Συζητήσεις: Θέματα Ροδοσταυρισμού, Φιλοσοφίας και Εσωτερισμού > Αλχημεία
Φιλοσοφική Λίθος!
Κανένας:
--- Παράθεση από: Ορφέας στις Μαΐου 31, 2007, 19:29:52 ---Αν ο δάσκαλος αδυνατεί να κατέλθει στο επίπεδο των παιδιών, αυτό σημαίνει ότι, όχι μόνον δεν είναι σε ανώτερο επίπεδο, αλλά ούτε στο ίδιο με αυτό των παιδιών
--- Τέλος παράθεσης ---
Φαντάζομαι ότι ο «δάσκαλος» δε θα επιχειρήσει να πείσει με λογική και νόηση τα παιδιά. Αλλά θα τους μιλήσει στο επίπεδο που καταλαβαίνουνε (ένστικτα, επιθυμίες, συναίσθημα κτλ). Θα τα εξαπατήσει δηλαδή, «για το δικό τους καλό».
Θα τους πει δηλαδή: “Μη, άσε αυτό το παιγνίδι. Πάμε σπίτι να φάμε το γλυκό σοκολάτα που έφτιαξε η μαμά.”
Eleni:
--- Παράθεση ---Άλλαξε τον εαυτό σου και θ' αλλάξει κι ο κόσμος?
Δηλαδή,
υπομονή και όταν "αλλάξουν" όλοι οι άνθρωποι, τότε κι "ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός".....
--- Τέλος παράθεσης ---
Αντίθετα, θεωρω οτι μας παραπέμπει σε δράση και οχι σε αναμονή.
Αν δεν μπορέσουμε να νιώσουμε εμείς που μιλάμε, την ενότητα μέσα μας πρώτοι, πως περιμένουμε μα την νιώσουν οι άλλοι και γιατί να το κάνουν?
Απο την στιγμή που νομίζουμε οτι οι άλλοι είναι υπαίτιοι για όλα τα κακώς κείμενα και όλες μας τις αναποδιές, απο την ώρα που σηκώνουμε τοίχο μπροστά μας , διαχωρίζουμε και διασπάμε εμείς οι ίδιοι το σύνολο.
Σκεφτόμαστε χωρίς να βλέπουμε την δική μας ανάμιξη και ευθύνη σε όλο αυτό που βλέπουμε γύρω μας.
LordPayens:
Ακριβώς αυτό! Όχι απλά δράση αλλά κρίσιμη δράση, φυσικά όμως ακριβώς όσο χρειάζεται. Μπορεί ν'ακούγεται απλό αλλά νομίζω ότι το συγκεκριμένο είναι ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα του Εσωτερισμού. Η ακριβής αίσθηση του μέτρου, ή ο σεβασμός προς την ακρίβεια. Από την στιγμή που μπορούμε να δούμε όλη την εικόνα και οι επιλογές μας θα την αφορούν ολοκληρωτικά. Δράση και προσμονή λοιπόν. Μέχρι η ώρα να είναι η κατάλληλη.
Φιλικά,
LordPayens
Eleni:
--- Παράθεση --- Μπορεί ν'ακούγεται απλό αλλά νομίζω ότι το συγκεκριμένο είναι ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα του Εσωτερισμού.
--- Τέλος παράθεσης ---
Πόσο δίκιο έχεις αγαπητέ LordPayens.
Θέλω να παραθέσω μια δική μου διαπίστωση σχετικά...
Για πρώτη φορά χρησιμοποιώ συνειδητά την πρακτική του μέτρου και της αυτοπειθαρχίας , στον τρόπο σκέψης και δράσης μου και μπορώ να πω οτι τα αποτελέσματα με εκπλήττουν μια και μέχρι προ κάποιου διαστήματος είχα την εντύπωση οτι για να ''ζήσουμε'' και να ''νιώσουμε'' θα πρέπει να φτάνουμε τα πράγματα στα άκρα ....απο συναισθηματικης κυρίως απόψεως.
Παρατηρώ δε οτι αυτή η άποψη γίνεται δεκτή απο μια πολυ μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας που θεωρούν οτι η ευτυχία είναι συσσώρευση έντασης και απροσδόκητου...
Frater Immortal:
«Στο αλχημικό εργαστήριο της φύσης, σιδηροπυρίτες και άλλες ουσίες παράγουν χρυσό με την πάροδο των αιώνων, γιατί το στοιχείο του χρυσού που περιέχεται στο πρωταρχικό τους στοιχείο αναπτύσσεται με τη δράση της ζωτικής αρχής της φύσης και γίνεται ορατός χρυσός. Αυτή η διαδικασία που μπορεί να απαιτήσει εκατομμύρια χρόνια από την ασυνείδητη Φύση για να το επιτύχει, μπορεί να επιτευχθεί απ΄ αυτή μέσα σε λίγα λεπτά, αν η δύναμη της θέλησης της Φύσης κατευθυνθεί από την πνευματική συνείδηση και διάνοια του Μύστη…», («Αναζητώντας τους Ροδόσταυρους», Franz Hartman, εκδ. «Τετρακτύς»).
Οι Αλχημιστές μέσω του Μεγάλου Έργου παρασκεύαζαν την Φιλοσοφική Λίθο, μια αλχημικήςένωσης, με βασικά συστατικά παραγωγής της τις ' πρωταρχικές ουσίες' από τον υδράργυρου, το θειάφι και το αλάτι (των αλχημιστών-φιλοσόφων).
Ο σύγχρονος φιλόσοφος-αλχημιστής και μύστης Φουλκανέλλι, γράφει χαρακτηριστικά για την Φιλοσοφική Λίθο «Παρουσιάζεται σε μας με τη μορφή διάφανου σώματος με χρώμα βαθύ κόκκινο που κιτρινίζει στην κονιορτοποίησή του, είναι σώμα συμπαγές και ευκολότηκτο, παρόλο που είναι σταθερό σε όλες τις θερμοκρασίες το κάνουν δριμύ, φλογερό, διεισδυτικό, αμετάβλητο και μη ασβεστοποιούμενο…».
Η Φιλοσοφική Λίθος χρησιμεύει στην προετοιμασία της Πανάκειας, του ελιξιρίου της αθανασίας που οι θαυμαστές ιδιότητές της, είναι να κρατά τον κάτοχό της σε μόνιμη υγεία, νεότητα και να του χαρίσει την σωματική αθανασία και όπως μας λέει ο Γκριγιώ ντε Ζεβρύ, ο κάτοχός της Φιλοσοφικής Λίθου «qui nescit occasum dies» δηλ. «θα δει την αιώνια μέρα, τη μέρα χωρίς τέλος».
Η Φιλοσοφικά Λίθος έχει ακόμη την ιδιότητα και τη δυνατότητα να μεταστοιχειώνει όλα τα ευτελή μέταλλα σε χρυσό και ασήμι. Η πρώτη αναφορά για τη συγκεκριμένη αλχημική ουσία, αποδίδεται στο Ζώσιμο τον Θηβαίο ή Πανοπολίτη (250-300 μ.Χ).
Πηγές: Προσωπική μου έρευνα, και τα βιβλία: "Αναζητώντας τους Ροδόσταυρους", Franz Hartman, εκδ. «Τετρακτύς», "Η τροφή των θεών και τα ελιξιρια της αθανασίας", εκδ. "Κυβέλη"
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση