'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > Άλλες σχολές
Νέα Ακρόπολη
Rose:
--- Παράθεση από: ΚΡΑΧΤΗΣ στις Νοεμβρίου 08, 2013, 23:14:44 ---
--- Παράθεση ---κανείς δεν μπορεί να γίνει Σοφός, ή να προσεγγίσει την Σοφία, χωρίς την γνώση που διδασκόταν Εσωτερικά, των Μυητικών Σχολών, που είχε να κάνει με τα Συμπαντικά κλειδιά, ή Απόκρυφα Μυστήρια του Σύμπαντος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα το πω όσο πιο απλά αγαπητή Rose. Είμαι Σωκρατικός, δεν πιστεύω σε όλα αυτά που αναφέρεις. Όταν ακούω για σοφίες και προσπάθειες να γίνουμε σοφοί και πνευματικότεροι, κατευθείαν θεωρώ αυτόν που τα λέει αυτά αιθεροβάμονα. Μου έρχεται να γελάσω. Το να είμαστε σοφοί για εμένα, όσο και να σου φαίνεται περίεργο, προσεγγίζετε πολύ περισσότερο από τη χριστιανική έκφραση αγάπα τον πλησίον σου. Και αυτό δεν εμπεριέχει τίποτα το μεγαλειώδες και μεγαλεπήβολο. Αγαπώ την καθημερινή απλοϊκή στιγμή και αυτό για εμένα είναι πολύ μεγάλο ιδανικό. Δεν περιμένω φωτίσεις και τρομερά επίπεδα κατάκτησης.
Ματαιοδοξίες, για εμένα η ουσία βρίσκετε δίπλα στους πολίτες. Όχι σε κάποιον ασκητισμό κάποιας βουδιστικής εξύψωσης. Ακόμα και να υπάρχει, εγώ θα πορευτώ μέσα από τα προβλήματα των γύρων μου, δεν με ενδιαφέρουν οι φωτίσεις.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κράχτη, δεν είναι τυχαίο σήμερα, πως όλα έχουν γίνει... τόσο μπερδεμένα...
'Ολες οι θρησκειολογίες, οι φιλοσοφίες, οι ιδεοληψίες, έχουν γίνει σαλάτα, και ο καθένας κάνει το δικό του μείγμα...
'Αλλο ο χριστιανισμός, άλλο ο Ελληνισμός, άλλο και ο Σωκράτης φυσικά, που δεν είχε, καμία σχέση με την Δημοκρατία... αλλά ούτε, και με τον χριστιανισμό. 'Οπως και ο χριστιανισμός δεν έχει, καμία σχέση με την Δημοκρατία...
Το ότι μας αρέσουν οι διάλογοι του Σωκράτη και είχε τα δίκια του ο άνθρωπος σε αρκετά σημεία, δεν σημαίνει ότι ο Σωκράτης, στα πάντα, ήταν τέλειος και τα είπε όλα σωστά... Κανείς μας δεν είναι αλάνθαστος, και δεν αξίζει να ταυτιζόμαστε με κανένα "είδωλο" του παρελθόντος, αλλά να κατανοήσουμε το Ιστορικό Παρελθόν, και ότι πρόσφεραν οι προγενέστεροι αδελφοί, ακόμα και με τα λάθη τους, και έτσι πιο ώριμοι, και γνώστες να χτίσουμε το προσωπικό, μοναδικό, ξεχωριστό και διαφορετικό μας μονοπάτι, εκφράζοντας την Δική μας Ψυχή, και το δική της 'Οραμα.
Αυτός είναι ο Αληθινός δρόμος του Μυημένου, εντός της Κοινωνίας και όχι εκτός, σε μοναστήρια, απάτης και ψύχωσης. Αν και ο δρόμος αυτός είναι Μοναχικός, ο Πολεμιστής του Φωτός, είναι ένας Αγωνιστής για έναν Καλύτερο Κόσμο, και την Σοφία που κατακτάει στον δρόμο του, την Επενδύει πίσω στην Κοινωνία.
Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος Φώτισης, παρά γνωρίζοντας τα Μυστήρια και τα Μυστικά του εαυτού και του σύμπαντος κόσμου, που δυστυχώς, δεν διδάσκονται, στα κατοχικά και μισελληνικά σχολεία μας, διότι ο κάτοχος αυτής της Ιερής Γνώσης, γίνεται ένας Επαναστάτης, εναντίον, ενός Βαμπιριστικού και Σκοταδιστικού Συστήματος, και έτσι αποτελεί απειλή, για την Κορυφή της Πυραμίδας, που έχει δημιουργήσει μία Αγέλη προς εκμετάλλευση.
Αυτοί λοιπόν οι Αριστοκρατικοί άρχοντες, Πυθαγόρας, Σωκράτης, Πλάτωνας, Αριστοτέλης, Επίκουρος, κτλ, γνώριζαν τα Εσωτερικά Μυστήρια, και έτσι έγιναν Φιλο-Σοφοί, και τα έργα τους έμειναν στην Ιστορία. Κάποιοι λοιπόν από αυτούς, έγιναν φιλο-λαϊκοί, και κάποιοι παρέμειναν Αριστοκρατικοί.
Όμως τελικά η Γνώση, σε κάνει Γνώστη, και όχι Ανθρωπο... 'Ισως η καλλιέργεια της Ανθρωπιάς, να οφείλεται σε άλλους παράγοντες, ίσως τελικά, οι Μυήσεις που παρείχαν στην Αρχαιότητα, να χρειαζόταν λίγη βελτίωση... ως προς την διδαχή της Ανθρωπιάς, αν αυτό είναι εφικτό... και έτσι να είχαμε περισσότερους Αριστοκρατικούς Μυημένους ως φιλο-λαϊκούς, αν και ακόμα και η Ολιγαρχία της Αρχαίας Ελλάδας, δεν είχε καμία σχέση, με τα σημερινά "χουντικά" καθεστώτα...
Παρόλα αυτά όμως, ακόμα και η Αριστοκρατική Δημοκρατία της Αρχαίας Αθήνας, η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία του σήμερα, ήταν μία Δημοκρατία... αν και όχι και τόσο Αληθινή, όπως αποδείχθηκε τελικά προσφάτως, μετά από 2500 χρόνια, όπου καλούμαστε να μελετήσουμε πιο εξονυχιστικά τους προγόνους μας, και να εγκαθιδρύσουμε την Αληθινή Ελληνική Δημοκρατία, την Συνεργατική Κοινωνία, γέννημα των αυτο-διαχειριζόμενων Ελληνικών Αποικιών, κατά το Β' Αποικισμό...
'Ετσι λοιπόν, αγαπητέ μου Κράχτη, μελετώντας, ανθρώπους και συστήματα, με μία "σωκρατική" διάθεση για ανάλυση, μπορούμε σήμερα, να γεννήσουμε, νέα κοινωνικά συστήματα, ιδεολογίες, και κινήσεις, Νέες Προτάσεις, που θα βοηθήσουν την Κοινωνία μας, νέα εκπαιδευτικά, ή ακόμα μυητικά συστήματα, να βοηθήσουμε ως αρωγοί στην εξέλιξη των Συνειδήσεων... και αυτό είναι το αποτέλεσμα, μιας εκ βάθους Εσωτερικής Παιδείας, μιας βαθιάς Εσωτερικής Επίγνωσης και Κατανόησης...
Και αυτός είναι ο ρόλος της Ελληνικής Μυητικής Εσωτερικής Φιλοσοφίας...
να Μορφώσει Ολιστικά τον Ανθρωπο, και να τον αποκαταστήσει θεάνθρωπο, αρωγό ενός Καλύτερου Κόσμου...
Rose:
--- Παράθεση από: Rose στις Νοεμβρίου 09, 2013, 10:42:59 ---Είμαι Σωκρατικός, δεν πιστεύω σε όλα αυτά που αναφέρεις.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κάτι που δεν σου γίνεται κατανοητό Κράχτη, είναι πως και ο Σωκράτης, μυημένος ήταν, στα Μυστήρια της Αρχαίας Ελλάδας, και Γνώριζε τα Μυστικά και τα Απόκρυφα. Πώς νομίζεις πως έκανε τον έξυπνο, στον καθένα, και προσπαθούσε να τους αποδείξει, πως δεν τα λένε και τόσο καλά τα πράγματα... Γεμάτος, ο Εσωτερισμός, ή καλύτερα ακόμα, ο Ελευθεροτεκτονισμός, από Σωκράτες, που κάνουν τον έξυπνο... και διασκεδάζουν με το παιχνίδι της "σφαλιάρας", πάντα για θεραπευτικούς1 λόγους. 'Ισως και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ήταν αντιπαθής σε πολλούς, και φυσικά μέτρησε εναντίον του στην Δίκη.
'Αλλο όμως να κάνεις τον έξυπνο, και να λες εξυπνάδες, και σοφιστίες, και άλλο να ευεργετείς την Κοινωνία σου. Και όπως καταδικάστηκε από την Αθηναϊκή Δημοκρατία, η Ιδεολογία που προωθούσε ο Σωκράτης, εν' τέλει υπονόμευε την Αθηναϊκή Δημοκρατία, στηρίζοντας μιας κακώς νοούμενη Αριστοκρατία.
'Αρα λοιπόν, το να είμαστε Σωκρατικοί και ταυτόχρονα Δημοκράτες, είναι μία Αντίφαση...
Ο Σωκράτης δεν ήταν Δημοκρατικός, ούτε ποτέ στήριξε την έννοια της Δημοκρατίας...
όπως φυσικά παρουσιάζεται από τον Ολιγαρχικό Πλάτωνα...
______________________________________________________________________________________
1 Cure for headaches in Mozambique
http://www.youtube.com/watch?v=ziaowqVsPk4
ΚΡΑΧΤΗΣ:
Το Χάσαμε το κορμί Ιππόλυτε, έτσι μπράβο, γαργάρα τα έκανες όλα όσα σου παράθεσα. Λίγο ακόμα και η αφέλεια θα είναι δεύτερη φύση σου. ;D
ΚΡΑΧΤΗΣ:
Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας όμως αφήνοντας τα φαντάσματα των φιλοσόφων να ησυχάσουν λίγο, καθώς κάποιοι παίζουν τις αυθεντίες της ιστορίας και δεν θα βγάλουμε άκρη.
Η Νέα Ακρόπολη έχει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Δεν γνωρίζει με τι μοιάζει και όπως είπαμε είναι απόλυτα φυσιολογικό. Λίγο Βούδας λίγο Κουδας, πότε Ιησούς και πότε Ιούδας. Ο Πανθεϊσμός τους, βγάζει νοκ-αουτ τον κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο που θα θελήσει να βγάλει μια άκρη με αυτούς. Κρύβονται πίσω από κάθε ρητό, πίσω από κάθε ψευδο-σοφία. Και λέω ψευδοσοφία διότι για έμενα η μεγάλες φιλοσοφίες κρύβονται στα μικροπράγματα και όχι στις αριστοκρατίες που ονειρεύονται. Το να ξοδεύεις χρόνο στους γύρο σου κάνοντας διάλογο παράδειγμα όπως και ο Σωκράτης, είναι ίσως η πιο άμεσα δραστήρια και ασφαλές ταυτόχρονα πράξη. Ενώ αν κάνεις αποστολές νομίζοντας ότι αντιπροσωπεύεις ανώτερα ιδανικά, μοιάζεις πιο πολύ με ένα στρατόπεδο. Ποιοι άλλοι δηλαδή κάνουνε αποστολές; Η έκφραση αυτή είναι συνώνυμο τής στρατιωτικής δράσης. Και όσοι την χρησιμοποιούνε αυτήν την φράση έξω από τον στρατό το κάνουν για ακριβώς αυτόν τον λόγο, για να προσδώσουν μια στρατιωτική υφή, θέλοντας να τονίσουν την αφοσίωση και την υπακοή του στρατιωτικού καθήκοντος στις δράση τους. Δεν ξέρω τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που το ιδανικό για την κοινωνία μας περνά για αυτούς μέσα από τον θαυμασμό του στρατιωτικού καθήκοντος. Μάλλον φασίστες θα λέγαμε οτι ειναι, που δεν εκδηλωθήκαν σε πλήρη βαθμό. Διότι ούτε ο Χίτλερ ήταν εκδηλωμένος φασίστας πριν διεισδύσει στο εργατικό κόμμα δρώντας σε αποστολές μέσο της οργάνωσης. Ενας καλητέχνης ήταν με σοβαρά παιδικά προβήματα. Είπαμε για το καλό του κόσμου πάντα. Αυτά και πολλά αλλά που για εμάς είναι ξεκάθαρα, γι' αυτούς δεν είναι καθόλου. Σε λίγο ο κόσμος θα το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι.
Πάντως από τις προβολές του νήματος είναι ξεκάθαρο ότι μας παρακολουθούνε από την Νέα Ακρόπολη αγαπητή Rose. Δυστυχώς γι' αυτούς, δεν γνωρίζουν ότι η διαχείριση δεν πρόκειται να προβεί σε ανούσιες άδικες διαγραφές όπως είδαμε σε άλλα φόρουμ. Εδώ θα είμαστε για να αναπτύξουμε το θέμα της Νέας Ακρόπολης αργά και σταθερά χωρίς να βιαζόμαστε και να μας πιέζει κάτι για καμιά 20αριά χρόνια ακόμα. Ίσως και περισσότερα.
Βλέπετε τώρα, δεν υπάρχει πλέον θυμός και κυριολεκτικά με κράτα η διασκέδαση και φιλοτιμία ώστε να γνωρίσουμε και από την άλλη πλευρά την Νέα Ακρόπολη για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Και ο πιο όμορφος και ασφαλές τρόπος είναι να διαβάσουν και να συλλέγουν πληροφορίες από μόνοι τους από όπου μπορούν. Ένα μέρος είναι και το φόρουμ.
Εξάλλου εγώ δεν είμαι αφοσιωμένος σε κάποια οργάνωση πλέον και έχω χρόνο για όλα όσα με εκφράζουν στην μικρή ζωή μας. Ένα είναι σίγουρο, ότι πέφτουν έξω για το ότι είμαστε θυμωμένοι.
Την Σταυρούλα φοβάστε άλλα από αλλού σας έρχεται. Τόσο μεγάλοι φιλόσοφοι αλλά δεν το προβλέψατε (και) αυτό! Λέω (και) αυτό γιατί ένας ο Γαρατζωτης και ένας εγώ δύο. Από ότι φαίνεται κάθε 20 χρόνια βγαίνει και ένας. Πρέπει να χάσατε την μαντική σας ικανότητα σε σχέση με την λευκή ιεραρχία, αλλιώς, έπρεπε να μας απορρίψετε από την αρχή. Εκτός αν δεν την είχατε ποτέ, γιατί είπαμε, ένας ο Γαρατζωτης και ένας εγώ 0/2 ως τώρα!
Rose:
Ωραίο το χιούμορ σου Κράχτη, αλλά αν έχεις την καλή διάθεση, ανέπτυξε το σκεπτικό σου, παραμένοντας στο φιλοσοφικό κομμάτι, όσον αφορά την Ν.Α. Ο καθένας κατανοεί τα πάντα μέσα από το δικό του πρίσμα αντίληψης, και σας δίνεται το βήμα, να εκφράσετε τις αντιρρήσεις σας, ή τις θέσεις είτε προς τον εσωτερισμό είτε, προς την Ν.Α.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση