Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Αλχημεία

Ερωτική Αλχημεία

<< < (6/19) > >>

Trithemius:
Φίλοι μου αν πραγματικά ο κόσμος γνώριζε τι υπάρχει μετά τον θάνατο, κανείς δεν θα ασχολούνταν με το πως να τον ακυρώσει. Όλοι θα έκαναν τη μεγαλύτερη γιορτή στην κηδεία τους. Φυσικά εγώ δεν "πήγα" για να σας πω τι συμβαίνει μετά, για ένα πράγμα όμως είμαι βέβαιος: ο θάνατος δεν είναι το τέλος

Πάντως, μιας και μιλάμε για το τι μας φοβίζει, θα σας πω ότι εύχομαι να μη γνωρίσω άτομα που "πέθαναν" στα 30 τους και θα τους κηδέψουν στα 80 τους...

Και μία φράση του Lovecraft αφιερωμένη στον αγαπητό Frater Immortal:

Δεν είναι νεκρό αυτό που αιώνια μπορεί να ακινητεί, και με το πέρασμα παράξενων αιώνων ακόμη κι ο θάνατος μπορεί να πεθάνει.
(από το "βιβλίο" Necronomicon)

Frater Immortal:
"για ένα πράγμα όμως είμαι βέβαιος: ο θάνατος δεν είναι το τέλος"
Πραγματικά θα ήθελα να μου εξηγούσες αυτή την βεβαιότητά σου. Πως γνωρίζεις ένα πραγμα ή μια κατάσταση όπως αυτή χωρίς να έχεις ανάλογη εμπειρία...
"Δεν είναι νεκρό αυτό που αιώνια μπορεί να ακινητεί, και με το πέρασμα παράξενων αιώνων ακόμη κι ο θάνατος μπορεί να πεθάνει."
Σε αυτό συμφωνούμε γιατί με τις προσπάθειες των ανθρώπων αλλά και της επιστήμης, ο θάνατος θα νικηθεί -αν δεν έχει είδη πειραματικά νικηθεί...

Eleni:
Για δέστε πως απο την ερωτική αλχημεία καταλλήξαμε να μιλάμε για τον θάνατο....
Σας λέει κάτι αυτό?

Trithemius:

--- Παράθεση από: Frater Immortal στις Ιουνίου 25, 2007, 08:37:19 ---"για ένα πράγμα όμως είμαι βέβαιος: ο θάνατος δεν είναι το τέλος"
Πραγματικά θα ήθελα να μου εξηγούσες αυτή την βεβαιότητά σου. Πως γνωρίζεις ένα πραγμα ή μια κατάσταση όπως αυτή χωρίς να έχεις ανάλογη εμπειρία...
"Δεν είναι νεκρό αυτό που αιώνια μπορεί να ακινητεί, και με το πέρασμα παράξενων αιώνων ακόμη κι ο θάνατος μπορεί να πεθάνει."
Σε αυτό συμφωνούμε γιατί με τις προσπάθειες των ανθρώπων αλλά και της επιστήμης, ο θάνατος θα νικηθεί -αν δεν έχει είδη πειραματικά νικηθεί...

--- Τέλος παράθεσης ---

Από τη στιγμή που ο άνθρωπος αποτελείται και από μέρη που δεν φθείρονται, δεν εντάσσονται στην υλική φθορά, τότε ένα τμήμα του παραμένει ζωντανό και μετά τον θάνατο. Εκτός κι αν πιστεύεις πως ο άνθρωπος αποτελείται μόνον από υλικά μέρη, οπότε είναι λογικό να μην αποδέχεσαι τα παραπάνω.

*ΥΓ. Θα σε παρακαλούσα, όταν παραθέτεις γραφόμενα άλλων, μελών να χρησιμοποιείς τη λειτουργία της παράθεσης. Έτσι γίνονται πιο ευανάγνωστα τα μηνύματά σου, αλλά και οι υπόλοιποι καταλαβαίνουν καλύτερα ποιά από τα γραφόμενα είναι δικά σου και ποιά όχι :)

Κανένας:

--- Παράθεση από: try στις Ιουνίου 25, 2007, 12:08:40 ---Για δέστε πως απο την ερωτική αλχημεία καταλλήξαμε να μιλάμε για τον θάνατο....
--- Τέλος παράθεσης ---

Από την αρχή αυτό ήτανε το θέμα:

--- Παράθεση από: Frater Immortal στις Ιουνίου 15, 2007, 20:10:20 ---Ινδικά και Κινέζικα  κείμενα, βεβαιώνουν ότι μπορεί κάποιος να πετύχει την βιολογική αθανασία και την απελευθέρωση, δια μέσου ενεργειακών ερωτικών τεχνικών  που εφαρμόζονται στη διάρκεια του σωματικού έρωτα.
--- Τέλος παράθεσης ---

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση