Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Αλχημεία
Φιλοσοφική Λίθος!
Trithemius:
Εγώ θα έλεγα πως πρόκειται για ένα ακόμα θαυμαστό παιχνίδι του νου. Στην υπόσταση της φιλοσοφικής λίθου, ορίζουμε την απόλυτη δύναμη της μεταστοιχείωσης, την ορίζουμε ως τη θεία εκείνη ενέργεια που κινείται προς την ταχεία μεταστοιχείωση της ύλης και του πνεύματος.
Αν και η υπόστασή της καλύπτεται-κοσμείται από ένα πέπλο ρομαντισμού, μεταφυσικής και υπερβατικότητας, θα έλεγα πως για ακόμη μία φορά, ο ανθρώπινος νους κατασκεύασε ένα άριστο πνευματικό δημιούργημα, έναν πνευματικό φάρο που δεν μας καλεί να τον ακουμπήσουμε αλλά μας δείχνει υπομονετικά το που πρέπει να κοιτάξουμε για να δούμε το ανώτερο ον, τον θεό μέσα μας ::)
Frater Immortal:
--- Παράθεση από: Rose_777 στις Ιουνίου 09, 2007, 08:44:14 ---Αγαπητέ Frater Immortal,
θα ήθελα πολύ να μας εξηγήσεις σε ποιο πείραμα αναφέρεσαι... :) και επίσης να μας το περιγράψεις, μια και δεν υπάρχουν πλέον μυστικά από κανέναν, και όλα βρίσκονται υπό το Φως του Υδροχοϊστικού ρεύματος για να ξεκαθαρίσουν...
Το γνωστό "Αλχημικό πείραμα", παραγωγής "Αλχημικού χρυσού", και όχι πραγματικού χρυσού, περιγράφεται και σε ένα από τα βιβλία του Stanislas De Guaita, "Το πρόβλημα του κακού στο αστρικό πεδίο".
Ουσιαστικά αποτελεί μία ένωση Θείου (Αφροδίτη) και Υδράργυρου (Ερμή), δηλαδή Θειούχο Υδράργυρο ('Aλας-Φιλοσοφική λίθος-Ερμαφρόδιτο).
Σύμφωνα επίσης και με τον Αλχημικό γάμο του Κρίστιαν Ροζενκρόιτς, αποτελεί το πάντρεμα του 'Ανιμους και της 'Ανιμας, του 'Ηλιου και της Σελήνης, του αρσενικού και του θηλυκού, της λογικής και του συναισθήματος, του συνειδητού και του υποσυνειδήτου, και όλων των εσωτερικών δίπολων, ή σταυρών, με αποτέλεσμα την Εναρμόνιση, δηλαδή το Ρόδο.
Είναι αξιοσημείωτο μάλλιστα, πως κατά την διάρκεια του πειράματος, η λίθος αλλάζει χρώματα ανάλογα με την φάση εξέλιξής της, και αλληγορικά αντιστοιχεί στις σφαίρες της Καμπάλας, μέχρι να φτάσει στην Ολοκλήρωση ή απλά στην Τελείωση.
Το παραγόμενο του πειράματος είναι Θειούχος Υδράργυρος και όχι Χρυσός, λόγω του ότι στο εξελικτικό επίπεδο που βρισκόμαστε, δεν μπορούμε ποτέ απόλυτα εμείς οι άνθρωποι να τελειοποιήσουμε την Χρηστότητα, αλλά μόνο να την προσεγγίσουμε.
Με τις καλύτερες ευχές για Βαθειά Γαλήνη
--- Τέλος παράθεσης ---
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΦΙΛΗ Rose,
ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ (ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝ ΘΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣΣΤΟ ΣΑΪΤ), ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΧΗΜΙΣΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ. ΕΙΜΟΥΝ ΛΙΓΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΣ... Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΛΧ. ΠΕΙΡΑΜΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΟ ΑΠΟ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΣΕ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΤΗ ΕΙΔΑ.
ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ, ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΥΛΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΑΛΗ ΜΕ ΜΑΚΡΥ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΕΡΜΗΤΙΚΑ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΙΑΛΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΑΜΠΤΗΡΑ ΕΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ "ΒΡΑΖΟΥΝ" ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΆΖΟΥΝ ΧΡΩΜΑΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΚΟΥΡΑΖΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΟΛΟ ΥΛΙΚΟ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΛΑΜΠΕΡΗ ΧΡΥΣΑΦΙ ΜΑΖΑ.
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΩΡΙΜΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΟΧΕΙΟ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΡΑΔΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥΣ -ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ- ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑΣ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ "ΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ" ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ.
ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ, ΟΤΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΛΧΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΥΨΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕς ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ
Trithemius:
Φίλε μου θα σε παρακαλούσα να μην γράφεις με κεφαλαία. Στη γλώσσα του φόρουμ είναι σαν να φωνάζεις!
Φιλικά.
Avaris:
--- Παράθεση από: Frater Immortal στις Ιουνίου 14, 2007, 21:25:14 ---
ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΩΡΙΜΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΟΧΕΙΟ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΡΑΔΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥΣ -ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ- ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑΣ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ "ΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ" ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ.
ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ, ΟΤΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΛΧΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΥΨΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕς ΕΙΧΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ.
ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ
--- Τέλος παράθεσης ---
Ουσιαστικά δηλαδή, παρασκεύασαν ένα "ενθεογενές σκεύασμα".....
Χρήση "ουσιών" δηλαδή, για επίτευξη "Εσωτερικών Αποτελεσμάτων" Frater Immortal?
Κανένας:
--- Παράθεση από: Frater Immortal στις Ιουνίου 14, 2007, 21:25:14 ---ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΟΛΟ ΥΛΙΚΟ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΛΑΜΠΕΡΗ ΧΡΥΣΑΦΙ ΜΑΖΑ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το χρώμα υπονοεί χρυσό. Αλλά αυτοί δεν ισχυρίστηκαν ότι κατασκεύασαν χρυσό.
--- Παράθεση από: Frater Immortal στις Ιουνίου 14, 2007, 21:25:14 ---"ΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ" ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ.
...........
ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΥΨΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτές σίγουρα δεν είναι οι ιδιότητες του χρυσού (όπως τις ξέρουμε). Αυτό πάλι θυμίζει το ελιξίριο της ζωής.
Τελικά τι κατασκεύασαν?
--- Παράθεση από: Frater Immortal στις Ιουνίου 08, 2007, 21:24:27 ---η εξωτερική Αλχημεία. Αυτό τυο λέω γιατί σε διαβεβαιώ ότι είμουν παρών σε αλχημικό 'πείραμα' και είδα τα αποτελέσματα...
--- Τέλος παράθεσης ---
Τελικά ποια ήταν τα αποτελέσματα του πειράματος? Ας αφήσουμε το ότι μπορεί οι άνθρωποι να εμφανίσθηκαν εντυπωσιακοί και μυστηριώδες. Χειροπιαστά, τι κατάφεραν?
Κατάφεραν να παρασκευάσουν μια ύλη η οποία είχε χρυσό χρώμα, το οποίο είναι απόλυτα εφικτό. Επίσης την ύλη αυτή δε φοβόντουσαν να την φάνε σε απειροελάχιστες ποσότητες, κι αυτό φαντάζομαι είναι εύκολο να παρασκευαστεί.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση