'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > Άλλες σχολές

Νέα Ακρόπολη

<< < (39/71) > >>

γαραντζώτης γιάννης:
Έτσι είναι Κράχτη, στον εθελοντισμό δύο είναι οι ομάδες που κοντράροντε στην εθελοντική προσφορά.

Η μία είναι η Νέα Ακρόπολη και η άλλη η Χρυσή Αυγή, δεν πρέπει να ξεχνάμε, βλέπεις, την εθελοντική προσφορά τροφίμων από την Χρυσή Αυγή.

Ζήτω ο εθελοντισμός...

Rose:

--- Παράθεση από: γαραντζώτης γιάννης στις Δεκεμβρίου 23, 2013, 20:28:53 ---Έτσι είναι Κράχτη, στον εθελοντισμό δύο είναι οι ομάδες που κοντράροντε στην εθελοντική προσφορά.

Η μία είναι η Νέα Ακρόπολη και η άλλη η Χρυσή Αυγή, δεν πρέπει να ξεχνάμε, βλέπεις, την εθελοντική προσφορά τροφίμων από την Χρυσή Αυγή.

Ζήτω ο εθελοντισμός...
--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν φταίει ο Εθελοντισμός, αλλά η κακή χρήση του... Αν χρησιμοποιούμε δηλαδή τον εθελοντισμό για να εξυπηρετούμε άλλες Ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

Rose:

--- Παράθεση από: γαραντζώτης γιάννης στις Δεκεμβρίου 13, 2013, 23:38:41 ---Αγαπητή Rose, εγώ ήδη έχω κάνει μια αντιπρόταση αλλά μάλλον δεν την κατάλαβες.

Κτίσε ένα αληθινό "Σπίτι" και τότε θα σκοτώσεις το "αυγό του φιδιού", ώστε να μη χρειαστεί να διορθώνεις τα "κακώς κείμενα".

Άλλωστε, είναι γενικώς αποδεκτό πως το να προλαμβάνεις είναι προτιμότερο από το να θεραπεύεις.

Όσο, για το αν οι διάφορες σχολές προάγουν πολιτισμό, όπως ισχυρίζεσαι, δεν συμφωνώ.

Το μόνο που κάνουν είναι το να είναι κακοί μιμητές πολιτιστικών στοιχείων που άλλοι έφτιαξαν.

Αν νομίζεις πως κάποιες σχολές έχουν να μας δώσουν κάποιο νέο πολιτιστικό στοιχείο, πες το μας να το μάθουμε και εμείς.
--- Τέλος παράθεσης ---

Αγαπητέ Γιάννη,

συμφωνώντας μαζί σου, πάντα, πως υπάρχουν κακώς κείμενα, δεν μπορούμε να αφορίζουμε όλες τις ομάδες, όλες τις σχολές, τα πάντα. Αν θεωρούμε πως έχουμε μία καλύτερη πρόταση, και δεν συμφωνούμε με τις υπόλοιπες σχολές, ας καταθέσουμε την δική μας πρόταση. Για παράδειγμα, στο Ροδόκηπο, είχαμε μία διαφορετική πρόταση, και θεωρήσαμε, πως καλύπταμε ένα κενό, και έτσι προχωρήσαμε στην υλοποίηση του Οράματός μας. Ας προχωρήσει λοιπόν, ο καθένας στην υλοποίηση του δικού του Οράματος, από το να καταδικάζει τους πάντες και τα πάντα.

Υπάρχουν γκρι γραμμές, δεν είναι όλα μαύρα και όλα λευκά... Τα πάντα αποτελούν συνθέσεις, και του φωτός και του σκότους... Ας προσπαθήσει ο καθένας μας, να εξαγνίσει αυτό το εσωτερικό ΦΩΣ, και ας το καταθέσει έτσι ώστε η Κοινωνία του να γίνει καλύτερη. Αυτός είναι ο Αυτοσκοπός, του κάθε Ευσυνείδητου Ανθρώπου.

Rose:

--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Δεκεμβρίου 14, 2013, 14:41:20 ---Αγαπητή Rose η δικιά μου αποστολή αν θέλεις (αφού έτσι τα αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα) σε αυτόν τον πλανήτη είναι να καταγγέλλω και να προσπαθώ με τον δικό μου μοναδικό τρόπο να βελτιώσω τα πράγματα. Αν εσύ πιστεύεις ότι λύνονται μέσα από κλίκες, ομάδες, οργανώσεις, εγώ όχι και επίτρεψε μου να πιστεύω ότι έτσι καταστρέφονται η προσωπικότητες και όχι βελτιώνονται. Αν θες το συζητάμε περαιτέρω.
--- Τέλος παράθεσης ---

Να το συζητήσουμε γιατί όχι. Δυστυχώς δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε ομαδικά, και δημιουργικά, και ειδικά στην Ελλάδα. Εχουμε μάθει να είμαστε όλοι μας οι καλύτεροι, όλοι μας αρχηγοί, και κανείς άλλος δεν τα γνωρίζει καλύτερα από εμάς... Ωραία λοιπόν. Εφόσον η Ελλάδα είναι γεμάτη Αρχηγούς, και Σωκράτες, ας βγουν μπροστά αυτοί οι Αρχηγοί να οδηγήσουν, και ας βγουν μπροστά αυτοί οι Σωκράτες να διδάξουν Φιλοσοφία Ζωής, σε εμάς τους υπόλοιπους. Για να το κάνουν όμως αυτό, χρειάζεται να εργαστούν Ομαδικά, και να λάβουν την Αναγνώριση, και το Σκήπτρο από μία Ομάδα Ανθρώπων. Ειδάλλως ο μόνος ακροατής θα είναι ο εαυτός τους...

Ας πάμε από το Εγώ στο Εμείς και όλα θα λυθούν εκ' μαγείας...

ΚΡΑΧΤΗΣ:
Καταρχήν, καλές γιορτές!



--- Παράθεση ---Υπάρχουν γκρι γραμμές, δεν είναι όλα μαύρα και όλα λευκά... Τα πάντα αποτελούν συνθέσεις, και του φωτός και του σκότους... Ας προσπαθήσει ο καθένας μας, να εξαγνίσει αυτό το εσωτερικό ΦΩΣ, και ας το καταθέσει έτσι ώστε η Κοινωνία του να γίνει καλύτερη. Αυτός είναι ο Αυτοσκοπός, του κάθε Ευσυνείδητου Ανθρώπου.

--- Τέλος παράθεσης ---
Όχι! δεν υπάρχουν λευκές και μαύρες γραμμές, κάνεις τεράστιο λάθος. Υπάρχει η διαφορετική και μοναδική συμπεριφορά του καθενός μας. Αυτό είναι από μονό του πολύ σημαντικό και πρέπει να το κρατήσουμε ακέραιο χωρίς να το τσουβαλιάζουμε σε υποτιθέμενους εθελοντισμούς κοροϊδεύοντας τον εαυτό μας ότι προσφέρουμε κάτι μεγάλο, σε βαθμό μάλιστα που κάνουμε τον εαυτό μας να νομίζει ότι φέρνουμε κάτι μεγάλο στο κόσμο και είμαστε ήρωες!


--- Παράθεση ---Να το συζητήσουμε γιατί όχι. Δυστυχώς δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε ομαδικά, και δημιουργικά, και ειδικά στην Ελλάδα. Εχουμε μάθει να είμαστε όλοι μας οι καλύτεροι, όλοι μας αρχηγοί, και κανείς άλλος δεν τα γνωρίζει καλύτερα από εμάς... Ωραία λοιπόν. Εφόσον η Ελλάδα είναι γεμάτη Αρχηγούς, και Σωκράτες, ας βγουν μπροστά αυτοί οι Αρχηγοί να οδηγήσουν, και ας βγουν μπροστά αυτοί οι Σωκράτες να διδάξουν Φιλοσοφία Ζωής, σε εμάς τους υπόλοιπους. Για να το κάνουν όμως αυτό, χρειάζεται να εργαστούν Ομαδικά, και να λάβουν την Αναγνώριση, και το Σκήπτρο από μία Ομάδα Ανθρώπων. Ειδάλλως ο μόνος ακροατής θα είναι ο εαυτός τους...
--- Τέλος παράθεσης ---

Ε!!! λοιπόν!!!! αυτός ο τόπος με τόσους αρχηγούς και τόσους Σωκρατηδες που δεν μπορούν να συνενωθούν έφεραν το πολιτισμό στην Ευρώπη και είναι ευγνώμονες γι 'αυτό σε όλη την  Ευρώπη. Επίσης το αναγνωρίσουν και το σέβονται όχι μόνο στην Ευρώπη πλέον. Μάλλον εσύ είσαι η αφοριστική καταργώντας τον ελληνικό πολιτισμό με τους τόσους Σωκρατηδες και τους τόσους αρχηγούς που πέρασαν από αυτόν τον τόπο. Μάλλον δεν συνειδητοποίησες ότι αυτοί οι Σωκρατιδες και οι αρχηγοί γεννήσαν πολιτισμό που αντηχεί στο βάθος των αιώνων, ετσι γεννιέται ο πολιτισμός Rose εδώ και αιώνες  στο πέρασμα τον χρόνων,  από από Σωκρατιδες και τους αρχηγούς που διαφωνούνε και όχι μέσα από εθελοντικές ομάδες που εργάζονται για ένα σύστημα κονιορτοποιώντας ιδέες και ανθρώπους φασιστικά όπως έκαναν οι χιτλερικοί και οι κομουνιστές στην Ρωσία.  Σου το ανέφερα και ποιο πάνω, ότι με τόσες εθελοντικές ομάδες που υπάρχουν θα έπρεπε να πήξουμε στον εθελοντισμό. Μόνο αυτό δεν συμβαίνει σήμερα βέβαια! Μάλλον δεν προσέχεις αυτά που γράφουμε.
Μάλλον δεν μπορείς να τα αναγνωρίσεις αυτά παραπάνω Rose και βιάζεσαι να προωθήσεις κάποιο σύστημα ιδεών με μεγάλη σιγουριά χωρίς να περιμένεις και χωρίς να έχεις εγκράτεια.
Εγώ βλέπω ότι μας τρέχεις ψυχολογικά να σηκωθούμε και να δράσουμε, δεν μου ακούγεται πολύ σοφό αυτό!
Μπερδεύεσαι Rose δεν φταίει ούτε ο μειωμένος εθελοντισμός ούτε οι Σωκρατιδες και οι αρχηγοί, ούτε ο κακός κόσμος που δεν καταλαβαίνει από τα τρομερά και φοβερά μυστήρια. Συνήθως το πρόβλημα βρίσκετε μέσα μας και δεν έχει να κάνει με τον συμπολίτη μας. Δεν χρειάζεται ούτε να ξεσηκωθούμε ούτε να μαρτυρήσουμε ούτε να εργαστούμε με φασισμό για κάποιο όραμα! Χρειάζονται αργά και σταθερά βήματα χωρίς να βιαζόμαστε και χωρίς να κατηγορούμε τους γύρο μας. Την λύση στην ανέφερε ο Γιάννης. Σου είπε ότι όλα ξεκινάν από την οικογένεια, εκεί βρίσκετε ο τόπος εργασίας μας χωρίς να ξεπερνούμε τα όρια μας βιάζοντας τους γύρο μας φανατικά και χωρίς να τους κατηγορούμε που δεν αντιλαμβάνονται το όραμα που μπορεί να έχουμε. Το να έχεις όραμα Rose δεν είναι κακό, το να επιδιώκεις να το εφαρμόσεις δεν είναι κακό εφόσον δεν το κάνεις φασιστικά, αλλά να κατηγορείς τους Σωκρατιδες και τους Πλατωνες που περάσανε από αυτόν τον πολιτισμό, στην καλύτερη περίπτωση είσαι αιθεροβάμονας και δείχνεις δυστροπία και αχαριστία.  

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση