Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Αλχημεία
Ο αθάνατος Ταξιδιώτης
Rose:
Αγαπητέ Frater Immortal,
καταρχήν θα ήθελα να σε καλωσορίσω και εγώ με την σειρά μου, και εύχομαι να βρεις αυτό που επιθυμείς ανάμεσά μας. Το θέμα της υλικής αθανασίας που έθιξες με αγγίζει ιδιαίτερα, μια και εγώ είχα πέσει θύμα τέτοιων θεωριών στο παρελθόν, και έφερα σε κίνδυνο την ζωή μου.
Το συμπέρασμά μου, μετά από επίπονη και επικίνδυνη έρευνα, είναι πως δεν υπάρχει υλική αθανασία, οι Ροδόσταυροι ποτέ δεν πρέσβευαν κάτι τέτοιο, και αν απλώνονται τέτοιες φήμες, είναι λόγω άγνοιας, εντυπωσιασμού, ή καθαρά απάτης.
Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη
Trithemius:
Διαλέγω από τη γνωστή λίστα των αποφθεγμάτων ένα που πιστεύω ταιριάζει απόλυτα στην πραγματική υπόσταση της αθανασίας:
Ο μόνος τρόπος για να παραμείνεις αθάνατος είναι να διαιωνίσεις τις σκέψεις και τις απόψεις σου, να τις δεις να ζουν μέσα στο μυαλό, τις σκέψεις και τις πράξεις κάποιων άλλων ανθρώπων. Τίποτε άλλο δεν μπορεί να παραμείνει αιώνιο. Τα υλικά αγαθά χάνονται και μαζί τους κι εσύ!
Frater Immortal:
--- Παράθεση από: Rose_777 στις Ιουνίου 08, 2007, 18:57:15 ---Αγαπητέ Frater Immortal,
καταρχήν θα ήθελα να σε καλωσορίσω και εγώ με την σειρά μου, και εύχομαι να βρεις αυτό που επιθυμείς ανάμεσά μας. Το θέμα της υλικής αθανασίας που έθιξες με αγγίζει ιδιαίτερα, μια και εγώ είχα πέσει θύμα τέτοιων θεωριών στο παρελθόν, και έφερα σε κίνδυνο την ζωή μου.
Το συμπέρασμά μου, μετά από επίπονη και επικίνδυνη έρευνα, είναι πως δεν υπάρχει υλική αθανασία, οι Ροδόσταυροι ποτέ δεν πρέσβευαν κάτι τέτοιο, και αν απλώνονται τέτοιες φήμες, είναι λόγω άγνοιας, εντυπωσιασμού, ή καθαρά απάτης.
Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη
Aγαπητή μου φίλη σου εύχομαι κάθε ευτυχία.
Εχω ασχοληθεί πολλά -πολλά χρόνια με πολλά θέματα επάνω στον εσωτερισμό κλπ ΑΠΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΟΤΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ (ΦΥΣΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΗΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗ...
Δεν μπορώ να ξερω που έπεσες θύμα κάποων θεωρειών επάνω στο θέμα της υλικής αθανασίας και φυσικά χαίρομαι που υπάρχεις και τωρα μιλάμε μαζί.
Αν θες να σου μιλήσω προσωπικά ακολουθώ ένα πρόγραμμα καθημερινών ασκήσεων που ο ίδιος έχω προσαρμόσει και εφαρμόζω στη ζωή μου. Φυσικά δεν τις κρατώ για τον εαυτό μου και μόνο.
Δεν αποζητώ να εντυπωσιάσω ή να προτίθεμαι να εξαπατήσω κάποιον ή κάποιους.
Με ανέλιξη και χαρά
--- Τέλος παράθεσης ---
Frater Immortal:
--- Παράθεση από: Anon στις Ιουνίου 08, 2007, 19:13:55 ---Διαλέγω από τη γνωστή λίστα των αποφθεγμάτων ένα που πιστεύω ταιριάζει απόλυτα στην πραγματική υπόσταση της αθανασίας:
Ο μόνος τρόπος για να παραμείνεις αθάνατος είναι να διαιωνίσεις τις σκέψεις και τις απόψεις σου, να τις δεις να ζουν μέσα στο μυαλό, τις σκέψεις και τις πράξεις κάποιων άλλων ανθρώπων. Τίποτε άλλο δεν μπορεί να παραμείνει αιώνιο. Τα υλικά αγαθά χάνονται και μαζί τους κι εσύ!
--- Τέλος παράθεσης ---
Μα και αυτά θα παραποιηθούν και θα αλλοιωθούν με το περασμα του χρόνου.
Trithemius:
--- Παράθεση από: Frater Immortal στις Ιουνίου 10, 2007, 09:14:19 ---
--- Παράθεση από: Anon στις Ιουνίου 08, 2007, 19:13:55 ---Διαλέγω από τη γνωστή λίστα των αποφθεγμάτων ένα που πιστεύω ταιριάζει απόλυτα στην πραγματική υπόσταση της αθανασίας:
--- Τέλος παράθεσης ---
Μα και αυτά θα παραποιηθούν και θα αλλοιωθούν με το περασμα του χρόνου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μπορεί όμως και να βελτιωθούν! Ίσως εσύ αποτελέσεις αύριο-μεθαύριο μία πνευματική βάση πάνω στην οποία κάποιοι άλλοι θα στηριχτούν και θα βελτιωθούν. Όλα εξαρτώνται από τον άνθρωπο-φορέα πάνω στην πνευματική ποιότητα του οποίου θα καλλιεργηθεί η δική σου πνευματικότητα. Μπορεί όπως σωστά λες να εκφυλλιστεί, μπορεί όμως και να ανθίσει. Μέσα σε όλα αυτά όμως, ως προς την ανθρώπινη αθανασία, ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές ::)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση