Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Ροδοσταυρικές Διδασκαλίες και Τεχνικές
Επίδραση του διαλογισμού στο σώμα
Κανένας:
Όταν κάνουμε διαλογισμό (Ροδοσταυρικό Sanctum), τα κύματα του εγκεφάλου πέφτουν από Βήτα σε Άλφα και ίσως πιο κάτω, σε Θήτα. Το διάστημα λοιπόν του διαλογισμού, πως επιδρά στη μετέπειτα υγεία μας? Πόσο επιδρά στο νευρικό σύστημα και στην ανάγκη μας για ξεκούραση και ύπνο?
Παλιά από σεμινάρια στη μέθοδο Σίλβα, θυμάμαι ότι 15 λεπτά στο επίπεδο Άλφα, ισοδυναμεί με 1 ώρα ύπνο.
Ο Ροδοσταυρισμός και η επιστήμη τι λένε πάνω σε αυτό?
Κανένας:
Frater
Διαβάζω ξανά και ξανά το κομμάτι από το βιβλίο του SHAFTESBURY. Μπορείς να μου πεις πιο σημείο αναφέρεται στην ερώτηση που έκανα? Και από τη στιγμή που είναι δυσνόητο σε εμένα, μπορείς να δόσεις μία εξήγηση με δικά σου λόγια?
Rose:
Αγαπητέ Κανένα,
σίγουρα ο διαλογισμός μας ξεκουράζει, και υπάρχει ομοιότητα ανάμεσα στην μέθοδο Σίλβα και το Ροδοσταυρικό sanctum. Η διαφορά που έχω εντοπίσει όμως είναι πως η μέθοδος Σίλβα επιδρά περισσότερο στο νοητικό μας κομμάτι, αλλά το Ροδοσταυρικό sanctum, μέσω του συναισθηματικού στο ψυχικό και κατόπιν στο πνευματικό επίπεδο. Νομίζω πως διαπραγματεύεται ανώτερες δονήσεις, και κατά συνέπεια τα ευεργετήματα είναι και περισσότερα.
Ο Ροδοσταυρικός διαλογισμός δεν είναι απλά μία τεχνική χαλάρωσης και διανοητικής ξεκούρασης, αλλά μία προσπάθεια συντονισμού με την Θεία Συνείδηση.
Αγαπητέ Frater,
στο απόσπασμα που παραθέτεις λέει πως
--- Παράθεση από: frater στις Φεβρουαρίου 04, 2007, 17:46:13 ---Ειμαστε ολοι δημιουργηματα των αισθηματων,των παθων,των περιστασεων και των ατυχηματων.Το πωs θα ειναι το πνευμα,το τι θα ειναι η καρδια,το πωs θα ναι το σωμα,ολ,αυτα ειναι προβληματα που διαμορφωνονται μεσα απ,το τυχαιο τηs ζωηs,εστω κι αν ιδιαιτερη προσοχη δοθει σε καποιο απ,αυτα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Σίγουρα ο παράγοντας τυχαίου υπάρχει στην ζωή όσο λειτουργούμε με αυτόματο πιλότο, δηλαδή ασυνείδητα, όπου μας πάει ο άνεμος. Όμως όσο εξελίσσεται ο άνθρωπος τόσο και περισσότερο μαθαίνει να κυβερνάει την ζωή του και να την κατευθύνει εκεί που επιθυμεί πραγματώνοντας τις επιθυμίες και τα οράματά του.
Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη
Κανένας:
--- Παράθεση από: Rose_777 στις Φεβρουαρίου 05, 2007, 01:33:31 ---.... διαπραγματεύεται ανώτερες δονήσεις, και κατά συνέπεια τα ευεργετήματα είναι και περισσότερα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ναι, συμφωνώ. Ψάχνω όμως να βρω πιο συγκεκριμένες επίδράσεις σε καθαρά βιολογικό επίπεδο. Πχ μετά από 1 ώρα διαλογισμό σε Ροδοσταυρικό Sanctum, μπορώ να θεωρήσω ότι χρειάζεται να κοιμηθώ το βράδυ το ίδιο όπως συνήθως, 1 ώρα λιγότερο, 2 ώρες λιγότερο? Μήπως η λειτουργία του εγκεφάλου στο sanctum επιβαρύνει το νευρικό σύστημα και χρειάζεται να κοιμηθώ παραπάνω?
Τελευταία τα sanctum που κάνω κρατάνε περισσότερο από 1 ώρα. Όμως δε βλέπω να χρειάζομαι λιγότερο ύπνο το βράδυ.
Rose:
Αγαπητέ Κανένα,
δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος κανόνας, ότι κάθε φορά που κάνουμε διαλογισμό με το Ουράνιο Sanctum, χρειαζόμαστε και λιγότερο ύπνο... Πολλές φορές μπορεί να εργαζόμαστε με ένα βαθύ τραύμα ή υπαρξιακό ερώτημα, και ο συντονισμός με ανώτερες δονήσεις, να μας οδηγήσει να χρειαζόμαστε περισσότερες ώρες ύπνο, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στο υποσυνείδητο μας να εργαστεί και να ικανοποιήσει την αναζήτησή μας.
Επίσης ο συντονισμός με ανώτερες δονήσεις, μπορεί να επιταχύνει την εξέλιξη μας, και να μας προσθέσει ένα επιπλέον πρόβλημα ή βάρος. 'Ομως στο τέλος του δρόμου, η αξία αυτής της επιλογής είναι δεδομένη, μια και η διαφορά του ψυχισμού μας πριν και μετά είναι αρκετά μεγάλη, σε σημείο που μπορούμε να πούμε ότι έχουμε γίνει ένας άλλος άνθρωπος.
Με τις καλύτερες ευχές για Βαθιά Γαλήνη
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση