'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > Amorc
Απαντήσεις
ΣΕΡΑΠΙΣ:
--- Παράθεση από: Rose στις Απριλίου 15, 2009, 22:36:41 ---
Οι Κοσμικοί Διδάσκαλοι, μπορεί να υπάρχουν, εσωτερικά, για ένα Ήρωα, που επιστρέφει σε αυτούς, αναζητώντας, την Πνευματική Συμπαράσταση, αναζητώντας μία ανακούφιση, ένα στήριγμα σε μία πολύ επικίνδυνη στιγμή, αναζητώντας την συνδρομή, έτσι ώστε να καθαρίσει ενεργειακά το τοπίο, ενώ αγωνίζεται πάνω στο Κοινό 'Εργο.
Οι Κοσμικοί Διδάσκαλοι αντιπροσωπεύουν την Συλλογική Συνείδηση, και συμπεραστέκονται μόνο σε όσους υπηρετούν την Συλλογική Συνείδηση, μόνο σε όσους είναι ταγμένοι, στην υπηρεσία της Αλήθειας και του Ανθρωπισμού. Οι Κοσμικοί Διδάσκαλοι, δεν συντονίζονται με τον κάθε ιδιοτελή, και θρήσκο, μια και οι ιδιοτελείς επικλήσεις, ανήκουν στην αριστερή ατραπό.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτή είναι η αλήθεια. Ο συλλογικός μύθος του είδους μας. Το συλλογικό ασυνείδητο ή παγκόσμιο υποσυνείδητο, διαλογίζετε με τη σειρά του, κόσμους και πλάθει μορφές, έτσι κατά καιρούς αλλάζουν μορφές και ονομασία, η αναγωγή της προσδοκίας μας, η μορφή και η ονομασία είναι ανάλογη του συνειδησιακού επιπέδου του συνόλου, η αποκρυστάλωση των ευγενεστέρων θέλω της ανθρώπινης φυλής μας, ας πάρουμε για παράδειγμα την φιλότητα που εμπεριέχουν όλα τα όντα, η αποκρυστάλωση λοιπόν του συνόλου της φιλότητας είναι ο τάδε κοσμικός, ή πάλι την συμπόνεια, είναι ο τάδε διδάσκαλος κλπ, όλο αυτό το μορφογενητικό πεδίο ονομάζεται από άλλους Λευκή Αδελφότητα. Υπήρξαν πάντα ανθρώπινα όντα που ενσάρκωναν τα υψηλότερα ιδεώδη του είδους μας, ή ενσάρκωναν ρόλους ιδανικά, των προσδοκιών μας, του μύθου που θέλουμε να ζήσουμε, στην επιστήμη, στις θρησκείες, στην τέχνη, στην καθημερινότητα, στη θυσία, στον καθημερινό πολίτη. Είναι υπαρκτοί γιατί δεν είναι, κάποτε θεοί, αργότερα άγιοι , τώρα κοσμικοί διδάσκαλοι, στο μέλλον..... Η ανάγκη του ίδιου του όντος, η ανάγκη μας. Η ανάγκη του Φάνητα.
Όμως όταν ο άνθρωπος αυτό δεν το αναγνωρίζει μέσα του, κινδυνεύει με παγίδες.
Και λαός που δεν έχει φιλοσόφους , γεννά Μεσσίες.
Ορφέας:
--- Παράθεση από: SERAPIS στις Απριλίου 16, 2009, 01:17:16 ---
....Και λαός που δεν έχει φιλοσόφους , γεννά Μεσσίες.
--- Τέλος παράθεσης ---
:o :o :o :o
ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ:
SERAPIS....ετσι , και ΕΓΩ ΛΕΩ , πως τα π ρ α γ μ α τ α εχουν
-- Ε κ ε ι ν ο ι , που Δ Ι Χ Ω Σ ν" ανασανουν....
Φ Υ Γ Α Ν Ε , μεσα απο το Π Λ Η Θ Ο Σ , της Σ Υ Γ Χ Υ Σ Η Σ ...
Π Ο Σ Ο , ανεπαισθητα μεγαλοι
μες στην οδοιπορια τους , εχουν Γ Ι Ν Ε Ι ...!!!
Γ Ι Α Τ Ι , μικροι αυτοι .... ενα τ ι π ο τ α ,
στο Π Λ Η Θ Ο Σ , ΣΤΟΥΣ Δ Υ Ν Α Τ Ο Υ Σ ,
ΤΟΥΣ Ψ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Θ Ε Ο Υ Σ σκαζανε ,
στον Ι Δ Ι Ο ΤΟΥΣ ΤΟΝ Ε Α Υ Τ Ο μ π ρ ο σ τ α ....
ΝΑ Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ε Ι Σ , πως , απο το β α δ ι σ μ α τους...
Κι " οι ι δ ι ο ι , Τ Ρ Ο Μ Α Ξ Α Ν , Ο Ρ Γ Ι Σ Τ Η Κ Α Ν ,
απελπισμενα , μα α ν ε ι π ω τ α Θ Α Ρ Ρ Α Λ Ε Α .
Σιωπωντας, ως σε ονειρο, το ΑΙΩΝΙΟ ΔΕΝΤΡΟ στολισαν...αδελφε μου.
ΛΕΥΤΕΡΗΣ:
--- Παράθεση ---Συγνώμη προς όλους και ιδιαιτερα προς τον αδελφό Piko, αλλά έχω άλλη άποψη.
Είναι ωραίο να κάνεις κριτική σε όλους χωρίς όμως να έχεις να προτάξεις τον δικό σου δρόμο.
Για το AMORC αδελφέ και τον Lewis γιατί δεν ανέφερες τπτ? Ή μήπως αυτός ήταν φωτισμένος πραγματικά?
Αδελφέ Ορφέα, συγνώμη και σε σένα άλλα τετοιού είδους απόψεις σαν του Piko,
δεν τις θεωρώ κριτήριο φώτισης.
Καλό βράδυ σε όλους!
--- Τέλος παράθεσης ---
Αδελφε Zion,μη ζητας συγνωμη,καθενας εχει την αποψη του...εγω παραθεσα τη δικη μου.Για τον Lewis δε θελω να πω τιποτα γιατι ειμαι μελος του ΑΜΟΡΚ και δε το κανω αυτο απο πειθαρχεια(λεξη οξυμωρη ως προς εμενα) αλλα απο ευγενεια και απο σεβασμο και ως προς εμενα,αν παψω να ειμαι μελος θα σου πω και για αυτον ;)....Οσον αφορα τον δικο μου δρομο ,ειναι ακριβως αυτο, να φτιαχνω τον δικο μου προσωπικο δρομο χρησιμοποιωντας οτι εργαλεια εχω και μην ακολουθωντας δρομους αλλων.
Οχι οτι δε moy aresoyn san concept,alla μεχρι εκει.....Οπως λεει και ο Ουγκο Πρατ με το στομα του Κορτο Μαλτεζε στην "Μου" "ειναι πραματα πολυ ελκυστικα για να τα προσπερασεις....πολυ αφελη για να τα πιστεψεις..."
Rose:
--- Παράθεση από: Pikos Apikos στις Απριλίου 16, 2009, 23:40:43 ---Για τον Lewis δε θελω να πω τιποτα γιατι ειμαι μελος του ΑΜΟΡΚ και δε το κανω αυτο απο πειθαρχεια(λεξη οξυμωρη ως προς εμενα) αλλα απο ευγενεια και απο σεβασμο και ως προς εμενα,αν παψω να ειμαι μελος θα σου πω και για αυτον ;)....
--- Τέλος παράθεσης ---
Μήπως γινόμαστε συνένοχοι? Αν θέλουμε να ερευνήσουμε το Amorc, δεν χρειάζεται να γίνουμε μέλη του, και ταυτόχρονα συνένοχοι σε μία απάτη. 'Εχουμε επιλογή...
--- Παράθεση από: Pikos Apikos στις Απριλίου 16, 2009, 23:40:43 ---Οσον αφορα τον δικο μου δρομο ,ειναι ακριβως αυτο, να φτιαχνω τον δικο μου προσωπικο δρομο χρησιμοποιωντας οτι εργαλεια εχω και μην ακολουθωντας δρομους αλλων.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό είναι και το ζητούμενο να χτίσει ο καθένας μας τον δικό του προσωπικό δρόμο προς την Φώτισή του, την Πνευματοποίησή του, την Ευημερία και Ευτυχία του.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση