'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > Άλλες σχολές
Νέα Ακρόπολη
ΚΡΑΧΤΗΣ:
Μ.Κ.Ο: Μόνο Κερδοσκοπικός Οργανισμός
http://www.youtube.com/watch?v=DPDvr60ZFlc
γαραντζώτης γιάννης:
Ax! αγαπητή Rose, πόσο φαίνεται πως είσαι απόλυτα επηρεασμένη από το αυθεντικό ροδοσταυρικό πνεύμα
και φαντάζεσαι Αρχηγούς μπροστάρηδες , ιππότες πολεμιστές που γκρεμίζουν κάστρα και σώζουν τους αδύνατους, πολιορκητικούς κριούς να σπάζουν καστρόπορτες και τόσους άλλους μεγαλοηρωισμούς…
Έτσι ήμουν και εγώ κάποτε…
Όταν μάλιστα έφυγα από την Νέα Ακρόπολη και άρχισα να γράφω το βιβλίο μου, μπροστά – μπροστά, μεταξύ άλλων, έγραφα…
"ένας αληθινός αρχηγός βροντά, κτυπά, ανοίγει δρόμους και αν δεν βρει αυτό που ζητά , μένει μόνος με την δίψα του τέλειου".
Σήμερα, μετά από πάνω από 20 χρόνια, μπορώ να σου ομολογήσω πως όλα τα πιο πάνω δεν είναι τίποτα άλλο παρά μεγαλόστομες μπούρδες.
Η ζωή, στις σύγχρονες δημοκρατίες είναι απόλυτα βέβαιο πως είναι πολύ πιο όμορφη, πολύ πιο δίκαιη και πολύ πιο πολιτισμένη ακόμα και από τις πιο λαμπρές στιγμές της "μεγαλοσύνης" με την κυριαρχία των λαμπρών ιπποτών.
Ακόμα και για αυτή την συνευθύνη που μιλάς, ακόμα και με αυτή δεν θα συμφωνήσω. Οι ευθύνες δεν είναι συλλογικές αλλά ατομικές και έτσι δεν μπορούμε να μιλάμε για συνευθύνη αλλά μόνο για προσωπική ευθύνη του καθενός από εμάς. Όσο και αν δεν μπορείς να καταλάβεις κάτι τέτοιο, λυπάμαι, αλλά έτσι είναι.
Τελειώνοντας, θέλω να σου επαναλάβω πως δεν υπάρχει καμιά αναγκαιότητα για να ακολουθήσουμε κάποιους μπροστάρηδες – μεσσίες.
Στις δημοκρατίες μας, θέλοντας να σε ενημερώσω, σου λέω πως, πέρα από την κυβέρνηση, υπάρχουν οι εκλεγμένοι βουλευτές, οι δικαστές που αποτελούν την δικαστική εξουσία, οι δημοσιογράφοι για να προβάλουν την δημόσια κριτική, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι, οι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, οι ανεξάρτητες αρχές, το ελεγκτικό συνέδριο, τα επιμελητήρια και τόσα άλλα θεσμικά όργανα που μόνο σκοπό έχουν την πρόοδο και την ευμάρεια του πολιτισμού μας.
Ο κάθε ένας από εμάς, μπορεί να συμμετέχει ανάλογα με τις δυνάμεις του kαι να εκλέγει όλους αυτούς που θεωρεί πλέον κατάλληλους.
Εάν τώρα δεν το κάνουμε εμείς έτσι και δεν είναι οι πλέον άξιοι στις διάφορες θέσεις, ο καθένας ας αναλογιστεί τις ευθύνες του.
Συλλογική ευθύνη πάντως, δεν υπάρχει.
ΚΡΑΧΤΗΣ:
--- Παράθεση ---Αντι να πετάμε πέτρες,
--- Τέλος παράθεσης ---
Ε όχι και πέτρες, καμιά αλήθεια πετάμε για να υπάρχει ενδιαφέρων. ;D
--- Παράθεση ---Κουραστήκαμε από τα στείρα ΑΝΤΙ χωρίς προτάσεις...
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ δεν κουράστηκα καθόλου, το "αντί" από την άλλη έχει τον δικό του ρόλο.
--- Παράθεση ---Όποιος είναι Μάγκας, ας βγει μπροστά και ας δείξει τον δρόμο σε εμάς τους υπόλοιπους...
--- Τέλος παράθεσης ---
Γιατί τόση μανία κάποιος να βγει μπροστά και κάποιοι σαν βόδια να ακολουθήσουν, εξάλλου σε δημοκρατία βρισκόμαστε, δεν χρειάζεται να ακολουθεί κανένας κανέναν! 8)
--- Παράθεση ---Αλλά βαριά η καλογερική...
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ έχω ένα καλόγερο και όντος είναι βαριά η δουλειά του, ειδικά των χειμώνα με τα μπουφάν και τα παλτό! ;D
--- Παράθεση ---Καλύτερα να παραδίνουμε την ευθύνη της ζωής μας στα βαμπίρια...
--- Τέλος παράθεσης ---
Όπα όπα, ο Τέπες στην πραγματικότητα ήταν Δρακουλοβρικόλακας; Γιατί εγώ νόμιζα ότι ήταν μύθος! ;D
--- Παράθεση ---Μεγάλα παιδιά είμαστε, Έξυπνοι Έλληνες, ας μεγαλώσουμε επιτέλους,
--- Τέλος παράθεσης ---
Όπα πάλι, ξεκαθάρισε μας τι είμαστε, μεγάλα παιδιά και έξυπνοι Έλληνες ή μικροί και πρέπει να μεγαλώσουμε! Τι από τα δύο; ???
--- Παράθεση ---ας μάθουμε την έννοια της Συν-ευθύνης,
--- Τέλος παράθεσης ---
Δηλαδή για να καταλάβω, όταν ο επιθετικός στον ολυμπιακό σουτάρει λάθος, φταίει ο αμυντικός και ο τερματοφύλακας και όλοι η ομάδα; ;D
Δεν υπάρχει αγαπητή rose η συν-ευθύνη, μόνο η δική σου ευθύνη και οι δικές σου υποχρεώσεις!
--- Παράθεση ---ας κατανοήσουμε την Αυθεντική μας Παράδοση, "ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ ΚΑΙ ΕΝ ΤΟ ΠΑΝΤΙ ΤΟ ΕΝ"
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλά αυτό με το "ένα" ας μην το ξανά-ξεκινήσουμε, γιατί αν μπλέξουμε με τα αόριστα και τα αόρατα θα το "χάσουμε το κορμί πατριώτη"
Εγώ πάντως δεν πιστεύω σε αυτό το δόγμα του ενός και του παντός!
--- Παράθεση ---Τα πάντα είναι αλληλένδετα, και όταν υποφέρει ο ΕΝΑΣ, όλοι μας υποφέρουμε...
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ πάντως όσο και να προσπάθησα δεν κατάφερα να υποφέρω το ίδιο για κάποιον που γνωρίζω όσο για κάποιον που δεν γνωρίζω, πρέπει να είμι αμαρτωλός σίγουρα εεε!!!
Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να ήμασταν στην μόνιμη πίκρα, γιατί πάντα κάποιος υποφέρει πάνω στον κόσμο, συγνώμη που δεν πεθαίνω υποφέροντας!
Ο Θεός, μας έκανε έτσι ώστε και να χαιρόμαστε, κάτι θα ξέρει αυτός! ;)
--- Παράθεση ---Ας κάνουμε, κάτι λοιπόν, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να μην υποφέρουμε άλλο...
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν κάνουμε κάτι όλοι μαζί πολύ φοβάμε ότι θα μετακινηθεί ξαφνικά ο άξονας της γης, κανείς δεν θα το ήθελε αυτό! ;D
--- Παράθεση ---Τόσο απλά
--- Τέλος παράθεσης ---
Με τόσους πάντως εθελοντές που υπάρχουν όπως είπε και ο Γιάννης, "0" αποτελέσματα! Πόσους εθελοντές χρειάζεται αυτό το "ΕΝ" για να φέρει κάποιο αποτέλεσμα τέλος πάντον! ;D
Rose:
Αχ Κράχτη Αχ!
Τόση αξιοθαύμαστη εξυπνάδα που έχεις, αν την χρησιμοποιούσες, εθελοντικά και ανθρωπιστικά, ;) ξέρεις, πόσοι συνανθρώποί μας, θα σωζόταν?
Βιώνουμε τραγικές στιγμές, άνθρωποι, πεθαίνουν γύρω μας, και εμείς γελάμε... Εύγε μας...
Rose:
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Φεβρουαρίου 25, 2014, 20:22:55 ---Μ.Κ.Ο: Μόνο Κερδοσκοπικός Οργανισμός
http://www.youtube.com/watch?v=DPDvr60ZFlc
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπάρχουν ΜΚΟ μαϊμού, και υπάρχουν ΜΚΟ που κάνουν σοβαρά έργα... Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα...
Εμείς κάλλιστα θα μπορούσαμε να έχουμε μία εταιρεία αστική κανονικά, και επιλέγουμε να είναι Μη Κερδοσκοπική.
Δεν έχουμε κανένα απολύτως κέρδος, από αυτό, αλλά απεναντίας χάσιμο, δεν παίρνουμε τα κέρδη.
Από την άλλη πληρώνουμε κανονικότητα, εφορία, φπα κτλ, όπως κάθε άλλη εταιρεία.
Αυτό που λείπει σε πάρα πολλούς είναι η Γνώση, έτσι ώστε να αντλούν σωστά συμπεράσματα, και πάνω από όλα ας μην γινόμαστε χυδαίοι και συκοφάντες.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση