Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Γενικά θέματα προβληματισμού

Deja Vu!

<< < (2/5) > >>

Κανένας:

--- Παράθεση από: Avaris στις Ιουνίου 25, 2007, 12:41:34 ---Τι σημαίνει όμως "ατελής ανάμνηση"?
......
Ή ξέρω κάποιο μέρος ή δεν το ξέρω.
Ή ξέρω κάποιο πρόσωπο ή δεν το ξέρω.
Ή έχω ζήσει ξανά μια κατάσταση ή δεν την έχω ζήσει.
--- Τέλος παράθεσης ---
Όταν στο σχολείο μελετούσαμε τα μαθήματα, τι γινότανε τις επόμενες ημέρες?  Είτε θυμόμασταν τα πάντα με όλες τις λεπτομέριες, είτε τα ξεχνούσαμε όλα?  Όχι φυσικά.  Ανάλογα πόσο προσοχή είχαμε δώσει, θυμόμασταν όλο και περισσότερα πράγματα.

Avaris:

--- Παράθεση από: Κανένας στις Ιουνίου 25, 2007, 15:35:54 ---
--- Παράθεση από: Avaris στις Ιουνίου 25, 2007, 12:41:34 ---Τι σημαίνει όμως "ατελής ανάμνηση"?
......
Ή ξέρω κάποιο μέρος ή δεν το ξέρω.
Ή ξέρω κάποιο πρόσωπο ή δεν το ξέρω.
Ή έχω ζήσει ξανά μια κατάσταση ή δεν την έχω ζήσει.
--- Τέλος παράθεσης ---
Όταν στο σχολείο μελετούσαμε τα μαθήματα, τι γινότανε τις επόμενες ημέρες?  Είτε θυμόμασταν τα πάντα με όλες τις λεπτομέριες, είτε τα ξεχνούσαμε όλα?  Όχι φυσικά.  Ανάλογα πόσο προσοχή είχαμε δώσει, θυμόμασταν όλο και περισσότερα πράγματα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Στο παρακάτω θέμα (Πότε Συγχωρούμε)

http://www.amorc.gr/forum/index.php/topic,79.new.html

δέχτηκες τις "Καρμικές επιρροές" και την Μετενσάρκωση.

Αντιστοίχως, δεν θα υπάρχουν λοιπόν και "αναμνήσεις" - deja vu - απο εκείνες τις ζωές?

--- Παράθεση από: Κανένας στις Ιουνίου 26, 2007, 22:35:08 ---

--- Παράθεση από: try στις Ιουνίου 26, 2007, 19:48:09 ---<<για οτι μας συμβαίνει η ευθύνη είναι δική μας αποκλειστικά>>
ασχετα αν μας ''βολεύει'' να την αποδίδουμε σε εξωγενή αίτια
--- Τέλος παράθεσης ---

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, το <<για οτι μας συμβαίνει η ευθύνη είναι δική μας αποκλειστικά>>, συμπεριλαμβάνει και πράξεις από προηγούμενες ζωές.  Οπότε το ορφανό ή αδικημένο παιδάκι, ο γεννημένος σακάτης κτλ δε ξέρεις τι έκανε σε προηγούμενες ζωές και τι χρωστάει, τι κάρμα και τι μαθήματα έχει να πάρει τώρα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Κανένας:

--- Παράθεση από: Avaris στις Ιουνίου 27, 2007, 10:08:40 ---δέχτηκες τις "Καρμικές επιρροές" και την Μετενσάρκωση.

Αντιστοίχως, δεν θα υπάρχουν λοιπόν και "αναμνήσεις" - deja vu - απο εκείνες τις ζωές?
--- Τέλος παράθεσης ---
Βεβαιότατα.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οποιαδήποτε ατελής ανάμνηση είναι "Deja Vu".

Avaris:

--- Παράθεση από: Κανένας στις Ιουνίου 27, 2007, 10:12:30 ---
--- Παράθεση από: Avaris στις Ιουνίου 27, 2007, 10:08:40 ---δέχτηκες τις "Καρμικές επιρροές" και την Μετενσάρκωση.

--- Τέλος παράθεσης ---
Βεβαιότατα.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οποιαδήποτε ατελής ανάμνηση είναι "Deja Vu".

--- Τέλος παράθεσης ---

Ακριβώς!

Κι εδώ είναι το κρίσιμο κομβικό ερώτημα....

Πως "διακρίνονται" μεταξύ τους οι Deja vu αναμνήσεις απο τις απλές "ατελείς αναμνήσεις"?

Κανένας:
Από παρεμφερείς εμπειρίες που είχα μπορώ να πω τα εξής:

Αν κάποιο όραμα συνοδεύεται από έντονο συναίσθημα (λύπη, φόβος κτλ), τότε το όραμα έχει αξία, θεωρείται γνήσιο και επηρεάζει τη ψυχοσύνθεσή μας.  Με άλλα λόγια αν έχουμε περιστατικό Deja Vu το οποίο συνοδεύεται από συναισθηματική φόρτιση, τότε αυτό μας θυμίζει έντονα μία σημαδιακή στιγμή από τα παιδικά μας χρόνια ή προηγούμενη ζωή ή κάποια άλλη εμπειρία που μας επηρεάζει.

Μπορούμε να κάνουμε διαλογισμό και να αναζητήσουμε πια η σύνδεση μας με τη σκηνή του Deja Vu.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση