπέδωση και στον μηδενισμό, είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαλύψουμε (παρά την άρνηση της Rose) ότι, ειδικά για την Ανθρωπιά σε σχέση με την Αφρική, η Rose ως αντιπρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Οι φίλοι της Αφρικής» έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει πάρα πολλά και έξοχα, γεννώντας χαμόγελα σε πάρα πολλά παιδάκια του Κονγκό και του Καμερούν.
Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με πολλές παραθέσεις παραδείγματα, δεν θα είχε όμως νόημα, καθότι ο καλοπροαίρετος αρκείται σε λίγα για να παραδεχθεί το λάθος, ενώ ο κακοπροαίρετος ουδέποτε θα αποδεχθεί την πιθανότητα ότι σφάλλει όσα και να κατατεθούν. Όταν μάλιστα μετά από τόσες καταθέσεις και διευκρινίσεις συνεχίζονται οι ίδιες εμμονές στην περιγραφή του εσωτερισμού ότι,
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 02, 2013, 19:40:42 --- «Ο εσωτερισμός αγαπητή Rose ως οργάνωση γεννήθηκε από του θεοσοφιστές και οι ίδιοι αναγνωρίζουν ότι η θεοσοφία είναι ένα σύστημα πίστης με δογματικές αρχές»
--- Τέλος παράθεσης ---
, παραγνωρίζοντας ετσιθελικά ότι ο εσωτερισμός ούτε οργάνωση είναι, ούτε βέβαια γεννήθηκε από τους θεοσοφιστές, κάθε συνέχιση του διαλόγου καθίσταται μάταια. Δεν παραλείπουμε όμως να αναγνωρίσουμε ότι έχουν κατατεθεί και αξιόλογες απόψεις και αναλύσεις, οι οποίες δεν απαξιώνονται από τις λοιπές «ατυχείς» καταθέσεις….
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση