Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Ροδοσταυρικές Διδασκαλίες και Τεχνικές
Επίδραση του διαλογισμού στο σώμα
Eleni:
Καλησπέρα.
Θα ηθελα να ρωτήσω αν η στάση που πρέπει να εχουμε στο διαλογισμό είναι συγκεκριμμένη η αν μπορούμε να χρησιμοποιούμε όποια μας εξυπηρετεί.
Η ερώτηση τίθεται διότι έχω παρατηρήσει οτι αν βρίσκεται κανείς πολύ ώρα οκλαδόν σε ορθή θέση, μπορεί να ρίξει τη πίεση του άιματος και μετά απο λίγο να ζαλίζεται.
Επίσης αναρωτιέμαι αν δεν είμαστε άνετα μήπως το σώμα εμποδίζει την διάνοια να συγκεντρωθεί.
--- Παράθεση ---Επίσης ο συντονισμός με ανώτερες δονήσεις, μπορεί να επιταχύνει την εξέλιξη μας, και να μας προσθέσει ένα επιπλέον πρόβλημα ή βάρος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μήπως γίνεται να το αναλύσεις λίγο αυτό?
Σχετικά με το θέμα << υπνος >> εχω παρατηρήσει οτι αν θέσουμε τον εαυτό μας σε συνθήκες χαλάρωσης , ξαπλωμένοι ύπτια χωρίς μαξιλάρι προσπαθώντας να νιώσουμε το βάρος του κάθε μέλους μας αργα -αργά, χωρίς να κάνουμε προσπάθεια συγκέντρωσης της σκέψεως, μπορούμε να ''ξεκουραστούμε'' σε λίγη ώρα και αυτό να αντιστοιχεί σε πολύ περισσότερη...προσωπικά μου, φεύγει και ο πονοκέφαλος απο την ένταση, έτσι.
Με αυτο τον τρόπο εξουδετερώνουμε την βαρύτητα με την βαρύτητα αλλά αυτό δεν νομίζω οτι ειναι διαλογιστική μέθοδος.
Αναζητώντας...
Κανένας:
--- Παράθεση από: try στις Φεβρουαρίου 07, 2007, 17:08:54 ---Θα ηθελα να ρωτήσω αν η στάση που πρέπει να εχουμε στο διαλογισμό είναι συγκεκριμμένη η αν μπορούμε να χρησιμοποιούμε όποια μας εξυπηρετεί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγώ κάθομαι σε καρέκλα, οι παλάμες στα γόνατα. Τα πόδια γυμνά να πατάνε σε πέτρινο πάτωμα (μάρμαρο ή τσιμέντο) ώστε το σώμα να γειώνεται και να κυκλοφορεί ελεύθερα η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια του σώματος.
Κάπου είχα διαβάσει ότι η σπονδυλική στήλη πρέπει να είναι σε ευθεία (όρθια) ώστε και πάλι να διευκολύνεται η ροή της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας μέσα από το νευρικό σύστημα.
--- Παράθεση από: try στις Φεβρουαρίου 07, 2007, 17:08:54 ---Με αυτο τον τρόπο εξουδετερώνουμε την βαρύτητα με την βαρύτητα αλλά αυτό δεν νομίζω οτι ειναι διαλογιστική μέθοδος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Παλιά έκανα αρκετούς πετυχημένους διαλογισμούς ξαπλωμένος. Τελευταία όμως δε μπορώ, με παίρνει ο ύπνος. Το θέμα είναι να χαλαρώσεις αλλά να μη κοιμηθείς. Όταν η πλάτη είναι όρθια, σε δυσκολεύει κάπως από το να κοιμηθείς.
Rose:
Αγαπητή try,
η στάση του σώματος στον διαλογισμό, είναι αυτή που περιέγραψε ο Κανένας, δηλαδή καθισμένοι σε μία καρέκλα με τα χέρια μας στους μηρούς ή στα γόνατα, και όρθια την σπονδυλική στήλη, για να ρέει καλύτερα η ενέργεια.
Όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια στάση μας βολεύει, αρκεί να καταφέρουμε να βυθιστούμε μέσα μας, και να χάσουμε για λίγο την αίσθηση του περίγυρού μας, ή του σώματός μας.
Επίσης ο διαλογισμός που περιέγραψες όπου εστιαζόμαστε διαδοχικά στα μέλη του σώματος μας, από τις πατούσες μας μέχρι το κεφάλι, τον ονομάζουμε ψυχική αφύπνιση, γιατί ενεργοποιεί τις ψυχικές μας αισθήσεις. Όμως δεν είναι η μόνη τεχνική που χρησιμοποιούμε στο Amorc. Υπάρχει μία πληθώρα τεχνικών, μάντρα, αναπνοές, οραματισμοί, συντονισμοί με ανώτερες δονήσεις, ενεργοποίηση ψυχικών κέντρων κτλ.
Ο συντονισμός με τις ανώτερες δονήσεις, όπου σταδιακά εκπαιδευόμαστε να φτάνουμε, μέσω των διαλογισμών και των πειραμάτων, έχει σαν αποτέλεσμα να έρθουμε σε μεγαλύτερη επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο, με την ψυχική μας προσωπικότητα. Εκεί είναι κατεγραμμένες μνήμες καθώς και τραύματα, είτε από την παρούσα ενσάρκωση είτε προηγούμενες μνήμες, τις οποίες προσεγγίζουμε και φέρνουμε στην επιφάνεια, δηλαδή στην συνείδησή μας.
Η ανάλυση αυτών των ψυχικών πληροφοριών είναι και το κλειδί της αυτογνωσίας μας, μία διαδικασία, που αν και χρειάζεται τόλμη, είναι αναγκαία για να επιτευχθεί η μυητική διαδικασία και ο άνθρωπος να γίνει αυτοκυρίαρχος. Θα αναγκαστεί να αντικρύσει τους βαθύτερους φόβους, φοβίες και πάθη του και να τα ξεπεράσει. Θα αναγκαστεί να παλέψει με τα εσωτερικά δαιμόνια, για να γίνει άξιος να συγκατοικήσει με τους αγγέλους.
Πολλές φορές όταν επεξεργαζόμουνα ένα παλιό μου τραύμα ή πυρηνικό μου πρόβλημα χρειαζόμουν περισσότερο ύπνο, και αισθανόμουν μεγαλύτερη κόπωση γιατί το υποσυνείδητό μου εργαζόταν εντατικά για να ανασυνθέσει ένα νέο πρόγραμμα συμπεριφοράς και να αντικαταστήσει το προβληματικό παλιό πρότυπο.
Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη
akhenaton:
Mπορουμε να αναφερουμε οτι η σταση στον διαλογισμο διαφερει απο σχολη σε σχολη,η Ροδοσταυρικη θεωρηση αναφερει οπως ανεφεραν οι παραπανω την σταση,παρ ολα αυτα ομως μπορουμε να θεωρησουμε καλη σταση διαλογισμου αυτην που μας κανει να νοιωθουμε πιο ανετα,δηλ.οτι ευχαριστει τον καθενα.
Οσο για τα κυματα του εγκεφαλου μικρη σημασια εχει το αν χρειαζομαστε η οχι μετα απο διαλογισμο υπνο και αυτο γιατι η καθημερινοτητα του καθενος ειναι δομημενη διαφορετικα και στον υλικο και στον συναισθηματικο,και στον ψυχικο του κοσμο.Το Ουσιαστικο ειναι οτι διαμεσου του διαλογισμου διευρινουμε την συνειδητοτητα μας με οτι επακολουθο εχει αυτο.{φυσικα παντα προς το καλο}
Η διευρινση της συνειδητοτητας ομως ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα που αν θελετε το συζηταμε....
Διοτίμα:
--- Παράθεση από: Rose_777 στις Φεβρουαρίου 08, 2007, 01:01:18 ---Αγαπητή try,
η στάση του σώματος στον διαλογισμό, που χρησιμοποιούμε στο Amorc, είναι αυτή που περιέγραψε ο Κανένας, δηλαδή καθισμένοι σε μία καρέκλα με τα χέρια μας στους μηρούς ή στα γόνατα, και όρθια την σπονδυλική στήλη, για να ρέει καλύτερα η ενέργεια.
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι αυτή είναι και η ιδανικότερη στάση γενικά για ανθρώπους σε "δυτικού τύπου" κοινωνίες.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση