'Αρθρα και συζητήσεις: 'Εσωτερικές Σχολές και Μυητικά Συστήματα > ΡΕΙΚΙ
Ρέικι - Μέθοδος Θεραπευτικής ή Απάτη?
Eleni:
Καλησπέρα παιδιά.
Πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ορφέα που έχει την διάθεση να με βλέπει σαν αδερφή του αν και δεν είμαι αμρακιανή η αμριανή….[ δεν ξέρω την ορολογία].
Ο λόγος που έγραψα αδελφέ μου , ήταν η επιθυμία μου να εκφράσω την άποψη μου ως προς την απαξίωση των σχολών , ταγμάτων κλπ και όχι να ταχθώ μαχητικά υπέρ η κατά κανενός.
Για Τρίτη φορά διευκρινίζω ότι θα πρέπει να διαχωρίσουμε τις διδασκαλίες η μάλλον Την διδασκαλία από τους ανθρώπους που είναι μέσα στις σχολές.
Άλλο είναι να μιλάμε και να κρίνουμε συμπεριφορές και συγκεκριμενα ατομα και άλλο ολόκληρη μια θεωρεία η ένα κίνημα.
Όπως ξαναείπα , συμφωνώ ότι μέσα στο χώρο του εσωτερισμού , όπως και στην ζωή γενικά υπάρχουν τα πάντα ….καθε καρυδιάς καρύδι και πολύ παράνοια όπως και εκμετάλλευση των αφελών .
Έκανα μια ερώτηση σε προηγούμενο ποστ μου που ήταν << γιατί οι άνθρωποι δεν μελετούν μόνοι τους αφού όλα είναι πλέον σε συγγράμματα και εισέρχονται σε ομάδες…….
Απαντάω εγω για μένα …...Οτι και να διαβάσουμε , ότι τεχνικές και σύμβολα και να μάθουμε , ότι επικλήσεις και διαλογισμούς και να κάνουμε …όλα είναι περιττά αν δεν ΕΙΜΑΣΤΕ άνθρωποι ..δλδ αν δεν έχουμε αυτογνωσία και επίγνωση του προσωπικού μας σκοπού. Η αυτογνωσία όμως δεν βρίσκεται ούτε στα βιβλία μας , ούτε στις τελετές μας και στις μυήσεις, αλλά επιτυγχάνεται μέσω της παρατήρησης του εαυτού μας στον καθρέφτη των σχέσεων μας .
Χρειαζόμαστε την τριβή και την σχέση με τους άλλους συνανθρώπους μας , που κάθε ένας περιέχει και ένα από τα στοιχεία της ψυχικής μας προσωπικότητας. Αυτό που αντιπαθούμε είναι κάτι δικό μας που δεν το έχουμε ακόμη αναγνωρίσει και επεξεργαστεί και αυτό που θαυμάζουμε είναι αυτό που θέλουμε να αποκτήσουμε.
Τώρα εκτός από αυτόν το λόγο , που για μένα είναι και μοναδικός , υπάρχουν και άλλοι αναλόγως των επιθυμιών που είναι ..η ανευρεση γκουρού, θεού, οπαδών και μαθητών….ολα τα έχει το μενού….
Αν παρατηρήσουμε τα κείμενα μας , θα δούμε μέσα τους ……τον εγωισμό , την ανάγκη προβολής και επιβεβαίωσης , την αγωνία και τα ερωτηματικά, τού γιατί αυτος και όχι εγώ….και κυρίως θα δούμε τον διαχωρισμό και την αντίθεση. Την αντίδραση και όχι την δράση.
Σίγουρα αυτά , δεν είναι ένδειξη εξέλιξης ….
--- Παράθεση ---Διότι κανείς δεν γνωρίζει από το διαφημιστικό μιας οργάνωσης, τι συμπεριλαμβάνει το περιεχόμενο, αν δεν περπατήσει, ο ίδιος, την οδό που του προσφέρει... 'Εχοντας λοιπόν περπατήσει την οδό του Αμορκ, με πολύ λατρεία, και συναισθηματικό κόλλημα, κατανόησα, πως αυτό που μου πρόσφερε τελικά, είναι μία βαθιά έρευνα, πάνω στις ψυχικές νόσους... Σπουδάζοντας την οδό του Αμορκ, συνειδητοποίησα, γιατί ο άνθρωπος ακόμα παραμένει υποτελής, και δούλος, είτε σε εξωτερικούς παράγοντες, είτε σε εσωτερικούς... Κατά μία έννοια, μπορώ να πω πως είμαι ευγνώμων προς το Αμορκ, διότι μόνο όταν γνωρίζουμε την απάτη, το ψέμα, το λάθος, μπορούμε, να αναγνωρίσουμε και το ορθό, την αλήθεια, το Φως...
'Οσον αφορά τον Τεκτονισμό, παρά τις οικονομικές ατασθαλίες, και προσωπικές εκμεταλεύσεις, σε μεμονωμένες ομάδες - Στοές, είδα και εκεί παραποιήσεις στην διδασκαλία, προωθώντας την χριστιανική θρησκεία, αντί τον εσωτερισμό, την πίστη αντί την γνώση. Βρήκα κλειστούς νόες και ψυχές, που απλά θέλουν κάποιο καταφύγιο και κάποιον αφέντη, αρνούμενοι την πραγματική εσωτερική - επιστημονική σπουδή, και την πραγματική φώτιση.
'Οσον αφορά το Ρέικι, κατανόησα, πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε ψυχικές ικανότητες, και αρκεί να τις συνειδητοποιήσουμε και να τις αναπτύξουμε. Σίγουρα ίσως αρκετοί από εμάς έχουμε ανάγκη έναν "οδηγό", να μας δείξει τον δρόμο, αλλά αυτός ο "οδηγός", για να είναι αυθεντικός, δεν μπορεί να χρηματίζεται, ούτε να είναι πιστός, αλλά Αληθινός Γνώστης. Με την έννοια "πιστός" εννοώ, πως υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που παπαγαλίζουν, χωρίς να έχουν σκεφτεί, ή να έχουν ερευνήσει επιστημονικά, και εμπειρικά, έτσι ώστε να έχουν προσωπική άποψη.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μαρίνα μου, μέσα σε ένα ποστ έχεις βγάλει άχρηστους, τον ροδοσταυρισμό, το ρέικι, τον τεκτονισμό, τον χριστιανισμό την ψυχολογία και την ψυχιατρική……και επισημαίνεις ότι το μονό ορθό είναι η Amra επειδή είναι δωρεάν .
Τώρα εδώ τι να απαντήσει κάνεις που να είναι και ορθολογικό [ όπως ζήτησες ] ?
Προφανώς και αυτό το σύστημα θα έχει κάτι να προσφέρει αλλά το ίδιο κάνουν και τα άλλα . Από εκεί και μετά , κάνεις δεν είναι ούτε αμεμπτος , ούτε πάνσοφος πουθενά.
--- Παράθεση ---Ναι, όντως σε κάθε θρησκεία, σε κάθε χώρο, μπορείς κανείς να μάθει πράγματα, και φυσικά χρειάζεται να ερευνήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε, έτσι ώστε να κατανοήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέσα από την συγκριτική μας μελέτη. 'Ομως ο κανόνας που χρειάζεται να ακολουθούμε, έτσι ώστε να μην πέφτουμε θύματα κανενός επιτήδειου, και καμιάς οργάνωσης, είναι να ακολουθούμε την Συνείδησή μας, να αναπτύσσουμε την Συνείδησή μας δια του ορθολογισμού και της συγκριτικής μελέτης, Ελεύθεροι, έξω από κάθε φτιαχτό από άλλους σύστημα, να κρίνουμε τα πάντα, έτσι ώστε να αποκτούμε διάκριση, και να προσφέρουμε όσο μπορούμε και όποτε μπορούμε την ευλογία της Κατανόησης, που αποκτήσουμε.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ .
--- Παράθεση ---Δεν την θέλω άλλο αυτή την ζωή... Θέλω να φύγω, θέλω να πάω με τους κοσμικούς δασκάλους, αγγέλους, χριστό, θέλω να πάω στον Πατέρα..." άκουσα σε μία εκδήλωση του Αμορκ, που είχαμε οργανώσει τον Μαϊο του 2007. "Συγνώμη, για την παρέμβαση", είπα τρομαγμένη..., "αλλά δεν είναι δείγμα φώτισης αυτό που βιώνετε, αλλά δείγμα κατάθλιψης." (Φυσικά η αντίδραση ήταν μεγάλη...
--- Τέλος παράθεσης ---
Παλαβιάρηδες έχει πολλούς ……τι να κάνουμε…. Να βγούμε στην γυρα να τους σωσουμε δεν γίνεται…..Πάντως αυτό που της ειπες λίγο ήταν ….αλλα δεν φταίει το τάγμα για αυτό. Κι εσύ εκεί ήσουν και δεν ειπες τα παρόμοια ….
--- Παράθεση ---Αυτήν την κατάθλιψη λοιπόν και την φυγή από την πραγματικότητα, προωθούν τα περισσότερα, εσωτερικά τάγματα και σχολές στις μέρες μας, διότι προωθούν την χριστιανική αντίληψη, πως αυτός ο κόσμος δεν είναι αξίζει, και μόνο η μεταθανάτια ζωή αξίζει...
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν ξέρω όλα τα ταγματα τι κάνουν …….αυτα που ξέρω δεν προωθούν τίποτα τέτοιο.
Αυτό όμως που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι , μήπως τελικά ένα μεγάλο μερος των ‘’εσωτεριστών’’ καταφεύγει στον εσωτερισμό ακριβώς για να ξεφύγει από την πραγματικότητα , επειδή έχει δυσκολίες προσαρμογής στην καθημερινότητα και συμπλέγματα κατωτερότητας η σπανίως ανωτερότητας.
Και έτσι να ξεκινήσει κάνεις , πιστεύω ότι αν εργαστεί επανω στον εαυτό του θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί και να συμφιλιωθεί με την ζωή στο εδώ και τώρα.
Γιατί θα πρέπει να τον αποκλείσουμε επειδή εμείς έχουμε άλλες προσδοκίες ?
Ο ηλιος φωτίζει τα πάντα με την αγάπη του.
--- Παράθεση ---Για να εισέλθει κανείς στα Μεγάλα Μυστήρια, χρειάζεται να έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των Μικρών Μυστηρίων, να έχει λύσει όλα τα εσωτερικά και υπαρξιακά του ζητήματα, να έχει κατανοήσει τους συμπαντικούς νόμους, και να έχει αποφασίσει να υπηρετήσει την ανθρωπότητα, διεκπεραιώνοντας ένα προσωπικό πνευματικό έργο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο εσωτερισμός περιλαμβάνει και τα δύο . Ο πρώτος κύκλος είναι η ολοκληρωση του ατόμου με ότι αυτό περιλαμβάνει [ αυτοανάλυση, εργασία επάνω στα κέντρα, αναγνώριση δυνάμεων κλπ] και ο δεύτερος [ αν προλάβουμε] είναι πέραν αυτών….. του οποίου δεν έχω εμπειρία και ως εκ τούτου δεν μιλάω…
Μέχρι τώρα μονο ένα άτομο έχω γνωρίσει να πλησιάζει ουσιαστικά σε όλο αυτό…..πάντως….
Επίσης ένας τέτοιος άνθρωπος δεν θα εχει ίχνος μίσους οργής και πάσας φύσεως αντιθεσης αφού θα εχει καταφέρει να ενώσει μέσα του τις δυο στήλες .
Για να επανέλθουμε στο θέμα μας , προσωπικά έχω ωφεληθεί σαν Ελένη και από το Amorc και από το ρείκι έτσι όπως τα έχω προσαρμόσει στα μέτρα μου.
Oπως έχω βρει και πολλά πράγματα στις συζητήσεις μεταξύμας.
Και με μεγάλη μου χαρά , έχω γνωρίσει και κάποια ατομα πολύ αξιόλογα που είναι φίλοι καρδιάς για μένα. Άνθρωποι που δρούν σαν φάροι ανάμεσα μας.
Rose:
--- Παράθεση από: Eleni στις Απριλίου 12, 2009, 01:08:30 ---μέσα σε ένα ποστ έχεις βγάλει άχρηστους, τον ροδοσταυρισμό, το ρέικι, τον τεκτονισμό, τον χριστιανισμό την ψυχολογία και την ψυχιατρική……και επισημαίνεις ότι το μονό ορθό είναι η Amra επειδή είναι δωρεάν . Τώρα εδώ τι να απαντήσει κάνεις που να είναι και ορθολογικό [ όπως ζήτησες ] ? Προφανώς και αυτό το σύστημα θα έχει κάτι να προσφέρει αλλά το ίδιο κάνουν και τα άλλα . Από εκεί και μετά , κάνεις δεν είναι ούτε αμεμπτος , ούτε πάνσοφος πουθενά.
--- Τέλος παράθεσης ---
Καταρχήν, το Αμορκ δεν είναι Γνήσιος Ροδοσταυρισμός, αλλά ένα μίγμα αιγυπτιολατρείας, εσωτερικού χριστιανισμού, πανθεϊσμού και πολλών άλλων. 'Αλλωστε όπως γνωρίζεις προάγουμε τον Ροδοσταυρισμό, τον Αυθεντικό όμως Ροδοσταυρισμό, και φυσικά δεν εναντιωνόμαστε σε αυτόν, ούτε τον αφορίζουμε.
Ανέκαθεν αυτό που χαρακτήριζε τα Μυστήρια, είναι η ΔΩΡΕΑΝ παροχή τους. Οι έμποροι της "Εσωτερικής" Γνώσης δεν μπορεί να είναι Μύστες. Η ΑΜΡΑ, φιλοδοξεί ακριβώς, να τηρήσει αυτούς τους κανόνες που οι πρωτεργάτες του εσωτερισμού θέσπισαν.
Ο Τεκτονισμός εκτός από κάποιες ακρότητες του αμιγούς, είναι επίσης ΔΩΡΕΑΝ, μια και οι συνδρομές καλύπτουν μόνο τα έξοδα του κοινού χώρου που χρησιμοποιούν.
Όμως δεν είναι μόνο η οικονομική εκμετάλλευση, ένδειξη απάτης, αλλά και η ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης, το σύστημα διδασκαλίας, η μέθοδος αυτογνωσίας που προτείνουν, και για να βγάλουμε ορθά συμπεράσματα χρειάζεται να μελετήσουμε διεξοδικά το κάθε σύστημα. Επίσης το αριστερό μονοπάτι δημιουργεί οπαδούς, το δεξί μονοπάτι δημιουργεί Ελεύθερες Συνειδήσεις.
Ένα ακόμα κριτήριο που μπορεί να συνδράμει έτσι ώστε να διακρίνουμε την Γνησιότητα, και την Αξία, στους χώρους του εσωτερισμού, είναι η ανθρωπιστική, κοινωνική, και περιβαλλοντολογική δράση, της συγκεκριμένης ομάδας ή οργάνωσης.
--- Παράθεση από: Eleni στις Απριλίου 12, 2009, 01:08:30 ---Παλαβιάρηδες έχει πολλούς ……τι να κάνουμε…. Να βγούμε στην γυρα να τους σωσουμε δεν γίνεται…..Πάντως αυτό που της ειπες λίγο ήταν ….αλλα δεν φταίει το τάγμα για αυτό. Κι εσύ εκεί ήσουν και δεν ειπες τα παρόμοια ….
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτοί που συμμετείχαν στις συναντήσεις με τα μέλη του Αμορκ, γνωρίζουν πως προειδοποιήσαμε... για πάρα πολλά και για αυτό γίναμε ανεπιθύμητοι, από τους "πιστούς" του Αμορκ. 'Ομως προσωπικά δεν γνώριζα το βάθος της Απάτης της συγκεκριμμένης οργάνωσης, και όταν κατανόησα, το κατέγγειλα δημόσια.
--- Παράθεση από: Eleni στις Απριλίου 12, 2009, 01:08:30 ---Δεν ξέρω όλα τα ταγματα τι κάνουν …….αυτα που ξέρω δεν προωθούν τίποτα τέτοιο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μπορείς να επικοινωνήσεις αν θέλεις με παλιά μέλη, του Αμορκ, και θα το διαπιστώσεις από μόνη σου, πόσοι "κάηκαν"... Βλέπε επίσης http://www.amra.gr/forum/index.php/topic,1093.msg8348.html#msg8348
--- Παράθεση από: Eleni στις Απριλίου 12, 2009, 01:08:30 ---Αυτό όμως που θα πρέπει να εξετάσουμε είναι , μήπως τελικά ένα μεγάλο μερος των ‘’εσωτεριστών’’ καταφεύγει στον εσωτερισμό ακριβώς για να ξεφύγει από την πραγματικότητα , επειδή έχει δυσκολίες προσαρμογής στην καθημερινότητα και συμπλέγματα κατωτερότητας η σπανίως ανωτερότητας.
Και έτσι να ξεκινήσει κάνεις , πιστεύω ότι αν εργαστεί επανω στον εαυτό του θα καταφέρει να σταθεροποιηθεί και να συμφιλιωθεί με την ζωή στο εδώ και τώρα.
Γιατί θα πρέπει να τον αποκλείσουμε επειδή εμείς έχουμε άλλες προσδοκίες ?
--- Τέλος παράθεσης ---
Η ενασχόληση με τον Γνήσιο Εσωτερισμό, είναι η ύψιστη μορφή θεραπείας.
--- Παράθεση από: Eleni στις Απριλίου 12, 2009, 01:08:30 ---Αν παρατηρήσουμε τα κείμενα μας , θα δούμε μέσα τους ……τον εγωισμό , την ανάγκη προβολής και επιβεβαίωσης , την αγωνία και τα ερωτηματικά, τού γιατί αυτος και όχι εγώ….και κυρίως θα δούμε τον διαχωρισμό και την αντίθεση. Την αντίδραση και όχι την δράση.
Σίγουρα αυτά , δεν είναι ένδειξη εξέλιξης ….
--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι σημαντικό να το συνειδητοποιούμε, και να διορθώνουμε την συμπεριφορά μας...
--- Παράθεση από: Eleni στις Απριλίου 12, 2009, 01:08:30 ---Οτι και να διαβάσουμε , ότι τεχνικές και σύμβολα και να μάθουμε , ότι επικλήσεις και διαλογισμούς και να κάνουμε …όλα είναι περιττά αν δεν ΕΙΜΑΣΤΕ άνθρωποι
--- Τέλος παράθεσης ---
'Ετσι ακριβώς...
Rose:
--- Παράθεση από: Eleni στις Απριλίου 12, 2009, 01:08:30 ---Αυτό που αντιπαθούμε είναι κάτι δικό μας που δεν το έχουμε ακόμη αναγνωρίσει και επεξεργαστεί
--- Τέλος παράθεσης ---
Η παραπάνω φράση πολύ εύκολα μπορεί να παρερμηνευτεί πως "ότι πολεμάμε είμαστε" και με αυτό τον τρόπο ακυρώνεται, κάθε ενάρετος αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή απάτης, ψεύδους, απανθρωπιάς, εγκληματικότητα, κάθε αγώνας ενάντια στην πτώση, στον ευτελισμό των αξιών, στον θάνατο...
'Οταν αγωνιζόμαστε κατά της Απάτης αυτό δεν μας κάνει ασυνείδητους απατεώνες... Αυτές οι σοφιστίες είναι άκρως συκοφαντικά σχόλια...
Ορφέας:
--- Παράθεση από: Rose_777 στις Απριλίου 12, 2009, 11:20:54 ---
--- Παράθεση από: Eleni στις Απριλίου 12, 2009, 01:08:30 ---Αυτό που αντιπαθούμε είναι κάτι δικό μας που δεν το έχουμε ακόμη αναγνωρίσει και επεξεργαστεί
--- Τέλος παράθεσης ---
Η παραπάνω φράση πολύ εύκολα μπορεί να παρερμηνευτεί πως "ότι πολεμάμε είμαστε" και με αυτό τον τρόπο ακυρώνεται, κάθε ενάρετος αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή απάτης, ψεύδους, απανθρωπιάς, εγκληματικότητα, κάθε αγώνας ενάντια στην πτώση, στον ευτελισμό των αξιών, στον θάνατο...
--- Τέλος παράθεσης ---
Όταν ο αγώνας γίνεται με συναισθηματικά ελατήρια, είναι χρήσιμο να δούμε στον εαυτό μας, σε πιο βαθμό «είμαστε» και εμείς αυτό που πολεμάμε. Όταν ο αγώνας όμως γίνεται με αποκλειστικά κριτήρια το σωστό ή λάθος, τότε είναι ένας υγιής και δίκαιος αγώνας, είναι ο «καλός» αγώνας του αληθινού εσωτεριστή, του Ιππότη….
Rose:
E: Εσύ γιατί κάνεις μυήσεις στην Amra ? Με τι ιδιότητα και που αποσκοπούν ?
M: ‘Οποιος έχει κάνει διατριβή σε μία «γνώση» ή «τέχνη» μπορεί και να την μεταδώσει. Οι αυθεντικές μυήσεις είναι θεατρικά δρώμενα στα οποία συμμετέχει ο μυούμενος, έτσι ώστε να βιώσει ένα μυστήριο, συναισθηματικά βιωματικά. Μπορεί να παρομοιαστεί με το ψυχόδραμα. Οι Ρέικι «μυήσεις» όμως δεν είναι ψυχόδραμα, και φυσικά δεν μπορεί να συγκριθεί με τον όγκο γνώσης που προσφέρει η γνήσια επιστήμη του εσωτερισμού.
E: Αν δεν κάνω λάθος ο αρχαγγελος Μετατρον είναι και στη καμπαλιστική θεωρεία που αγαπάς μαζί με ένα σωρό δυνάμεις και ταξιαρχίες αγγέλων …… Και εκεί σχιζοφρενείς είναι η μήπως οι άγγελοι έχουν άλλη σημασία ?
M: Οι άγγελοι έχουν άλλη σημασία την οποία έχουμε εξηγήσει ήδη στο φόρουμ της ΑΜΡΑ. Ψύχωση είναι η κατάσταση όταν «πιστεύουμε» ότι επικοινωνούμε με ανύπαρκτες οντότητες. Σχιζοφρένεια ονομάζεται όταν βλέπουμε κανονικότατα αυτές τις οντότητες και τις θεωρούμε πραγματικές.
E: Τώρα αν αναφερθώ εγώ στους κανονισμούς που εσύ έχεις φτιάξει και τους παραβαίνεις τι θα πεις ?
M: Το να αποκαλύπτουμε την απάτη, δεν είναι ούτε προσωπική επίθεση ούτε συκοφαντία, αρκεί να έχουμε στοιχεία στα χέρια μας, ακράδαντα επιχειρήματα. Όταν κάποιος μας μεταφέρει ένα μήνυμα από τον αρχάγγελο Μέτατρον, είναι ψυχωτικός ή σχιζοφρενής ή απατεώνας αν το χρησιμοποιεί για να χρηματίζεται. Ο Αυθεντικός εσωτερισμός δεν έχει σχέση με ψυχικές νόσους, αλλά προσφέρει την ολιστική θεραπεία για αυτές.
E: Αν ήσουν άσχετη θα το καταλάβαινα αλλά δεν είσαι …….άρα …….αν αυτό δεν είναι προπαγάνδα πες εσύ τι είναι?
M: Μπορείς να μας εξηγήσεις, γιατί το να εκφράζει κάποιος την άποψή του, και την κριτική του απέναντι σε ένα σύστημα, το θεωρείς προπαγάνδα? Τι σημαίνει προπαγάνδα για σένα, για εξήγησέ μας.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση