'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > Άλλες σχολές
Νέα Ακρόπολη
ΚΡΑΧΤΗΣ:
Μα την άποψή μου αναπτύσσω αγαπητή rose και με πολύ καλή διάθεση μάλιστα. Αυτό σημαίνει: χιούμορ και διάφορα άλλα, λίγο προσωπικά ζητήματα και που και που ειρωνεία. Αυτή είναι η ελαττωματική μου προσωπικότητα και την αγαπώ πολύ.
Δεν είδα να απαντά κάποιος πάντως για ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της Νέας Ακρόπολης που είναι "ότι δεν έχει γνώση με τι ακριβώς μοιάζει....."
Η Νέα Ακρόπολη rose με εκμεταλλεύονταν χρόνια. Μου αξίζει μετά από τόσο καιρό ένα βήμα, ακόμα και αν την ειρωνεύομαι!
Δεν είναι τίποτα σοβαρό αυτό το βήμα μπροστά στα λεφτά που μου ξάφρισε με τόσο έντεχνο τρόπo! και αν δεν θα είναι εδώ το βήμα, μπορεί να είναι ένα άλλο αύριο. Ποιος ξέρει, ίσως αποκτήσω ένα δικό μου βήμα. Αν δεν θέλεις πάντως να μιλώ σύμφωνα με τον τρόπο που με εκφράζει, να μου το πεις και θα σταματήσω να γράφω στο φόρουμ. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα απαρνηθώ την αυθεντική συμπεριφορά μου. Γι' αυτό και εγώ ποτέ δεν ζητάω αυτό το πράγμα, ούτε από εσένα, αλλά και από κανέναν.
Ένα είναι σίγουρο, δεν θα απαλλαγεί από εμένα η Ν.Α. αν δεν το θελήσω. Λέω απαλλαγεί, διότι από ότι μαθαίνω είμαστε πρόβλημα για αυτήν.
Κάρμα λέγετε αυτό, ότι σπείρει κάποιος αυτό θερίζει. Να το σκέφτοντε καλύτερα ποιον θέλουν να επιστρατεύσουν για να γίνει το καμένο ξυλάκι στην πνευματική φωτιά (όπως τους αρέσει να λένε) των καλοπερασάκηδων διδασκάλων τους.
Καλοπερασάκηδες βέβαια διότι έχουν το "δέκατο", που είναι ποσοστό από κάθε μέλος σε χρήματα στην προσωπική τσέπη του εθνικού αρχηγού. Ούτε εμπορική εταιρία να ήτανε.
Α ναι! Μην ξεχνιόμαστε, για το παγκόσμιο καλό όλα αυτά.
Θαμαύζουν τους πυθαγόρειους αλλά ξεχνάνε τι λέγανε για τους πυθαγόρειους. Ότι όταν κάποιος αποφασίσει να αποχωρίσει από αυτούς του δίνανε πίσω όλοι την περιουσία και άλλη τόση ως απόδειξη ότι έχουν καλές προθέσεις. Εγώ δεν ζητάω την άλλη τόση, μόνο αυτά που ξόδεψα σε ένα ξοφλημένο όραμα που δεν λειτούργησε σε εμένα όπως σε αυτούς.
Οι πυθαγόρειοι το έβλεπαν δίκαιο αυτό, εγώ γιατί να μην το βλέπω έτσι;
Ορφέας:
Αυτό που αξίζει τα μέγιστα είναι η, με όσο γίνεται πιο φυσικό τρόπο και ύφος, η μεταφορά σε κείμενο της προσωπικής εμπειρίας. Μπορεί ο τρόπος της όποιας παρουσίασης να διαφοροποιείται από το ακαδημαϊκά συνιστώμενο ύφος, όμως το προσωπικό και φυσικά ιδιαίτερο ύφος, είναι και το πλέον αξιόπιστο και εκτιμάται πολύ περισσότερο από τον ελεύθερα σκεπτόμενο αναγνώστη. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι ο "πολιτικός λόγος" που βέβαια ακούγεται ευχάριστος, ελάχιστη σχέση έχει με την αλήθεια.
Αυτό πάντως με το "δέκατο" μου θυμίζει την "δεκάτη" που εισέπραττε το Λευιτικό ιερατείο, από εκεί το εμπνεύστηκε θεωρώντας εαυτόν αρχιερέα;
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 12, 2013, 13:08:03 ---
Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας όμως αφήνοντας τα φαντάσματα των φιλοσόφων να ησυχάσουν λίγο, καθώς κάποιοι παίζουν τις αυθεντίες της ιστορίας και δεν θα βγάλουμε άκρη.
Η Νέα Ακρόπολη έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Δεν γνωρίζει με τι μοιάζει και όπως είπαμε είναι απόλυτα φυσιολογικό. Λίγο Βούδας λίγο Κουδας, πότε Ιησούς και πότε Ιούδας. Ο Πανθεϊσμός τους, βγάζει νοκ-αουτ τον κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο που θα θελήσει να βγάλει μια άκρη με αυτούς. Κρύβονται πίσω από κάθε ρητό, πίσω από κάθε ψευδο-σοφία...........................
--- Τέλος παράθεσης ---
Το ρητό που λέει, "ο Σοφός γεννά τις σοφίες και οι βλάκες τις επαναλαμβάνουν", το λέγανε;
ΚΡΑΧΤΗΣ:
--- Παράθεση ---
Αυτό πάντως με το "δέκατο" μου θυμίζει την "δεκάτη" που εισέπραττε το Λευιτικό ιερατείο, από εκεί το εμπνεύστηκε θεωρώντας εαυτόν αρχιερέα;
Ιερέα τον θεωρείτε σίγουρα, καθώς στην Νέα Ακρόπολη όσο πιο ανώτερος είσαι ιεραρχικά τόσο πιο κατάλληλος να τελέσεις τελετουργικά θεωρείσαι. Η θέση και η ιερότητα είναι συνυφασμένο στην Ν.Α.
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι ΝεοΑκροπολιτανοι πρεσάρουν και εξαθλιώνουν την νοημοσύνη του ανθρωπίνου είδους με όποια ευκαιρία βρουν αφού η λογικές τους αντικαταστάθηκαν από την παραλογή προσκοπική στρατιωτική αντίληψή τους.
Μοιάζουνε με ένα μάτσο αυλικούς που γουστάρουν να δημιουργούν σαπουνόπερες και ζητήματα εντός της αυλής και έπειτα το παίζουν ήρωες λύνοντάς τα.
Όσο για το δέκατο, τι να πούμε φίλε μου Ορφέα, σαν γνήσιοι διάδοχοι την Ρωμαικής αυτοκρατορία καθώς αυτο- εθεωρούντο, όπως επίσης και ότι ο Λιβραγκα στην προηγούμενη μετενσάρκωση ήταν ο ιουλιανός, καταλαβαίνεις ότι θα χρησιμοποιήσουν κάθε Ρωμαική φορολογική λογική.
Πολύ εύστοχο και ειρωνικό πάντως αυτό με τη δεκάτη του Λευιτικού ιερατείου.
--- Παράθεση --- Το ρητό που λέει, "ο Σοφός γεννά τις σοφίες και οι βλάκες τις επαναλαμβάνουν", το λέγανε;
--- Τέλος παράθεσης ---
Βλάκες δεν θα τους έλεγα αλλά αφελείς και προβληματικούς σιγουρα!
giannis9:
Καλημερα και απο μενα πιστευω οτι απλα ολοι εχουμε πληρωσει με τον τροπο τους ο καθενας την εσωτερικη αναζητηση.το θεμα ειναι οτι καποιοι βολευονται απο τον αχταρμά ....καποιοι παλι οχι ας μεινουν αυτοι εκει και μεις παρακατω....και οπως λεει το ασμα μπλεξανε τα μπουτια μας και αλαξανε τα γουστα μας........απο θεωριες αλλο τιποτα και τα ανδρικελα τις μοδας ματσο γυρω μας γιατι ειναι μαστ να εισαι τεκτονομασονοδαιμονοαγγελοσωκρατοπλατωνικοβουδοβραχμνοφιλοσοφος γκουρου και να αγαπαμε ολο τον κοσμο ιδιετεραα οταν γεμιζει την τσεπη μας......αυτα.......
ΚΡΑΧΤΗΣ:
--- Παράθεση ---ειναι μαστ να εισαι τεκτονομασονοδαιμονοαγγελοσωκρατοπλατωνικοβουδοβραχμνοφιλοσοφος γκουρου
--- Τέλος παράθεσης ---
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!
Εγραψες!!!
Έλα ρε συ, προσπαθούν για το καλό της ανθρωπότητας, τους αδικούμε!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση