'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > Άλλες σχολές

Νέα Ακρόπολη

<< < (19/71) > >>

ΚΡΑΧΤΗΣ:

--- Παράθεση ---Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες
--- Τέλος παράθεσης ---

Σου το είχα πει και παλαιότερα Γιάννη. Ο εσωτερισμός τα βάζει όλα μέσα στη χύτρα, ταχύτητας μάλιστα. Ένα κάλο κούνημα και τώρα βου αλά! Ξεπετάγονται πανανθρώπινα ιδανικά που θέλουν να σε λυτρώσουν. Ρε παιδιά να τους λες, είμαι καλά δεν έχω κάτι! Όχι σου λένε αυτοί, είσαι άρρωστος και δεν το ξέρεις. Ρε παιδιά νιώθω μια χαρά. Όχι σου λένε αυτοί, είσαι δεμένος μέσα στην σπηλιά του Πλάτωνα και δεν το καταλαβαίνεις. Εντάξει τους λες εσύ για να πας παρακάτω την συζήτηση, αλλά αφήστε με να βγω μόνος μου. Όχι, δεν έχουμε χρόνο, πρέπει να τελειώνουμε για να βοηθήσουμε και τους άλλους. Τι να πω, τέτοια εμονή για να κάνουν τον κόσμο καλυτερο και ανώτερο, ούτε ο Χίτλερ δεν την είχε!

Rose:

--- Παράθεση από: γαραντζώτης γιάννης στις Νοεμβρίου 02, 2013, 08:15:26 ---
--- Παράθεση ---αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αφορίζουμε όλες τις εσωτεριστικές κινήσεις,
--- Τέλος παράθεσης ---

Το ίδιο ακριβώς, θα μπορούσε να σου πει κάποιος που ανήκει σε μια από τις 45.000 αιρέσεις του χριστιανισμού.

Να σου πει δηλαδή... " Αγαπητή Rose, όντως είναι τραγικό που είχες μια κακή εμπειρία από μια χριστιανική εκκλησία , αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να αφορίζουμε όλες τις χριστιανικές κινήσεις, αν δεν γνωρίσουμε πρώτα, τις αξίες τους, τα ιδανικά τους, τα οράματά τους, αλλά και έργα που επιτελούν, που τελικά αυτό μετράει, η θεωρία μας, να γίνεται πράξη και για τον εαυτό μας, αλλά και για την κοινωνία μας."

Πες μου τώρα, πως σου φαίνεται η "λογική" σου.
--- Τέλος παράθεσης ---

Λυπάμαι δεν είναι το ίδιο...

Η Θρησκευτική αίρεση είναι τυφλή πίστη, δημιουργεί τυφλούς οπαδούς, ο εσωτερισμός, όμως δημιουργεί Ελεύθερους και Χρηστοήθεις Αγωνιστές...
Είναι ακριβώς το αντίθετο... Η θρησκεία και η φιλοσοφία είναι αντίθετες έννοιες... όπως η Δικτατορία και η Δημοκρατία είναι αντίθετες έννοιες...

Δυστυχώς πολλές εσωτερικές σχολές, εκδηλώθηκαν ως θρησκευτικές αιρέσεις, αλλά έχουμε καταγγείλει, πως δεν ήταν Αυθεντικές... Ας μην μπερδεύουμε λοιπόν, την παραποίηση του εσωτερισμού, με τον Αυθεντικό Εσωτερισμό, που είναι καθαρά Φιλοσοφία και Επιστήμη.

--- Παράθεση από: γαραντζώτης γιάννης στις Νοεμβρίου 02, 2013, 08:15:26 ---Ο "ανθρωπισμός", είναι καλός μόνο αν τον βλέπεις με την ματιά ενός πανθεϊστή, αλλιώς το μόνο σίγουρο είναι πως εξοβελίζει από το κέντρο της συνείδησης του ανθρώπου τον Θεό και βάζει, εντελώς εγωιστικά, σαν κέντρο, τον ίδιο τον άνθρωπο.
--- Τέλος παράθεσης ---

Ο Πανθεϊσμός, δείχνει ξεκάθαρα πως ο Ανθρωπος είναι ένας εν δυνάμει θεός, αρκεί να κατανοήσει, αυτή την θεϊκή του φύση.

Rose:

--- Παράθεση από: γαραντζώτης γιάννης στις Νοεμβρίου 02, 2013, 17:10:59 ---
--- Παράθεση ---«Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης.
                                                                       Αν δεν σωθεί εγώ φταίω!»  

Νίκος Καζαντζάκης : Ασκητική - Salvatores Dei....
--- Τέλος παράθεσης ---

Το σίγουρο, για μένα τουλάχιστον, είναι πως η φράση που μας μετέφερε η Rose, από την Ασκητική και την οποία έλαβα σαν αφορμή για να σας πω λίγα λόγια για τον μεγάλο μας λογοτέχνη, είναι ένα μεγάλο λάθος.

[...]
Ο πολιτισμός, είναι αυτός που μας κάνει... π.χ να μην οπλοφορούμε και να μπορούμε να περπατάμε αμέριμνοι στον δρόμο, χωρίς να φοβόμαστε πως θα βρεθεί κάποιος να μας πληγώσει ή να προτιμάμε αντί της ηρωικής φιλανθρωπίας την κοινωνική πρόνοια και τόσα άλλα...

Ας αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος τις ηρωικολάγνες αντιλήψεις μας με κάστρα και ιππότες για όταν μόνο λέμε παραμύθια στα μικρά παιδιά μας.

--- Τέλος παράθεσης ---

Αγαπητέ Γιάννη,

ειλικρινά δεν γίνεται κατανοητό, γιατί θεωρείς "μεγάλο λάθος" αυτή τη φράση του Καζαντζάκη... Επίσης δυστυχώς, ο κόσμος είναι γεμάτος μικρά παιδάκια, που αρνούνται να μεγαλώσουν, και να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους, προς την κοινωνία τους... Αρα λοιπόν, τι έχεις να πεις σε όλα αυτά τα ενήλικα "μικρά παιδάκια", που μπορεί να πέρασαν και τα "....άντα", και τα "...ήντα"?

Οι Αρχαίοι 'Ελληνες είχαν λίγο πιο σκληρή γλώσσα, για αυτά τα "μικρά παιδάκια". 'Οποιος ήταν Ιδιοτελής, (idiot) τον πετούσαν εκτός κοινωνίας, διότι, πολύ σωστά, μόνο όποιος συν-εργάζεται για το κοινό όφελος, θα πρέπει να απολαμβάνει και τα οφέλη μιας Συν-εργατικής Κοινωνίας, ειδάλλως είναι άξιος των τυράννων και των βαμπιριών, που πίνουν το αίμα του...

Δεν έχουμε μόνο Πολιτικά Δικαιώματα, αλλά έχουμε και Πολιτικές Υποχρεώσεις προς την Κοινωνία μας... που δυστυχώς, εσκεμμένα οι περισσότεροι ξεχνούμε...

Επίσης τι εννοείς Ηρωϊκή Φιλανθρωπία, και πως διαφέρει από την Κοινωνική Πρόνοια? Το θέμα είναι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, και ας βρει ο καθένας, τον δικό του τρόπο να το πράξει.

Rose:

--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 03, 2013, 11:27:59 ---
--- Παράθεση ---Σωτηρία θα πει να λυτρωθείς απ’ όλους τους σωτήρες
--- Τέλος παράθεσης ---

Σου το είχα πει και παλαιότερα Γιάννη. Ο εσωτερισμός τα βάζει όλα μέσα στη χύτρα, ταχύτητας μάλιστα. Ένα κάλο κούνημα και τώρα βου αλά! Ξεπετάγονται πανανθρώπινα ιδανικά που θέλουν να σε λυτρώσουν. Ρε παιδιά να τους λες, είμαι καλά δεν έχω κάτι! Όχι σου λένε αυτοί, είσαι άρρωστος και δεν το ξέρεις. Ρε παιδιά νιώθω μια χαρά. Όχι σου λένε αυτοί, είσαι δεμένος μέσα στην σπηλιά του Πλάτωνα και δεν το καταλαβαίνεις. Εντάξει τους λες εσύ για να πας παρακάτω την συζήτηση, αλλά αφήστε με να βγω μόνος μου. Όχι, δεν έχουμε χρόνο, πρέπει να τελειώνουμε για να βοηθήσουμε και τους άλλους.
--- Τέλος παράθεσης ---

Κράχτη, σε ανάγκασε κανείς, να κάνεις κάτι που δεν θέλεις? 'Ηρθε κανείς "Σωτήρας" και σε υποχρέωσε να σωθείς? Μήπως φαντάζεσαι πράγματα? Για δέστο...

--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 03, 2013, 11:27:59 ---Τι να πω, τέτοια εμονή για να κάνουν τον κόσμο καλυτερο και ανώτερο, ούτε ο Χίτλερ δεν την είχε!
--- Τέλος παράθεσης ---

Ποιός είναι ο στόχος σου Κράχτη, σε αυτόν τον διάλογο? Να συνδέσεις τον Εσωτερισμό ή ακόμα την ΑΜΡΑ, με τους Ναζί και την ΧΑ? Αν αυτό επιδιώκεις, πέστο ξεκάθαρα...

Το ότι ο Χίτλερ ασχολήθηκε με τον εσωτερισμό, δεν συνεπάγεται αυτόματα πως όλοι οι εσωτεριστές είναι φασίστες...
Ο εσωτερισμός δεν είναι φασισμός, είναι απλά αναζήτηση της Αντικειμενικής Αλήθειας, είναι η Γνώση των Μυστηρίων της Ζωής, είναι η Υψηλή Επιστήμη και του Φυσικού και του Πνευματικού Κόσμου. Το πως χρησιμοποιεί ο καθένας αυτή τη Γνώση, είναι υποκειμενικό, και το υποκείμενο χαρακτηρίζεται από τις προθέσεις του, και όχι η Εσωτερική Γνώση και Φιλοσοφία, που απλά είναι ένα εργαλείο, στα χέρια κάθε Συνείδησης...

Rose:

--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 02, 2013, 19:40:42 ---
--- Παράθεση ---Ολοι στην πορεία είμαστε...  για αυτό και υπάρχουν τα Μυστήρια, μπας και μερικοί φτάσουν πιο γρήγορα... και δώσουν κανένα χέρι βοηθείας και στους υπόλοιπους...
--- Τέλος παράθεσης ---

Οποίος βιάζετε σκοντάφτει και όπου ακούς πολλά μυστήρια κράτα μικρό καλάθι. Είπαμε, που να σε καταλάβω εγώ από εδώ χαμηλά που βρίσκομε. Ένας σωκρατακος είμαι τίποτα ιδιαίτερο.
--- Τέλος παράθεσης ---

Κράχτη, αν υπάρχει κάτι να καταγγείλεις δημόσια, προχώρα, ειδάλλως, όλες αυτές οι έμμεσες προσβλητικές σου τοποθετήσεις σε τι εξυπηρετούν? Είναι ζηλοφθονία ή μικρότητα, να πετάμε πέτρες σε ανθρωπιστές, και ανθρωπιστικά έργα? Ειλικρινά είναι άξιο απορίας...

--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 02, 2013, 19:40:42 ---
--- Παράθεση ---Εσύ ΚΡΑΧΤΗ, που δεν έχεις ούτε χρέος, ούτε καθήκον προς την Κοινωνία σου, νοιάζεσαι να βοηθήσεις τους Συνανθρώπους σου, σε Αδυναμία? Ναι ή όχι, και αν Ναι, τι κάνεις για αυτό?
--- Τέλος παράθεσης ---

Γράφω στα φόρουμ, Καλό ε!
Προηγείσαι εσύ όσον αφορά αυτήν την ερώτηση και εφόσον δεν μου απάντησες έως τώρα, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να σου απαντήσω εγώ! Θα κάνω και εγώ την πάπια όπως εσύ!
--- Τέλος παράθεσης ---

Μην κρίνεις, εξ ιδίων, τα αλλότρια. Η άγονη αντιπολίτευση, δεν προσφέρει πλέον τίποτα... Ο κόσμος κουράστηκε από την εφηβική αντίδραση και θέλει προτάσεις και λύσεις... 'Οσο για τις δικές μας προτάσεις και έργα, μέσω του Ροδόκηπου και της ΑΜΡΑ, είναι δημοσιευμένα.1
________________________________________________________________________________________________________

1 http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,2910.0.html
http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,3123.0.html

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση