Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Γενικά θέματα προβληματισμού

Χορτοφαγία και Πνευματικότητα

<< < (4/6) > >>

Kαζαντζακικός:
Έτσι παρουσιάζει ο Αντονυ Μπουρνταίν την συνταγή φουά γκρα με δαμάσκηνα στο νέο του βιβλίο «Στην Κουζίνα μια τον Μπουρνταίν».(Εκδόσεις Νάρκισος)
Μου άρεσε και σας το στέλνω.

Χαζοπεριοδικά για άντρες -ξέρεις ποια: αυτοκίνητα, ρούχα, και ηθοποιοί β' διαλογής με μπικίνι- πάντα μου ζητάνε να γράψω γλυκανάλατα άρθρα σχετι­κά με πιάτα που «σου εγγυώνται την ερωτική συνεύρεση» ή σχετικά με «το φαγητό της αποπλάνησης». Δεν μπορώ να το εγγυηθώ ως αφροδισιακό, αλλά θα ήμουν της γνώμης ότι ο άνδρας (ή η γυναίκα) που ξέρει να εκτιμά και να μαγειρεύει το φουά γκρα, μέσω της απλής πράξης τού να ροδίσει ένα κομμάτι από τρυφηλώς παχεμένο συκώτι χήνας, θα επεδείκνυε μία εκλεπτυ­σμένη αισθαντικότητα αλλά και ταυτόχρονα μία δελεαστικά ανελέητη πλευ­ρά. Οποιοσδήποτε που δεν είναι μέλος ζωοφιλικής οργάνωσης, με μια εκ βαθέων αγάπη για τις σαρκικές τέρψεις θα έπρεπε να «πέσει». Για δοκίμασε. Και πες μου πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

Kαζαντζακικός:
η διατροφη πρεπει να συμπεριλαμβανει απαραιτητα κρεας.....

δεν ξερω αλλα το θεμα χορτοφαγια και πνευματικοτητα μου θυμιζει το οτι τεταρτη και παρασκευη να μην τρωμε λαδι και διαφορα αλλα που δεν θα ηθελα να χαρακτηκτηρισω.

συνηθως και αυτο το λεω λογω εππαγελματικης ενασχολησης με την τεχνη της μαγεριας και επομενως μια μικρης και ελαχιστης εμπειριας στην επιλογη τροφης και του συγχρονου μαρκετινγκ της λαιφστυλιστικης και εκφυλισμενης αντιληψης που μετετρεψε την γαστρονομια σε διαιτα για ανορεξικες κυριες με αλεξιβροχια , ο επιλεγων την χορτοφαγια κατεληξε εκει εξαιτιας μια τραγικης τροπης που πηρε η ζωη του ειτε διαζυγιο ειτε οτιδηποτε η ακολουθει τις επιταγες της μοδας.

η καλη μαγερια δεν ειναι μοδα ειναι διαχρονικοτητα

να θυμηθουμε πως η λεξη γαστρονομια κρυβει μεσα της την λεξη αστρονομια και αυτο καλο θα ηταν να το θυμομαστε καθε φορα που ακουμε φωστηρες και ειδικους..

με αγαπη σε ολους σας, κρεωφαγους και μη....

Kαζαντζακικός:
ταισε το γαιδουρακι σου, αφεντικο. μη νσε αφησει στο δρομο... ;D

ελεγε ο ζορμπας.

αν το στομαχι δεν ευφρανθει το μυαλο δε βγαζει σπιθες.

ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ:
ΑΓΑΠΗΤΕ,  ΚΑΙ  ΑΓΑΠΗΤΗ  ΥΠΑΤΙΑ....ΓΕΙΑ  ΧΑΡΑ...

ΧΑΙΡΩ  ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ   ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΠΟΨΗ  ΣΑΣ...  ΜΑΚΑΡΙ  ΝΑ  ΑΠΟΔΕΙΧΘΗ   Ο,ΤΙ   ΕΙΜΑΙ  ΕΝΑΣ  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ-ΥΒΡΙΣΤΗΣ ΚΑΙ   ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ

ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΣ   ΤΟΥ   ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ  ΕΡΓΟΥ...   Μ  Α  Κ  Α  Ρ  Ι  ....!!!!

ΟΙ   ΒΡΑΧΜΑΝΟΙ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΔΑΣΚΑΛΟΙ....ΤΗΣ  ΑΝΑΤΟΛΗΣ  ΚΑΙ  ΤΗΣ  ΔΥΣΗΣ ,,,, ΘΑ  ΠΡΕΠΕΙ  ΠΡΩΤΑ  ΑΠΟ  ΟΛΑ  ΝΑ  ΓΙΝΟΥΝ   ΓΚΑΝΤΙ..!!!

ΟΠΩΣ  ΒΛΕΠΕΤΕ  ΔΕΝ  ΒΡΙΖΩ   ΤΟΥΣ  ΠΑΝΤΕΣ,  ΑΛΛΑ   ΜΟΝΟ  ΑΥΤΟΥΣ  ΠΟΥ   ΔΕΝ   Θ Υ Σ Ι Α Ζ Ο Υ Ν    ΤΗΝ  ΖΩΗ  ΤΟΥΣ   ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΑΛΛΟΥΣ...

ΟΤΑΝ  ΟΙ  ΑΛΛΟΙ   ΤΟ   -Α  Ξ  Ι  Ζ  Ο  Υ  Ν --!!!!

Η  ΑΠΟΨΗ   ΜΟΥ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΑ ....ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ    ΣΤΑΘΕΡΗ,  ΚΑΙ  ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ....ΔΙΟΤΙ,   ΑΚΟΥΣΤΕ....ΟΤΑΝ   ΕΠΙ  15  ΧΡΟΝΙΑ   ΗΜΟΥΝ   ...

ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ.....ΤΑ   ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ   ΠΟΥ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ   ΤΩΡΑ   ΕΙΝΑΙ   Α Ρ Κ Ε Τ Α .....   ΚΑΙ  ΜΗΝ  ΜΟΥ   ΤΟ  ΠΑΙΞΕΤΑΙ    ΓΙΑΤΡΟΙ....

ΑΠΟ   ΤΗΝ  ΚΑΡΕΚΛΑ....ΔΕΝ  ΘΑ  ΤΟ  ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ.....   ΜΕΤΑ....ΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ    ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ   ΜΕ  ΤΟΝ   --Ε Σ Ω Τ Ε Ρ Ι Σ Μ Ο --

ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΜΕ  ΤΗΝ   Ι Σ Τ Ο Ρ Ι Ο Λ Ο Γ Ι Α    ΤΟΥ.....ΑΠΟ  ΣΠΙΤΙ....    Ε Χ Α Σ Α ...ΚΑΙ  ΤΟ  ΒΡΑΚΙ  ΠΟΥ  ΦΟΡΑΓΑ....   ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ   ΕΠΙ  ......   ΣΤΑ

ΠΑΓΚΑΚΙΑ...ΤΗΣ   ΟΔΟΥ.....ΜΕ   ΑΛΛΟΥΣ ....ΚΑΙ   ΕΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΗΝ    ΩΣ   ΑΠΟΡΟΣ,  ΚΑΙ  ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ   ΑΠΟ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ....

ΟΥΔΕΙΣ....ΕΣΩΤΕΡΙΣΤΗΣ,   ΔΕΝ  ΗΡΘΕ,  ΝΑ  ΜΟΥ  ΔΩΣΕΙ  ΛΙΓΟ  ΝΕΡΟ.....  Ο Υ Δ Ε Ι Σ .....

ΚΑΙ   ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ   Ο,ΤΙ....ΥΠΗΡΞΑΝ   ...   ΜΑΖΙ  ΜΟΥ....            ΚΑΝΕΙΣ  ΤΟΥΣ   ΔΕΝ  ΜΕ   ΗΘΕΛΕ.....

ΜΠΑΙΝΩ   ΛΟΙΠΟΝ  ΣΤΗ  ΘΕΣΗ  ΤΩΝ  ΠΟΛΛΩΝ  ΚΑΙ  ΛΕΩ....   ΕΑΝ  ΚΑΠΟΙΟΣ   ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ....ΜΟΥ  ΕΔΙΝΕ   Χ Α Ρ Τ Ι   ΥΓΕΙΑΣ... ΘΑ   ΛΕΡΩΝΑ   ΤΑ   ΔΑΚΤΥΛΑ  ΜΟΥ!!!

ΕΑΝ  ΜΟΥ   ΕΔΙΝΕ   ΣΑΠΟΥΝΙ....ΘΑ   ΒΡΩΜΑΓΑ...!!!      ΔΕΝ   ΗΜΟΥΝ   ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ.....Ο Χ Ι ....

ΟΤΑΝ   ΗΜΟΥΝ   ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ.....ΗΜΟΥΝ   ΘΑΜΩΝΑΣ......ΤΟΥ   ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ    "ΕΔΕΜ"....ΣΤΗΝ   ΠΛΑΚΑ....

ΑΥΤΟ,   ΓΙ"  ΑΥΤΟΥΣ   ΠΟΥ  ΕΙΝΑΙ  ΛΙΓΟ   ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ.....

ΤΩΡΑ.....ΓΙΑ   ΟΣΟΥΣ   ΕΧΟΥΝ   ΔΙΑΒΑΣΕΙ   "ΡΑΜΠΑ"   ΤΩΝ  ΕΚΔΟΣΕΩΝ   ΚΑΚΤΟΣ....ΘΑ   ΜΕ   ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ....

ΔΕΝ   ΒΡΙΖΩ  ΛΟΙΠΟΝ  ΤΟΥΣ  ΛΑΟΥΣ  ΠΟΥ   ΧΕΖΟΥΝ  ΟΠΟΥ  ΒΡΟΥΝ....ΟΧΙ...  ΟΥΤΕ  ΤΟΥΣ   ΒΡΑΧΜΑΝΟΥΣ-ΓΙΟΓΚΙ....ΟΧΙ,   ΑΠΛΑ  ΤΟΥΣ   ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ....

ΤΩΡΑ,   ΕΑΝ   ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ....ΟΤΙ  Ο Π Ο Ι Ο Σ   ΛΕΕΙ....Ο,ΤΙ   ΕΙΝΑΙ   ΠΙΟ  ΠΑΛΙΟΣ ....ΕΤΣΙ   ΕΙΝΑΙ....ΤΟ  ΔΕΧΟΜΑΙ....

ΟΣΟ,  ΓΙΑ   ΤΟ  ΕΑΝ  Ο  ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ....Κ.Λ.Π.   ΠΛΑΤΩΝ....ΗΤΑΝ   ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ...   ΑΥΤΟ  ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ   ...ΑΣ  ΜΗΝ  ΤΟ  ΠΟΛΥ  ΛΕΜΕ....

Ο,ΤΙ     Φ Α Ι Ν Ε Τ Α Ι     ΔΕΝ   Ε Ι Ν Α Ι .....       ΕΙΝΑΙ   ΑΡΧΗ   ΣΤΟΝ   ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ.....

ΚΑΙ   ΓΙΑ  ΝΑ   ΣΑΣ   ΠΩ   ΚΑΙ  ΜΙΑ   Α Λ Η Θ Ε Ι Α .....ΑΠΟ   ΟΛΟΥΣ   ΕΣΑΣ.....ΚΑΙ   ΕΜΑΣ....ΚΑΙ   ΤΟΥΣ   ΓΙΟΓΚΙ....ΚΑΙ  .....ΚΑΙ.....ΚΑΙ....

ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.....ΘΑ   ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ   ΝΑ   ΜΙΛΗΣΟΥΝ    ΠΡΟΣΩΠΟ   ΜΕ   ΠΡΟΣΩΠΟ   ΜΕ  ΤΟ   ΘΕΙΟ...!!!!

ΟΙ   ΠΙΟ  ΠΟΛΛΟΙ   ΕΙΜΑΣΤΕ   Τ Ο Υ Ρ Ι Σ Τ Ε Σ .....   ΜΑΣ   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ   ΤΑ   ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ....ΚΑΙ   Ο,ΤΙ   Α Ρ Π Α Ξ Ο Υ Μ Ε ....ΚΑΙ   Ο,ΤΙ   ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ...

ΤΟ   ΑΙΜΑ  ΠΟΥ  ΚΥΛΑΕΙ   ΣΤΙΣ  ΦΛΕΒΕΣ  ΜΟΥ....Α Γ Α Π Η ....ΓΙΑ   ΣΑΣ...

Kαζαντζακικός:
αγαπητε Ιππολυτε

μαι φορα ακομη ο λογος σου ηταν μεστος
.ΚΑΙ   ΓΙΑ  ΝΑ   ΣΑΣ   ΠΩ   ΚΑΙ  ΜΙΑ   Α Λ Η Θ Ε Ι Α .....ΑΠΟ   ΟΛΟΥΣ   ΕΣΑΣ.....ΚΑΙ   ΕΜΑΣ....ΚΑΙ   ΤΟΥΣ   ΓΙΟΓΚΙ....ΚΑΙ  .....ΚΑΙ.....ΚΑΙ....

ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.....ΘΑ   ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ   ΝΑ   ΜΙΛΗΣΟΥΝ    ΠΡΟΣΩΠΟ   ΜΕ   ΠΡΟΣΩΠΟ   ΜΕ  ΤΟ   ΘΕΙΟ...!!!!

ΟΙ   ΠΙΟ  ΠΟΛΛΟΙ   ΕΙΜΑΣΤΕ   Τ Ο Υ Ρ Ι Σ Τ Ε Σ .....   ΜΑΣ   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ   ΤΑ   ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ....ΚΑΙ   Ο,ΤΙ   Α Ρ Π Α Ξ Ο Υ Μ Ε ....ΚΑΙ   Ο,ΤΙ   ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ...

δεν νομιζω το θειο να κρατα το καθημερινο μας διαιτολογιο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση