Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Ροδοσταυρικές Διδασκαλίες και Τεχνικές
Ισχύει τελικά ο νόμος της ανταπόδοσης;
Trithemius:
Ένα από τα θεμελιώδη πιστεύω του Ροδοσταυρισμού είναι και ο νόμος της ανταπόδοσης. Δηλαδή η πεποίθηση πως ότι κάνουμε, καλό ή κακό, κάποια στιγμή επιστρέφει σ' εμάς ομοιοτρόπως.
Ρίχνοντας μια ματιά στον κόσμο γύρω μου, θα έλεγα πως αυτός ο νόμος δεν βλέπω να έχει και εκτενή εφαρμογή. Δηλαδή βλέπω πως υπάρχουν άνθρωποι που πράττουν το κακό και πάραυτα ζουν μία ζωή χαρισάμενη, χωρίς να "πληρώνουν" για τα κακά που προκαλούν. Επίσης, άλλοι που πράττουν το καλό, μονίμως είναι αδικημένοι από τη ζωή. Οι δυσκολίες και οι αναποδιές διαδέχονται η μία την άλλη. Φυσικά, έχω δει και περιπτώσεις όπου η Νέμεσις έκανε καλά τη δουλειά της αλλά το σύνολο αυτών των περιπτώσεων δεν αρκεί για να χαρακτηρίσω μια τέτοια εξέλιξη ως νόμο.
Ποιά η δική σας γνώμη, κυρίως από Ροδοσταυρικής πλευράς για το θέμα αυτό;
Με ποιές διαδικασίες, πως και πότε ενεργοποιείται αυτός ο νόμος;
Που αποδίδετε τη μη εφαρμογή του σε πολλές περιπτώσεις;
Έχει εφαρμογή αυτός ο νόμος μόνον στο υλικό-κοσμικό-γήινο επίπεδο ή μήπως τελικά ακολουθεί την ψυχή και μετά την ανθρώπινη υπόσταση;
Avaris:
Είθισται να επικρέμμαται ως Δαμόκλειος Σπάθη επι των κεφαλών μας η προειδοποίηση
"....Ότι κάνεις θα λάβεις...."
Ο Νόμος της Ανταποδοτικότητας δηλαδή.
Ο οποίος, ναι μεν αποτελεί την βάση της "Καρμικής Αλυσίδας" αλλά που ταυτόχρονα υποτίθεται πως έχει και "Αμεση Ισχύ" - εντός δηλαδή της
Γήινης υλικής ζωής.
Το ερώτημα που προκύπτει φυσικά, είναι
"....κατά πόσο όντως υφίσταται κάτι τέτοιο?...."
Εαν ας πούμε κάποιος "αδικήσει" κάποιον άλλον, αυτόματα η "θεία Δίκη" θα του "επιστρέψει" την "αδικία" κατά πρόσωπο?
Ή αντιθέτως, εαν κάποιος κάνει κάτι καλό, αυτόματα η Θεία Δίκη θα του "επιστρέψει" άμεσα το καλό με κάποιον τρόπο στην τωρινή ζωή του?
Προκύπτει επίσης το εξής ακόμη ερώτημα:
Στα πλαίσια του Ερμητικού Εσωτερικού Αξιώματος
".....Όπως Επάνω έτσι και Κάτω...."
δεν θα έπρεπε να "προσομοιάζει" η Γήινη Δικαιοσύνη με την Θεία Δικαιοσύνη όσο το δυνατόν περισσότερο?
Άραγε,
"....Μοιάζει?......"
Ορφέας:
Ν Ε Μ Ε Σ Ι Σ
Avaris:
--- Παράθεση από: Ορφέας στις Μαΐου 30, 2007, 13:55:26 ---Ν Ε Μ Ε Σ Ι Σ
--- Τέλος παράθεσης ---
Ακριβώς καλέ μου Ορφέα,
ΝΕΜΕΣΙΣ....
κι εγώ προσπαθώ να μάθω εαν ισχύει το
Action - Nemesis
Δηλαδή,
Νέμεσις στην πράξη, στην καθημερινότητα,
ή αν όλα είναι ένα μάτσο στάχτη στα μάτια των ανθρώπων για να φοβούνται και να μην Δρουν.....
Trithemius:
Χωρίς να θέλω να διακόψω τη ροή του θέματος, σας θυμίζω πως πριν 2 μέρες, στο ίδιο section, άνοιξα το ίδιο θέμα
Ισχύει τέλικά ο νόμος της ανταπόδοσης; http://www.amorc.gr/forum/index.php/topic,158.0.html
Πιστεύω πως μπορούμε να συνεχίσουμε εκεί τη συζήτησή μας ::)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση