Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Γενικά θέματα προβληματισμού

Αυταπάτες!

(1/5) > >>

Avaris:

Βλέπεις το φορτηγό να πλησιάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τα πάνω σου......

Έχεις παγώσει στη θέση του οδηγού συνειδητοποιώντας ακαριαία πως δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα για να αποφύγεις την σύγκρουση.....

Σε κλάσματα δευτερολέπτου περνάει μπροστά σου όλη σου η ζωή.....πράξεις...σκέψεις...συναισθήματα....μη - πράξεις....

Μαζί με αυτήν "βλέπεις" και την "Κλίμακα Αξιών" σου.....

Ορθώνεται μπροστά σου...και αναγκαστικά την "συγκρίνεις" με το θεριό τον "Θάνατο" που σου γνέφει απο απέναντι.....

Οι "Αξίες" που είχες μέχρι τώρα, σε βοηθούν σε κάτι ως προς αυτή την "Νέα απρόσμενη εξέλιξη" της ζωής σου?

Υπ' αυτό το πρίσμα, τι θα θεωρούσες λοιπόν εκείνη τη στιγμή ως

"Αυταπάτες" ?

Ορφέας:
Εγώ το μόνο που σκέφτηκα όταν βρέθηκα απέναντι σε μια επερχόμενη νταλίκα, ήταν,
"πω πω, μετωπική !" και την άλλη στιγμη βρέθηκα να "χοροπηδάω" σε έναν αγρό με τριφύλλι.
(Δεν πρόσεξα άν ήταν ...τυχερά τα τριφύλλια !!!!)

Avaris:

--- Παράθεση από: Ορφέας στις Μαΐου 30, 2007, 14:12:49 ---Εγώ το μόνο που σκέφτηκα όταν βρέθηκα απέναντι σε μια επερχόμενη νταλίκα, ήταν,
"πω πω, μετωπική !" και την άλλη στιγμη βρέθηκα να "χοροπηδάω" σε έναν αγρό με τριφύλλι.
(Δεν πρόσεξα άν ήταν ...τυχερά τα τριφύλλια !!!!)

--- Τέλος παράθεσης ---

Δηλαδή,

δεν πρόλαβες να συνειδητοποιήσεις ποιές είναι οι "αυταπάτες στη ζωή μας"?

πω πω.....

άντε να ξανασκηνοθετηθεί το ατύχημα απο την αρχή τώρα....

(και πάρε τα τριφύλλια απο εκεί την άλλη φορά...σου χαλάσανε όλη την ........"διδακτική διαδικασία"  ;D

Eleni:
Ευτυχώς που έχω ταχύτητα στους οραματισμούς.. ;D

<< Πώ! πω!  χρόνο που έχω χάσει να ασχολούμε με ανούσια πράγματα!!! >>
<< Αν τό ήξερα θα περιγελούσα το χρόνο, τον χώρο και τον χάρο σύμφωνα με την ''συνταγή'' που δεν κατάφερα να ακολουθήσω >>.

Ωραίο Αβαρις...πολύ εποικοδομητικό, ειδικά μερικές ημέρες που μοιάζουν χλωμές και χάνονται...

Avaris:

--- Παράθεση από: try στις Μαΐου 31, 2007, 17:41:08 ---Ευτυχώς που έχω ταχύτητα στους οραματισμούς.. ;D

<< Πώ! πω!  χρόνο που έχω χάσει να ασχολούμε με ανούσια πράγματα!!! >>
<< Αν τό ήξερα θα περιγελούσα το χρόνο, τον χώρο και τον χάρο σύμφωνα με την ''συνταγή'' που δεν κατάφερα να ακολουθήσω >>.

Ωραίο Αβαρις...πολύ εποικοδομητικό, ειδικά μερικές ημέρες που μοιάζουν χλωμές και χάνονται...

--- Τέλος παράθεσης ---

Πραγματικά "γρήγορη".... :D

Λοιπόν,

Ο Δον Χουάν στη διδασκαλία του προς τον Καστανέντα, παρατήρησα πως διαρκώς επιμένει σε ένα σημείο.....

διαρκώς του υπενθυμίζει πως "Μοναδικός Σοβαρός Σύμβουλός του είναι ο Θάνατός του".....

ότι και να σου συμβαίνει, λέει, γύρνα αριστερά σου (δεν ξέρω γιατί ειδικά αριστερά) και δες τον θάνατό σου.....

και ρώτησέ τον γι' αυτό που σου συμβαίνει.....

Τι περιμένεις πως θα σου απαντήσει?

Οτι, ναι ,είναι σοβαρό αυτό που σου συμβαίνει?

Κάθε άλλο:

Θα σου πει τα παρακάτω:

"Αφού με βλέπεις να κάθομαι εδώ και να σε κοιτάω και να συζητάμε ακόμη, μην ανησυχείς......

Δεν σε "άγγιξα ακόμη".....

Μόνον αυτό.....το "άγγιγμά μου" θα είναι "σοβαρό"......."όταν θα συμβεί".....

Όλα τα άλλα.....μπροστά σε αυτό το "άγγιγμα", δεν είναι απολύτως τίποτα....."

Συνεπώς,

τις αποφάσεις σου για τις "ιεραρχήσεις" της ζωής σου πάρτες σε σύγκριση πάντα με αυτόν τον "σκοτεινό σύντροφό" σου...

Λοιπόν,

αναρωτιέμαι, εαν αρχίσουμε να "διαλογιζόμαστε" επάνω σε αυτή την "Σκοτεινή Φιγούρα" τι "εσωτερικά αποτελέσματα" θα έχει άραγε επάνω στις "προσωπικές μας ιεραρχίσεις"? :o

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση