'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > Άλλες σχολές

Νέα Ακρόπολη

<< < (40/71) > >>

ΚΡΑΧΤΗΣ:

--- Παράθεση ---Ας πάμε από το Εγώ στο Εμείς και όλα θα λυθούν εκ' μαγείας...
--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτό το εγώ και το εμείς έχει γίνει σούπα βρε Rose  από όλες αυτές τις ομάδες και καταντάει κουραστικό διότι είναι ανόητο να μιλάμε για μια ικανότητα που ακυρώνει την ατομική ελευθερία και σε βάζει φασιστικά να ενδιαφέρεσαι για τους πάντες και τα πάντα ενώ είναι φύσης αδύνατο. Παρανοϊκά παραφυσικό θα έλεγα συμπληρωματικά.
Εξάλλου έχω το δικαίωμα να μην ενδιαφέρομε για τα πάντα και τους πάντες το ίδιο, χωρίς αυτό να καταστρέψει η να εμποδίσει έναν πολιτισμό και να διαπρέψει. Μην μου πεις ότι όλοι η μεγάλοι πολιτισμοί πετύχαν να πάνε στο εμείς γι αυτό και γίνανε μεγάλοι. Εσύ είσαι που κατηγόρησες τους Έλληνες ότι δεν συνεννοούνται με ομοψυχία, παρόλα αυτά όμως γεννήσαν έναν από τους μεγαλυτέρους πολιτισμούς, απόδειξη τελικά ότι το εγώ και το εμείς είναι μια σύγχρονη μοδάτη ατάκα της δεκάρας.

ΚΡΑΧΤΗΣ:

--- Παράθεση ---Έτσι είναι Κράχτη, στον εθελοντισμό δύο είναι οι ομάδες που κοντράροντε στην εθελοντική προσφορά.

Η μία είναι η Νέα Ακρόπολη και η άλλη η Χρυσή Αυγή, δεν πρέπει να ξεχνάμε, βλέπεις, την εθελοντική προσφορά τροφίμων από την Χρυσή Αυγή.

Ζήτω ο εθελοντισμός...
--- Τέλος παράθεσης ---

Τελικά Γιάννη, πίσω από μια εθελοντική ομάδα βρίσκουμε, ή οφσορ εταιρίες ή φασιστικές εταιρίες ή πολιτικές εταιρίες ή θρησκευτικές εταιρίες. Ο κόσμος άρχισε να το καταλαβαίνει λόγο της ταχύτητας της πληροφορίας εδώ και μερικά χρόνια.
Στο τέλος θα λέμε την λέξη εθελοντισμό και θα μας κυνηγάνε με τα γιαούρτια! ;D

--- Παράθεση ---"Δεν φταίει ο Εθελοντισμός, αλλά η κακή χρήση του... Αν χρησιμοποιούμε δηλαδή τον εθελοντισμό για να εξυπηρετούμε άλλες Ιδιοτελείς σκοπιμότητες."
--- Τέλος παράθεσης ---

....... Rose τελικά ο εθελοντισμός δεν είναι κάτι το σημαντικό για την πορεία τόσων πολιτισμών μεγάλων μέσα στην ιστορία, πολύ κουβέντα για το τίποτα μου φαίνεται!

Rose:

--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Δεκεμβρίου 24, 2013, 11:47:10 ---Όχι! δεν υπάρχουν λευκές και μαύρες γραμμές, κάνεις τεράστιο λάθος. Υπάρχει η διαφορετική και μοναδική συμπεριφορά του καθενός μας. Αυτό είναι από μονό του πολύ σημαντικό και πρέπει να το κρατήσουμε ακέραιο χωρίς να το τσουβαλιάζουμε σε υποτιθέμενους εθελοντισμούς κοροϊδεύοντας τον εαυτό μας ότι προσφέρουμε κάτι μεγάλο, σε βαθμό μάλιστα που κάνουμε τον εαυτό μας να νομίζει ότι φέρνουμε κάτι μεγάλο στο κόσμο και είμαστε ήρωες!
--- Τέλος παράθεσης ---

Καλές Γιορτές Κράχτη!

όποιος δεν θέλει να προσφέρει στην κοινωνία του, δεν είναι τίποτα άλλο, από ένα ιδιοτελές ανθρωπάριο. Οι ευσυνείδητοι και υπεύθυνοι άνθρωποι, όλοι τους, προσφέρουν και κάτι. Αν αυτό δεν γίνεται κατανοητό, πίσω στο Δημοτικό, να μάθουμε τι σημαίνει Πολιτισμός!

ΚΡΑΧΤΗΣ:

--- Παράθεση ---όποιος δεν θέλει να προσφέρει στην κοινωνία του, δεν είναι τίποτα άλλο, από ένα ιδιοτελές ανθρωπάριο. Οι ευσυνείδητοι και υπεύθυνοι άνθρωποι, όλοι τους, προσφέρουν και κάτι. Αν αυτό δεν γίνεται κατανοητό, πίσω στο Δημοτικό, να μάθουμε τι σημαίνει Πολιτισμός!
--- Τέλος παράθεσης ---

Ωραίο αυτό το κόλπο θα το εφαρμόσω και εγώ. Δεν θα σου απαντάω σε τίποτα από όσα γράφεις αλλά θα απαντώ ότι θέλω!

Ηθικολογία εξάλλου χωρίς ουσία μπορούμε να κάνουμε όλοι μας.

Η ουσία δεν αλλάζει όμως, ότι πολιτισμός είναι άλλο πράγμα ενώ ο εθελοντισμός είναι ένας νεοτερισμός της κακιάς ώρας. Ένας τρόπος για να απαλλαγούν κάποιοι από τις μεγάλες τους ενοχές! Άσχετα βέβαια ότι πολλούς από αυτούς τους περάσαν από το δημοτικό. Από το σχολείο δεν μορφωθήκαν όμως όλοι, να διαβάζουν μάθανε πολλοί βέβαια. Μεγάλες προσωπικότητες εξάλλου ήταν ανορθόγραφες. Άλλο ένα κακόγουστο αστείο και αυτό Rose!

Αν θέλεις όμως να ασχοληθείς όσο θέλεις να δείχνεις με το καλό του κόσμου μας,  θα πρέπει να ασχοληθείς με τα κοινά. Ως τότε κοροϊδευόμαστε. Εξάλλου ο εθελοντισμός ακυρώνετε παντελώς όταν στρατικοποιούμε την σκέψη μας βάση μεγαλεπήβολων ιδεολογιών και επικών συναισθημάτων μηδενικής αξίας στην πραγματικότητα. Όπως σου είπα πολύς λόγος για το τίποτα!

Rose:

--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Δεκεμβρίου 24, 2013, 20:16:44 ---
--- Παράθεση ---όποιος δεν θέλει να προσφέρει στην κοινωνία του, δεν είναι τίποτα άλλο, από ένα ιδιοτελές ανθρωπάριο. Οι ευσυνείδητοι και υπεύθυνοι άνθρωποι, όλοι τους, προσφέρουν και κάτι. Αν αυτό δεν γίνεται κατανοητό, πίσω στο Δημοτικό, να μάθουμε τι σημαίνει Πολιτισμός!
--- Τέλος παράθεσης ---

Ωραίο αυτό το κόλπο θα το εφαρμόσω και εγώ. Δεν θα σου απαντάω σε τίποτα από όσα γράφεις αλλά θα απαντώ ότι θέλω!

Ηθικολογία εξάλλου χωρίς ουσία μπορούμε να κάνουμε όλοι μας.

Η ουσία δεν αλλάζει όμως, ότι πολιτισμός είναι άλλο πράγμα ενώ ο εθελοντισμός είναι ένας νεοτερισμός της κακιάς ώρας. Ένας τρόπος για να απαλλαγούν κάποιοι από τις μεγάλες τους ενοχές! Άσχετα βέβαια ότι πολλούς από αυτούς τους περάσαν από το δημοτικό. Από το σχολείο δεν μορφωθήκαν όμως όλοι, να διαβάζουν μάθανε πολλοί βέβαια. Μεγάλες προσωπικότητες εξάλλου ήταν ανορθόγραφες. Άλλο ένα κακόγουστο αστείο και αυτό Rose!

Αν θέλεις όμως να ασχοληθείς όσο θέλεις να δείχνεις με το καλό του κόσμου μας,  θα πρέπει να ασχοληθείς με τα κοινά. Ως τότε κοροϊδευόμαστε. Εξάλλου ο εθελοντισμός ακυρώνετε παντελώς όταν στρατικοποιούμε την σκέψη μας βάση μεγαλεπήβολων ιδεολογιών και επικών συναισθημάτων μηδενικής αξίας στην πραγματικότητα. Όπως σου είπα πολύς λόγος για το τίποτα!
--- Τέλος παράθεσης ---

Ας προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο ο καθένας μας, να βοηθήσουμε... και το κουβάρι θα ξεδιαλύνει σύντομα...
Ενα πραγματάκι την ημέρα, για το κοινό όφελος, έχοντας μέσα μας, ένα Οραμα, ενός καλύτερου κόσμου...
Ας δεν μας αρέσει ο κόσμος μας, ας προσπαθήσουμε να τον αλλάξουμε, ανεξάρτητα, από σχολές και ομάδες...

Χρειάζεται να ασκήσουμε Κοινωνική Πολιτική, με Ιδιωτική Πρωτοβουλία... Δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε κανένας να μας σώσει... γιατί δεν θα μας σώσει...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση